امام على عليه السلام:
المَصائبُ بِالسَّوِيَّةِ مَقسومَةٌ بَينَ البَرِيَّةِ
مصيبتها، بطور يكسان ميان مردم تقسيم شده است
غررالحكم ح 1302
زندگى اين جهان خالى از مصائب نيست منتها هر كسى به يك شكلی گرفتار مصيبت مى شود؛ آيا مى توان كسى را پيدا كرد كه در تمام عمر مصيبتى نديده باشد؟
مصیبت های موجود در زندگی دلایل مختلفی دارد. گاه آزمايش و امتحان است، گاه كفاره گناهان، گاه زنگ بيدارباش و گاه در ظاهر مصيبت است و در باطن موهبت و رحمت و به طور دقيق نمى توان تعيين كرد كه هر مصيبتى از كجا سرچشمه گرفته هرچند در بعضى از موارد قرائنى براى شناخت سرچشمه وجود دارد. با اين حال گاهی انسان با مشاهده مصيبتى بی تابی زیاد کرده و زبان به ناشكرى می گشايد!
در هر حال آن ها كه در برابر مصيبت هاى كوچك جزع و فزع مى كنند، مستحق مصيبت هاى بزرگترى مى شوند و به عكس اگر شكر الهى را به جا آورند و حتى آن را به عنوان موهبتى از پروردگار متعال پذيرا شوند چه بسا خداوند مواهب مهمى نصيب آن ها كند كه آن مصيبت در برابر آن كوچك و ناچيز است
🖊احمدحسین شریفی
🔶آدمیان معمولاً تمایلی به گلها و گیاهان خاردار ندارند. در حالی که بیشتر داروهای گیاهی و درمانی از همین نوع گلها و گیاهان به دست میآید!
🔶همچنین عموماً روی خوشی به ناقدان و عیبجویان نمیدهند. در حالی که برای بهبودی و پیشرفت و تعالی نعمتی بینظیرند.
🌹امام صادق علیه السلام:
أَحَبُّ إِخْوَانِي إِلَيَّ مَنْ أَهْدَى إِلَيَّ عُيُوبِي؛ محبوبترین دوستانم کسانیاند که عیوب من را به من هدیه دهند.
♦️حدیثی بسیار کاربردی |
▫️آیت الله فاطمی نیا حفظه الله : این حدیث را من در تهران، در برنامه های رادیویی، این ور اون ور گفتم، بعضی خانواده ها کارشان با این حدیث درست شد، بنده مطلع شدم، گاهی تو ماشین میرفتم تو چراغ قرمزها ماشین می ایستاد می دیدم که یک عده میدوند با قلم و کاغذ که آقا آن حدیث چی بود، یک بار دیگر بگویید ما بنویسیم و این حدیث از امیرالمومنین علیه السلام است من یک وقت حساب کردم این حدیث را شرح بکنیم یک کتاب میشود.
▫️حضرت در یک جمله کوتاه میفرماید:"الاحتمال قبر العیوب" یعنی تحمل، بردباری قبر عیب هاست، چه طور جسد در قبر پنهان میشود، همه عیب ها با بردباری پنهان میشود.
▫️دو نفریم نشستیم، آن آقا به من یک چیز بدی گفت، حالا بیایم بگویم خودتی، ها؟ عین چیزی که به من گفت برگردانم به خودش، این عیب است دیگر.
میگویند فلان کس حرف زشت از دهانش بیرون آمد، این یک عیب، او برمیگردد یک چیز دیگر میگوید بعد دوباره به من توهین شد، این هم یک عیب، آقا یک وقت دیدی یک سِری از من پیش آن آدم است، یک سری هم از او پیش من است، گاهی در دعواها میگویند دهنم را باز نکن، بگم حالا! آن طرف هم میگوید ما هم اگر بخواهیم بگوییم، ما هم داریم! یک وقت دیدی سِری فاش شد، این هم یک عیب، خدا نکرده طلاقی واقع شد، عیب، بچه بی تربیت شد، عیب.. من حساب کردم در شرح این جمله یک رساله میشود نوشت."الاحتمال قبرالعیوب" یک تحمل بکنی همه دفن میشود.
▫️یک مردی بود بنده خدا میگفت ما میرسیدیم منزل این زن ما سفره ناهار ما را که می آورد از همان آن شروع میکرد، می گفت تو گدائی، تو بیست سال است من را اسیر کردی تو چه شوهری هستی تو مرد چنین و چنانی.. میگفت آقا ما دعوا میکردیم تا غروب، بعد از غروب میگفت نمازی میخواندیم یک خسته گی میگرفتیم! دوباره دعوا میکردیم تا سه بعد از نصف شب، باور بفرمائید این حدیث را گفتم کارشان درست شد، مرد گفت که خانوم طبق معمول سفره را که آورد شروع کرد، میگوید یاد این افتادم که "الحتمال قبر العیوب" هیچی نگفتم، آقا میگوید تمام شد، ریشه کن شد،چرا آدم داد بزند، فریاد بزند، اوقاتش را تلخ بکند، زن و بچه را آزار بدهد، چرا؟ حیف نیست. "الاحتمال قبر العیوب"
♦️پرکردن اوقات فراغت |
▫️ای عزیز! مراقب باش تا دسترسی به فضای مجازی و تلفن همراه و کامپیوتر و تلویزیون، اوقات فراغت فرزندت را در خانه پر نکند، چرا که دیگر جایی برای امور لازمی چون گفتگو و داشتن جنب وجوش و بازی های جمعی و کارهای دستی و تفکر و مطالعه و خلاقیت و نوآوری باقی نمی گذارد.
📕 سلوک با فرزند ص ۱۴۲
🔰بسم الله
علامه طباطبایی :
صراط ، پلی است که بر جهنم است و همه باید از آن بگذرند و در واقع آن پل ، حقیقت همان چیزی است که مردم در دنیا بر آن قرار دارند و بر متن صراط می باشند .
عده ای از آن می گذرند و دل به دنیا و تعلقاتش نمی بندند و به نظرِ توشه برداری به آن نگاه می کنند و هیچ گاه از خدا غفلت نمی ورزند. چنین کسانی از صراط در این دنیا گذشته اند و در آخرت هم خواهند گذشت. عدّه ای دیگر را زر و زیور دنیا به خود مشغول می سازد و نطرشان را از خدا می پوشاند و به ناچار ، به گناهان و غفلت ها مبتلا می شوند . از این رو نمی توانند (اینجا و آنجا) از صراط بگذرند .
.
بنابر این می توان گفت همه مردم بر متن صراط قرار دارند ولی توجه ندارند. اهل معرفت در اثر توجه شان به حضرت حق -سبحانه- در همین عالم ، منازل آخرت را با مجاهدتشان که [اَحَدُّ مِنَ السِّیف] است طی می کنند و دنیا را برای دنیا نمی خواهند ، بلکه از آن توشه بر می گیرند تا سفر الی الله را به انجام رسانند .
علامه طباطبایی(ره) ثمرات الحيات/ جلسه ۸۶
💎 راهکارهای دوستی ماندگار
❤️ امام صادق علیهالسلام:
اِذا اَرَدْتَ اَنْ يـَصـْفـُوَلَكَ وُدُّ اَخـيـكَ فـَلا تـُمـازِحـَنَّهُ وَ لا تـُمـارِيـَنَّهُ وَ لا تـُبـاهـِيـَنَّهُ وَ لا تُشارَنَّهُ.
❇️ اگـر مـیخواهى دوستى برادرت برايت صاف و خالص بماند،
➖ هيچگاه با او شوخى و مجادله نكن و
➖ به او مباهات نفروش و
➖ او را شرمسار ننما.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۸، ص ۲۹۱
#ارسالی از اعضا
سلام به شما عزیزان🌺
انشاءالله طاعات و عباداتتون قبول باشه🌺
می خوام یه خواهشی ازتون بکنم و دعوتتون کنم به یک کار خیر که انجامش بسیار ساده و راحت ولی آثار و برکاتش بسیار فراوان و عمیق هست....🌺
اما قبلش می خوام یه نکته ای رو بهتون بگم ؛
یادتون هست چند روز پیش توی برنامه "زندگی پس از زندگی" قسمت بیست و دوم جوانی بود به اسم آقای "حامد طهماسبی" که یکی از بهترین و تاثیرگذارترین قسمت های این برنامه بود
و یکی از آموزنده ترین بخش های صحبت هاشون اونجایی بود که تعریف میکردند زمانی که بچه بودند توی حسینیه، پیرمردی بود که موقع خروج کفش هایش را گم کرده بود و ایشون کفشهای پیرمرد رو پیدا میکنه و جلوی پاهاش جفت میکنه. پیرمرد خیلی خوشحال می شه و براش دعا میکنه و میگه که: " الهی پاهات بلا نبینه جوان"
و بعد در عالم بعد از مرگ بهش نشون داده بودند که ایشون در طول زندگی سه مرتبه با موتور تصادف کرده بوده و یک بار از بالای درخت افتاده بوده و یک بار هم که همون تصادف آخرش که منجر به تجربه مرگش میشه که دکتر ها بهش گفته بودند باید پاهات قطع میشد.....
اما توی هیچ کدوم از این حوادث هیچ وقت هیچ آسیبی به پاهاش نرسید و این در اثر همون دعای ساده و مختصری بود که این پیرمرد در حقش کرده بود و گفته بود که: "الهی پاهات بلا نبینه جوان"
حالا خواهشی که من ازتون داشتم همینه🙏 که بیایم از این به بعد همه مون به بهانه های مختلف بیشتر در حق همدیگه دعا کنیم و این دعا ها رو ساده نبینین و از اثرات دعا ها غافل نشیم....
مثلاً وقتی کسی برامون کاری انجام داد به جای این که بهش بگیم "مرسی" که یک واژه بیگانه هست و هیچ لطفی نداره
و حتی وقتی که میگیم خیلی ممنون، متشکرم ،لطف کردین ، در کنارش یه دعای کوچیک و قشنگ هم داشته باشیم مثلاً بگیم :
"خدا امواتت رو بیامرزه"
یا " انشاءالله زیارت بقیع نصیبت بشه"
یا " انشاءالله از از آب حوض کوثر بنوشی"
یا" انشاءالله همیشه جیبت پر از پول باشه"
یا " ان شاءالله خدا ازت راضی باشه "
و یه دعای خیلی مهم که بگیم:" ان شاءالله که هر کس حقی به گردنت داره ازت راضی بشه و هیچ حق الناسی به گردنت نمونه"
و یا مثلاً بگیم که:" انشاءالله شهید بشی"
و یا خیلی دعاهای مادی و معنوی زیبا و عمیقی که خود شما خیلی بهتر از من بلد هستید🌺
مطمئناً وقتی که ما صادقانه و خالصانه در حق کسی دعایی بکنیم خداوند هم که از ما بسیار بسیار مهربون تر و بخشنده تر هست همون دعاها رو در حق خود ما هم به اجابت میرسونه🌺
اگر که دوست داشتید این تقاضای من رو برای گروهها و دوستانتون بفرستید و مُبَلِغ این کار خیر باشید.🌺
ان شاءالله که خدا به همه مون توفیق بده که بتونیم قدمی کوچیک برای رضایت خاطر و شادی قلب آقامون امام زمانمون برداریم
و با همین دعاهای به ظاهر کوچک و ساده باعث رفع مشکلات و همینطور ایجاد خیرات و برکات مادی و معنوی بسیاری برای خودمون و دیگران باشیم و ان شاءالله که عاقبت همه مون ختم بخیر بشه🙏🤲
التماس دعا 🙏🤲
صله رحم
💚قالَ أمير المؤْمِنين - عليه السّلام - : مَنْ يَضْمِنُ لَي خِصْلَةً واحِدَةً أضْمِنُ لَهُ أَرْبَعَةً مَنْ يَضْمِنُ لِي صِلَةَ الرَّحِمِ أَضْمِنُ لَهُ بِحُبِّ أَهْلِهِ، وَ بِکثْرَةِ مالِهِ، وَ بِطُولِ عُمْرِهِ، وَ بِدُخُولِ جَنَّةِ رَبِّهِ. 🌻
❤️أميرالمؤمنين عليه السّلام فرمود:
کسى که داشتن يک خصلت را تضمين کند، من چهار خصلت را در او تضمين مى کنم؛ *کسى که «صله رحم» را در زندگى داشته باشد*
من دوستى فاميل،
فراوانى اموال،
طول عمر,
و دخول در بهشت پروردگارش, را براى او تضمين مى کنم.🌹
📚 «جامع الأخبار»
🌴 🌴 🌴 🌴 🌴 🌴 🌴
💠بعضی خیلی حاضر جوابند
〽️ تمرین کنید تا دیرتر جواب بدید.
❌دیر نمیشه، کمی فکر کنید بعد جواب بدید. حاضر جوابی گاهی آدم رو از نعمتها محروم میکنه.
گاهی توی ذوق کسی میزنیم؛ مثلا طرف میگه این پارچه رو خریدم توی دنیا نمونه نداره، شما هم سریع میگید از این همهجا ریخته! 🥴
💠 *توی ذوق و دهن کسی زدن، خلاف ادب مومن است* 💠
آیت الله فاطمی نیا
🌸🍃﷽🌸🍃
🔻سختی و آسانی🔻
✍ یکی از عبارتهایی که زیاد تو قرآن تکرار شده اینه: «یَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَن یَشَاءُ وَ یَقْدِرُ».
مثلاً در سوره شوری میخونیم:👇
🕋 لَهُ مَقَالِیدُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ، یَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَن یَشَاءُ وَ یَقْدِرُ، إِنَّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ (شوری/۱۲)
💢 کلیدهای آسمانها و زمین از آنِ اوست.
💢 #روزی را برای هر کس که بخواهد گسترده میسازد، یا تنگ میگیرد.
💢 زیرا او به همه چیز داناست.
✔ به یکی «آسان» میگیره و «گشایش» میده، امّا به یکی دیگه «سخت و تنگ» میگیره!
✔ به یکی میگه کشتی بساز (نوح)، به یکی دیگه میگه کشتی سوراخ کن (خضر)!
✔ یکی سلیمان(ع) میشه با «داشتن»، یکی ایّوب(ع) میشه با «نداشتن».
👈 و خلاصه همیشه این «بالا و پائینها» تو زندگیِ افرادِ مختلف وجود داره.
✅️ چون #خدا نسبت به بندههاش آگاه و حکیم است، و میدونه که #رشدِ هر کسی در چه چیزی است:
☜ «رُشدِ روحیِ» بعضیها در «گشایش و راحتی» است..
☜ ولی «رُشدِ روحیِ» بعضیهای دیگه در «تنگنا و سختی».
☝️ یعنی هر کسی در یک شرایطِ خاصّی #رشد میکنه...
ممکنه پول، قدرت، راحتی، سلامتی، آسایش و رفاه برای بعضیها «سمّ» باشه،😱 ولی برای بعضیهای دیگه «مُفید» باشه.🤓
در همین سوره شوری میفرماید، #روزیِ بعضی بندهها اگر زیاد بشه، طغیان و سرکشی میکنند:👇
🕋 وَ لَوْ بَسَطَ اللهُ الرِّزْقَ لِعِبَادِهِ لَبَغَوْا فِی الْأَرْضِ، وَلَکِن یُنَزِّلُ بِقَدَرٍ مَّا یَشَاءُ، إِنَّهُ بِعِبَادِهِ خَبِیرٌ بَصِیرٌ (شوری/۲۷)
💢 اگر خداوند #روزی را برای بندگانش وسعت بخشد، در زمین طغیان و ستم میکنند.
💢 ولی به مقداری که میخواهد و مصلحت میداند، نازل میکند.
💢 زیرا او نسبت به بندگانش آگاه و بیناست.
👌 پس بندهی زرنگ، چه در گشایش باشه و چه در تنگنا و سختی، چه داشته باشه و چه نداشته باشه، همیشه #رضایت داره..
و دنبالِ اینه که از شرایطِ موجود نهایتِ استفاده رو بکنه و #رشد کنه، و بزرگ بشه..😌😇
چون این بازی رو خوب بلده..
#معارف_قرآن، #خدا، #امتحان، #بلا، #رزق، #روزی، #سختی، #آسانی.
الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج