eitaa logo
تاریخ تشیع
177 دنبال‌کننده
2.8هزار عکس
4.6هزار ویدیو
28 فایل
کانال تاریخ تشیع همراه با عالیترین مطالب در حوزه های تاریخ، علوم سیاسی، اجتماعی، هنر، ادبیات، نجوم، دانستنیها، فایلها + پی دی اف تمامی مطالب معتبر هستند همراه با مرجع، منابع آورده می شوند. نظرات وپیشنهادات مدیرکانال: @uwiyut
مشاهده در ایتا
دانلود
💠یکی از خصوصیات حضرت علی«ع»، در جنگها 👈 بود 👇👇👇
❇️حضرت  علیه السلام، جنگ را آخرین بر ضد دشمن می‌دانست🗡 ✍ و از دیدگاه ایشان، راه اندازی جنگ و درگیر شدن با دشمن برای رسیدن به هدف،   در آخرین مرحله قرار داشت، 🔶حضرت، ابتدا سعی می‌کرد با روش‌های گوناگون، را به مسیر مستقیم هدایت کند، 👈👈 تا خود، دست از جنگ بکشد و حق را بپذيرد؛
♦️اما اگر  دست از خویش بر نمی داشت، حضرت آماده نبرد می‌شد🗡 ✔️✔️ اما تا زمانی که دشمن جنگ را شروع نمی کرد،  آغازگر جنگ نبود. 📚: محمدبن جریر طبری، جلد۳، صفحه۶۱۱؛ 📗ابن مسکویه، ، جلد ۱، صفحه ۴۹۰.
📗طبری به نقل از  می‌نویسد: ✍هر گاه با روبرو می‌شدیم. امام علیه السلام می‌فرمود:  با دشمن در نیاویزید و جنگ را آغاز نکنید، تا دشمن آغازگر جنگ باشد. زیرا شما بحمدلله دارای حجت نزد خدا و مردم هستید سپس فرمود: 👈👈و اگر در صحنه نبرد، آغازگر جنگ نباشید، خود حجتی دیگر بر حقّانیت شماست. ✅✅✅ 📕محمد بن جریر طبری، جلد۶، صفحه ۲۵۲۳.
🗡در جنگ  ، عده ای از لشكريان على علیه السلام می‌خواستند جنگ را آغاز کنند، ✍ اما حضرت در خطبه ای به آنان فرمود: دست و زبان خود را از این مردم باز دارید! آنان برادران شمایند. 📗 ابن مسکویه، تجارب الأمم، جلد ۱، صفحه ۴۶۱؛ 📕 محمدبن جریر طبری،  جلد۶، صفحه ۲۴۲۰.
📕یعقوبی می‌نویسد: 👈در جنگ ، مردی از لشکر دشمن تیری انداخت و مردی از اصحاب امير المؤمنين را کشت🏹 ✍ بدن او را نزد علیه السلام آوردند، حضرت گفت:خدایا تو شاهد باش! 🏹 سپس مرد دیگری تیری انداخت، تیر به«شخصی از، قبیله خزاعه»رسید و او را کشت. 🖊 برادرش جنازه ی او را بر داشت و نزد على علیه السلام آورد. 🔹 على علیه السلام گفت: خدا یا تو شاهد باش! سپس جنگ آغاز شد 📕ابن واضح يعقوبی، جلد ۲، صفحه ۸۰
✍قبل از آغاز جنگ ، حضرت علی علیه السلام، هنگام اعزام به او فرمود: با گروه شامیان، پیش از آن که دعوتشان کنی و سخنشان را بشنوی، جنگ آغاز مکن! مگر آن‌ها آغاز کنند،🗡 سپس فرمود: ✍دشمنی قوم سبب نشود که پیش از دعوتشان و اتمام مکرر، با آنها کنی!؟. 📗 محمدبن جریر طبری، ، جلد۶، صفحه۲۵۰۵؛ 📕عزالدين ابن اثیر،، جلد ۱۰، صفحه ۴۷؛ 📒 نصر بن مزاحم منقری،  صفحه ۲۱۲.
🗡در همین جنگ، حضرت علی علیه السلام «بشیر ابن عمر» و «سعید ابن قیس» و «شبث ابن ربعی» را فرا خواند و به آن‌ها فرمود: ✍از جانب من، پیش  بروید و او را به اطاعت خداوند و اتحاد دعوت کنید  تا دست از خونریزی بکشد و از حق پیروی کند. ✔️✔️✔️
🔶هیئت اعزامی امام ، با گفتگو کردند و از پیامدهای خطرناک جنگ هشدار دادند و او را به پیروی از دعوت کردند. ♦️ امّا در جواب آنها چنین گفت: « اِنصرفوا مِن عندي فليسَ بَيني و بينكم الّا السيف» یعنی👈👈  از نزد من بروید که هیچ پاسخی جز شمشیر پیش من نخواهید داشت.🗡 📗نصر بن مزاحم منقری، ، صفحه ۱۸۸؛ 📕محمدبن جریر طبری، جلد ۶، صفحه ۲۵۱۵؛ 📒 ابن ابی الحدید، جلد۴، صفحه۱۵؛ 📗عز الدّين ابن اثیر،، جلد ۱۰، صفحه ۵۴.
🗞در نامه‌های متعددی که بین حضرت علیه السلام و رد و بدل شد؛ ✍ حضرت علیه السلام بارها را دعوت به حق و اطاعت پروردگار کرد ♦️ در برخورد با نیز همین سیره، مشاهده می‌شود. ، همواره به جوسازی و شایعه پراکنی می‌پرداختند و سخنرانی‌های حضرت علی علیه السلام را به هم می‌زدند. 📗ابوحنیفه دینوری،  صفحه ۱۹۴؛ ن📕صر بن مزاحم منقری، صفحه۸۶؛؛ 📒 ابراهيم بن محمد ثقفی کوفی،  صفحات ۹۱ و ۹۲.
🖊حضرت علیه السلام، با این احوال، سهمیه ی آنان را از قطع نکرد 💰 ✍و آن‌ها را راهنمایی می‌کرد و به بحث فرا می‌خواند. 🗡 تنها زمانی به مقابله با آنان برخاست که از کوفه جهت تدارک جنگ علیه امام، بیرون رفتند 📕نهج البلاغه، خطبه ۱۲۲.
« و » از مخالفان و دشمنان حضرت على علیه السلام بودند. ✍ اگرچه دشمنی اینان از ابتدا صریح و آشکار نبود، 👈  اما برای امام کاملاً روشن بود که آن‌ها برای ایجاد فتنه و اغتشاش، عازم مکه و بصره هستند. 💠 حضرت علی، به عنوان جامعه ی اسلامی و در اوج می‌توانست 👈👈 آن‌ها را به ماندن در وا دارد و حتی می‌توانست آنان را و کند؛ ⚠️ چنان که پیش بینی خود را صریحا به« ابن عباس » فرمودند.