💠 بسته مستند فلسطین
عصر روز قدس را به مشاهده مستندی در مورد فلسطین سپری کنیم :
🔸 فلسطینیان داخل سرزمینهای اشغالی یا عرب های 48
🔸 روابط با ایران هرگز لحظهای قطع نشد؛ فیلم کامل مصاحبه خالد مشعل با شبکه الجزیره
🔸 مستند: فتحی شقاقی؛ موسس جهاد اسلامی فلسطین
🔸 مستند: جنگ شش روزه 1967
🔸 مستند: دره اردن؛ طمع اسرائیل به خاکی حاصلخیز
🔸 مستند: جنبش فتح فلسطین
🔸 مستند: یاسر عرفات
🔸 مستند: سلاح مقاومت فلسطین
🔸 مستند: حماس در عربستان سعودی
🔸 مستند: ادوارد سعید؛ اندیشمند نام آشنای فلسطینی
🔸 مستند «روزهایی در اردوگاه»؛ نگاهی به زندگی فلسطینیان در اردوگاههای لبنان
🔸 مستند «اسرائیل، شکاف از درون»، روایت درگیری افراطیون یهودی با مردم و دولت اسرائیل
برای مشاهده، روی عنوان هر مستند کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
May 11
💠 درامی که درد و رنجهای «مو» فلسطینی را با رویکرد کمدی روایت میکند
مها شهوان - نون بوست
✂️ برشهایی از متن
◽️ «نِتفلیکس» (پلتفرم و شرکت تولیدکننده محتوای آمریکایی) سریال تلویزیونی و کُمدی «مو» (Mo) را پخش کرده است. «محمد عامر» شخصیت قهرمان این سریال است و در آن به روایت قصه یک پناهجوی فلسطینی که در شهر «هیوستون» آمریکا زندگی میکند، میپردازد.
◽️ سریال «مو» (Mo) روایتکننده زندگی روزانه یک جوان پناهجوی فلسطینی به نام «محمد» است. در آمریکا او را «مو» و در خانه «حمودی» صدا میکنند.
◽️ مادر مو علیرغم مهاجرتش توانست عادات و سنتهای خود را حفظ کند. او مدام مراقب فرزندانش است تا مبادا گرفتار محرّمات شوند. قهرمان سریال برادری دارد که از بیماری اوتیسم رنج میبرد. خواهرش نیز علیرغم مخالفت خانوادهاش با یک مَرد کانادایی ازدواج کرده است که بتواند تابعیت کانادا را بگیرد.
◽️ بسیاری از فلسطینیان به این سریالِ درام کمدی واکنش مثبت نشان دادند و آن را برگرفته از واقعیت زندگی اجتماعی خود در آمریکا و کشورهای اروپایی دانستند. آنها معتقدند که این سریال، تلاششان برای دستیابی به یک تابعیت خارجی را به خوبی به تصویر کشیده است.
◽️ منتقدان می گویند باید به این مسئله توجه داشت که وجود محتوای عربی در پلتفرم «نتفلیکس» اصلا به این معنا نیست که این شرکت، مسئله فلسطین را در زمره اولویتهای خود قرار داده و یا حتی به همبستگی با آن میپردازد.
🔖 2100 کلمه
⏰ زمان مطالعه: 10 دقیقه
📌 برای مطالعه متن این یادداشت کلیک کنید.
https://zaya.io/سریال_نتفلیکس_مو
⬅️ شعوبا
@shouba
💠 ماجرای «اصحاب القضية» چیست؟ چرا مقتدی صدر فعالیتهای جریان صدر را متوقف کرد؟
علیرضا مجیدی - کارشناس مسائل عراق
📍 دستور مقتدی صدر برای تعلیق کلیه فعالیتهای جریان تحت زعامت وی، باعث شگفتی بسیاری از ناظران شده است. ما طی چهار بند، این دستور را تحلیل و پیامدهای آن را بررسی کردهایم.این چهار بند عبارتند از:
1️⃣ پیام جنجالی مقتدی؛ تعلیق کلیه فعالیتهای جریان صدر
2️⃣ «اصحاب القضية» چه کسانی هستند؟
3️⃣ رفتار مقتدی را باید در چه چارچوبی تحلیل کرد؟
4️⃣ تحولات میدانی بعدی چه خواهد بود؟
برای تشریح هر کدام از بندهای فوق، مطالب بعدی را ملاحظه بفرمایید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
💠 ماجرای «اصحاب القضية» چیست؟ چرا مقتدی صدر فعالیتهای جریان صدر را متوقف کرد؟ علیرضا مجیدی - کارشنا
#️⃣ قسمت اول
💠 ماجرای «اصحاب القضية» چیست؟ چرا مقتدی صدر فعالیتهای جریان صدر را متوقف کرد؟
🔸 پیام جنجالی مقتدی؛ تعلیق کلیه فعالیتهای جریان صدر شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، همزمان با برپایی مراسم شبهای قدر در سرتاسر جنوب عراق، مقتدی صدر با صدور اطلاعیهای اعلام کرد کلیه فعالیتهای جریان صدر به مدت حداقل یک سال به حالت تعلیق درمیآید.
🔸 مقتدی علت این کار را حضور «اصحاب القضية» و «فاسدین» در جریان صدر خواند.
🔸 او در همین راستا، پایان اعتکاف مسجد کوفه را اعلام کرد. یعنی دقیقا در شب قدر و اوج مراسم اعتکاف مسجد کوفه، پایان این برنامه اعلام شد!این همه ماجرا نبود! رهبر جریان صدر، پررنگترین المانهای مذهبی اجتماعی جریان صدر را نیز تعطیل کرد! حتی مزار پدرش نیز تا پایان عید فطر تعطیل شد.
🔸 این یعنی مهر «توقیف موقت» بر جدیترین یادگار پدر؛ آن هم در پیامی که صراحتا نوشته: «برای اعلام برائت خود [از اصحاب قضیه و فاسدین] در برابر خدا و پدر خود.» بلافاصله مقتدی صدر توقف حساب شخصی خود را اعلام کرد. به فاصله چند دقیقه، حساب وزیر و سخنگوی آن یعنی «صالح محمد العراقی» هم پایان فعالیت خود را اعلام کرد و این موج دومینووار به بقیه رسانههای این جریان نیز رسید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
💠 ماجرای «اصحاب القضية» چیست؟ چرا مقتدی صدر فعالیتهای جریان صدر را متوقف کرد؟ علیرضا مجیدی - کارشنا
5.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#️⃣ قسمت دوم
💠 ماجرای «اصحاب القضية» چیست؟
🔸 «اصحاب القضية» چه کسانی هستند؟اصحاب القضية کسانی هستند که مقتدی صدر را همان «مهدی موعود» و «منجی عالم بشریت» میخوانند!! در سطحی پایینتر عدهای نیز او را «باب امام زمان» میدانند!
🔸 مقتدی صدر از دومین خطبه نماز جمعه خود - بعد از سقوط صدام - تا همین یک سال قبل، چندین بار مخالفت صریح و قاطع خود را با این افکار و نحلهها اعلام کرده است؛ اما - علیرغم جایگاه کاریزماتیک در رأس جریان صدر - هیچگاه نتوانست آنها را به طور کامل منزوی کند.حتی در مواردی، عدهای صریحا از مقتدی هم عبور کردند که نمونه بارز آن گروه «جند السماء» به زعامت «ضیاء زهره الکرعاوی» بود.
🔸 واقعیت این است که نهتنها مقتدی، بلکه پدرش هم با این مشکل مواجه بود! «صرخی» ، «یمانی» و... همگی در زمره شاگردان مرحوم سید محمد صدر محسوب میشوند. گرچه اینها بعد از فوت پدر خروج کردند؛ اما ظرفیت شیوع «متمهدیهای کذاب» را در مکتب صدر ثانی نشان میدهند.در فیلم ارسالی، نمونهای از اصحاب القضیه را میبینید که مقتدی را همان حضرت بقیة الله معرفی میکند!
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
💠 ماجرای «اصحاب القضية» چیست؟ چرا مقتدی صدر فعالیتهای جریان صدر را متوقف کرد؟ علیرضا مجیدی - کارشنا
#️⃣ قسمت سوم
💠 رفتار مقتدی را باید در چه چارچوبی تحلیل کرد؟
🔸 رهبر جریان صدر، در ابتدای ماه مبارک رمضان به نه نفر از سران این جریان دستور داد طی این ماه هرگز خاک عراق را ترک نکرده و در «جلسات مهم» حضور یابند. او حتی از «حسن العذاری» خواست تا این دستور را رسانهای کند.
🔸 بسیاری از ناظران تصور کردند مقتدی صدر برای بازگشت به سیاست آماده میشود؛ اما دقت در ترکیب هیئت پیشگفته نکات مهمی را نشان میداد. در آن ترکیب خبری از «حاکم الزاملی»، «حسن الکعبی»، «نصار الربیعی» و... نبود؛ بلکه تمامی افراد بلااستثنا در سلک روحانیت و شاگردان شهید صدر ثانی محسوب میشدند.
🔸 نگارنده پیشتر در مورد اصول و پایههای پراتیک مقتدی صدر و چارچوبی که باید رفتار وی را در آن تحلیل کرد، مبسوط نوشته است. کلیه این رفتارها را باید ذیل «رهبر مصلح دینی» تفسیر نمود.
🔸 رهبر جریان صدر چندین بار تمایل خود برای رسیدن به مرجعیت را نفی کرده است. اما آیا همین رفتارها را نمیتوان همراستا با بلندپروازیهایی از آن دست دانست؟ هرچند نگارنده همچنان پیشران اصلی را تلاش برای برسازی «رهبر مصلح (اجتماعی) دینی» میداند که در این میان به پالایش و پیرایش اطرافیان خود اهتمام خاصی دارد.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
💠 ماجرای «اصحاب القضية» چیست؟ چرا مقتدی صدر فعالیتهای جریان صدر را متوقف کرد؟ علیرضا مجیدی - کارشنا
#️⃣ قسمت چهارم
💠 تحولات میدانی بعدی چه خواهد بود؟
🔸 گفته میشود مقتدی صدر بعد از دستور تعلیق جریان صدر، خانه و دفترش در حنانه را ترک کرده است.طبیعی است در چنین بستری، کلیه شرایط و امکانات برای برخورد امنیتی و قضائی با «اصحاب القضیة» فراهم شود. حتی فراتر از آن، احتمال برخورد با برخی از رهبران جریان صدر را هم نباید منتفی دانست!
🔸 مقتدی صدر بیش از پیش تلاش خواهد کرد تا رابطه خود را با متن اصلی و جریان غالب حوزه نجف اصلاح یا تقویت کند. اهتمام اصلی وی نه عرصه سیاست و بغداد، بلکه حوزه علمیه و شهر نجف خواهد بود.
🔸 جریان صدر از بدو تکوین خود - در نیمه دوم دهه نود میلادی - با شعار «الحوزة الناطقة» به نقد و تخریب فضای کلاسیک حوزه نجف روی آورده بود؛ اما حالا با گذشت ربع قرن به یک پوستاندازی عجیب رسیده است. آنها از سویی نمیخواهند در «الحوزة الصامتة» (به تعبیر خودشان) هضم شوند؛ از سوی دیگر نه ملجأ و نه الگوی موفقتری برای عرضه دارند و حالا از عمده وجوه تمایز خود نیز چشمپوشی کردهاند...
🔸 کوتاه اینکه جریان صدر در «دوره گذار» قرار دارد؛ دورهای که پوستاندازی داخلی مهمتر از موقعیت پیرامونی آن است. مقتدی از سویی دولت السودانی را به «بنی عباس» تشبیه میکند و از سوی دیگر زمینه را برای برخورد امنیتی و قضائی با تشکیلات خود فراهم کرده و حتی طی توافق نانوشته، بازی برد برد برای پالایش جریان خود راه میاندازد. به عقیده نگارنده، در شرایط فعلی همچنان پرسش اصلی این است: «رابطه مقتدی صدر با مثلث "زعامت حوزه نجف، شیخ محمد یعقوبی و گروههای مقاومت" چگونه تعریف خواهد شد؟» بیشک این معادله را مقتدی صدر به تنهایی نمیتواند تنظیم کند...
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
14.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 مستند: پس از بیست سال؛ حمله به عراق در آینه خاطرات کالین پاول و دونالد رامسفلد
بیست سال از حمله آمریکا به عراق و سقوط دولت صدام میگذرد. هجومی که تا همین امروز هنوز ابعاد مختلف آن در هالهای از ابهام است. این مستند که تولید شبکه العربی است، به ابعاد حمله آمریکا به عراق در آینه خاطرات کالین پاول وزیر وقت خارجه ایالات متحده میپردازد. تصمیمی که پاول آن را لکه سیاهی در پرونده کاری خود میداند.
برای مشاهده این مستند اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
💠 مستند: پس از بیست سال؛ حمله به عراق در آینه خاطرات کالین پاول و دونالد رامسفلد بیست سال از حمله آ
💠 تصمیم به حمله
تصمیم به جنگ اولین و فاجعه بارترین اشتباه بود، اگرچه مجموعه ای از تصمیمات اشتباه بعدی اثر آن اشتباه را تا حد زیادی تشدید کرد. همانطور که بعداً مشخص شد، توجیه رفتن به جنگ بر اساس اطلاعاتی اندک و عمیقاً ناقص بود: صدام حسین سلاح کشتار جمعی نداشت! کارشناسان ارشد منطقه ای در مورد طوفانی که در منطقه در صورت سرنگونی صدام ممکن است رخ دهد و پروژه بازسازی عظیم چندین ساله که برای بازگرداندن ثبات لازم است، هشدار داده بودند. با این وجود، کالین پاول، وزیر وقت امور خارجه، پروندهای را برای جنگ به سازمان ملل ارائه کرد و مدعی شد که «آنچه به شما میدهیم حقایق مبتنی بر اطلاعاتی استوار است».
بخشی از مقاله: سایه طولانی جنگ عراق
@shouba
💠همزمانی جشن فرعونی با روزهای آخر ماه مبارک رمضان در مصر
🔸مردم مصر امروز رو به مناسب عید شم النسيم جشن گرفتند، این جشن از زمان فراعنه مصر پایه گذاری شده و نسل به نسل منتقل شده است.
🔸در این روز مصریها با خوردن ماهی شور همراه با خانواده کنار رود نیل جشن میگیرند.
🔸امسال باهمزمانی این عید با روزهای آخر ماه مبارک، پزشکان تغذیه توصیه به عدم برگزاری این جشن کردند.
العربیه
🔰آخرین اخبار فرهنگی و اجتماعی کشورهای مسلمان در شعوبا پلاس:
@shoubaplus
🔫بازداشت الغنوشی در تونس، تیر خلاص به اسلامگرایی سکولار!
خبر بازداشت راشد الغنوشی رهبر حزب اسلامگرای النهضه در تونس که پس از تحولات بیداری اسلامی سال ۲۰۱۱ برای ماندن در قدرت به هر تقلیلی از اصول شرعی تن داده بود در واقع تیر خلاص به مدل فکری است که می توان آنرا #اسلامگرایی_سکولار نامید که گرچه ظاهراً یک تناقض است ولی مراد از آن مدلی از سیاست ورزی اسلامی است که برای ماندن در قدرت، هر تنازلی در اصول خود را مباح می داند و در کنگره دهم خود رسماً سکولاریزم را پذیرفت.
دستگیری وی در حالی که کمتر از یک دهه قبل، اخوانی های عرب به امید کسب قدرتهای کل منطقه به میدان آمدند تیر خلاصی بر حوزه عربی زد که اگر با شکست اردوغان در انتخابات آتی ترکیه نیز همراه شود، صدمات جبران ناپذیری بر جوانان این جریان در سراسر جهان اسلام خواهد گذاشت.
به یاد دارم در گفتگو هایی که پس از کودتای مصر در استانبول با اخوانی ها داشتم به آنها تذکر دادم که شایسته است تجارب و مدل ایران را هم مطالعه کنید چرا که هم بخاطر ضعف تبیینی ما و فقدان متن های مناسب برای جهان اهل سنت و هم متاثر از فضای جنگ سوریه، این گزینه در ذهن جوانان اهل اندیشه آنان نبود.
آنچه در این مدل فکری و بازخوانی تجارب این دهه تلخ که می توانست شیرین ترین دهه برای امت اسلامی باشد باید مورد ملاحظه قرار بگیرد اتفاقا چهارچوب مند کردن فقه المصلحه و لزوم تعیین برخی خطوط قرمز و پایبندی حداکثری به آنهاست چرا که اساسا مدل غرب ایجاد فشار برای تنازل دایمی شماست -حتی تتبع ملتهم- و وقتی مردم شما را نیز مانند سایر جریانات می بینند طبعا تکنوکرات های غربکرای نسخه اصل را بر مدل های کپی شده بی هویت ترجیح خواهند داد!
برعکس این ماجرا یعنی پایبندی به اصول، فارغ از آنکه وعده های قرآنی خداوند را بهمراه خود دارد در پایبندی اسلامگرایان فلسطینی و عراقی و ایرانی و لبنانی عملا تجربه نیز شده است چرا که توانستند با وجود سختی ها به دستاوردهایی مهم نیز دست یابند و همه هویت شان را نبازند...فتامل!
📍 @komeilialireza