امام على عليه السلام:
نگاه كردن به شخص بخيل، دل را سخت مى گرداند.
النَّظَرُ إلَى البَخيلِ يُقسي القَلبَ .
تحف العقول صفحه 214
🌀 مدیریت خانه با کیست؟ مدیریت حقوقی با مرد است و مدیریت عاطفی با زن
🌀 مدیریت داخل خانه با زن است و مدیریت کلان با مرد است
🔻 #آخرین_آمادگی_برای_ظهور (ج۵)- ۲
🔹 دشمن دارد یک جریان سوءتدبیر را در خانواده تزریق میکند، آنهم اینکه جای نقش زن و مرد را عوض میکند، یا اینکه نقشها را مساوی اعلام میکند! لذا مدیریت خانه معلوم نیست دستِ کیست؟
🔹 براساس تفاوتهایی که بین زن و مرد وجود دارد (که در علوم شناختی و روانشناسی و... آمده است) طبیعتاً باید نقشهای متفاوتی برای آنها قائل باشیم، اما بعضیها اصلاً نمیخواهند تفاوت مرد و زن را قبول کنند!
🔹 «تالکوت پارسونز» که چهرۀ برجستهای در جامعهشناسی است، این الگو را که کسب درآمد و رهبریِ خانواده بعهدۀ مرد باشد و وظائف خانهداری و کدبانو گری بعهدۀ زن باشد را بهترین الگو دانسته است. همچنین برخی اندیشمندان غربی میگویند: در هر نظام و سازمانِ انسانی میباید سلسله مراتب وجود داشته باشد و این سلسله مراتب در خانواده ضروری بوده، میبایست فردی از اعضای خانواده در نقش اول باشد و خانواده را مدیریت کند.
🔹 مدیریت خانه با کیست؟ بهطور خلاصه میتوان گفت: مدیریت حقوقی (مدیریتی که جنبۀ پشتیبانی و جنبۀ سرپرستی و هدایت کلی دارد) با مرد است. اما مدیریت عاطفی، با زن است.
🔹 «حرف آخر را در خانه، چه کسی باید بزند؟» آنجایی که پای دل در میان است مامان، آنجایی که پای مدیریت حقوقی در میان است بابا. چه کسی باید دلش در خانه رعایت بشود؟ زن! لذا باید به بچهها گفت «مواظب باش دل مادرت را نشکنی!» و اینکه «مواظب باش غرور بابایت را نشکنی!»
🔹 مرد برایش این مهم است که همسرش از او اطاعت کند، زن هم برایش این مهم است که شوهرش به او علاقه داشته باشد؛ اگر این علاقه نباشد، دلش میشکند. باید این تفاوتها را ببینیم!
🔹 هم خانم باید مدیریت کند و نقشهای مدیریتی خودش را بشناسد، هم آقا. مدیریت کلان خانواده با مرد است و این چیزی است که روانشناسها هم گفتهاند. مدیریت خُرد(مدیریت در محیط خانه) با زن است؛ در دائرۀ داخلی خانه، بالاترین مسئولیتها و مدیریتها به عهدۀ خانم است.
🔹 در داخل خانه، یکی از کارهایی که انجام میشود «تربیت انسان» است و این کار بهقدری مهم و باارزش است که اگر مرد، صد سال هم زحمت بکشد، به شرفِ کار زن در این زمینه نمیرسد.
والدین باید در سوال پرسیدن کودکان حوصله به خرج دهند و هرگز از پاسخ دادن سوالات طفره نروند . کودکی که پاسخ سوال هایش را دریافت نکند تفکر خلاق نخواهد داشت .
هنگام پاسخ به سوال کودک از خودش بخواهید هر آن چیزی که درباره ی آن موضوع می داند ، بیان کند . به او بگوییم : “تو چی فکر می کنی” ؟ این امر موجب می شود کودک به تفکر واداشته شود .
به هر سوال کودک متناسب با سن خودش پاسخ دهید و ذهن او را به واسطه ی پاسخ هایی که می دهید دچار ابهام نکنید
▫️حق زبان
حضرت امام سجاد عليه السلام فرمودند:
حق زبان، دور داشتن آن از زشت گويى، عادت دادنش به خير و خوبى، ترك گفتار بى فايده و نيكى به مردم و خوشگويى درباره آنان است.
«حَقُّ اللِّسَانِ إِكْرَامُهُ عَنِ الْخَنَى وَ تَعْوِيدُهُ الْخَيْرَ وَ تَرْكُ الْفُضُولِ الَّتِي لَا فَائِدَةَ لَهَا وَ الْبِرُّ بِالنَّاسِ وَ حُسْنُ الْقَوْلِ فِيهِم»
🔺خصال، ص 566
#مشاوره
#تربیت_فرزند
#پایگاه_بزرگ_تربیتی
💢 تو تلاش کن تا آینده ات مانند ما نشود. ما که هیچی نشدیم!
✔️ در علم روانشناسی، پدر و مادر نزد کودک به عنوان نخستین #الگوها در نظر گرفته میشوند و عظمت و بزرگی این الگوها بر رشد و تربیت کودک بسیار تاثیر می گذارد. از طرف دیگر باید توجه داشت که این بزرگی در دید کودک از نظر مالی و اقتصادی نیست بلکه بزرگی ویژگی های شخصیتی و رفتاری آنان است
✔️ اما متاسفانه برخی والدین از نظر مالی دچار تنگنا هستند خود را نزد کودک #بدبخت معرفی میکنند و گویی در زندگی هیچ دستاوردی نداشتند و به همین سبب این اولین الگو ها در نزد کودک، کوچک جلوه داده میشوند.
✔️ به همین سبب کودک از همان ابتدا سعی می کند الگوهای خود را از فضای فارغ از #خانواده جستجو کند و این می تواند به معنای از دست رفتن یک پایگاه بزرگ تربیتی باشد.
🌴🌸🌴🌸
تو بر خلاف میل آن رفتار کن!
اگر نفس از تو تمنا کرد که صدر مجلس را اشغال کن و تقدم بر هم قطار خود پیدا کن، تو بر خلاف میل آن رفتار کن. ...، با فقرا مجالست کن، هم غذا شو، همسفر شو، مزاح (کن)، ممکن است نفس از راه بحث با تو پیش آید و بگوید تو دارای مقامی، باید مقام خود را برای ترویج شریعت حفظ کنی. با فقرا نشستن، وَقَعِ تو را از قلوب می برد. مزاح با زیر دستان تو را کم وزن می کند. پایین نشستن در مجالس از مقام تو کاسته می کند، آن وقت خوب نمی توانی به وظیفه شرعی خود اقدام کنی. بدان تمام این ها دام های شیطان و مکائد نفس است. رسول اکرم صلی الله و علیه و آله موقعیتش در دنیا از حیث ریاست از تو بیش تر بود و سیره اش آن بود که دیدی. ...باید وارد مجاهده با قصد خالص شد. آن وقت نفس اصلاح می شود.
(امام خمینی ، چهل حدیث، ص 86)
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
شخصی قبل از فوتاش به پسر خود گفت: این ساعت را پدربزرگت به من هدیه داده است. تقریبا ۲۰۰ سال از عمرش میگذرد. پیش ازاینکه به تو هدیه بدهم، به فروشگاه جواهرات برو و بپرس که آن را چه مقدار پول میخرند. پسر به جواهر فروشی رفت و برگشته به پدرش گفت: صدوپنجاه هزارتومان قیمت دادند. پدرش گفت: به بازارکهنه فروشان برو، پسر رفت و برگشت و به پدرش گفت: ده هزارتومان قیمت کردند و گفتند بسیار پوسیده شده است. پدر از پسرش خواست به موزه برود و ساعت را نشان دهد. پسر به موزه رفت و برگشت و به پدرش گفت: مسئول موزه گفت که پانصد میلیون تومان این ساعت را میخرد و گفت موزه من این نوع ساعت راکم دارد و آن را در جمع اشیای قیمتی موزه میگذارد. پدرش گفت: میخواستم این را بدانی که جاهای مناسب ارزش تو را میدانند. هرگز خود را در جاهای نامناسبت جستجو مکن و اگر ارزشات را هم پیدا نکردی خشمگین نشو. کسانی که برایت ارزش قائل میشوند، از تو قدردانی میکنند. در جاهایی که کسی ارزشات را نمیداند حضور نداشته باش؛ ارزش خودت را بدان!
گوهر خود را مزن بر سنگ هر ناقابلی
صبر کن پیدا شود گوهر شناس قابلی
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
⏰تعریف زیبایی از زمان⏰
زمان کند میگذره وقتی منتظری😓
زمان تند میگذره وقتی دیرت شده🤯
زمان کشنده ست وقتی غمگینی😪
زمان کوتاهه وقتی خیلی شادی😕
زمان بی پایانه وقتی دردی داری😩
زمان طولانی میگذره وقتی بی حوصله ای😣
توجه کن: زمان با توجه به اتفاقات درون تو میگذره نه عقربه های ساعت!
پس با زمان هایت بهترین حالات رو بساز💪👌
🆔 @sss1400
✅ اثر تلاش کوچک:👇👇👇😳
بخاطر میخی ، نعلی افتاد
بخاطر نعلی ، اسبی افتاد
بخاطر اسبی ، سواری افتاد
بخاطر سواری ، جنگی شكست خورد
بخاطر شكستی ، همه چیز نابود شد
و همه اینها
بخاطر كسی بود كه میخ را خوب نكوبیده بود....
یادمان باشد که
هر كار ما
حتی كوچك
می تواند اثری بزرگ داشته باشد
كه شاید در همان لحظه ما نبینیم ....
پس از تلاش اندک هم میتوان نتیجه بسیار گرفت.👌
هرگز از تلاش دست نکشید💪
🆔 @sss1400
«آن سوی مرگ» کتابی است که تلاش می کند از طریق مصاحبه با افرادی که ادعا دارند که مرگ را دیده و تجربه کرده اند این حس و این تجربه پیچیده و ماورایی را به خوانندگان ارائه کند. کتاب در سه بخش و هر بخش به یک خاطره اختصاص دارد که به صورت مصاحبه روایت می شود.
ماجرای اول کتاب، نمونهای است از آدمهایی که پس از کما، روحشان از سطح بیمارستان فراتر نرفته و مشاهداتی را پس از خروج روح از بدن، به یاد دارند، البته برخی خاطرات را برایمان بیان میکردند و برخی هم که جنبه شخصی داشت از افشای آن اجتناب مینمودند.
مصاحبه دوم به نوعی صعود و فراتر از ماجرای اول محسوب میشود. این ماجرا، نمونهای است از افرادی که روحشان فراتر از بیمارستان رفته و در سطح شهر چرخیده و با زشتیها و زیباییهای جامعه مواجه میشود؛ حتی روح فرد فصل دوم وارد قبر برادرش میشود و وقتی میخواهد آستانه بهشت را ببیند صدای روحانی میگوید تو نمیتوانی وارد شوی که مشاهدات او تا همین جا متوقف میگردد.
اما قصه سوم که حدیث عروج متعالی روح انسان است، مربوط به تجربه استادی است که لحظاتی روح از بدنش خارج میشود.
نویسنده:
برای قصه اول و دوم شاهدانی داشتیم که راستیآزمایی کنیم اما در قصه سوم مجبور بودیم به قرآن و احادیث رجوع کنیم و صحت یافتههایمان را بسنجیم که بین 90 تا 100 درصد مطالب بیان شده توسط این افراد با آیات و روایات تطبیق داده میشد و صحت آن از این طریق تأیید میگردید.
این اثر میکوشد بگوید مرگ عروج آدمی است به آسمانها
مرگ به هیچ وجه ترسناک نیست و آنچه هراسانگیز است؛ اعمال بد ما است. این اعمال بد و اثرات آن است که ترس میآفریند.
امیرالمؤمنین عليه السلام:
اگر خواستى از برادرت ببرى، ته مانده اى از دوستى خود براى او باقى گذار كه اگر روزى به فكرش رسيد كه آشتى كند به آن بازگردد
إنْ أرَدْتَ قَطِيعةَ أخيكَ فاستَبْقِ لَهُ مِن نفسِكَ بَقيّةً يَرجِعُ إليها إن بَدا لَه ذلكَ يوما مّا
نهج البلاغه، از نامه31
🆔 @sss1400