🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
☄
⭕️جرعه ای از دریای بیکران #امام_شناسی در اندیشه #امام_هادی (ع) - (بخش اول)
🔶یکی از مهمترین و اساسی ترین مبانی فکری و اعتقادی جامعه اسلامی بحث #امام_شناسی است؛ موضوعی بسیار مهم و راهبردی که بنیادی ترین مباحث فکری، اخلاقی، اعتقادی، فقهی و اجتماعی در گرو شناخت و آشنایی آن است. در اهمیت و جایگاه ممتاز #امام_شناسی در فرهنگ اسلامی، همین بس که در منابع روایی شیعه و سنی نقل شده است، هر گونه سهل انگاری و بی توجهی به این موضوع راهبردی موجب می شود، مرگ انسان مصادف با #مرگ_جاهلیت قلمداد شود.
🔷«حارث بن مغیره گوید: به امام صادق (ع) عرض کردم: پیغمبر فرموده است: هر که بمیرد و پیشوایش را نشناسد به #مرگ_جاهلیت مرده است؟ فرمود: آرى. عرض کردم: جاهلیت کامل یا جاهلیتى که امامش را نشناسد فرمود: #جاهلیت_کفر و #نفاق و #گمراهى».[۱] از این رو بسیار لازم و ضروری است که انسان به این #اصلمهماعتقادی اهتمام جدی داشته باشد، و برای تحصیل معارف مرتبط با #امام_شناسی وقت بیشتری را صرف نماید.
🔷به همین منظور در این نوشتار تلاش داریم به مناسبت ولادت #امام_هادی (ع)، که از مهمترین اسناد #امام_شناسی، یعنی #زیارت_جامعه_کبیره را در اختیار جامعه بشری قرار دادند، خوشه ای از خرمن پر بار مباحث امام شناسی در اندیشه امام هادی (ع) برچینیم.
💠جامع ترین دانشگاه امام شناسی به روایت امام هادی(ع)
🔷در متون و منابع روایی و دینی هیچ آیه و روایتی در شأن و منزلت #امام_هادی (ع) و شناخت زوایای وجودی حضرت، بالاتر از #زیارت_جامعه_کبیره، برای درک و فهم این مقام قدسی نمی توان یافت. برای درک بهتر و اهمیت معارفی که در زیارت جامعه کبیره بدان اشاره شده، باید این چنین یادآور شویم، که:
🔷اگر کسی بخواهد تحقیق جامعی در خصوص #امام_شناسی داشته باشد، باید کتاب ها و روایات فراوانی را مورد بررسی و واکاوی قرار دهد، تا اینکه خوشه ای از دریای معارف اهل بیت (ع) را کسب نماید، ولی به اذعان منابع روایی، #امام_هادی (ع) در عباراتی رسا و ارزشمند، کار محبان و شیعیان خاندان عمصت و طهار (ع)، بلکه تمام اسلام شناسان را راحت نموده اند و در مجموعه ای به یاد ماندنی و ارزشمند گوهر های نابی از #معارفامامشناسی را در اختیار همه قرار داده است. #ادامهدارد...
پینوشت
[۱] الکافی، ج۱، ص۳۷۷، ح۳
منبع: وبسایت راسخون
#امام_هادی
#امام_شناسی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
☄
⭕️ #تاخير در #نمازاولوقت چه آثار و پيامدهای سویی برای ما دارد؟ (بخش دوم)
🔶 #تأخيرنماز از اول وقت آن، بدون عذر، موجب محروم ماندن انسان از فيوضات و پاداش هاى آن و عدم بهره مندی از بركات و آثار نماز اول وقت و نیز تضييع و سبك شمردن نماز است. در این نوشتار به بعضی از آثار سوء تاخير عمدی از نماز اول وقت اشاره میگردد؛
💠نماز او را نفرين ميكند
🔷امام باقر (ع) میفرمایند: «هرگاه نماز در اول وقت بالا برود، سفيد و درخشان به سوی صاحبش باز ميگردد و به او خطاب ميكند: از من مواظبت نمودی، خدا تو را حفظ كند، و هرگاه در غير وقت خود و بدون شرايط بالا برود، سياه و تاريك به سوی صاحبش باز ميگردد و به او ميگويد مرا تباه ساختی، خدا تو را نابود كند.» [وسائل الشیعه ج۴ ص۱۰۸]
💠دوری از شفاعت پيامبر (ص)
🔷 #پيامبر_اکرم (ص) میفرمایند: «لَا يَنَالُ شَفَاعَتِی غَداً مَنْ أَخَّرَ الصَّلَاةَ الْمَفْرُوضَةَ بَعْدَ وَقْتِهَا؛[امالی صدوق ص۳۹۹] #شفاعتمن در قيامت شامل كسی كه نمازهای واجبش را در وقت آن نخواند نميشود.»
💠فقيران بهشت
🔷شخصی به نام ابو سلام عبدی ميگويد: خدمت امام صادق (ع) رسيدم و عرض كردم چه ميفرماييد درباره كسی كه نماز عصرش را عمدا تاخير اندازد؟ حضرت فرمودند: «روز قيامت بیكس و تنها (و فقير) و بدون ثروت محشور ميگردد. عرض كردم: اگر چه از بهشتيان باشد؟ فرمود: اگر چه از اهل بهشت باشد. پرسيدم: منزل و جايگاهش در بهشت در كجاست؟ فرمود: يكه و تنها، بی زن و فرزند و مال و منال در بهشت سرگردان است و اهل بهشت به او چيزی میدهند».[ثواب الاعمال و عقاب الاعمال ص۲۳۱]
📕پرسشهاوپاسخهاینماز - سيد حسن موسوی (مركز تخصصی نماز)
منبع: وبسایتانوارطاها
#نماز
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔸✨🔸✨🔸✨🔸✨
✨
⭕️ضرورت تربیت دینی (بخش ششم)
🔶یکی از #حقوق_فرزندان بر والدین این است که آنها را با خدا و اهل بیت علیهم السلام و #مسائل_اعتقادی و #عبادی آشنا سازند. #کودک با فطرتی پاک متولد میشود و این پدر و مادر هستند که باید فطرت او را در مرحلهی عمل و رفتار نیز هدایت کنند و به فعلیت تبدیل نمایند.
💠آموختن نخستین ذکرها
🔷بسیاری از پدران و مادران میپرسند، نخستین ذکری که باید به فرزندان آموخت چیست؟ این پرسش را از امام باقر یا امام صادق (علیهم السلام) پاسخ میفرمایند: در سه سالگی: وقتی کودک به سن سه سالگی رسید به او بیاموزید که هفت مرتبه بگوید: «لا اله الا الله» سپس او را آزاد بگذارید. در سه سال و هفت ماه و بیست روز: به او بیاموزید که بگوید: «محمّد رسول الله» سپس او را آزاد بگذارید. در سن چهار سالگی: هفت مرتبه بگوید: «صلّی الله علی محمّد و آل محمد» سپس آزادش بگذارید. در سن پنج سالگی: دست چپ و راستش را به او یاد بدهید؛ اگر دست راست و چپ را تشخیص داد، رو به طرف قبله وا داشته شود و به او بگویید تا سجده نماید؛ سپس آزاد باشد. در سن شش سالگی: نماز خواندن و رکوع و سجده را به او بیاموزید؛ سپس آزار بگذاریدش، در سن هفت سالگی: به او گفته شود: صورت و دو دستش را بشوید، وضو بگیرد، و نماز بخواند... [۱]
💠عبادتهای کودکان
🔷هرگز #عبادتهای_کودکان را اگرچه از روی تقلید باشد، بازی و سرگرمی تصوّر نکنید؛ بلکه #همین_عبادتها به ذهن و ارادهی کودک شکل میدهند و او را برای مراحل بعد آماده میسازند؛ بنابراین، متناسب با سن کودک باید او را با عبادتهای اصلی آشنا ساخت. #ادامهدارد...
پینوشت
[۱] وسائل الشیعة، ج ۱۵، ص ۱۹۳
📕دورانطلاییتربیت (محمدعلیقاسمی)
منبع: وبسایتراسخون
#تربیت_دینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
☄
⭕️جرعه ای از دریای بیکران #امام_شناسی در اندیشه #امام_هادی (ع) - (بخش دوم)
🔶یکی از مهمترین و اساسی ترین مبانی فکری و اعتقادی جامعه اسلامی بحث #امام_شناسی است؛ موضوعی بسیار مهم و راهبردی که بنیادی ترین مباحث فکری، اخلاقی، اعتقادی، فقهی و اجتماعی در گرو شناخت و آشنایی آن است. در این نوشتار تلاش داریم از مهمترین اسناد #امام_شناسی، یعنی #زیارت_جامعه_کبیره، که #امام_هادی (ع) آن را در اختیار جامعه بشری قرار دادند، خوشه ای برچینیم.
💠تلنگری بر جایگاه فراموش شده اهل بیت (ع)
🔷در فرازهای ابتدایی زیارت ارزشمند جامعه کبیره، بعد از اقرار و شهادت به وحدانیت خدای متعال و حقانیت رسالت پیامبر اکرم (ص)، با #عبارتی_دقیق و معنادار، زیارت آغاز می شود. عبارت بسیار زیبا و ارزشمندی که تداعی گر #جایگاه فراموش شده #اهل_بیت (ع) در جامعه اسلامی است. «السَّلامُ عَلَیکمْ یا أَهْلَ بَیتِ النُّبُوَّةِ وَ مَوْضِعَ الرِّسَالَةِ؛[۱] سلام بر شما ای اهل بیت نبوّت، و جایگاه رسالت».
🔷هر چند آیات روشنی از #قرآن_کریم به خوبی دلالت بر جایگاه اهل بیت پیامبر (ص) در فرهنگ اسلامی دارد، ولی گویی مردم بسیاری از آیات وحیانی را به فراموشی سپرده، و نسبت و قرابت و نزدیکی خاندان عصمت و طهارت (ع) را با پیامبر اکرم (ص) از یاد برده بودند. جایگاه ممتازی که دوستی و ارتباط و عشق به آنها اجر و مزد رسالت به شمار آمده بود.
🔷«قُل لَّا أَسْأَلُکُمْ عَلَیهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَی؛[شوری، ۲۳] بگو: «من هیچ پاداشى از شما بر رسالتم درخواست نمى کنم، جز #دوستداشتننزدیکانم [اهل بیتم]»؛ در واقع اگر جامعه اسلامی #جایگاهاهلبیت (ع) را به فراموشی نمی سپرد، واقعه تلخ سقیفه، واقعه دردناک حمله به خانه دختر پیامبر، و واقعه فاجعه آمیز و اندوهبار سال ۶۱ هجری، به وقوع نمی پیوست، و عصر حضور اهل بیت (ع) مصادف با عصر خفقان و تحت فشار قرار گرفتن پیروان ایشان نمی شد.
💠امام معدن رحمت الهی
🔷در یکی از فرازهای زیارت جامعه کبیره، #امامان به عنوان #معدنرحمتالهی معرفی می شوند. «وَ مَعْدِنَ الرَّحْمَةِ؛ و معدن رحمت»؛ اگر بخواهیم برای معنای #رحمت، نمونه عینی و مصداق دنیایی ذکر کنیم، #امامان_معصوم علیهم السلام نمونه عینی و بارز آن به شمار می روند؛ چرا که ایشان در تمام ابعاد مادی و معنوی تلاش داشته اند، جلوه های ناب رحمانی را در ارتباط با مردم به منصه ظهور برسانند.
🔷چه در مباحث دنیوی و خلق حماسه های انسان دوستی و مهرورزی، و چه در مباحث معنوی و اخروی و هدایت جامعه انسانی به سوی قله های سعادت و شادکامی، #اهلبیتپیامبراکرم (ص) مصداق بارز #رحمت_الهی به شمار می آیند. در منابع روایی، امام علی (ع) در جلوه ای از عبارات رحمانی، خطاب به کارگزاران و آحاد مردم این چنین بیان می فرماید: «أشعِر قَلبَکَ الرَّحمَةَ لِجَمیعِ النّاسِ وَ الإحسانِ إلَیهِم وَ لا تُنِلهُم حَیفا وَ لا تَکُن عَلَیهِم سَیفا؛[۲] مهربانى با همه مردم و نیکى به ایشان را شعار دل خویش ساز، و به آنها ستمى مرسان و شمشیرى بر آنان مباش».
💠امام گنجینه ای از علم و معرفت الهی
🔷امام در فرازهایی از #زیارتجامعهکبیره اشاره ای معنادار به کنه و اقیانوس علوم و معارف اهل بیت (ع) می نمایند: «وَ خُزَّانَ الْعِلْمِ؛ خزانهداران دانش». #ادامهدارد...
پینوشتها
[۱] من لا یحضره الفقیه، ج۲، ص۶۱۰، ح۳۲۱۳
[۲] تصنیف غررالحکم و دررالکلم، ص۶۷، ح۸۹۶
منبع: وبسایت راسخون
#امام_هادی
#امام_شناسی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️همه چيز درباره پديده «مد و مدگرايی» (بخش هشتم)
🔶يکی از پديدههای رايج اجتماعی معاصر، مسأله #مد و #مُدگرايی است، شايد کمتر خانوادهای باشد که با اين پديده درگير نباشد؛ در اين نوشتار به بررسی چند وجهی اين پديده پرداخته میشود و مشخصاً برای پرسشهای پیرامون این موضوع پاسخ مبسوط ارائه میگردد.
💠 #نقشتوليدکنندگان در اشاعه مد
🔷شرکتهای توليدی از طرق روانسنجی و شناخت روحيات افراد جامعه، و با توجه به همين روحيهى نوگرايی و ميل به امروزی شدن در جوانان، هر روز، يک فرم شلوار، پيراهن، کفش، کلاه، عينک، گوشی تلفن و... را عرضه ميکنند و اندک تغييری از جانب آنها، يک #مد جديد ميشود و حتّی گاهی برای آنکه کالای توليدی شان زودتر در جامعه #مد شود، با بهره گیری از سلبریتیها، و با صرف هزینههای بالا، نسبت به انجام تبليغات مورد نظر خود اقدام میکنند.
🔷يکی از دلايل عمده ای که توليد کنندگان و طرّاحان خارجی توانسته اند در سطح جهانی برای خود، جايی باز کنند و #مدآفرينی داشته باشند، آشنايی آنها با مبانی روانشناختی #تأثيرگذاری و به کارگيری روش ها و اصول فنّی در کار است، در حالی که توليد کنندگان داخلی و محدود، به جای استفاده از این روشها در مسیر درست، بعضاً به الگوبرداری و تقليد از آنها می پردازند و به نحوی #مدهای_غربی را در جامعه ترويج ميکنند.
💠رسانه ها و ترويج مد
🔷برنامه های تلويزيونی داخلی نیز بعضا از طريق فيلمها و سريالها که در خانههای مجلل اعيانی و اشرافی، و با بازنمايی سبک و مدهای رايج اين قبيل طبقات ساخته ميشوند، همچنین شبکههای ماهوارهای، مجلات و پايگاههای اينترنتی، انواع #مدهای_جديد را تبليغ ميکنند و از اين طريق، زمينه را برای گرايش خانوادهها و بخصوص جوانان به سوی #مدهای_نو مهيا ميسازند. #ادامهدارد...
✍حجتالاسلاموالمسلمين حسين هاشمنژاد، عضو هيئت علمی دانشگاه
منبع: مشرقنیوز
#مدگرایی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
☄
⭕️ #تاخير در #نمازاولوقت چه آثار و پيامدهای سویی برای ما دارد؟ (بخش سوم و پایانی)
🔶 #تأخيرنماز از اول وقت آن، بدون عذر، موجب محروم ماندن انسان از فيوضات و پاداش هاى آن و عدم بهره مندی از بركات و آثار نماز اول وقت و نیز تضييع و سبك شمردن نماز است. در این نوشتار به بعضی از آثار سوء تاخير عمدی از نماز اول وقت اشاره میگردد؛
💠عدم قبولی نماز
🔷از ديگر پيامدهای منفی تاخير در نماز اول وقت، عدم قبولی نماز است كه امام صادق (ع) در اين باره فرموده اند: «مَنْ صَلَّى فِي غَيْرِ وَقْتٍ فَلَا صَلَاةَ لَهُ؛[کافی ج۳ ص۲۸۵] كسی كه نماز در غير وقت بخواند، مثل اين كه نماز نخوانده است. (به اين معنا كه چنين نمازی نميتواند وی را به آثار و بركات و پاداش های عظيم نماز نائل گرداند، هرچند با خواندن اين نماز از او رفع تكليف شده و عذاب نميشود)
💠عدم استجابت دعا
🔷در روايتى كه از امام زين العابدين (ع) در تشريح آثار گناهان، #تاخيردرنماز را به عنوان يكی از عوامل #عدماستجابتدعا بر شمرده و فرموده اند: «و الذّنوب الّتى تردّ الدّعاء: سوء النّيّة، و خبث السّريرة، و النّفاق مع الاخوان، و ترك التّصديق بالاجابة، و تأخير الصّلوات المفروضة حتّى تذهب اوقاته؛[بحار الانوار ج۷۰ ص۳۷۵]
🔶ترجمهی روایت: و گناهانى كه موجب برگشتن دعا میشوند عبارتند از: نيّت بد داشتن، در باطن، پليد بودن، با برادران دين، دورويى و نفاق نمودن، برادران دينى را با ترك اجابت، تصديق نكردن، و #نمازهاى_واجب را به #تأخيرانداختن تا وقتشان بگذرد.»
📕پرسشهاوپاسخهاینماز - سيد حسن موسوی (مركز تخصصی نماز)
منبع: وبسایتانوارطاها
#نماز
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد