🔸 یک آیه، یک نکته 5️⃣
✳️ همه کارها، مقدمه اصلاح خود و کسب رضایت الهی
آمرزش الهی به معنای اصلاح خطاهاست؛ به معنای جبران کردن ضربه هایی است که بر خودمان و بر دیگران وارد کردیم. اگر بشر بجد درصدد اصلاح خطاها و مفاسد باشد، راه خدا هموار خواهد شد و سرانجام بشر، سرانجام نیکی خواهد شد. اشکال کار ما انسان ها غفلت از خطای خود، غفلت از لزوم اصلاح، و غفلت از اجرایی کردن اصلاح در خود است. اگر این غفلت ها از بین رفت و اگر این عزم به وجود آمد، همه چیز اصلاح می شود. در مرحله اول - که مرحله مقدماتی و جزو بزرگترین وظایف ماست - خودمان اصلاح می شویم که اساس هم این است؛ یعنی همه کارها مقدمه اصلاح خود است؛ همه کارها مقدمه کسب رضای الهی از خود است؛ «علیکم انفسکم لایضرّکم من ضلّ اذا اهتدیتم»؛ همه تلاش ها و مجاهدت ها برای این است که بتوانیم خدا را از خودمان راضی کنیم و به کمالی که در اصل آفرینش برای ما در نظر گرفته شده، خود را برسانیم.
◀️ بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران نظام، 1384/8/8
🆔 @smht11014
🌺 تو بخوان و بخواه، من به تو نزدیکم 🌺
🍃🌸 و إِذا سَأَلَک عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذا دَعَانِ فَلْیسْتَجِیبُوا لِی وَ لْیؤْمِنُوا بِی لَعَلَّهُمْ یرْشُدُونَ 🌸🍃
و هنگامی که بندگانم، از تو در باره من بپُرسند، پس (بگو:) در حقیقت من نزدیکم؛ دعای دعا کننده را به هنگامی که [مرا] می خواند، پاسخ می گویم. پس باید (دعوتِ) مرا بپذیرند، و باید به من ایمان بیاورند، باشد که آنان راه یابند، (و به مقصد برسند.)
💠 شأن نزول 💠
حکایت شده که برخی از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله پرسیدند: آیا خدای ما نزدیک است تا آهسته با او مناجات کنیم یا دور است تا با صدای بلند او را بخوانیم؟ آیه ی فوق فرو فرستاده شد و پاسخ داد که خدا به بندگانش نزدیک است.
💠 نکته ها و اشاره ها 💠
1.آیه ی فوق با آن که کوتاه است هفت مرتبه به ذات پاک خدا و نیز هفت بار به بندگان خدا اشاره کرده است و این گونه، نهایت پیوستگی، نزدیکی، ارتباط و محبت خدا را نسبت به آنان مجسم ساخته است.
2.خدای متعال به ما نزدیک است و حتی از رگ های گردن ما به ما نزدیک تر است؛ پس دور شدن ما از خدا، به سبب اعمال خود ماست؛ بکوشیم با پیروی از هواهای نفسانی و انجام گناه سبب دوری خود از خدا نشویم.
میان عاشق و معشوق هیچ حایل نیست تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز
3.معنای دعا این نیست که از وسایل طبیعی دست بشوییم و به جای آن دست به دعا برداریم، بلکه مقصود آن است که با تلاش و استفاده از وسایل موجود، به سراغ دعا برویم و با توجه و تکیه بر خدا، روح امید و حرکت را در خود زنده کنیم و از کمک های بی دریغ او مدد بگیریم و بن بست ها را بشکنیم؛ پس دعا عامل تخدیر و تنبلی نیست.
💠 آموزه ها و پیام ها 💠
1.درخواست و دعای خود را به در خانه ی غیردوست نبرید که تنها خدا به شما لطف دارد.
2.به دنبال خدا بروید که در دست رس است و خواسته های شما را برآورده می سازد.
3.ایمان به خدا و پذیرش دعوت او، زمینه ساز رشد و هدایت شماست.
☀️سوره بقره،آیه 186☀️
📒منبع: تفسیر قرآن مهر جلد دوم، صفحه 112
#دعا #استجابت_دعا
🆔 @smht11014
#احکام
📚 احکام نماز مسافر (بخش اول)
💠 شرايط شکسته شدن نماز:
۱. پیمودن مسافت شرعى
✅ مسافت شرعی یعنی هشت فرسخ پیموده شود و مقدار مسافت شرعی، حدود 41 کیلومتر در مسافت امتدادی (فقط رفت) و حدود 20.5 کیلومتر در مسافت تلفیقی (رفت و برگشت) می باشد.
۲. قصد مسافت شرعی
✅ اگر کسی مسافت شرعی را بدون قصد بپیماید، نمازش شکسته نیست و باید نماز را تمام بخواند.
۳. استمرار قصد مسافت شرعی
✅ در بین راه از قصد خود مبنی بر پیمودن مسافت شرعی برنگردد، بنابر این اگر در بین راه، پیش از رسیدن به حدود 20.5 کیلومتر از قصد خود برگردد یا تردید کند، در ادامه حکم سفر شرعی نخواهد داشت.
ولی چنانچه دوباره برای ادامه همان سفر، تصمیم گرفت، نمازش شکسته است؛ خواه سفر را شروع کرده باشد یا هنوز در آن محل باقی مانده باشد، خواه بقیه مسیر به تنهایی به اندازه مسافت شرعی باشد و یا نباشد.
۴. نخواهد از وطن عبور کند و يا نخواهد جایی ده روز یا بیشتر بماند
✅ مسافری كه مي خواهد پيش از رسيدن به حدود 41 کیلومتر از وطن خود بگذرد و يا در محلي ده روز بماند، چون اين مسافرت کمتر از هشت فرسخ است، بايد نماز را تمام بخواند.
۵. جایز بودن سفر
✅ کسی که به سفر حرام می رود، خواه خود سفر، حرام باشد مثل فرار از جنگ یا سفر به انگیزه حرام و برای انجام کار حرام باشد مثل دزدی، نمازش تمام است و چنانچه سفر از اول تا آخر (به جز اندکی از آن)، همراه با گناه باشد، حکم سفر معصیت را دارد و نمازش تمام است.
۶. داشتن محل استقرار(خانه به دوش نبودن)
✅ چنانچه مسافری محل ثابت و مکان استقراری نداشته باشد (و خانه به دوش باشد)، نمازش تمام است همچنین امثال صحرانشين ها و کولی ها که اهل جای خاصی نمی باشند و از این جا به آنجا می روند، نمازشان تمام است.
۷. شغل نبودن سفر
✅ اگر سفر به جهت شغل باشد، مانند معلمی که برای رسیدن به محل تدریس، سفر می کند و یا خودِ سفر، شغل باشد مانند راننده و خلبان، نماز تمام است.
۸. رسیدن به حد ترخص
✅ کسي که به سفر مي رود وقتي به حد ترخص برسد از آنجا به بعد نمازش شکسته است.
حد ترخص مکانی است که در آنجا صدای اذانِ آخر شهر (با صدای معمولی و بدون بلندگو)، شنیده نمی شود و تعیین آخر شهر بر عهده عرف است.
#احكام_نموداری
#شرایط_شکسته_شدن_نماز
#احکام_مسافر
🆔 @leader_ahkam
🆔 @smht11014
#احکام
📚 احکام نموداری نماز مسافر (بخش اول)
💠 شرايط شکسته شدن نماز
#احكام_نموداری
#شرایط_شکسته_شدن_نماز
#احکام_مسافر
🆔 @leader_ahkam
🆔 @smht11014
#احکام
📚سفر شغلی
کسی که سفر، شغل اوست (یعنی قوام شغل و کار او به سفر است)، مانند راننده، خلبان، کشتیبان، ساربان، چوپان و مانند آنها در سفر سوم باید نماز را تمام بخواند ولی در سفر اول و دوم نمازش شکسته است.
توجه:
کسی که شغلش، سفر نیست ولی سفر، مقدمهی شغل او است، مانند معلم و کارگر و کارمند و سربازی که خودش ساکن شهری است و به مدت دو سه ماه هر ده روز حداقل یکبار برای کار به محل کارش سفر میکند، حکم کسی را دارد که سفر، شغل اوست.
#احکام
#نماز_روزه_مسافر
#سفر_شغلی
#مقام_معظم_رهبری
🆔 @smht11014
#احکام
📚سفر شغلی
س۱. ملاک تمام بودن نماز در سفر شغلی چیست؟ آیا تعدّد سفر لازم است؟
ج. برای تمام بودن نماز و صحت روزه لازم است عرفاً سفر، شغل یا مقدمه شغل او محسوب شود؛ خواه با چند سفر باشد یا با یک سفر طولانی، مانند کسی که یک مسیر دریایی طولانی را برای شغل خود طی می کند.
س۲. معیار شغلی بودن سفر چیست؟
ج. برای آنکه عرفاً سفر را سفر شغلی بدانند سه چیز معتبر است:
الف) قصد انجام سفر شغلی.
ب) شروع سفر شغلی.
ج) قصد استمرار انجام سفر شغلی.
س۳. اگرشخصی در صدق عرفی شک داشته باشد یعنی شک داشته باشد که عرفاً مشمول حکم من شغله فی السفر می باشد یا خیر، حکم نماز و روزه اش در سفر های کاری چیست؟
ج. در فرض سوال نماز را قصر بخواند و روزه اش صحیح نیست.
س۴. صِرف علم اجمالی کارمندانی که هرسال سفرهایی برای شغلشان خواهند داشت،کفایت میکند ولو اینکه دو یا سه سفر بیشتر نباشد، یا اینکه باید حتماً تعداد مشخصی سفر مثلا ًده سفر یا تعداد ایام مشخصی مثلاً بیست روز یا یک ماه یا دو ماه را در سفر باشند تا مشمول این حکم واقع شوند؟
ج. عدد خاصی معتبر نیست لکن باید بنای بر استمرار سفر داشته باشد به مقداریکه عرفاً سفر شغل یا لازمه شغلش محسوب شود.
س۵. برای اینکه نماز در سفر شغلی تمام باشد چه مقدار سفر لازم است (با فرض اینکه قصد استمرار در سالهای آینده را ندارد)؟
ج. چنانچه بخواهد مدت طولانی مثلاً حداقل سه ماه اشتغال به آن داشته باشد، نمازش در سفرهای شغلی تمام است و چنانچه مدت آن طولانی نباشد، حکم سفر شغلی را ندارد و نماز او قصر است.
س۶. برای صدق شغل در این سه ماه آیا لازم است که هر روز سفر برود؛ یا در ایام غیر تعطیل؛ یا هفته ای سه چهار روز و یا اینکه اگر در هر ده روز یک سفر کاری داشته باشد به نحویکه ده روز در جایی اقامت نداشته باشد کافی است؟
ج. این مساله موکول به صدق عرفی است، و ظاهراً قدر متیقن از این صدق آن است که در این مدت، شاغل به نحو متعارف باشد یعنی مستمراً سفر کند و به قدری که معمولاً اشخاص شاغل، کار را تعطیل می کنند (مثل ایام تعطیل و عزاداری و امثال آن) تعطیل کند.
#احکام
#نماز_روزه_مسافر
#سفر_شغلی
#مقام_معظم_رهبری
🆔 @smht11014
🌺 پاداش ده برابر عمل نیک 🌺
🍃🌸 من جَاءَ بِالحَسنَةِ فَلَهُ عَشرُ أَمْثَالِهَا وَ مَن جَاءَ بِالسیئَةِ فَلا یجْزَی إِلا مِثْلَهَا وَ هُمْ لا یظلَمُونَ 🌸🍃
هر کس (کار) نیکی آورد، پس برایش ده برابر مثل آن (پاداش) است؛ و هر کس (کار) بدی بیاورد، پس جز همانند آن کیفر نخواهد شد؛ و آنان مورد ستم واقع نمی شوند.
💠 نکته ها و اشاره ها 💠
1️⃣ در قرآن کریم پاداش کارهای نیک چند گونه بیان شده است.
در آیه ی 84 سوره ی قصَص می خوانیم که پاداش کار خیر بهتر از آن است. در آیه ی فوق می خوانیم که پاداش کار نیک ده برابر آن است؛ در آیه ی 245 سوره ی بقره می خوانیم که پاداش کار نیک انفاق هفتصد برابر می شود؛ و در آیه ی 10 سوره ی زُمَر می خوانیم که استقامت و صبر، پاداش بی حساب دارد.
این اختلاف مراتب پاداش به خاطر اختلاف درجات افراد و کیفیت اخلاص و مقدار تلاش آنهاست، که پاداش ده برابر حداقل آن است؛ همان طور که در برخی احادیث اهل بیت علیهم السلام اشاره شده که مراتب پایین پاداش برای مسلمان، و مراتب بالای آن برای مؤمن است و هر چه ایمان قوی تر باشد، پاداش بیش تر می شود.
2️⃣ خدا نهایت لطف را به بندگان دارد که همه ی امکانات را در اختیارشان قرار می دهد و به کار نیک آنان ده برابر پاداش می دهد در حالی که برای نافرمانی شان کیفر مساوی می دهد.
آری؛ خدا در پاداش دادن براساس فضل و بخشش خود و در کیفر دادن بر اساس عدل خود عمل می کند و بر کسی ستم روا نمی دارد.
💠 آموزه ها و پیام ها 💠
1️⃣ خدا به شما لطف دارد و به کار نیک شما پاداش بیش تری می دهد.
2️⃣ خدا ستمکار نیست و در مجازات افراد، کیفر را مساوی گناه قرار می دهد.
3️⃣ کار نیک کنید تا ده برابر جایزه بگیرید.
4️⃣ هر کس را به اندازه ی خلافکاری اش کیفر دهید، نه بیش تر.
☀️سوره انعام،آیه 160☀️
📒منبع:تفسیر قرآن مهر جلد ششم، صفحه 272
🆔 @smht11014
07.hmeshkat.ir استاد حاج ابوالقاسمی. شبکه سه سیما. ماه رمضان. .mp3
7.03M
🎧 #درس_هایی_از_زندگی_قرآنی
🎙 حجت الاسلام و المسلمین #استاد_حاج_ابوالقاسم
7️⃣ نکات تفسیری #جزء_هفتم قرآن کریم🔻 🖇 پیوست : 🔖 7️⃣ 🇮🇷🇮🇷
@smht11014
🌷﷽🌷
7️⃣ #درس_هایی_از_زندگی_قرآنی
📎 پیوست :🎙 7️⃣ حجت الاسلام و المسلمین #استاد_حاج_ابوالقاسم
♦️نکات تفسیری #جزء_هفتم قرآن کریم♦️
🌼 🌼 مؤمن همواره در برابر حق خاضع است (وَ إِذَا سَمِعُوا مَا أُنْزِلَ إِلَى الرَّسُولِ تَرَى أَعْيُنَهُمْ تَفِيضُ مِنَ الدَّمْعِ مِمَّا عَرَفُوا مِنَ الْحَقِّ : المائده/83)
🔹🔹 وفاداری به قسم (لاَ يُؤَاخِذُكُمُ اللَّهُ بِاللَّغْوِ فِي أَيْمَانِكُمْ وَ لٰكِنْ يُؤَاخِذُكُمْ بِمَا عَقَّدْتُمُ الْأَيْمَانَ : المائده/89)
⛔️⛔️ پرهیز از شراب و قمار (يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّمَا الْخَمْرُ وَ الْمَيْسِرُ وَ الْأَنْصَابُ وَ الْأَزْلاَمُ رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشَّيْطَانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ ﴿المائده/90﴾إِنَّمَا يُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَنْ يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةَ وَ الْبَغْضَاءَ فِي الْخَمْرِ وَ الْمَيْسِرِ وَ يَصُدَّكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَ عَنِ الصَّلاَةِ فَهَلْ أَنْتُمْ مُنْتَهُونَ :المائده/91)
⚠️⚠️ پرهیز از تقلید کورکورانه (وَ إِذَا قِيلَ لَهُمْ تَعَالَوْا إِلَى مَا أَنْزَلَ اللَّهُ وَ إِلَى الرَّسُولِ قَالُوا حَسْبُنَا مَا وَجَدْنَا عَلَيْهِ آبَاءَنَا أَ وَ لَوْ كَانَ آبَاؤُهُمْ لاَ يَعْلَمُونَ شَيْئاً وَ لاَ يَهْتَدُونَ: المائده/104)
🌺🌺 خودسازی قبل از دیگرسازی (يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا عَلَيْكُمْ أَنْفُسَكُمْ لاَ يَضُرُّكُمْ مَنْ ضَلَّ إِذَا اهْتَدَيْتُمْ : المائده/ 105)
🔺🔻 پیشگیری بهتر از درمان (ذٰلِكَ أَدْنَى أَنْ يَأْتُوا بِالشَّهَادَةِ عَلَى وَجْهِهَا أَوْ يَخَافُوا أَنْ تُرَدَّ أَيْمَانٌ بَعْدَ أَيْمَانِهِمْ وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ اسْمَعُوا وَ اللَّهُ لاَ يَهْدِي الْقَوْمَ الْفَاسِقِينَ: المائده/108)
🌸🌸 عید گرفتن برای یادآوری حوادث مهم (رَبَّنَا أَنْزِلْ عَلَيْنَا مَائِدَةً مِنَ السَّمَاءِ تَكُونُ لَنَا عِيداً لِأَوَّلِنَا وَ آخِرِنَا: المائده/114)
☂️☂️ حمایت از مستضعفان و پا برهنگان (وَ لاَ تَطْرُدِ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَدَاةِ وَ الْعَشِيِّ: الانعام/52)
🌴🌴 احساس امنیت در پناه خداوند متعال (الَّذِينَ آمَنُوا وَ لَمْ يَلْبِسُوا إِيمَانَهُمْ بِظُلْمٍ أُولٰئِكَ لَهُمُ الْأَمْنُ: الانعام/82)
🙏🙏 احترام به مقدسات دیگران (وَ لاَ تَسُبُّوا الَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ فَيَسُبُّوا اللَّهَ عَدْواً بِغَيْرِ عِلْمٍ : الانعام/108)
💐
🌷🌷
🌹🌹🌹
🍀🍀🍀🍀
@smht11014
📚 باطل كردن روزه بر اثر جهل به حكم
💠 سؤال: شخصى که بر اثر جهل به مسأله، عمداً روزهاش را #افطار کرده، چه وظیفه ای دارد؟ آيا فقط #قضا بر او واجب است يا اينکه #کفّاره هم بايد بدهد؟
✅ جواب: اگر به سبب بىاطلاعى از حکم شرعى، کارى را انجام دهد که روزه را باطل مىکند ـ مثل اينکه نمىدانست خوردن دارو نيز مانند ساير خوردنىها روزه را باطل مىکند و در روز ماه رمضان دارو خورد ـ روزهاش باطل است و بايد آن را قضا کند ولى کفّاره بر او واجب نيست.
#احکام_روزه #کفاره_بر_اثر_جهل #کفاره_روزه
🆔 @leader_ahkam
🆔 @smht11014
🌺 عظمت و شکوه قرآن کریم 🌺
🍃🌸 لَوْ أَنزَلْنَا هذَا الْقُرْآنَ عَلَی جَبَلٍ لَرَأَیتَهُ خَاشِعاً مُتَصَدِّعاً مِنْ خَشْیةِ اللَّهِ وَتِلْک الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یتَفَکرُونَ 🌸🍃
اگر (بر فرض) این قرآن را بر کوهی فرو می فرستادیم، حتماً، آن را فروتن [و] از هراس خدا متلاشی می دیدی؛ و این مثال هایی است که آنها را برای مردم می زنیم، باشد که آنان تفکر کنند.
💠 نکته ها و اشاره ها 💠
1️⃣ .قرآن کریم کلام الهی است که از منبع وجودی قدرتمند به سوی مخلوقات ضعیف فرود می آید و هم چون نیروی برق فشار قوی است که دستگاه های ضعیف را فرومی پاشد و می سوزاند؛ از این رو نیاز به واسطه ای برای گرفتن وحی است که این کار را پیامبر صلی الله علیه و آله انجام می دهد.
2️⃣ .در این آیه به دو تأثیر قرآن اشاره شده است:
الف) طرف مقابل را فروتن می سازد.
ب) نفوذ می کند و هراس خدا را منتقل می کند و طرف مقابل را شیدا و بی قرار می سازد.
3️⃣ .در طول تاریخ اسلام، موارد زیادی از تأثیر فوق العاده ی آیات قرآن بر افراد نمایان شده است.
گاهی شنیدن یک آیه ی قرآن سرنوشت یک نفر را تغییر داده است و بسیاری از افراد را به سوی اسلام جذب کرده و یا مسیر انسان های گناهکار را تغییر داده است.
فقط افراد لجوج و معاند از نور قرآن بهره نمی برند و تأثیری در آنها ایجاد نمی شود.
💠 آموزه ها و پیام ها 💠
1️⃣قدرت تأثیرگذاری قرآن بسیار زیاد است و در افرادی که در آن تأمل می کنند، موجب فروتنی و هراس از خدا می شود.
2️⃣افرادی که تحت تأثیر آیات قرآن قرار نمی گیرند دل و فکرشان از سنگ سخت تر است.
@smht11014
💞مواسات | چند نکته دربارهی یک سنت فراموش شده
#سبک_زندگی
1️⃣ریشهی کلمه مواسات به معنای «درمانکننده، معالجهکننده و اصلاحکنندهی دردها، ناراحتیها و اندوهها» است.
یعنی دیگران را در دسترنج و حاصل تلاشهای خود، شریک ساختن.
2️⃣مصداق اصلی مواسات در روایات، همان «مواسات مالی» است. این مصداق با معنای لغوی آن و کارکرد مواسات (رفع فقر از جامعه اسلامی) هماهنگتر است.
3️⃣در صدر اسلام، انصار در خانههای خود با مهاجرین مشترک زندگی میکردند، محصول خرمای خود را با مهاجرین تقسیم میکردند. این رفتار پیامبر (صلّیاللهعلیهوآله) به خوبی نشان میدهد اساساً نسخهی کارآمد برای «قوی کردن» نظام اسلامی در دوران سختیها و مشکلات، عمل به «مواسات» است.
4️⃣در مواسات، نباید به دیگران منت گذاشت و آنها را با زبان و کنایه نرنجاند. اگر کسی وسعت مالی و امکان مواسات مالی ندارد، میتواند به مصادیق دیگر مواسات (آبرویی، علمی و...) عمل نماید.
5️⃣بهتر است جوانان، اجتماعات خانوادگی تشکیل دهند و کمکهای افراد خانواده را جمع کنند و در درجه اوّل به مصرف فقرا و نادارهای همان خانواده و فامیل برسانند و اگر نیازی نبود، به فقرای دیگر رسیدگی کنند. هرچند بقیهی مصادیق نیز نباید مغفول بماند.
#مواسات
#کمک_مومنانه
🆔 @smht11014
#احکام
‼️خون داخل تخم مرغ
💠 سؤال: اگر در زرده یا سفیده تخم مرغ خون باشد، آیا استفاده از آن جایز است؟
🔶 جواب: خون داخل تخم مرغ، نجس نیست ولی خوردن آن حرام است، می توانید خون را جدا کنید و بقیه را مصرف کنید.
#خوردنیها
#خون_تخم_مرغ
@leader_ahkam
@smht11014
08.hmeshkat.ir استاد حاج ابوالقاسمی. شبکه سه سیما. ماه رمضان. .mp3
6.98M
🎧 #درس_هایی_از_زندگی_قرآنی
🎙 حجت الاسلام و المسلمین #استاد_حاج_ابوالقاسم
8️⃣ نکات تفسیری #جزء_هشتم قرآن کریم🔻 🖇 پیوست : 🔖 8️⃣ 🇮🇷🇮🇷
@smht11014
🌷﷽🌷
8️⃣ #درس_هایی_از_زندگی_قرآنی
🎙 حجت الاسلام و المسلمین #استاد_حاج_ابوالقاسم
♦️نکات تفسیری #جزء_هشتم قرآن کریم♦️
📛📛 پرهیز از گناهان آشکار و پنهان (وَ ذَرُوا ظَاهِرَ الْإِثْمِ وَ بَاطِنَهُ: الانعام/120)
🌼🌼 مؤمن در جستجوی غذای حلال 🍗است (وَ لاَ تَأْكُلُوا مِمَّا لَمْ يُذْكَرِ اسْمُ اللَّهِ عَلَيْهِ: الانعام/121 )
❌❌ پرهیز از خرافات (وَ جَعَلُوا لِلَّهِ مِمَّا ذَرَأَ مِنَ الْحَرْثِ وَ الْأَنْعَامِ نَصِيباً ... سَاءَ مَا يَحْكُمُونَ: الانعام/136)
🚫🚫 پرهیز از قتل اولاد و کشتن فرزندان ( لاَ تَقْتُلُوا أَوْلاَدَكُمْ مِنْ إِمْلاَقٍ نَحْنُ نَرْزُقُكُمْ وَ إِيَّاهُم: الانعام/151)
☘️🍀 جهت گیری توحیدی در همه کارها (قُلْ إِنَّ صَلاَتِي وَ نُسُكِي وَ مَحْيَايَ وَ مَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ: الانعام/162)
📛📛 پرهیز از اسراف (وَ آتُوا حَقَّهُ يَوْمَ حَصَادِهِ وَ لاَ تُسْرِفُوا إِنَّهُ لاَ يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ: الانعام/141)
🎦 ضرورت مراقبت شدید نسبت به وسوسه شیطان (ثُمَّ لَآتِيَنَّهُمْ مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ وَ مِنْ خَلْفِهِمْ وَ عَنْ أَيْمَانِهِمْ وَ عَنْ شَمَائِلِهِمْ وَ لاَ تَجِدُ أَكْثَرَهُمْ شَاكِرِينَ: الاعراف/17)
⚠️⚠️ اجتناب از فرهنگ برهنگی (فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطَانُ لِيُبْدِيَ لَهُمَا مَا وُورِيَ عَنْهُمَا مِنْ سَوْآتِهِمَا: (الاعراف/20) ... وَ لِبَاسُ التَّقْوَى ذٰلِكَ خَيْرٌ: الاعراف/26)
✴️✴️ اهتمام به آداب نماز (يَا بَنِي آدَمَ خُذُوا زِينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ: الاعراف/31)
♨️♨️ پرهیز از کینه توزی (وَ نَزَعْنَا مَا فِي صُدُورِهِمْ مِنْ غِلٍّ : الاعراف/43)
💐
🌷🌷
🌹🌹🌹
🍀🍀🍀🍀
@smht11014