ذهن انسان می تواند بزرگترین دوست ؛ و یا دشمن انسان باشد ,
و این بستگی به آن دارد که چگونه آن را آبیاری کنیم ...
اگر همسران #محبت و احترام را می خواهند، باید از همان ابتدای زندگی مشترک شان بکوشند که روحیه #عفو و #گذشت را در خود تقویت کنند و در حقیقت، صاحب این کلید مشکل گشای زندگی شوند.
💠 بنابراین، اگر همسران #عزت و سربلندی خانواده را خواستارند، باید عفو و گذشت پیشه کنند؛ چراکه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نیز فرموده است:
👈علیکم بالعفو لا یَزیدُ الْعبدَ اِلّا عِزّا فَتَعافَوا یُعِزُّکُمُ اللّه ُ.
بر شما باد که عفو و گذشت داشته باشید، زیرا عفو موجب #عزت بنده است. یکدیگر را عفو کنید تا خدا شما را عزیز کند.
🔰والدین تعیین کننده رفتار فرزندان هستند
✍بچه ها شنوده های خوبی نیستند؛ اما مقلدهای خیلی خوبی هستند.
🔹وقتی شما فریاد می زنید که 🔪چاقو را زمین بگذارد، او نه تنها چاقو را زمین نمی گذارد، بلکه فریاد هم می کشد.
💢چرا که شما با داد و فریاد حرف تان را زده اید.
✍️بهتر است با مهربانی بگویید حیف دست قشنگ تو نیست چاقو ببره.
❤️اگر با مهربانی رفتار کنید، آنها هم جواب مهربانی شما را می دهند.
💢اگر با احترام با او برخورد کنید، او هم به شما احترام می گذارد.
در هر حال این شما هستید که تعیین می کنید، رفتار او چگونه باید باشد.
💎 سه دورهٔ تربیتی از دیدگاه پیامبر اکرم (ص)
١- دورهٔ سیادت و آقایی : دربرگیرندهٔ هفت سال نخست زندگی است ودراین دوره کودک آقا وسرور خانواده بوده وباید توجه خاصی به او شود. دراین دوره به اصول وموارد زیر توجه کنید:
الف- والدين باید مظهر عمل باشند نه حرف، هیچ تناقضی بین حرف وعمل آنها وجود نداشته باشد که موید آیهٔ مبارکهٔ اتامرون الناس با لبروتنسون انفسکم.
٢- دورهٔ بندگی واطاعت: هفت سال دوم زندگی است. فرزندان در این دوره نیاز به کمک وراهنمایی دارند و والدین باید اصول زیر را رعایت کنند:
الف- عدم تبعیض درخانواده
ب- هماهنگی درتربیت
پ- همکاری با مدرسه
ت- وفای به عهد
خ- گفتار نیک
ح- انتخاب الگو
ج- آزادی
چ- تفریحات سالم
٣- دورهٔ وزارت: شامل هفت سال سوم زندگی بوده و والدین باید در این دوره از فرزندان مشورت گرفته، بانظرخواهی از آنها درکارها وسایر مسائل زندگی برای آنها ارزش قائل شوند.
#حدیث_روز
امیرالمؤمنین عليه السلام:
🍃 خردمند کسی است كه دمى را در كارهاى بى فایده هدر نمی دهد و آنچه را براى هميشه همراه او نمى ماند، ذخيره نسازد
📚 غررالحكم حدیث2163
:
🌷داستان تربیتی .
استادی با شاگردش از باغى ميگذشت
چشمشان به يک کفش کهنه افتاد.
شاگرد گفت گمان ميکنم اين کفشهاي کارگرى است که در اين باغ کار ميکند بيا با پنهان کردن کفشهایش عکس العمل کارگر را ببينيم و بعد کفشها را پس بدهيم و کمى شاد شويم و بخندیم ...!
استاد گفت چرا براى خنده خود او را ناراحت کنيم؛ بيا کارى که ميگويم انجام بده و عکس العملش را ببين!
مقدارى پول درون آن قرار بده ...
شاگرد هم پذيرفت و بعد از قرار دادن پول ، مخفى شدند.
کارگر براى تعويض لباس به وسائل خود مراجعه کرد و همينکه پا درون کفش گذاشت متوجه شيئى درون کفش شد و بعد از وارسى ، پول ها را ديد.
با گريه فرياد زد : خدايا شکرت !
خدايی که هيچ وقت بندگانت را فراموش نميکنى ....
تو ميدانى که همسر مريض و فرزندان گرسنه دارم و در این فکر بودم که امروز با دست خالى و با چه رويی به نزد آنها باز گردم و همينطور اشک ميريخت....
استاد به شاگردش گفت:
هميشه سعى کن براى خوشحاليت ببخشى نه بستانی.....
+ در مقابل یک فرد معلول با سرعت کم راه بروید.
+ در مقابل مادری که فرزندش رو از دست داده ، بچه تون رو نبوسید.
+ در مقابل یک فرد مجرد، از عشقتون نگید.
+ در برابر کسی که دارایی ندارد ، از داشته هاتون مغرورانه حرف نزنید
هیچگاه فراموش نکنیم که هیچکس بر دیگری برتری ندارد،
مگر به " فهم و شعور "
مگر به " درک و ادب "
مگر به "تقوی و پرهیزگاری"
آدمی فقط در یک صورت حق دارد به دیگران از بالا نگاه کند و آن هنگامی است که بخواهد دست کسی را که بر زمین افتاده را بگیرد و او را بلند کند !
بیاد داشته باش که ؛این قدرت تو نیست،
این " انسانیت " است!
امام صادق علیه السلام از پدر بزرگوارشان از امام سجاد علیه السلام روایت کرده اند که فرمودند:
إِذا قامَ الْقَائِمُ علیه السلام أَذهَبَ اللّهُ عَنْ کُلِّ مؤْمنٍ الْعاهَةَ وَ رَدَّ إِلیْهِ قُوَّتَهُ.
هنگامی که قائم علیه السلام قیام کند خداوند از مومنان هرگونه آفت و بیماری و ناتوانی را دور ساخته و قدرت و توانش را به او باز می گرداند.
🌱الغيبة( للنعماني) ص 317
#خوشبینی
#قضاوت زود هنگام
#نگرش و باور انسان ها
مردی🙇♂ صبح از خواب بیدار شد و دید تبرش🪓 ناپدید شده. شك كرد كه همسایه اش آن را دزدیده باشد، برای همین، تمام روز او را زیر نظر گرفت.👀
متوجه شد كه همسایه اش در دزدی مهارت دارد، مثل یك دزد راه می رود، مثل دزدی كه می خواهد چیزی را پنهان كند پچ پچ می كند، آن قدر از شك خود مطمئن شد كه تصمیم گرفت به خانه برگردد، لباسش را عوض كند، نزد قاضی برود و شكایت كند.😤
اما👇
همین كه وارد خانه شد، تبرش را پیدا كرد.😳😍
همسرش آن را جابه جا كرده بود. مرد از خانه بیرون رفت و دوباره همسایه اش را زیر نظر گرفت و دریافت كه او مثل یك آدم شریف راه می رود، حرف می زند، و رفتار می كند!
✅ همیشه این نکته را به یاد داشته باشید که ما انسانها در هر موقعیتی معمولا آن چیزی را می بینیم که دوست داریم و بهش فکر میکنیم ...!
✳️ نگرش خود را به جهان مثبت کنیم و دیگران را مقصر شکست های خود نکنیم.
📌 راهی برای کاهش #استرس
کتاب خواندن
توجه به کتاب و کتابخوانی، یکی از نشانههای رشد و تعالی فرهنگی است. عادت به مطالعه، امری اکتسابی است که مانند دیگر الگوهای رفتاری در روند اجتماعی شدن فرد، پایه اولیه آن در خانواده شکل میگیرد. عادت به مطالعه والدین، سبب تشویق اعضای خانه در پذیرش این مسئله میشود. آنها به راحتی با کتاب انس و الفت میگیرند، به سوی آن جذب میشوند و مطالعه در زندگیشان، جزء امور ضروری تلقی میشود. تغییرات ارتباطی گسترده در جامعه امروز با ایجاد شکافی نسلی میان والدین و فرزندان، لزوم مراقبت خانوادهها را چند برابر کرده است. علیرغم جایگزین شدن نهادهایی چون آموزش و پرورش و رسانهها به جای خانواده در جامعهپذیر کردن افراد در سطح وسیع و مشغله زیاد کاری و فکری والدین که سبب میشود وقت کمتری برای فرزندان خود داشته باشند، والدین هنوز هم میتوانند فرزندان خود را با کتاب به عنوان دوستی مهربان آشنا کرده و تصویری جذاب و دوستداشتنی از آن در ذهن آنان ایجاد کنند تا فرهنگ کتاب و کتابخوانی در آنها درونی شود.
🔰دیدگاه اسلام به اشتغال زنان
در دیدگاه #اسلام، نهاد #خانواده هسته اصلی جامعه به شمار میرود و سلامت و ارتقای جامعه در گرو خانوادههای سالم، پویا و آرام دانسته میشود.
💠در همین راستا، #زن به جهت تواناییهای #طبیعی و #فطریاش محور اصلی خانواده محسوب میشود و جایگاه خاصی در امر تولید و #تربیت نسلهای آینده دارد.
💠 بر همین اساس، در نظر اسلام، زن باید بدون داشتن دغدغههای #مالی و اجتماعی، با فراغ بال و #آرامش، #مدیریت داخلی خانواده را انجام دهد و #مرد موظف است تمامی نیازها و حاجات #اقتصادی خانواده را تامین کند. بنابراین، زن به واسطه نقش موثری که در نیل به اهداف خانواده دارد، از حمایتهای مالی ویژهای، چون #نفقه، #مهریه، اجرت #شیردهی و اجرتالمثل کارهای منزل برخوردار است.