☀️ یک مسئول آمریکایی دو هفته پیش گفت از کردستان عراق سلاح وارد ایران می شود و مردم!!دارند مسلح می شوند. حالا یک نفر دیگرشان می گوید نگران مهاباد و ... است. یعنی هم می کشند و هم سرقبر گریه می کنند.هم محل قتل را خودشان آدرس می دهند و هم نشستن سر قبر را.جالب نیست؟
#خباثت
✍ *عبدالله گنجی*
✍️سلسله یادداشتهای حجه الاسلام دکتر حبیب الله بابایی
✅️ ۲- «بیپناهی زنان» در وضعیت آزادی مردان؟ (مقایسهای بین آمریکا و ایران)
به جرأت میتوان گفت که در آمریکا آنچنان مزاحمتی از ناحیۀ آقایان نسبت به زنان وجود ندارد، لیکن نبود مزاحمت به زنان در آمریکا مربوط به جاهایی است که چراغ قانون روشن است و آنجا که چراغ قانون خاموش میشود (وقتی شب میشود، وقتی خلوتی پیش می آید، و وقتی به هر دلیلی ناامنی بوجود می آید) بینظمیها و تعرضها به زنان شروع میشود. حفظ فاصله قانونی در صف (مثلا صف فروشگاه)، ممنوعیت قانونی لمس یکدیگر (don’t touch me)، خوف و هراس زنان از حضور در جاهای خلوت (مثلا زمانی که در اتوبوس شهری با یک مسافر مرد تنها میمانند) و یا واهمه از خروج شبانه از منزل به تنهایی، و همینطور قوانین شدید مجازات برای ارتباطات جنسی اساتید با دانشجویان دختر، همه به موجب تعرضهای گوناگون و مزاحمتهای جورواجور به زنان در وضعیت خلوت آمریکاییها است. همین مزاحمتها موجب شده است که زنان در آمریکا آن نقطههای خطر را درک کنند و آنجا که حفاظ قانونی ندارند ریسک نکرده و حضور پیدا نکنند. به رغم همه این مراقبتها از ناحیه خود زنان، و به رغم مرکزیت و مرجعیت قانون و آسانی وکالت و شکایت در آمریکا (حتی در امور بسیار جزئی)، هنوز «قانون» نتوانسته است نقطههای کور و گاه آشکار اجتماعی در آمریکا را پوشش داده و برای زنان امنیت لازم را ایجاد کند.
نظم اجتماعی در ایران برخلاف آمریکا، نه بر مبنای قانون، بلکه نوعا بر مبنای اخلاق و فرهنگ دینی و معنوی شکل میگیرد و قانون در برقراری نظم اجتماعی از جمله نظم مناسبات انسانی بین زنان و مردان یا اصلا بازدارندگی ندارد و یا بازدارندگیاش حداقلی و در نقطههای نزاع و دعواست. عدم بازدارندگی قانون آشکارا نه فقط در ساحتهای سرباز (کوچه و خیابان) بلکه در فضاهای سربسته ای مثل دانشگاهها، ادارات، و سازمان ها نیز هست که موجب بی نظمیهای اخلاقی و حقوقی بین مردان (نه فقط پسران) و دختران می شود.
حال آنچه که در ایران امروز و در شرایط پس از مهسا امینی در حال رخ دادن است تعلیق سامانههای نظم اجتماعی درایران است، تضعیف قانون از یک سو (تضعیف پلیس) تضعیف اخلاق و انجام رفتارهای وقیح و مبتذل از سوی دیگر (فحاشی و توهین)، و تضعیف دین از دیگر سو (توهین به روحانیت)، آنهم البته در سکوت و تماشای بسیاری ازعلمای غافل (که نمیدانند چه رخ میدهد) و روشنفکران خائن (که به خوبی می دانند چه رخ می دهد)، به کلی پایۀ نظم اجتماعی و امنیت بانوان را ویران میکند و آنها را از این پس آسیبپذیرتر و برای مردان لیبرال که مصرانه در پی کشف زنان و گاه غصب زنان و حظ از آنها هستند بیپناه می گذارد. امروزه کسانی که به آسانی فحاشی میکنند، به دیگران توهین میکنند، عمامه و چادر و روسری از سر میکشند و گاه به زنان محجوب در خانه نیز تعرض میکنند (مورد مهاباد)، همین جماعت و عقبههای فکری آنها، فردا با همین زنان مکشوفه کارهای دیگری خواهند کرد.
بدین سان اشتباه است که ما دو وضعیت متفاوت غرب و ایران را با هم مقایسه کنیم، و پیامدهای آزادی جنسی و جنسیتی زنان را در این دو بستر متفاوت، یکی تلقی کنیم. آمریکا از قوانین و ضمانتهای اجرایی بسیار صُلبی برخوردار است که در وضعیت بیاخلاقی میتواند حقی از حقوق زنان را تأمین نماید، ولی نظم اجتماعی ایران، نظم فرهنگی، اخلاقی و دینبینان است و در نبود اخلاق و دین، امکان تأمین حقوق از دست رفتۀ زنان و دختران از مسیرهای قانونی نوعا میسر نخواهد بود.
@Habibollah_Babai
چرا رشد ۲۷ درصدی صادرات ایران به روسیه کافی نیست؟
🔸به گزارش «نود اقتصادی» از ۵ اسفند ۱۴۰۰ که جنگ روسیه-اوکراین شروع شده، با کاهش چشمگیر واردات روسیه از آمریکا و کشورهای غربی، برخی کشورها همچون چین، ترکیه، برزیل و دیگر کشورهای شرق آسیا جایگزین آمریکا و اروپاییها در بازار روسیه شدهاند.
🔸برای مثال در ۸ ماهه نخست سال ۲۰۲۲ صادرات انگلیس به روسیه کاهش ۵۵ درصدی و صادرات آمریکا به روسیه کاهش ۷۰ درصدی و این اتفاق در اغلب کشورهای اروپایی نیز رخ داده و صادرات آنها به روسیه کاهش چشمگیری داشته است.
🔸بررسی آمارهای گمرک نشان میدهد در این دوره؛ صادرات ایران به روسیه رشد قابل توجهی نداشته و مقدار آن از ۳۱۷ میلیون دلار در ۷ماهه نخست سال گذشته با رشد ۲۷ درصدی به ۴۰۲ میلیون دلار در ۷ماهه نخست امسال رسیده است.
🔸همچنین بررسی ماهانه صادرات ایران به روسیه نیز نشان میدهد در دوره جنگ روسیه-اوکراین بهجز تیرماه ۱۴۰۱، در سایر ماهها صادرات ایران به روسیه رشد خاصی را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ نداشته است.
🔸قابل ذکر است برخی از صاحبنظران دلیل عدم افزایش صادرات ایران به تناسب خروج اروپاییها و آمریکا از بازار روسیه را مباحث فنی میدانند. فقدان شرکتهای تجاری و تجار حرفهای برای مذاکره در بازار روسیه و نبود مطالعات بازار ازجمله مهمترین دلایل فنی هستند.
🔸در مورد تجار و شرکتهای تجاری، سیاستهای دولتها در گذشته و حال باعث عدم رشد آنها شده و در مورد مطالعات بازار نیز، کمکاری اتاق بازرگانی ایران در آن مشهود است.
🛑کشور در حال پاکسازی است،کمی صبر کنید!
⭕️پاکسازی های گسترده در کشور نیاز به پشتیبانی مقامات ارشد کشور و موافقت رئیس شورای عالی امنیت ملی دارد.
تاکنون بارها اعلام شده لکن موافقت لازمه اخذ نشده بود؛ چرا که این پاکسازی های گسترده بعضا بسیار سنگین و هزینه ساز خواهد بود.
⭕️پاکسازی های گسترده امنیتی در سطوح مختلف در کشور آغاز شده و هستههای خاموش و شبکه های ضد امنیتی در حال شناسایی و انهدام هستند
⭕️ نفوذی ها و مرتبطین با سرویسهای خارجی و سرپل های ارتباطی آنان در کشور و خارج نیز شناسایی و تحت رصد قرار می گیرند
⭕️زمانی که گروهک ها و شبکه های تروریستی و ضد امنیتی در معرض خطر قرار می گیرند غالباً وارد فاز انتحاری می شوند و ممکن است دست به هر اقدامی بزنند.
⭕️ملت بزرگ و عظیم الشأن ایران با بردباری و صبر و استقامت در سختی ها و دوران فتنه، همیشه پیروز میدان ها خواهد بود
#صابرین
✍️رشد خیره کننده قدرت سایبری ایران اسلامی
🔴مدیر شرکت امنیت سایبری "کلییر اسکای": ایران در آستانه کسب قابلیت های سایبری" روز صفر" است/تهران به قدرت نفوذ و کنترل پهپادهای آمریکایی و اسراییلی می رسد
🔹مدیر عامل یک شرکت امنیت سایبری در کنفرانس امنیت بین المللی "هالیفاکس" کانادا در اظهاراتی مدعی شد: تیم های هکری ایران به توانایی نفوذ و کنترل پهپادهای آمریکایی و اسراییلی نزدیک شده اند.
🔹" بواز دولف" مدیر عامل شرکت امنیت سایبری "کلییِر اسکای" روز دوشنبه در سخنانی در کنفرانس امنیتی "هالیفاکس" گفت که تیم هکرهای ایران اخیرا بیش از هر زمان دیگری به توانایی نفوذ و کنترل پهپادهای اسراییلی و آمریکایی نزدیک شده اند.
🔹دولف گفت که تهران در حال گسترش قابلیتهای سایبری خود در هر عرصهای است، از جمله تلاشهای بهبود یافته مداوم برای هک هواپیماهای بدون سرنشین و توسعه قابلیتهای حملات سایبری"روز صفر".
🔹قابلیت های سایبری "روز صفر" تاکنون به طور گسترده تنها در اختیار 3 کشور آمریکا، روسیه و چین بوده است و ایران با کسب این توانایی به جمع این باشگاه محدود می پیوندد.
🔴 #بیداری_ملت
🤔 اگر در گذشته میگفتیم که اشراف اطلاعاتی دشمن بر روی اطلاعات کاربران ایرانی بسیار خطرناک است و دشمن تمام اطلاعات هویتی ، #حریم_خصوصی ، اقتصادی ، نقاط ضعف ، نقاط قوت ، علاقه مندی ها ، محل و کیفیت تردد شهری و بین شهری و کیفیت ارتباطات ایرانیان را زیر نظر👀 دارد و در زمانهای خاص از آنها بهرهبرداری میکند ،
😁 عدهای ما را به تمسخر میگرفتند و با لحنی عاقل اندر سفیه میگفتند ؛ مگر اطلاعات ما به چه درد دشمن میخورد⁉️ مگر ما اصلا چه اطلاعات بدرد بخوری داریم⁉️😅
👌 اما امروز خوب میفهمیم که همین اطلاعات به ظاهر بدردنخورِ افراد ، در زمینهی جذب لیدر برای خرابکاری و اغتشاش در ایران چقدر برای دشمن مفید و کارساز بوده‼️
😱 فرد مستعد و کاری را با رصد فعالیت های او در فضای مجازی شناسایی میکنند ، به وسیلهی نقاط ضعف و علاقهمندی هایش به او نزدیک میشوند ، پیشنهاد همکاری میدهند ، او را تطمیع و ترغیب میکنند و اگر نپذیرفت او را به افشای ارتباطات و مسائل خصوصیاش تهدید میکنند‼️
😏پازل زیبایی شد،درست است⁉️
⚠️ این سطح از بهره برداری از اطلاعاتِ افراد ، پیشپا افتاده ترین روشِ سود بردن از اطلاعات کاربران است!!! باید دانست اطلاعات طلای نامرئیست و یکی از دلایلی که دشمنان توانستهاند حدود ۲ماه از خاموش شدن آتش فتنهی #مهسا_امینی در کف خیابانها جلوگیری به عمل بیاورد ، همین اشراف اطلاعاتی دقیق آنها روی روحیات ، نیازها ، نقاط ضعف و نقاط مثبت مردم ایران [مخصوصا جوانان] به وسیلهی 👈تحلیل و آنالیز بانکهای اطلاعاتیِ بزرگِ سرویس های خارجی [Big Data] مانند گوگل ، اینستاگرام ، واتسآپ و... است‼️
📍پ.ن۱ : صحبت ما حول محور اطلاعات به ظاهر بدردنخور مردم بود ، وگرنه اشراف اطلاعاتی دشمن بر اطلاعات فوق ارزشمند مسئولین ، جای خود دارد و همان چیزی است که دشمن دقیقا دنبال آن است‼️
📍پ.ن۲ : با این تفاسیر و توضیحات باید به حیاتی بودنِ راه اندازی #شبکه_ملی_اطلاعات پی برده باشید‼️
✍ میلاد خورسندی
🚨 کودتای سینما علیه قانون !
🚨مهم ؛ قوه قضائیه در این مرحله به حمایت تمام قد نیاز دارد. تا آخر بخوانید...
۱۴۰۱/۹/۱
🔺 هفته ی پیش بیانیهای خطاب به #قوهقضائیه نوشته و در آن تاکید شد؛ مدیریت وضعیت فعلی نیاز به این دارد که با عوامل محرک و گمراهکننده مردم نیز برخورد شود و مادامی که "جماعتی شرور در لباسِ هنر" به این روند ادامه دهند بخشی از جامعه که مخاطبین آنها هستند گیج تر و کلافه تر شده و جنایت اشرار از چشم جامعه پنهان خواهد ماند.
یک هفته پس از این بیانیه و مطالبات پر تعداد مشابه از قوه قضائیه، مشخص شد که دو سلبریتی بازداشت شده و از هشت سلبریتی دیگر خواسته شده به جهت اثبات ادعای خود به قوه قضائیه مراجعه کنند.
🔺 از دیروز و پس از اعلام این خبر تعدادی از سلبریتیها زیر عنوان #خانه_سینما اعلام کردهاند که اگر این دو سلبریتی (کتی ریاحی و هنگامه قاضیانی) آزاد نشوند دست به اعتصاب خواهند زد.
پیرامون این رخداد مهم طرح چند نکته ضروری ست.
بر خلاف دیگر کشورها از جمله آمریکا که سلبریتیها در پیروی از قانونی نانوشته موظف هستند متعهد باشند تولیدات آنها شامل محتواهای ضدِ ملی نشود، سینمای ایران در طول سالهای اخیر رسماً تبدیل به یک توپخانه برای خودتحقیری، سیاهنمایی و تخریب باورهای ایرانیان شده است.
🔺 اسناد منتشر شده نشان میدهد هالیوود در جریان جنگ #خلیج_فارس متعهد بوده فیلمنامهها را به طور کامل با پنتاگون هماهنگ کرده تا محتوایی که خلاف منافع حاکمیت آمریکا باشد به مرحله ی تولید نرسد.
این را بگذارید کنار سینمای ایران که نه تنها تولیدات ملی ندارد؛ بلکه کارش به جایی رسیده که اگر یک نفر پیدا شود و جرات کند فیلم "به وقت شام" بسازد او را به بیرحمانهترین شکل ممکن از کردهاش پشیمان میکنند.
سینمایی که صد در صد سیاسی و در دامنِ جناحِ چپ است؛
اما اگر کسی پیدا شود و باور کند که آزادی بیان در آن وجود دارد و یک وقت خدایی ناکرده "قلاده های طلا" بسازد، باید برای تک تک بازیگرانش تا قیامت فاتحه بخواند...
این سینمایِ ول که هم
🔸تولیداتش کاملا سیاه بوده ؛
🔸هم در حوزهی بین الملل در هر عرصهای رفته سیاه فروشی کرده
🔸هم در سیاستِ داخلی تمام و کمال در پازلِ جناحِ چپ بازی کرده
🔸هم در عرصه ی سیاست اعضایش را وادار به رفتارهای براندازانه کرده است،
دوست ندارد به کسی پاسخگو باشد.
🔺 زنان در این سینما از تجاوز مردان میگویند و مردان خفه میشوند اما حالا همان مردان بیانیه میدهند که کتی ریاحی و هنگامه قاضیانی باید آزاد شوند.
وقتی شما می بینید این "نَر" های ضدِ زن، حالا نگران دو زن شدهاند باید به بازی شک کنید!!
بله درست است.
مسئله ی سینمای ایران اصلا کتی ریاحی و هنگامه قاضیانی نیست!
آنها فهمیدهاند که حاکمیت به این نتیجه رسیده که از این پس اگر یک سلبریتی چیزی منتشر کرد باید به او بگویم: بیا اثباتش کن و اگر نتوانستی پاسخ بده...
قوه قضائیه در این مرحله از بازی با وجود نقدهای بسیاری که به عملکردش وارد است، بسیار هوشمندانه عمل کرده؛
و استحقاق حمایت حداکثری در مسئله ی "برخورد قاطع با سلبریتی ها را دارد"
🔺 سینما فهمیده اگر به پاسخگو شدنِ دو عضوِ خود تن دهد، از فردایش باید دست از "بی همه چیز بازی" بردارد، در پازل وطن بازی کرده و اگر پایش را از گلیمش درازتر کرد پاسخگو میشود.
🔸 اشراری که لباس هنر بر تن کرده اند این را نمیخواهند.
بر هر ایرانی که وطن را دوست دارد واجب است با قلمش، با اکانت اینستاگرامیش، با توئیت و حتی کامنتی که میگذارد در مقابل "کودتای سینما علیه قانون، ایستاده و قاطعانه برخورد قوه قضائیه با هرکسی که "سند ندارد" را مطالبه کند.
🔺 یک بار برای همیشه باید این سینمای ضدِ ملیِ شرورِ بی ادبِ بی همه چیزِ سیاه فروش را سر جایش نشاند.
ما باور داریم که راهکار باز کردن گرههای عرصهی هنر و ورزش، چکمه و پادگان و برخورد امنیتی نیست.
اما همه ی ما هزار برابر بیشتر یقین داریم که گره آشوب آفرینی سلبریتیها فقط و فقط از راهِ #قانون باز میشود.
هرکس نان ایران را میخورد اما به وقت #آشوب بر چهره ی ایران پنجه کشیده و برای #انتقام به میدان میآید باید نسبت به رفتارش پاسخگو شود.
این بازی تازه آغاز شده؛
ممکن است با کولی بازیِ جماعتِ بازی گر که فیلم بازی کردن برای افکار عمومی را از حفظ هستند سخت پیش برود.
اما به یاری خدا پایانش، اهلی شدنِ یک سینمایِ وحشیِ ضد ایرانی خواهد بود...
#آقای_تحلیلگر
#پایان_مماشات
#سینما_علیه_قانون
#جنگ_احزاب
#شبنامه
⭕️ رسیدن به مرز قدرت جهان افسانه نیست
بخش 1⃣
✍ دکتر سعدالله زارعی
بزرگترین پروژه انقلاب اسلامی ایران، احیای قدرت ایران بوده است.
ایران شناسنامه تاریخی مشخصی دارد؛ کشور ما در برهههای مختلف تاریخی، «قدرتمندترین» یا یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان بوده است. چندهزار سال تاریخ ایران به خوبی گواه این مسئله است و البته در طول این تاریخ چندهزارساله، گهگاه فتوری هم در این قدرت پدید آمده است. حملات سهمگین خارجی از یک طرف و بیلیاقتی حکام ایران در دورههایی از این تاریخ چندهزارساله، قدرت ایران را در دورههایی تضعیف کرده، اما هر بار بهزودی دوباره ایران مقتدر سربرآورده و به جبران مافات دست یافته است.
وقتی اسلام ظهور کرد و دستگاه شاهنشاهی آن زمان ایران، آن را برنتافت، ملت ایران آن را نسخه احیای قدرت خود دید و به آن روی آورده و گرامی داشت. از این زمان اسلام و ایران از یکدیگر نیرو گرفتند، ایران با کمک اسلام به کشوری با مدنیتی معنوی و نو تبدیل گردید و بهعنوان مؤثرترین ملت در پهنه اسلام - که شرق و غرب عالم را درنوردیده بود - درآمد. اسلام نیز از ایران قدرت گرفت و به تمدنی عظیم دست یافت.
شهید بزرگوار «مرتضی مطهری» در کتاب نفیس «خدمات متقابل ایران و اسلام» این بدهبستان تمدنی میان ایران و اسلام را به خوبی ترسیم کرده و در صفحه ٣٣۶ آن نوشته است:
«روی همرفته، حدیث، تفسیر، کلام، فلسفه، تصوف و... در قرن نخستین اسلام پیریزی شد و ملت ایران در این مورد در درجه اول قرار دارد. مکتبهای نیشابور، هرات، بلخ، مرو، بخارا، سمرقند، ری، اصفهان و سایر شهرهای بزرگ ایران مرکز فعالیت و جنبوجوش بود. صدها نفر از رجال بزرگ اسلام در این شهرها تربیت شدند و در شرق و غرب عالم تمدن درخشان اسلام را محکم و استوار ساختند». خلاصه کلام او این است که اسلام اگرچه در شبهجزیره مبعوث گردید اما بهوسیله ایران بالنده شد؛ بهگونهای که پس از مدت کوتاهی در هر جلوه اسلام نشانهای از ایران دیده میشد؛ شخصیتهای ایرانی در ریاضیات، طب، فقه، کلام، فلسفه، سیاست، ادبیات و... در پرتو روح پرورشدهنده و علمی اسلام چنان درخشیدند که آثار آنان تا قرنها در هر گوشه ممالک اسلامی دیده میشد.
کاری که انقلاب اسلامی با ایران کرد درواقع تکرار همان کاری بود که اسلام با ایران کرد. همانگونه که ایران پیش از اسلام بهواسطه نالایق بودن شاهان ساسانی و اشکانی از نظر پرورش علمی و تمدنی پس از یک دوره شکوه و اعتلا دچار حضیض شده بود، ایران قبل از انقلاب اسلامی هم بهواسطه عدم لیاقت شاهان پهلوی و قاجاری و نیز بهواسطه قرار گرفتن زیر سلطه غرب پس از دوره شکوه و اعتلای صفوی به حضیض افتاده بود. در این دوره علم و پرورش تمدنی از جامعه ایران رخت بربسته و در اداره امور خود از قبیل پزشکی به غیر وابسته شده بود.
انقلاب اسلامی عرصه داخلی را از حکمرانان جبار و در همان حال وابسته و عرصه خارجی را از قرار گرفتن در ذیل قدرتهای مسلط پاک و در هر دو عرصه جا را برای قدرت و هویت ایرانی باز کرد. از آن پس حکمرانیهای موروثی که قرنها حکومت را پدیدهای خانوادگی کرده بود، جای خود را به حکمرانیهای مردمی که خود را «خدمتگزار» و مردم را «ولینعمت» میدانست داد و روابط خارجی کشور را از قرار گرفتن در مدار غیر به روابطی مستقل و شاخص تبدیل کرد.
ادامه دارد👇
🍃
🌺🍃
⭕️ رسیدن به مرز قدرت جهان افسانه نیست
بخش 2⃣
انقلاب اسلامی، مواجهه اصلیاش با سلطه خارجی و حاکمان نالایق داخلی بود که این هر دو در یکدیگر تنیده شده بودند و هر یکی موجد و مقوم دیگری بود. در واقع رابطه وثیقی بین سلطه خارجی و حکام نالایق داخلی وجود داشت. حضرت امام خمینی که به گواهی اسناد تاریخی و از جمله دستخط ١۵ اردیبهشت ١٣٢٣ ایشان در کتابخانه وزیری یزد، در کمین این دو بود و دنبال فرصت مناسبی میگشت تا شر این دو را از سر مردم ایران کم کند و ایران را از زیر آوارهای آن بیرون آورد و به آن امکان بالندگی بدهد، به مناسبت تصویب لایحه «کاپیتولاسیون» در مجلس شورای ملی که توسط دولت وابسته و نوکرمآب شاه و اسدالله علم ارائه شده بود، وارد میدان گردید و شاه و آمریکا را توأمان مورد حمله قرار داده و ملت را به نهضت و انقلابی عمیق فراخواند.
بازخوانی فرازهای سخنرانی تاریخی حضرت امام خمینی(ره) در مدرسه فیضیه که چهارم آبانماه ١٣۴٣ در روز میلاد حضرت صدیقه طاهره - سلاماللهعلیها - یعنی درست ۵٨ سال پیش ایراد شد، درهمتنیدگی این دو جنبه از یکسو و دربرگیری این دو عنصر را در راهبرد مبارزاتی امام مشخص مینماید. حضرت امام در واکنش به تصویب لایحه مصونیت قضایی عناصر نظامی، سیاسی، اقتصادی و ... آمریکا -موسوم به کاپیتولاسیون- در مجلس شورای ملی، حساسیت بسیار بالای خود را با این عبارات بیان فرمودند:
«من تأثرات قلبی خود را نمیتوانم اظهار کنم، قلب من در فشار است؛ چند روزی که مسائل اخیر ایران را شنیدهایم، خواب من کم شده است، ناراحت هستم، قلبم در فشار است، با تأثرات قلبی روزشماری میکنم که چه وقت مرگ پیش بیاید. ایران دیگر عید ندارد، عید ایران را عزا کردند... ما را فروختند، استقلال ما را فروختند، باز هم چراغانی کردند! پایکوبی کردند! اگر من جای اینها بودم این چراغانی را منع میکردم. میگفتم بیرق سیاه بالای سر بازارها بزنند، بالای سرخانهها بزنند، عزت ما پایکوب شد، عظمت ایران از بین رفت». (صحیفه امام، ج ١، ص ۴۵)
اگرچه حضرت امام خمینی در مهرماه سال ۴١ هم در واکنش به لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی - که برای تسهیل ورود بهائیت در انجمنها، قسم به قرآن کریم را در سوگند منتخبین این انجمنها را برداشته بود - هم وارد میدان شده بود، سطح واکنش ایشان به این موضوع با سطح واکنش به لایحه کاپیتولاسیون قابل مقایسه نبود و از اینرو رژیم پهلوی برخلاف مورد قبلی که حضرت امام -در جایگاه مجتهد- را به زندان انداخت ٩ روز پس از سخنرانی چهارم آبانماه، که فضایی از تنفر علیه شاه پدید آورده بود، حضرت امام - در جایگاه مرجع تقلید - را دستگیر و سپس به خارج از کشور تبعید کرد.
کار حضرت امام در ماجرای برخورد با کاپیتولاسیون، احیای منزلت به تاراج رفته ایران توسط آمریکا و شاه بود. از اینرو اگر پرسیده شود چرا در ایران انقلاب بهمن ١٣۵٧ به وقوع پیوست؛ حتماً باید گفت مردم برای عزت خود و احیای قدرت تاریخی ایران به میدان آمدند و اسلام که معنویترین و انسانیترین بنیانهای فکری دارد، بستر انتقال از کشوری تحت امر دولتهای خارجی و تحت اداره شاهی نالایق، به کشوری تحت اداره مردم و تحت زعامت رهبری شجاع فراهم کرد.
خارج شدن از زیر سلطه خارجی و رها شدن از سیطره عوامل خارجی بسیار پسندیده است، اما در اینجا یک سؤال وجود دارد: آیا در عالم واقعی -و نه فلسفی و ذهنی- شدنی هم هست؟ آیا در زمانهای که قدرتهای سختافزاری و نرمافزاری، تحت سلطه غرب قرار دارد، احیای قدرت تاریخی ایران ممکن است؟ عدهای از عناصر سیاسی در پاسخ به این سؤال میگویند خیر امکان واقعی برای آن وجود ندارد! یکی از این افراد در دانشگاه تهران با صراحت گفت: وقتی آمریکا با فشار دادن یک تکمه میتواند کل ایران را نابود کند، از امکانات نظامی ما چه کاری برمیآید؟
و سخن آقای روحانی را هم به یاد داریم که گفت: «از تأمین آب آشامیدنی مردم تا تجهیزات پیچیده، نیازمند اعطای آنها توسط غرب هستیم» دهها نفر دیگر هم به نام فلان دیپلمات سابق وزارت خارجه و رئیس فلان حزب سیاسی یا بهمان شخصیت دانشگاهی، این پاسخ را تکرار میکنند. از جمله یکی از افراد متوسط این جریان که مسئولیتی در دولت قبل داشت، در سخنرانی خود در دانشگاه علامه طباطبایی گفت: «قدرت برتر» منطقه شدن در توان ایران نیست و باید سیاست خارجی خود را در تعامل با قدرتهای شناختهشده جهانی و منطقهای تنظیم کرده و پا از گلیم خود خارج نکنیم.
✅ اما واقعاً احیای قدرت ایران و تبدیل ایران به یکی از قطبهای قدرت جهان و رسیدن به «ایران قوی» کاملاً ممکن است و میتوان علیرغم دشمنیهای غرب و عوامل آن به آن دست یافت.
ادامه دارد👇
🌺🍃
⭕️ رسیدن به مرز قدرت جهان افسانه نیست
بخش 3⃣
پایانی
بزرگترین دلیل این مدعا، بقای جمهوری اسلامی و پیشرفتهای آن علیرغم ۴۴ سال سنگاندازی دشمنان است. با قاطعیت میتوان ادعا کرد که ایران امروز در نسبتسنجی با ایران ١٣۵٧ -بدون استثنا- در تمامی زمینهها چه سختافزاری و چه نرمافزاری جلوتر است.
ایران ١۴٠١ از کشوری تحت سلطه خارج شده و به کشوری دارای اقتدار در برون مرزها تبدیل گردیده است. خارج شدن از تحت سلطه اگرچه ماجرای آسانی نبوده، ولی اتفاق افتاده و نتیجه این خارج شدن هم تحمیل هزینههای کمرشکن به کشور نبوده است. به عبارت دیگر ایران ضمن آنکه در محیط خارجی از کشوری تابع خارج شده، در محیط داخلی و عرصههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، علمی، تکنولوژیک، نظامی، امنیتی و اجتماعی هم به کشوری قدرتمندتر تبدیل گردیده و صد البته هزینههایی را هم برای مقابله با توطئهها پرداخت کرده است. این مقابله با توطئهها هم همهاش هزینه نبوده است و از دل آن، فرصتهای بیبدیلی بروز کرده است. شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی میگفت: «فرصتهایی که در تهدیدها وجود دارد، در خود فرصتها وجود ندارد.»
ایران در این صحنه بهعنوان کشوری پیشتاز و در عین حال «خوداتکا» عمل کرده است. وقتی در جلسه استماع شورای روابط خارجی کنگره آمریکا گفته میشود: «ما در منطقه به هیچ وجه نمیخواهیم با سپاه پاسداران درگیر شویم» و یا وقتی فرمانده پنتاگون در نامه اخیر به رئیسجمهور آمریکا مینویسد: «گول تحلیلهای سازمان سیا در مورد جمهوری اسلامی را نخورید، این آشوبها به هیچ وجه از قدرت ایران و رهبری آن در داخل و از قدرت عملیاتی سپاه در خارج کم نکرده است»، این نشانه آن است که ما قدرت نظامی آمریکا را منفعل کردهایم. وقتی صندوق بینالمللی پول میگوید روند کنونی رشد اقتصادی، ایران را طی پنج سال آینده به رتبه ١۴ اقتصاد جهان میرساند، نشان میدهد ما در حال منفعل کردن قدرت اقتصادی آمریکا - تحریمها و بایکوتها - هستیم.
وقتی ایران در عرصه علمی در موقعیتهای بین ٣ و ١٨ قرار دارد، به آن معناست که ما در حال منفعل کردن قدرت تکنولوژیک رقیبان خود هستیم. پس احیای قدرت ایران و رساندن آن به مرز یکی از چند قدرت جهانی، ناشدنی و خارج از توان ملت ایران نیست. باید باور کنیم که ایران عزیز ظرفیتهای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، علمی و اجتماعی ایجاد تمدنی نوین و قدرتی جهانی دارد.
🍃
🌺🍃
✍️"نقش آفرینی پنهان برخی رسانه های داخلی در اغتشاشات"
🔺به اعتقاد برخی کارشناسان در آشوب های اخیر، خشاب اغتشاشگرانِ کف خیابان با گلوله های رسانه و فضای مجازی پر میشود لذا نمیتوان ساحت سخت ناامنی های اخیر را با قطع نظر از ساحت نرم آن مورد ارزیابی قرار داد؛ در ساحت نرم این ناامنی ها نیز با دو نوع رویکرد مواجه هستیم؛ رویکرد اول به صورت عیان و عریان دعوت به آشوب و ناامنی میکند و طبیعتا افراد محدودی را میتواند مجاب به شورش کند لکن رویکرد دوم همان اهداف پیشین را به صورت پوشیده و پنهان دنبال میکند تا بتواند افراد بیشتری را زیر چتر عملیات روانیِ خود ببرد؛ در این یادداشت میکوشیم عملکرد رسانه هایی که رویکرد دوم را برگزیده اند بررسی کرده و خصوصیات آن را ذکر کنیم؛
1️⃣ این رسانه ها از همان ابتدا به خوبی دریافتند که هیجانات و احساسات برخاسته از فوت یک دختر جوان، قابلیت ایجاد یک جنبش اجتماعی را نداشته و قادر نیست برای مدت طولانی افراد قابل توجهی را در کف خیابان نگه دارد؛ لذا با هوشمندی، تلاش خود را معطوف کرده بودند تا نقاب عقلانیت بر چهره اعتراضات بکشند؛ مطالبی نظیر «بی توجهی به مردم و کنار گذاشتن آنان از اداره کشور» قدر مشترک انبوه مصاحبه ها و تحلیل هایی بود که در خروجی این رسانه ها قرار میگرفت؛ عمده این مطالب از طرف وابستگان فکری و جناحی دولت های سابق که زمانی مسئولیت اداره کشور را داشتند بیان میشد.
2️⃣ برای تقویت روحیه افرادی که در خیابان خود را در اقلیت محض میدیدند، لازم بود که حرکتی از طرف این رسانه ها برای جبران این کمبود انجام شود؛ لذا ابتدا با معرفی اغتشاشگران به عنوان مردم تلاش داشتند «فراوان پنداری اجباری» برای آنان و دیگر همفکران خود فراهم کنند لکن خیلی زود این طریقه شکست خورد و وظیفه آنان ایجاب میکرد که رویکرد دیگری در پیش گرفته شود؛ در رویکرد جدید آمار منتقدین وضع موجود بر اغتشاشگران افزوده میشد و آنان نیز مخالفان جمهوری اسلامی قلمداد میشدند؛ لازم به ذکر است این شیوه پس از آن صورت میگرفت که معرفی اغتشاشگران به عنوان مردم، باورپذیری خود را از دست داده و همچنین تعداد پایین افراد حاضر در خیابان، غیر قابل انکار شده بود.
3️⃣ این رسانه ها نمیتوانستند مشابه همکاران خارجی خود، آمار خودکشی هارا به حساب مأموران کشور فاکتور کنند لکن برای این که از قافله اتهام زنی عقب نمانند به صورت گسترده تکذیبیه های پلیس درباره اتهامات وارده را منتشر میکردند تا به نحوی مخاطب را به این نتیجه برسانند که حتما «چیزکی» بوده و در نتیجه «چیزها» نُقل محافل شده است.
4️⃣ از دیگر خصوصیات جالب این رسانه ها، این بود که نسبت به جنایات صورت گرفته توسط اغتشاشگران، سکوت و یا نهایتا موضعگیری بی رمقی داشتند اما وقتی نوبت به مجازات اخلالگران امنیت میرسید، با قیافه حق به جانب ظاهر شده و مدعی میشدند که «پاسخ خشونت، خشونت نیست!»؛ پوشش گسترده اخبار «اعدام مخلّان امنیت» بدون اشاره به جنایات آنان، در همین چارچوب قابل تحلیل است.
5️⃣ این رسانه ها نسبت به سلبریتی ها نیز برخورد منحصر به فردی داشتند؛ تحریک سلبریتی ها به ایجاد آشوب و ناامنی از چشم این رسانه ها دور میماند لکن خبر اخطار و احضار سلبریتی ها، پیش و بیش از همه به دست این رسانه ها میرسید!
6️⃣ از ویژگی های دیگر این رسانه ها این بود که بر سکوت خواص در آشوب های اخیر صحّه گذاشته و حتی دلایلی بر سکوت خواص فهرست میکردند؛ عمده دلایلی که مطرح میشد مربوط به کنار گذاشتن افرادی بود که زمانی در کشور مسئولیت داشتند؛ این رسانه ها مدعی بودند نباید از افرادی که از مسئولیت های خود کنار گذاشته شده اند، انتظار موضعگیری علیه دشمنان کشور داشت!
7️⃣ علاوه بر توجیه و تشویق سکوت خواص، مأموریت دیگری که این رسانه ها برای خود تعریف کرده بودند تدارک «سکوت اجباری» برای افرادی بود که به جهت روشنگری وارد میدان شده بودند؛ این رسانه ها با تقطیع ناجوانمردانه سخنان این افراد، درصدد بیرون کردن آنان از عرصه تبیین بودند که البته در برخی موارد به نتایجی هم دست یافتند!
✍️ادمین عقال
🌏خلیفهگری ارامنه: اغتشاشگران را محاکمه کنید
🔹بیانیه شورای خلیفهگری کل ارامنه آذربایجان ایران: حوادث تروریستی و اغتشاشات اخیر کشور که منجر به کشته و زخمیشدن شماری از هموطنان عزیزمان و همچنین موجب برهم خوردن نظم و امنیت عمومی گشت، موجب نهایت تأثر و تاسف جامعه ارامنه است.
🔹ما در کنار پیروان سایر ادیان و اقوام این خاک مقدس در کنار نظام و مسئولان بوده و خواستار امنیت پایدار کشور و محاکمه عاملان جنایت و مختلکردن امنیت عمومی هستیم.
🔹خلیفه گری ارامنه در ایران ۳ اسقف اعظم در اصفهان، آذربایجان و تهران دارد که خلیفهگری آذربایجان با ۷۰۰ سال سابقه قدیمیترین آنهاست
قول سدید
✍️جایگاه حجاب در نسبت دو تمدن اسلامی و غربی
تیتر صحبتهای حدود ۵ دقیقه ای آیه الله یزدان پناه:
🔰 حجاب برگ برنده ما در برابر غرب
▫️حجاب، لبه جنگ تمدنی با غرب است.
▫️حجاب، پایه و آغاز است که اگر آن را برداریم ساختارها و مفاهیم اجتماعی گستردهای را از بین بردهایم.
▫️باید نشان دهیم که برداشتن حجاب چه عواقب سویی را به دنبال دارد و جامعه را تا به کجا میکشاند.
▫️حجاب برگ برنده ما در قبال دنیای غرب است ولی متاسفانه تبدیل به برگ بازندهاش کردهایم، یعنی تحلیل و تبیین از آن نداریم. در حالی که حجاب تعارض تمدنی ما با دنیای غرب است.
@Habibollah_Babai
https://eitaa.com/nafahat_eri
✍️به نظر شما دلیل حملات موشکی و توپخانه ای ایران به مقرهای تروریستهای تجزیه طلب غرب کشور چه بود؟
◀️امیرعبداللهیان؛ وزیر خارجه ایران پاسخ می دهد:
🔹توطئهای که با هدف ایجاد جنگ تروریستی و در نهایت تجزیه ایران بود شکست خورد.
🔹یک دیپلمات عالی رتبه غربی اظهار داشت که آمریکا در عراق در سالهای اخیر در دوره نخست وزیری عادل عبدالمهدی توانست با آوردن ۳۰ هزار زن به میدان التحریر و به کارگیری ظرفیتهای مجازی دولت عبدالمهدی را ساقط کند. این مقام غربی مدعی بود که در قبال جمهوری اسلامی ایران هم فرصت بزرگی برای امریکا و تعداد اندکی کشورهای اروپایی میبینند.
🔹دخالتهای خارجی در ۸ هفته گذشته در اوج خود قرار داشت. ۷۶ مرکز تروریستی و ضدانقلاب در اقلیم کردستان فعال شدند و سلاحهای آمریکایی و اسرائیلی وارد ایران شد. مادامی که تهدیدی از سوی کشورهای همسایه متوجه ما باشد نیروهای مسلح به اقدامات خود ادامه خواهند داد، ما نیز به گفتگوها ادامه خواهیم داد.
✅️پ.ن: دقت کردید؟
حمله به این عناصر کثیف هم طریقیت داشت هم موضوعیت؛
🇮🇷 طریقیت داشت چون راه نفوذ همه گروه های وابسته به غرب برای ورود و فتنه گری و آتش افروزی و تجزیه گرفته شد.
🇮🇷موضوعیت داشت چون گروهکهای تجزیه طلب کومله و دموکرات و پژاک سالهاست به دنبال بریدن گردن سرزمین پاکمان ایران یکپارچه هستند.
پست قابل تأمل گیلدا مورکرت (فعال ضدامپریالیست و ضدجنگ، مدافع)
🔻گیلدا مورکرت نوشت: آمار در خصوص زنان در ایران و آمریکا چه میگوید؟!
✓سهم زنان متخصص:
ایران 98 درصد
آمریکا 85 درصد
✓نرخ مرگ و میر مادران در هر 100 هزار تولد زنده:
ایران 7
آمریکا 23
✓سهم زندانیان زن:
ایران 3 درصد
آمریکا 10 درصد
✓سهم پزشکان زن:
ایران 40 درصد
آمریکا 34 درصد
✍️درباره جمهوریت و اسلامیت در ایران
ح. بازرگان
◀️ایران، قبل از جمهوری اسلامی، در طول تاریخ خویش تجربه ی جمهوریت نداشته است. حاکمان با توانایی هایی شخصی فتوحاتی داشته اند و سلطنت هایی کرده اند. گاهی بر آن افزوده اند و بسیاری در چندصد سال اخیر از آن کاسته اند. آنچه افراد و اقوام را زیر یک پرچم نگاه می داشته است قوّت اجرایی سلطان بوده است و نه آراء افراد واقع در قلمرو فرمانروایی او. جمهور معنایی نداشته است. به چه دلیل می توان مردم خوزستان یا بوشهر را قانع کرد که نفت و گاز زیر پای خود را در اختیار ترک ها و کردها بگذارند. چرا اصلا مساواتی باشد؟ چه نسبتی اعراب ایران با ترک های شمالی داشته اند که اینهمه به آنها لطف کنند؟ هیچ. در گذشته فقط قدرت و سطوت سلطان بوده است که به زور نیزه آن ها را زیر پرچم خویش می آورده است. همین و همین. اگر سلطان بی عرضه باشد مثل همین بحرین می شود که به آنی می روند سراغ استقلال خودشان. روزی که این زور نباشد و به اختیار باشد، حتما تصمیم دیگری می گیرند. در دنیایی که منافع حرف می زند، مرزهایی جغرافیای را با منفعت اندازه می گیرند. روزی که کالیفرنیا به نفع ش نباشد جزئیی از آمریکا باشد حتما جدا می شود. به هیچ بهانه ای نمی توان مرزهای گذشته را حفظ کرد. مگر به یک بهانه. به بهانه ی ایدئولوژی .. مکتب ..
.
آنچه ایران را ایران نگه می دارد یا قوّت سلطان است و یا قدرت مکتب. چرا که رای اقوام بر اساس منفعت است و در طول تاریخ نسبت ها میان منافع کمرنگ و بعدا گم می شود. اگر در ایران سلطنت یک قوای مرکزی قاهر نباشد، فقط اسلام است که ایران را نگاه می دارد و از تجزیه نجات می دهد. و نه جمهوریت. هیچ نظام دموکراتیکی بدون سرنیزه نمی تواند جنوب و شمال را با هم پیوند دهد. بحرین ها و امارات ها در پی دارد. اگر اسلام حاکم نباشد، نه جمهوریت خواهد بود و نه ایران. آنطرف جمهوری اسلامی یا یک سلطان دست نشانده است که قدرت از خارج می گیرد. و یا یک تجزیه ی عجیب. بدون شک.
.
.
آن ها که این روزها اعتراض دارند، نمی فهمند چرا اعتراض شان همخوان شده است با آهنگ تجزیه ی کشور. خیال می کنند پروپاگاندای جمهوری اسلامی است. واقعا همین خیال را می کنند! بسیاری شان جز به ایران قوی نمی اندیشند، و اینقدر مفهوم تجزیه را خیالی و گم می دانند که جز تئوری توطئه تصویری از آن ندارند. فکر می کنند که جمهوری اسلامی، آزادی آنها را گروگان امنیت گرفته است. که اگر آزادی می خواهید باید امنیت کشور را فراموش کنید!
.
اینطور نیست واقعا. طبیعتِ تضعیفِ جمهوری اسلامی، تجزیه است. حتی اگر دلتان نخواهد. این قدرت ها هستند که جمهوریت را حفظ می کنند و نه جمهوریت که قدرت را. و در نبود قدرت مستقل مرکزی حتما کشور تجزیه خواهد شد. اگر سلنطت نمی خواهید، تنها جمهوری اسلامی است که می تواند ایران را نگاه دارد. والسلام!
.
پ.ن.1: آنچه از باخت تحقیرآمیز تیم ایران به انگلیس می شد فهمید، یک نشانه برای ایران بعد از جموری اسلامی بود. یک فروپاشی اجتماعی سخت. دستاورد شراره های شصت روز گذشته، جز تضعیف جمهوریت نبوده است. این پاره پاره ها را کجا می توان دوباره وصل کرد؟
پ.ن.2: احساسم اینست که اگر در بازی های آینده، سرود جمهوری اسلامی ایران را نه به زبان که به دل بخوانند می بریم و صعود می کنیم به دور بعد! اگر نخوانند بدتر از قبل خواهند باخت ...
پ.ن.3: البته این را هم باز متذکر می شوم که جمهوری اسلامی هیچ طورش نمی شود. هیچ طور. اتفاقات این روزها تنها تذکاری است برای کسانی که نمی فهمند دارند چه می کنند. برای اینکه متنبه بشوند. نشانه هایی ست برای آن ها که می اندیشند ..
@sokhanesadeed
✍️اعتراف یک مسئول رژیم شیطانی صهیونیست به شکست در پروژه براندازی
⭕️ «آهارون هالیوا»رئيس اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی: بقای جمهوری اسلامی در خطر نیست
🔹رئیس سازمان جاسوسی اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی تأکید کرد که علیرغم اغتشاشات داخلی در ایران، هیچ خطر واقعی برای بقای جمهوری اسلامی وجود ندارد.
✍️کار خدا را ببینید:
◀️از شکست دشمن در این شهرقدس تا پیروزی احرار در آن شهر قدس
✅️امروز: دو عملیات غرورآفرین مردان مقاومت فلسطین که منجر به تلفات و زخمیهای فراوان در قدس اشغالی شد
✅️چند روز قبل : دستگیری عاملان انتحاری قبل از هر گونه اقدام تروریستی در شهرقدس
🔹ایرنا به نقل از فرمانده انتظامی غرب استان تهران نوشت: ۲۵ آبان ماه سال جاری خبری به پلیس آگاهی شهرستان "قدس" واصل می شود مبنی بر اینکه تیمی انتحاری قصد عملیات انفجاری در یکی از اماکن مذهبی این شهرستان را دارد.
🔹ماموران انتظامی با بررسی های میدانی و تحقیقات مقدماتی مخفیگاه این افراد را در شهرستان "قدس" شناسایی و با هماهنگی مرجع قضائی، ساعت ۴ صبح روز ۲۶ آبان ماه، در عملیاتی غافلگیرانه و با رعایت اصل غافلگیری عامل اصلی این تیم را دستگیر کردند.
🛑 سازمان ملل: درآمد سرانه ملی ایرانیها در رتبه ۹۲ جهان/ بالاتر از ۱۰۱ کشور
🔹️سازمان ملل در گزارش خود از سلسله گزارشهای توسعه انسانی میزان درآمد سرانه ملی ۱۹۳ کشور جهان در سال ۲۰۲۱ و بر اساس شاخص قدرت خرید را اعلام کرده است.
🔹️این گزارش درآمد سرانه ملی ایران را ۱۳۰۰۱ دلار محاسبه کرده است که با وجود اعمال سختترین تحریمها علیه اقتصاد ایران این رقم بیشتر از درآمد سرانه ملی ۱۰۱ کشور جهان است.
✅️پ.ن: اگر این آمار درست باشد باید افزون بر تلاش برای ارتقای شاخصهای رفاه و آسایش عمومی، دنبال راههای تحقق عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه فرصتها باشیم که از اصول انقلاب اسلامی و مورد تاکید امامین انقلاب بوده است.
💢اطلس جغرافیایی اعتراضات پس از مرگ مهسا امینی بر اساس دادههای آنلاین
نکته مهم:این گزارش با توجه به منبع اصلی مورد رجوع مخالف نظام است بدبینانه ترین حالت را نشان می دهد
✍🏻محمد رهبری | منتشر شده در روزنامه اعتماد
🔹مرگ مهسا امینی در پایان شهریور سال جاری، جرقهی یکی از پردامنهترین اعتراضات اجتماعی در سالیان اخیر را رقم زد. از زمان آغاز اعتراضات تاکنون، شهرها و استانهای مختلفی در سراسر کشور شاهد اعتراضات خیابانی بودند. فراوانی، پراکندگی و تداوم این اعتراضات بیانگر آن است که این جنبش محدود به یک مسأله و جغرافیای خاص نیست.
🔸از همین رو است که مطالعهی شدت اعتراضات در شهرهای مختلف میتواند تصویر بهتری از انگیزههای این اعتراضات بهدست دهد. فهم دقیق از میزان اعتراضات در هر شهر و استان میتواند زمینههای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی اعتراضات را بهتر روشن کند.
🔹با توجه به آن که امکان جمعآوری اطلاعات میدانی از اعتراضات فراهم نیست، یکی از روشهای تهیهی اطلس جغرافیای اعتراضات، رجوع به اخبار منتشر شده از اعتراضات در شبکههای اجتماعی است و بر اساس تعداد اخبار منتشر شده از هر شهر و استان، تخمینی از شدت اعتراضات در هر استان زد.
🔸در این میان، کانال تلگرامی «وحید آنلاین» یکی از رسانههایی بوده که از ابتدای اعتراضات تاکنون، آن را پوشش داده است. بررسی اخبار منتشر شده در این کانال و در بازه ۲۶شهریور تا ۲۶ آبانماه، میتواند تصویری از شدت اعتراضات در هر شهر و استان در قیاس با استانهای دیگر بهدست دهد.
✅یافتهها
بر اساس این دستهبندی از تعداد اخبار منتشر شده در کانال وحید آنلاین، میتوان اطلس جغرافیایی از اعتراضات ایران (تصویر زیر) را ارائه کرد:
🔻استانها با بیشترین میزان اعتراضات
بر اساس یافتههای بهدست آمده، بهترتیب دو استان تهران و کردستان، شاهد بیشترین حجم اخبار اعتراضات در طول ۲ماه اخیر بوده است. در استان تهران به ترتیب مناطق اکباتان، نازیآباد، ستارخان، ولیعصر، بلوار کشاورز، سعادتآباد، نارمک، تهرانپارس، پونک، امیرآباد، تجریش، چیتگر، خیابان شریعتی و لالهزار بیشترین میزان اعتراضات را داشتهاند؛ به این معنا که اخبار اعتراضات منتشر شده از اکباتان بیشترین تعداد و اخبار اعتراضات منتشر شده از لالهزار کمترین تعداد را داشته است.
در استان کردستان، به ترتیب اخبار شهرهای سنندج، سقز، مریوان، بوکان، مهاباد، اشنویه، کامیاران، دیواندره و دهگلان بیشترین تکرار را در میان اخبار منتشر شده در کانال وحیدآنلاین داشته است؛ به این معنا که اخبار مربوط به سنندج و سقز بیشترین تکرار و اخبار مربوط به دیواندره و دهگلان کمترین تکرار را داشته است (راجع به هر یک از این مناطق حداقل 10 خبر منتشر شده است).
🔻استانهای با شدت اعتراضات زیاد
دسته دوم، استانهایی هستند که شدت اخبار اعتراضات در آن «زیاد» بوده است که بر اساس یافتههای بهدست آمده استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، فارس، البرز و مازندران در این گروه جای میگیرند.
🔻استانهای با شدت اعتراضات متوسط
دسته سوم استانهایی هستند که میزان اخبار اعتراضات در آنها در قیاس با سایر استانها «متوسط» ارزیابی شده است. در این دسته تعداد اخبار اعتراضات در کانال وحید آنلاین راجع به مراکز استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی (تبریز)، گیلان (رشت) و کرمانشاه نیز به ترتیب بیشترین تکرار را داشته است. همچنین استان خوزستان نیز در این دسته قرار میگیرد و اخبار منتشر شده راجع به شهرهای اهواز، ایذه و دزفول، بهترتیب بیشترین تکرار را داشته است.
🔻استانهای با شدت اعتراضات کم
در این دسته مراکز استانهای کرمان، مرکزی (اراک) و قزوین قرار دارند. اخبار اعتراضات مربوط به این استانها در قیاس با سایر استانهای دیگر، کمتر تکرار شده و بههمین دلیل در دسته استانهای با شدت اعتراضات کم قرار گرفتهاند.
🔻استانهای با شدت اعتراضات خیلی کم
این دسته بیشترین تعداد استانها را به خود اختصاص داده است و بهترتیب مراکز ۱۲استان اردبیل، قم، بوشهر، یزد، ارومیه، همدان، زنجان، هرمزگان (بندرعباس)، ایلام، لرستان (خرمآباد)، گلستان (گرگان) و چهارمحال و بختیاری (شهر کرد) در آن قرار دارند.
🔻استانهای با شدت اعتراضات ناچیز
این دسته نیز شامل ۴استان میشود که عبارتند از مراکز استانهای سمنان، کهگیلویه و بویر احمد (یاسوج)، خراسان شمالی (بجنورد) و خراسان جنوبی (بیرجند).
❇️تحلیل یافتهها
▪️شدت اعتراضات در محرومترین استانهای کشور بسیار کم بوده است
▪️ریشه اعتراضات را نمیتوان صرفا به مسائل اقتصادی تقلیل داد
▪️مسأله سبک زندگی در کنار مسأله محرومیت نسبی میتواند توضیحدهنده اطلس جغرافیایی اعتراضات باشد.
برای مطالعه متن کامل گزارش، روش انجام کار و تحلیل یافتهها، بر روی اینک لینک یا دکمه INSTAT VIEW بزنید:
https://vrgl.ir/38Ohi
قول سدید
چند روز پیش در مورد وضعیت وخیم زندگی در اوکراین و اینکه در کشوری پرآب و پر باران مانند اوکراین مردم ناچار شدند از آب بارانی که در خیابانها جمع شده برای شستشو استفاده کنند نوشتم و البته فراموش کردم که ویدئوی آن را در کانال کار کنم. متاسفانه کشوری که به لحاظ داشتن بسیاری از زیرساختها قابل توجه بود و با وجود فساد گسترده و سیستماتیک در آن، آن اندازه ثروتمند بود که بشود یک زندگی معمولی داشت و به دلیل آنکه غربیها و کانونهای یهودی در آن این کشور سرمایه گذاریهای گستردهای میکردند و میراث بزرگی از شوروی در حوزه صنعتی، کشاورزی، برق و زیرساختهای نظامی به ارث برده بود، مردم آن زندگی بدی نداشتند ولی یک اشتباه و قرار گرفتن در مسیر معامله قدرتها باعث شد تا سرنوشت همین مردم که دومین تولید کننده محصولات کشاورزی جهان به شمار میروند اینگونه شود که بخواهند از آب باران جمع شده در خیابان در یک سطل به خانه ببرند. کسی نباید به این ویدئو بخندد و آن را تمسخر کند این حادثهای است که میتواند در هر کشوری پیش بیاید و شتری است که در خانه هر ملت بی فکری که به استقبال جنگ و ناامنی بروند، خوابیده است.
@syriankhabar
قول سدید
💢 این شما و این قوم لوط
🔹 وزیر کشور آلمان نماد همجنسبازی را قاچاقی به ورزشگاه برد!
🔹 در حالیکه قطر استفاده از نمادهای همجنسبازها در مسابقات جام جهانی را ممنوع کرده است اما وزیر کشور آلمان در جریان بازی تیم ملی این کشور با ژاپن بازوبند حمایت از همجنسبازها را از زیر کت بسته و وارد ورزشگاه شده است.
🔹 بازیکنان هم چون نذاشتن بازوبند قوم لوط رو ببندن به نشانه اعتراض دهنشون رو گرفتن
سکوت انباشته
مدتهاست در مطالعات راهبردی تمدن اسلامی، فکر نکردنها، نگفتنها، ندیدنها، ننوشتنها، ترجمه نکردنها، و اساسا کتمان حقایق را در دنیای اسلام دنبال میکنم و پی این میگردم که یکی از ریشههای عقبماندگی جهان اسلام، بیش از آنی که به گفتنهای بیحساب مرتبط باشد، به نگفتنها و خروج نخبگان از انصاف در «سکوتکردن»هایشان ارتباط دارد، نگفتن تحلیلها، نگفتن نقدها، و نگفتنِ راهکارها و کم گذاشتن برای تزریق بموقع «انصاف» به بدنۀ جامعه. سکوتهای انباشته و متراکم از سوی نخبگان راه را برای حیرت اجتماعی و شاید شورش سیاسی فراهم میکند.
امروزه هم وقتی در تراکم آراء مجازی و دادههای گوناگون در شبکههای مجازی تأمل میکنم دوباره به ضلع دیگری از نبودِ توازن در گفتنها و نگفتنها میرسم و میبینم چگونه در یک سو، گفتههای متنوع و اطلاعات رنگارنگ و تصویرسازی های جورواجو انباشته میشود، و در سوی دیگر «سکوت»های پیدرپیِ اهل فکر متراکم میشود و همین تودههای نگفته، امواجی از سرگشتگی عمومی و تحلیلهای ناصوابِ تودرتو را بوجود میآورد.
فارغ از اینکه گفتنها چه مقدار مستدل و علمی باشد، و فارغ ازآنکه نگفتنها و سکوتها چه میزان از سر حکمت و تقوی باشد، اصل نبودِ توازن در کمّیّت دادههای فیک و واکنشهای بموقع از صاحبان علم و دانش، مسیر آینده ما را به سمت همان دادههای هیجانیِ انباشته سوق می دهد و آنگاه به هیچ جریان فکریای مجال رشد و پیشرفت نمیدهد.
@Habibollah_Babai