🔰 کرونا یا باد استغنا
✍ حسین شهرستانی
1⃣این نیز بگذرد.
2⃣به گمانم فردای کرونا وضع ایران بهتر از دیروزش خواهدبود.
3⃣باید همه تدابیر علمی را درمقیاس فردی و جمعی به کاربست.
4⃣دعا به درگاه خدا و توسل به آل الله دراین ایام ضروری است اما؛
🔸این ابتلا جوهر دیگر دارد که حاوی عنصری گفتگوناپذیر است که "سامان سخن گفتن" را برمیچیند. در توضیح، بخشی ازصحنه حمله لشکریان مغول را از تاریخ جهانگشای جوینی بخوانیم:
🔹چنگيز متوجه بخارا شد..به دروازه قلعه نزول فرمود..و لشكرها برعدد مور و ملخ فزون بود..در مسجد جامع راند..و پرسيد كه «سرای سلطان است؟» گفتند«خانه يزدان است»..و صناديق مصاحف به ميان صحن مسجد میآوردند و مصاحف را در دست و پای میانداخت و صندوقها را آخور اسبان میساخت..و اوراق قرآن درمیان قاذورات لگدکوب اقدام گشته،
🔸دراين حالت اميرامام جلال الدين علي بن الحسن الرندي، كه مقتدای سادات ماوراءالنهر بود، روی به امام ركن الدين امام زاده كه از افاضل علمای عالم بود، طيب الله مرقدهما، آورد و گفت: «مولانا چه حالت است، اينكه میبينم به بيداری است يارب يا به خواب؟!» مولانا امام زاده گفت: «خاموش باش، بادِ بینيازی خداوند است كه میوزد. سامان سخن گفتن نيست!»
🔹درهنگام باد بینیازی خداوند، مسجد و میکده یا مسلم و کافر فرقی ندارد. چه کسی میپنداشت حادثهای بتواند جمعه و جماعات و خانه یزدان را تعطیل کند؟چنین است که حرم هم امن نبوده و آنها که از خدا طلب استثناء میکنند، نه تنها پشت به علم و عقل کردهاند، بلکه به اسم #غنی و #عزیز حق تعالی کافر شدهاندکه:
♦️يا ايها الناس انتم الفقراء الى الله والله هو الغني الحميد؛ إن يشا يذهبكم و يات بخلق جديد
♦️ای مردمان شما به سوی خدای، تهیدستانید و خدای است بینیاز و ستوده. اگر خواهد شمارا جمله نابود میکند و آفریدگان دیگر میآورد.
🔸#کرونا هر چه هست به وجهی، طوفان بینیازی حق را یادآور است که چون لشکر مغول از شرق وزیدن گرفته و جهان را درمینوردد و کافر و مومن یا #ووهان و #قم نمیشناسد.
🔹در دم استغنای الوهی، غرور به حقانیت و دعوی بهتربودن از سایر ملل و مذاهب کفر است و آدمی را پناهی جز اقرار به فقر و نیاز نیست که به قول #حافظ:
به هوش باش که هنگام باد استغنا
هزار خرمن طاعت به نیمجو ننهند
یا
چو یار ناز نماید شما نیاز کنید
🔸این #فقرآگاهی میتواند دست تعدی بشر به طبیعت را اندکی کوتاه کرده و مردم جهان را متذکر آشوب نهفته در نظم کنونی عالم سازد. گرچه سامان سرمایهسالاری فراگیر، هر امکانی در جهت گشایش را در درون خود هضم کرده و به فروبستگی میکشاند.
⚜ @taammolat74
🔰معرفی ۴ #کتاب برای مطالعه در ایام فراغت:
✍️ محمد فنایی اشکوری
🔹در این روزها و ایام تعطیلات نوروز که بسیاری از ادارات و مراکز آموزشی و تحقیقی تعطیل است،اولا همه ما وظیفه داریم از هر کار و خدمت داوطلبانهای که از ما بر می آید برای کمک به بیماران و مقابله با این بیماری ویروسی کرونا دریغ نکنیم.
🔹ثانیا در کنار انجام این وظیفه، فرصت مناسبی است برای مطالعه. مهمترین نکته در مطالعه انتخاب درست کتاب است. هر مطالعه ای مفید نیست، بسیاری از کتاب ها هست که مطالعه آنها زیانبار است و مطالعه نکردن بسیار بهتر از مطالعه کتاب نامناسب است.
🔹از این رو در انتخاب کتاب باید بسیار هوشمند بود که از زمانی که برای مطالعه صرف می کنیم استفاده بهینه بکنیم. قبلا د رسایت و در کانال 100 کتاب مفید را برا ی مطالعه معرفی کردم.
🔹اینک برای این ایام نیز چند کتاب خوب به همه علاقمندان به مطالعه معرفی می کنم. این کتابها برای همۀ بزرگسالان اهل مطالعه در هر سطحی که باشند مفید است.
1️⃣ گلستان سعدی
2️⃣ طرح کلی #اندیشه_اسلامی در قرآن #آیت_الله_خامنه_ای
3️⃣ در پرتو نور، #آیت_الله_مصباح_یزدی
4️⃣ در صحبت قرآن، حسین #الهی_قمشهای
⚜️ @taammolat74
⚜️ @fekrat_net
🔰 گفتاری در علم دینی
✍️دکتر ابراهیم فیاض
🔶معرکهی علم یهودی و علم مسیحی و آنچه که غرب را به اینجا رسانید...
🔸 این که علم دینی داریم یا نداریم، باید بگوییم که اصلاً علم غیردینی نداریم و این نکته تقریباً برای ما واضح است، این نکته فقط در تاریخ گم شده است. علمی که اکنون در جهان وجود دارد علم یهودی است و پشتوانهی آن چارچوب و جهانبینیهای یهودی است که همزمان با رنسانس در اروپا حاکم شد. رنسانس دینی است که از دل کلیسا با نوعی تفسیر یهودی از مسیحیت بیرون آمد که جسمانیت بشر را بر روحانیتش حاکم کردند.
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰 گفتاری در علم دینی ✍️دکتر ابراهیم فیاض 🔶معرکهی علم یهودی و علم مسیحی و آنچه که غرب را به اینجا
🔰 گفتاری در علم دینی ۱
✍️دکتر ابراهیم فیاض
🎯بخش نخست
🔸این که علم دینی داریم یا نداریم، باید بگوییم که اصلاً علم غیردینی نداریم و این نکته تقریباً برای ما واضح است، این نکته فقط در تاریخ گم شده است. علمی که اکنون در جهان وجود دارد علم یهودی است و پشتوانهی آن چارچوب و جهانبینیهای یهودی است که همزمان با رنسانس در اروپا حاکم شد. رنسانس دینی است که از دل کلیسا با نوعی تفسیر یهودی از مسیحیت بیرون آمد که جسمانیت بشر را بر روحانیتش حاکم کردند.
🔹به این دلیل که خدا در جسم مسیح تجلی کرده پس مسیح نه فقط روحش مقدس است بلکه جسمش نیز مقدس است. به همین دلیل کلیسا شروع کرد پول دادن به مجسمه سازان مثل میکل آنژ یا لئوناردو داوینچی نقاش و یا رافائل نقاش تا دیوارهای کلیسا را به جسمهای مقدس مزین کنند. شما اگر به کلیساهای دورهی قرون وسطی بروی جای خالی در این دیوارها نیست؛ یا مجسمه یا نقاشی را مشاهده خواهید کرد. غالباً در ایتالیا نقاشی و در آلمان مجسمه است. مجسمههایی برهنه البته بدون وجه جنسی؛ آنها به عبارت دیگر میخواهند بگویند جسم مهم است از این رو به زیبا شناسی جسمانی روی آوردند. کلیسا مردهها را به لئوناردو داوینچی میداد تا تشریح کند و تمام ماهیچههای آنرا و زیبا شناسی تمام آنرا به دست آورد و بتواند آنرا تجسم دهد. در نقاشیهای او که در کلیسای فلورانس بیش از سیصد نقاشی است، بر اساس آن حاکمیت جسم انسانی در بعد معنوی و دینی که از یهودیت به وجود آمده دیده میشود، یعنی تفسیری که از مسیحیت شد از همان اول جسمی و مادی بوده.
🔸انتهای قرون وسطی در این رابطه بحثی مطرح شد که خدا انسان را به صورت خودش خلق کرد. «خلق الله آدم علی صورته» که در بحثهای عرفانی ما آمده که صور عرفانی به صور کلی ترجمه شده به «نفخت فیه من روحی» ولی آنها تفسیر جسمی کردهاند. که خدا هم به همین شکل است پس جسم انسانی مقدس است. از این بحث وارد اومانیسم شدند یعنی تفسیر آن اومانیسمی که شما میبینید از همین تفسیر جسمانی انسان شروع شد. از تفسیر جسمانی خدا و تقدس بخشیدن به جسم انسانی که عرض شد در نقاشیها و مجسمهها تجلی کرد.
🔹مساله بعدی حسگرایی یهود است. یهود در همه چیز حسی عمل میکند، یعنی اصلاً انتزاعی نمیتواند کار کند. یهودیان ما در ایران یا خارج از کشور در علوم حسی بسیار قوی هستند مثل طب، بارها در تاریخ اسلام شنیدهاید که برای پیامبر صلیاللهعلیهوآله و علی علیهالسّلام طبیب یهودی میآوردند، یهودیان به شدت با علوم تجربی محشور بودهاند؛ همین الان اگر نگاه کنیم یهودیها از قبل از انقلاب هم طبیبهای خوبی هستند و هم طلاسازهای خوبی، اکنون در شیراز طلا سازی آنها یکی از بهترین طلاسازیها است به همین دلیل که ملتی حسگرا هستند. در قرآن هم این مسأله بارها تأکید شده و از حسگرائی آنها داستان ذبح گاو است. که خدا میفرماید یک گاو را ذبح کنید آنها تا جزئیات و ریز ریز آن را نپرسند دست بر نمیدارند.
🔸یهودیان نمیتوانند کلی فکر کنند. چه گاوی؟ چه رنگی؟ چند ساله؟ و… اینقدر ریز کردند که انگار نمیخواستند گاو را ذبح کنند. یا آنجا که میخواستند خدا را ببینند یعنی خدای نادیده را نمیخواهند و خدای حسی را میطلبند. یا جائی که گوساله سامری را به جای خدا عنوان میکنند یعنی نظام یهود بر همین علوم تجربی است و به شدت بر منفعتگرایی تأکید دارد.
🔹اگر در تورات نگاه کنید انسان در مقابل خدا قوی است؛ «یدالله مغلوله» و خدا قدرتی در مقابل انسان ندارد. استعارههایی در تورات به کار رفته که خدا با یعقوب کشتی میگیرد. این یعقوب است که خدا را دم صبح بر زمین میکوبد و در این بُعد انسان غالب بر خدا است و حتی خدا زمانی که میخواهد بر یهود نازل شود به شکل انسان نازل میشود و به شکل انسان در میآید. در تورات منفعت طلبی زیاد آمده؛ یهودیان بر اساس منافعشان احکام خدا را توجیه میکنند و آنرا مخفی میکنند.
💢 این مقاله ادامه دارد...
⚜️ @taammolat74
🔰صداقت ارزشمندتر از امید
🔸این عکس، طرح روی جلد هفتهنامه اکونومیست که میگوید کرونا جهانی خواهد شد و این را باید صادقانه به مردم گفت! در مسئله سلامت عمومی، صداقت بسیار ارزشمندتر از امید است. در هفتههای گذشته روشن شده است که بیماری مسری جدید، کووید- ۱۹، که در ابتدای دسامبر (دی ماه) گذشته چین را درگیر کرد، در سرتاسر جهان گسترش خواهد یافت. بسیاری از دولتها چنان نشان دادهاند که بیماری را متوقف خواهند کرد. اما به جای این کار، آنها باید شروع کنند به آمادهکردن مردم برای حمله بیامان این بیماری.
تجربهای که چین از سر گذرانده سه درس مهم برای ما داشته است: اول اینکه با مردم حرف بزنیم، دوم اینکه از سرعت انتقال بیماری بکاهیم و سوم اینکه نظام سلامت را برای اوجگرفتن تقاضای تجهیزات بهداشتی و خدمات درمانی آماده کنیم.
یکی از نمونههای خوب ارتباطات و روابطعمومی در ماجرای کرونا مرکز کنترل بیماریهای ایالات متحده بود که هشداری روشن و بدون ابهام را در ۲۵ فوریه (۶ اسفند) منتشر کرد. نمونه بد هم معاون وزیر بهداشتی بود که در حین یک کنفرانس خبری که ترتیب داده شده بود تا نشان دهد دولت کنترل همهگیری بیماری را در اختیار دارد، نتوانست در برابر ویروس مقاومت کند.☹️
حتی تلاشها برای شیرینکردن واقعیتها نیز باعث شکست خود کشورها میشود چون آنها با این کار بیاعتمادی، شایعات و نهایتا ترس را گسترش میدهند. نشاندادن اینکه بیماری باید به هر قیمتی متوقف شود یا اینکه صحبتکردن درباره آن بسیار وحشتناک است، تلاشها را بهمنظور آمادهشدن برای ورود اجتنابناپذیر ویروس به کشور عقیم میگذارد.
⚜️ @taammolat74
📮 شهید آوینی:
حلقومها را میتوان برید، امّا فریادها را هرگز.💔
فریادی كه از حلقوم بریده برمیآید، جاودانه میماند.💔
#اسلام
#مسلمان
#هند
⚜️ @taammolat74
🔶🔸ولايت، بالاتر از محبت و دوستى و عشق است؛
كه عشق على در دل دشمنان او هم خانه داشت. 🔸🔶
✍️ استاد علی صفایی حائری
🔸آنها كه شكوه و وقار كوه و زيبايى دشت و عظمت كوير و دريا و جلوهى طلوع و غروب، اسيرشان مى كند و چشمشان را مى گيرد و دلشان را به بند مى كشد،
چگونه مى شود شكوه و عظمت آن روح بزرگتر از كوه،
زيبايى و گستردگى آن قلب وسيع تر از هستى
و عظمت و ناپيدايى آن سينه ى ناپيدا تر از كوير و عميق تر از دريا و
جلوهى آن طلوع بى غروب،
چشم و دل و عشق و احساسشان را پر نكند.
🔹هر كس با هر مشربى و عقيدها ى، مى تواند دوستدار على باشد.
در على، علم و عشق،
تدبير و شمشير،
حريت و عبوديت،
نجواى دل و آتش سخن،
زمزمه ى شب و فرياد روز،
قدرت و عزت و تواضع و ذلت،
نرمش و آشنايى و خشونت و پايدارى،
♦️در على اين همه هست و اين همه بخاطر حق است و براى اوست، و اين است كه همه ى او دوست داشتنى است و حتى دشمنش در دل، شيفته ى اوست و مخالفش ،در پنهان شيداى او.
📚غدیر، صفحه ۱۱
⚜️ @taammolat74
🎉 پیشنهاد ویژه #رمان_خوانی
🔸چه راضی باشیم یا نباشیم وضعیتی است که امروز به آن دچار شده ایم. ترس و اضطراب خانواده ها از سویی و تحمل در خانه ماندن به خصوص برای ما آقایان، رنج مضاعفی است که گریبان گیر ما شده است. با این حال چه می شود کرد؟! چرا از این وضعیت پیش آمده، بهترین استفاده را نکرد؟! #پیشنهاد_مطالعه می تواند آلام رنج این وضعیت باشد. خواندن #کتاب_مفید و سرگرم کننده می تواند روح ما را به عالم خیال برده و چندی از این درگیری ها و بحران ها رهایی یافته و خود را رشد دهیم.
🔹دیشب در قفسه کتاب ها، چشمم به رمان رهش افتاد. رمانی بسیار شیرین و به فکر وادارکننده. به نظر رسید اگر بتوانیم در این مدت #رمان های جذاب و خواندنی ایرانی را پیشنهاد بدهیم می تواند امر مبارکی باشد. لذا سعی دارم از امروز به این امر بپردازم.
🔸مخاطبین و دوستان عزیز اگر رمان های خوب و مفیدی را میشناسید و از خواندن آن لذت برده اید برای بنده ارسال نمایید تا به سایر دوستان نیز پیشنهاد دهم.
برای تهیه این کتاب ها نیز می توانید از سایتهای زیر به صورت آنلاین خریداری نمایید تا به درب منزلتان پست شود👇
🌐https://www.iranketab.ir/
🌐https://www.30book.com/
🌐https://bookroom.ir/
🌐https://fidibo.com
⚜️ @taammolat74
🎉 پیشنهاد ویژه #رمان_خوانی
📚 کتاب رهش
▪️ مولف : رضا امیرخانی
▪️ناشر کتاب : افق
▪️سال نشر : 1397
▪️تعداد صفحات : 192
🔸شاید برای خیلی از ما پیش آمده باشد که بگوییم: این شهر به زودی نفس ما را خواهد گرفت، شاید بارها بهخاطر آلودگی هوا و شلوغیهای بی حد و حساب آسیب دیده باشیم، شاید کلافه شده باشیم و در دلمان گفته باشیم چارهای جز فرار نیست. دارم از تهران حرف میزنم؛ تهران شلوغ و پر از هیاهو، پر از مردمانی که مدام در حال رفتن هستند اما فقط میروند و از کمی دورتر که نگاه کنی خیال میکنی فقط میخواهند فرار کنند، مقصدی ندارند و تنها به قصد رفتن در حرکتند.
🔹رهش را که میخوانیم بیشتر دلمان رهایی میخواهد، شاید هنوز در همین کشور جایی برای نفس کشیدن باشد، جایی که درختها و حوضچهها جای خود را به آهن و آجر و سنگ نداده باشند. رضا امیرخوانی با نوشتن کتاب رهش انتقادات تند خود را نسبت به تغییرات شهر بیان کرده است.
🔸داستان کتاب رهش را یک زن روایت میکند در حالیکه نویسنده مرد است؛ نکتهی قابل توجه در رهش همین است. شاید در ابتدای کتاب خواننده به دنبال کشف نکتهای تازه باشد، که دلش بخواهد بداند چطور یک مرد خودش را به جای زنی گذاشته و شروع به نوشتن کرده، چطور احساسات زنانه را در خود بهوجود آورده است، یا اینکه اصلا درک درستی از عواطف زنان دارد یا نه؟
🔹وقتی شروع به خواندن رهش میکنید کمی طول میکشد با ادبیات خاص نویسنده آشنایی پیدا کنید ولی بعد از آن شاید حتی دلتان نخواهد کتاب را زمین بگذارید و خوشحال باشید از اینکه با الفاظ جدیدی آشنا میشوید.
#رهش
#رضا_امیرخوانی
⚜️ @taammolat74
🔰سالی که بر ما گذشت...
✍️ مهدی محمدی
🔸در تحولات این روزها امر غریبی هست که نمی توان از آن گریخت. طنز رایجی است که می گویند اگر به کسی می گفتند رویدادهای سال نود و هشت را پیش بینی کن و او از سیل شروع می کرد، بعد می رسید به اینکه میان ایران و امریکا درگیری های وسیعی رخ خواهد داد و دو بار تا آستانه جنگ خواهند رفت، سپس آشوبها در عراق و لبنان و بعد ایران را پیش بینی میکرد، بعد از آن از شهادت حاج قاسم خبر می داد، بعد پیش بینی می کرد که ایران برای نخستین بار پس از جنگ دوم یک پایگاه امریکا را موشک باران خواهد کرد، بعد از سقوط هواپیمای مسافربری حامل نخبگان ایرانی بر فراز تهران حرف می زد و نهایتا هم می رسید به اپیدمی شدن کرونا در ایران و جهان، و کودتای احتمالی در سعودی؛ راوی محترم را احتمالا شنوندگان متهم به خیالبافی بیش از حد می کردند.
🔹اما همه اینها رخ داده و احتمال دارد حوادثی غریب تر هم رخ بدهد. خیالاتی هم در کار نیست. سوال مهم که البته هیچ روش مطمئنی برای جواب دادن به آن نداریم این است که واقعا چه چیزی در حال رخ دادن است؟ آیا جهان در حال آماده شدن برای رویدادی بزرگ تر است و همه اینها را باید مقدمه دانست؟ من نمی دانم.
🔸تبیین های آخرالزمانی بسیار جذابند ولی اعتبارسنجی آنها بسی دشوار است. بزرگی یکی دوماه قبل ولی سخنی متفاوت به من گفت. گفت ما خبر از امر مقدر نداریم لیکن، اگر دیدید انبوهی از مردمان یک شب خوابیدند و صبح که برخاستند دل هایشان متحول شده بود، نشانه مهمی است. تا ببینیم.🌷
⚜️ @taammolat74
🔰دوست روشنفکر من کجایی؟ در سنگر رختخواب!؟
✍علیرضا زادبر
🔸دوست روشنفکر من که دستت را با الکل چندبار شسته ای و #مادر عزیزت شیرگرم قبل خوابت را آورده و تو در در سنگر #رختخواب آماده انتقاد به دین و عقاید شده ای تا با #توییت و پُست ثابت کنی خدا در مقابل یک #ویروس شکست خورد. اولا مردمت به تو نیاز دارند، بجای مخفی شدن به همان حس انسان دوستانه خودت #ترس را کنار بگذار و به کمک همنوعات برس با شعار وطن دوستی کسی ثابت نمیشود.
🔹در دنیای مدرن، وقتی بشر به پیشرفت علمی و مادی دست یافت این #شعار مشهور را سر داد که"و خداوند مرد" زیرا بشر میپنداشت با علم خود میتواند همه مجهولات عالم را حل کند و دیگر خدا #خرافات است. هرچه هست و هرچه نیست با علم ما انسانها قابلیت #اثبات و رد دارد .
🔸انسانِ سرکش #علم را مقابل دین قرار داد و خودش دین جدیدی ساخت. هر سوالی از انسان مدرن پرسیده شد به #علم ناقص خود ارجاع داد .
🔹با وجود اینکه ضعف علم انسان بارها ثابت شده، این بار یک #ویروس ناشناخته تمامِ دنیا را درگیر خود کرده و دانشمندان سراسر عالمپس از چندین ماه #تحقیق هنوز نتوانسته اند رفتار این ویروس را تشخیص دهند و معتقدند در آینده تعداد این مدل ویروسها بیشتر هم خواهد شد .
🔸دوست روشنفکر من
اتفاقا این ویروس #عجز علم ناقص انسان را نشان داد و بادِ انسانِ #مغرور به خود را خالی کرد. دین هیچگاه مخالف علم و دانایی نیست بلکه در آیات قرآن خدا مدام انسان را به تعقل فرامیخواند و در روایت ما یک ساعت تفکر از هفتاد سال عبادت باارزش تر است
🔹میدانی حرف من با توچیست؟ تو نه دین را درست و کامل شناخته ای که اگر میشناختی نمیگفتی دین مخالف علم است و نه علم مدرن را بدرستی میشناختی زیرا در غرب نحله های فکری فلسفی به افراط در علم گرایی و #پوزیتیویسم انتقاد شدیدی دارند و تو هنوز در #عقاید قرن ۱۹ مانده ای .
♦️دوست روشنفکرمن
در این ایام که از خانه بیرون نمیروی بجای بیشتر حرف زدن، مطالعه کن حتی اگر علاقه به مطالعات دینی نداری کتب غربی ها در نقد #پوزیتیویسم یا مثلا حلقه وین را بخوان. لااقل بدان و مخالفت کن، مخالفت از سر نادانی هنر نیست.
#کرونا
#عقل #فهم
#بیماری_نافهمی
#روشنفکر
⚜ @taammolat74
🔰سیاستمداران آواره
🔸عبدالله آل عمری، نقاش و فیلمساز سوری، مجموعهی نقاشی با نگاهی به وضعیت پناهندگان را به تصویر درآورد، اما بهجای فیگورهای حقیقی آوارگان و ناشهروندان، پرترهی شخصیتهای سیاسی جهان را قرار داد. آلعمری که خود نیز در پی فشارهای ناشی از جنگ سوریه به دنبال راه پر فراز و نشیب اخد پناهندگی در بروکسل هدایت شده، با قرار دادن چهرههای سیاسی مشهور، در پی جایگزینی انتزاعی موقعیتی از ویرانی و آوارگی بود که خود نیز تجربه کرده بود.
💢🔹آلعمری دربارهی مجموعهی خود گفته بود: «برای من مهم بود که تصور کنم اگر سیاستمداران جهانی در کفش و شاکلهی توده قرار بگیرند، آواره شوند، محاصره شوند، وضعیتشان چگونه خواهد بود؟ من به پناهندگان به شکل یک جامعهی آماری نگاه نمیکنم. بدل کردن آوارگان به ارقام رسمی، این حقیقت را خواهد کشت که اینها فرد هستند، راوی داستان زندگی خود هستند و آنچه بر سرشان رفته، با یک پناهجوی دیگر از زمین تا آسمانْ متفاوت است».
📸 چند تا از نقاشی های حذاب او را در پست های پایین مشاهده می کنید👇👇👇
⚜️ @taammolat74
🔰نانوپشه، علم و اتوپیای تکنولوژی
کرونا نوشت(1)
✍️ محمدعلی روزبهانی
🔻«تمدن ما لرزان و ترسان وارد عمل شده و تمام امکاناتش را به میان آورده تا ترک ها را بپوشاند؛ نانوپشه که حتا وارث قدرقدرت نمرود و پادشاه بابل جدید، رئیس جمهور آمریکا و صاحب دهکده ی سلیکون ولی، از او ایمن نیست، ویروس نامیده شده است.»
✔️یادداشت کامل را در متن ذیل بخوانید👇👇👇
⚜️ @taammolat74
تاملات
🔰نانوپشه، علم و اتوپیای تکنولوژی کرونا نوشت(1) ✍️ محمدعلی روزبهانی 🔻«تمدن ما لرزان و ترسان وارد ع
🔰نانوپشه، علم و اتوپیای تکنولوژی
کرونا نوشت(1)
✍️ محمدعلی روزبهانی
🔸موجود اسطوره ای به اندازه ی یک نانوپشه از بینی انسان پرمته ای معاصر وارد می شود و تمام عرض و ارتفاع علم و تکنیک جدید نمی تواند از عهده اش برآید. در برهوت طبیعت لاشعور، ویروسی که طبیعتش ویروسی کردن است، به جان آدمیزاد افتاده و زندگی روزمره و زمان مالوف و مانوس عصر سایبرنتیک را دگرگون کرده، نفس ها در سینه حبس شده است؛ هر کس به غار خویش خزیده و «نظم» آهنین زندگی ترک برداشته است. هم مگر از شکاف این خورده ترک ها بتوان نگاهی به بیرون انداخت و بیرون از این تمدن سیمانی و سفت و فولادین، به راه ها و کوره راه های جایگزین دمی اندیشه کرد.
🔹معلوم نیست چند دهه یا چند قرن دیگر، دوباره دیواره های سیاه چال این تمدن ترک بردارد و بشر بتواند خارج از این سقف ها، مرغ خیالش را روانه ی آشیان دیگری کند. رخداد تکان دهنده اتفاق افتاده است. ذره ی ویرانگار همه تمدن را به بازی گرفته و تنها کاری که می توان در برابرش کرد این است که هیچ کاری در برابرش نکرد! از دو متری اش فاصله بگیری، در خانه سرجایت مقهور و تحقیر شده و سر بزیر بنشینی و خضوع کنی و به همه ی امکانات تمدنی ات و همه ی مقدسات مذهبی ات التماس کنی تا سایه ی سنگین و ویرانگر نانوپشه را از روی سیاره ی رنج پاک کنند.
🔸تمدن ما لرزان و ترسان وارد عمل شده و تمام امکاناتش را به میان آورده تا ترک ها را بپوشاند؛ نانوپشه که حتا وارث قدرقدرت نمرود و پادشاه بابل جدید، رئیس جمهور آمریکا و صاحب دهکده ی سلیکون ولی، از او ایمن نیست، ویروس نامیده شده است. وقتی نانوپشه، «ویروس» نامیده می شود، معنا و مفهوم ویرانگر، ابژه سازی و عینی سازی می شود و بدین سان «علم» و «تکنیک» قدرت می یابد تا آن را از صفحه ی حیات حذف کند و قاهرانه دوباره خود را بر تخت شاهی اش بنشاند.
🔹علم و تکنیک همچنان در جایگاه خدا، وعده ی رستگاری می دهد. رستگاری ای در دسترس، زمان مند و کاملا تحت کنترل میل ها و هوس های خرق الساعه ی آدمی. علم وعده داده، شش ماه یا نهایتا یک سال دیگر، واکسن «ویروس» تازه وارد لاشعور و نابودگر را خواهد ساخت و دوباره آرامش را به سیاره ی رنج باز خواهد گرداند، همه چیز دوباره به نظم و قرار روزمره ی خود باز خواهد گشت و آدم ها دوباره برای رستگاری وعده داده شده تکنولوژی در برهوت طبیعت از پی هم خواهند دوید. تا آن زمان اما باید در خانه ماند و آبروداری کرد... نکند که «تکنیک» افیون توده ها باشد.
#علم_جدید
#ترک_تمدنی
#تکنولوژی
#طبیعت
#نمرود
#بابل
#پرومته
#ویروس_کرونا
⚜️ @taammolat74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پشت پرده اقتصادی ویروس اخیر چیست؟
🔸 چرا اکثرا #ویروسها از چین شروع میشوند؟
🔹 چه ارتباطی بین ویروسها و اقتصاد #چین وجود دارد؟
♦️ برای اطلاع از چگونگی شروع ویروسها این کلیپ را ببینید.
#کرونا
📡 کاری از VOX News
⚜ @azadfekrischool
⚜ @taammolat74
☑️ راز زینبی
✍اميرحسن سقا
🔸مرتضی آوینی گفت در عالم رازیست که جز به بهای خون کشف نمی شود.
من فکر میکنم در عالم راز دیگری ست که حتی با بهای خون هم کشف نمیشود. رازی که کلیدش رفتن و خون دادن که نه، ماندن و زخم خوردن است.
🔹رازی که حتی حسین(ع) هم در پی آن است، آن جا که خطاب به عقیله می گوید: "يا أُختاه لاتنسيني في نافلة اللیل"
من فکر میکنم راز اصلی عالم به آن نمازشب شام واقعه بر میگردد.
🔸آن جا که زینب قامت می بندد و به نماز می...نشیند.
قامت می بندد تا قیامت کند، بی تیغ، بی شمشیر، با دست خالی با دست بسته آن جا که "الله اکبر" می گوید تا بار دیگر خدا را در گوش کَر عالم فریاد بزند.
🔹آن جا که قنوت میگیرد و در گوش باد زمزمه می کند... چه چیز را زمزمه می کند؟ .... در عالم رازی ست که حتی به بهای خون هم کشف نمیشود. در عالم رازی ست که تنها قنوت زینب(س) صدای آن را شنیده، در عالم رازی ست که تنها با دستان بستهی عقیله باز می شود....🥀
⚜ @taammolat74
🎉 پیشنهاد ویژه #رمان_خوانی
📚 کتاب احضاریه
▪️ مولف : علی موذنی
▪️ناشر کتاب : اسم
▪️سال نشر : 1397
▪️تعداد صفحات : 223
🔸اگر دهها دلیل برای خواندن «احضاریه» وجود داشته باشد، قطعا یکی از مهمترین آنها این است که به قلم «علی موذنی» نگاشته شده است. موذنی در این سالها با رمان «دوازدهم» توانسته بود تجربه جدیدی را به ادبیات داستانی دینی اضافه کند و این بار راهپیمایی اربعین و زندگانی حضرت زینب(س) باعث شد بار دیگر با یکی از ماندگارترین رمانهای مذهبی مواجه شویم؛ اثری که علاوه بر قصهگو بودن، سنگ بزرگتری را نشانه رفته و در آن با دورنمایی تحلیلی از تاریخ اسلام بعد از رحلت پیامبر مواجه میشویم که میتواند خواننده را با بار اطلاعاتی بیشتری همراه کند.
🔹از نقاط قوت داستان احضاریه، شخصیت پردازی خوب و باورپذیر از حضرت زینب(س) است. از کودکی تا بزرگسالی سیر منطقی رشد یک شخصیت بزرگ و عمیق طی میشود. تکامل فرزانگی و فرهیختگی حضرت را در طول داستان میبینیم و وقتی به مواجهه ایشان با یزید بن معاویه میرسیم و خطابه تاریخیاش در کاخ سبز را میخوانیم، برایمان باورپذیر است که این زن با چه پشتوانهای خطبه میخواند و علیه ظلم میشورد.
🔸یکی از درونمایههای کتاب «احضاریه» به چالش کشیدن موضوع «طلبیده شدن» از جانب معصوم است. علی مؤذنی با هنرمندی این مضمون را لابهلای سطرهای داستانی لطیف درباره کربلا و مصایب حضرت زینب (س) پنهان کرده. اینکه معصوم ما را نمیطلبد، احضار میکند.
#احضاریه
#علی_موذنی
⚜️ @taammolat74
📮#کرونا تذکر بزرگ الهی است به بشری که به علم و پیشرفت و توان خود مغرور شده است و شبیه ماجرای پشه و نمرود نشان داد که اگر خدا اراده کند در برابر ذره ای کوچک تسلیم محض است، اما چه فایده:
مَا يَأْتِيهِمْ مِنْ ذِكْرٍ مِنْ رَبِّهِمْ مُحْدَثٍ إِلَّا اسْتَمَعُوهُ وَهُمْ يَلْعَبُون
✍ محمدسعید احدیان
⚜ @taammolat74