سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ معرفی #کتاب «تاریخ سیاسی و اجتماعی دوره ی پادشاهان مملوکی» http://b2n.ir/59832
@sokhanetarikh
✅معرفی #کتاب «تاریخ سیاسی و اجتماعی دوره ی پادشاهان مملوکی»
دوره ی پادشاهان مملوکی (922-648 ه. ق / 1517- 1250 م) از دوره های شگفت انگیز در تاریخ منطقه ی عربی و جهان اسلام به طور عام، و مصر و شام به طور خاص است؛ چرا که این دوره ی سرنوشت ساز، نقطه ی عطف مهمی در تاریخ تمدن عربی – اسلامی به شمار می رود؛ همچنان که این دوره بین دو مرحله ی آغاز و انجام جداگانه در تاریخ منطقه و کل جهان قرار دارد.
کتاب «تاریخ سیاسی و اجتماعی دوره ی پادشاهان مملوکی» تألیف قاسم عبده قاسم بعد از شرح و توضیح چگونگی روی کار آمدن دولت مملوکی و مفاهیم سیاسی و وقایع مهم این دولت، از اوضاع اجتماعی مصر تحت سلطه ی مملوکیان سخن می گوید و با تیزبینی، میزان دخالت دولت در کارهای مردم و تأثیر مسائل سیاسی در اوضاع اجتماعی را به تصویر می کشد...
👉 http://b2n.ir/59832
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #مقاله جغرافیای تاریخی کوفه 👉 http://b2n.ir/55642
@sokhanetarikh
✅#مقاله
نویسنده: حسین ایزدی؛
در دوره خلافت خلیفه دوم، مسلمانان که هدف فتح ایران را در سر داشتند، به دنبال محلی بودند که علاوه بر نزدیکی به مرز ایران، از نظر آب و هوایی، مطلوب ساکنین جزیرةالعرب باشد؛ از اینرو سعدبنابی وقاص پس از مکاتبه با خلیفه دوم، به سلمان فارسی و حذیفةبن الیمان مأموریت داد تا به دنبال محلی مناسب جهت اسکان خود و گله شترانشان باشند.
در پی این مأموریت، منطقهای در ساحل غربی رود فرات و نزدیکی شهر باستانی حیره انتخاب گردید، که بعدها کوفه نامیده شد، و این اولین شهری بود که پس از ظهور اسلام، به وسیله مسلمانان ساخته شد...
👉 http://b2n.ir/55642
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #مقاله درآمدی بر حقیقت و عینیت تاریخی در نهج البلاغه 👉 http://b2n.ir/49858
@sokhanetarikh
✅#مقاله
نویسندگان: حجت الاسلام محسن الویری و قدسیه خدامی؛
حقیقت و عینیت تاریخی دو مؤلفه مهم فلسفه انتقادی تاریخ محسوب می شوند. این پژوهش در یک بررسی مقدماتی با مروری بر دیدگاه نظری و مبانی معرفتی نهج البلاغه درباره شناخت تاریخی و امکان تحقق آن، جایگاه حقیقت و عینیت تاریخی را از منظر امیرالمومنین علیه السلام مشخص کند.
از بررسی های صورت گرفته، چنین برمی آید که امکان شناخت تاریخی از منظر امیرالمومنین علیه السلام در گستره نهج البلاغه امری بدیهی است و یکی از ارکان معرفت و یقین را تشکیل می دهد.
👉 http://b2n.ir/49858