🖊 #آیت_الله_بهاءالدینی ره:
اگر کسی به اندازه یک خانه ساختن، وقت برای خودش می گذاشت، کار تمام بود.
هرچه بیشتر منتظر بمانی، هرچه بیشتر تردید کنی، ،،،،،،
هرچه بیشتر حساب و کتاب کنی، هرچه بیشتر به احتمالات و باید و نبایدها فکر کنی،،،،،،،
زمان بیشتری را از دست میدهی و از اهدافت دور تر میشوی .......
هرچه بیشتردست روی دست بگذاری ،،،،
انگیزههات را بیشتر گم میکنی .....
بلند شو، بزن به قلب حادثه و هرگز به این فکر نکن که چطور پیش خواهد رفت......
قطعا هر اتفاقی هم که بیفتد بهتر از نشستن و در جا زدن و هیچ کاری نکردن است ......
آدمی که در هوای بارانی چتر برداشته و به خیابان زده، زودتر به مقصد خواهد رسید و زیباییهای بیشتری خواهد دید ،،،،
نسبت به آدمی که پشت پنجره ایستاده و چشمانتظار پایان گرفتن باران مانده.....
آسمان روزگارهرچقدرطوفانی وشرایط هرچقدر هم سخت، شال و کلاه کن و راه بیفت،،،،،
جسور باش و همین حالا شروع کن و همین حالا اولین قدم را بردار و اولین خشت دیوار آرزوهات را بچین ....
مگرچقدرزمان داریم که اینقدر در گیر احتمالات و هراسها باشیم ......
اگر خود را برای آینده آماده نسازید بزودی متوجه خواهیدشد که متعلق به گذشته هستید.خیلی مراقب خودتان باشید .
ضرب المثل چینی :
آن که درباره همه چیز می اندیشد درباره هیچ چیز تصمیم نمی گیرد
🔴«نعمتشماری»
🔸یکی از راههای ایجاد تغییرات اساسی در همه ابعاد زندگی این است که روزانه بر بخشی از نعمتهاى زندگی خود تمرکز کنید و آنها را یادداشت کنید.
🔸اگر این کار را به مدت ۴۰ روز انجام دهید و هر روز فقط ۱۰ نعمت زندگی خود را یادداشت کنید بعد از ۴۰ روز ۴۰۰۰ نعمت را شمارش کردهاید. و آنگاه است که ذهنی «نعمتیاب» و «مثبتاندیش» پیدا میکنید و برکات مثبتاندیشی بیش از آن است که بتوان در این کوتاهنوشت، بیان کرد.
احمدحسین شریفی
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
💗تلنگر💗
➖ توی یه جمع خانوادگی
➖ یا در یه گروه دوستی
➖ یا در یه کار تشکیلاتی و ...
هر وقت تصمیمی گرفته شد که خلاف نظر شما بود!
یا شما دراون، نادیده گرفته شدید!
یا از شما نظرخواهی نشد!
یا از شما خواسته شد، به چیزی ورود نکنید، و بذارید یه نفر دیگه انجامش بده!
و ....
و شما از اون به بعد ؛
تحت هجوم افکارمنفی / بدبینی / انقباض نَفْس / مُچالهگی / و .... قرار گرفتید،
لَحن حرف زدنتون، یا مدل رفتارتون، تغییر کرد، و اصطلاحاً بهتون "بَرخورد" ...
سریـــع تُرمز کنید! و همونجا دور بزنید!
و دقیقاً خلافِ جهتِ میلتون رفتار کنید.
چون اگر به این انقباض ادامه بدید؛ این هیولایِ بیدار شده در نَفْس، روزبروز بزرگتر شده، و کنترل روابط شما رو، از اختیار شما، خارج میکنه!
یهو به خودتون میاید و میبینید از اون جمع خوب، برای همیشه جدا شُدید.
و شیطان؛ به واسطهی بیدار کردنِ "من" درون شما و بزرگ و بزرگتر کردنش ...
به هدفش (تخریب روابط عاطفی) رسیده.
برخی افراد به دلیل عدم خودسازی، زمانی که به موقعیت و مقامی می رسند، دچار لغزش می شوند و به تعبیری«فرعون در وجودشان است، اما مصرشان هنوز مهیا نشده است».
در اسلام گوشه گیری جایز نمی باشد، اما کناره گیری از مردم در زمان های محدود به منظور خود سازی و مناجات و بندگی ذات حق تعالی، اشکالی ندارد و هر پیامبر و وصی پیامبری مدت کمی از عمر خود را دور از مردم به سر برده اند و به خودسازی و نماز و راز و نیاز و فکر و ذکر پرداخته اند.
برخی از افراد به دلیل عدم خودسازی و عدم مبارزه با نفس، زمانی که به موقعیت و مقامی می رسند، دچار لغزش می شوند، این افراد مصداق این سخن هستند : «برخی از افراد فرعون در وجودشان است، اما مصرشان هنوز مهیا نشده است!».
🔹 عالیترين مظهر عقل و تربيت صحيح، #خطايابی_از_خويشتن است؛ يعنی انسان بتواند در دريای ژرف افکار و انديشهها و تمايلات و افعال و اقوال خود فرو برود و خطاهای خود را بيابد و انگشت روی آنها بگذارد و آنها را از خود دور کند.
🔸 از بشر انتظار اينکه خطا نکند، خطاست، بشر جايزالخطاست؛ از بشر بايد انتظار داشت که خطاهای خود را تکرار نکند، از خطاهای خود استفاده کند. يعنی چه از خطاهای خود استفاده کند؟ يعنی آنها را بشناسد و مصمم گردد که تکرار نکند.
🔹 فرق مؤمن و غير مؤمن در اين نيست که اين خطا میکند و آن خطا نمیکند؛ فرق آنها در اين است که مؤمن خطای خود را تکرار نمیکند، بيش از يک بار خطا نمیکند، اما غير مؤمن چندين بار صدمه کاری را میخورد و باز آنقدر بصيرت ندارد که بار ديگر تکرار نکند.
🔸 از خداوند مسئلت داريم که به ما توفيق دهد از خطاها و لغزشهای خود پند بگيريم.
📚 حکمتها و اندرزها (شهید مطهری) ؛ ج ۱ ص ۶۷
🔦مشکل تعلل
⚓️ تعریف تعلل به تعویق انداختن کارهای ناخوشایند اما مهم و پرداختن به کارهای سادهتر و خوشایند تره.
🕸چیزهایی مثل چک کردن مدام شبکههای اجتماعی، تماشای تلویزیون، صحبت با دوستان و... بهترین روش های تعلل هستند.
ما در زمانهای مختلف و به درجات مختلف، تعلل میکنیم و یک پنجم افراد دنیا دچار مشکل تعلل مزمن هستند.
علت ریشهای بر زمین ماندن بسیاری از کارهای مهم ما، همین تعللهاست.
💪غلبه بر تعلل
برای این که تعلل را یکبار برای همیشه کنار بگذارید باید آن را بشناسید. تعلل با تنبلی فرق دارد!دلیل اصلی تعلل تنبلی نیست. به این دلیل تعلل می کنید که:
یا: انضباط شخصی ضعیفی دارید.
یا: هنگام تعیین اهداف یا تهیه فهرست وظایف، ارزش زمان خود را دست کم می گیرید.
یا: آن کار را دوست ندارید.
ریشه تعلل، نداشتن انگیزه کافی است. اگر چیزی را عمیقاً و با تمام وجود بخواهید، تعلل را کنار می گذارید و به راحتی در معرض وسوسه موضوعات حواس پرت کن قرار نمی گیرید.
شاید شما هم در نوشتن گزارش کاری، تکالیف درسی، تمیز کردن خانه یا ورزش کردن تعلل کنید.
💡راه هایی برای کاهش تعلل وجود دارد که واقعا موثر است.
علت کلیدی بیانگیزگی یا بیانرژی بودن هست. چون هدف از زندگی روشن نیست.
مرور اهداف زندگی، تغییر نوع نگاه به زندگی، عمر و زمان، میتواند تعلل انسان را بسیار کم کند، حتی به صفر برساند.
⏰ مثلا کاش ساعت به شکل امروز چیزی دایره وار نبود که هر روز دور خود بچرخد و تفاوت ارزش ساعت ۶ صبح با ۶ شب به چشم نیاید. یا قابل درک نباشد که ساعت ۶ صبح امروز دیگر هرگز بر نمیگردد. امروز از عمرت دیگر هرگز بر نمیگردد. این ماه، این سال از عمرت، دیگر هرگز بر نمیگردد...
⏳کاش هرکس یک ساعت شنی داشت که به او میگفتند این ذرههای شن که در حال فرو افتادن است لحظههای عمر توست و هر زمان این ذرات تمام شود عمرت هم تمام میشود. آن وقت شاید ما جور دیگری زندگی میکردیم که یکی از آنها حذف تعلل در کارهای زندگی بود، چون مدام ریزش شنها را به چشم میدیدیم و میگفتیم زمانی برای اتلاف وقت ندارم...
❗️پس قدم اول، تلنگر به خود است با تفکر. با مواجه شدن حقیقت عمر و زمان. از بالا نگاه کردن زندگی. باور محدودیت عمر و جدی شدن در شتاب گرفتن در انجام کارها.
💡اگر این تفکر، واقعا اتفاق بیفتد، بدون دخالت هیچکس، با اراده انسانی ما، سرعت گرفتن آغاز می شود...
مثل حالت شب امتحان، که دیگر یقین داریم وقتی نمانده... و این باعث میشود یک لحظه را هم از دست ندهیم و سرعت و تمرکز و کمیت و کیفیت کار ما عجیب افزایش پیدا می کند...
📝پیشاپیش برنامه ریزی کنید...
این موضوع بسیار مهم است. پیشاپیش برای هرکاری برنامه ریزی کردن... مشکل اساسی همه ما چیزی است که روان شناسان آن را «تناقض زمانی» می نامند. مثلا فکر می کنیم که در طول هفته سالاد میخوریم، اما آخر هفته همه کاهو هایی که نخورده ایم و خراب شده اند را دور می ریزیم. چرا؟ چون حتی خوردن کاهوهای یخچال هم برنامه می خواهد. باید روی برگه بر در یخچال بنویسیم که مثلا امشب سالاد درست کنم. چهارشنبه هم سالاد درست کنم. تا پایان هفته کاهویی دیگر در یخچال نماند.
این مثال ساده ای بود برای همه کارهای مهم زندگی ما که ممکن است حتی از وقت هم بگذرد و ما فراموش کنیم آن را انجام دهیم. چون آن را در یک برنامه مشخص ثبت نکرده ایم. بزرگترین خطا نگه داشتن یک کار مهم و کمی دوست نداشتنی در ذهن است و تعلل که امروز نشد امشب. امشب نشد فردا. تا بلاخره یک شب در حالت اضطرار مجبور باشیم بیدار بمانیم تا به انجام برسانیم. چون می دانیم دیگر وقتی نمانده... و چقدر کارهایی که از تاریخش می گذرد و دیگر انجام دادنش هم ارزش خود را از دست می دهد...
💡پس نکته اینجاست که ما با وجود خواسته هایی که برای «آینده» داریم، دچار «خطاهای حال» هستیم. یعنی با اینکه دوست داریم در آینده به فلان آرزو و هدف خود برسیم و امروز کارهایی باید انجام بدهیم تا سال دیگر همین زمان به آن رسیده باشیم، آن کارهای سرنوشت ساز را به تعویق می اندازیم. چون کار سختی است و در لحظه دلمان چیز دیگر می خواهد...
وقتی زمان حال به ما میرسد، شیرینی های مضر، تماشای تلویزیون، وقت تلف کردن در شبکه های اجتماعی را انتخاب میکنیم. این کارها ساده تر و مفرح تر است. همیشه به خودمان می گوییم: حالا می توانیم بعد از ظهر شنبه یا ماه بعد به آن مورد مهم بپردازیم. اما همیشه اهمیت بابرنامه بودن در زمان حال را دستکم می گیریم. لذا باید فکر کنیم چطور با دست های خود، امکان تحقق اهدافی که برای آینده داریم را با به تعویق انداختن کارهایی که ما را به این اهداف می رسانند، تخریب می کنیم...
بله. باید با اراده در رفتار خود تغییر ایجاد کنید و شجاعت و جرات این را داشته باشید که کارهایی که لازم است را از این پس بدون فوت وقت به انجام برسانید.
امیرالمؤمنین عليه السلام:
خشم، آتشى فروزان است. هركس خشم خود را فرو خورد، اين آتش را خاموش كرده است و هركس جلوی آن را رها كند، پيش از هركس، خودش در آن آتش مى سوزد
📚غررالحكم حدیث1787
کسی که عصبانی می شود و پرخاش می کند، در واقع می خواهد عقیده و حرف خود را بر دیگری تحمیل کند؛ در حالی که دیگری بر او مسلط شده است و موجب عصبانیت او شده است .
📌برای از بین بردن کلافگی و حس خستگی، بابرنامه شو!
#ترس خودت را قورت بده!
✅ امیرالمومنین على علیه السلام:
إذا هبت أمراً فقع فیه، فإنّ شدّه توقّیه أعظم ممّا تخاف منه (غررالحکم)
هرگاه از کاری ترسیدی، خود را بـه کام آن بینداز، زیرا ترس شدید از آن کار، دشوارتر و زیانبارتر از اقدام به آن کار است.
خودت کارت انجام بده.
🔻 خاطره ای کوتاه از سبک زندگی آیتالله بهجت قدسسره:
▫️ این دهههای آخر عمر با اینکه خیلی سختش بود،
▫️ باز هم کارهای شخصی را مثل همیشه خودش انجام میداد.
▫️ برای تجدید وضو رفته بود توی حیاط.
▫️ چند ساعتی گذشت و اهل خانه متوجه نبودنش شدند.
▫️ دیدند روی زمین افتاده و همانطور تسبیح به دست ذکر میگوید.
▫️ گفتند: «وقتی زمین خوردید، چرا صدا نزدید؟»
▫️ گفته بود: «گفتم شاید خواب باشید، یا کاری داشته باشید.»
📚 به شیوه باران، ص۶٩
🖊 #آیت_الله_خوشوقت ره:
#پدر_و_مادر حق آنها خیلی #بزرگ است، به هیچ وجه آدمها نمیتوانند #حق آنها را ادا کنند، همیشه باید ما #معتقد_باشیم که نمیتوانیم #حق_پدر_و_مادر را ادا کنیم، اگر چه وظیفه ما این است که تا آنجایی که میتوانیم به آنها #خدمت کنیم باز در عین حال باید باور کنیم.
#امام_سجاد ع با مادرشان از یک #ظرف #غذا_نمیخوردند، میگفتند من میترسم دستم برود طرف قسمتی از غذا که او دیده و میخواهد بردارد، اینها را هم مراعات میکرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 امام صادق به کسی که خیال میکرد حق مادر را به جا آورده چه گفت؟!...
🖊 #حاج_اسماعیل_دولابی ره:
مادرت را ببوس، دستش را بوسه بزن، پایش را ببوس تا به گریه بیوفتد، وقتی گریه افتاد خودت هم به گریه میافتی. آن وقت کارت روی غلطک میافتد و خدا همه درهایی که به روی خودت بستهای را باز میکند. این که فرمود بهشت زیر پای مادر است، یعنی تواضع کن.
آقای غلام شاه پسندی، محافظ رهبر معظم انقلاب:سال 67 پدر آقای خامنهای مرحوم شدند الان هم توی حرم امام رضا علیه السلام دفناند. اگر جلسهی ریاست جمهوری با یک رئیس جمهور خارجی هم بود وقتی پدر ایشان وارد میشدند، ایشان #تمام_قد میایستادند و با سرعت به طرف پدرشان میدویدند و حتماً دست ایشان را #میبوسیدند.
تا روزی که پدرشان مرحوم شد، من یاد ندارم یک بار آقای خامنهای به پدرشان برسند و دستشان را نبوسند، این نبود که حالا چون رئیس جمهور است و برای خودش کسی است، نه! دیدارشان با مادرشان چون بیشتر توی منزل بود ما کمتر دیدیم ولی پدرشان را با چشم خیلی دیدیم.
پدرشان میخواست از فرودگاه بیاید به ما میگفت بروید آنجا پدرم را بیاورید، #ویلچر هم ببرید، پیاده نیاید که اذیت میشود. بهشان بگویید #سیدعلی گفت: من مشکل دارم، اگه من بیایم باید 50 نفر با من همراه بیایند. من #شرمندهام.
به ریاست جمهوری که میرسیدیم آقای خامنهای دم در ورودی میآمدند توی ماشین و #کنار_پدرشان مینشستند و تا کنار در ساختمان همراهی میکردند. دم در ساختمان هیچ کدام از ما اجازه نداشتیم که حتی یک #انگشت از پدرشان را بگیریم کمک کنیم. آقای خامنهای خودشان پدرشان را #کمک میکردند تا از ماشین پیاده شود.
📚ماه در آینه، ص131