نشست علمی
دولت اسلامی ازمنظر فلسفه سیاسی علامه طباطبائی
با سخنرانی دکتر نجف لک زایی و دکتر احمدرضا یزدانی مقدم
دبیر علمی: محسن جبارنژاد
پنجشنبه، ۲۲آبان، ساعت ۱٠صبح
مکان: مجمع عالی حکمت اسلامی
پخش زنذه از طریق مجازی انجام می شود.
#علامه_طباطبایی
#نجف_لک_زایی
#احمدرضا_یزدانی_مقدم
#محسن_جبارنژاد
#فلسفه_اسلامی
#فلسفه_سیاسی
#فلسفه_سیاسی_اسلامی
#دولت
#فلسفه_سیاسی_علامه_طباطبائی
#political_philosophy
پیام تسلیت حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به مناسبت رحلت حجت الاسلام و المسلمین دکتر داوود فیرحی
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ضایعه درگذشت دانشمند معظم و عالم گرانمایه و صاحب نظر بزرگ عرصه علوم و اندیشه سیاسی اسلامی حجت الاسلام و المسلمین دکتر داوود فیرحی را به حوزه و دانشگاه و جامعه علمی کشور و همه اساتید، همکاران و علاقمندان و دانشجویان و بویژه همسر و فرزندان محترم و بستگان تسلیت عرض میکنم.
تلاش ها و گام های بلند و تاثیرات آن استاد فقید در عرصه فقه و فلسفه سیاسی و بطور خاص بررسی تحولات و تطورات قانون و قانون گرایی در ایران معاصر و نیز تربیت دانشجو قابل انکار نیست.
دکتر فیرحی ، که پس از ارتحال استادش آیت الله عمید زنجانی، بیش از گذشته، عهده دار مطالعات سیاسی اسلامی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود، توانست علاوه بر تثبیت هویت مستقل فقه سیاسی از طریق نقد رویکردهای مغایر، باعث رونق دیگر مباحث سیاست با رویکرد اسلامی از قبیل مطالعات سیره سیاسی معصومین بویژه در صدر اسلام و بطور ویژه مطالعه و بررسی دولت نبوی و علوی و تحلیل قیام حسینی، فلسفه و اخلاق سیاسی اسلامی، تاریخ تحول دولت در جهان اسلام، روش شناسی مطالعت سیاسی اسلامی، تفسیر سیاسی برخی از آیات قرآن کریم و جریان شناسی اندیشه های سیاسی در جهان اسلام با رویکرد چاره جویی برای علاج افراط گرایی و تفریط گرایی و در جهت ارتقای امنیت و پیشرفت و جمع بین اسلام و تجدد و .... شود.
زنده نگه داشتن یاد و نام این استاد متواضع و متخلق در گرو توجه روزافزون به مطالعات سیاسی اسلامی در همه ابعاد آموزشی و پژوهشی و با رویکرد کاربردی و مقایسه ای و انتقادی است. استاد فیرحی به ما آموخت که علاقه به استاد مانع نقد دیدگاهها و نظرات اساتید نیست و نباید باشد.
نقش دکتر فیرحی در تاسیس و گسترش علوم سیاسی و بویژه مطالعات سیاسی اسلامی در قم فراموش نشدنی است.
خدایش غریق رحمت فرماید و به همه دوستان و علاقمندان و دانشجویان و همکاران و بویژه خانواده و فرزندان و بستگان محترم اجر جزیل و صبر جمیل عنایت فرماید.
نجف لک زایی
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
برنامه زاویه مناظره اندیشوران اسلامی قسمت پنجم فصل پانزدهم دکتر نجف لک زایی و دکتر قدیر نصری.mp3
23.4M
✅برنامه زاویه مناظره اندیشوران اسلامی قسمت پنجم فصل پانزدهم
💠مهمانان برنامه: دکتر نجف لک زایی و دکتر قدیر نصری
⏹الهیات حکومت در ایران معاصر
💠گفتگویی در باره برنامه پژوهشی دکتر فیرحی
⏰زمان: چهارشنبه 1399/8/21 ساعت 23 از شبکه چهار سیما
🌐https://eitaa.com/isca_seda/1073
هدایت شده از نویسندگان حوزوی
✅ روایت امام موسی صدر از زندگی و اندیشههایش در «آنچه خود گفت»
🔹 انتشارات مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی #امام_موسی_صدر کتاب «آنچه خود گفت: روایت امام موسی صدر از زندگی و اندیشههای خود» با ترجمۀ #مهدی_فرخیان را منتشر کرد.
🔹 کتاب ترجمۀ متن مصاحبهای ۱۱۰ دقیقهای است که امام موسی صدر در نیمۀ دوم دهۀ هفتاد میلادی با مونا مکی داشته است. هدف مکی نوشتن پایاننامۀ کارشناسی ارشد خود دربارۀ امام صدر و شیعیان بود. امام صدر در این گفتوگو از خانواده، دوران کودکی و تحصیلات حوزوی و دانشگاهی و هجرت به لبنان و وضعیت آن زمان ایران و لبنان و تلاشها و اقدامات و دستاوردهایش سخن گفته است.
👈 منبع 👉
#مشاهیر
#کتابخوانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
شریف لک زایی:
گسترش آزادیهای سیاسی روند تولید دانش را تسریع میکند
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اهمیت آزاداندیشی بیان کرد: یک مسئله مهم، دفاع از آزادی اندیشه و تأکید بر لزوم آزاداندیشی است که بتوانیم در این فضا دست به تولید دانش بزنیم و دیدگاهم این است که هرچقدر تولید آزادیهای سیاسی بسط پیدا کند، میتواند به این امر کمک کند که روند تولید دانش تسریع شود.
به گزارش ایکنا، کرسی علمی ـ ترویجی مناسبات آزادی و دانش، امروز، ۲۱ آبانماه، با سخنرانی #شریف_لک_زایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به صورت مجازی برگزار شد که در ادامه گزارشی از سخنان لک زایی را میخوانید؛
https://iqna.ir/fa/news/3934727/%DA%AF%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%B4-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4-%D8%B1%D8%A7-%D8%AA%D8%B3%D8%B1%DB%8C%D8%B9-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D8%AF
انجمن مطالعات سیاسی حوزه
نشست بزرگداشت رحلت حجت الاسلام دکتر داود فیرحی را برگرار می کند.
پنجشنبه، ۲۹آبان، ساعت، 18تا20
#داود_فیرحی
#انجمن_مطالعات_سیاسی
انا لله وانا الیه راجعون
ارتحال جناب حجه الاسلام والمسلمین آقای محمدحسن راستگو را به بستگان و علاقمندان ایشان تسلیت عرض میکنم. ایشان سال ها علاوه بر اجرای برنامه های جذاب برای کودکان و نوجوانان درسیما و مراکز مختلف، مرکز تربیت مربی کودکان ونوجوان را در دفترتبلیغات اسلامی بنیان نهاد و بیش از۳۰دوره مربیانی از میان طلاب تربیت کرد و عملا شیوه نوین خود در انتقال مفاهیم دینی به نوآموزان را استمرار بخشید. اینجانب در دوره هفتم این آموزشها که بگمانم در اواخر دهه شصت برگزار شد شرکت کردم و حقیقتا تاثیرات ژرفی در نحوه تعامل من با کودکان و نوجوانان گذاشت و از آن زمان بود که از سخنرانی در جمع کودکان و نوجوانان پرهیز نمی کردم.
خدایش غریق رحمت فرماید و با اهل بیت علیهم السلام محشورش فرماید. و به بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل عنایت فرماید.
نجف لک زایی
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّا للّه وإِنّا إِلَیهِ رَاجِعُونَ
مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَى نَحْبَهُ وَ مِنْهُم مَّن یَنتَظِرُ وَ مَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا.
شهادت مظلومانه دکتر محسن فخری زاده توسط تروریست های کوردل صهیونیستی و استکباری را به محضر مقدس حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، مقام معظم رهبری و ملت شریف ایران، بویژه خانواده محترم ایشان تسلیت عرض می کنم. خدایش غریق رحمت فرماید و به خانواده و بستگان محترم اجر و صبر عنایت فرماید.
این اقدام جنایتکارانه را به شدیدترین وجه محکوم کرده، امید است پاسخ درخور و بموقع و مناسب داده شود.
درود خدا بر او باد!
نجف لک زایی
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
پیام رهبر انقلاب درپی ترور دانشمند هستهای و دفاعی شهید محسن فخریزاده
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پی ترور دانشمند هستهای و دفاعی شهید، دکتر محسن فخریزاده پیامی صادر کردند.
متن پیام به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
دانشمند برجسته و ممتاز هستهئی و دفاعی کشور جناب آقای محسن فخریزاده به دست مزدوران جنایتکار و شقاوتپیشه به شهادت رسید. این عنصر علمی کمنظیر جان عزیز و گرانبها را به خاطر تلاشهای علمی بزرگ و ماندگار خود، در راه خدا مبذول داشت و مقام والای شهادت، پاداش الهی اوست. دو موضوع مهم را همهی دستاندرکاران باید به جِدّ در دستور کار قرار دهند، نخست پیگیری این جنایت و مجازات قطعی عاملان و آمران آن، و دیگر پیگیری تلاش علمی و فنی شهید در همهی بخشهائی که وی بدانها اشتغال داشت. اینجانب به خاندان مکرم او و به جامعهی علمی کشور و به همکاران و شاگردان او در بخشهای گوناگون، شهادت او را تبریک و فقدان او را تسلیت میگویم و علو درجات او را از خداوند مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۸ آذرماه ۹۹
https://eitaa.com/joinchat/3789946883C77b387e979