#محتوای_پژوهشی
شادی از دیدگاه اسلام
این مضمون که شاد کردن برادر مومن، یکی از عبادات بزرگ است به صورتهای گوناگون در روایات بسیاری وارد شده و ابوابی از مجموعههای روایی مثل کافی، وافی، وسائل الشیعه و... را به خود اختصاص داده است.
در بعضی از روایات به این نکته، که نباید شاد کردن مومن همراه با گناه باشد، تاکید شده است. بعضی از بزرگان میگویند شاد کردن مومن، حتی به صورتی که مستلزم کارهای لغو و مبتذل باشد، مطلوب نیست. ممکن است افراد غیر متقی و کسانی که در گفتار و رفتارشان چندان مقید نیستند، بعضی بذله گوییها و مسخره بازیهایی که در شان مومن نیست، انجام دهند و تصور کنند که چون با این کارها دیگران را شاد کردهاند، بالاترین عبادات را انجام دادهاند.
متن کامل و موارد دیگر را در اینجا مشاهده فرمایید:
lish.ir/Kqh
💯حتما ببینید و #بفرستید واسه دوستانتون🎊
سؤال : شکستن شاخهی درختان چه حکمی دارد؟
📜جواب:
📗 مقام معظم رهبری:
بیجهت نباید شاخهی درختان را شکست. اگر این درخت متعلق به مردم یا مثلاً اموال بیتالمال است، این کار حرام است. اگر هم باغ شخصی ما است، گاهی اوقات شکستن یک شاخهی درخت، اسراف یا ازبینبردن بیجهت اموال است. بله؛ اگر منع قانونی دارد مطلقا اشکال دارد؛ اگر هم نمیدانید که منع قانونی دارد یا خیر، باز هم نمیتوانید ببرید.
📕 آیت الله شبیری زنجانی:
به طور کلی اخلال در محیط زیست اگر موجب سلب حق دیگران و اضرار به آن ها و لو آیندگان شود از موارد حق الناس و حرام است؛ در غیر این صورت نیز اگر خلاف قانون باشد اشکال شرعی دارد.
📘 آیت الله مکارم شیرازی:
در صورتی که متعلق به دیگران باشد ضمان دارد در غیر این صورت نوعی انحراف و کار حرامی است.
📒 قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران :
1) حبس و جزای نقدی در انتظار متعرضان به محیط زیست.
2) سوزاندن درخت و تهیه چوب، هیزم و ذغال از منابع ملی، ممنوع است.
3) روشن كردن آتش در تنه درخت تا یک سال مجازات حبس دارد.
#استفتائات_مراجع_عظام
💢آیت الله جوادی آملی :
🔸دل مؤمن که عرش رحمان خوانده شده ، بر اشک استوار است ؛ زیرا «قلب المؤمن عرش الرحمان» و «کان عرشه علی الماء» .
شب های عارفان ، ص ۸۰
#نکات_اخلاقی
بسم الله الرحمن الرحیم
✨هُوَ الّذي أرسَلَ رَسولَهُ بِالهُدي وَ دينِ الحَقِّ لِيُظهِرَهُ عَلَي الدّينِ كُلِّهِ..
اوست آن خدایی که رسولش را با هدایت و دین حق فرستاد تا او را بر همه ی ادیان مسلط و غالب گرداند…
علی بن ابراهیم قمی در تفسیرش از امام صادق (علیه السلام) نقل میکند:
هُوَ الإمامُ الّذي يُظهِرُهُ عَلَي الدّينِ كُلِّهِ فَيَملَاُ الأرضَ قِسطاً وَ عَدلاً كَما مُلِئَت ظُلماً وَ جَوراً وَ هذا مِمّا ذَكَرنا أنَّ تأويلَهُ بَعدَ تَنزيلِهِ.
او امامی است که او را بر همه ی دین ظاهر و غالب می سازد ؛ پس زمین را از قسط و عدل پر می کند ، همچنانکه از ظلم و جور پر شده باشد ؛ و این از جمله اموری است که یادآوردیم اینکه تأویلش بعد از تنزیلش خواهد بود.
تفسير قمی ج ٢ ص۳۱٧
#تفسیر_مختصر
#انس_با_قرآن_مجید
هر روز با نهج البلاغه
قرآن نجات دهنده است برای آن کس که حافظ آن باشد و به آن عمل کند، و راهبر آن که آن را به کار گیرد ، و نشانه هدایت است برای آن کس که در او بنگرد.
خطبه ۱۹۹
#درمحضرنهج_البلاغه
شیخ بهایى(رحمةالله علیه) روزى از بازار اصفهان میگذشت، در یک گوشه دور افتاده بازار توى یک مغازه کوچک و رنگ و رو رفته که نور باریکى از سقف آن به داخل دکان مىتابید و در و دیوارش را روشن مىساخت، ناگهان چشمش به پیرمردى افتاد که بیش از ۹۰ سال از عمرش مىگذشت و در آن حال مشته سنگینى به دست داشت و مشغول کوبیدن به تخت گیوه بود.شیخ بهایى(رحمةالله علیه) با دیدن پیرمرد دلش به حال او سوخت و به داخل مغازه رفت و از پیرمرد پرسید:
🔹تو چرا در جوانى اندوخته و پس اندازى براى خود گرد نیاوردى تا در این سن پیرى مجبور به کار کردن نباشى؟پیرمرد سرش را از روى گیوه برداشت و نگاه نافذش را بر روى شیخ بهایى انداخت ولى چیزى نگفت، شیخ دست پیش برد و مشته را از دست پیرمرد گرفت و با علمى که داشت آن را تبدیل به طلا کرد و بعد زیر نورى که از سقف به روى پیشخوان مىتابید جلو پینهدوز گذاشت، مشته فولادى سنگین وزن که در آن لحظه تبدیل به طلا شده بود در زیر نور خورشید تلؤلؤ خاصى پیدا کرد و ناگهان دکان پینهدوز را به رنگ طلایى در آورد، شیخ بهایى بعد از این کار به سرعت عازم خروج از مغازه شد و در همان حال خطاب به پیرمرد گفت:
▫️پینه دوز، من مشته تو را تبدیل به طلا کردم آن را بازار طلافروشها ببر و بفروش و بقیه عمر را به راحتى بسر ببر.شیخ بهایى(رحمةالله علیه) هنوز قدم از دکان بیرون نگذارده بود که ناگهان صدایى او را بر جاى نگاه داشت، این صداى پیرمرد بود که مىگفت: اى شیخ بهایى اگر تو مشته مرا با گرفتن در دست تبدیل به طلا کردى،《 من آن را با نظر به صورت اولش در آوردم! 》شیخ بهایى به سرعت برگشت و به مشته نگریست و دید مشته دوباره تبدیل به فولاد شده است، دانست که آن پیرمرد به ظاهر تنگدست و بىسواد از 🔅اولیاءالله🔅 و مردان خدا بوده و علم و دانشاش به مراتب از او بیشتر است و نیازى به مال دنیا ندارد، روى این اصل با خجالت و شرمندگى پیش رفت و دست پینهدوز را بوسید و عذر بسیار خواست و بدون درنگ از مغازه خارج شد، از آن به بعد هر گاه از جلو دکان پیرمرد رد مىشد، سرى به علامت احترام خم کرده و با شرمندگى مىگذشت!
و آن پیر اولیاء الله کسی جز شیخ محمد عارف عباسی مشهور به «پیر پالان دوز» از عرفا و معاصر شیخ بهایی نبود که مقبره پیر پالان دوز هم اکنون در شمال شرقی حرم امام رضا (علیه السّلام) و ابتدای خیابان نواب صفوی قرار دارد.
ستارگان هدایت ص231
#فرهیختگان_تمدن_شیعه
#محتوای_منبر
6.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بَلا و مصیبت یا برای اَدب یا برای اِمتحان و یا برای تَرفیع درجه معنوی است...
#استادقرائتی
#نکات_اخلاقی