🔹جدول تشویقی و قرارداد میتواند در امر #تربیت فرزندان به #والدین بسیار کمک کننده باشد.
🔸جداول و قراردادها حس #مسئولیت پذیری و #رفتارهای مثبت را در کودک تقویت میکند.
🔹 جداول یک توافق کتبی بین شما و فرزند شماست که شما را قادر میسازد تا به #ارزیابی رفتاری بپردازید که بهبود یافته است و رفتاری را که نیاز به برنامه ریزی بیشتری دارد را شناسایی کنید.
🅿️4⃣نیاز به حفظ هویت مستقل و استقلال
💠بسیاری از #زنان تنها در سایه نقشهای #جنسیتی خود تعریف میشوند، آنها دائما به عنوان یک همسر، مادر و خواهر و ... به دیگران معرفی میشوند.
💠 در حالیکه درست است که این نقشها بخشهای بسیار پررنگ و با اهمیتی از زندگی یک زن را تشکیل میدهند اما زنان نیاز دارند که جدای از همه اینها #هویت مستقل خود را حفظ و با توجه به توانمندی های خود مورد ارزیابی قرار بگیرند.
💠زنانی که میتوانند در کنار نقشهای جنسیتی خود هویت مستقل خویش را نیز حفظ کنند بیشتر در جهت #خودشکوفایی و پیشرفت فردی در کنار رشد #خانوادگی تلاش میکنند و به آن دست مییابند.
💢سردی روابط، مزاجهای متفاوت، عدم شناخت و ارضای #نیازجنسی همسر، #تنوعطلبی و روابط فرا زناشویی، روابط قبل ازدواج، عدم #صمیمیت جنسی و #اختلال جنسی و نیز عدم وجود مواردی، مانند برآورده شدن نیاز جنسی، روابط جنسی سالم، بلوغ جنسی زوجین، جذابیت جنسی، آگاهی از نیاز جنسی طرف مقابل، رابطه زناشویی مؤثر و صمیمیت جنسی، سبب ناکامی شریک زندگی میشود و زمینه فروپاشی خانواده را فراهم میکند.
🅿️6⃣ - #مدیریت خانه برای مردها بسیار مهم است.
✍تقریبا در تمام فرهنگ ها #مرد به عنوان قدرت اول #خانواده شناخته شده است.
🔸 مردها می خواهند هسته و ستون اصلی خانواده باشند و در خانواده هایی که #زن بدون نظرخواهی و #مشورت همسرش درباره مسائل خانوادگی تصمیم می گیرد، معمولاً مشکلات زیادی مشاهده می شود که سرکوب شدن #اعتماد به نفس مرد را می توان یکی از این ناراحتی ها دانست.
🔹 البته این که مرد، قدرت اول خانواده باشد بدان معنا نیست که مرد، در یک نقش #دیکتاتوری ظاهر شود بلکه منظور از این مسئله #مدیریتی است که باید بر عهده مرد قرار بگیرد.
✍میتوان با نگاهی به تاریخ بشر اذعان داشت که در تمامی طول تاریخ، ویژگیهای #بیولوژیک و #طبیعی زن و مرد عمدهترین عامل در تفکیک #جنسیتی_نقشها در #خانواده و #جامعه بوده است؛
✍یعنی #زن و #مرد به واسطه تفاوت نقشی که در #تولید نسل دارند، به طور طبیعی در جایگاههای متفاوتی از نقشها قرار گرفتهاند و این تفکیک شامل نقش رسیدگی به تمامی امور داخلی منزل برای زن و نقش #حمایت مالی و در واقع تأمین #معاش خانواده برای مرد بوده است و حتی در آرای بسیاری از نظریهپردازان اجتماعیِ کلاسیک و معاصر، این تفکیک نقش برای بقا و #استحکام نهاد #خانواده امری ضروری به حساب میآید که نسل به نسل، از طریق #الگوپذیری از #والدین به #فرزندان نیز منتقل می شود.
امام على عليه السلام:
ايمان هيچ بنده اى راستين نباشد مگر زمانى كه اطمينان او به آنچه نزد خداست بيشتر باشد از آنچه در دست خويش دارد
لا يَصْدُقُ إيمانُ عبدٍ حتّى يَكونَ بما في يَدِ اللّهِ سبحانه أوْثَقَ مِنه بما في يَدِهِ
ميزان الحكمه جلد1 صفحه416
حتی در خاک تاریک، خداوند دانه را تبدیل به چیز زیبایی می کند🌱
♻️بدون تردید #خانواده و چگونگی #ارتباطات بین اعضاء خانواده و نحوه ارتباط #والدین با فرزندان، در شکل گیری #شخصیت و #رشداجتماعی، عاطفی و #عقلانی فرزندان نقش و اهمیت زيادي دارد.
💠روانشناسان معتقد هستند محیط خانه نخستین و با #دوام ترین عامل در رشد شخصیت افراد یک #خانواده است.
💢هنگامی که امور کلی خانواده و نیازهای آن و به صورت کلی محور خانواده بر فرزندان متمرکز باشد، به این خانواده #فرزندسالار می گویند.
🔰علت #فرزندسالاری
✅عدم هماهنگی #والدین در تربیت #فرزند
✍یکی از علل فرزند سالاری ضعف و ناهماهنگی در مدیریت والدین است.
🔸 مثلاً والدین همدیگر را قبول ندارند و رفتارهای یکدیگر را زیر سوال می برند.
🔺 بهترين مردان
🔅 #پیامبر_اکرم_(ص) :
🔸 «خَيرُ الرِّجالِ مِن اُمَّتِي الَّذينَ لا يَتَطاوَلونَ عَلى أهليهِم، ويَحِنّونَ [عَلَيهِم] ولا يَظلِمونَهُم .»
🔹 «بهترين مردانِ امّت من، كسانى هستند كه به خانواده خود، درازدستى(گردنکشی) نمىكنند و به آنان مهر مىورزند و در حقّشان ستم روا نمىدارند.»
📚 مكارم الأخلاق : ج ١ ص ٤٦٨ ح ١٥٩٧
همسرانه 💞
🌟مولااميرالمؤمنين حضرت علی(عليه السلام) می فرمايند:
«فدارها علي كل حال واحسن الصحبة لها فيصفو عيشك.
هميشه با همسرت مدارا كن، و با او به نيكی همنشينی كن تا زندگيت باصفا شود .»
📚مکارم الاخلاق، ص 218
🎉🌸🎉🌸🎉🌸🎉🌸🎉🌸🎉🌸
💛الْحَمْدُلِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ علی بن ابیطالب💛