eitaa logo
سیدمصطفی
8 دنبال‌کننده
326 عکس
70 ویدیو
8 فایل
جهت ارتباط: 🆔 @smht63
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📚 نماز خواندن روی فرش نجس 💠 سؤال: اگر قسمتی از شود و ما نمی دانیم کدام قسمت است، خواندن روی این فرش صحیح است؟ ✅ جواب: اشکال ندارد. 🆔 @leader_ahkam 🆔 @smht11014
🔷شش نکته دربارۀ گناه 1️⃣انجام محرمات و ترک واجبات، گناه محسوب می شود. 2️⃣ کسی نمی تواند گناه دیگری را بر عهده گیرد. قرآن می فرماید: وَ لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزرَ أُخری و هیچ گنهکاری گناه دیگری را متحمل نمی شود. 3️⃣ کاری که گناه است فرق نمی کند شخص، اثر منفی آن را درک کند یا نه، مانند مصافحه با نامحرم. (برخی تصور می کنند چون گناه اثر سویی بر روح و روان آنها ندارد مانعی ندارد) 4️⃣ خوشحالی از گناه، آشکار کردن گناه، کوچک شمردن گناه و اعتراف به گناه، گناه دیگری محسوب می شود. 5️⃣ تمام کارهایی که در احکام باید فوری انجام شود، تأخیر عمدی آن گناه محسوب می شود. 6️⃣ تخلف از وظایف شرعی، گناه محسوب می شود.
•┈┈• 🍃 در اين است ▫️به عرض شد كه محمد بن مسلم مريض است، امام مقدارى آب بوسيله غلامى برايش فرستاد. غلام آب را برد به او گفت به من دستور داده همين جا باشم تا بياشامى و بعد بيائى با من برويم خدمت ايشان. محمد بن مسلم فكر ميكرد با اين حالى كه دارد و قدرت حركت در او نيست چگونه ميتواند برود. همين كه آب را آشاميد و در شكمش قرار گرفت مثل اينكه بندها را از پايش گشادند از جاى حركت نموده خدمت امام رسيد اجازه خواست صداى امام را شنيد كه فرمود خوب شدى داخل شو. داخل شد سلام كرد اشك ميريخت. فرمود چرا گريه ميكنى؟ عرض كرد بواسطه دورى كه از شما دارم و رنج و مشقتى كه بايد براى شما بكشم و در ضمن اينكه قدرت ندارم زياد خدمت شما باشم و سير شما را ببينم. 🔅امام علیه السلام فرمودند: اما اينكه قدرت ندارى صحيح است خداوند دوستان و ارادتمندان ما را چنين قرار داده بلاء بسوى آنها بسرعت راه مى يابد. ▫️و اما اينكه گفتى در فاصله دور قرار گرفته اى در اين دورى بحضرت ابو عبد الله الحسين. شبيه شده اى كه او نيز فاصله بسيار دورى از ما قرار دارد در كنار شط فرات است (صلى الله عليه). ▫️و اما جريان گرفتاريها كه گفتى مؤمن در اين دنيا غريب است و در ميان اين مردم ناشناخته و بى ارزش است تا از دنيا بجوار رحمت الهى برود. ▫️و آنچه گفتى كه علاقمندى نزديك ما باشى و بيشتر ما را ببينى و قدرت اين كار را ندارى اين نيت بنفع تو است و بر اين نيت پاداش خواهى گرفت. 📚 المناقب ج ۳ ص ۳۱۶.
💠 زوال نعمت ها به سبب گناهان امیر المومنین علی علیه السلام در فرازی از خطبه ۱۷۸ نهج البلاغه می فرماید: 🌷....... به خدا سوگند، ملتى كه در فراخى نعمت ها و كاميابى بوده اند و آن نعمت ها از آنها گرفته شد و این زوال نعمت جز به سبب ارتكاب گناهان نبوده است؛ زيرا خداوند بر بندگانش ستم روا نمی دارد. اگر مردم هنگامى كه محنت و بلايى بر آنها فرود مى آيد و نعمتهايشان زوال مى يابد، از روى صدق و صفاى نيت و شيفتگى دل به درگاه خداوند زارى كنند، خداوند نعمت های زائل شده را به آنان باز مى گرداند و كارهاى تباهشان را به صلاح مى آورد. مى ترسم از مهلت داده شدگانى باشيد كه غافلگير مى شوند. 🌹........وَ اَيْمُ اَللَّهِ مَا كَانَ قَوْمٌ قَطُّ‌ فِي غَضِّ نِعْمَةٍ مِنْ عَيْشٍ فَزَالَ عَنْهُمْ إِلاَّ بِذُنُوبٍ اِجْتَرَحُوهَا لِأَنَّ اَللّٰهَ لَيْسَ بِظَلاّٰمٍ لِلْعَبِيدِ وَ لَوْ أَنَّ اَلنَّاسَ حِينَ تَنْزِلُ بِهِمُ اَلنِّقَمُ وَ تَزُولُ عَنْهُمُ اَلنِّعَمُ فَزِعُوا إِلَى رَبِّهِمْ بِصِدْقٍ مِنْ نِيَّاتِهِمْ وَ وَلَهٍ مِنْ قُلُوبِهِمْ لَرَدَّ عَلَيْهِمْ كُلَّ شَارِدٍ وَ أَصْلَحَ لَهُمْ كُلَّ فَاسِدٍ وَ إِنِّي لَأَخْشَى عَلَيْكُمْ أَنْ تَكُونُوا فِي فَتْرَةٍ....... 📗 نهج البلاغه، خطبه ۱۷۸.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💠 عظمت سید الشهدا علیه السلام ✍ در روایت داریم قبل از ولادت امام حسین(ع)، زهرای مرضیه گاهی اوقات دچار پریشانی می‌شدند. رسول اکرم(ص) وارد می‌شدند و می‌دیدند حضرت زهرا(س) گریان هستند و وقتی سبب را سوال می‌کردند؛ می‌فرمودند: این فرزندی که در رحم دارم گاهی با من حرف می‌زند و چیزهای می‌گوید. گاهی اوقات می‌گوید: 🌹 انا الغریب و انا العتشان. به هر حال این امر موجب ناراحتی مادر می‌شود. لذا وقتی پیامبر(ص) می‌خواهد حضرت زهرا(س) را تسلی بدهند یکی از بشارت‌هایی که به حضرت زهرا(س) دادند همین بود که «و الائمة من ولدة» که امامان پس از حسین بن علی(ع) همه از نسل حسین تو هستند و مهدی ما از نسل حسین توست که یک روز خواهد آمد و انتقام همه ظلم‌ها و ستم‌ها را خواهد گرفت.(۱) ✅ روایات بسیار مفصلی در باب زیارت امام حسین(ع) وجود دارد. این تاکیدات بخاطر عظمت سیدالشهداست که دائما بشریت و خصوصا محبین و شیعیان، راه ایشان را فراموش نکنند. این همه تاکید و تحریک قطعا همین است که هیچ وقت دچار فراموشی نشود. 📚 (۱) بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۲۴۸.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
دربارۀ نحس‌بودن ماه صفر برخی اهل طاعت و دعا، ماه صفر را نحس‌ (بدیُمن، ناخجسته، بدشگون) می‌دانند. این باور ممکن است برخاسته از نوشته‌های زیر باشد: 1️⃣ مرحوم شیخ عباس قمی می‌نویسد: بدان که این ماه [صفر]، معروف به نحوست است و برای رفع نحوست هیچ چیز بهتر از تصدق و ادعیه و استعاذات وارده نیست و اگر کسی خواهد که محفوظ ماند از بلاهای نازله در این ماه، در هر روز ده مرتبه بخواند، چنانکه محدث فیض و غیره فرموده: «یا شدید القوی و یا شدید المحال ...» (مفاتیح الجنان، اعمال ماه صفر). 2️⃣ مرحوم میرزا جواد آقا تبریزی می‌نویسد: معروف است که ماه صفر، به خصوص چهارشنبۀ آخر آن، نحس می‌باشد (المراقبات، ماه صفر). 3️⃣ پیامبر خدا(ص) فرموده است: «من بشّرنی بخروج صفر بشّرتُه بالجنة» ؛ هر کس مرا به پایان ماه صفر مژده دهد من به او نوید بهشت می‌دهم. 4️⃣ خواندن این دعا در ماه صفر برای در امان‌ماندن از شرور این ماه سفارش شده است: «سبحان الله، یا فارج الهَمّ و یا کاشف الغمّ فرّج همّی ...» 🔸 می‌گویم: به نظر می‌رسد این سخنان همگی بر پایۀ شهرتی است که ریشۀ روایی نداشته و برای آن هیچ مدرک معتبری در دست نیست. دعاها و روایت یادشده هم در هیچ منبع روایی یافت نشد. بر این پایه، اعتقاد به نحس‌بودن ماه صفر، باوری بی‌اساس است که سوگمندانه، طرح و به آن دامن زده می‌شود. صفر هم به مانند دیگر ماه‌ها ماه خداست، بی‌هیچ بدشگونی و نحوستی. آن چه نحس است، کارهای بد و ناروایی است که از ما انسانها سر می‌زند و عواقب ناگوارش دامنمان را می‌گیرد و گاه آتشی به همه عالم می‌زند که اثرش سالهای سال برجا می‌ماند. «أیام نَحِسات» و «یوم نَحس» در قرآن کریم آمده است (فصلت:16، قمر:19) که در نهایت بهترین معنا برای آنها همان است که گذشت؛ نه اینکه خود آن روز یا آن روزها نحس باشند. ☑️ برای آگاهی بیشتر بنگرید به ترجمه تفسیر المیزان، 19/115؛ تفسیر نمونه، 23/41 و مقالۀ «پندارۀ نحوست ماه صفر» نوشتۀ آقای عبدالهادی مسعودی. @pishgar
💠وقایع روز اول ماه صفر سال 61 ق 💠 ✍ سرانجام در روز اول ماه صفر سال 61 ق، اُسراى خاندان اهل بیت(علیهم السلام) را پس از گردش در شهرها و آبادى ها همراه با سرهاى شهدا، از کوفه به منطقه شام رساندند. وقتى که نزدیک دمشق رسیدند، ام کلثوم از شمرخواست که آنها را از دروازه اى که کمتر محلِّ اجتماع مردم است، وارد شهر کنند و همچنین سرهاى شهدا را از محمل ها دور نمایند، تا مردم متوجه آن سرها شوند و نوامیس خاندان پیامبر(صلى الله علیه وآله) را نظاره نکنند؛ ولى شمر برخلاف خواسته آن حضرت، دستور داد که سرها را دقیقاً در میان محمل ها حرکت دهند تا جلب نظر بیشترى کند! ✅ نخست آنها را کنار دروازه ساعات، نگه داشتند و مردم با طبل و شیپور، شادى کنان و کف زنان به استقبال کاروان اسیران آمدند. در مقاتل آمده که چون اسرا را وارد شام کردند، یزید در قصر خود در مکانی مشرف بر «جیرون» (مکانى نزدیک مسجد اموى) نشسته بود، و کاروان اسیران و سرهاى شهدا را نظاره مى کرد. ✅ اوضاع شام و جوّ آن براى اهل بیت (علیهم السلام) بسیار سخت و دشوار بود و آنقدر به امام سجاد و اهل بیت (علیهم السلام) در آنجا سخت گذشت که این بیت شعر از آن حضرت نقل شده است: «فَیالَیْتَ لَمْ اَنْظُرْ دِمَشْقاً وَلَمْ اَکُنْ * یَرانی یَزیدُ فِى الْبِلادِ اَسِیرُهُ» اى کاش چشمم به دمشق نیفتاده بود و یزید مرا با این وضع در اسارت نمى دید. 📗 مقتل الحسين مقرّم، ص 348.
❓مترفین چه کسانی هستند؟ ✍ واژه "مترفین" در قرآن در مورد كسانی كه فزونى نعمت آنها را غافل و مغرور و مست كرده و به طغيان واداشته، آمده است و مصداق آن غالباً پادشاهان، جباران، ثروتمندان مستکبر و خودخواه هستند؛ که امروزه بیشترین ظلم و فساد در دنیا، از همین "مترفین" سر چشمه می‌گیرد. ♻️ویژگی های مترفین در قرآن: 1⃣ انکار توحید و معاد. (سوره مؤمنون/33). و دیدار آخرت را تکذیب می‌کردند. 2⃣ تقلید کورکورانه از آئین گذشتگان خود. (سوره زخرف/23). ما پدران خود را بر آیینی یافتیم و به آثار آنان اقتدا می‌کنیم. 3⃣ ملاک و معیار قرار دادن ثروت و امکانات مادّی خود. (سوره سبأ/35) و گفتند اموال و اولاد ما بیشتر است و ما هرگز مجازات نخواهیم شد! 4⃣ ظلم و جرم. (سوره هود/116) و آنان که ستم می‌کردند، از تنّعم و کامجویی پیروی کردند و گناهکار بودند. 5⃣ فسق. (سوره اسراء/16) و هنگامی که بخواهیم، شهر و دیاری را هلاک کنیم. نخست اوامر خود را برای «مترفین» (و ثروتمندان مست شهوت) آنجا، بیان می‌داریم سپس هنگامی که به مخالفت برخاستند و استحقاق مجازات یافتند، آنها را به شدّت درهم می‌کوبیم.