کودک و نوجوان نسل امروز ، در زمینه استقلال و مهارت های خودیاری از سن خود پایین تر و ضعیف تر عمل می کند !!!!!!!!
والدین به دلیل عجله و نداشتن زمان کافی ، از سن پایین شخصا" کارهای فرزندشان را انجام می دهند .
در صورتی که آنها نياز به تمرين دارند تا مهارت های حرکتی و خودیاری شان پيشرفت كند .
هول كردن، غر زدن، داد زدن، دعوا كردن شما باعث افزايش سرعت آنها نخواهد شد تنها روی اعتماد به نفس و خودباوری فرزندتان تاثير منفی خواهد گذاشت .
یکی از شیوه های تربیتی امام سجاد علیه السلام، شیوه "تغافل" یا "چشم پوشی" است.
امام زین العابدین(علیه السلام) در دعای ابوحمزه خداوند را به عنوان مربّی که از گناه بنده تغافل نموده ،گویا گناهی را مرتکب نشده است،ستایش میکند:
«والْحمدُللّه الّذی یَحلُمُ عنّی حتّی کانّی لاذنبَ لی»
در اینجا امام(علیه السلام) با لسان دعا، روش تربیتی تغافل را به همه ی مربّیان آموزش می دهد، چرا که وقتی خداوند برای اصلاح رفتار بندگان از خطاهایشان تغافل میفرماید پس تمامی بندگان در مقام تربیت باید به این نحو عمل کنند.
بنابراین قبول توجیه های متربّی(فرزند یا دانش آموز) از طرف مربّی، زیرکی مربّی را خدشه دار نمیکند، بلکه مایه ی بزرگواری و اثر گذاری بیشتر مربّی است.
🌿🌺🌷💐🌸🌹🌿
امیرالمومنین:
🔶 «قلب نوجوان چونان زمين کاشته نشده، آماده پذيرش هر بذری است که در آن پاشيده شود.
پس در تربيت تو شتاب کردم، پيش از آنکه دل تو سخت شود، و عقل تو به چيز ديگري مشغول گردد، تا به استقبال کارهايي بروي که صاحبان تجربه، زحمت آزمون آن را کشيده اند، و تو را از تلاش و يافتن بي نياز ساخته اند، و آنچه از تجربيات آنها نصيب ما شد، به تو هم برسد و برخی از تجربياتی که بر ما پنهان مانده بود برای تو روشن گردد
(نامه ۳۱ نهجالبلاغه)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نمازی برای سعادت فرزندان!
🎙#استاد_رفیعی
13.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امر و نهی بیجا!
🎥سیره اهل بیت (ع) در شیوه برخورد با خطای جوانان و نوجوانان در كلام حجت الاسلام دكتر رفیعی
🎙#استاد_رفیعی
🔆 پسرتان را «حمایتگر» و «خَدوم» تربیت کنید!
🔻 پسری که میخواهد مرد بشود باید دو ویژگی را یاد بگیرد: اول «حمایتگری» و دوم «خدمت بیمّنت».
👈 حمایتگری از افتادگان، زنان، کودکان و هر کسی که ناتوان باشد؛ این باید عنصر اصلی رشد پسرها بشود. یک مادر باید این را به پسرش یاد بدهد؛ نه آن که بگوید: «نبینم خوراکی رو دادی به دوستات!»
⚠️ همانطور که یک زن برای «مادر بودن» باید فداکاری بکند، یک مرد باید «خدمت بیمّنت» بکند. مادر نباید به پسرش خدمات زیادی بدهد. تو را به خدا پسرانتان را خَدوم بار بیاورید! خدوم، یعنی بسیار خدمتکننده بیمّنت. هیچ شهیدی از شهدای مدافع حرم، دفاع مقدس و انقلاب نداریم، الّا اینکه اگر بروید در زندگی شخصیشان دقت کنید، همسرانشان به شما گواهی میدهند که خدمتگزارِ بیمّنت بودند.
👤 #خانم_دکتر_نیلچیزاده
دلايل حساس شدن سيستم استرس بچه ها مي تواند دلایل ذیل باشد :
امر و نهي زياد والدين ،
خستگي ،
گرسنگي ،
توقع هاي بيش از توان ،
روابط مشكل دار والدين ،
بي توجهي به نيازهاي عاطفي ،
كلام تند و
توهين والدين باشد .
براي رفع مشكل، دلايل را جستجو و برطرف كنيد.
🧡 🥀🥀🥀🌷🌷🌷🍎🍎🍎🎋🎋🎋
✅ تحقيقات جديد نشان داده نوع بازى هايى كه مادر ها با فرزندانشان انجام مي دهند، با بازى هايى كه معمولا پدر ها انجام مى دهند متفاوت است.
♦️ كودكانى كه هر دو نوع بازى را دارند به خوبى فعاليت هاى مناسب زندگى را مى آموزند، و رشد سالم و متعادل ترى را دارند.
🔸 وقتى پدر با فرزندش بازى ميكند بيشتر بدنبال خوش گذرانى با اوست، بر عكس بازى هاى مادرانه بيشتر آموزشى است و مادر ترجيح ميدهد حين بازى به فرزندش آموزش دهد.
كودك هنگام بازى با والدين دو دنياى مختلف را تجربه ميكند، دنياهايى كه مكمل هم هستند و آموزش هاى هر دو زندگى را به او ميشناساند.اگر پدر حضور ندارد عمو دايى يا پدر بزرگ ميتواند جايگزين شود.
🧡 🌷🥀🏝️💓🌷
#فرزندپروری
🔴كودكي كه میتونه حرف بزنه اما هنوز جيغ ميزنه
دو دليل براي اين كارش ميتونه وجود داشته باشه.
1⃣يا جيغ زدن رو از شما ياد گرفته.
اگر شما در روز فقط يكبار جيغ بزنيد اون حتما ده بار جيغ ميزنه.
2⃣یا شما اهل بكن نكن و فرماندهي هستيد
و او ياد گرفته با جیغ زدن به خواستهاش برسه.
💢كودكي كه با جيغ زدن توجه مادر رو به خودش جلب ميكنه
در صورت تكرارش براي ٥٠ بار اين كار در وجودش كاشته ميشه.
🔴فردی چندین سال شاگرد نقاش بزرگی بود و تمامی فنون و هنر نقاشی را آموخت.
استاد به او گفت که دیگر شما استاد شده ای و من چیزی ندارم ک به تو بیاموزم شاگرد فکری به سرش رسید، یک نقاشی فوق العاده کشید و آنرا در میدان شهر قرار داد ، مقداری رنگ و قلمی در کنار آن قرار داد و از رهگذران خواهش کرد اگر هرجایی ایرادی می بینند یک علامت × بزنند و غروب که برگشت دید که تمامی تابلو علامت خورده است و بسیار ناراحت و افسرده به استاد خود مراجعه کرد .
استاد به او گفت: آیامیتوانی عین همان نقاشی را برایم بکشی ؟
شاگرد نیز چنان کرد و استاد آن نقاشی را در همان میدان شهر قرار داد ولی این بار رنگ و قلم را قرار داد اما متنی که در کنار تابلو قرار داد این بود که : اگر جایی از نقاشی ایراد دارد با این رنگ و قلم اصلاح بفرمایید غروب برگشتند دیدند تابلو دست نخورده ماند.
استاد به شاگرد گفت: همه انسانها قدرت انتقاد دارند ولی جرات اصلاح نه ...
|🕊پایِ منبرِ امیـرِ مهربانے(ع)🕊|
امیرالمؤمنین عليه السلام، يكى از طرق معنوى مبارزه با فقر را نشان مىدهد و مىفرمايد: «هر زمان فقير شديد با خداوند از طريق صدقه دادن (در راه او) تجارت (پرسود) كنيد»؛ (إذَا أَمْلَقْتُمْ فَتَاجِرُوا اللّهَ بِالصَّدَقَةِ).
صدقه در هنگام نيازمندى، اثر معنوى مهمى در زدودن فقر دارد، همانگونه كه انسان، فقيرى را كمك مىكند، عنايت الهى نيز به يارى او برمىخيزد. قرآن مجيد مىفرمايد: «(مَنْ ذَا الَّذِى يُقْرِضُ اللهَ قَرْضا حَسَنا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ وَلَهُ أَجْرٌ كَرِيمٌ)؛ كيست كه به خدا وام نيكو دهد (و از اموالى كه به او ارزانى داشته انفاق كند) تا خداوند آن را براى او چندين برابر كند؟ و براى او پاداش پرارزشى است!».
لطف و عنايت پروردگار عجيب است، بخشنده همه نعمتها اوست با اين وجود گاه به بندگان مىگويد: از شما وام مىگيرم و گاه مىگويد: با من تجارت پرسودى داشته باشيد. ميان انفاق در راه خدا به هنگام نيازمند بودن و برخوردارى از نعمت پروردگار، رابطه آشكارى بر حسب ظاهر نمىبينيم؛ ولى به يقين اين از الطاف خفيه الهيه است. قابل انكار نيست كه شخص ايثارگر كه آنچه را خود به آن نياز دارد به ديگرى مىبخشد روح پاكى پيدا مىكند كه سرچشمه استجابت دعاست و دعاهاى او براى گشايش روزى به هدف اجابت نزديك مىشود.
در احاديث اسلامى، رابطه صدقه با درمان بيمارىها، رفع بلاها و خطرات وبه عنوان افزايش روزى با صراحت بيان شده است؛ از جمله در حكمت 137 گذشت كه امام عليه السلام مىفرمايد: «اسْتَنْزِلُوا الرِّزْقَ بِالصَّدَقَةِ؛ روزى را بهوسيله صدقه بر خود فرود آوريد».
در حديثى از امام صادق عليه السلام مىخوانيم «إِنَّ الصَّدَقَةَ تَقْضِي الدَّيْنَ وَ تَخْلُفُ بِالْبَرَكَةِ؛ صدقه سبب اداى دين و برجاى نهادن بركت مىشود».
اين سخن را با سخنى از رسول خدا صلي الله عليه وآله پايان مىدهيم كه فرمود: «أَكْثِرُوا مِنَ الصَّدَقَةِ تُرْزَقُوا؛ به نيازمندان زياد صدقه دهيد تا روزى شما وسيع شود».
در اين روايات، تنها به رابطه صدقات با فزونى نعمت و دفع فقر اشاره شده، در حالى كه صدقه بركات و آثار فراوان ديگرى نيز دارد؛ صدقه رفع بلا مىكند، موجب پرورش فضايل اخلاقى است، دشمنىهاى قشرهاى مختلف جامعه را فرو مىنشاند و وسيله نجات در يوم المعاد است. قرآن مجيد مىگويد: «(مَا عِنْدَكُمْ يَنفَدُ وَمَا عِنْدَ اللهِ بَاقٍ)؛ آنچه نزد شماست فانى مىشود؛ امّا آنچه نزد خداست باقى است».
در آيه ديگر مىخوانيم: «(وَأَنفِقُوا فِى سَبِيلِ اللهِ وَلاَ تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ وَأَحْسِنُوا إِنَّ اللهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ)؛ و در راهِ خدا انفاق كنيد! و (با ترك انفاق،) خود را به دست خود، به هلاكت نيفكنيد! و نيكى كنيد! كه خداوند، نيكوكاران را دوست مىدارد».
نيز مىفرمايد: «(يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَنفِقُوا مِمَّا رَزَقْنَاكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِىَ يَوْمٌ لّاَ بَيْعٌ فِيهِ وَلاَ خُلَّةٌ وَلاَ شَفَاعَةٌ وَالْكَافِرُونَ هُمُ الظَّالِمُونَ)؛ اى كسانى كه ايمان آوردهايد! از آنچه به شما روزى دادهايم، انفاق كنيد! پيش از آنكه روزى فرا رسد كه در آن، نه خريد و فروش است (تا بتوانيد سعادت و نجات از كيفر را براى خود خريدارى كنيد)، و نه دوستى (و رفاقتهاى مادى سودى دارد)، و نه شفاعت؛ (زيرا شما شايسته شفاعت نخواهيد بود). و كافران، خود ستمگرند؛ (هم به خودشان ستم مىكنند، هم به ديگران)».
انفاق منحصر به انفاق مالى نيست، هرچند بيشتر آيات و روايات، ناظر به انفاقهاى مالى است. انفاق علم و دانش، انفاق قدرت و مقام و انفاق نصح وخيرخواهى و خلاصه هرچيزى كه خداوند به انسان روزى داده بايد از آن براى نجات ديگران استفاده كرد و تعبير به (مِمَّا رَزَقْنَاكُمْ) (از آنچه به شما روزى دادهايم) يا شبيه آن در آيات متعددى از قرآن مجيد، ممكن است اشاره به همين باشد.
🔰🔰🔰
🌱سِخاوت آن است کہ
تو قبل از درخواست سائِل بہ او ببخشی...💙
📍نشانی:نهج البلاغه؛حکمت۵۳
📚#چند_خط_کتاب
🔹راه محبّتِ خُدا را
محبّت به خَلقِ خدا و مردم می دانست.
✨هنگامی که یکی از دوستانِ شیخ
از وی درخواست نصیحتی میکند که
به درد دنیا و آخرتِ او بخورد،
شیخ تاکید می کند:
🔸خدمت به خلق !خدمت به مردم!🔸
📖 یک شهر ،یک خیاط
|داستان واره ای از زندگیِ شیخ رجبعلی خیاط|
#حساب_کتاب
- او ازدواج کرد، من هنـــوز ...
- او صاحب خانه شد، من هنــــوز ...
- او صاحب کمالات معنوی شد، من هنـــوز ....
- او مورد توجه پدر و مادرم، معلّمم، استادم قرار گرفت، ... 💥 من هنـــوز ....
و دهها سؤال دیگر که با آمدنشان هم آرامش از ذهن و قلبت رخت می بندد و هم تو را به همنشینی ناامن برای دیگران ، تبدیل میکند...
✘ چشم دوختن به نعمتهای دیگران (که فقط زرق و برق دنیایند برای امتحان آدمی)، دیگر چشمی برای دیدن داشتههای خودت باقی نمیگذارد و تو ناخواسته در درّهای بنام #کفر (ناسپاسی) سقوط میکنی!
✓ کافیست قدری حساب کتاب کنی تا ببینی داشتههای دیگران نه تنها از سهم تو کم نمیکند، بلکه آن زمانی که برایشان خوشحال شدی، روحت قد میکشد و وسعت مییابد!
💥#حسادت ، شاخهای از کفر است!
مراقب باشیم با حسادتِ خودمان مدارا نکنیم!
جراحیاش کنیم!
#استاد_شجاعی