آقای نعمتزاده که به وزیر ۱۰۰۰ملیاردی معروف بود با بیش از ۳۳ ابر شرکت خصوصی با صدها میلیارد سرمایه، بر گلوگاه اقتصادی کشور یعنی وزارت صنعت، معدن و تجارت مسلط شده بود، حالا سخن از نداری و سهیم نبودن در هیچ صنعتی میزند!
📝تصویر فوق نمودار ۲۴ شرکت بسیار بزرگ از شرکتهای تیم نعمتزاده میباشد که با وزارت صنایع کار میکنند. در این ۲۴ شرکت ۹ نفر از مسئولان ارشد دولت و ۲ دختر آقای نعمت زاده و ۲ دختر دیگر به صورت شبکهای پخش شده و این شرکتها را پیش میبرند.
فراموش نمیکنیم که از افتخارات آقای نعمتزادن حذف شفافیت در اقتصاد است. ایشان با تعلیق سامانههای ضد قاچاق «ایران کد» و «شبنم»، حذف طرحهای اولویتبندی کالاهای وارداتی و عقیم کردن سامانه نظارتی پرتال ارزی و... بستر استفاده از قدرت دولتی و رانتهای دولتی را روز به روز بیشتر و بیشتر فراهم کرد.
22.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم خطبه مرحوم #هاشمی با عنوان مانور تجمل پس از سالها منتشر شد.
اصل این حرفها بجز عبارت «باید مانور تجمل داد» حرفهای درستی است اما مساله اینجاست که ما در چه مقام و سطحی این مباحث را مطرح کنیم؟
یک زمان درسطح توصیه فردی و در مقام استاد اخلاق این مباحث در کنار روایات و توصیههای ترک دنیاگرایی و حب دنیا گفته میشود؛
یک زمان هم در سطح یک سیاستگذاری اجتماعی از سوی حکومت و توصیه اجتماعی به مومنین ودعوت آنان به ترک زهد و مانور تجمل! گفته میشود.
این یک ریل گذاری اشتباه بود، مسیری که وقتی در سطح کلان حکومتی دنبال شد، تغییرات گسترده فرهنگ اجتماعی را به دنبال آورد و تا سالیان سال تاثیرات منفی آن در جامعه باقی ماند.
@sharh_hal
شرح حال
فیلم خطبه مرحوم #هاشمی با عنوان مانور تجمل پس از سالها منتشر شد. اصل این حرفها بجز عبارت «باید مان
در مورد این خطبه نکاتی باید عرض شود:
جملات معروفی متأسفانه به مرحوم آقای هاشمی با عنوان دعوت مردم به مانور تجمل نسبت داده شده است که در رسانههای مختلف هم سالهاست زیاد تکرار شده و چندسال قبل هم بنده هرچقدر فحص کردم مستند قابل اتکایی برای آن نیافتم. در این رابطه میتوانید متن زیر را بخوانید:
https://www.jamaran.news/بخش-پروفایل-182/716554-از-اشتباه-تاریخی-در-زندگی-نامه-رسمی-رهبری-تا-نمازجمعه-هاشمی-در-روز-پنج-شنبه
در باب پست قبل نیز بنده چون مستند درستی برای مطالب مشهور نیافته بودم، نقد خود را صرفا ناظر به همین خطبه موجود و مستند نوشتم.
البته با اطلاعاتی که برخی عزیزان ارسال کردند متوجه شدم مطالب مشهور از اساس ساختگی بوده است.
این چند روز با کتابی به اسم آن سوی مرگ آشنا شدم، کانالی هم در ایتا با نام این کتاب یافتم که صوتهای حجتالاسلام مصطفی امینی خواه در حاشیه و توضیح مطالب این کتاب در آن قرار داده شده و مطالب آن بسیار شنیدنی است.
مطالعه این کتاب و استفاده از صوتهای جناب امینیخواه را به همه دوستان عزیرم توصیه میکنم.
آمریکای یعنی یک تاریخ جنایتکاری و تضییع حقوق ملتها حتی ملت خودش، یعنی یک تاریخ مداخله در امور ملتهای دیگر و به استعمار کشاندن آنها.
وزیر خارجه آمریکا برای تسلیت به مردم لبنان پیام خود را به حریری میدهد که پیام آن روشن است، یعنی گزینه ما برای اصلاحات بازگشت به حریری است.
هدف آنها از به هم ریختن اوضاع اقتصادی لبنان و حالا هم مستمسک قرار دادن این انفجار و شوک وارده به لبنان، موج سواری برای مسلط شدن بر لبنان و ضربه زدن به مقاومت است.
با توجه به اینکه این جماعت عادت به موج سواری دارند و تجربه ثابت کرده است، بسیار محتمل است که موج را هم خودشان درست کردهاند.
🔰 این رد پاها را دنبال کنید...
حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان در یادداشتی تحت عنوان «این رد پاها را دنبال کنید»، نوشت: ابتدا، این چند خبر مستند را مرور کنید و سپس درباره نتیجهای که از مجموع آنها گرفته شده است، قضاوت کنید:
- انفجار مهیب عصر سهشنبه بیروت در انبار شماره ۱۲ این شهر بندری اتفاق افتاده و تاکنون بیش از ۱۰۰ کشته و ۵۰۰۰ مجروح برجای گذاشته و این درحالی است که هنوز تعداد قابل توجهی از قربانیان زیر آوار هستند و جستوجو برای یافتن کشته شدهها و مجروحان ادامه دارد.
- در سال ۲۰۱۴ میلادی -۶ سال قبل- کشتی روسوس که با پرچم مولداوی از باتومی گرجستان به سوی موزامبیک میرفت در آبهای مدیترانه و در نزدیکی سواحل بیروت دچار نقص فنی میشود و در بندر بیروت پهلو میگیرد. این کشتی حامل ۲۷۵۰ تن نیترات آمونیوم بود.
- مقامات لبنانی بعد از بازرسی کشتی و پیبردن به محموله آن، کشتی را متوقف میکنند و سپس کاپیتان و ۴ خدمه آن را بازداشت و به بقیه اجازه بازگشت به کشورهایشان را میدهند.
- مقامات لبنانی برای پیشگیری از خطر احتمالی تصمیم میگیرند محموله را به یکی از انبارهای بندر بیروت منتقل کنند تا برای فروش و یا انتقال آن به کشور مبدأ اقدام شود و در پی این تصمیم ۲۷۵۰ تن نیترات آمونیوم به انبار بزرگ شماره ۱۲ بندر بیروت منتقل شده و دپو میشود.
- در فاصله زمانی میان توقف کشتی روسوس در بندر بیروت و انتقال محموله نیترات آمونیوم به انبار شماره ۱۲ تا زمان انفجار هولناک عصر سهشنبه، بارها مقامات بندر بیروت با اشاره به مخاطرهآمیز بودن محموله دپو شده، خواستار انتقال و یا اتخاذ تدبیر دیگری برای پیشگیری از خطر احتمالی آن شده بودند که ظاهراً به این درخواستها توجه چندانی نشده است!.
- بندر بیروت که اکنون به ویرانه تبدیل شده است اصلیترین بندر تجاری لبنان بود و سالانه بیش از ۳ هزار کشتی در آن پهلو میگرفته و عمدهترین مرکز واردات و صادرات لبنان بوده است. بیشترین و تقریباً نزدیک به تمامی ذخایر گندم، دارو، مواد غذایی و مایحتاج روزانه مردم لبنان در انبارهای این بندر نگاهداری میشد که در اثر انفجار از بین رفته است. بیش از ۳۰۰ هزار نفر از مردم بیروت خانه و کاشانه خود را از دست داده و آواره شدهاند. بیمارستانها تخریب شده و چند بیمارستان باقی مانده نیز به بیماران کرونایی اختصاص دارد که به ناچار تعداد فراوانی از آنها را برای مداوای مجروحان تخلیه کردهاند. بیش از ۵ میلیارد دلار برآورد اولیه خسارات است که با توجه به شرایط کنونی لبنان، تحریمها و کاهش ارزش پول این کشور، بر ابعاد فاجعه میافزاید.
- دولت لبنان مدتی بعد از پهلو گرفتن کشتی روسوس با توجه به مخاطرهآمیز بودن محموله کشتی که قابلیت اشتعال و انفجار زیادی داشت به صاحبان و وکلای این کشتی اعلام میکند که میتوانند کشتی و محموله آن را به مقصد و یا مبدأ بارگیری بازگردانند، ولی نه صاحبان کشتی روسوس و نه وکلای آنها به این دستور توجهی نمیکنند و کشتی در بندر بیروت رها شده باقی میماند! این درخواست بیش از ۳بار به صاحبان کشتی و وکلای آنها ابلاغ میشود و نتیجهای به دست نمیآید و آنها همواره از تحویل کشتی و محموله آن خودداری میورزند! و این سؤال در میان است که چرا اصرار داشتهاند این محموله خطرناک و قابل انفجار در بیروت باقی بماند؟! و اگر موضوع در چارچوب تجارت بوده است چرا صاحبان کشتی از تحویل گرفتن کشتی و حمل محموله ۲۷۵۰ تنی آن که به مقصد موزامبیک بارگیری شده و در اسناد این محموله نیز آمده است، خودداری ورزیدهاند؟!
- در گزارشهای بندر بیروت از پهلو گرفتن کشتی روسوس که اعلام شده به علت نقص فنی در آبهای ساحلی لبنان بوده است، اشارهای به نوع نقص فنی نشده است. این نکته از آن جهت حائز اهمیت است که بندر بیروت در مسیر تجاری گرجستان به موزامبیک نبوده است و این احتمال را قوت میبخشد که نقص فنی روسوس بهانهای برای پهلو گرفتن در بندر بیروت بوده است! مخصوصاً آنکه کشتی یاد شده حتی بعد از برطرف شدن نقص فنی نیز حاضر به ترک بیروت نشده و این تاخیر سؤالبرانگیز را تا تخلیه کامل محموله مخاطرهآمیز ۲۷۵۰ تنی نیترات آمونیوم و دپوی آن در انبار شماره ۱۲ بندر بیروت ادامه داده است!
- سندی که از وزارت دفاع (بخوانید وزارت جنگ) رژیم صهیونیستی منتشر شده و به صورت عکس هوایی است نشان میدهد که محل انبار شماره ۱۲ بندر بیروت یعنی انباری که ۲۷۵۰ تن نیترات آمونیوم در آن دپو شده بود، در سال ۲۰۱۸ به عنوان یکی از اهداف حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی علامتگذاری شده است!
- در فرهنگ سیاسی و نظامی از عملیاتی یاد میشود که دشمن علیه حریف به کار میگیرد ولی بنا به دلایلی، از جمله ترس از انتقام و عملیات مقابله به مثل، ترجیح میدهد اولاً سند مشخصی باقی نگذارد که از انتساب عملیات به او حکایت کند و ثانیاً؛ به طور ضمنی و از زبان دیگران احتمال...
انجام آن عملیات به خود و هدف از آن را تبلیغ کند. به عنوان مثال بعد از خرابکاری اخیر در سایت نطنز که توسط عوامل نفوذی وابسته به رژیم صهیونیستی صورت گرفته بود، درحالی که مقامات رسمی رژیم صهیونیستی از وحشت انتقام ایران اسلامی درباره ارتباط آن با اسرائیل ساکت بودند، آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ سابق این رژیم که مسئولیت رسمی نداشت اعلام کرد از یک مقام اطلاعاتی شنیده است که انفجار سایت نطنز کار اسرائیل بوده است! (بگذریم که چه پاسخی در انتظار این جرثومههای فساد و تباهی خواهد بود).
- ساعاتی بعد از انفجار مهیب سهشنبه بیروت، دو رسانه رسمی رژیم میهمان و کودککش آلسعود، العربیه و ایندیپندنت، اعلام کردند که انفجار کار اسرائیل بوده است و این هزینهای است که مردم لبنان بهخاطر حضور حزبالله در این کشور متحمل شدهاند! حکومت وحشی عربستان نه فقط نزدیکترین کشور عربی بلکه یکی از نزدیکترین کشورهای دنیا به رژیم صهیونیستی است و نمیتوان پذیرفت که این رژیم را به جنایت هولناک انفجار بیروت متهم کند! ولی چرا چنین میکند؟! مخصوصاً آنکه بعد از انتساب انفجار به اسرائیل علت این جنایت را همراه با آدرس پیشگیری از آن را نیز گوشزد میکند! باید حزبالله لبنان از دایره سیاسی و امنیتی این کشور حذف شود تاجنایت مشابه دیگری در پی نباشد!
- همین حرکت را از جانب آمریکا نیز شاهد هستیم. دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا با سعدحریری، نخستوزیر برکنار شده و مهرهاسرائیلی- آمریکایی شناخته شده تماس میگیرد و با وی درباره انفجار بیروت گفتوگو میکند. دقت کنید، بر اساس عرف شناختهشده سیاسی، رئیسجمهور آمریکا باید با آقای«حسن دیاب» که همتای اوست تماس بگیرد ولی چرا با سعد حریری؟! پاسخ هرگز نمیتواند غیر از این باشد که ترامپ در پی آن بوده است که نارضایتی در حد و اندازه عصبانیت آمریکا از برکناری سعد حریری -مهره وابسته آمریکایی اسرائیلی- را به مردم لبنان نشان بدهد. نکته درخور توجه اینکه سعد حریری نیز بلافاصله بعد از تماس ترامپ، در مصاحبهای، دولت لبنان را مقصر معرفی میکند! یعنی همان دولتی که آمریکا و اسرائیل به شدت از روی کار آمدن آن و تن ندادنش به باجخواهی آنها نگران و عصبانی هستند.
- همانگونه که ملاحظه میکنید بسیاری از اسناد و شواهد موجود از دستهای پشت پرده آمریکا و رژیم صهیونیستی در انفجار جنایتکارانه عصر سهشنبه بیروت حکایت میکنند. مخصوصاً آنکه این دو رژیم صدها جنایت مشابه دیگر را نیز در کارنامه سیاه خود دارند و بارها نشان دادهاند که برای رسیدن به اهداف پلید خود از انجام هیچ جنایتی رویگردان نیستند.
https://www.hamshahrionline.ir/news/537910/کیهان-عامل-انفجار-بزرگ-بیروت-را-معرفی-کرد-این-رد-پاها-را-دنبال
هدایت شده از شرح حال
✍توضیحی در مورد لقب امیرالمؤمنین...
📝طبق آنچه در روایات ذکر شده است، لقب امیرالمؤمنین خاص حضرت امیر(علیه السلام) میباشد و حتی به سایر اهل بیت نیز گفته نشده است.
👈در روایتی یکی از اصحاب امام صادق(علیه السلام) از ایشان سؤال میکند آیا قائم اهل بیت با لقب امیرالمؤمنین سلام داده میشود؟
حضرت پاسخ میدهند: «لَا ذَاكَ اسْمٌ سَمَّى اللَّهُ بِهِ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ع لَمْ يُسَمَّ بِهِ أَحَدٌ قَبْلَهُ- وَ لَا يَتَسَمَّى بِهِ بَعْدَهُ إِلَّا كَافِرٌ»
🔹نخیر این اسمی است که خداوند امیرالمؤمنین (علیه السلام) را به آن نامیده است و هیچ کس را قبل از آن به این نام ننامیده است و بعد از ایشان هم، کسی به این نام نامیده نشود الا اینکه کافر باشد. (۱)
📝معمول ما تصورمان این است که لقب امیرالمؤمنین به معنای فرمانده و أمیر مؤمنان است و در توضیح علت اتصاف این عنوان برای امیرالمؤمنین گفتهاند چون ایشان جانشین بلافصل پیامبر میباشند و در مقابل کسانی که سایر خلفای چهارگانه را امیرخود میدانستهاند، این لقب به ایشان تعلق گرفته است. اما باید گفت اگرچه حضرت، فرمانده و زعیم مؤمنان هستند ولی سایر اهل بیت نیز چنین هستند و آنچه در روایات گفته شده است اشاره به معنای دیگری است.
⁉️اما معنای خاص امیرالمؤمنین که لقب حضرت شده است، چیست؟
👈در روایتی از کتاب شریف کافی یکی از اصحاب امام صادق(علیه السلام) از ایشان میپرسد:
«لِمَ سُمِّيَ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ (ع)»
🔹چرا امیرالمؤمنین به این لقب نامیده شدهاند؟ حضرت پاسخ میدهند: «لِأَنَّهُ يَمِيرُهُمْ الْعِلْمَ أَ مَا سَمِعْتَ فِي كِتَابِ اللَّهِ- وَ نَمِيرُ أَهْلَنا»
🔹چون حضرت روزی میدهد، علم را، آیا در قرآن نشنیدهای «نمیر أهلنا». (۲)
📝«میر» به معنای روزی است و در سوره مبارکه یوسف برادران یوسف وقتی میخواهند به حضرت یعقوب بگویند ما به واسطه کمکهای عزیر مصر خانواده خود را روزی میدهیم، عبارت «نَمِيرُ أَهْلَنا» را بکار میبرند. بنابراین صیغه متکلم وحده ماده «میر» میشود «أَمِیِرُ» یعنی روزی میدهم.
👈در روایت دیگری نیز در مورد چرایی نامیده شدن حضرت به این لقب گفته شده است: « لِأَنَّ مِيرَةَ الْمُؤْمِنِينَ مِنْ عِنْدِهِ يَمِيرُهُمُ الْعِلْمَ.» چون حضرت روزی میدهد مؤمنین را از نزد خودش، روزی میدهد علمرا. (۳)
منابع:
1. الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج1 ؛ ص411.
در روایت دیگری گفته شده است هرکس به این لقب نامیده شود و راضی باشد در سرونوشتت چنین میشود که مفعول واقع خواهد شد.
2. الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج1 ؛ ص412
3. همان.
هدایت شده از شرح حال
✍️پدرمان محمد(صلی الله علیه و آله)...
✅ امسال در سفر اربعین کودک ۴ماههام (محمد حسین) را با خودم بردم. قصد نداشتم او را ببرم، پدر و مادرم هم اگر او اذیت میشد راضی نبودند اما به دلمان افتاده بود که برویم.
✅ برای رفتن نزد شخص مطمئنی استخاره گرفتم، خیلی خوب آمد، استخاره بر ترک هم گرفتم خیلی بد آمد. گفتم با این شرط میرویم که اگر جایی بچه اذیت شد، فورا برگردیم.
در طول سفر شرایط به نحوی رقم میخورد که "محمد حسین" اصلا اذیت نمیشد، اما خب شاید گاهی کمی برای خودمان سخت میشد ولی نمیگذاشتیم او اذیت شود.
✅ یکبار در مسیر، خانواده ما گفت: «خیلی به محمدحسین خوش میگذرد، نه میگذاریم گرمش شود نه سردش شود، نه گشنه بماند و... غُصه هیچی را نمیخورد برای خودش خوش است.»
گفتم: «وقتی خودش را به ولیّ خودش سپرده، ولیّ حواسش به او هست، غُصه کجا را بخورد؟»
✅ این را که گفتم همان موقع مزهای از ولایت به جان خودم هم نشست "ولیّ" یعنی همان "پدر"؛
✅ وقتی پدر میشوی تازه قطرهای از مزه ولایت را میچشی و میفهمی وقتی خدا تو را ولیِّ کسی قرارداد چه احساس مسئولیت و دلسوزیای نسبت به او داری،
اصلا خدا اول این محبت و دلسوزی را در وجودت میگذارد سپس، نمی از ولایت را به تو هم میدهد.
✅ از امام رضا(علیه السلام) روایت شده است:
🔹الْإِمَامُ الْأَنِيسُ الرَّفِيقُ وَ الْوَالِدُ الشَّفِيقُ
🔸امام انیس نرمخو و پدری مهربان
🔹و الْأَخُ الشَّقِيقُ وَ الْأُمُّ الْبَرَّةُ بِالْوَلَدِ الصَّغِيرِ
🔸و برادری تنی و مادری دلسوز به کودک صغیر
🔹و مَفْزَعُ الْعِبَادِ فِي الدَّاهِيَةِ النَّآدِ الْإِمَامُ أَمِينُ اللَّهِ فِي خَلْقِهِ وَ حُجَّتُهُ عَلَى عِبَادِهِ وَ خَلِيفَتُهُ فِي بِلَادِه» [۱]
🔸و پناه بندگان در حوادث کوبنده است؛ امام امین خدا در میان آفریدگانش و حجت او بر بندگانش و جانشی او در شهرهایش است.
✅ پس میشود به اهل بیت هم بگوییم: «پدر»، اما کدام "پدر"؟ همان "پدرانی" که برای پدر و مادرمان هم پدر هستند، برای فرزندمان هم پدر هستند، همان پدرانی که برای امت پدر هستند و عشق به پدرمان گوشه کوچکی از عشق به آنها هم نمیشود؛
✅ و اما محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) نه فقط پدر من و فرزندم یا پدر پدر و مادرم، او پدر همه است، پدر امیرالمؤمین و اهل بیتش هم است، او پدر همه مخلوقات عالم است.
✅ از امام رضا(علیه السلام) روایت شده است:
🔹أنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص قَالَ: أَنَا وَ عَلِيٌّ أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّةِ؛
🔸رسول خدا صلى اللَّه عليه و آله فرمود: من و علىّ دو پدر اين امّتيم؟
🔹أنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص أَبٌ لِجَمِيعِ أُمَّتِهِ وَ عَلِيٌّ ع مِنْهُمْ؛
🔸پيامبر صلى اللَّه عليه و آله پدر تمام امّت، و على عليه السّلام نيز از ايشان است؛
🔹أنَّ عَلِيّاً ع قَاسِمُ الْجَنَّةِ وَ النَّارِ، فَقِيلَ لَهُ أَبُو الْقَاسِمِ لِأَنَّهُ أَبُو قَسِيمِ الْجَنَّةِ وَ النَّارِ
🔸علىّ قسمتكننده بهشت و دوزخ است، از اين رو به محمد(ص)، ابو القاسم گفته مىشود چون پدر قسمتكننده بهشت و جهنّم است؛
🔹إنَّ شَفَقَةَ النَّبِيِّ ص عَلَى أُمَّتِهِ شَفَقَةُ الْآبَاءِ عَلَى الْأَوْلَادِ وَ أَفْضَلُ أُمَّتِهِ عَلِيٌّ ع وَ مِنْ بَعْدِهِ شَفَقَةُ عَلِيٍّ ع عَلَيْهِمْ كَشَفَقَتِهِ (ص) لِأَنَّهُ وَصِيُّهُ وَ خَلِيفَتُهُ وَ الْإِمَامُ بَعْدَهُ فَلِذَلِكَ قَالَ أَنَا وَ عَلِيٌ أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّةِ؛[۲]
🔸مهر و شفقت نبیاکرم (ص) نسبت به امتش، مانند شفقت و مهربانى پدران است نسبت بأولاد، و بهترين امّت رسول خدا(ص) علىّ(ع) است، و پس از وى شفقت علىّ(ع) مانند مهر و شفقت او است، زيرا او وصىّ و خليفه، و امام پس از او است و براى اين بود كه فرمود: من و علىّ دو پدر اين امّتيم؛
.......................
📝 ارجاعات:
[۱] الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج ۱؛ ص: ۲۰۰.
[۲] عيون أخبار الرضا عليه السلام ؛ ج ۲؛ ص: ۸۵.
.......................
🔺به شرح حال بپیوندید:👇
http://eitaa.com/joinchat/2649292800Ccfe8a7cd9f
هدایت شده از شرح حال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ عن أبی الحسن الرضا (ع) فی فضل یوم الغدیر: وَ مَنْ أَطْعَمَ مُؤْمِناً كَانَ كَمَنْ أَطْعَمَ جَمِيعَ الْأَنْبِيَاءِ وَ الصِّدِّيقِين.
🔻امام رضا(ع) فرمود:
-هرکس در روز غدیر به مؤمنی غذا بدهد، مانند کسی است که به تمام انبیا و صدیقین غذا داده باشد.
✍️فضائل امیرالمؤمنین...
📝شیخ طوسی(قدس سره) در کتاب «الامالی» چند روایت بسیار جالب در مورد امیرالمؤمنین (علیه السلام) میآورد.
امالی شیخ یعنی املاءهای شیخ، این کتاب مجموعهای از احادیثی است که شیخ طوسی(قدس سره) در مجالس مختلف آن را مطرح کرده است و حجم اعظم این کتاب مربوط به احادیث فضائل امیرالمؤمنین و اثبات ولایت حضرت میباشد.
📝تبرکا دو حدیث بسیار نورانی و ارزش مند از این کتاب شریف را به نقل از حضرت رسول(صلیالله علیه و آله) نقل میکنم.
📝كانَ رَسُولُ اللَّهِ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ) جَالِساً فِي جَمَاعَةٍ مِنْ أَصْحَابِهِ إِذْ أَقْبَلَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ (صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِ)، فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ): مَنْ أَرَادَ أَنْ يَنْظُرَ إِلَى آدَمَ فِي عِلْمِهِ، وَ إِلَى نُوحٍ فِي حِكْمَتِهِ، وَ إِلَى إِبْرَاهِيمَ فِي حِلْمِهِ، فَلْيَنْظُرْ إِلَى عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ. (الأمالي، ص: ۴۱۷)
رسول خدا (صلی الله علیه و آله) درحالی که میان اصحاب خود نشسته بودند وقتی که امیرالمؤمنین (صلوات الله علیه) نزدیک میشدند، فرمودند: هر کس میخواهد دانش آدم را ببیند، بینش نوح و بردبارى ابراهيم را به على بن ابى طالب بنگرد. (در حدیث مشابهی هم در اضافه نسبت به این حدیث در منبع دیگری آمده است و زهد يحيى بن زكريا و قدرت مشت موسى بن عمران را ببیند به علی ابن ابی طالب بنگرد.)
📝در بخشی از یک حدیث دیگر به نقل از حضرت رسول (صلیالله علیه و آله) آمده است: عَلِيٌّ أَوَّلُ مَنْ آمَنَ بِي، وَ أَوَّلُ مَنْ صَدَّقَنِي، وَ أَوَّلُ مَنْ يُصَافِحُنِي يَوْمَ الْقِيَامَةِ، وَ هُوَ الصَّدِيقُ الْأَكْبَرُ، وَ هُوَ فَارُوقُ هَذِهِ الْأُمَّةِ يُفَرِّقُ بَيْنَ الْحَقِّ وَ الْبَاطِلِ، وَ هُوَ يَعْسُوبُ الْمُؤْمِنِينَ، وَ الْمَالُ يَعْسُوبُ الْمُنَافِقِينَ. (الأمالي، ص: ۱۴۸)
علی (علیه السلام) اولین کسی بود که به من ایمان آورد و مرا تصدیق کرد و او اولین کسی است که در قیامت با من مصافحه میکند. (مصافحه حالت دست دادن و درآغوش گرفتن) و او صدیق اکبر (از القاب خاص امیرالؤمنین که در روایات ذکر شده است) و او فاروق امت است (فاروق به معنی جداکننده) و او است که حق و باطل را جدا میسازد اوست که یعسوب المؤمنین است (یعسوب اصطلاحی برای ملکه زنبورهای عسل است که منظور سید و کسی که قوام مؤمنان به او است و مؤمنان را او حفظ میکند میباشد) درحالی که مال دنیا یعسوب منافقان است.
http://eitaa.com/joinchat/2649292800Ccfe8a7cd9f