متن کامل لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب.pdf
131.4K
🔴 لایحه 15 ماده ای 3 خرداد 1402
👈 با #دقت ماده ها و تبصره های لایحه را مطالعه کنید تا کذب و بی اساس بودن بسیاری از نقدها را ملاحظه کنید
شرح حال
🔴 لایحه 15 ماده ای 3 خرداد 1402 👈 با #دقت ماده ها و تبصره های لایحه را مطالعه کنید تا کذب و بی اسا
پیش از این توضیحاتی از آقای محسن آقایی کارگردان مستند ایکسونامی و پژوهشگر در حوزه حجاب در نقد لایحه حمایت از فرهنگ عفاف گذاشته بودم که چون با متن لایحه تفاوتهایی داشت آن را حذف کردم تا خودم مستقلا نقدی بر این لایحه بنویسم.
✍️ نقد و توضیح مواردی از لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب... (قسمت اول)
📌قبل از هر چیزی تذکر این مطلب لازم است که این لایحه هنوز در مجلس مورد بحث و اصلاح و سپس رای گیری قرار نگرفته و مواردی که نقد میشود بر فرض محال که در مجلس هم رای بیاورد از فیلتر شورای نگهبان نمیتواند رد شود!
🔻 در ماده ۱: در برخورد اول با موارد بیحجابی مامور پلیس هیچ کاری جز یک تذکر و ثبت نمیتواند بکند در حالی که موارد بیحجابی متفاوت است و برخی از موارد در هر جامعهای مصداق هنجارشکن محسوب میشود. پلیس هیچ وقت با مواردی از نقض قانون که متعارف جامعه است نمیتواند برخورد خاصی کند اما با آنان که هنجار شکن و نقض قانون به نحو غیر متعارف میکنند، میتواند برخورد کند و اساسا با همین برخورد مرحله به مرحله با موارد ناهنجار ارتقاء فرهنگ ممکن میشود.
🔻 در بند الف از ماده ۱ سخن از بیحجابی و در بند ب سخن از برهنگی بخشی از بدن یا پوشیدن لباسهای نازک به میان آمده است بنابراین ظاهرا منظور از بیحجابی در بند الف نداشتن روسری باشد. خود این ابهام مشکل آفرین است.
برای کشف حجاب که ظاهرا روسری نداشتن است در بار اول ثبت توسط پلیس و پیامک و بار دوم یک ششم حداکثر جزای نقدی درجه هشت! که میشود ۱۶۷ هزارتومان. بار سوم: ۳۳۴ هزارتومان و بار چهارم به بعد هر بار ۵۰۰ هزارتومان و قاضی میتواند جریمه را تا یک میلیون هم افزایش دهد.
🔻در بند ب از ماده یک میگوید اگر خانمی با لباسی برهنه بیرون بیاید یا لباس نازک بدننما داشته باشد در بار اول به مبلغی معادل جریمه جزای نقدی درجه هفت یعنی بین یک تا دو میلیون تومان جریمه میشود و در صورت تکرار به همان جریمه مالی و محرومیت از حقوق اجتماعی درجه شش محکوم میشود. حقوق اجتماعی درجه ۶ متنوع است مثلا از موارد زیر محروم میشود: استخدام و یا اشتغال در کلیه دستگاههای حکومتی اعم از قوای سه گانه و سازمان ها و شرکت های وابسته به آنها ، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ، نیروهای مسلح و سایر نهادهای تحت نظر رهبری ، شهرداری ها و مؤسسات مأمور به خدمات عمومی و دستگاه های مستلزم تصریح یا ذکر نام برای شمول قانون بر آنها - اشتغال به عنوان وکیل دادگستری و تصدی دفاتر ثبت اسناد رسمی و ازدواج و طلاق و دفتریاری - تأسیس ، اداره یا عضویت در هیأت مدیره شرکت های دولتی ، تعاونی و خصوصی یا ثبت نام تجارتی یا مؤسسه آموزشی، پژوهشی ، فرهنگی و علمی.
👈 مثلا فرض کنید در قم یا مشهد در مقابل حرم یک خانم با لباس شنا! بیاید بیرون! پلیس با این خانم چهکند؟ در لایحه گفته شده است آن خانم جریمه میشود ولی صحبتی از توقیف یا بازداشت این خانم نشده است.
صرفا در بند ج از ماده اول موردی که کسی برهنه کامل یا چیزی در حکم آن باشد را استثناء کرده است و تنها این امکان را که علاوه بر مجازات موارد قبل یک حبس سه ماهه هم اگر قاضی بخواهد میتواند برای او عوض جریمه نقدی انتخاب کند را اضافه کرده است.
اینجا هم تکلیف بازداشت یا عدم بازداشت آن فرد معلوم نیست!
⁉️ آیا جامعه ایمانی چنین چیزی را میپذیرد که بایستد نگاه کند به خانمی که بخش عمده بدن خود را برهنه کرده است فقط برهنه کامل محسوب نمیشود و پلیس هم نتواند با او برخورد کند؟! فقط تذکر و یک میلیون جریمه شود! بهتر نیست تشخیص موارد غیر متعارف را به خود پلیس و ضابط قضایی واگذار کنید!
👈به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal
✍️ نقد و توضیح مواردی از لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب... (قسمت دوم)
📌 پیشنهاد میکنم اشتباه بنده را نکنید. بنده قبل از اینکه خودم دقیق متن لایحه را بخوانم توضیحات یک پژوهشگر حوزه عفاف و حجاب که قبلا مطالبی از تحقیقات او را دیده بودم انعکاس دادم و نوشتم اگر چنین باشد که ایشان میگوید برای این قانون تره هم خرد نمیکنم اما وقتی خودم با دقت متن لایحه را خواندم دیدم خیلی از اشکالاتی که آن فرد گفته بود در این لایحه وجود نداشت، بلکه بندهای خیلی خوبی هم دارد اگرچه برخی بندهای آن هم اشکال دارد.
برخی نقدهای دیگر در مورد این لایحه را هم که خواندم متاسفانه اشتباهاتی داشت و قیودی در مواد پیشنهادی لایحه بود که به آنها توجه نشده بود. پس پیشنهاد میکنم خودتان متن ۸ صفحهای لایحه را بخوانید.
🔻 ماده دیگری که به نظر میرسد ناقص است ماده ۶ این لایحه است: اشخاصی که در فضای مجازی مبادرت به تبلیغ علیه حجاب کنند، فراجا در مرتبه اول علاوه بر حذف صفحه یا صفحات مجازی یا پایگاه اطلاع رسانی به آنان تذکر میدهد و اگر افاقه نکرد و باز شروع به فعالیت علیه حجاب کردند، دوباره صحفه او را حذف میکنند و سه تا شش ماه از فعالیت در فضای مجازی محروم میشود و بار سوم هم باز اگر عبرت نگرفت و شروع به فعالیت علیه حجاب کرد، شش ماه تا ۳ سال حبس یا بین ۶ تا ۲۴ میلیون جریمه هم به حذف صفحه او اضافه میشود.
🔻 اما نقد این ماده اینکه چرا در بار اول فعالیت رسمی علیه حجاب فقط به تذکر و حذف صفحه اکتفا میشود و هیچ جریمه دیگری لحاظ نمیشود. چون کشف فعالیت یک فرد مشخص و اثبات آن به این راحتیها که نیست! طرف این صفحهاش را حذف کردید خیلی راحت اکانت دیگری میسازد و مجدد شروع میکند به فعالیت با احتیاط بیشتری و معلوم نیست به این راحتیها مجدد او را کشف کنید و حالا فرضا او را یافتید! دوباره محکومش میکنید به عدم فعالیت در فضای مجازی! اما به ریسکش میارزد که دوباره با حرفهایگری بیشتری برود شروع به فعالیت کند اگر هم پیدایش کردید، خب ۶ میلیون جریمهاش است دیگر!
اصلا چرا این جریمهها اینقدر بیتناسب هستند؟! ۶ میلیون برای چند روز بازداشت هم نمیارزد حتی ۲۴ میلیون را هم خیلیها راحت میدهند تا چند روز باداشت نباشند! اما آن طرفش ۶ ماه تا ۳ سال حبس! اصلا چند درصد از این موارد را قضات از حبس استفاده میکنند! چون میدانیم تا جای ممکن از مجازات حبس استفاده نمیشود.
👈به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal
5.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دوربین مخفی جالب از هم سفره شدن با یک پیرمرد دوره گرد.
......
این کلیپ خیلی خوبه برای کسایی که ممکنه پیش خودشون فکر کنند اگر کسی زندانی یا دورهگرده دیگه آدم بیشخصیتی هست یا قابل احترام نیست!
چندتا از رفقا رو در ایام دانشجویی موقع ساختن یه مستند سیاسی و عدالتخواهانه بازداشت کردن و اتفاقا همون روز مجوزشون تمام شده بود و خبر نداشتن. جریان سیاسی حاکم هم میخواستن دق دلش رو خالی کنه، کلی تحقیر آمیز باهاشون رفتار کردن و دستبند زدن بردن بازداشت. جوری شده بود که ماه رمضون روزه بودن بعد اذان میخواستن نماز بخونن کسی باور نمیکرد اینها نماز میخونن و هیچی هم به عنوان افطاری بهشون ندادن!
@sharhe_hal
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 پارسال در این روز نخبه دهه هفتادی دانشگاه شریف #شهید_احسان_قدبیگی توسط رژیم صهیونیستی ترور شد. امروز در سالگردش نه از انجمن مثلا اسلامی این دانشگاه صدایی آمد و نه از اساتید عشق مجازیاش. اگر به ایران لگد نزنی اینها در دفاع از تو لال میشوند حتی اگر برای وطن خون بدهی. روحت شاد
🗣ایلجـــــان | EELJAAN
@Twitter_eita
@HozeTwit
شرح حال
✍️ نقد و توضیح مواردی از لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب... (قسمت اول) 📌قبل از هر چیزی تذکر این مط
سلام خدمت دوستان عزیز
با توجه به درخواست برخی از عزیزان و اینکه مبلغ جریمهها تغییر کرده بود و باید اصلاح میشد متن نقد و توضیح موادی از لایحه قانون حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب را باز نویسی و اصلاح کردم👇
✍️ نقد و توضیح مواردی از لایحه قانون حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب... (قسمت اول)
📌 خدمت عزیزان دغدغهمند که به واسطه نقدهای مطرح شده به لایحه حجاب نگرانیهایی دارند، قبل از هر نقد و توضیحی باید توجه داده شود: اولا این لایحه هنوز در مجلس مورد بحث و اصلاح و سپس رای گیری قرار نگرفته و نقدهای وارد شده به اصلاح آن کمک میکند و تا حالا نیز یک بار اصلاح شده است و عمده اشکالات آن برطرف شده است.
ثانیا بر فرض محال که در مجلس هم این لایحه بدون اصلاح رای بیاورد تا مواد مشکلدار آن اصلاح نشود از فیلتر شورای نگهبان نمیتواند رد شود!
🔻 ماده ۱: در این ماده در بند الف از ماده ۱ سخن از بیحجابی و در بند ب سخن از برهنگی بخشی از بدن یا پوشیدن لباسهای نازک به میان آمده است، بنابراین ظاهرا منظور از بیحجابی در بند الف نداشتن روسری باشد. خود این ابهام مشکل آفرین است.
🔻 با توجه به این ماده در برخورد اول با موارد بیحجابی، مامور پلیس هیچ کاری جز یک تذکر و ثبت تخلف نمیتواند داشته باشد، در بار دوم هم باز پلیس فقط عکس میگیرد و ثبت تخلف میکند و یک ششم حداکثر جزای نقدی درجه هشت! یعنی ۵۰۰ هزارتومان برای فرد لحاظ میشود و در بار سوم دو برابر یعنی یک میلیون تومان و بار چهارم به بعد معادل ۱.۵ میلیون تومان و به مرجع قضایی هم معرفی میشود تا او نیز جزای نقدی درجه هفت یعنی بین ۳ تا ۶ میلیون تومان او را جریمه کند.
🔻 خب تا اینجا نسبت به موارد کشف حجاب که زیاد هم هستند قانون خوب و باز دارندهای است. اما در بند ب از ماده یک میگوید اگر خانمی با لباسی برهنه بیرون بیاید یا لباس نازک بدننما داشته باشد در بار اول به مبلغی معادل جریمه جزای نقدی درجه هفت یعنی بین ۳ تا ۶ میلیون تومان جریمه میشود و در صورت تکرار به همان جریمه مالی و محرومیت از حقوق اجتماعی درجه شش محکوم میشود. حقوق اجتماعی درجه ۶ متنوع است؛ مثلا از موارد زیر محروم میشود: استخدام و یا اشتغال در کلیه دستگاههای حکومتی و محرومیت از تأسیس ، اداره یا عضویت در هیأت مدیره شرکتهای دولتی، تعاونی و خصوصی یا ثبت نام تجارتی یا مؤسسه آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و علمی و...
🔻 این مورد هم قانون خوب و بازدارنده از عمده موارد برهنگی است اما مشکلی دارد که برخی از موارد برهنگی ممکن است بسیار حاد باشد مثلا خانمی با لباس شنا و بدتر از آن بیرون آمده باشد، چنین مواردی لازم است ماموران امنیت اخلاقی بتوانند آن خانم را از فضای عمومی دور کنند و این کار در اولویت است تا جریمه شدن او ولی چنین توجهی در لایحه نیست.
🔻البته استثنائي در بند ج از ماده ۱ وجود دارد که موردی که کسی برهنه کامل یا چیزی در حکم آن باشد را استثناء کرده است و در این فرض این امکان برای قاضی وجود دارد که علاوه بر مجازات موارد قبل برای برهنگی، یک حبس سه ماهه هم برای او عوض جریمه نقدی در نظر بگیرد. اما در اینجا هم معلوم نشده که آیا پلیس میتواند او را بازداشت کند و از فضای عمومی دور کند یا خیر؟!
🔻 آیا غیرت مردم مومن اجازه میدهد که خانمی با لباس برهنه کامل یا نیمه برهنه، جلو خانواده آنها مانور دهد و پلیس هم صرفا به او تذکر دهد و فقط جریمهای برایش بنویسد! تازه اگر این جریمه به واسطه ماسک یا پوشش بخشی از صورت خانم بتواند ثبت شود!
📌آیا بهتر نیست که علاوه بر امکان بازداشت کردن توسط پلیس در موارد خاص و ناهنجار بخشی از تشخیص را به پلیس و ضابط قضایی سپرد؟! به ویژه که در این قانون مثلا نسبت به برهنگی بدن بین زن و مرد تفکیک قائل نشده و موارد قبیح و ناهنجار بودن از عدم پوشش بدن برای زن و مرد متفاوت است!
👈به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal
شرح حال
✍️ نقد و توضیح مواردی از لایحه قانون حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب... (قسمت اول) 📌 خدمت عزیزان دغدغهم
✍️ نقد و توضیح مواردی از لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب... (قسمت دوم)
📌 در تبصره ۱ از ماده ۱ آمده است که اگر کشف حجاب در موارد قبل، در خودرو چه توسط راننده و چه سرنشینان صورت گیرد، بعد از دو مرتبه تذکر توقیف خودرو، به مدت هفت روز خودرو منع تردد و هفت میلیون تومان جریمه میشود که جریمه قابل توجه و بازدارندهای است و در مرتبه چهارم و بیشتر، به ۱۰ روز منع تردد و ۱۰ میلیون تومان جریمه محکوم میشود و تا این جریمه پرداخت نشود، خودرو اجازه عبور و مرور ندارد.
🔻 نسبت به خودروهای عمومی نیز جریمه متفاوت و بعضا سنگینتر است، یعنی در همان مرتبه اول خودرو حداکثر جریمه جزای نقدی درجه هفت، یعنی ۶ میلیون تومان جریمه میشود و در صورت تکرار علاوه بر جریمه مذکور از کلیه معافیتها و تخفیفات در تعرفهها و مالیات و خدمات عمومی محروم خواهد شد.
🔻 این تبصر هم بازدارندگی خوبی دارد به ویژه که در تبصره ۲ از ماده ۱ آمده است اگر همه افراد مشمول جریمه در ماده ۱، این جریمه را تا یک ماه ندهند، جریمه دوبرابر شده و از حسابهای بانکی آنها برداشته میشود و در صورت عدم وصول نیز از ارائه خدمات بانکی محروم خواهند شد.
🔻 در ماده ۲ این قانون برای کارمندان مجموعههای دولتی و مرتبط با دولت مثل نهادهای عمومی و یا غیر دولتی که از بودجه دولتی استفاده میکنند، مجازاتهای سختی در نظر گرفته است که در بار اول تذکر انضباتی داده میشود اما در بار دوم به بعد به کسر یک پنجم حقوق و مزایا به مدت یک ماه تا سه ماه و در مرتبه سوم به کسر یک سوم حقوق و مزایا به مدت دو تا شش ماه و لغو کلیه امتیازات تخفیفات و معافیتهای اعطایی از جمله سهمیههای پیشبینی شده محکوم میشود و در مرتبه چهارم حسب مورد به انفصال یا محرومیت از اشتغال به مدت دو تا شش ماه محکوم و برای تعقیب کیفری به مرجع قضایی صالح معرفی خواهد شد.
🔻ماده ۲ نیز بسیار خوب و بازدارنده است به ویژه که در تبصرههای آن، رعایت قانون حجاب برای مراجعه کنندگان به این نهادها نیز الزامی دانسته شده است و ارائه خدمات به آنها منوط به رعایت قانون پوشش است و مدیران این مجموعهها نیز موظف به نظارت بر رعایت این قانون و انجام تبلیغات محیطی هستند به نحویی که منجر به اجرای این قانون شود هستند و در غیر این صورت در مرتبه اول تذکر و در مراتب بعد تا محرومیت از تصدی سمتهای دولتی تا ۶ ماه برای آنها لحاظ میشود.
👈به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal
شرح حال
✍️ نقد و توضیح مواردی از لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب... (قسمت دوم) 📌 در تبصره ۱ از ماده ۱ آمده
✍️ نقد و توضیح مواردی از لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب... (قسمت سوم)
📌 در ماده ۳ این لایحه قانونی نسبت به مدیران و متصدیان مشاغل و اماکن عمومی چه دولتی و چه غیر دولتی برای رعایت نکردن قانون حجاب، جریمه سخت و بازدارندهای گذاشته شده است و این افراد در صورت عدم رعایت قانون حجاب در مرتبه اول اخطار تعطیلی واحد صنفی دریافت میکنند و در مرتبه دوم تا یک هفته و در مرتبه سوم تا دو هفته واحد آنها تعطیل میشوند و تا یکسال از کلیه امتیازات تخفیفات و معافیتهای اعطایی از جمله معافیتهای مالیاتی و تعرفههای دولتی در ارائه خدمات عمومی محروم خواهند شد.
🔻 این ماده اگرچه خوب است اما بهتر بود مدیران و متصدیان موظف به نظارت بر رعایت این قانون برای کارمندانشان نیز شوند و تفاوتی بین مدیران و متصدیان با کارمندان مجموعههای عمومی نباشد.
البته در تبصره این ماده آمده است که مدیران و متصدیان باید، هم مانع ورود افراد بیحجاب به محل کار خود شوند هم تبلیغات لازم برای حفظ حجاب را در محیط خود داشته باشند و در غیر این صورت پروانه آنها بعد از اقدامات تنبیهی ذکر شده در این ماده باطل خواهد شد و به پرداخت مجازات درجه چهار چهار (۵ تا ۱۰ سال زندان یا ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون جریمه) به مراجع قضایی معرفی میشوند.
📌ماده ۴ برای سلبریتیها است که اگر مرتکب کشف حجاب یا اظهار برهنگی شوند، علاوه بر اعمال جریمههای ماده ۱ کلیه امتیازات، تخفیفات و معافیتهای اعطایی برای آنها لغو خواهد شد و با حکم مرجع قضایی به محرومیت از فعالیت حرفهای و فعالیت در فضای مجازی به مدت سه ماه تا یک سال محکوم میشوند. چنانچه اقدامات تنبیهی موضوع این ماده منجر به تغییر و اصلاح رفتار مرتکب نشود، با حکم مرجع قضایی علاوه بر محرومیتهای موضوع این ماده، به مجازات درجه شش (۳ تا ۶ ماه حبس یا ۶ تا ۲۴ میلیون جریمه نقدی) محکوم میشوند.
👈به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal
شرح حال
✍️ نقد و توضیح مواردی از لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب... (قسمت سوم) 📌 در ماده ۳ این لایحه قانون
✍️ نقد و توضیح مواردی از لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب... (قسمت چهارم)
📌 ماده ۵ این لایحه که بازدارندگی خوبی دارد مربوط به افرادی است که به صورت سازمان یافته یا ممکن است سازمان یافته هم نباشد بلکه به صورت همکاری با بیگانگان برای نشر بیحجابی و برهنگی اقدام کنند.
این افراد در مرتبه اول مشاهده و کشف، تا دو سال ممنوع الخروج میشوند و متناسب با عملکرد و شرایطشان به حبس درجه ۵ (۲ تا ۵ سال زندان) و یک یا دو مورد از موارد زیر محکوم میشوند:
اقامت اجباری در محل معین؛ منع از اقامت در محل یا محل های معین؛ منع از اشتغال به شغل، حرفه یا کار معین؛ انفصال از خدمات دولتی و عمومی؛ منع از رانندگی با وسایل نقلیه موتوری و یا تصدی وسایل موتوری؛ منع از داشتن دسته چک و یا اصدار اسناد تجارتی؛ منع از حمل سلاح؛ الزام به خدمات عمومی؛ منع از عضویت در احزاب، گروه ها و دستجات سیاسی یا اجتماعی؛ الزام به یادگیری حرفه، شغل یا کار معین؛ الزام به تحصیل؛ انتشار حکم محکومیت قطعی.
📌 ماده ۶ این لایحه به افرادی که در فضای مجازی مبادرت به تبلیغ علیه حجاب کنند میپردازد، در این ماده آمده است: اشخاصی که در فضای مجازی مبادرت به تبلیغ علیه حجاب کنند، فراجا در مرتبه اول علاوه بر حذف صفحه یا صفحات مجازی یا پایگاه اطلاع رسانی به آنان تذکر میدهد و اگر افاقه نکرد و باز شروع به فعالیت علیه حجاب کردند، دوباره صحفه او را حذف میکنند و محکوم به محرومیت سه تا شش ماهه از فعالیت در فضای مجازی محروم و حداکثر جزای نقدی درجه ۵ (یعنی ۵۰ میلیون تومان) میشوند و بار سوم هم باز اگر عبرت نگرفتند، علاوه بر جریمه قبلی، شش ماه تا ۳ سال حبس یا بین ۶ تا ۲۴ میلیون جریمه اضافه هم به مجازات قبل آنها اضافه میشود.
ظاهرا این ماده نیز پیشگیرانه است و فقط خوب بود در همان بار اول فعالیت رسمی علیه حجاب علاوه بر تذکر و حذف صفحه، مجازاتی نیز اضافه شود تا فرد از همان ابتدا فکر چنین اقدامی به سرش نزند.
👈به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal
شرح حال
✍️ نقد و توضیح مواردی از لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب... (قسمت چهارم) 📌 ماده ۵ این لایحه که باز
✍️ نقد و توضیح مواردی از لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب... (قسمت پنجم و آخر)
📌 ماده ۷ این قانون مربوط به کسانی است که متعرض به خانمهای محجبه به جهت حجاب آنها شوند و مجازاتهای سنگینی برای آنها لحاظ شده است: حبس از دو تا شش ماه و تا ۷۴ ضربه شلاق و ۲۴ تا ۵۰ میلیون جریمه نقدی و یک یا دو مورد از مجازاتهای مذکور در ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی (در ماده ۵ به آنها اشاره کردم) میشوند.
📌 البته در ماده ۸ هم به بحث امر به معروف و نهی از منکر کنندگان پرداخته که متاسفانه سوء برداشت زیادی از آن شده است.
در این ماده میگوید غیر از مجری قانون بقیه فقط حق تذکر محترمانه دارند نه بیشتر و در غیر این صورت با آنها هم برخورد میشود، اگر به عنوان امر به معروف و نهی تز منکر به خانم بدحجاب یا برهنه توهین کند یا افتراء ببندد یا تهدید یا ضرب و جرحی کند یا حریم خصوصی آنها را نقض کنند، همه اینها جرم مشخص و مجازات مشخص دارد و عنوان امر به معروف جرم آنها را پاک یا کم نمیکند.
اتفاقا این مورد درست است، چون اگر این موارد قید نشود، هرکسی ممکن است به اسم امر به معروف و نهی از منکر هر کاری کند که کلا همه نظم اجتماعی بهم میخورد. اگر قانون به این محکمی پای رعایت حجاب ایستاده است، نیازی نیست مردم هم بخواهند خود دست به کار شوند و اگر شوند، سنگ روی سنگ بند نمیشود و امکان اجرای این قانون هم از دست خواهد رفت.
📌مواد دیگر هم همگی مواد خوبی هستند ماده ۹ مربوط به برخورد با وارد کنندگان و فروشندگان لباسهای نامناسب است.
فقط ظاهر مواد بعدی هم چنین است که کل اجرای این قانون به فراجا سپرده شده است و دیگر ضابطین قضایی و نیروهای نظامی مانند سپاه و بسیج فقط در قالب همکاری با فراجا در اجرای این قانون امکان همکاری دارند و نه مستقلا که درصورت اجرای درست این قانون نمیتوان گفت چندان ایرادی دارد.
👈به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal