🎬 مستند: جنبش فتح فلسطین
🔹جنبش فتح یکی از مهمترین نیروهای سیاسی فلسطین است که اشخاص تاثیرگذاری چون یاسر عرفات، محمود عباس، محمد دحلان و… در آن به فعالیت پرداخته اند. این جنبش علاوه بر تاثیرگذاری بسیاری که بر مسئله فلسطین داشته، در داخل خود نیز شاهد تطورات و البته اختلافات بسیاری بوده است. با این حال جنبش فتح در ایران به قدر کافی شناخته شده نیست.
🔹این مستند که توسط شبکه الجزیره تهیه شده است مروری خلاصه بر تاریخ و تطورات این جنبش مهم فلسطینی داشته است. این مستند توسط پایگاه اینترنتی شعوبا ترجمه و زیرنویس شده است.
🖇برای مشاهده و دانلود این مستند اینجا کلیک کنید.
#فلسطین
#مستند
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯درباره وضعیت مهاجرین ایرانی در سوریه؛ از سوریه رانده و از ایران ماندگانِ بیپناه!
✂️برشهایی از متن:
📮پس از جنگ، وضعیت مردم سوریه بد شد و وضع مهاجران، بدتر. و وضع مهاجران ایرانی بدتر از بدتر. همین قدر بگویم که وضع ایرانی های مقیم سوریه، پس از جنگ ، حداقل ده برابر، بدتر شد. زن هایی که همسر شهید شدند، مردانی که مجروح شدند، فرزندانی که ربوده شدند، خانواده هایی که از خانه و کاشانه شان آواره شدند. و فقر و محرومیت عجیب. در همین زمستان، خانواده هایی هستند که فرش ندارند. فرش دارند، بخاری ندارند. بخاری دارند، برق ندارند. مازوت ندارند. زنان بیوه ای هستند که به نان شب فرزندانشان محتاجند. و مشکل این جاست که این ها شهروند سوری به حساب نمی آیند که از دولت سوریه خدمات بگیرند.
📮دولت سوریه در کارت اقامت ایرانی ها نوشته است: «ممنوع از کار». یعنی ایرانی مهاجر در سوریه، اجازه کار کردن ندارد. اگر هم کاری می کند، زیرزمینی و غیرقانونی است. پزشک است، مطب غیرقانونی می زند. مهندس است، دفتر غیرقانونی باز می کند. مهاجر ایرانی در سوریه به دنیا آمده، درس خوانده و فارغ التحصیل شده است. اما الان نمی تواند از مدرکش استفاده کند
📮شما ببینید چین چگونه دارد زبانش را گسترش می دهد. روسیه چه طور در سوریه، زبان روسی را ترویج می دهد. اما یک ایرانی الاصل اگر بخواهد زبانش را یاد بگیرد، باید کلی پول خرج کند! این ها همه اش درد است. باید گریه کرد. واقعا کی می خواهند بفهمند مسئولان ما؟!
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#سوریه
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯مقایسه مدل تبلیغ دینی ایران، ترکیه و سعودی؛ به سمت جوامع خودبنیاد شیعی در حرکت هستیم
مصاحبه با حجت الاسلام محمد ذوالفقاری
✂️برشهایی از متن:
📮مساجد در ترکیه کاملا زیر نظر سازمان دیانت است و سازمان دیانت با تعیین هیئت امنا برای مساجد اشراف کلی و جدی بر مساجد دارد. هیچ عالم دینی حق ندارد خودش ولو با تمکن مالی خودش مسجد بسازد و باید حتما تحت اشراف سازمان دیانت باشد. در این موضوع شیعه و سنی هم ندارد. شیعیان هم میتوانند با رعایت فقه خود مسجد داشته باشند اما باید کاملا با دیانت همراه باشند. امام جماعت در مسجد مانند کارمند دیانت است و حقوق و بیمه و… از دیانت دریافت میکند. لذا نظام دینی در ترکیه کاملا تحت سیطره واقعی دولت است.
📮ترکیه در دنیا مساجدی را میسازد تحت عنوان «کلیه» که مشابه مساجد خود ترکیه از نظر داشتن امکانات مختلف است. یعنی مسجد، سالن آمفیتئاتر، سالن برگزاری جشن و عزا، کتابخانه، کافیشاپ، رستوران و… را در خود دارد. یعنی مرکزی با انواع و اقسام خدمات است برای همین هم نام آن را کلیه گذاشتهاند تا نمایانگر جامعیت آن باشد. ترکیه این مساجد را میسازد و یک تیم ترکیهای را در آنجا مستقر میکند برخلاف ایران که ممکن است مدرسهای را راه بیاندازد و فقط یک نفر ایرانی در آنجا حضور دارد و سعی میکند همه امور را به دست بومیها بسپارد. اما ترکیه کل کادر کلیه را از ترکیه میفرستد. و کاملا برخلاف عربستان سعودی که به ندرت دیده شده که کسی از عربستان در مراکز اسلامیاش حضور داشته باشد
📮علت این امر هم از یک طرف مشکلات اقتصادی است که ایران با آن مواجه بوده و در نتیجه به این نتیجه رسیده که برای حمایت از مراکز اسلامی پیرو گفتمان انقلابی نمیتواند برای همیشه حمایت کند. به این ترتیب این سیاست را پیش گرفت تا این مراکز خودشان روی پای خودشان بایستند. نتیجه این شده است که ما به سوی «جوامع خودبنیاد شیعی» پیش میرویم. پس این جوامع باید روی پای خود بایستند که اگر روزی هم ما نتوانستیم از آنها حمایت کنیم ضربه نخورند.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#تبلیغ_بین_الملل
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🔶مهارت اندوزی، ضرورتی برای بهبود اقتصاد کشورهای جهان اسلام
مریم علی پور
📍مجمع جهانی اقتصاد در گزارش بررسی رقابت جهانی میان کشورهای جهان که در سال 2018 منتشر شده است؛ ستونی را به سنجش مهارتهای شهروندان کشورهای مختلف اختصاص داده است. شاخص مهارتها حاصل سنجش و ترکیب مواردی نظیر میانگین سالهای تحصیل، میزان آموزش کارمندان، کیفیت آموزش حرفه ای، مهارتهای مورد نیاز مشاغل در میان دانشجویان فارغ التحصیل، مهارتهای دیجیتالی در میان جمعیت فعال مانند (مهارتهای رایانه ای، برنامه نویسی پایه و…)، سهولت یافتن کارمندان ماهر، امید ماندن در مدرسه، تفکر انتقادی در دانش آموزان و میانگین تعداد دانش آموزان به ازای هر معلم در دوران ابتدایی، می باشد. چنین شاخصی میتواند یک مبنای واقعی و عینی برای بررسی میزان مهارتهای شهروندان یک کشور و همچنین مقایسه کشورهای مختلف از نظر داشتن نیروی انسانی ماهر را فراهم کند.
بررسی و مقایسه شاخص مهارتها در میان کشورهای جهان اسلام نشان میدهد که؛ از میان آنها، کشورهای مالزی، بحرین، عربستان سعودی بهترین نمرات و کشورهای پاکستان، نیجریه و یمن بدترین نمرات را در شاخص مهارتها کسب کرده اند. کشور ایران نیز در این میان در جایگاهی متوسط قرار گرفته است...
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯تجربهنگاری اردوهای جهادی در خارج از ایران؛ حضور 50 ملیت در اردوهای جهادی
گفتگو با حجتالاسلام علیخانی
✂️برشهایی از متن:
📮ما در این 8 سال بالغ بر هزار و پانصد نفر را از 50 ملیت پای این کار آوردیم. بعد از چند سال دیگر کار به جایی رسید که خودشان اردو برگزار میکردند و ما فقط حامی کلی بودیم برای حمایت های حقوقی تا به موانع اداری و این چیزها برنخورند؛ دیگر بقیه کارهای برنامه ریزی، هماهنگی و برگزاری اردو با خودشان بود. مثلا یک سوئدی میشد مسئول اردو، یک چینی میشد مسئول عمرانی، یک کوموری میشد مسئول تدارکات و به همین ترتیب خودشان تقسیم وظیفه میکردند و کارها انجام میشد.
📮طلبه هایی که در ایران آموزش دیده بودند و قصد کار جهادی داشتند، عده ای از افراد را جذب کردند و به نقطه ای در کشور رواندا که مسجدشان خراب شده بود رفتند و طی چند روز مسجد را تعمیر کردند و بعد از آن دولت اجازه استفاده از مسجد را به مردم آن منطقه داد، سال بعد همین کار را در مورد یک کلیسا انجام دادند و دولت اجازه استفاده از کلیسا را هم صادر کرد.
📮یکی از بچه های سوئدی رفته بود توی کمپ های حاشیه نشین های مهاجر. در حالی که ما این مدل را آموزش نداده بودیم اما او خودش به کمپ های مهاجرین رفته بود، برای غذای این افراد چند نفر بانی پیدا کرده بود و همینطور برای لباس. حتی با چند نفر از دوستانش برای آن افراد کلاس برگزار کرده بود.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#تجربه_نگاری
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🔵به بهانه دیدار پاپ با آیتالله سیستانی؛ باید پروژههای مشترک بینالادیانی تعریف کرد
سجاد اسلامیان
✂️برشی از متن:
🔹این روزها اما آنچه که مبحث پرتکرار در فضای اسلامی و حوزوی است مساله گفتگوی ادیان است؛ و این دیدار بهانه خوبی است که این سوال را بپرسیم که آنچه از گفتگوی ادیان گفته میشود چه موقع قرار است موثر باشد؟
عملا تا هنگامی که گفتگوی ادیان یک پز عالی و یک محمل برای سفرهای خارجی و نهایتا بیان صحبت های قلمبه سلمبه باشد راه به جایی نمی برد.
جمهوری اسلامی خود دارای مرکز گفتگوی ادیان است و باید به این منظر توجه کند که چقدر این هدف با اهداف عملی روی زمین منجر به اتفاق شده یا نه محملی برای سفرهای خارجی و زدن حرف های قلمبه سلمبه شده است؟...
🖇 برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
27.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴🎥 آمریکا چگونه خاورمیانه را دزدید؟
🔸روایت جذاب و نسبتاً کوتاه Johnny Harris را مشاهده می کنید از ماجرای حضور و دخالت چندین دهه ای آمریکا در خاورمیانه
از عطش تصاحب نفت این منطقه تا برقراری رابطه با آل سعود ، ماجرایش با خانواده ی متمول بن لادن ، سرنگونی مصدق در ایران و روی کار آوردن محمدرضا شاه ، حمایت از مجاهدین ضد شوروی در افغانستان ، حمایت و سپس سرنگونی صدام و اشغال عراق و افغانستان و...
📌این ویدئو توسط وبسایت حقایق آمریکا ترجمه و زیرنویس شده است.
@shouba
❇️چرا طبقه متوسط افغانستان به داعش میپیوندد؟؛ زنان پای ثابت عملیاتهای داعش!
✂️برشهایی از متن:
🔹داعش باید به عنوان یک پدیده محلی تصور شود. اکثر بازداشتیهای داعش در کابل، در همین شهر بزرگ شدهاند و تنها شمار اندکی از آنان از ملیتهای دیگر هستند. برای فهم چگونگی بازتولید پدیده سلفی جهادی، بخصوص در مناطق شهری باید به این مسئله توجه جدی داشت.
🔹طبق یک تحقیق صورت گرفته، عمده افراد این گروه نه از خانوادههای محروم بودند، نه منزوی اجتماعی و نه از لحاظ فرهنگی محروم بودند. تعداد زیادی از افراد داعش در مناطقی رشد کردهاند که هیچ سابقه حمایت از گروههای تندروی خشن ندارد، اتفاقا بسیاری از نخبگان دولتی نیز در همین ساحات بزرگ شدهاند. کابل و اطراف آن از جمله این مناطق است. عمده آنان یا متخصص نیمهحرفهای بودند یا شغل و تجارت مخصوص خود را داشتند.
🔹یکی از وجوه تمایز داعش از دیگر گروهها توجه زیاد زنان به آن است. طبق مصاحبه های صورت گرفته، زنان تقریبا در تمامی عملیات های صورت گرفته داعش نقش داشتهاند. به مناطق جنگ در ننگرهار رفتهاند، در عملیاتهای کابل شرکت داشتهاند، پیام گروه را در اینترنت منتشر میکنند، در شبکه های اجتماعی افراد را به عضویت تشویق میکنند و گاهی، نقش اساسی در تشویق مردان خانواده در پیوستن به گروه دارند.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#افغانستان
#داعش
#سلفیت_جهادی
#جامعه_شناسی_کشورهای_اسلامی
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯درسهایی از شهید سلیمانی برای دیپلماسی عمومی ایران؛ حاج قاسم اهل نمایش نبود!
رضا رستمی
✂️برشهایی از متن:
🔺شهید سلیمانی هم جاذبه بالایی داشت و هم دافعه بالایی، از همان سنخ جاذبه و دافعه علی(ع)؛ فعالیتهای او خنثی و محافظهکارانه نبود، بلکه کاملاً در مقابله با جبهه باطل تعریف میشد. در مقابل متأسفانه شاهد فعالیتهایی در دستگاههای مربوطه در کشور هستیم که رنگ و بوی جهاد و مبارزه ندارد و خنثی و بیجهت است. احتمالاً برخی فعالیتهای رایزنیهای فرهنگی ایران را اگر سازمان متولی متناظر در سوئد و انگلیس و فرانسه هم میخواست اجرا کند، چندان متفاوت نمیشد.
🔺حاج قاسم در تعامل مردمی، که جوهره دیپلماسی فرهنگی است، اهل نمایش و نقش بازی کردن (چه در مقابل مردم و چه در مقابل دوربین) نبود، بلکه بهطور حقیقی روحیه مردمی داشت و قلباً به مردم عشق میورزید و میان آنها میرفت، و به همین دلیل بر جان مردم مینشست و آنها باوجود تفاوت مذهبی و ملیتی او را دوست داشتند و حرفش را قبول میکردند.
🔺حاج قاسم در عرصه تخصصی خود توانست دهها هزار نفر معتقد و جانبرکف برای آرمانهای جهانی این انقلاب تربیت کند، اما بهعنوان یک سؤال اساسی باید از امثال سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت امور خارجه، مجمع جهانی اهلبیت، مجمع جهانی تقریب و نظایر آن، پرسید که شما در حوزه تخصصی خود توانستهاید چند نفر را به نیروهای فرهنگی این جبهه اضافه کنید؟
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#مکتب_انقلاب
@shouba
🎯نگاهی به تاریخ روابط ایران و مصر؛ وصلتی که شکل نمیگیرد!
علیرضا بیانی
✂️برشهایی از متن:
🔺سال های جنگ جهانی اول و و مبارزه مردم دو کشور با سلطه انگلیس ها پیوند میان دو ملت ایران و مصر را افزایش داد. اوج این مبارزات را می توان در حرکت آزادیخواهانه مردم ایران علیه قرارداد 1919 میان وثوق الدوله و انگلیس مشاهده کرد. در همین زمان مبارزاتی علیه انگلیس در مصر وجود داشت. سفارت ایران در مصر فعال نبود تا اینکه سلسله قاجار سقوط کرد و رضاشاه با انعقاد قرارداد مودت و دوستی میان ایران و مصر آن را احیا کرد.
🔺شاه اسرائیل را به رسمیت شناخت و رابطه نزدیکی با آن برقرار کرد این درحالی بود جمال عبدالناصر این اقدام را علیه جهان عرب می دید و ایران را به دشمنی با مسلمانان محکوم کرد. ایران تبدیل به لکه ننگی برای مصر در منطقه شده بود. حکومت مصر با مخالفان شاه ازجمله مصدق روابطی برقرار کرد. حکومت مصر پس از ملک فاروق از مبارزات صنعت نفت ایران حمایت می کرد. مصدق به قاهره سفر کرد اما بعد از کودتای 28 مرداد بازگشت شاه بهبود مناسبات دو کشور را از بین برد.
🔺درست دو سال بعد از احیای روابط ایران و مصر، انقلاب اسلامی در ایران رخ داد و روابط ایران و مصر به فرمان امام خمینی قطع شد. همین فرمان هم توسط جمال عبدالناصر سال ها قبل صادر شده بود.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#مصر
@shouba
10.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬مستند: حزبالتحریر و تقیالدین نبهانی
🔹حزبالتحریر و بنیانگذار آن «تقیالدین نبهانی» با اینکه در برههای از تاریخ معاصر جهان اسلام بروز و ظهور بسیاری داشته، در کشور ما ناشناخته است.
🔹این جریان که تمام پروژه خود را احیای خلافت تعریف کرده، برای نیل به این هدف نه تنها دست به دامان قذافی و صدام حسین شده، که دست یاری به سمت امام خمینی «ره» هم دراز کرده و از ایشان خواسته تا خلافت را برپا دارد.
🔹در این مستند که توسط شبکه الجزیره تهیه شده به تاریخ، افکار و تحولات این حزب پرداخته شده است. این مستند توسط پایگاه اینترنتی شعوبا ترجمه و زیرنویس شده است.
🖇برای مشاهده و دانلود این مستند اینجا کلیک کنید.
#حزب_التحریر
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯برگی از تاریخ حوزۀ نجف؛ سیاست، هزیمت، انزوا
حجتالاسلام محمد قطرانی
✂️برشهایی از متن:
📮کرکى ادامۀ مکتب علامۀ حلى است که فقه شیعه را سیاسىتر از دورۀ پیش از خود کردند؛ در حالى که اندیشۀ محقق اردبیلى نشانگر گرایشى است که شیعیان را امر به انزوا و پرهیز از ورود در سیاستى که سلاطین جور در پیشه گرفتهاند، کرده است. محقق اردبیلی در موضوعاتی مانند خراج با همتراز جبلعاملیاش در ایران اختلاف نظر داشت.
📮این خاطرههای تلخ اثر خودش را بر اصلیترین وارث جریان اجتهادی نجف بر جای گذاشت و مجتهد بیبدیلی که شاگردی سید مجاهد و ملااحمد نراقی را کرده بود، دیگر روی خوش قبلی به سیاست را نشان نداد. این فردی کسی نبود جز شیخ مرتضی انصاری(ره)؛ شیخ محضر ملااحمد را در سال 1341(ق) درک کرده بود و 4 سال در محضر وی بود؛ دقیقا در عنفوان شکست دوم و تیره شدن رابطه با دربار قاجار؛ این تیرگی و بیاعتمادی خیلی زود خودش را نشان داد تا در عصر شاگرد برجستۀ شیخ، میرزای شیرازی فتوای تحریم تنباکو صادر شده و پیروزی بزرگی نصیب جماعت علما شود.
📮با تصرف بغداد به دست بریتانیاییها گروهی از روحانیون شیعه نجف و کربلا با ارسال نامهای به پادشاه وقت انگلستان به استقبال اشغالگران رفتند. متن آن پیام چنین بود: «به اعلیحضرت پادشاه بریتانیای کبیر و امپراتور هند و آن سوی آبها که خداوند سلطنت او را استمرار بخشد. ورود پیروزمندانه نظامیان شما به عراق و حفاظت از عتبات در مقابل ظلم ظالمین را به شما تبریک میگوییم.»
📮رحلت سه مرجع بزرگ شیعه (سید یزدى، میرزاى شیرازى و شیخ الشریعه اصفهانى) در مدت کمتر از دو سال در آن شرایط حساس و بحرانى جنگ، ضربه سختى بود که بر پیکر جهان اسلام و مردم عراق وارد مىشد؛ به طورى که تأثیر آن به سرعت مشاهده شد. صفوف مجاهدان اسلام از هم پاشید و آنها را مجبور به نشستن پشت میز مذاکره با دشمن کرد.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#عراق
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba