📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
🔘 کبائر - صغائر (۵)
🔹و دیگری، شهادتِ دروغ و ناحق دادن است که در آیهٔ ۷۲ سورهٔ فرقان میفرماید: "هرکس به دروغ و ناحق شهادت دهد، مۇمن نیست و مرتکبِ گناهِ کبیره شده است".
🔹و دیگری، کتمانِ شهادت است در جاییکه آبرو یا جان یا اموالِ مۇمنی در معرضِ تلف و خطر باشد، چنانکه خدای متعال میفرماید: "شهادت را مخفی نکنید، زیرا هرکس شهادت را کتمان کند البتّه به قلب گناهکار است" (بقره، ۲۸۳).
🔹و دیگری، شراب خوردن است و خدای تعالی نهی از خوردنِ شراب و مسکراتِ دیگر فرموده، همچنانکه از بتپرستی نهی نموده است.
🔹و دیگری، ترکِ نماز است، و رسولِ خدا (ص) در ذمّ تارکالصّلوة فرمود: "هرکس عمداً نماز را ترک نماید، از امان و پناهِ رسولِ خدا خارج است".
🔹و دیگری، نقضِ عهد و قطعِ رَحِم است، و خداوند ناقضِ عهد و قاطعِ رَحِم را لعن نموده به قولش که میفرماید: "برای ایشان است لعنِ خدا و منزلگاهِ بد نصیبِ آنهاست" (رعد، ۲۵).
@sulookmanavi
🖌إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَ إِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ (حجر، ۹)
♦از نکاتِ جالبِ این آیه این است که قرآن را "ذکر" نامیده؛ وقتی آنرا در کنارِ آیه "... أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ" (رعد، ۲۸) قرار دهیم، میفهمیم دلهایی که با قرآن انس دارند، از آرامشِ واقعی برخوردارند.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
🍀 تصوّری ناقص و رایج دربارهٔ دلیلِ انفاق به دیگران
🔸ممکن است برخی گمان کنند که انفاق تنها فلسفهاش پر شدنِ خلأهای اجتماعی است، و لذا میگویند اگر این مسئله را حکومت و دولت به عهده بگیرد و با سازمانهایی که تشکیل میدهد مشکلاتِ فقر و مسکنت را حل نماید، دیگر نیازی نیست که بهصورتِ انفاقهای فردی انجام گیرد.
🔸ولی اینچنین نیست؛ یعنی انفاق فلسفهاش تنها پر شدنِ خلأها نیست، بلکه رابطهای با "ساخته شدن" دارد. اینکه انسان چیزی داشته باشد و از خود جدا کند و مظهرِ رحمانیّتِ پروردگار بشود، نقشِ بزرگی در ساختنِ انسان دارد.
🔸عطوفت که از مادهٔ عطف است - یعنی تمایل و توجّه به دیگران، با دیگران یکی شدن و دل بهجای دلِ آنها نهادن - خود هدف است، هدفی اساسی و قابلِ اهمیّت.
اگر چنین مفهومی در جامعه نباشد، عیناً مثلِ آن است که در محیطِ خانواده، محبّت و عطوفت مفقود گردد و بهجایش مؤسساتِ تربیّتی تشکیل شود.
🖌#استاد_شهید_مرتضی_مطهری
📚 آشنایی با قرآن، ج۲، ص۶۷
@sulookmanavi
🖌رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَ لِوَالِدَيَّ وَ لِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ (ابراهیم، ۴۱)؛ خدایا، در روز برپاییِ حسابوکتاب، مرا و پدر و مادرم را و همۀ مؤمنان را بیامرز.
🔹این دعا از خود شروع میشود و به نزدیکان و سپس تمامِ مۇمنان تسرّی مییابد. دعاها باید در عینِ اینکه از خود شروع میشوند، اینطور فراگیر باشند.
🔹در این آیه، موضوعِ دعا نیز "مغفرت" است. مغفرت، فراگیرترین و واسعترین خواستهٔ تمامِ موجودات است. مغفرت یعنی همهچیز.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
🔹مۇمن در زندگی به هر که امید ببندد، نومید گردد و از جانبِ کسانیکه گمان ندارد، نفع بَرَد؛ این سنّتِ خداست. امید بستن به این و آن و انتظارِ نفع از آنان، سوزاندنِ آنها در سرنوشتِ خویش و ابتر کردنشان در انتفاع به خویش است.
🔹از هر کسی که دل به خیری از او میبندید، قلباً فاصله بگیرید تا شرّی از او دامنگیرِ شما نشده! و بجای انتظارِ خیر از جانبِ دیگران، شما فیّاضِ خیر به ایشان باشید و خیر را از خدا طلب کنید.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
♦از این آدمها فاصله بگیرید
🔹قضاوتکنندهها
آنها از قضاوتِ دیگران خسته نمیشوند. سعی میکنند تصمیماتِ شما را زیرِ سۇال ببرند.
🔹خبرچینها
کسانیکه مدام پشتِ سرِ بقیّه حرف میزنند، شایعه میکنند، و در موردِ زندگیِ خصوصیِ بقیّه صحبت میکنند.
🔹بهانهگیرها
این دسته از آدمها همیشه در حالِ انتقاد از زمین و زماناَند و مدام از کارهای دیگران ایراد میگیرند.
🔹کنترلگَرها
سعی میکنند تا شما را از تصمیمی که گرفتید منصرف کنند و تصمیمِ خودشان را به شما تحمیل کنند.
@sulookmanavi