هیچ از این خوبانِ گندمگون نصیبِ ما نشد
ما سیهبختان مگر فرزندِ آدم نیستیم؟!
🖌#ادهم_ترکمان
➰#شعر
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
🗨 روح و کُنهِ #مراقبه (۵)
♦موانعِ حضور (۳)
✔️۴. تٲییدطلبی (۱)
🔹عاملِ دیگری که مانعِ حضور است و انرژیِ زیادی از انسان میگیرد، تٲییدطلبی است.
🔹اشخاص نیروی عظیمی را صرف میکنند تا مردم آنان را دوست داشته باشند؛ خیلی خود را تغییر میدهند تا آنطور باشند که آنها میخواهند. کاری بیفایده است! آنچه بدست میآورند نسبت به آنچه از دست میدهند اندک است؛ اصلاً هیچ است.
🔹چرا میخواهید افکارِ خود را بیان کنید؟ این یک وابستگی است. اگر از آن رها شوید، ساکت و آرام خواهید شد؛ دیگر نیاز ندارید دیگران درکتان کنند؛ امّا اگر چنین کنند، قدرِ آنرا بدانید.
🔹هیچکس نسبت به تو قدرتی ندارد مگر اینکه تو این قدرت را به او داده باشی. خودت به دیگران این امکان را میدهی که بر ذهنِ تو تسلّط داشته باشند؛ آنها همچون پادشاه/ملکه رفتار میکنند اگر تو آنها را بر تخت نشانده باشی! نِیها هنگامِ وزشِ باد سخت میجنبند؛ کدامیک باید سرزنش شود؟ نِی یا باد؟
🔹طعمهٔ قدرتِ شخصِ دیگری شدن، از طریقِ آرزوی کودکانهٔ خودِ فرد برای حمایت شدن، تقویّت میشود. برخی خوب بودن را بطورِ کلّی بهعنوانِ مطیع بودن تعبیر میکنند، امّا مطیع بودنِ صِرف، قدرتِ درونی را تضعیف میکند. مطیعِ الزاماتِ بیرونی بودن، در درازمدّت سبب میشود فرد قدرتِ واقعیِ انتخابِ مسئولانهٔ خود را از دست بدهد.
🔹روابطِ توٲم با وابستگی، بهرهکشی، و سلطهگری، زیاد دوام نمیآورند. رابطهٔ خوب خیلی نادر است، حتّی در میانِ اعضای یک خانواده. حتّی عشق به تنهایی کافی نیست؛ درکِ احساسات، آرزوها، رۇیاها، ترسها، و امیدهای یکدیگر بسیار مهم است.
🔹اگر محدودیّتهای خود را به مردم گوشزد نکنی، بیشتر از تو توقّع خواهند داشت، و در پایان احساس میکنی موردِ بهرهکشی قرار گرفتی، و با ناراحتی واکنش نشان خواهی داد، و رابطهٔ تو با آنها آسیب میبیند. آنها بیشتر دغدغهٔ آنچه خود میخواهند دارند نه آنچه تو میخواهی؛ پس باید آنها را آگاه کنی و از آنها بخواهی.
🔹لازم است شخص، خود را از این فضاها رها کند؛ چون مقاومتِ همیشگی در برابرِ آدمها و موقعیّتها - حتّی اگر ناچیز باشد - میتواند به فشارِ ذهنی بیانجامد و در بلندمدّت خستهکننده باشد. (ذهنِ خود را مشاهده کنید و ببینید چقدر واکنش به موقعیّتهای واقعی و خیالی در آن جریان دارد).
@sulookmanavi
🌷با سلام و احترام
📚 تعدادی مجموعه کتابهای "سلوکمعنوی ـ حیاتعارفانه" ـ تٲلیفِ بنده ـ در ۶ مجلّد [با بیش از ۱۵۰۰ نکته معرفتی در بیش از ۷۲۰ صفحه] تجدیدِ چاپ شده و آمادهٔ سفارش و توزیع میباشد.
🔸دوستانی که مایل به تهیّهٔ این کتابها هستند، جهتِ ثبتِ سفارش و هماهنگی برای دریافتِ کتاب، لطفاً مواردِ زیر را به اینجانب اعلام نمایند:
۱. نام و نامخانوادگی
۲. شماره تلفن همراه
۳. آدرس پستی دقیق + کد پستی
۴. تصویرِ واریزی به شماره کارتِ زیر:
6037991344870146
(بانک ملی؛ به نام: عباسعلیجعفریفوتمی)
🔸بهای دورهٔ کاملِ ۶ جلدی با تخفیف + هزینهٔ ارسالِ پستی برای عزیزانِ عضوِ کانال: ۱٫۸۵۰٫۰۰۰ ریال
♦پرداختِ بهای کتابها بصورتِ قسطی و چند مرحلهای بلامانع و امکانپذیر هست.
️🔸توضیح:
لازم به ذکر است وجوهِ دریافتی، انشاءالله تماماً صرفِ هزینهٔ چاپِ مجدّد کتابها خواهد شد.
با تشکّر
عباسعلیجعفری: مدیرِ کانال
👇👇👇👇
@Useriran
📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
🎈#بلا با #صدقه رفع میشود اگرچه محکمِ محکم شده باشد. این نقصِ فعلی (صدقه)، موجبِ ازیاد و تنزیلِ #رزق است.
🖌#آیتالله_بهجت
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
🗨 روح و کُنهِ #مراقبه (۶)
♦الف ـ موانعِ حضور (۴)
✔️۴. تٲییدطلبی (۲)
🔸فکر نکن اگر خود را فدای مردم کنی آنها راضی خواهند شد؛ همچنین دوست ندارند به آنها یادآوری کنی چقدر برایشان فداکاری کردهای. اگر کسی را یاری کردهای، بهتر است فراموش کنی.
🔸کاری را که دوست نداری، انجام نده؛ وقتِ زیادی را در انجامِ کارهایی که دوست نداریم تلف کردهایم. به شیوهٔ خودت زندگی کن؛ به هر حال چه کسی واقعاً به تو اهمیّت میدهد. ما معیارهای ارزشیِ خود را داریم و اینکه دیگران راجع به ما چه فکر میکنند، صرفاً یک فکرِ گذرا و میراست. باید یاد بگیری خودت باشی.
✔️۵. میل به تغییرِ دیگران
✔️۶. شهوتِ کمال
🔹از موانعِ بزرگ برای حضور، شهوتِ کمال است. آدم میخواهد بالاتر و بالاتر برود؛ این، او را از حضور در اکنون باز میدارد. سالک هرچه دارد لحظه اکنون است که باید در آن حاضر باشد؛ وقتی این سرمایه را از دست داد، به آینده نمیرسد.
✔️۷. معاشرت با اهلِ غفلت
🔹اینکه کجا و با چه کسانی زندگی میکنی، بسیار مهم است. آدم از اطرافیانِ خود و اطرافِ خود خیلی تاثیر میپذیرد.
✔️۸. مشکلاتِ زندگی
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
🗨 روح و کُنهِ #مراقبه (۷)
♦الف ـ موانعِ حضور (۵)
✔️۹. مشغله
🔹از دیگر عواملِ بر هم زنندهٔ حضور - که امروزه شایع شده - مشغله است. دنیا پر از یاوه است. کارِ درست را بدونِ دغدغه برای رسیدن به نتیجه، انجام بده؛ نگذار ذهنت مشغولِ نتیجه شود. شتاب برای رسیدن به نتیجه، مُخلّ پیشرفت است. با ذهنی آرام هر آنچه گمان میکنی درست است را انجام بده و با صبوری انتظار بکش؛ رها کردن را یاد بگیر.
🔹زندگیِ شلوغ، زندگیِ بیمایهای است. آدمها احساسِ پوچی میکنند و برای سرپوش گذاشتن بر آن، سعی میکنند خود را مشغول نگه دارند، و وقتی سرشان شلوغ است احساسِ مهم بودن میکنند.
🔹چگونه باید زندگی را تا حدّ ممکن ساده کرد؟ ذهنِ خود را تا حدّ امکان ساده کن، زندگی بسیار ساده میشود. "طمع"، دوش به دوشِ "جهل" زندگی را پیچیده میکند.
🔹باید برای خود وقت صرف کرد. باید بیشتر خلوت کرد؛ آدمها اهمیّتِ خلوت را درک نمیکنند. آنها میخواهند با کسی باشند که بتواند بهشکلی سرگرم کند یا برانگیزد. وقتی محرّکی نباشد، کسل میشوند. حتّی هنگامیکه جسمِ آنها تنهاست، تلویزیون تماشا میکنند. پس کِی وقتِ هیچکاری نکردن است؟! پس کِی وقتِ به درون فرو رفتن است؟ پس کِی وقتِ حاضر بودن در روح است؟
✔️۱۰. اسارت در علم
🔸اکثرِ آدمها زیاد میدانند امّا نمیدانند با زندگیِ خود چه کنند. نقشهها مفید هستند، بدونِ آنها گم میشوی؛ امّا برای فهمیدنِ اینکه آن مکان در نقشه واقعاً چگونه است، باید سفر و کاوش کنی. سرزمینها و نقشههای آن، کاملاً متفاوتاند؛ گرچه به هم ربط دارند. نقشه، نسخهٔ ناقصی از واقعیّتِ آن سرزمین است. حقیقت در زندگی کردنِ توست نه در کتابها.
✔️۱۱. قضاوت
🔸با حرف زدن دربارهٔ جهالتِ آدمها، وقتِ خود را تلف نکنیم و نسبت به اشکالاتِ خود بههوشتر باشیم.
@sulookmanavi