سیدابراهیم(شهیدصدرزاده)
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇 💠 لجاجت، فکر و رأى انسان را از میان مىبرد. 📒 #نهج_البلاغه #حکمت179 @syed213 🎇🌹🕊 🎇
یات روشنى را از خداوند ذکر مىکند به انحراف کافران اشاره کرده مىفرماید: «آنها در سرکشى و فرار از حقیقت لجاجت میورزند».
🔺 در سوره «نوح» درباره خودپرستان زمانش مىخوانیم: آنها به قدرى لجوج بودند که براى نشنیدن کلام نوح انگشتها را در گوش مىگذاردند و جامه به خود مىپیچیدند تا سخنان بیدارگر نوح را نشنوند.
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحلیلهای امید دانا از دیپلماسی زبان بدنِ رهبر انقلاب با خارجیها و خانواده ی شهدا...
#پیشنهادِ_دیدن
@syed213
6.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #کلیپ
⭕️ نظر استاد #رائفی_پور درباره مستند سینمایی #عابدان_کهنز
🔺من یک مستند ندیدم، یک سیستم دیدم که از قضا راهکار برون رفت ما از مشکلات کشور همین مدل است
🔺سناریوی شدن را نشان میداد که آدم چطور میتواند با توسل به داشتههای بومی و مذهبی خودمان، نیازهای جامعه را برطرف کند...
(ما بچه گربه های آقا مصطفی هستیم‼️)
#پیشنهادِ_دیدن
@syed213
مستر حسین فریدون هم به ۵سال حبس محکوم شد...
دست آقای رئیسی درد نکنه😊
منتظر باقی باغی ها و مجرمان هم هستیم تا برن جائیکه جاشونه....
ان شاالله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همسر #شهید_مصطفی_صدرزاده...
"من هنوز تصور میکنم مصطفی سوریهست...شاید برگرده..."
🎥 #وداع_آخر
@syed213
سیدابراهیم(شهیدصدرزاده)
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇 💠 طمع بردگى جاویدان است. 📒 #نهج_البلاغه #حکمت180 @syed213 🎇🌹🕊 🎇🌿🌹 🎇🎇🎇🎇
✅ شرح و تفسیر حکمت ۱۸۰ نهجالبلاغه...👇🏻👇🏻👇🏻
✨ حقیقتِ طمع، #علاقه_شدید به #امور_مادى است که در دست #دیگران است و شخص طماع براى رسیدن به آن هر گونه #خضوع و #ذلت را مىپذیرد و به همین دلیل همچون بردهاى است در برابر کسى که طمع از او دارد و طماع غالباً این صفت رذیله را با خود حفظ مىکند، از همین رو امام(علیه السلام) آن را نوعى #بردگى_ابدى شمرده است.
🔹 افراد طمع کار انسان هاى #ضعیف، #زبون، #دون_همت و #فاقد_شخصیتاند و چون اعتماد به نفس ندارند سعى مىکنند از طریق #وابستگى به دیگران به مقصود خود برسند.
🔺در مقابل این صفت رذیله فضیلتى است که از آن به عنوان «یأس عَمّا فی أیدِى النّاسِ; #قطع_امید از آنچه در دست دیگران است» تعبیر شده و به بیان دیگر #قناعت به آنچه خود دارد.
🔸 در احادیث اسلامى به این موضوع اشاره شده است. در مورد اصل طمع مرحوم کلینى بابى در جلد دوم کافى عنوان کرده و احادیث نابى در ذیل آن آورده است؛ از جمله از امام باقر (علیه السلام) نقل مىکند که فرمود: «چه بد انسانى است آن کس که طمعى دارد که وى را به هر سو مىکشاند و چه بد انسانى است کسى که علاقه به چیزى دارد که سبب ذلت او مىشود».
❇️ در مورد قطع امید از آنچه در دست مردم است امام على بن الحسین(علیهما السلام)مىفرماید: «تمام خوبىها را در قطع امید از آنچه در دست مردم است دیدم».
💠 حدیثى از امام صادق(علیه السلام) مىخوانیم در جواب این سؤال که چه چیز ایمان را در قلب راسخ و ثابت مىدارد مىفرماید: «الْوَرَعُ» ( #تقوا و #پرهیزگارى) و در پاسخ این پرسش که چه چیز ایمان را از قلب انسان خارج مىکند مىفرماید: «الطَّمَعُ».
🔸 شخص طماع در واقع نه اعتمادى به #خدا دارد و نه ایمان درستى به #رزاقیت او، به همین دلیل دست نیاز به سوى این و آن دراز مىکند.
🔺 از این فراتر حدیثى است که از رسول خدا(صلى الله علیه وآله)نقل شده و مىفرماید: «طمع علم و دانش را از دلهاى دانشمندان دور مىسازد».
👆🏻 دلیل آن این است که علم و دانش نیاز به #حریت_فکر و #آزادمنشى دارد در حالى که شخص طماع چون اسیر خواستههاى خویش است نمىتواند درست بیندیشد و چه بسا براى رسیدن به مقصود خود کارهاى خلاف ارباب قدرت و مقام را توجیه کند و به بیان دیگر، طمع نوعى مستى و تخدیر فکر مىآورد و به طمّاع اجازه نمىدهد درست بیندیشد.
💠 براى این که بدانیم «طمع» کار انسان را به چه جایى مىرساند کافى است تاریخ طمع کاران را مطالعه و بررسى کنیم.
❇️ «اشعب» یکى از طمعکاران معروف عرب است که در میان آنها به صورت ضرب.المثل در آمده است. در حالات او نوشتهاند: «روزى شخصى را دید که مشغول بافتن زنبیلى است به او گفت خواهش مىکنم آن را بزرگتر بباف گفت به تو چه مربوط است؟ گفت شاید روزى صاحب آن بخواهد براى من هدیهاى بفرستد و بیشتر در این زنبیل جاى بگیرد. نیز درباره او گفتهاند: از اشعب طمعکارتر سگ او بود، زیرا روزى عکس ماه را در وسط چاهى دید خیال کرد گرده نانى است براى به چنگ آوردن آن خود را در چاه پرت کرد و مرد.
🔹 ابن ابى الحدید قبل از نقل این دو داستان در شرح نهج البلاغه این شعر پرمعنا را نقل کرده است: "خویشتندارى پیشه کن و آزادمنش زندگى نما و طمعکار مباش چرا که چیزى جز طمعها گردن انسانها را قطع نکرده است.
✨ این سخن را با حدیثى از پیغمبر اکرم پایان مىدهیم:
🔺 یکى از یاران آن حضرت به نام «ابو ایوب خالد بن زید» خدمتش رسیده عرض کرد: اى رسول خدا! اندرزى به من ده; اندرزى کوتاه تا بتوانم آن را حفظ کنم (و به آن عمل نمایم) پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) فرمود: «پنج چیز را به تو سفارش مىکنم: از آنچه در #دست_مردم است مأیوس باش و #صرفنظر کن که این همان بى نیازى حقیقى است و از #طمع بپرهیز که فقر و تنگدستى حاضر است و #نمازى را که مىخوانى آنچنان بخوان که گویى آخرین نماز توست و مىخواهى با دنیا وداع کنى و از کارهایى که ناچار مىشوى از آن #عذرخواهى کنى بپرهیز و آنچه براى خود دوست دارى براى #برادر_مسلمانت نیز دوست بدار».
@syed213