recording۲۰۲۰۱۱۱۶۱۱۱۰۴۰.amr
899.8K
#تدریس ضبط شده ۹۹/۸/۲۶
🔰 فقه ۳
♦️ سطح کارشناسی . قسمت اول
🔹 کیفیت اعمال حج
🔹 انواع حج ، تمتع، قران، افراد
recording۲۰۲۰۱۱۱۶۱۱۲۰۳۳.amr
2.11M
#تدریس ضبط شده ۹۹/۸/۲۶
🔰 فقه ۳
♦️ سطح کارشناسی . قسمت دوم
🔹 اعمال عمره
🔹 اعمال حج
🔰 جایگاه قرآن در روایات اهلبیت ع ( ۶ )
✍ سید رضی مرتضوی
👌این روایت فوق العاده است. حتما بخوانید
⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜
کسی که قرآن را ختم کند قبل آنکه از جای خود برخیزد خدا او و پدر ومادرش را میبخشد. خدا بخاطر هر سوره ای از قرآن در بهشت فردوس شهری به او می دهد که هزار خانه دارد، هر خانه ای صد هزار اتاق دارد، در هر اتاقی صد هزار خانه از نور وجود دارد که هر یک صدهزار در از جنس رحمت دارد، بر هر دری صدهزار دربان ایستاده که در دست هر یک هدیه ایست که باهم فرق دارد، بر روی سرشان سراندازی از استبرق است که از تمام دنیا بهتر است، همچنین در هر خانه ای صد دُکان از عنبر است که وسعت هر دکان به اندازه مشرق تا مغرب است، بر روی هر یک هزار تخت و بر هر تختی صد هزار جایگاه وجود دارد که فاصله شان از هم هزار ذراع است، و بر روی هر جایگاه یک حوریه نشسته که بر روی سرش هزار حُله بهشتی است و درونش از ورای این حله ها پیداست، بر سرش تاجی از عنبر است که با دُر و یاقوت زینت یافته و شصت هزار رشته موی بهم بافته دارد، گوشهایش مزین و هزار گردنبند جواهر بر گردنش آویزان است که فاصله شان هزار ذراع است، و هزار خادم درخدمت آن حورند که در دست هر کدام جامی از طلاست و در هر جام هزار نوع نوشیدنی وجود دارد که هیچ یک بهم شبیه نیست، در هر خانه ای هزار سفره قرار دارد و بر هر سفره هزار سینی غذا و در هر سینی هزار نوع غذا که هیچ یک شبیه دیگری نیست و این ولی خدا (ختم کننده قرآن) از هر کدام لذت جداگانه می برد .
⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜
لَا یَقُومُ مِنْ مَقَامِهِ حَتَّی یَغْفِرَ اللَّهُ لَهُ وَ لِأَبَوَیْهِ وَ أَعْطَاهُ اللَّهُ بِکُلِّ سُورَةٍ فِی الْقُرْآنِ مَدِینَةً فِی الْجَنَّةِ الْفِرْدَوْسِ کُلُّ مَدِینَةٍ مِنْ دُرَّةٍ خَضْرَاءَ فِی جَوْفِ کُلِّ مَدِینَةٍ أَلْفُ دَارٍ فِی کُلِّ دَارٍ مِائَةُ أَلْفِ حُجْرَةٍ فِی کُلِّ حُجْرَةٍ مِائَةُ أَلْفِ بَیْتٍ مِنْ نُورٍ عَلَی کُلِّ بَیْتٍ مِائَةُ أَلْفِ بَابٍ مِنَ الرَّحْمَةِ عَلَی کُلِّ بَابٍ مِائَةُ أَلْفِ بَوَّابٍ بِیَدِ کُلِّ بَوَّابٍ هَدِیَّةٌ مِنْ لَوْنٍ آخَرَ وَ عَلَی رَأْسِ کُلِّ بَوَّابٍ مِنْدِیلٌ مِنْ إِسْتَبْرَقٍ خَیْرٌ مِنَ الدُّنْیَا وَ مَا فِیهَا وَ فِی کُلِّ بَیْتٍ مِائَةُ دُکَّانٍ مِنَ الْعَنْبَرِ سَعَةُ کُلِّ دُکَّانٍ مَا بَیْنَ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ وَ فَوْقَ کُلِّ دُکَّانٍ مِائَةُ أَلْفِ سَرِیرٍ وَ عَلَی کُلِّ سَرِیرٍ مِائَةُ أَلْفِ فِرَاشٍ مِنَ الْفِرَاشِ إِلَی الْفِرَاشِ أَلْفُ ذِرَاعٍ وَ فَوْقَ کُلِّ فِرَاشٍ حَوْرَاءُ عَیْنَاءُ اسْتِدَارَةُ عَجِیزَتِهَا أَلْفُ ذِرَاعٍ وَ عَلَیْهَا مِائَةُ أَلْفِ حُلَّةٍ یُرَی مُخُّ سَاقَیْهَا مِنْ وَرَاءِ تِلْکَ الْحُلَلِ وَ عَلَی رَأْسِهَا تَاجٌ مِنَ الْعَنْبَرِ مُکَلَّلٌ بِالدُّرِّ وَ الْیَاقُوتِ وَ عَلَی رَأْسِهَا سِتُّونَ أَلْفَ ذُؤَابَةٍ مِنَ الْمِسْکِ وَ الْغَالِیَةِ وَ فِی أُذُنَیْهَا قُرْطَانِ وَ شَنْفَانِ وَ فِی عُنُقِهَا أَلْفُ قِلَادَةٍ مِنَ الْجَوْهَرِ بَیْنَ کُلِّ قِلَادَةٍ أَلْفُ ذِرَاعٍ وَ بَیْنَ یَدَیْ کُلِّ حَوْرَاءَ أَلْفُ خَادِمٍ بِیَدِ کُلِّ خَادِمٍ کَأْسٌ مِنْ ذَهَبٍ فِی کُلِّ کَأْسٍ مِائَةُ أَلْفِ لَوْنٍ مِنَ الشَّرَابِ لَا یُشْبِهُ بَعْضُهُ بَعْضاً فِی کُلِّ بَیْتٍ أَلْفُ مَائِدَةٍ وَ عَلَی کُلِّ مَائِدَةٍ أَلْفُ قَصْعَةٍ وَ فِی کُلِّ قَصْعَةٍ مِائَةُ أَلْفِ لَوْنٍ مِنَ الطَّعَامِ لَا یُشْبِهُ بَعْضُهُ بَعْضاً یَجِدُ وَلِیُّ اللَّهِ مِنْ کُلِّ لَوْنٍ مِائَةَ لَذَّةٍ. 📚 بحار/۱۸/۸۹
💠 قرآن بخوانیم 💠
recording۲۰۲۰۱۱۱۷۱۰۰۹۳۴.amr
3.45M
#تدریس ضبط شده ۹۹/۸/۲۷
🔰 تفسیر موضوعی
♦️ سطح کارشناسی
🔸 ادامه داستان حضرت ابراهیم ع
🔹 هجرت
🔹 ابتلائات و امتحانات
🔹 ماموریت بزرگ در مکه
recording۲۰۲۰۱۱۱۷۱۱۳۸۴۶.amr
404.9K
#تدریس ضبط شده ۹۹/۸/۲۷
🔰 فقه ۳ دروس تمهیدیه
♦️ سطح کارشناسی
🔸 ادامه بحث حج
🔹 اعراض مشهور موجب اسقاط روایت از حجیت
Untitled 3_360p_1.mp3
2.4M
🔰آیین روایت خوانی👆🏻
🔸دوره سوم : کتاب کافی/ کتاب الایمان و الکفر
♦️قسمت دوم ، باب حقیقة الایمان و الیقین
🔹 رضا به قضای خدا
🔹 تفویض امور به خدا
🔹 تسلیم بودن به اراده خدا
🔹 صفات علماء و حکماء و انبیاء
▪️سید رضی مرتضوی
✅شنیدن روایات اهلبیت، قلب انسان را زنده می کند
🔰 جایگاه قرآن در روایات اهلبیت ع «۷»
✍ سید رضی مرتضوی
⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜
عَنْ رَسُول الله (ص): الْمُؤْمِنُ إِذَا قَرَأَ الْقُرْآنَ فَتَحَ اللَّهُ عَلَیْهِ أَبْوَابَ الرَّحْمَةِ وَ خَلَقَ اللَّهُ بِکُلِّ حَرْفٍ یَخْرُجُ مِنْ فَمِهِ مَلَکاً یُسَبِّحُ لَهُ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ وَ إِنَّهُ لَیْسَ شَیْ ءٌ بَعْدَ تَعَلُّمِ الْعِلْمِ أَحَبَّ إِلَی اللَّهِ مِنْ قِرَاءَةِ الْقُرْآنِ وَ إِنَّ أَکْرَمَ الْعِبَادِ إِلَی اللَّهِ بَعْدَ الْأَنْبِیَاءِ الْعُلَمَاءُ ثُمَّ حَمَلَةُ الْقُرْآنِ یَخْرُجُونَ مِنَ الدُّنْیَا کَمَا یَخْرُجُ الْأَنْبِیَاءُ وَ یُحْشَرُونَ مِن قُبُورِهِمْ مَعَ الْأَنْبِیَاءِ وَ یَمُرُّونَ عَلَی الصِّرَاطِ مَعَ الْأَنْبِیَاءِ وَ یَأْخُذُونَ ثَوَابَ الْأَنْبِیَاءِ فَطُوبَی لِطَالِبِ الْعِلْمِ وَ حَامِلِ الْقُرْآنِ 📚بحار ج۸۹ / ص۱۸
⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜
وقتی مومن قرآن میخواند، خدا درهای رحمت را به رویش باز میکند و بخاطر هر حرفی از قرآن که از دهانش خارج شده، یک ملک خلق میکند که تا روز قیامت بجای او تسبیح میگوید. بعد از علم آموزی هیچ چیزی به اندازه قرآن خواندن نزد خدا محبوب نیست، گرامی ترین مردم نزد خدا پیامبران و سپس علماء و سپس حافظان قرآن هستند، آنها مانند پیامبران از دنیا میروند، و با همراهی پیامبران محشور میشوند و از صراط عبور میکنند و خدا نیز ثواب پیامبران را به آنها میدهد، خوشا به حال طلاب علوم دینی و خوشا بحال حافظان قرآن که خدا چنین جایگاه و شرافتی به آنها داده است.
💠 قرآن بخوانیم 💠
recording۲۰۲۰۱۱۱۸۱۰۰۶۴۲.amr
3.33M
#تدریس ضبط شده ۹۹/۸/۲۸
🔰 تفسیر موضوعی
♦️ سطح کارشناسی
🔸 ادامه داستان حضرت ابراهیم ع
🔹 علت اصرار حضرت ابراهیم بر ذبح فرزند
🔹 ثواب برای عظیم
🔹 مهربانی و دلسوزی ابراهیم ع
🔹 بشارت ولادت اسحاق و یعقوب علیهماالسلام
Untitled 3_360p_2.mp3
3.53M
🔰آیین روایت خوانی👆🏻
⚜ دوره سوم : اصول کافی
🔸 کتاب الایمان و الکفر
♦️قسمت سوم ، باب المکارم
🔹 اهلبیت چه کسانی را دوست دارند؟
🔹 مکارم اخلاقی کدامند؟
▪️سید رضی مرتضوی
✅شنیدن روایات اهلبیت، قلب انسان را زنده می کند
🔰 یادداشتهایی در تفسیر موضوعی «۱۰»
💠 نصیب ما از دنیا چیست؟
✍ سید رضی مرتضوی
🔹 خداوند متعال در قرآن کریم از زبان حضرت موسی نقل می کند که به قارون که امکانات فراوان و ثروت انبوهی داشت فرمود: «وَ ابْتَغِ فيما آتاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ وَ لا تَنْسَ نَصيبَكَ مِنَ الدُّنْيا» یعنی در آنچه خدا به تو داده است به دنبال بدست آوردن آخرت باش و سهم خودت را از دنیا فراموش نکن.
🔹 شاید در نگاه اول چنین به نظر آید که حضرت موسی به قارون (که پولپرست بوده و از دادن حقوق الهی خودداری می کرد) می گوید: من نمی گویم که کلا زندگی دنیا را کنار بگذاری و نمی گویم تمام دارائی ات را در راه خدا خرج کنی، بلکه دارائی ات را تقسیم کن، سهم خدا را بده و سهم خودت را هم فراموش نکن، خودت هم از دنیا لذت ببر، حتی برخی پا را فراتر از این نهاده از این آیه قاعده ای کلی استنباط کرده اند که : نباید به زندگی دنیا پشت پا زد و بلکه باید از لذتهای دنیا سیراب شد، اساسا خدا این نعمتها را برای مومنین آفریده است و نباید با خشک مغزی و افراط گرائی لذات دنیا ا را بر خود حرام کرد، چنانکه قرآن کریم نیز می فرماید: «قُلْ مَنْ حَرَّمَ زينَةَ اللَّهِ الَّتي أَخْرَجَ لِعِبادِهِ وَ الطَّيِّباتِ مِنَ الرِّزْقِ » بگو چه کسی زینتهای الهی و رزق های پاک را بر شما حرام کرده است؟
🔹 اما باید عمیق تر به آیه نگاه کرد، هدف از خلقت دنیا چیست؟ باید آن را شناخت زیرا ما با رسیدن به آن هدف می توانیم نصیبمان را از دنیا برداریم. آیا دنیا برای لذت جوئی و کامیابی خلق شده است تا بگوئیم همه اش کاملا مال کفار نیست بلکه مومن هم از این لذتها نصیبی دارد و باید به فکر بهره برداری از نصیب خود باشد؟ آیا قرآن بارها و بارها دنیا و لذات آن را مذمت نکرده و آن را مایه غفلت و گمراهی نخوانده است؟ آیا قرآن بارها از فرورفتن در دنیا پرستی نهی نکرده است؟
▪️«وَ مَا الْحَياةُ الدُّنْيا إِلاَّ مَتاعُ الْغُرُور» زندگی دنیا چیزی جز اجناس فریبنده نیست .
▪️ «وَ مَا الْحَياةُ الدُّنْيا إِلاَّ لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ لَلدَّارُ الْآخِرَةُ خَيْرٌ لِلَّذينَ يَتَّقُون» زندگی دنیا چیزی جز بازی و سرگرمی و بیهودگی نیست و آخرت برای با تقوایان بهتر است.
🔹 از اینگونه آیات در مذمت و سرزنش دنیا و دنیا پرستان فراوان است، حال باز هم می توان آیه را آنگونه معنی کرد؟ آیا می توان گفت خدا بعنوان نصیحت به مومنین می گوید شما هم سهمی از این دنیا که سراسر بازیچه و سرگرمی و غفلت است بردارید؟ هرگز . خدا منزه است از اینکه بندگانش را به غفلت دعوت کند و بجای راه آنها را به چاه دنیا رهنمون گردد. پس مراد از این آیه که می گوید «نصیبت را از دنیا فراموش نکن» چیست؟
🔹 شاید علت این اشتباه این باشد که جملات آیه را جداگانه مورد توجه قرار می دهیم، در حالیکه باید صورت کلی آیه باهم دیده شود، در این صورت می بینیم که خداوند متعال می فرماید: از امکاناتی که به شما داده ام نهایت استفاده را ببرید، و به وسیله آنها دنیای آخرت خود را آباد سازید، به زندگی دنیا به چشم فرصتی تکرار ناشدنی بنگرید، و استفاده از آن را هم برای تحصیل آخرت، فراموش نکنید، در حقیقت آیه در صدد آنست که فدا کردن تمام دنیا را برای رسیدن به آخرت مورد تشویق قرار داده و آن را مهمترین هدف از زندگی در دنیا معرفی کند؛ اصلا معنی ایمان و هدف مومن چیزی جز این نیست و از نگاه قرآن، تنها کسی مومن است که با تمام دارائی های خود جهاد کند و از چیزی در راه رسیدن به آخرت و رضایت خدا، فروگذار نکند:
▪️ «لكِنِ الرَّسُولُ وَ الَّذينَ آمَنُوا مَعَهُ جاهَدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ وَ أُولئِكَ لَهُمُ الْخَيْراتُ وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُون» پیامبر و مومنین از همه دارائی های خود در راه خدا میگذرند، خیرات مخصوص آنهاست و سعادتمند هستند.
▪️ «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ لَمْ يَرْتابُوا وَ جاهَدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ في سَبيلِ اللَّهِ أُولئِكَ هُمُ الصَّادِقُون» تنها کسانی مومن هستند که به خدا و پیامبر ایمان آورده و از اموال و جانهایشان در راه خدا بگذرند، آنها هستند که واقعا راست می گویند.
🔹 ما باید نصیب خود را از دنیا برداریم، نباید بگذاریم سهم ما از دنیا از دستمان برود، لحظه لحظه این دنیا نصیب ماست، ذره ذره از نعمتهایی که خدا به ما داده است، نصیب ماست، باید از همه آنها نهایت استفاده را ببریم و همه را در راه رسیدن به سعادت اخروی به کار بندیم، اگر حتی لحظه ای و حتی قطره ای از اوقات و اموالمان و حتی اگر نفسی از زندگیمان در راه رسیدن به آخرت صرف نشود ، به همان اندازه در بهره گیری از «دنیا» کوتاهی کرده و به همان مقدار «نصیبمان» از دنیا را هدر داده ایم.
🔰 جایگاه قرآن در روایات اهلبیت ع «۸»
✍ سید رضی مرتضوی
⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜
عَنْ رَسُول الله (ص): إِنْ أَرَدْتُمْ عَیْشَ السُّعَدَاءِ وَ مَوْتَ الشُّهَدَاءِ وَ النَّجَاةَ یَوْمَ الْحَسْرَةِ وَ الظَّلَلَ یَوْمَ الْحَرُورِ وَ الْهُدَی یَوْمَ الضَّلَالَةِ فَادْرُسُوا الْقُرْآنَ فَإِنَّهُ کَلَامُ الرَّحْمَنِ وَ حِرْزٌ مِنَ الشَّیْطَانِ وَ رُجْحَانٌ فِی الْمِیزَانِ 📚بحار ج۸۹ / ص۱۸
⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜
پیامبر گرامی ص فرمودند: اگر میخواهید به خوشیِ سعادتمندانه و مرگ شهادتگونه و نجات از عاقبتی پرحسرت و سایه ای در گرمای آتشبار قیامت و هدایت در روزی که همه غرق گمراهی خویش هستند، برسید، قرآن را فراگیرید زیرا قرآن سخن خدای مهربان و سپری در برابر شیطان، و موجب سنگینی ترازوی اعمال تان است
💠 قرآن بخوانیم 💠
Untitled 3_360p_3.mp3
3.31M
🔰آیین روایت خوانی👆🏻
⚜ دوره سوم : اصول کافی
🔸 کتاب الایمان و الکفر
♦️قسمت چهارم ، باب فضل یقین
🔹 نشانه های یقین
🔸 راضی نکردن دیگران با غضب الهی
🔸 ملامت نکردن دیگران برای نداشته ها
▪️سید رضی مرتضوی
✅شنیدن روایات اهلبیت، قلب انسان را زنده می کند