eitaa logo
شرح حال
1.2هزار دنبال‌کننده
1.7هزار عکس
1.3هزار ویدیو
140 فایل
کانال شخصی حمیدرضا باقری - طلبه (مقطع درس خارج) - نویسنده (کتاب‌های آقا‌روح‌الله - حاج‌آقا روح‌الله - لِله و...) @hamidreza_baghery کانال‌های دیگر بنده👇 https://eitaa.com/ayat_va_revayat https://eitaa.com/sharhehal_hoze
مشاهده در ایتا
دانلود
خانمم پزشکه، روزی که کرونا در قم پخش شده بود بیمارستان بود و شب تست یکی از بیماراشون مثبت درآمد، امروز صبح که داشتم می‌رساندمش بیمارستان می‌دانست که در بیمارستان بیمار کرونایی هست، می‌دانست چون تجهیزات پیشگیری در بیمارستان نیست احتمال ابتلائش زیاده، حتی صحبت از اینکه امکان داره قرنطینه بشه و نتونه چند روز برگرده یا حتی اصلا برنگرده هم کرد. اما خدا شاهد است که ذره‌ای تردید و ناراحتی در وجودش ندیدم چون تکلیف خودش می‌دانست در صحنه حاضر باشد و انجام وظیفه کند. الحمد لله نه او و نه بنده ذره‌ای ناراحت و‌ ناامید نیستیم و به خدا توکل کرده‌ایم. صبح به او می‌گفتم تا حالا اینقدر به تو افتخار نکرده‌ام، شما الان سرباز خط مقدم دفاع از کشوری.
متأسفانه مسئولان بی‌فکر حوزه و دانشگاه خوابگاه‌های قم رو تعطیل کردن و جماعت طلاب و دانشجو که جایی ندارن علی‌رغم میل باطنی مجبورند برگردن به شهرهاشون. با برگشت اینها از قم آرامش روانی مردم اونجا بهم می‌خوره و احتمال انتشار ویروس در کشور هم بالا میره؛ اگر خدایی نکرده ویروس در مناطقی که طلاب برگشتن منتشر بشه تا سال‌ها نمیشه بدنامی و تنفری که به خاطر آن بوجود آمده را جبران کرد! وقتی موقع تصمیم‌گیری تا نوک دماغت رو ببینی نتیجه‌اش میشه همین.
شرح حال
متأسفانه مسئولان بی‌فکر حوزه و دانشگاه خوابگاه‌های قم رو تعطیل کردن و جماعت طلاب و دانشجو که جایی ند
نظر یکی از دوستان👇 سلام، وقت به خیر... مثل اینکه از طرف شورای تأمین استان خیلی بر روی حوزه و مسئولینشون فشار آوردند که باید درس‌های حوزه و طلبه‌ها تعطیل بشود. به خاطر همین فکر می‌کنیم اینکه اشتباه رو بر گردن اینها بیاندازیم، شاید دقیق نباشد و احتیاج به تحقیق بیشتری داشته باشد. پاسخ بنده👇 سلام... عرض بنده در تعطیل کردن کلاس‌ها نیست، اون کار درستی بوده. عرضم تعطیل کردن خوابگاه‌ها هست.
دعای منقول از امیرالمؤمنین (علیه السلام) توصیه شده برای خواندن در زمان شیوع بیماری.
امشب ۷ ام اسفند ۹۸ حرم مطهر فاطمه معصومه(سلام الله علیها) شب شهادت امام هادی(ع)؛ باید عاقلانه رفتار کنیم و عاقلانه این است که به خاطر کمی تخفیف بیشتر، به فروشگاه‌های شلوغ نرویم؛ عاقلانه این است که در این شرایط بازار، بانک، رستوران و خلاصه کارهای غیر ضروری را کنار بگذاریم؛ عاقلانه این است که در این شرایط مسافرت مثلا شمال را ترک کنیم؛ اما عاقلان قوم! وقتی می‌دانیم آنچه از فیض و رحمت خداست به واسطه این خاندان به ما می‌رسد، عاقلانه این است که باب رحمت را ترک کنیم؟ وقتی می‌دانیم اینجا مهبط الملائکه است و نزول ملائک سلم و سلامتی را با خود دارد اینجا را ترک کنیم؟
امشب ۷ اسفند ۹۸ شب شهادت امام هادی(علیه السلام) حرم حضرت معصومه(سلام الله علیها)؛ به نظر عقلای قوم آیا می‌شود دریا شکافته شود! آتش سرد شود! عصا اژدها شود! با زدن یک دم گاو، مرده زنده شود! تختی در یک چشم برهم زدن جابجا شود! قرآن چه می‌گوید؟ آیا می‌شود با غذای نذری مریض شفا یابد، با گرد و خاک حرم و عزاداری چه؟ این‌ها را که دیده و شنیده‌ایم، عقلای قوم که فقط اسباب مادی را می‌شناسند در مورد این‌ها چه می‌گویند؟ خوب است بدانیم، خدا اثر را هرجا که بخواهد می‌گذارد، شاید در خوردن نیم‌خورده مؤمن به قصد شفا، شاید هم در دارو؛ ما دارو را انکار نمی‌کنیم اما دیگر اسباب شفا را هم انکار نمی‌کنیم!
شرح حال
امشب ۷ اسفند ۹۸ شب شهادت امام هادی(علیه السلام) حرم حضرت معصومه(سلام الله علیها)؛ به نظر عقلای قوم
✅ نظر یکی از دوستان👇 بحث انکار اسباب شفا نیست. بحث این هست که یک حرفی یک پزشکی زده که آقا تجمع نکنید. دست به ضریح و ... نزنید. حالا شما چه می کنی با این حرف؟ ✅ پاسخ بنده👇 پزشک‌های ما بخشی از واقعیت‌ها را بر اساس تجربه بشری به ما گزارش می‌کنند و چون گزارششان از واقع بر اساس معیارهای عقلائی و تجربی هست باید به آن عمل کرد. اما همین پزشک‌ها در مکتبی درس می‌خوانند که بخش دیگری از واقعیت را نمی‌بیند و حتی انکار می‌کند. اینکه اسباب شفای دیگری غیر از اسباب مادی هست را ما بارها تجربه کرده‌ایم و این هم بخشی از واقعیت هست که دست مکتب علمی پزشکان ما از آن کوتاه است. همانطور که آن واقعیت‌ها را انکار نمی‌کنیم این واقعیات را هم انکار نمی‌کنیم.
شرح حال
امشب ۷ ام اسفند ۹۸ حرم مطهر فاطمه معصومه(سلام الله علیها) شب شهادت امام هادی(ع)؛ باید عاقلانه رفتار
✅ نظر یکی از مخاطبان:👇 شکی نیست که نعمات مختلف از جمله شفا از طریق اهل بیت ع قابل دستیابی است. ولی آیا این توسل منحصر در ورود به حرم است یا از راه دور هم میشود حاجت گرفت؟ بعلاوه، اگر فقهی نگاه کنیم، حفظ جان واجبه و زیارت و توسل حضوری، مستحب. ✅ پاسخ بنده: 👇 سلام بله توسل منحصر در ورود به حرم نیست اما باید قبول کرد که بین زیارت و توسل تفاوت است و برکاتی که برای زیارت گفته‌اند خیلی بیشتر از توسل هست و آن برکات خاص منحصر به زیارت است. مثلا در مورد حضرت معصومه سلام‌الله علیها می‌گوید: «اِنَّ زیارتها تعادل الجنّه» یا در مورد پیامبر(صلی الله علیه و آله) آمده است: «مَن زَارَ قَبرِی وَجَبَت لَهُ شَفَاعَتِی» پس بحث فقط حاجت گرفتن نیست بحث حاضر شدن در حرم‌ها هست. در مورد حفظ جان که می‌فرمایید مطمئنا باید حفظ جان کرد و آن جایی است که یک خطر مسلم وجود دارد اما آیا اینجا خطر مسلم وجود دارد؟ مثلا شما وقتی در خیابان می‌روید می‌بینید مغازه‌ها به راه است، بانک‌ها به راه است، فروشگاه‌ها به راه است، فقط همه سفارش منع تجمعشان به حرم محدود شده. اینکه مردم کارهای معمولشان را خیلی راحت انجام می‌دهند نشان می‌دهد خطر اینقدر هم بالا نیست، حال در این شرایط که مردم نیازمند یک محیط برای آرامش هستند آن هم محیطی که بارها دیده‌ایم مریضی‌های جسمی به واسطه آن درمان شده است و یک مکان عادی نیست را محدود می‌کنیم، در حالی که می‌توانیم با حفظ مراقبت‌های مرسوم مردم را از این نعمت محروم نکنیم. یکی از بزرگان توصیه می‌کردند که وقتی با مشکلی جسمی یا خطری مواجه می‌شوید سوره قدر را بخوانید و می‌گفتند سوره قدر تنزل ملائکه را در پی دارد و هرجا تنزل ملائک باشد سلم و سلامتی را به دنبال دارد. شاهدشان نیز به این قسمت از آیات بود که بعد از آیه: «تَنزَّلُ الْمَلَئكَةُ وَ الرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبهِّم مِّن كلُ‏ِّ أَمْرٍ» می‌گوید: «سَلَامٌ هِىَ حَتىَ‏ مَطْلَعِ الْفَجْرِ» حرم‌های مطهر نیز بنا به روایات محل نزول ملائک هستند. نکته دیگر این بود که این خاندان واسطه فیض و خیر هستند و هر خیری است به واسطه آنان به ما می‌رسد فلذا همانطور که وقتی مشکلاتمان حاد می‌شود به آنجا پناه می‌بریم و آن‌ها را واسطه فیض خود می‌کنیم الان هم مشکلی برای ما پیش آمده، با حضور و زیارت به این کسب فیض نزدیک‌تریم.
✅ نظر یکی از دوستان👇 هیچگاه دین رو نباید مقابل علم قرار بدیم! ✅ پاسخ بنده:👇 اینکه عقل در مقابل دین نیست یک امر مسلم است. قرآن وقتی می‌خواهد صاحبان خرد و عقل را یاد کند می‌گوید: «يا أُولِي الْأَلْبابِ الَّذينَ آمَنُوا» این صاحبان خرد کسانی که ایمان آورده‌اید. یا در مورد صاحبان عقل و خرد می‌گوید: «إِنَّما يَتَذَكَّرُ أُولُوا الْأَلْباب‏» فقط اینها هستند که متذکر می‌شوند. و یا می‌گوید: «الَّذينَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ أُولئِكَ هُمْ أُولُوا الْأَلْباب»‏ اینها کسانی هستند که هدایت شده‌اند. پس اگر کاری غیر عقلائی باشد قطعا دین آن را نفی می‌کند، اما ملاک عقلاء آنچه در رسانه‌ها جا می‌اندازند نیست. همانطور که عرض کردم اگر خطر به حدی بود که مردم در هیچ اجتماعی شرکت نمی‌کردند بله شما حرم که موجب آرامش و شفاء هست را هم مثل بقیه جاها تعطیل کنید. اما وقتی خطر به این حد نرسیده و مردم در فروشگاه‌های معروف شهر ازدحام کرده‌اند، چرا فقط نسخه تعطیلی حرم را می‌دهید! پس حرم رفتن نه تنها مقابل عقل نیست بلکه در این شرایط که وقتی کرونا یک دهم انفولانزا هم کشته نگرفته مردم چنان به اضطراب افتاده‌اند که اگر کشته‌های کرونا چند ده نفر بیشتر شود برخی خودشان صف می‌کشند تا خودکشی کنند تا مبادا با کرونا بمیرند! در این شرایط عاقلانه این است که ما نیاز به زیارت داریم.
✅ برخی اشکالات به ‍پاسخ‌های اخیر👇 🔻 برخی می‌گویند: فروشگاه‌ها، پاساژها، بانک‌ها و... شخصی هستند و دولت روی آنها تسلطی ندارد و نمی‌تواند آنها را تعطیل کند. 🔺پاسخ: البته مثلا همه این مجموعه‌ها خصوصی نیستند و تسلط دولت هم فقط محدود به مجموعه‌های دولتی نیست، همانطور که بر استخرها و غذاخوری‌ها در ماه مبارک تسلط دارد یا بر مدارس خصوصی تسلط دارد بر این مجموعه‌ها هم تسلط دارد. 🔻برخی می‌گویند: تعطیلی این مجموعه‌ها به اختلال نظام می‌انجامد و نمی‌شود آنها را تعطیل کرد ولی حرم چنین نیست. 🔺پاسخ: اینطور نیست بلکه می‌شود مردم را به مغازه‌های محلی ارجاع داد و اجتماعات از این دست را محدود کرد. حتی می‌شود نانوایی‌ها را ملزم کرد نان‌های خود را در بسته بندی تهیه کنند و در سوپری‌ها عرضه کرد یا بانک‌ها را تعطیل کرد و شعب خاصی را برای انجام کارهای محدودی باز گذاشت یا مسافرت‌های به شمال و... را محدود کرد به این نحو که اجازه تردد فقط ماشین‌های با پلاک محلی را در جاده‌ها بدهند و.... وقتی این کارها را نمی‌کنند و فقط نسخه تعطیل شدن حرم را می‌دهند آن هم حرمی که منشاء آرامش در این فضای اضطراب عمومی هست و همچنین با تجربه ثابت شده است مرکز شفا هست و نه بیماری، انسان تعجب می‌کند. بله اگر احتمال خطر به حدی هست که مراکز تجمع عمومی همگی بایست تعطیل شود می‌پذیریم که عاقلانه است حرم هم تعطیل شود اما در وضع کنونی آیا این شرایط حاکم است؟!
✍️حرم که محل دریافت شفاست، می‌تواند محل ابتلا به بیماری باشد؟ 🔻مشهورترین قاعده تجربی، با اصرار بر قابلیت تکرار جوشیدن آب در صد درجه است حال آنکه خیلی بعید است اگر الان در آب جوش خانه‌تان، دماسنجی قرار دهید، عدد صد را نشان دهد. درباره شفا که گزاره اعتقادی تنها امکان آن است. 🔻آیا دین امر شفا گرفتن را بی ضابطه رها کرده؟ قطعا این گونه نیست! در عالم دو دسته از عوامل مادی و معنوی درکارند. فرق مومنان با کفار در نفی عوامل مادی نیست بلکه در اعتقاد به عواملی اضافه بر آن است که باید با دو چشم هر دو دسته را دید. و آنکه فقط یک دسته را می‌بیند، احول است. 🔻آیا آتش پنبه را مشتعل می‌کند؟ جواب بله یا خیر غلط یا مسامحه آمیز است. چون پنبه خیس با آتش، مشتعل نمی‌شود. پس تزاحم علت‌های مختلف را می‌فهمیم که معلول برآیند تاثیر علت‌ها بر یکدیگر است. اما تزاحم فقط در بین عوامل مادی نیست، بلکه بین عوامل مادی و معنوی هم ممکن است. 🔻ضوابط عوامل غیر مادی چیست و چگونه عمل می‌کنند؟ ۱. نقشه‌هایی برای شهادت یا آسیب‌رساندن به ائمه طراحی می‌شد برخی از طریق غیب خنثی می‌شد و برخی به نحو طبیعی اثر می‌کرد. راز تفاوت در حدیثی آمده: فرق خالق و مخلوق باید روشن باشد آنکه هیچ آسیبی نمی‌بیند، خداست. ۲. ابرهه که قصد تخریب کعبه را داشت، با چوب غیب الهی نابود شد همان کعبه ای که بارها با سیل و حمله و ... آسیب دید. باید فرق این دو دسته را یافت. که یک‌بار کعبه، بنایی سنگی است و تخریب شده و بازسازی می‌شود یک بار کعبه نماد دین است دست غیب آنجا که اصل دین در خطر باشد، حتما هست. ۳. یک کبریت مشتعل در بشکه‌ای از نفت فرو رود، آتش به پا نمی‌کند بلکه خاموش می‌شود پس قوت و توان عامل باید مورد توجه باشد از همین رو دعای ما دست نمی‌رویاند، بلکه دست فلج را شفا می‌دهد اما پیامبر خدا، از دل سنگ سخت، شتر بیرون می‌آورد. ( ناقه صالح) ۴. خدا در بازیچه و مکر کفار نیست. دو گانه‌های دنیا یا آخرت، غیب یا شهود، علم یا دین برای کفاری است که خواسته‌اند بخشی از واقعیت را انکار کنند اما خدایی که خالق دنیاست و عالم شهود را بر مبنای نظام اسباب ساخته، نظام اسباب مادی را ملغی نمی‌کند و حکیم است. 🔻به نظر شما، به بهانه کرونا می‌توان درهای حرم را بست و مانع زیارت شد؟ ۱. بزرگترین ابهام در موضوع است و میزان خطر بیماری که برخی کارشناسان اصرار دارند، زندگی عادی تعطیل نشود. ۲. مسأله مهم تقویت امید و مقابله با وحشت است، امری که باز بودن حرم در آن بسیار مهم است. ۳. در حکم تردیدی نیست، اگر واقعا خطر جانی وجود داشته باشد، باید جان را حفظ کرد و از عوامل خطرزا پرهیز کرد. ۴. در عقلایی بودن خطر باید میزان احتمال را در نظر گرفت. از نظر عقلی هر روز خطر زلزله، تصادف و ... را داریم، اگر احتمال اندک است، نباید اعتنا کرد. ۵. برخی سریع و راحت به حکم ممانعت می‌رسند که این ناشی از سبک زندگی آنهاست که زیارت برایشان یک امر بی‌اهمیت است به همین خاطر، نسخه‌ای که برای حرم تجویز می‌کنند، برای مترو، سوپرمارکت و ... تجویز نمی‌کنند. نویسنده: وحید نجفی
شب گذشته یکی از آشنایان زنگ زده بود، می‌گفت مگر قم خیلی وضع خراب است، گفتم: نه عادی هست یه بیماری هم آمده مثل بقیه بیماری‌ها ان شاء الله رفع خواهد شد. گفت: به فلانی( یکی از طلاب اقوام) زنگ زده‌ام بچه‌هایش گوشی را برداشته‌اند، گفته‌اند بابا و مامانم رفته‌اند برای بیست روز آینده که در خانه هستیم نان بخرند! گوشی را هم نبرده‌اند تا مبادا آلوده شود! گفت: شما نان نخریده‌ای ذخیره کنی، گفتم: نه ما مثل همیشه دو روزی یک بار می‌رویم نان می‌خریم. بقیه نیازهامان را هم همینطور موقع نیاز تهیه می‌کنیم. حرف‌هایی زد و من هیچ توجیهی برای کار آن طلبه به ذهنم نمی‌رسید! موضوع را عوض کردم. طلبه‌ای که قرار است مردم را دلگرم کند و الگو باشد تا مردم اضطراب و حرص را کنار بگذارند خودش از همه مضطرب‌تر و بیشتر حرص می‌زند و فکر می‌کند قرار است قحطی بیاید! امروز شنیدم جمعی از طلاب به بیمارستان‌های مبتلایان به کرونا رفته‌اند و داوطلبانه به بیماران خدمت می‌کنند، اینها زن و بچه ندارند! نان نمی‌خواهند! واقعا چقدر فاصله است بین این طلاب و آن طلاب.