👤 علامه مصباح یزدی(ره):
🔷 ما اگر كارهايى كه مىخواهيم بكنيم منتظر همسايه و خويش و قوم و مسئول فلان اداره و فلان دستگاه باشيم مزرعهمان هيچ وقت درو نمیشود.
🔷 اگر كارى بخواهد انجام بگيرد آن وقتى است كه خودمان آستينها را بالا بزنيم و داسها را تيز كنيم و مشغول بشويم اگر كارى را خودمان شروع كرديم ممكن است بعد كمك هم پيدا كنيم و حتما هم پيدا میشود اما اگر منتظر باشيم تا ديگران بيايند و با هم كار شروع كنيم يا ديگران شروع كنند ما به آنها ملحق بشويم همين جا سر جايمان خواهيم بود.
چک کردن گوشی موبایل همسر: صحیح یا غلط؟🤔
اگر به دنبال پیدا کردن سند و مدرک
برای گیر انداحتن همسرتان. هستین
بخونید👇
زوجها بهتر است به جای این کار سعی کنند مچ همدیگر را در مواقعی که کار خوبی انجام میدهند بگیرند. گرفتن مچ همدیگر در مواقعیکه کار بدی انجام میدهیم هیچ عاقبت خوشی ندارد و هیچکس هم دوست ندارد بداند که کسی او را مدام کنترل میکند.🙄
اگر کسی عادت به چک کردن همسر خود دارد بدون اینکه قبلاً خیانتی صورت گرفته باشد، به این معنی است که اعتماد به نفس بسیار پایینی دارد. احتمالاً نگران هستند که اگر مراقب نباشند، همسرش فردی جذابتر از آنها پیدا کند.
خیلیها را دیدهام که با این نوع حسادتها همسرانشان را از خود دور کردهاند.
پس مراقب باشید: اگر شما هم اهل اینطور چک کردنهای آزاردهنده هستید، فقدان اعتماد شما میتواند به خیانت همسرتان در آخر منجر شود.
#حساب_کتاب
✍ زن، ستونِ خانه است، اگر مراقب نباشید؛ ناگهان فرو میریزد!
زنان بیحوصله که میشوند، به روزمرگی و خستگی که دچار میشوند، حتی همان چای اول صبحی که برایتان دم میکنند، طعم تلخش غالب خواهد بود!
شب که خسته از مشغلههای روز، به خانه برمیگردید، به چشم خواهید دید که باز هم مثل همیشه، همه چیز مرتب است و سرجای خودش ؛ جز یک چیز....
زندگی رنگ ندارد، عطـر ندارد!
و غبار #عادت راه نفس خانه را بند آورده است.
▫️آقاجان!
حساب کتاب کن، هزینه زیادی ندارد گاهی با جملاتی، با کمکی در کارِ خانه، با هدیهی کوچکی، یا یک قرار دونفرهی وسط هفته و ... غافلگیرش کنی!
نگرانی شما از خستگی و کلافگیاش و تلاش برای عوض کردن شرایط؛ پیامی را به قلب او مخابره میکند که «برایتان مهم است»
√ گاهی همین اقدامات کوچک، خانه را زنده میکند و شما میتوانید دوباره خستگیهایتان را پای همین ستون، در کنید...
تفاوتهامون
آقایان جزییات را نمیبینند، چون دید نزدیکشان خوب نیست مثلا گل سر خانوم را ، یا حتی مدل موی زن را پس خانوم اگر تغییری ایجاد کرد باید به مرد بگوید ، بگوید مبل را جابجا کردم
بگوید موهامو کوتاه کردم می پسندی🤗
مهمان میخواهد برایتان بیاید اگر میخواهید مرد کار کند یک لیست تهیه کنید و به او بگویید فلان کارها را تو انجام بده (میوه بیار چایی بیار بشقابها را بیار)
اگر نخواهید مرد انجام نمیدهد چون جزییات را نمیبیند
مثلا خانوم گوجه فرنگی رو تبدیل به گل رز کرده گذاشته رو سالاد اگر به مرد نگویید ،عزیزم این گل رز که گذاشتم رو سالاد قشنگه؟
گل رز گوجه ای را میخورد و میگوید چرا گوجه ها رو اینقدر درشت ریز کردی چون دید نزدیک مرد بد است.
اما خانم در عرض چند ثانیه تمام تغییرات در ظاهر آقا و اطرافش را همزمان با هم را تشخیص می دهد
زن و شوهری را تصور کنید که در خیابان قدم میزنند.
خانم در ویترین مغازهای لباسی را میبیند و میپسندد؛ شوهر میگوید: برویم تا آن را بخریم، خانم بر خلاف میل شدید خود میگوید: لازم نیست؛ میترسم دیر به خانه برسیم و وقت کافی برای تهیهی غذا نداشته باشم!
شوهر هم بیخبر از میل باطنی همسرش به راحتی منصرف میشود؛ چرا که میپندارد بانویش همان منظوری را دارد که میگوید!
اما خانم دلش میخواهد که شوهرش اصرار کند و بگوید عزیزم تو در این لباس مثل فرشتهها خواهی شد و برایش بخرد!
اما مرد اصرار نمیکند و حتی میپرسد: برای شام چی میخواهی درست کنی؟
خانم هم با بیحوصلگی غذایی نه چندان دلچسب تهیه میکند و با دلخوری آن را سرو میکند...
شاید همین داستان، آغاز یک طوفان سهمگین باشد، چرا که بانو از مردش، دلخور است و در ذهنش او را به بیتوجهی و عدم محبت محکوم میکند، مرد هم که علت ابروهای گره خوردهی همسرش را نمیداند، بیتوجه به او به خواندن روزنامه یا تماشای تلویزیون مشغول شده و هر لحظه این احتمال قویتر میشود که زندگی زهرمار شود، چرا که مهارتهای زندگی کردن را کامل یاد نگرفتهاند
11.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مهم و شنیدنی به زوجین
🎙مرحوم استاد فاطمینیا
#امامرضا(علیه السلام):✨
💢با ارحامتان صله کنید اگرچه به یک آشامیدن آب باشد و بهترین صله رحم خودداری از اذیت و آزار خویشاوندان است.
📘الکافی، ج۲، ص۱۵۱
👶 این جملات رو به فرزندتون نگید
1️⃣ مثل بچهها رفتار نکن/ اینقدر لوس نباش!
بچهها تعریف درستی از لوس بودن یا نبودن ندارند، بهتره به بچهتون به طور صحیح رفتار یا کار اشتباهی که انجام داده رو یادآور ی کنید، مثلا اگه چیزی رو شکسته بگید: «این کاری که الان انجام دادی، اشتباه بود باعث شد ظرفها بشکنه، پس بیا با هم جمعشون کنیم.»
2️⃣ اگه این کارو بکنی یا نکنی، تنبیه میشی!
هیچوقت برای درست کردن یک رفتار در بچهتون از تنبیه و تهدید استفاده نکنید. مثلا نگید «اگه کاری که بهت گفتمو نکنی، اونوقت...! این احساس ترس رو به بچهها منتقل میکنه.
بجاش بگید «اگه بدوبدو کنی، با سر میخوری زمین، لطفا کمی آرومتر...»
3️⃣ حالا بعدا به خدمتت میرسم!
بهتره به جای اینکه اضطراب و ترس رو با این جمله بهش منتقل کنید، خیلی مستقیم و روشن بگید مثلا: «لازمه بهت یادآوری کنم که ما اجازه نداریم به هم بیاحترامی کنیم. زبون درازی بیاحترامیه. به نظرم بهتره امروز کارتون نبینی، به جاش با کمک کردن به من خوشحالم کنی».
👶 پدر و مادر عزیز این ۴ نکته رو فراموش نکنین
بچهها رو با احترام صدا کنید
🔸 مثلا بگین: علی آقا، نازنین خانم و ... وقتی مؤدبانه و محترمانه صداشون میکنین بهشون حس خوبی میدید.
از بچهها کمک بگیرین
🔸مثلا بگین: مهدی جان شما خیلی قوی و پر زوری میشه به مامان کمک کنی تا بالشتها رو بذاریم سر جاش، مرسی پسر قوی مامان.
از بچهها تعریف کنین
🔸مثلا بگین: وای دیروز که با هم آشپزی کردیم چقدر بهمون خوش گذشت، من خیلی دوس داشتم... امروز بیا با هم اتاقو مرتب کنیم و دوباره خوش بگذرونیم.
از بچهها نظر بخواین
🔸مثلا بگین: به نظرت چیکار کنیم که یادمون نره مسواک بزنیم و همیشه دندونامون تمیز و سالم باشن، وقتی بچهها خودشون راه حل بدن بیشتر همکاری میکنن.
بچه ها باید با اسباب بازیشان بازی کنند و آنهارا مستهلک کنند وعوض کنند تا یاد بگیرند که «اثاث زندگی در خدمت من هستند، من در خدمت اثاثیه نیستم.»
اما ما بچه ها را طوری بار می آوریم که آن ها در خدمت اسباب بازی هایشان قرار می گیرند یکی از دلایلش هم همان «نظم» است. میخواهیم بچه هایمان مرتب و منظم باشند
«همه چیز را نگهدار خراب نشه» خیلی هم با افتخار این حالت را به بچه ها امر می کنیم. دائم به بچه ها تلقین می کنیم که دست نزن و خراب نکن، فقط داشته باش و بچه ها هم یاد می گیرند که چیزی را مستهلک نکنند و فقط جمع کنند و داشته باشند بدون اینکه از بازی و استفاده کردن از آن لذت ببرند.
🖼 گفتاری ازحضرت زهرا به امام حسن علیه السلام💚
📝کوتاه، اما پرمحتوا
👈اشبه اباک یا حسن
👈و اخلع عن الحق الرسن
👈و اعبد الها ذا المنن
👈و لا توال ذالاحن
دو بیت از اشعاری که #حضرت_زهرا سلام الله علیها وقتی با فرزندشون #امام_حسن_مجتبی علیه السلام بازی میکردند. (نجوای مادرانه داشتند و به تربیت روحی و پرورش فکری و اخلاقیشون می پرداختند) سروده اند.
🤏 بی تردید نخستین آموزه هایی که والدین ومربیان به کودکان می آموزند، در شکل گیری شخصیت و ساختار فکری و فرهنگی آنان نقش تعیین کننده دارد.
از این رو آنان باید با دقت و وسواس بسیار به محتوای آموزه ها توجه کنند.
👏در این مساله #حضرت_زهرا سلام الله علیها درسی بزرگ، به تمامی والدین و مربیان کودکان آموختند که ذهن خالی فرزندان را با چه آموزه ها و دانستنیهایی می توان پر کرد.