eitaa logo
سبک زندگی دینی
125 دنبال‌کننده
5.6هزار عکس
1.4هزار ویدیو
24 فایل
آیدی ادمین: @mohammaddostmr
مشاهده در ایتا
دانلود
🔰 تنظیم سبد رسانه در خانواده 🔻 خانواده باید سبد رسانه، میزان مصرف تصویر و فضای مجازی را مدیریت کند. وقتی خانواده همراه با بچه‌ها بی‌هدف رسانه را دنبال می‌کند، وقت کشی را به فرزندان خود می‌آموزد. در حالیکه اسلام چنین چیزی را از ما نخواسته است. ✅ اسلام دین سارعوا و سابقوا است. به ثانیه‌ها هم اهمیت می‌دهد. آنچه به شدت از ما حساب‌کشی می‌شود، دقایق زندگی ماست. اما ما به بچه‌هایمان تلف‌کردن وقت را یاد می‌دهیم. حتی اگر رسانه مفید هم باشد، نباید بیشتر از دوساعت برای آن وقت گذاشت.
💕بعضی آدمها خسیسند. خساست انواع مختلف دارد. یک نوع خساست هم هست به اسم خساست کلامی. طرف اشتباه میکند،دست و دلش می لرزد بگوید "ببخشيد" عاشق یک نفر شده،انگار جانش را میگیرند بخواهد بگوید "دوستت دارم" کاری برایش انجام میدهی،انگار از بند دلش کنده می شود بگوید " خیلی ازت ممنونم لطف کردی" و ... حرف خوب مالیات ندارد. اما گاهی نگفتنشان هزینه های هنگفتی به اطرافیانمان تحمیل میکند.
هر اندازه سبک زندگی به سمت توسعه یافتگی و پیش رفته، طلاق هم افزایش یافته است. به عبارت دیگر هر اندازه ، از سبک خود فاصله گرفته، طلاق هم بیشتر دیده شده است. دقت بر روی آمار در شهرهای یافته تر، شاهد خوبی بر این مدعا است.
💬 🔰 من به خدایی که امروز یک کودکِ گرسنه را سیر نمی‌کند، اما وعده بهشت فردا را به کودکان می‌دهد، نیازی ندارم!: ✍ گرسنگی و فقر در روی زمین هرگز توسط خداوند متعال به وجود نیامده است و عامل اصلی آن خود انسان است، قرآن در این زمینه می‌فرماید: 🍃 «ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاس ِ [روم/41] 🍃 فساد، در خشکی و دریا به خاطر کارهایی که مردم انجام داده‌اند آشکار شده است» بدون شک اگر زور زورگویان و ستمگران نبود، همه مردم در یک طبقه و مانند هم زندگی می‌کردند و هیچ فقیری نبود و هیچ بچه‌ای گرسنه نمی‌ماند. شاید سوال کنید چرا خدایی که مهربان است جلوی ستم و زور آنان را نمی‌گیرد؟ در پاسخ می‌گوییم: لازمه اختیار آدمی و این‌که انسان مختار باشد، این است که بتواند هر کاری بکند، اگر قرار باشد، خدا جلوی برخی گناهان را بگیرد و نگذارد انسان به دیگران ظلم کند و زور بگوید، دیگر انسان مختار نیست و حیطه اختیار او محدود می‌شود، لذا دیگر مسئول اعمال و رفتار خود نخواهد بود؛ بله اگر خداوند این ظلم‌ها و بی‌عدالتی‌ها را جبران نکند، آن موقع است که خلاف عدالت و حکمت خود عمل کرده است. قرآن کریم می‌فرماید: 🍃 «وَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ [زلزال/8] 🍃 و هرکس هم‌وزن ذره‌ای بدی کند، آن بدی را ببیند» که نشان از اوج عدالت الهی است؛ پس درواقع خداوند متعال چند سالی به انسان فرصت می‌دهد که راه درست یا نادرست را انتخاب کند، سپس بر اساس همان انتخاب خود او، از او بازخواست خواهد کرد و اگر راه ناصواب را در پیش گرفته باشد، به شدت مؤاخذه شده و در عذاب خواهد بود و برای تمام کسانی‌که به ناحق مورد ظلم و تعدی قرار گرفته‌اند، تمام ناملایمات را جبران خواهد کرد.
📌نبرد با نگرانی ✅استرس یا همان وقتی به میزان معمولی باشد، نه تنها آسیب زننده نیست،‌ بلکه نبودن آن سبب بروز مشکلاتی در ما می‌شود. 💠 تصور کنید اگر شما زندگی منهای استرس ابتدایی را تجربه می‌کردید، کارنامه‌ای با نمرات پایین را به دست می‌آوردید. 🔺کسی که کارهای مهم و غیرمهم هیچ تفاوتی برایش ندارد و شرکت در جلسه امتحان مانند نوشیدن یک لیوان آب است،‌ نتایج سودمندی نمی‌گیرد. پس وجود استرس به خودی خود یک ایجاد مسئله برای سیستم روانی ماست که با چیره شدن بر آن و حل مسئله، تجربه خوش آرامش را خواهد داشت. ❗️سخن جایی است که سطح آدم‌ها از تعادل خود خارج شده و عادی را مختل کرده است. در این شرایط برخوردار بودن از که بتواند استرس را مهار کند،‌ ضروری است. 💠 روان‌شناسان برنامه‌های متعددی را مانند ، ذهن، دارودرمانی و دیگر روش‌های مرتبط با درمان این مشکل را مطرح کرده‌اند.
🔴چگونه گناه نکنم ✍️شهید : اگر انسان خیال را در اختیار خودش نگیرد یکی از چیزهایی است که انسان را فاسد می‌کند؛ یعنی انسان نیاز به تمرکز قوّه خیال دارد. اگر قوّه خیال آزاد باشد، منشأ فساد اخلاق انسان می‌‌شود. امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمایند: النَّفْسُ انْ لَمْ تَشْغَلْهُ شَغَلَک؛ یعنی اگر تو نفس را به کاری مشغول نکنی، او تو را به خودش مشغول می‌‌کند. یک چیزهایی است که اگر انسان آنها را به کاری نگمارد طوری نمی ‌شود، مثل یک جماد است. این انگشتر را که من به انگشتم می‌ کنم، اگر روی طاقچه‌ ای یا در جعبه‌ ای بگذارم طوری نمی‌ شود. ولی نفس انسان جور دیگری است، همیشه باید او را مشغول داشت؛ یعنی همیشه باید یک کاری داشته باشد که او را متمرکز کند و وادار به آن کار نماید و الّا اگر شما به او کار نداشته باشید، او شما را به آنچه که دلش می ‌خواهد وادار می‌ کند و آن وقت است که دریچه خیال به روی انسان باز می‌ شود؛ در رختخواب فکر می‌ کند، در بازار فکر می‌ کند، همین‌ طور خیال خیال خیال، و همین خیالات است که انسان را به هزاران نوع گناه می ‌کشاند. اما برعکس، وقتی که انسان یک کار و یک شغل دارد، آن کار و شغل، او را به سوی خود می ‌کشد و جذب می ‌کند. 📚تعلیم و تربیت در اسلام، ص۲۷۸
امام على عليه السلام: هر كه عقل خود را كامل داند، بلغزد. مَنِ استَغنى بِعَقلِهِ زَلَّ ميزان الحكمه ج7 ص ۵۵۳
عليه السلام: اِرحَم مَن دُونَكَ يَرحَمكَ مَن فَوقَكَ؛ با فرودست خود مهربان باش تا فرادستت با تو مهربان باشد. [ ميزان الحكمه، ح 6960]
رعایت احترام و ادب متقابل! با خود به طور محترمانه و صحبت کنید. اثر این کار این است که وقتی زن و شوهر محترمانه سخن می گویند، فرزندان آنها نیز می آموزد که چه طور مؤدبانه صحبت کنند و احترام پدر و مادرشان را نگه دارند. این بهترین هدیه ای است که می توانید برای فرزند خود به ارث بگذارید. مثلا خانم خانه، وقتی همسرش وارد منزل می شود، به استقبال او برود. این رفتار باعث می شود، خستگیِ کار از تنِ او بیرون رود و احساسِ آرامش کند. البته او نیز متقابلاً چنین رفتاری انجام خواهد داد و کم کم به صورت یک عادت در می آید.
خوبی ها را هم ببینید! ✅نسبت به خود دیدگاه مثبت داشته باشید و بکوشید همیشه در مرحله اول کارهای خوب او را ببیند و مورد تحسین قرار دهید، زیرا و تحسین یک کار خوب، باعث تقویت و تکرار آن خواهد شد و خودتان از آن می برید. ⛔️چشمان خود را روی همدیگر باز نکنید و دایم مشکلات را به رخ طرف مقابل نکشید؛ چون این رفتار، موجب دلسردی در زندگی شده و کم کم نسبت به همدیگر حس بدبینی پیدا می کنید. پس«چشم ها را باید شُست، جورِ دیگر باید دید.»
یکی از اشتباهات این است که زن یا شوهر درخواست های خود را به طور کلی و مبهم مطرح می نمایند که این کار باعث ایجاد سوء تفاهم می شود. 👈مثال 1: درخواست مبهم زن زن به مرد میگوید: به من بیشتر کن. مرد هم پاسخ می دهد : چقدر دیگه به تو محبت کنم، تمام زندگیم رو که ریختم به پای شما...... 👈مثال 2: درخواست مبهم مرد مرد به زن می گوید: من در خانه به بیشتری نیاز دارم. زن هم فوراً پاسخ می دهد: صبح تا شب که بیرون هستی، وقتی هم که می آیی می خواهی ما ساکت باشیم و هیچی نگیم. ✅ روشن سازی درخواست زن به جای آنکه به مرد بگوید: بیشتر به من توجه کن، بیشتر دوستم داشته باش، بیشتر به من محبت کن، باید دقیقاً منظور خود را روشن سازی کند. ◀️ زن با تکنیک روشن سازی میگوید: 🔹روزی یک یا دو بار به من بگو دوستت دارم. 🔸بعداز شام بیا نیم ساعت با هم صحبت کنیم. 🔹وقتی در جمع دیگران و در مهمانی هستیم، سه تا چهار بار بیا کنارم بنشین و با من آرام حرف بزن تا همه بدانند که به من توجه میکنی.
خوش‌رویی، حالت مثبت و خوشایندی است كه عاطفۀ مثبت را برمی‌انگیزد و رابطه را دلپذیر می‌سازد. از این رو، در برخی روایات، به در روابط توجّه شده و بر نقش آن، تأکید شده است. ✅در حدیثی، گشاده‌رویی و چهره درهم نکشیدن، یکی از حقوق زن دانسته شده است. حَقُّ الْـمَرْأَةِ عَلَى زَوْجِهَا أَنْ يَسُدَّ جَوْعَتَهَا وَ أَنْ يَسْتُرَ عَوْرَتَهَا وَ لَا يُقَبِّحَ لَهَا وَجْهاً فَإِذَا فَعَلَ ذَلِکَ فَقَدْ وَ اللهِ أَدَّى حَقَّهَا؛(ابن فهد حلی، احمد بن محمد، عدّةالداعی،ص۸۱) ✅در بخش دیگری از این روایات، بر لزوم سُرورآوری چهرۀ زن برای مرد تأکید شده و تعبیرهای گوناگونی در بارۀ آن به کار رفته است. إِنَّ مِنَ الْقِسْمِ الْـمُصْلِحِ لِلْمَرْءِ الْـمُسْلِمِ، أَنْ يَكُونَ لَهُ الْـمَرْأَةُ إِذَا نَظَرَ إِلَيْهَا سَرَّتْهُ... الكافي ج5 ص327 ✅در برخی روایات نیز، خوشرویی عامل از بین رفتن کینه از دل معرفی شده است و دلی که در آن کینه نباشد آرام خواهد بود. حُسْنُ البِشْرِ يَذهَبُ بالسَّخِيمةِ . (الكافي : ٢ / ١٠٣ / ٦)