...مؤذّن مسجد گوهرشاد
🔸آیت الله العظمی سید حسین فقیه سبزواری(ره) مبنایش، پیوسته بر جذب بود و نه دفع و نه بی تفاوتی ؛ و در راه نیل به این مقصد و مقصود ، با دقت ، از قدرت استنباط و اجتهاد خود ؛ و بر اساس اجازات اجتهاد که از مرحوم آیة الله سید ابوالحسن اصفهانی ، مرحوم آیة الله میرزای نایینی ، مرحوم آیة الله آقا ضیاء عراقی و مرحوم آیة الله حاج شیخ عبدالکریم حایری داشت ، مشکلات شرعی مردم را به استناد آیه شریفه لا یکلّف الله نفساً اِلّا وُسعَها ؛ ضمن رعایت تمام مرزهای فقهی و حدود و ثغور الهی با اجتهاد خویش، حل می کرد.
.
🔸مطلوب مرحوم فقیه سبزواری، رعایت حال ضعیف ترین افراد بود و در امور مستحبّ، به حداقل ها، بسنده می کرد و به همین دلیل، سریع ترین نماز جماعت در مجموعه بیوتات رضوی و مسجد گوهرشاد، نماز جماعت مرحوم فقیه سبزواری بود که خاطرم هست هنوز مرحوم " آقاتی "، مؤذّن مسجد گوهرشاد، اذان را تمام نکرده بود که نماز جماعت مغرب و عشای مرحوم فقیه سبزواری، تمام شده بود.
.
🔸باورش این بود که نباید به عنوان مجتهد و مرجع و امام جماعت، مردم را معطّل کنم. همینقدر که به فیض اقامه جماعت نائل شدند، کافی ست و پس از نماز، مأمومین، به میل و نظر خود، تعقیبات را تا هرزمان که می خواهند بجا آورند.
.
🔸شاید کسانی باشند که هم مایلند در جوار مضجع شریف حضرت ثامن الحجج علیه السلام ، به جماعت ، نمازشان را اقامه کنند ؛ و هم ، از انجام سایر امور ضروری خود بازنمانند.
با تشکر از آقای سید محمد فقیه سبزواری
کانال سیره علما @sireolama
سیره علما
⚫انا لله و انا الیه راجعون آیت الله حبیب الله مهمان نواز، نماینده مردم خراسان شمالی در مجلس خبرگان
...باغ انگور
🔸آيت الله مهمان نواز: پدرم گاهي در دوران كودكي اين جانب به من مي گفت تو را براي تحصيل علم به قم خواهم فرستاد كه در زمان حيات ايشان آن توفيق حاصل نشد ولي پس از فوت ايشان برادرم مرا كه هنوز به بلوغ شرعي نرسيده بودم به حوزه علميه نيشابور كه تازه داير شده بود برد و توفيق اشتغال به تحصيل حاصل گشت.
.
🔸مادرم هاجر خانه دار بود و به پدرم در امور كشاورزي كمك مي كرد و باغ انگور كوچكي داشت كه از ميوه هاي اين باغ مكرر سبدي را پر از انگور مي كرد و براي آنان كه در روستا باغ نداشتند، مي فرستاد.
.
🔸آيت الله حبيب الله مهمان نواز در مورد تحصيلات ابتدايي خود مي گويد: قبل از رسیدن به حد بلوغ شرعی خواندن و نوشتن را در مکتب روستا از ملایی که پدرم به روستا آورده بود آموختم.
.
🔸آن زمان مدرسه دولتی در روستاها نبود و بسیاری از مردم از نعمت سواد بی بهره بودند. من علاقه شدیدی به تحصیل علوم دینی داشتم ولی هیچ گونه زمینه مساعدی برای تحصیل در شهرستان نیشابور نبود تا اینکه مرحوم حاج شیخ محمد حسین از نجف اشرف به نیشابور آمد و مدرسه گلشن را که در زمان شاه در اختیار آموزش و پرورش بود احیاء کرد و من از اولین کسانی بودم که به آن مدرسه رفتم.
.
🔸آيت الله مهمان نواز با بيان اين كه مردم بر اثر تبلیغات سوئی که در نظام حاکم علیه روحانیت انجام شده بود ذهنیات بدی داشتند که من خاطره بسیار تلخی از آن زمان دارم، مي افزايد: روزی که برادرم مرا از روستا به شهر نیشابور برای اشتغال به تحصیل برد یکی از کسبه شهر به برادرم گفت شما این بچه را آورده اید درس گدایی بخواند؟ من که با قلبی سرشار از عشق به تحصیل علوم دینی آمده بودم بی نهایت رنجیده شدم و تاکنون نیز اثر آن تاثر باقی است.
.
🔸در دروس خارج و فقه و اصول در حوزه مشهد از محضر مرحوم آیت الله میلانی که از مراجع عظام آن زمان بودند و نیز آیت الله حاج میرزا جواد تهرانی و حاج آقای مروارید فیض بردم.
.
🔸آيت الله مهمان نواز اظهار مي كند: در تالیف کتاب"عارف و صوفی چه می گویند؟" که از تالیفات سودمند استاد مرحوم میرزا جواد تهراني به شمار مي رود، در جمع آوری مطالب با معظم له همکاری نمودم و از محضر پرفیض فقیه وارسته و عالم عارف مرحوم حاج مجتبی قزوینی هم بی بهره نبودم.
کانال سیره علما @sireolama
...دیگ سفید
🔸آیت الله ضیاء آبادی فرمودند: در حالات مرحوم شیخ جعفر شوشتری نقل شده است: در شوشتر رسم بوده که ایام عید نوروز که مردم به تنظیف خانهها و تعمیر و نوسازی وسایل زندگی میپرداختند، مسگرها که کارشان اصلاح ظرفهای فرسوده بود در کوچهها میگشتند و صدا میزدند: دیگ سفید میکنیم، دیگ سفید میکنیم.
.
🔸مقصودشان این بود دیگهایی را که در طول سال در خانهها کار کرده و سیاه شده است بگیرند و سفید کنند. در آن ایام مرحوم شیخ جعفر روزی در میان جمعیت عظیمی منبر رفت، تا روی منبر نشست بعد از حمد و ثناء و صلوات فرمود:«ایها الناس! قدراً نُبیّض، قدراً نبیض؛ ای مردم، ما دیگ سفید میکنیم، دیگ سفید میکنیم».
.
🔸مقصودش این بود دیگ دلها بر اثر نافرمانیها و بدعملیها سیاه شده است، آیا وقت آن نرسیده که این دلهای سیاه را سفید کنیم؟ مردم، شما که دیگهای آشتان را در این ایام سفید میکنید، آیا دیگهای جانتان نیاز به سفید کردن ندارد؟نقل شده است این حرف چنان دگرگونی و انقلاب در دلهای شنوندگان ایجاد کرد که مجلس یک تکان خورد و صدای ناله و شیون از مجلسیان برخاست!
.
🔸یکی از سخنرانی های وی در مشهد که حدود یک قرن پیش انجام شده است، این گونه است:«خانه ای که نمی دانید سه روز یا سی سال در او سکنی دارید، در پی آبادی و تعمیر او می باشید! آیا خانه آخرت که خانه دائمی شماست، هیچ در خیال تعمیر او هستید؟ منتظر هستید تا فرّاش خدا بیاید و شما را به خواری بکشد و ببرد.
.
🔸بعد از ورود به آن خانه، گذشته از آن که اثاث البیت ندارید، چه زحمات و چه مشقّات در پیش رو دارید! «ما غرّک بربک الکریم». خداوند عالم برای شما کریم است و برای اشخاصی که شما ظلم بر آنها می نمایید، کریم نیست.
.
🔸مَثل شما، مَثل رقاص مصر است که از صبح تا شام، در کوچه و بازار رقص می نمود؛ برای دانگی چند و شب از کسالت روز، نماز نمی نمود که کسلم. خوب، عبادتی نکردید، نکردید؛ این قدر تجرّی در معاصی تا چند و تا کی بی باکی؟ عبادت امیرالمؤمنین و سیدالساجدین علیهماالسلام را ملاحظه نمایید و دعاهای صحیفه سجادیه و دیگر از دعاهای آن بزرگواران را بخوانید و بدانید اگر خیال ماندن در دنیا دارید که کهولت و کِبَر سن، خوب چیزی نیست و اگر خیال رفتن دارید، خیال رفتن بنمایید. در نصیحت شما، مُردن شما کفایت است. جایی که در کفن حضرت سلمان فارسی نوشته شود:
من که رو بر درگه صاحب نعیم آورده ام
نی رهاوردی و نی قلبی سلیم آورده ام
چون نشاید بُرد بر خوان کریمان توشه ای
من تهی از توشه، رو بر آن کریم آورده ام
.
🔸زاد ما به کنار؛ با بار سنگین معاصی در گذر ایام، چه خاک بر سر خود کنیم؟ در این دنیای دَنی که چهل سال عمرش، آنی است، مرگ یک باره فرا می رسد و قبر، صندوقچه کردار انسان است».
.
🔸همچنین نقل کرده اند که:در جریان سفر مرحوم شوشتری به ایران، هنگامی که ایشان وارد تهران گردید، انبوه مردم از جمله سفیر کشور روسیه به ملاقات ایشان رفتند.مردم تقاضای موعظه کردند و مرحوم شوشتری بنا به اصرار مردم، سرش را بلند کرد و فرمود: مردم! آگاه باشید که خدا در همه جا حاضر است و به نهفته سینهها داناست؛ «اِنَّهُ عَلِیمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ.» این فراز تکان دهنده و کوتاه، اثری عمیق در مردم نهاد؛ به گونهای که اشکها روان شد و قلبها تپید و مردم دگرگون شدند.» سفیر روسیه در نامهای به امپراطوری روس در این مورد نوشت:«تا هنگامی که این قشر روحانیون راستین مذهبی، در میان مردم باشند و مردم از آنان پیروی کنند، سیاست ما کاری از پیش نمیبرد؛ چرا که وقتی یک جمله شوشتری در یک مجلس عظیم، این گونه دگرگونی ایجاد میکند، روشن است که دستورات و فتواهای آنان چه خواهد کرد.»
کانال سیره علما @sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻در دوره رضاخان جنگی نشد،
اما سه منطقه از ایران جدا شد.
.
۱- ارتفاعات آرارات به ترکیه داده شد.
۲- دشت ناامید به افغانستان داده شد.
۳- اروند رود به عراق داده شد.
@sireolama
@ruzirouzgari
سیره علما
🔸میرزا ابوالقاسم گیلانی معروف به میرزای قمی و صاحب قوانین از مشهورترین فقها قرن دوازدهم هجری قمری اس
...رهسپار قم
🔸آیت الله العظمی میرزای قمی بعد از فراغت از تحصیل به یکی از روستاهای چاپلق تشریف برد و مدتی در آنجا بود؛ اهالی آن روستا، قدر ایشان را ندانستند؛ ملای آن قریه در مقام تحقیر میرزا برآمد تا روزی در مجمعی که میرزا را هم به آن مجمع دعوت کرده بودند.
.
🔸به اهالی گفت به میرزا بگویید، ماری بنویسد، اهالی به میرزا تکلیف کردند، میرزا نوشت «مار» (میم و الف و راء) سپس ملای ده، شکل مار را کشید و به اهل قريه نشان داد و گفت: شما ببینید، مار این است یا آن که میرزا نوشته، اهالی همگی گفتند، مار این است که شما نوشته اید، میرزا شخصی بی سواد است، میرزا خیلی متأثر شد.
.
🔸تا آنکه توهین اهالی به جایی رسید که دو نفر آمدند خدمتش گفتند: ما با یکدیگر مرافعه داریم، من به این میگویم از تو حدث صادر شد، او به من می گوید از تو، میرزا چون این توهین را دید، گریه اش گرفت و دست به دعا بلند کرد و عرض کرد: «خداوندا! بیش از این ذلت مرا مخواه، که طاقت آن را ندارم» این بود که از آن قریه بیرون آمد و رهسپار قم شد.
کانال سیره علما @sireolama
...در محراب
🔸خدا رحمت کند حضرت آیت الله العظمی حاج سید احمد خوانساری» را، آن مرحوم در مدت بیست و پنج سال که در مسجد «حاج سید عزیزالله» تهران اقامه جماعت میکرد.
.
🔸هر وقت در محراب دست شان را بلند میکرد که تكبيرة الإحرام بگوید، دستش را کنار گوشش می برد و اول می گفت: السلام علیک یا ابا عبد الله!» بعد تكبيرة الإحرام می گفت.
.
🔸یکی از دوستان که کمی رویش از من بازتر بود روزی کنار محراب از ایشان پرسید:
آقا! قبل از تكبيرة الإحرام، سلام بر ابی عبدالله(سلام الله علیه) وارد شده است؟
.
🔸فرمودند: «این عمامه، این محراب، این منبر، این مسجد، این مرجعیت، این قم... همه و همه با حسین (سلام الله علیه) است که سرپا شده است، پس دیگر «وارد شده» یعنی چه؟»
منبع: کتاب صاحب نفس قدسیه
تالیف: عبدالحسن بزرگمهرنیا
کانال سیره علما @sireolama
...من رساله نمیفرستم
🔸آیت الله العظمي بروجردي در زمان زعامت و مرجعيت آیت الله العظمي سيد ابوالحسن اصفهاني در بروجرد به سر مي بردند. در بين نماز آیت الله بروجردي، مكبر به نمازگزاران در مسجد گفت: براي سلامتي مرجع تقليد شيعيان آیت الله العظمي بروجردي صلوات بفرستين. آیت الله بروجردي فرمودند: رها كنيد حسين بروجردي را. دست از حسين بروجردي برداريد. الان مرجعيت و زعامت با اقاي سيد ابوالحسن اصفهاني است.
.
🔸حضرت آیتالله شبیری زنجانی "مدظله"
آقای بروجردی خیلی به حدود شرعی و حفظ مصالح روحانیت مقیّد بود. از تبریز برای ایشان استفتائی فرستاده شد درباره آسید ابوالحسن اصفهانی که تقلید از ایشان در نظر ما اشکال دارد!
.
🔸چون سنّ آسید ابوالحسن بالا رفته و حافظهاش تحلیل رفته است و از نظر علمی رو به افول هستند و اصحابش کارهایی انجام میدهند که مورد اشکال است.
.
🔸از آقای بروجردی درخواست کرده بودند که رسالهاش را برای تبریز بفرستند تا آنجا از وی تقلید کنند. .
🔸آقای بروجردی در جواب نامه نوشته بود که این حرفها وسواس شیطانی است و تا قطعی نباشد که مرجعی حافظهاش را از دست داده است، شرعا عدول کردن از او جایز نیست!
.
🔸و در خصوص اشکال در بعد عملی، ما باید کار افراد عادی را حمل به صحّت کنیم، تا چه رسد به افرادی مثل ایشان که الان عَلَم اسلام به دست ایشان است و من رساله نمیفرستم.
.
🔸مطلب را تا اینجا آسید مصطفی خوانساری نقل میکرد، ولی آقای منتظری میگفت همین سؤال و جواب را برای آسید ابوالحسن میبرند.
.
🔸معلوم میشود که این استفتا، امتحان و توطئه بوده که میانه آقای بروجردی و آسید ابوالحسن را به هم بزنند و آقای بروجردی هم از ماجرا اطّلاعی نداشت و روی میزان شرع و عقل به استفتا جواب داده بود.
🔸ایشان خیلی مقیّد بود که حیثیّت اسلام حفظ گردد و مرجعی مثل آسید ابوالحسن تضعیف نشود.
با تشکر از کانال @hojre_feghahat
.
کانال سیره علما @sireolama
🔸تصویر علامه آیت الله شیخ ابراهیم کلباسی رضوان الله تعالی علیه
@Varesoon
@sireolama
...چند ضربه عصا
🔸شخصی نزد مرحوم آیت الله حاج شیخ ابراهیم کلباسی آمد و از آخوندی که در ده آنها آمده بود، تعریف زیادی کرد و گفت: او چنان توجه مردم را به خود جلب کرده که همه ی اقشار او را دوست دارند. .
🔸مرحوم کلباسی وقتی این تعریف را درباره ی آن مبلغ شنید، امر فرمود تا او را احضار کردند. وقتی حاضر شد مرحوم کلباسی با عصای خویش چند ضربه به او زد.
.
🔸و فرمود: ای مردک! معلوم می شود که تو در آن روستا هیچ تبلیغ دین نمیکنی و احکام شرع را به مردم نمی رسانی و همه ی عمر خود را صرف جلب توجه مردم به سوی خود میکنی و با چاپلوسی و تملق، همه ی مردم را از خودت راضی نگاه می داری و اگر تبلیغ دین میکردی، چون کلام حق تلخ است و اجرای قوانین حق بر خلاف میل مردم است، قهرأ بعضی ها از تو ناراضی میشدند چنانچه اکثر مردم از اولیای خدا ناراضی بودند و آنها را به سخت ترین بلاها مبتلا می کردند.
.
🔸پس تو علاوه بر این که حق را اجرا نکرده ای، چاپلوسی مردم را هم کرده ای و بر اثر این دو عمل زشت، باید تعزیر و تأدیب شوی..
مرحوم کلباسی دوباره چند ضربه عصا بر آن شیخ زد و او را از تبلیغ دین و لباس روحانیت منع کرد و فرمود: هرگز مثل شما مردم چاپلوس، اهلیت تبلیغ دین را ندارند، وجود شما در لباس روحانیت، موجب هتک حرمت این مقام شامخ و اهانت به روحانیت است!
کانال سیره علما @sireolama
...من ناراحتم
🔸در ماه رجب سال ۱۳۰۷ ه ق هنگامی که ناصرالدین شاه امتیاز انحصار توتون و تنباکو (رژی) را به یک شرکت انگلیسی داد، میرزا حسن شیرازی (م ۱۳۱۲) استعمال توتون و تنباکو را در ربیع الثانی ۱۳۰۹ ه ق / نوامبر ۱۸۹۱ م تحریم کرد و میرزا حسن آشتیانی و علمای دیگر هم به مخالفت برخاستند و پس از آن که گفتگوهای مرحوم آشتیانی با شاه و صدراعظم راجع به پیامدهای ناشی از اعطای این امتیاز بی نتیجه ماند مبارزه ادامه یافت و اوج گرفت.
.
🔸شاه طی نامه ای خشونت آمیز از آشتیانی خواست که در جهت لغو حکم تحریم میرزای شیرازی اقدام کند، لکن میرزای آشتیانی در پاسخی که برای شاه فرستاد حمایت خود را از حکم میرزای شیرازی اعلام کرد ناصرالدین شاه ابتدا از در ملایمت درآمد اما دیری نپایید که کار دیگر بار به خشونت گرایید و از آشتیانی خواست که یا از تهران خارج شود و یا علنا قلیان بکشد و ایشان خارج شدن از تهران را برگزید.
.
🔸به مجرد اطلاع یافتن علمای تهران از این تصمیم همه عازم به خروج از تهران شدند. مردم غیور تهران پس از اطلاع از این تصمیم شورش کردند و به کاخ سلطنتی یورش بردند و ۳۰ کشته و زخمی دادند و با استقامت خود از خروج بزرگترین عالم شهر جلوگیری کردند. ناصرالدین شاه که اتفاق علما و پشتیبانی قاطع مردم را دید ناچار امتیاز را لغو کرد.
.
🔸آقای دکتر غفوری (یکی از نواده های میرزا محمد حسن آشتیانی) گفت: شنیدم از آقای حاج میرزا احمد آشتیانی (پسر کوچك میرزا حسن) که گفت: در خواب دیدم که پدرم به من فرمود: محمد هاشم (پسر بزرگ میرزا) چیزی روی قبر من انداخته که من ناراضی و ناراحتم من نامه ای به نجف اشرف به خدمت مرحوم میرزا موسی یکی از شاگردان مرحوم نائینی نوشتم و از ایشان خواستم بدون آن که خواب مرا نقل کند با برادرم در خصوص پدرم و درباره مقبره او سؤال کند که معلوم شود چه اقدامی نموده اند که آن مرحوم راضی نیست.
.
🔸میرزا موسی با برادرم محمد هاشم مذاکره کرده بود برادرم گفته بود: چون مقبره پدرم که در مقبره مرحوم شیخ جعفر شوشتری است کهنه و مخروبه شده بود و مقداری کرباس کهنه و مندرس در روی قبر افکنده بودند من قبر را تجدید و تعمیر کردم و در عوض آن کرباس کهنه مقداری ماهوت انگلیسی روی آن قبر انداخته ام، آنگاه میرزا موسی نامه مرا برای برادرم نشان داده بود.
.
.
🔸سرانجام آن عالم مجاهد و فقیه فرزانه در تاریخ ۲۸ جمادی الاول سال ۱۳۱۹ هـ.ق در ۷۱ سالگی، در تهران هنگام قرائت زیارت جامعه كبیره بدرود حیات گفت و میهمان قدسیان گردید. پیكرش را پس از تشییعی شكوهمند و با حضور علما و مردم سوگوار در جوار بارگاه حضرت عبدالعظیم حسنی به امانت سپردند، تا پس از مدتی به نجف انتقال دهند. فرزندش، آیت الله مرتضی آشتیانی فرمود: پس از ۸ ماه كه تصور میكردیم بدنش دیگر خشك شده و سبك گشته، از امانتگاه درآوردیم كه به عتبات ببریم، مشاهده كردیم بدنش هیچ تغییری نكرده و همان طور كه سپرده بودیم، میباشد و حتی این كه ران چپش ورم داشت و در موقع رحلت آن را دیده بودیم، ابداً كم نشده بود. پیكرش را به نجف اشرف بردند و در كنار قبر مرحوم حاج شیخ جعفر شوشتری دفن كردند.
کانال سیره علما @sireolama
...
🔸علامه مجلسی به نقل شیخ یوسف بحرانی(ره) محدث و محقق عالی مقام مرحوم «شيخ يوسف بحرانی، در کتاب «لؤلؤة البحرين» می نویسد: «در خصوص ترویج دین و احیای شریعت سید المرسلین و تألیف و تصنیف و امر و نهی . ریشه کن کردن متجاوزین و مخالفين و هواپرستان و بدعت گذاران بخصوص فرقه صوفیه، هیچ کس نه قبل و نه بعد از وی به پایه او (علامه مجلسی) نرسیده اند. او امام جمعه و جماعت بود و هم او بوده که احادیث اهلبیت را در شهر های ایران منتشر ساخت.
.
🔸تا آنجا که می نویسد: مملکت شاه سلطان حسین صفوی به واسطه کثرت ضعف و قِلت تدبیر شاه به وجود شریف او محروس بود، و چون او به رحمت ایزدی پیوست اطراف مملکت در هم شکست، و ظلم و تعدی همه جا را فرا گرفت به طوری که در همان سال که او(علامه مجلسی) وفات یافت (۱۱۱۰) شهر قندهار از دست شاه بیرون رفت و پیوسته خرابی بر کشور مستولی گردید تا آن که تمام مملکت را از دست داد.
.
🔸آیت الله العظمی امام خمینی میفرماید: در باب امور سیاسی- آن مقداری که من عرض کردم که تاریخ نمیدانم و اگر دیده باشم یادم نمانده است دیگر حالا- اما خوب این تاریخ صد ساله، صد و چند ساله اخیر در دست است. ما یک خرده جلوترش میرویم میبینیم که یک طایفه از علما، اینها گذشت کردهاند از یک مقاماتی و متصل شدهاند به یک سلاطینی.
.
🔸با اینکه میدیدند که مردم مخالفند لکن برای ترویج دیانت و ترویج تشیع اسلامی و ترویج مذهب حق اینها متصل شدهاند به یک سلاطینی، و این سلاطین را وادار کردهاند- خواهی نخواهی- برای ترویج مذهب، مذهب دیانت، مذهب تشیع. اینها آخوند درباری نبودند. این اشتباهی است که بعض نویسندگان ما میکنند. سلاطینْ اطرافیانِ آقایان بودند. الآن هم حجره شاه سلطان حسین در چهارباغ اصفهان، در مدرسه چهارباغ اصفهان، الآن هم حجرهاش هست. اینها او را کشاندنش تو [ی] حجره نه اینکه او اینها را کشیده است دنبال خودش.
.
🔸اینها اغراض سیاسی داشتند،اغراض دینی داشتند. نباید یک کسی تا به گوشش خورد که مثلًا مجلسی- رضوان الله علیه- محقق ثانی- رضوان الله علیه- نمیدانم شیخ بهائی- رضوان الله علیه- با اینها روابط داشتند و میرفتند سراغ اینها همراهی شان میکردند، خیال کنند که اینها مانده بودند برای جاه و- عرض میکنم- عزت، و احتیاج داشتند به اینکه شاه سلطان حسین و شاه عباس به آنها عنایتی بکنند! این حرفها نبوده در کار. آنها گذشت کردند؛ یک گذشت، یک مجاهده نفسانی کردهاند برای اینکه این مذهب را به وسیله آنها،به دست آنها [ترویج کنند].
.
.
🔸در یک محیطی که اجازه میگرفتند که شش ماه دیگر اجازه بدهید ما حضرت امیر را سبّ بکنیم، وقتی جلوگیری از سبّ حضرت امیر میخواستند بکنند- در یکی از بلاد ایران شنیدم اجازه خواستند که خوب شش ماه دیگر صبر کنید ما سبّش بکنیم- بعد اینها در یک همچو محیطی که سبّ حضرت امیر این طوریها بوده و رایج بوده و از مذهب تشیع هیچ خبری نبود و هیچ اسمی نبوده، اینها رفتهاند مجاهده کردهاند؛ خودشان را پیش مردم ... مردم آن عصر شاید اشکال به آنها داشتند از باب نفهمی، چنانچه حالا هم اگر کسی اشکال کند نمیداند قضیه را، نه [اینکه] غرض دارد، نمیداند قضیه را. زمان ائمه هم بودند. علی بن یقطین هم از وزرا بود. در زمان ائمه هم بودند. خود حضرت امیر را چرا نمیگوییم؟ بگوییم حضرت امیر هم هست؟ حضرت امیر بیست و چند سال به واسطه مصالح عالیه اسلام در نماز اینها رفت- عرض بکنم که- تبعیت از اینها کرد، برای اینکه یک مصلحتی بود که فوق این مسائل بود. سایر ائمه- علیهم السلام- هم گاهی مسالمت میکردند. یک وقتی نمیشد، آن وقت چه میکردند. مصالح اسلام فوق این مسائلی است که ما خیال میکنیم. فوق این مطالبی است که ما خیال میکنیم. این دسته از علمایی که جانفشانی کردند و خودشان را جوری کردند که حالا شما به آنها اشکال میکنید از باب اینکه اطلاع بر واقعه ندارید؛ نه سوء قصد دارید، نه سوء نیت دارید، اطلاع از واقعیات ندارید. من هم اگر چنانچه میتوانستم یک سلطان جائری را به راه بیاورم میرفتم درباری میشدم. شما هم تکلیفتان این بود که اگر بتوانید یک سلطان جائری را آدمش کنید بروید درباری بشوید. این درباری شدن نیست. این آدمسازی است. نه این است که اینها درباری شدند، اینها میخواهند آدم بسازند. من گله دارم. سخنان آیت الله العظمی امام خمینی(ره) در نجف اشرف ۱۳۵۶
.
کانال سیره علما @sireolama
....کلیسای کوبشیین
🔸یکی از اندیشمندان مسیحی به نام جرج جرداق معتقد است: اگر علمای اسلام ، دین اسلام را همانند امام موسی صدر عرضه می کردند، اثری از مسیحیت و سایر ادیان باقی نمی ماند.
.
🔸امام موسی صدر، در تاریخ ۱۹ فوریه ۱۹۷۵ (۳۰ بهمن ۱۳۵۳) برای خواندن خطبۀ موعظۀ آغاز روزه، در کلیسای کبوشیین بیروت حضور یافت. در این مراسم، که بزرگان مسیحیت لبنان در آن شرکت جستند، در بالاترین سطوح سیاسی و دینی فرقههای مسیحی، و به عنوان نماد «گفت وگو و تعایش» از امام صدر تجلیل به عمل آمد.
.
🔸شارل حلو، رئیسجمهور اسبق لبنان، در این باره میگوید: «برای نخستین بار در تاریخ مسیحیت یک روحانی غیرکاتولیک در یک کلیسای کاتولیک و برای جمعی از مؤمنان در جایگاه موعظه سخن میراند. این اتفاق نهتنها اعجابانگیز بلکه موجب تأمل و تفکر عمیق و درازمدت است.»
.
🔸قسمتی از سخنان امام موسی صدر در کلیسای کوبشیین:
خدایا، تو را سپاس میگوییم. پروردگارا، ای خدای ابراهیم و اسماعیل، خدای موسی و عیسی و محمد، خدای مستضعفان و همۀ آفریدگان.
.
🔸سپاس خدایی راست که ترسیدگان را امان دهد، شایستگان را نجات دهد، مستضعفان را برتری دهد، مستکبران را فرونشانَد، شاهانی را نابود سازد، و دیگرانی را بر جایگاه آنان نشانَد. و سپاس خدایی را که درهمکوبنده جبّاران، نابودکننده ستمگران، دریابنده گریزندگان، انتقامگیرنده از سرکشان و فریادرس دادخواهان است.
.
🔸خدایا، تو را شکر میگزاریم که ما را به عنایتت موفق داشتی و به هدایتت گردآوردی و با مهربانیات دلهای ما را یکی کردی.
.
🔸ما، هم اینک، در پیشگاه تو و در خانهای از خانههای تو، در ایامِ روزه، به خاطر تو، گِرد آمدهایم. دلهای ما به سوی تو پر میکشد و خردهای ما نور و هدایت را از تو میگیرد. تو ما را فراخواندهای تا در کنار یکدیگر در خدمت به خلق گام برداریم و بر کلمۀ سواء برای خوشبختی بندگانت اتفاق کنیم. به سوی درگاهت روی آوردهایم و در محراب تو نماز گزاردهایم.
.
🔸برای انسان گرد آمدهایم، انسانی که ادیان برای او آمدهاند، ادیانی که یکی بودهاند و هرکدام ظهور دیگری را بشارت میداده است و یکدیگر را تصدیق میکردهاند. خداوند، بهواسطۀ این ادیان، مردم را از تاریکیها به سوی نور بیرون کشید و آنان را از اختلافاتِ ویرانگر نجات داد و پیمودن راه صلح و مسالمت آموخت.
.
🔸ادیان یکی بودند، زیرا در خدمتِ هدفی واحد بودند:دعوت به سوی خدا و خدمتِ انسان. و این دو نمودهای حقیقتی یگانهاند. و آن گاه که ادیان در پی خدمت به خویشتن برآمدند، میانشان اختلاف بروز کرد...
کانال سیره علما @sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸رهبر انقلاب خطاب به وزیر کار در خصوص واردات کالاهای مشابه : من اگر جای شما بودم یقه خودم را در هیات دولت پاره میکردم!
@sireolama