✅ دین سوپرمارکتی؛ #اعتقادات
خیلی از تفکرات ما، بخاطر بی اطلاعی از آموزه های دینی است؛ مثلا یک عده فکر میکنند حضرت علی هیچوقت گلایه نمیکرد و همیشه سکوت میکرد. هیچ وقت عصبی نمیشد و همیشه میخندید!
نه چنین نیست؛ این نگاه فانتزی به دین مشکل اساسی ماست.
اهلبیت یه جاهایی سکوت کردند، یه جاهایی داد زدند، یه جاهایی تندی کردند حتی یه جاهایی حرفهایی زدند که از نظر من و شما ،حرف زشت محسوب میشود.
علتش هم این است که ما جایگاه سزا و ناسزا را خلط میکنیم.
به شخصی که واقعا حرامزاده است بگویی حرامزاده، سزا گفتی نه ناسزا.
اگر حلال زاده بود و گفتی حرامزاده این اشتباه است ولی فحشی بالاتر از این بین ما نیست ولی اساسا این فحش نیست. چون او واقعا حرامزاده است و حضرت به او گفته حرامزاده.
امام حسین علیه السلام در روز عاشورا فرمودند: أَلا وَاِنَّ الدَّعِىَّ ابْنَ الدَّعِىِّ قَدْ تَرَکَنى بَیْنَ السِلَّةِ وَالذِّلَةِ، وَهَیْهاتَ لَهُ ذلِکَ مِنّى! هَیْهاتَ مِنَّاالذِّلَّةِ!! أَبَى اللّه ُ ذلِکَ لَنا وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ وَ حُجُورٌ طَهُرَتْ وَ جُدُودٌ طابَتْ، اَنْ یُؤْثِرَ طاعَةَ اللِّئامِ عَلى مَصارِعِ الْکِرامِ؛
آگاه باشید این حرام زاده پسر حرام زاده ما را میان شمشیر کشیده و خوارى (بیعت) قرار داده ولى خوارى و ذلّت از ما بدور است، ما و ذلّت هرگز!! خداوند و پیامبرش و مؤمنان و دامنهاى پاک و دودمان پاکیزه براى ما نپسندیدند که فرمان بردارى از پست فطرتان را بر جنگ با عزّت برگزینیم.
یا خطبه ی ۶۹ نهج البلاغه را بخوانید تا ببینید حضرت امیر که کوه صبر است چگونه از خودی ها گلایه میکند.
حضرت میفرمایند: چقدر با شما مدارا كنم؟ همچون مدارا كردن با شتران تازه كار كه از سنگينى بار، پشتشان مجروح مى شود و يا همچون جامه كهنه و فرسوده اى كه هرگاه گوشه اى از آن را بدوزند، از سوى ديگر پاره مى شود!
هر زمان گروهى از لشكريان شام به شما نزديك مى شوند، هر يك از شما در را به روى خود مى بندد و همچون سوسمار در لانه خود مى خزد و يا همانند كفتار كه در خانه خويش پنهان شده، مخفى مى گردد.
به خدا سوگند! ذليل آن كس است كه شما ياور او باشيد و آن كس كه به وسيله شما به سوى دشمن تيراندازى كند، همچون كسى است كه تيرى بى پيكان و بدون پايه رها سازد.
من به خوبى مى دانم چه چيز شما را اصلاح مى كند و كژى هاى شما را راست مى نمايد؛ ولى هرگز اصلاح شما را با تباه ساختن خويش جايز نمى شمرم.
در حديثى كه در كتاب «الغارات» آمده است، مى خوانيم كه روزى على(عليه السلام) مردم كوفه را مخاطب ساخت و فرمود: «وَ اللّهِ لَقَدْ ضَرَبْتُكُمْ بِالدَّرَةِ الَّتِي أَعِظُ بِهَا السُّفَهَاءَ فَمَا أَرَاكُمْ تَنْتَهُونَ وَ لَقَدْ ضَرَبْتُكُمْ بِالسِّيَاطِ الَّتِي أُقِيمُ بِهَا الْحُدُودَ فَما أَرَاكُمْ تَرْعَوُونَ، فَمَا بَقِىَ إِلاَّ سَيْفِي! وَ إِنِّي لاَعْلَمُ الَّذِي يُقَوِّمُكُمْ بِإِذْنِ اللّهِ وَ لكِنِّي لَا أُحِبُّ أَنْ آتِىَ تِلْكَ مِنْكُمْ»؛ (اى اهل كوفه! به خدا سوگند! من شما را با تازيانه كوچكى كه براى اندرز افراد نادان آماده كرده ام، زدم؛ ولى تأثيرى در شما نكرد! سپس با شلّاقى كه حدود الهى را اجرا مى كنم، زدم باز از راه خطا بازنگشتيد! تنها چيزى كه باقى مانده، شمشير من است و من مى دانم چه چيز كجى شما را راست مى كند؛ ولى دوست ندارم از اين وسيله استفاده كنم [و براى اصلاح شما خون هاى گروهى را بريزم]).
مشکل ما نگاه سوپرمارکتی به دین است؛ هرجای دین که با نگاه ما تناسب نداشت ، صدجور توجیه میکنیم. ما یک تصویر کاریکاتوری از دین و معصومین در ذهن داریم ، اهل مطالعه هم نیستیم و فکر میکنیم انسانها ربات هستند، گلایه و عصبی شدن و... برای انسان ممنوع است درحالیکه حضرت امیر هم چنین حالاتی داشته است.
روزهای بعد بیشتر در مورد این مسائل اعتقادی سخن خواهیم گفت. یاعلی...
✔️ #شیخ_فرهاد | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/1246560365Ca5e65155c1
نسل «زد» یا نسل «نت»، افرادی هستند که از همان ابتدای کودکی با پیشرفت اینترنت و سایر ابزارهای هوشمند دنیا بزرگ شدند.
من برخلاف تصور برخی که فکر میکنند این نسل از جهاتی خطرناک است، عقیده دارم این نسل ، فرصت بزرگی هستند.
من متولد ۲۵ اسفند ۶۹ هستم یعنی مرز دهه ۶۰ و ۷۰ ؛ هم رفقای صمیمی دهه شصتی دارم هم دهه هفتادی هم دهه پنجاهی و با این ۳ نسل رفاقت نزدیک دارم ، از طرفی با دهه هشتادی ها هم مانوسم و بخاطر خصوصیات رفتاریم ، خیلی باهاشون رفیق هستم و درددل میکنیم.
به نظرم هیچ تفاوتی بین این نسل ها نیست؛ فقط نسل ما اهل سانسور کردن رفتارها و نظراتشان بود و بخاطر شرایط زمانی از اظهار نظر میترسید ولی این نسل ، به صورت شفاف نظراتشان را بیان میکنند.
بخاطر همین مولفه ی زمان، دهه نودی ها ، سوالات خود را از دهه هشتادی ها هم صریح تر بیان میکنند و به نظرم این فرصت است نه آسیب.
نسل ما هم صدجور سوال داشت ، صدجور آرزو داشت و...، ولی بیان نمیکرد و فکر میکرد زندگی همین است و باید همین شکلی ادامه داد ولی این نسل ، آگاه هستند و اطلاعاتشان بیشتر است و تفکرات غیرمستند و غلط را قبول نمیکنند.
پس هرآنچه نسل زد به آن مبتلا است، نسل ما هم مبتلا بود ولی ما اهل مخفی کاری بودیم ولی این ها شهامت دارند و اهل مخفی کاری نیستند.
امروز تفکری برنده است که بروز باشد، اطلاعاتش از کف میدان باشد نه اطلاعات کتابخانه ای، راهکارها و روش هایش بروز باشد نه منسوخ و قدیمی.
بنابراین هر تفکری بتواند روش های خودش را آپدیت و بروزرسانی کند و به زبان روز و با روش مناسب ، آن را ارائه کند ، برنده ی میدان خواهد بود. یاعلی...
.
دستگاه اهلبیت خصوص سیدالشهدا ، خصوصیاتی دارد که با عقل مَعاش همخوانی ندارد.
عقل ما درک نمیکند که همه ی موجودات از حیوانات وحشی تا ماهی ها برای امام حسین علیه السلام گریه کنند ولی چنین است؛ يبكي عليك كلّ شيء حتي الوحوش في الفلوات، و الحيتان في البحار...
عقل ما درک نمیکند یکی مثل حُرّ یهویی از مقام ملعون بودن و فرمانده سپاه یزید به مقام حضرت و شهید کربلا تبدیل میشود ولی دستگاه سیدالشهدا چنین است و مصداق بارز آیه ی مَنْ تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ عَمَلًا صَالِحًا فَأُولَئِكَ يُبَدِّلُ اللَّهُ سَيِّئَاتِهِمْ حَسَنَاتٍ، است؛ اگر کسی توبه ی واقعی کرد و ایمان آورد و عمل صالح انجام داد ، هم میبخشم هم گناهان گذشته ی او را تبدیل به ثواب میکنم.
عقل ما میگوید طرف وقتی توبه کرد، باید سالها بگذرد و صدجور زخم زبان بخورد و تهش هم بگوییم تو ، سوء سابقه داری و...، ولی دستگاه سیدالشهدا مثل ما نیست و اکسیر اعظم است و انسان ساز.
عقل ما درک نمیکند که چگونه با یک قطره اشک بر سیدالشهدا ، انسان عاقبت بخیر میشود ولی نه تنها با اشک بلکه با تَباکی یعنی ادای گریه کنان رو هم دربیاری ، چنین میشود.
مَن بَکی أَو أَبکی أَو تَباکی فی مُصیبهِ الحُسین حُرِّمَت جَسَدَهُ علی النار و وَجَبَت لَهُ الجَنَّه.
بله عقل ما درک نمیکند، چون ما اساسا هیچ شناختی از مساله ی امامت نداریم و امام را با مترهای خودمان اندازه گیری میکنیم درحالیکه متر و مقیاس اصلی، خودِ امام است و امام آن واسطه ی فیض اصلی حتی برای بارش باران است؛ بِكُم يُنَزِّلُ الغيثَ ...
امام را دریابید و بهترین مکان برای انس با امام، همین حرم ها و هیئت ها است.
.
🛑در نظرسنجی اربعین شرکت کنیم
قراره باهم مثل همیشه یک کار خوب و حال خوب رو رقم بزنیم. بسم الله👇
https://EitaaBot.ir/poll/ar0il1
https://EitaaBot.ir/poll/ar0il1
برادر مجاهد حجتالاسلام فتحی
سلام علیکم ؛ از اینکه مورد بی مهری قرار گرفتید ناراحت شدم.
دو روایت تقدیمتان می کنم:
یک) المؤمن مکفر و نحن مکفرون
دو) لایزهدنک فی المعروف من لایشکره لک قد تدرک من الشک الشاکر اکثر ممااضاع الکافر.
امیدوارم همچنان ثابت قدم ادامه دهید، کربلا دعاگوی جنابعالی و دیگر مجاهدان جهاد تبیین هستم.
___
پیام استاد نظافت را دریافت کردم؛ وظیفه بود از ایشان تشکر و عرض کنم قطعا چنین است و حقیر هم دنبال تشکر کسی نبوده و نیستم، چون در مکتب حضرت امیر آموختم: كانَ رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله مُكَفَّرا لا يُشكَرُ مَعروفُهُ ...؛ امام على عليه السلام فرمودند: رسول خدا مورد ناسپاسى قرار مى گرفت و از خوبى هايش قدردانى نمى شد، ما اهل بيت نيز احسانهايمان ناديده گرفته مى شود و مورد تشكّر قرار نمى گيريم، مؤمنان نيك نيز ناسپاسى مى شوند و كسى از خوبيهاى آنان قدردانى نمى كند.
پس ناسپاسی طبیعی است؛ ولی اولا باید مثل حضرات معصومین با صدای بلند بگوییم که مورد ناسپاسی هستیم تا مردم فکر نکنند از شکم سیری دفاع میکنیم، ثانیا بگوییم فراتر از ناسپاسی مورد ظلم جماعتی هستیم که به شما که استاد و عزیزدل همه ی ما هستید هم در انتخابات رحم نکردند و حمله کردند، جماعتی که در مشارکت حداقلی و در مجلس حداقلی به پزشکیان ضعیفترین چهره ی سیاسی میبازند.
پزشکیان مکرر از تاییدات آقا میگوید و تکذیب هم نمیشود، تاییداتی که بر خلاف نگاه این عزیزان است و این یعنی از نگاه امروز آقا هم دور هستند.
درد ما ناسپاسی نیست، درد ما تفکری هست که نه دنبال آسیب شناسی است نه بیخیال یدک کشیدن اسم انقلاب میشود. یاعلی...
.
هدایت شده از شیخ فرهاد فتحی
15.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بخشی از جلسات با طلاب که در قرارگاه برگزار شد ...
امسال هم اگر بتونیم یک دوره ی جدید برای طلاب برگزار خواهد شد...
♦️ شیخ #فرهاد_فتحی / عضویت 👇
https://eitaa.com/joinchat/1246560365Ca5e65155c1
وظیفه بود از رهبرم دفاع کنم، بقیش مهم نیست. پایان بحث.
بریم دنبال اربعین و کارهای خیرمون و مسائل اعتقادی.
این بازی های جناحی بماند برای شما. ما از این بازی ها بلد نیستیم و رهبری رو جناحی دوسش نداریم.
اگر با میل من بود خیلی از کارها رو نمیکردم ولی رهبرم میگوید میگم چشم، قرار نیست هرچی رهبرم میگه باب میلم باشد. قطعا فرزندآوری سخته ولی گفتند میگیم چشم، جهاد تبیین سخته گفتند میگیم چشم، حمایت از دولتی که قبولش نداری سخته ولی گفتند میگیم چشم و قس علیهذا.
بارها گفتم ولایت پذیری جایی است که نظرت مخالف ولی باشد و بگی چشم وگرنه موافق باشد که هنری نیست. من هم دوست دارم رهبری ، فلان کس رو برای فلان جا انتخاب نکند و فکر میکنم گزینه ی بهتری وجود داره ولی وقتی انتخاب میکنند ، قطعا باید کمکش کنم و قرار نیست همه ی نظرات ما مطابق باشد. قراره ما اطاعت کنیم و اطاعت یعنی نظری که باب میلت نباشه رو بگی چشم. و رشد در اطاعت از ولی است و لاغیر. یاعلی...
.
داغی که کهنه نمیشود ...
✔️ #شیخ_فرهاد | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/1246560365Ca5e65155c1
✅ لوازمِ شش گانه یِ تحققِ #وفاق_ملی
✍ آنچه مینویسم مثل همیشه برداشت های شخصی است و مثل همیشه تاکید میکنم وحی منزل نیست و اگر منطقی بود بپذیرید؛ معتقدم جامعه به شدت دچار شکاف شده است، معتقدم نه تنها بین جامعه وفاق نسبی نیست بلکه بین یک گروه فکری هم وفاقی نیست، نه تنها بین گروه های فکری وفاقی نیست، بین اعضای خانواده ها هم وفاقی نیست و به شدت دچار شِقاق و شِکاف هستیم نه وفاق و همدلی.
قدم اول برای وفاق این است که گذشته رو هم نزنیم؛ تاجاییکه که قواعد اصلی اجازه میدهد باید دنبال وفاق باشیم، اینکه تو فلان روز فلان حرف رو زدی و تو فلان کار رو کردی و...، هیچ مشکلی رو حل نمیکند و همین میشود که میبینیم که بین خودمان هم صدجور اختلاف و شکاف است. بله فراموش نمیکنیم ولی هر روز هم ایجاد دوقطبی نمیکنیم، آقا فرمودن بروید جذب کنید ولی تذکر دادند منظور جذب آدم منافق نیست. منافق هم معنایش روشن است نه اینکه چون مخالف مایی پس منافقی، پس قواعد مشخص است؛ مثلا اگر طبق قانون کشور ، بی گناه است یا گناهی دارد و مجازاتش را تحمل کرده است و دیگر بر طبل نابودی کشور نمیزند، آغوشمان را برایش باز کنیم، حتی اگر حدس بزنیم فیلم بازی میکند، چون در وضعیت کنونی این فیلم زیبایی است و تا وقتی فیلم بازی میکند با او همدل باشیم. هر وقت فیلمش تمام شد و به منافع ملی پشت کرد، ما هم وفاقی باهاش نداریم.
قدم دوم این است که بدانیم ایران ۸۵ میلیون جمعیت دارد و ۶۰ میلیون افراد بالای ۱۸ سال هستند و وفاق ملی باید بین عموم مردم با سلایق مختلف باشد نه دوستان خودمان که بخشی از مردم هستیم؛ پس وقتی وفاق ، ملی است باید ملی فکر کرد نه جناحی و حزبی. این به معنای نقد نکردن و عدم مطالبه گری نیست. غیر از معصوم همه را میشود نقد کرد ولی نقد منصفانه و دلسوزانه نه تخریب و تهمت و برچسب زنی به اسم انتقاد.
قدم سوم این است که تعارف را کنار بگذاریم و بدانیم ما هم اندازه ی خودمان در این شکاف مقصر هستیم و اندازه ی خودمان برای ترمیمش تلاش کنیم؛ همان چیزی که رهبری فرمودند که همه ی ما در مساله ی وحدت ملی ،کوتاهی و غفلت کردیم و باید جبران کنیم. پس گردن بگیریم و توجیه و ماله کشی نکنیم و به گردن این و آن نندازیم. مثلا باید بدانیم وفاق ملی ، مطالبه ی آقا از دولت شهید رئیسی بود و در حکم تنفیذ به آن اشاره کردند ولی متاسفانه وفاق ملی محقق نشد، با اینکه خود شهید رئیسی بخاطر روحایت فردی ، انسان همدلی بودند ولی مجموعه ی دولت در راستای وفاق ملی حرکت نکرد، کابینه یک دست بود، حرفها یک دست بود، همه چی تقریبا یک دست بود و نهایتا رای ۴۹ درصدی سال ۱۴۰۰ با وجود اینکه اون سال رقابت جدی وجود نداشت و دعوت به مشارکت مثل ۱۴۰۳ نبود، به ۴۰ درصد در دوره ی اول با آن همه دعوت تبدیل شد و با ایجاد دوقطبی و صدجور خواهش و التماس و ترس از اینکه ایوای فلانی بیاد فلان میشه به همان ۴۹ درصد سال ۱۴۰۰ رسید و متاسفانه رای جریان حزب اللهی از ۱۸ میلیون به ۱۳ میلیون رسید و ریزش ۵ میلیونی داشت. پس نه تنها وفاق ملی ایجاد نشد ، بلکه وضعیت بدتر شد و بین خودمان هم ریزش میلیونی داشتیم.
قدم چهارم این است که وقتی مراحل قبل را پذیرفتیم ، ناامید نشویم و بدانیم وفاق ملی شدنی است ولی باید آسیب شناسی شود، همان مطلبی که رهبری بعد دوره ی اول انتخابات فرمودند و مطالبه کردند که علت های این درصد رای را متخصصین آسیب شناسی کنند،پس نه ماله کشی کنیم نه فقط نق برنیم و ناامید شویم ، با امید به آینده ی بهتر و درس گرفتن از روش های غلط قبل، به سمت آسیب شناسی برویم و توبه و جبران کنیم که اینوقت هم خدا کمک میکند هم مردم دوباره همدل میشوند.
قدم پنجم این است که بدانیم وفاق با وحدت و اتحاد فرق دارد؛ رهبری سالها از وحدت گفتند ولی الان سالهاست وفاق ملی را هم مطرح میکنند، چون وحدت سختتر از وفاق است، وحدت یعنی اونقدر روی جامعه کار کنیم که اکثریت جامعه افق واحد پیدا کنیم ولی این اتفاق نیفتاده و الان هم با یکی دو روز نمیشود اکثریت را به یک افق واحد رساند ولی میشود به وفاق برسیم، وفاق یعنی با افق های مختلف به همدلی برسیم؛ مثال بزنم، همه ی ما درست یا غلط با فامیل ودوست و آشنا اختلافاتی داریم و گاهی قهر و دعوا میکنیم ولی وقتی میشنویم مادرش از دنیا رفته، یا اتفاقی براش افتاده ، حداقل با یکزنگ وپیامکی همدلی میکنیم. اگر اینکار رو هم نکنیم دیگه نمیریم اون ایام ، دق دلی خالی کنیم. این همدلی به معنای این نیست که دلِ تو باهاش صاف شده بلکه بخاطر فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی است که به ما یاد داده در مواقع بحرانی ، بیخیال دعوا بشیم وهمدلی کنیم.
.
.
امروز جامعه ی ما در این حالت است، وضعیت اورژانسی دارد، وقتی همه باهم جمع میشویم و با ترفندهای مختلف مردم را به اصل مشارکت دعوت میکنیم و ۵۰ درصد رای نمیدهند یعنی نصف جامعه همه رو رها کرده است و میخواهد با اینکار پیام عدم رضایت خودش را برساند ، این به معنای عبور از نظام هم نیست که دیدیم اکثریت مردم با براندازان هم همراه نشدند ولی این وضعیت اگر تکرار شود و این ۵۰ درصد به ۸۰ درصد برسد دیگر آن جامعه باید با زندگی خوب و رشد و تعالی خداحافظی کند چون نمیشود اکثریت جامعه باهات همدل نباشد و تو بتونی موفق باشی، هرکدام از اینا یه جایی مشغولند و وقتی باهات همدل نباشند ، هر حرفی بزنی همراهی نمیشود ونهایتا شکست قطعی است.
قدم ششم این است که بدانیم وفاق ملی با همه شدنی نیست، چون تجربه نشان داده ۲۰ درصد جامعه بخاطر سبک زندگی متفاوت در عالم دیگری هستند و اساسا خیلی چیزها براشون مهم نیست ، گرچه معتقدم این ۲۰ درصد همیشه یک دست نیست و درحال تغییر است ، یعنی بعد وفاق ۸۰ درصدی و ایجاد همدلی و پیشرفت در جامعه ، درصد زیادی از این ها هم اتوماتیک ملحق میشوند. پس وفاق ملی یعنی وفاق ۸۰ درصدی، ولی همین هم باید با تدریج و گام به گام باشد، ما اول باید با ۵۰ درصدی که به هر دلیلی آمدند و رای دادند به وفاق برسیم، چون این ها هنوز به تغییرات از طریق صندوق رای اعتقاد دارند ، در بین این ۵۰ درصد حدود ۵ درصد افراطی بین گروههای مختلف است ولی چون تریبون دارند صدایشان بلند است و صدای انسانهای متعادل گروههای مختلف به گوش نمیرسد ، با این ۵ درصد افراطی اصلاح طلب و اصولگرا و... هم نمیشود به وفاق رسید ولی دیدیم که در مجلس انقلابی هم اکثرا همراه شدند ودنبال وفاقند، ده درصدی هم همیشه مخالفند و طبیعی است و باید بیخیال این ها شوی و در مواقعی که حرف غلط میزنند جوابشونو بدهی تا وفاق اون ۴۵ درصد بهم نخورد. اگر ۴۵ درصد در یکیدوسال به وفاق رسیدند و نتایج خوبی حاصل شد ، ۳۰ درصد دیگر که معقولند ولی ناامید بودند هم به این وفاق لبیک میگویند و تا ۴ سال آینده به انتخابات ۷۰ الی ۸۰ درصدی میرسیم.
اما اگر این مسائل را رعایت نکردیم، به شدت معتقدم ، آسیب هایی خواهیم خورد که در مقابل آسیب هایی که تا الان خوردیم، به مراتب بیشتر است. امیدوارم چنین شود که نوشتیم و افراطیون گروههای مختلف مانع وفاق نشوند. یاعلی...
مطلب در سایت است( کلیک کنید)
✔️ #شیخ_فرهاد | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/1246560365Ca5e65155c1
4.31M
✅ اصلا چرا به امام نیاز داریم؟!
اگر مفید بود برای دیگران هم بفرستید
✔️ #شیخ_فرهاد | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/1246560365Ca5e65155c1
إِيّاك اَنْ تَكُونَ مِمّنْ يَخَافُ عَلَى الْعِبَادِ مِنْ ذُنُوبِهِمْ وَيَاْمَنُ الْعُقُوبَةَ مِنْ ذَنْبِهِ؛ امام #حسين (ع) فرمودند: مبادا از كسانى باشى كه از گناه ديگران بيمناكند، و از كيفر گناه خود آسوده خاطرند.