✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (ع) در خطبه ۱۷۳ نهج البلاغه درباره ناپايداری دنیا و غفلت از آخرت چه هشداری می دهد؟
🔹 #امام_علی (ع) در بخشی از خطبه ۱۷۳ «نهج البلاغه» به ناپايدارى #دنيا و بى قرارى آن اشاره مى كند و به همگان هشدار مى دهد كه فريب زرق و برق آن را نخورند؛ ایشان مى فرمايد: «أَلا وَ إِنَّ هذِهِ الدُّنْيَا الَّتِي أَصْبَحْتُمْ تَتَمَنَّوْنَهَا وَ تَرْغَبُونَ فِيهَا، وَ أَصْبَحَتْ تُغْضِبُكُمْ وَ تُرْضِيكُمْ، لَيْسَتْ بِدَارِكُمْ، وَ لَا مَنْزِلِكُمُ الَّذِي خُلِقْتُمْ لَهُ وَ لَا الَّذِي دُعِيتُمْ إِلَيْهِ؛ آگاه باشيد! اين دنيايى كه شما پيوسته آن را آرزو مى كنيد و به آن عشق می ورزيد، و آن نيز گاه شما را خشمگين و گاه خشنود مى سازد، خانه و منزلگاه اصلى شما نيست كه براى آن آفريده شده و به سوى آن دعوت گرديده ايد». اين تعبير اشاره به همان چيزى است كه بارها در نهج البلاغه بيان شده و #قرآن نيز در بعضى از آيات به آن اشاره مى كند كه #دنيا سراى جاويدان و جايگاه اصلى ما نيست؛ بلكه منزلگاهى است موقّت كه در سفر خود به سوى #آخرت در آن مسكن گزيده ايم تا زاد و #توشه برگيريم و به سلامت از اين راه پر خوف و خطر بگذريم و به دار آخرت كه به فرموده قرآن «لَهِيَ الحَيَوانُ؛ حيات حقيقى در آن است» [عنکبوت، ۶۴] نايل شويم.
🔹سپس براى تأكيد بيشتر مى افزايد: «أَلَا وَ إِنَّهَا لَيْسَتْ بِبَاقِيَة لَكُمْ وَ لا تَبْقُونَ عَلَيْهَا؛ آگاه باشيد! نه #دنيا براى شما باقى مى ماند و نه سلطه شما بر آن باقى خواهد ماند [بلکه هر دو رو به زوال و پايان پذير است]». و در ادامه اين سخن در پاسخ كسانى كه دنيا را همواره فريبنده معرفى مى كنند، مى افزايد: «وَ هِيَ وَ إِنْ غَرَّتْكُمْ مِنْهَا فَقَدْ حَذَّرَتْكُمْ شَرَّهَا. فَدَعُوا غُرُورَهَا لِتَحْذِيرِهَا، وَ أَطْمَاعَهَا لِتَخْوِيفِهَا؛ اين #دنيا گرچه از جهتى شما را فريب داده؛ ولى از جهتى ديگر شما را از بدى هايش بر حذر داشته است؛ پس به دليل هشدارهايش از فريبندگى هايش چشم بپوشيد و مظاهر هوس انگيزش را به جهت جنبه هاى هشدار دهنده اش رها سازيد». درست است كه بسيارى از زرق و برق هاى دنيا فريبنده و غافل كننده است، ولى در كنار آن، صحنه هايى به ما نشان مى دهد كه هر غافلى را از خواب غفلت بيدار مى كند.
🔹درست در همان لحظه اى كه شخصى بر اريكه قدرت مى نشيند، ديگرى از تخت سقوط مى كند؛ در همان زمانى كه شخصى وارث آلاف و الوف مى شود، جنازه صاحب اصلى آن اموال بر دوش انسانها روانه گورستان مى گردد؛ در همان زمان كه نوزادى متولّد مى شود و پدر و مادر خندان مى شوند، در گوشه ديگرى جمعى را مى بينيم كه براى از دست دادن عزيزان، ناله و شيون سر داده اند! چرا ما تنها بخش اوّل را مى بينيم و از بخش دوّم غافليم؟ اين نكته مهمى است كه اميرالمؤمنين (ع) با عبارات پرمعناى ياد شده، همگان را به آن توجّه مى دهد و در كلمات قصار و عبارات ديگر «نهج البلاغه» نيز بر آن تأكيد شده است. در ادامه اين سخن و در نتيجه گيرى مى فرمايد: «وَ سَابِقُوا فِيهَا إِلَى الدَّارِ الَّتِي دُعِيتُمْ إِلَيْهَا، وَ انْصَرِفُوا بِقُلُوبِكُمْ عَنْهَا؛ [بنابراين] و در اين جهان به سوى سرايى كه به آن دعوت شده ايد سبقت جوييد و با جان و دل از #دنياپرستى روى بگردانيد».
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، چ اول، ج ۶، ص ۵۱۶
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#دنیا #آخرت #غفلت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️اهميت مشورت در احاديث اسلامی
🔹در احاديث اسلامى، چه احاديثى كه از شخص پيامبر اکرم (ص) نقل شده، يا از پيشوايان معصوم ديگر، اهميّت فوق العادهاى براى #مشورت ذكر شده، تا آنجا كه در حديث نبوى، مشورت از اسباب حيات جامعه، و ترك آن يكى از اسباب مرگ جامعه معرّفى شده است. حضرت مى فرمايد: «هنگامى كه زمامداران شما نيكان شما باشند، و توانگران شما سخاوتمندان، و كارهايتان به #مشورت انجام گيرد، در اين موقع روى زمين از زير زمين براى شما بهتر است ـ و شايسته حيات و زندگى هستيد ـ ولى هرگاه زمامدارانتان بدان شما، و ثروتمندان افراد بخيل باشند و در كارها مشورت نكنيد، در اين صورت زير زمين از روى آن براى شما بهتر است!». [۱] اهميّت مشورت تا آن پايه است كه امام على (ع) فرمود: «مشورت عين هدايت است، و كسى كه تنها به فكر خود قناعت كند، خويشتن را به خطر انداخته است!». [۲] در حديث ديگرى از همان حضرت (ع) آمده: «انسان عاقل خود را بى نياز از #مشورت نمى بيند». [۳]
🔹دليل آن هم روشن است، و آن - به تعبير زيبايى كه در بعضى از روايات از امام على (ع) در اين زمينه وارد شده است - چنين است: «سزاوار است كه عاقل، رأى و فكر ساير عقلا را به رأى و فكر خود اضافه كند، و علوم دانشمندان را به علم خود ضميمه نمايد [و از مجموع آنها براى كارهاى مهم تصميمگيرى كند]». [۴] و در حديث ديگر از اميرالمومنين (ع) آمده است: «هر كس با خردمندان مشورت كند، از نور خرد آنها روشنى مى گيرد». [۵] بنابراين #مشورت، سبب افزودن عقل و علم و تجربه ديگران بر عقل و علم و تجربه خويش است، كه در اين صورت انسان كمتر گرفتار خطا و اشتباه مى شود. احاديث در اين زمينه بسيار فراوان است، و اين بحث فشرده را با حديث ديگرى از پيامبر اكرم (ص)، و حديثى از امام على (ع) پايان مى دهيم. پيامبر اكرم (ص) فرمود: «هيچ پشتيبانى و يا مددى محكمتر از #مشورت نيست». [۶] و امام على (ع) مى فرمايد: «با #خردمندان #مشورت كن تا از لغزش و پشيمانى در امان بمانى!». [۷]
🔹اين نكته نيز قابل توجه است كه لزومى ندارد كه مشاوران حتماً بالاتر از خود انسان باشند، اى بسا افراد كوچكترى كه داراى عقل و خرد خدادادى هستند و مشورت با آنها راه گشا است؛ چنانكه در حديثى از امام رضا (ع) مىخوانيم كه: وقتی در محضرشان، سخن از پدر گراميش به ميان آمد، فرمود: «عقل و خرد آن حضرت هرگز با عقل و خردهاى ديگران قابل مقايسه نبود، ولى در عين حال، گاه با غلامان سياه مشورت مى كرد؛ عرض كردند [آيا] با مثل اينها مشورت مى كنى؟! فرمود: «چه بسا خداوند متعال، حق را بر زبان او بگشايد». [۸] سخن را درباره اهميّت مشورت با شعر زيبايى از يكى از شعراى عرب پايان مى دهيم: «اَقْرِنْ بِرَأيِكَ رَأىَ غَيْرِكَ وَاسْتَشِرْ - ْفَالْحَقُّ لايَختفى عَلَى الاِثْنَيْنِ لِلْمَرْءِ مِرآة تُريهِ وَجْهَهُ - وَ يَرى قَفاهِ بِجَمْعِ مِرآتَيْنِ؛ [۹] نظر و فكر ديگران را به نظر و فكر خويش قرين كن و در كارها #مشورت نما؛ زيرا حق بر دو نفر پنهان نمى گردد؛ چرا كه يك آئينه تنها صورت انسان را به او نشان مى دهد ـ ولى اگر دو آئينه در برابر هم قرار دهد مى تواند پشت سر خويش را نيز ببيند!».
پی نوشت:
[۱] تحف العقول، ص ۳۶
[۲] نهج البلاغة، صبحی صالح، ص ۵۰۶، قصار [۲۰۷] ۲۱۱
[۳] غررالحكم و دررالكلم، ص ۷۷۸، قصار ۲۵۶
[۴] عيون الحكم و المواعظ، ص ۲۳۲
[۵] غررالحكم و دررالكلم، ص ۶۲۷، قصار ۹۷۹
[۶] الكافی، ج ۸، ص ۲۰
[۷] غررالحكم و دررالكلم، ص ۴۱۳، قصار ۲
[۸] مكارم الأخلاق، ص ۳۱۹، فی الاستخارة
[۹] الوافى بالوفيات، صفدى، ج ۲، ص ۱۱
📕پيام قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، دارالكتب الاسلاميه، چ ۹، ج ۱۰، ص ۸۹
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#مشورت #مشاوره #مشاور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️مسئله انتظار چه اثرات مثبتی در روح و جان انسان منتظر در شرایط و اوضاع کنونی جهان دارد؟
🔹برای بررسی دقیق و جامع از مسئله #انتظار باید به سراغ پيامدهاى اين انتظار در وضع كنونى جوامع اسلامى برويم و ببينيم: آيا ايمان به چنين ظهورى، انسان را آنسان در افكار رؤيايى فرو مى برد كه از وضع موجود خود غافل مى گردد، و تسليم هر گونه شرايطى مى كند؟ يا اينكه براستى اين عقيده يك نوع دعوت به قيام و سازندگى فرد و اجتماع است؟ آيا ايجاد تحرّك می كند يا ركود؟ آيا مسئوليت آفرين است يا مايه فرار از زير بار مسئوليتها؟ و بالاخره آيا مخدّر است يا بيدار كننده؟
🔹قبل از توضيح و بررسى اين سؤالات، توجه به يك نكته كاملا ضرورى است و آن اينكه سازنده ترين دستورات و عالىترين مفاهيم، هرگاه به دست افراد ناوارد، يا نالايق، يا سوء استفاده چی، بيفتد، ممكن است آن را چنان مسخ كنند كه درست نتيجه اى برخلاف هدف اصلى بدهد و در مسير بر ضدّ آن حركت كند، و اين نمونه هاى بسيار دارد و مسئله #انتظار به طورى كه خواهيم ديد، در رديف همين مسائل است. به هر حال، براى رهايى از هر گونه اشتباه در محاسبه، در اين گونه مباحث، بايد به اصطلاح آب را از سرچشمه گرفت تا آلودگی هاى احتمالى نهرها و كانال هاى ميان راه در آن اثر نگذارد. به همين دليل، ما در بحث انتظار مستقيما به سراغ متون اصلى اسلامى رفته، و لحن گوناگون رواياتى را كه روى مسئله انتظار تأكيد مى كند مورد بررسى قرار مى دهيم تا از هدف اصلى آگاه شويم.
🔹اكنون با دقت به اين چند روايت توجه كنيد: ۱) كسى از امام صادق (ع) پرسيد چه مى گوييد درباره كسى كه داراى ولايت امامان است، و انتظار ظهور حكومت حق را مى كشد و در اين حال از دنيا مى رود؟ امام (ع) در پاسخ فرمودند: «او همانند كسى است كه با رهبر اين انقلاب در خيمه او [ستاد ارتش او] بوده باشد ـ سپس كمى سكوت كرد ـ و فرمود مانند كسى است كه با پيامبر اسلام (ص) [در مبارزاتش] همراه بوده است». [۱] اين مضمون در روايات زيادى با تعبيرات مختلفى نقل شده است. ۲) در بعضى «همانند شمشيرزنى در راه خدا». ۳) و در بعضى ديگر «همانند كسى است كه در خدمت پيامبر (ص) با شمشير بر مغز دشمن بكوبد». ۴) و در بعضى دیگر «همانند كسى است كه زير پرچم قائم (عج) بوده باشد». ۵) و در بعضى ديگر «همانند كسى است كه پيشِ روى پيامبر (ص) جهاد كند». ۶) و بعضى ديگر «همانند كسى است كه با پيامبر (ص) شهيد شود».
🔹اين تشبيهاتِ هفتگانه كه در مورد #انتظار_ظهور #امام_مهدی (عج) در اين شش روايت وارد شده، بسيار پرمعنى و روشنگر اين واقعيت است كه يك نوع رابطه و تشابه در ميان مسئله #انتظار و #جهاد و مبارزه با دشمن، در آخرين شكل خود، وجود دارد. ۷) در روايات متعددى نيز انتظار چنين حكومتى را داشتن، به عنوان بالاترين عبادت معرفى شده است. اين مضمون در بعضى از احاديث از پيامبر (ص) و در بعضى از امام علی (ع) نقل شده است از جمله در حديثى مي خوانيم كه پيامبر (ص) فرمود: «أَفْضَلُ أَعْمَالِ أُمَّتِي اِنْتِظَارُ الْفَرَجِ مِنَ اللهِ عَزَّ وَ جَلّ؛ بالاترين اعمال امت من #انتظار_فرج از ناحيه خدا كشيدن است» [۲]، و در حديث ديگرى از پيامبر (ص) ميخوانيم: «أَفْضَلُ الْعِبَادَةِ انْتِظَارُ الْفَرَجِ». [۳] اين حديث اعمّ از اينكه انتظار فرج را به معنى وسيع كلمه بدانيم، و يا به مفهوم خاص، يعنى انتظار ظهور مصلح جهانى باشد، اهمّيّت انتظار را در مورد بحث ما روشن مى سازد.
پی نوشتها؛
[۱] المحاسن، برقى، ج ۱، ص ۱۷۴
[۲] كمال الدين و تمام النعمة، ج ۲، ص ۶۴۴
[۳] همان، ج ۱، ص ۲۸۷
📕مسئله انتظار، مکارم شیرازی، ناصر، مطبوعاتی هدف، قم، بی تا، ص ۱۴ و ۱۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم (بخش آئین رحمت)
#امام_زمان #امام_مهدی #قائم #ظهور #انتظار
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️انسان های صاحب بصيرت چه علاماتی دارند؟
🔹وقتى #يقين حاصل شد، #بصيرت از آن زاييده مى شود. #قرآن در اينباره ميفرمايد: «إِنَّ الَّذِينَ اتَّقَوْا إِذَا مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِّنَ الشَّيْطَانِ تَذَكَّرُوا فَإِذَا هُمْ مُّبْصِرُونَ؛ [اعراف، ۲۰۱] #پرهیزكاران هنگامى که گرفتار وسوسههاى شیطان شوند، به یاد [خدا و پاداش و کیفر او] مىافتند و [در پرتو یاد او، راه حق را میبینند و] در این هنگام #بینا میشوند»؛ #بصير خواهد توانست جنت و اهل آن و دوزخ و ساكنان آن را نظاره گر باشد، اگر اين #بصيرت حاصل شد، همانگونه كه آتش را در دهان نمى گذارد، خوردن مال يتيم را هم جایز نمى شمرد؛ زيرا چنان كه از قرآن استفاده مى شود، مال يتيم خوردن مثل خوردن آتش است، «اِنّ الَّذِينَ يَأكُلُونَ اَموَالَ اليَتَامَى ظُلْماً اِنّمَا يَاكُلُونَ فِى بُطُونِهِم نَاراً وَ سَيَصْلَونَ سَعِيراً؛ [نساء، ۱۰] محققاً كسانى كه اموال يتيمان را به ظلم و به غير حق مى خورند [دخل و تصرف مى كنند] جز اين نيست كه در شكم هاى خود آتش داخل مى كنند و به زودى به آتش انداخته مى شوند».
🔹همچنين خداوند متعال درباره علماء يهودى كه با اخذ رشوه كلمات حق را در تورات بدل كرده و كتمان مى كنند مى فرمايد: «اُولئِكَ مَا يَأكُلُونَ فِى بُطُونِهِم اِلَّا النّارَ؛ [بقره، ۱۷۴] آنها جاى نمى دهند در شكم هاى خود مگر آتش را». آرى اگر #بصيرت آمد حقايقِ اشيا براى بصير آشكار شده تا جايى كه امیرالمؤمنین امام علی (ع) درباره خود مى فرمايد: «لَو كُشِفَ الغِطَاءُ مَا اِزْدَدْتُ يَقِيناً؛ [۱] (اگر پرده ها كنار رود [ذره اى] به يقين من افزوده نمى شود». صاحب كتاب «سفينة البحار» [۲] در ماده يقين روايتی را از اسحاق بن عمار از امام صادق (ع) آورده كه حضرت فرمودند: «پيامبر گرامى اسلام (ص) نماز صبح را با مردم اقامه كردند، سپس نظر كردند به جوانى كه در حال چُرت زدن بود، و سرش به طرف پايين متمايل مى شد، رنگى زرد و جسمى نحيف و چشمانى گود رفته داشت؛
🔹پيامبر (ص) از او پرسيدند: «كَيفَ اَصبَحتَ يَا فُلَانُ؛ چگونه صبح كردى؟»؛ گفت: «اَصبَحتُ يَا رَسُولَ اللهِ مُوقِناً؛ اى رسول خدا صبح كردم در حال يقين»؛ پيامبر تعجب كرده و فرمودند: «اِنّ لِكُلِّ يَقِينٍ حَقِيقةً فَمَا حَقِيقَةُ يَقِينِكَ؟؛ براى هر يقينى علامتى است، پس علامت يقين تو چيست؟»، عرض كرد: يقين من، مرا محزون و خواب را از ديدگانم ربوده، و مرا به تشنگى روزه در روزهاى گرم وادار كرده است، نَفْسَم را از دنيا و آنچه در آن است كنار كشيده ام و «گويا نظر مى كنم و مى بينم عرش الهى را كه حساب برپا شده، و خلایق محشور شده براى محاسبه، و من در بين آنها هستم، و گويا نظر مى كنم و [بالعيان مى بينم] كه اهل بهشت متنَعّم در آن هستند، و يكديگر را شناخته و بر تخت ها تكيه زده اند، و گويا نظر به اهل آتش مى كنم كه در آن مَعَذَّبند و ناله مى كشند و مثل اين است كه الان صداى آتش در گوشم طنين افكن است».
🔹پيامبر (ص) فرمودند: «هَذَا عَبدٌ نَوَّرَ اللهُ قَلبَهُ بِالاِيمَانِ؛ اين بنده اى است كه خداوند قلب او را با نور ايمان روشنى بخشيده است»؛ سپس پيامبر اكرم (ص) به او سفارش كردند: دائماً با اين حالت ملازم باش. آن جوان از پيامبر خواست كه براى او از خداوند شهادت طلب كنند، پيامبر دعا كرده و پس از مدتى در يكى از غزوات بعد از نُه نفر ديگر به شهادت رسيد». بعضى از محققين گويند: اين #بصيرت و بينايى كه در روايت به آن اشاره شده به زيادى #ايمان و شدت #يقين ميسر گردد، و اين دو، صاحب خود را به مرحله اطلاع بر حقايق اشياء اعم از محسوس و معقولش مى رسانند، پس حجابها منكشف و پرده ها كنار مى رود و به وضوح و يقين، آنها را بدون شائبه شكى بالعيان مى بيند، و قلب او مطمئن و روحش در استراحت به سر مى برد، و اين حكمت حقيقتى است كه به هر كس اعطاء شود، خير كثير به او اعطا شده است.
پی نوشتها؛
[۱] بحار الأنوار ج ۴۰، ص ۱۵۳، باب ۹۳
[۲] مستدرك سفينه البحار، نمازى شاهرودى، ج ۱۰، ص ۵۹۷
📕اخلاق اسلامى در نهج البلاغه، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: اكبر خادم الذاكرين، نسل جوان، چ اول، ج ۱، ص ۲۴۷
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#ایمان #بصیرت #يقين
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️اهميت بعد معنوی در همه امور
🔹...آنکه باقی است، آن است که در پیش خودمان است. آنچه باقی میماند، ما و چیزهایی که حمل میکنیم به عالم دیگر است. ما باید فکر این معنا باشیم که خدمت بکنیم؛ خدمتی که برای ما سرمایه باشد برای آن جهان. زدن و پیروز شدن و فتح کردن و همه اینها اگر آن بُعد معنویاش نباشد، همهاش شکست است، بلکه آنهایی که بیشتر در نظر مردم پیروزند، شکسته ترند. این قدرتهای بزرگی که در عالم بوده است و هست و خواهد بود، اینها اگر آن بُعدی که آنها را به سعادت میرساند نداشته باشند، تمامش شکست است. چند روز خورد و خواب و جنایت و خیانت و بعدش تمام، این جا بسته میشود و درِ آن عالم باز میشود، صحیفه ما باز میشود. همه این عالم شهادت میدهند برای ما، همه حاضرند.
بیانات حضرت امام در جمع مسئولان نظام ۶۴/۰۱/۰۱
منبع: وبسایت روح الله (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️پیامدهای گرایش به فرهنگ غرب چیست؟
💠پیامدهای گرایش به فرهنگ غرب می تواند در ابعاد گوناگون اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، و روانی مطرح باشد.
1⃣از لحاظ اقتصادی
🔹تغییر در الگوی مصرف یک جامعه و ازدیاد تمایل به تجملات و مصرف گرایی افراد: گرایش به #فرهنگ_غربی، افراد را مصرف گرا و تجملگرا می کند. در همین راستا امام خمینی (ره) فرموده اند: اکنون بازارهای کشورهای اسلامی، مراکز رقابت کالاهای غرب شده است و سیل کالاهای تزیینی مبتذل و اسباب بازی ها و اجناس مصرفی به سوی آن ها سرازیر است و همه ملت ها را آن چنان مصرفی بار آورده اند که گمان می کنند بدون این اجناس آمریکایی و اروپایی و ژاپنی و دیگر کشورها زندگی نمی توان کرد. در چنین وضعی، نشر فرهنگ غربی و استفاده از کالاهای پرزرق و برق خارجی در کشور به عنوان رسالتی برای متمدن کردن مردم به شمار می آید. مقام معظم رهبری نیز فرموده اند: گرایش به برخی از شکلهای غلط مصرف و تجمل، از گذشته هم وجود داشته است. اما با ورود فرهنگ اروپایی [غربی]، این مدگرایی و نوگرایی در مصرف، به شکل عجیبی تشدید شده است.
2⃣از لحاظ اجتماعی
🔹بحران هویت: با گرایش به #فرهنگ_غرب، فرد هویت اصلی خود را از دست داده و از فرهنگ و هویت خویش زده می شود. با جامعه و افراد آن همرنگ نخواهد شد، دیگر توان تامین انتظارات جامعه خود را از او نخواهد داشت.
🔹خود باختگی و از خود بیگانگی: یکی از پیامدهای #غربزدگی، از خودبیگانگی است. از خودبیگانگی نقطه مقابل اعتماد به نفس است. از نظر اجتماعی - سیاسی، ایجاد روحیه اعتماد به نفس و تکیه بر خود، می تواند در حفظ هویت و استقلال جامعه مؤثر باشد. #فرهنگ_غربی همواره القا می کند که هرچه دارید، از صدقه سر غرب است. به دنبال آن، روحیه خود اتکایی را در افراد جامعه از بین برده و حس تسلیم و خودکم بینی افراد را افزایش می دهد. در این صورت، جامعه هرچه بیشتر به پیروی کورکورانه، به تمایلات غربی مبتلا خواهد شد. مرعوب شدن فرد، خودباختگی و تسلیم در برابر فرهنگ غرب، مسائلی نظیر گسست فرهنگی، فردگرایی افراطی، تضاد نسل ها، ناکارآمد جلوه داده نهادهای سیاسی، فرهنگی آموزشی، از دیگر پیامدهای اجتماعی می تواند قلمداد شود.
3⃣از لحاظ فرهنگی
🔹تضعیف باورها و اعتقادات دینی: گرایش به #فرهنگ_غربی، مخصوصا در بین جوانان موجب سست و کمرنگ شدن آنان به اعتقادات دینی و مذهبی می شود. مقام معظّم رهبری در این مورد می فرمایند: فرهنگ غربی سعی می کند جوانان مؤمن را از پایبندی های متعصبانه به ایمان ـ که همان چیزی است که یک تمدن را نگه می دارد ـ منصرف کنند؛ مانند همان کاری که در قرن های گذشته در اندلس کردند؛ جوان ها را ریختند در عالم فساد، شهوترانی و می گساری.
🔹ترویج معیارهای غربی: #فرهنگ_غرب در قبال تضعیف باورهای دینی، معیارهای غربی را ارائه می کند، که در آن حساسیت در مقابل فرهنگی ملی و دینی و ارزشی سست می شود، و انسان را به سوی داشتن رفاه مادی همراه با بهره جویی و لذت بردن بی حد و لجام گسیخته در زندگی ترغیب کرده و سرانجام، زندگی در چهارچوب حیات مادی و حیوانی به دور از معنویات و اخلاق و انسانیت را ترویج می کند. تمام تلاش های فرهنگ غرب پیرامون محور مادی ساختن انسان و در مسیر لذت بیشتر، می باشد. از این رو انسان را به بی بندوباری و سود جویی و بی دینی و لامذهبی... می کشاند.
🔹تخریب و ترور شخصیت های دینی و مذهبی: گرایش به #فرهنگ_غرب موجب می شود که مردم نسبت به قهرمانان و شخصیت های ملی و مذهبی بی علاقه و یا کم علاقه شوند، آنها را در رسیدن به اهداف مادی خود، بی لیاقت قلمداد کرده و به سمتوسوی شخصیت های کاذب مورد نظر آنها روی آورند که مثلا صاحب فلان نظریه و فلان ایده اند. راه اندازی اختلافات مذهبی، خرافه گرایی، تمایل به مذاهب دروغین، شبهه پراکنی و شبهه اندازی در بین جوانان، تحریف مفاهیم ارزشی و... می توانند از پیامدهای فرهنگی گرایش به فرهنگ غرب باشند.
4⃣از لحاظ سیاسی
🔹ایجاد چالش در رویکردها و مشارکت های سیاسی افراد، ایجاد اختلال در پذیرش حاکمیت و شایعات و اختلاف افکنی... از پیامدهای گرایش به فرهنگ غرب خواهد بود.
منبع؛ پرسمان
#غرب #غربگرایی #فرهنگ_غرب #غربزدگی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
تبیین
⭕️لزوم اعتماد به نفس در جوانان برای اداره کشور
🔹آنی که ما به شدت نیازمند اعتماد به نفس او هستیم، قشر جوان ماست؛ بخصوص قشر جوان اهل علم و فرزانه و بالقوه اداره کنندهی بخشی از آیندهی این کشور؛ چه اداره کنندهی علمی، چه اداره کنندهی سیاسی، چه اداره کنندهی عملی و اجرائی. این قشر باید توصیهی به اعتماد به نفس را درست به گوش بشنود و از اعماق دل بپذیرد و در همهی فعالیتهای خود آن را محور و ملاک قرار بدهد. چرا من مسئلهی اعتماد به نفس را اصلاً مطرح میکنم؟ مگر در کشور چه اتفاقی افتاده که بنده اصرار دارم روی اعتماد به نفس ملتمان یا جوانانمان تکیه کنم؟
🔹توضیحی وجود دارد. ملت ما بر اثر انقلاب، بر اثر دفاع مقدس، بر اثر تأثیر شخصیت ویژهی امام و بر اثر پیشرفتهای گوناگون، امروز به یک نصاب قابل قبولی از اعتماد به نفس دست یافته است. بیم آن هست که در عرصهی جنگهای روانی و تبلیغاتی و به اصطلاح جنگ نرم بین ما و دشمنانی که بسیار اصرار بر ادامهی این نبرد دارند، این اعتماد به نفس یا خدشه پیدا کند، تضعیف بشود، متزلزل بشود یا لااقل در حدی که ملت ما به آن احتیاج دارد، پیش نرود. ما در نیمهی راهیم. من به عیان میبینم که در ذهن و زبان و عمل بسیاری از برجستگان کشورمان این اعتماد به نفس هنوز به حد نصاب لازم نرسیده.
🔹نقطهی مقابل اعتماد به نفس، خودکمبینی است؛ خودکمبینی در مقابل فکر یک جناحی از ملتهای عالم - که امروز غرب مظهر آن است - خودکمبینی در مقابل فلسفهی آنها، خودکمبینی در مقابل علم آنها، حتّی خودکمبینی در مقابل الگوهای توسعهی ملی که آنها پیشنهاد میکنند؛ در حالی که الگوی توسعهی ملی نسبت به ملتهای مختلف، گوناگون است. خودکمبینی، این بیماری بسیار خطرناک، که در طول دهها سال متوالی آن را در کالبد ملت ما تزریق کردند...
بیانات مقام معظم رهبری ۱۳۸۶/۱۰/۱۳
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️هرچه که هست از اوست
🔹...دنبال هرچی میرویم اطاعت بکنیم. اگر موعظه میکنیم برای اطاعت خدا باشد و اگر موعظه میشنویم هم برای اطاعت خدا باشد. اگر جنگ میکنیم برای خدا باشد، اطاعت خدا باشد و اگر صلح میکنیم، اطاعت خدا. هر جا فرموده آن کار را بکنید، آن کار را میکنیم. هرجا فرموده این کار را بکنید، این کار را میکنیم. اگر اینطور شدیم که از خودمان یک چیزی را مایه نگذاشتیم، هرچه هست از اوست، چیزی هم نداریم که مایه بگذاریم، خیال میکنیم چیزی داریم، هر چی هست از اوست. هرچی ما خیال میکنیم داریم، نه! از اوست پیش ما، امانت است.
🔹این امانت هم یک وقتی رد میشود به خودش. اگر هم داشته باشیم به خیال خودمان، از ما نیست، اشتباه میکنیم. همه عذابهایی که در آن عالم هست برای نفهمی آدم است. خیال میکند خودش چیزی است، چون خیال میکند خودش چیزی است، میخواهد به همه تفوق پیدا کند. چون برای خودش هست، میخواهد همه چیز را برای خودش تحصیل بکند، و این است که انسان را به شقاوت میرساند. و سعید این است که هم چیز را برای «او» بخواهد و برای او خواستن، یعنی برای بندگان خدا، برای احکام خدا.
بیانات حضرت امام در جمع مسئولان نظام ۶۴/۰۱/۰۱
منبع: وبسایت روح الله (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آزادی زنان از بند مدرنیته (بخش اول)
💠نگاهی به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت نقد الگوی غربی زن
🔹رهبر معظم انقلاب چندی پیش در دیدار جمعی از بانوان نخبه کشور بیانات مهمی را در خصوص «جایگاه زنان در اسلام» و همچنین نقد الگوی غربی زن مطرح کردند. ایشان در این دیدار با تبیین دقیق جایگاه زنان در جامعه و خانواده، مطالبه نقد الگوی غربی زن را مطرح کردند. متاسفانه طی چند قرن اخیر راهبرد و سیاستی در جهان در خصوص #زنان پیگیری میشود که شاید در ظاهر امر موضوع عدالت جنسی را به ذهن متبادر سازد، اما در حقیقت این الگو #زن را به برده دنیای مدرن تبدیل ساخته است. البته امروز #غرب به واسطه تکنولوژی رسانهای خویش توانسته است #الگوی_زن_غربی را برای جهانیان نهادینه سازی کند، چنانچه نقد این الگو به نحوی در جهان تابو شکنی محسوب میشود. در الگوی زن غربی که به اصطلاح زن مدرن خوانده میشود اساسا تفاوتی میان مرد و زن وجود ندارد.
🔹این گزاره در بدایت امر، بسیار عدالت محور و آزادیخواهانه به نظر میآید، اما با اندکی کنکاش معلوم میشود که نه تنها الگوی زن غربی به آزادی و مساوات میان زنان و مردان منتج نمی گردد، بلکه این الگو که البته با زرق و برق بسیار برای جهان تبلیغ میشود، #زن را به زنجیرهای مدرن اسارت در برابر مرد میکشاند. امروزه رسانه های غرب جنسیت زن را بر انسانیت او غلبه میدهند، و میکوشند زنان را با الگوها و ویژگیهای ناپسند مردانه نظیر خشونت و وحشیگری تطبیق دهند. آنان به جسم زن اصالت میدهند و روح او را نادیده میانگارند. در الگوی زن مدرن، زنان باید با زبان، لباس، ادبیات و روش مردانه رفتار کنند. در الگوی زن مدرن، گرایش زنان به صفات مردانه، پوششهای مردانه و هر آنچه که مردان میتوانند انجام دهند و آزادی جنسی برای زن و شکستن تمامی محدودیتهایی که پیش از آن برای زنان متصور بود، دو رکن اساسی مطرح میشود. حال آنکه این دو ویژگی نه تنها در راستای آزادی زنان و عدالت جنسی نیست، بلکه #زنان را از بعد انسانی خارج میکند و در رقابتی نابرابر به مثابه ابزاری در خدمت سرمایه داری و شهوت پرستی مردان میگمارد. در الگوی زن مدرن زنان از هرگونه محدودیت و حصاری آزاد شدهاند. آنان میتوانند حتی بدون پوششی خاص و نیمه عریان وارد اجتماع شوند.
🔹دیگر تقیدی به ارضای نیاز جنسی در کانون خانواده نیست، بلکه جنسیت و شهوانیت به عرصه اجتماع کشیده شده است. اما باید دانست که متضرر اصلی این نوع حضور زن در اجتماع زنان و متنفعترین افراد نیز #مردان هستند. به تعبیر مقام معظم رهبری « ... اشکال اینجاست که یک نامعادلهای را به تدریج به وجود آوردهاند؛ یک طرف ذینفع، یک طرف مورد انتفاع؛ بشریت را اینجوری تقسیم کردهاند. طرفِ ذینفع مرد است، طرفِ مورد انتفاع عبارت است از زن. این بطور آرام، با تدریج، با شیوههای گوناگون، با تبلیغات مختلف، در طول دهها سال - که شاید به صد سال، صد و پنجاه سال هم برسد، که من دقیق نمیتوانم بگویم و این مسئله قابل تحقیق است - در #جوامع_غربی در درجه اول، و بعد در جوامع دیگر جا افتاده. شان اجتماعی زن را اینجوری معرفی کردند، این جوری تعریف کردند: زن به عنوان یک موجودی که مورد انتفاع مرد باید قرار بگیرد. لذا در #فرهنگ_غربی اگر #زن بخواهد در جامعه نمود پیدا کند، شخصیت پیدا کند، حتماً باید از جذابیت های جنسی خودش چیزی را ارائه بدهد. حتّی در مجالس رسمی، نوع پوشش زن باید جوری باشد که برای طرف ذی نفع و منتفع - یعنی طرف مرد - چشم نواز باشد». #ادامه_دارد...
نویسنده؛ طهورا مهدوی
منبع: روزنامه رسالت، ش ۷۲۷۶، ص ۷
#زن #زنان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️حضور همواره مردم در میدان
🔹 ... #مردم وقتی احساس میکنند #دشمن در مقابل نظام اسلامی ایستاده است، می آیند توی میدان. این حرکتِ ایمانی است، این حرکتِ قلبی است؛ این چیزی است که انگیزهی خدایی در آن وجود دارد؛ دست قدرت خداست، دست ارادهی الهی است؛ این چیزها دست من و امثال من نیست. دل ها دست خداست. ارادهها مقهور ارادهی پروردگار است. وقتی حرکت خدایی شد، برای خدا شد، اخلاص در کار بود، خدای متعال اینجور دفاع می کند. لذا می فرماید: «انّ اللهَ یدافع عن الّذین امنوا». این را دشمنان نظام اسلامی نمی فهمند، تا امروز هم نفهمیدند؛
🔹لذا تهدید میکنند، حرف میزنند، روش های گوناگون را به کار میگیرند، به خیال خودشان میگردند نقطه ضعف برای جمهوری اسلامی پیدا کنند؛ گاهی اسم حقوق بشر را میآورند، گاهی اسم دموکراسی را میآورند؛ ترفندهائی که امروز برای مردم دنیا حقیقتاً ترفندهای مسخره است. میگویند افکار عمومی؛ اما افکار عمومی اگر این حرفها را از آمریکا و صهیونیسم باور میکرد، اینجور در دنیا، در کشورهای مختلف، ملتهای مختلف، در مواقع گوناگون، نفرت خودشان را از این سران مستکبر نشان نمیدادند، که میبینید نشان میدهند. هر جا سفر میکنند، گروهی از مردم علیهشان شعار میدهند. پیداست که افکار عمومی دنیا فریب ترفندهای اینها را نخورده است
بیانات مقام معظم رهبری ۸۸/۱۱/۱۹
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️تهاجم فرهنگی (بخش سوم)
🔸 #تهاجم_فرهنگی، سیستمی است که برای تهیسازی هویت اجتماعی از هرگونه محتوا، گام بر میدارد و جامعه را بهسوی از همپاشیدگی سوق میدهد تا مردم را به انسانهایی بدون وطن، امت و دولت تبدیل کند. و آنچه امروز در فرهنگ عصر ما، به غرب نسبت داده میشود دارای یک بار منفی است، که همان آثار ضد معنوی، ضد اسلامی و ضد الهی است که در تمدن غرب و فرهنگ آنها بهوجود آمده است.
💠ویژگیهای ناتوی فرهنگی
🔹برای تهاجم فرهنگی میتوان ویژگیهای زیر را برشمرد:
1⃣نامحسوس و نامرئی است: در ناتوی فرهنگی بهدلیل نامحسوسبودن، اقدامات و فعالیتهای آن مشخص نیست، بهعبارت دیگر، سلاح دشمن در نبرد فرهنگی، امور به ظاهر رسمی از قبیل تولید فیلم، مصاحبه، سخنرانی، چاپ و انتشار و... است که همگی در قالبهای ظاهرفریبی چون رشد و ترویج هنر و ادب، آزادی بیان و قلم و تبادل اندیشهها صورت میگیرد. [۱]
2⃣درازمدت و دیرپاست: کار فرهنگی به همان میزان که نتیجه و محصول خود را دیر بهدست میدهد، اثری را که از خویش بر جای میگذارد نیز دیرپا و ماندگار است و به آسانی از روح و فکر و متن جامعه، زایلشدنی نیست. [۲]
3⃣برخورداری از عمق: در ناتوی فرهنگی، #فرهنگ بعنوان پایههای اصلی یک جامعه مورد هدف قرار میگیرد، بنابر شواهد موجود، در این تهاجم، مهمترین بخش فرهنگ، یعنی هویت ملی و اعتقادی جامعه مورد هجوم قرار میگیرد. [۳]
4⃣اقدام با برنامهی قبلی: داشتن طرح و برنامه برای اجرا در فواصل کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت، از مهمترین شگردهای صاحبان تفکر ناتوی فرهنگی است؛ بر خلاف کسانی که گاه بدون برنامه حرکت میکنند، دشمنان در عرصههای فرهنگی همچون جنگ سرد فرهنگی، با برنامهریزی دراز مدت، گاه ثمرهی کار خویش را در فاصلهی زمانی قریب به پنجاه سال بعد درو مینمایند. [۴]
5⃣توجه خاص به جوانان: حضرت امام (ره) در وصیتنامهی سیاسی - الهی خویش، به این امر اشاره میفرمایند: "نقشه آن است که جوانان را از فرهنگ و ادب و ارزشهای خودی منحرف کنند و بهسوی مشرق یا غرب بکشانند و دولتمردان را از بین اینها انتخاب و سرنوشت کشورها و حکومت را به آنها دهند، تا بهدست آنها هرچه میخواهند، انجام دهند."[۵]
💠ابزارهاى ناتوی فرهنگى
🔹 #ابزارهاى_فرهنگى، مجموعه امکانات و وسایلى هستند که در رساندن پیام، مورد استفاده قرار مىگیرند. #مهاجمان_فرهنگى نیز از این روشها و ابزارها براى گسترش فرهنگ خود بهره مىگیرند برخی از این ابزار ها عبارتند از: هنر و ابزارهاى هنرى، [۶] ادبیات و ابزارهاى ادبى،[۷] ورزش و میادین ورزشى [۸] و زنان و محرکهاى عاطفى و... [۹] #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] پوررضا، معصومه؛ تقابل فرهنگی غرب و شرق، نشر ریحانه، ص۲۴
[۲] همان، ص۳۱
[۳] همان، ص۳۹
[۴] منصوری، جواد؛ جنگ فرهنگی علیه انقلاب اسلامی، آستان قدس رضوی، ص۲۰
[۵] امام خمینی (ره)؛ وصیتنامهی سیاسی الهی، نشر فدک، ص۱۲
[۶] طهماسبی، احمد؛ شبیخون فرهنگی، انتشارات یاقوت، ص۷۴
[۷] کمالطلب، صادق؛ فرهنگ غرب در جدال با فرهنگ اسلامی، یاران، ص۶۱
[۸] همان، ص۱۲۰
[۹] همان، ص۸۹
نویسنده؛ مرتضی اشرافی
منبع؛ وبسایت پژوهشکده باقرالعلوم(ع)
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️بانوی سالهای تمدن (بخش اول)
🔹«فاطمهی زهرا (س) را قبول و دوستش دارم؛ اما هرچه با خود فکر میکنم، او برای سالها و قرنها پیش است و من، بانوی سالهای تمدن، تکنولوژی، علم و صنعتم؛ چطور میتوانم او را الگو قرار دهم؟ چطور میشود الگویم را از میان قرنها پیش انتخاب کنم؟ پس فقط دوستش دارم؛ اما الگوبودنش را نمیپذیرم!». این حرفها شاید زبانحال برخی دختران و زنان امروزی باشد و آنان ترجیح بدهند که الگویشان را بهروز انتخاب کنند؛ لذا دنبال الگو میگردند و در نهایت، به الگوی کامل و دلپسندی نمیرسند. این افراد در مشکلات و پیشآمدهای زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی، دنبال روانشناس میروند و بر این باورند که چون او شناخت از روان انسانها دارد، پس بهترین راهکارها را ارائه میدهد.
🔹اما آیا کسی بیش از خدا که خالق همگان است، به وجود و روان انسانها آگاه است؟ او که در قرآن، نبی و اهل بیتش را #الگو معرفی کرده و بر این اساس، #حضرت_فاطمه_زهرا (س)، #الگوی_زنان شناخته میشود. این بانو اگرچه قرنها پیش میزیسته، الگوییست در محدودهی زمان و مکان نمیگنجد؛ بلکه مدلیست برای سبک زندگی ایدهآل و قابل انطباق با زمانها و مکانهای مختلف. از سویی الگوبودن ایشان، به این معنا نیست که تمام رفتارهایشان مستقیم الگوبرداری و اجرا شود که اگر این کار ممکن شود، همه معصوم میشویم؛ لکن برخی رفتارهای بانو، عیناً قابل پیرویاند.
💠رفتارهای عبادی
🔹برخی #رفتارهای_عبادی آن حضرت که قابل الگوبرداریست، عبارتاند از: عشق به قرآن و اینکه همپای اکثر فعالیتهایشان در منزل، قرآن میخواندند؛ گندم آسیاب میکردند و قرآن میخواندند؛ کودکشان را در آغوش میگرفتند و قرآن میخواندند و میفرمودند که از دنیای شما، به سه چیز عشق میورزم: تلاوت قرآن، نگاه به چهرهی پیامبر و انفاق در راه خدا. تسبیحات خاص حضرت (شامل ۳۴ مرتبه اللهاکبر، ۳۳ مرتبه الحمدلله، ۳۳ مرتبه سبحان الله) که دستور آن را برای هدیهای عظیم، از پدر بزرگوارشان دریافت کرده بودند، بر آن مداومت داشتند و به شیعیان توصیه میفرمودند هم، میتواند #الگویی برای همهی زمانها باشد؛ چنانکه بسیاری از ما شیعیان ـ این ذکر را با همان ترتیب ـ بعد از هر نماز واجب برای تعقیبات میگوییم.
💠رفتارهای اجتماعی
🔹حضرت همواره قبل از دعا برای خودشان، در حق دیگران دعا میکردند و میفرمودند: «الجار ثم الدار؛ اول همسایه، سپس اهل خانه»؛ لذا در #ارتباطات_اجتماعی، دیگران را بر خود مقدم میداشتند و #خیرخواه_مردم بودند. در خدمت به همنوعان فروگذاری نمیکردند و این امر، در داستان اطعام فقیر، مسکین و یتیم بهخوبی آشکار است. بانو ساعتها برای پاسخگویی به سؤالات و شبهات مردم، وقت میگذاشتند و صبورانه پاسخ میدادند. این صبر و همت، علاوه بر دلسوزی و همدردی با دیگران، نشاندهندهی اهتمام ایشان بر حفظ ارزشهای دینی و هدایت و ارشاد مردم نیز بوده است؛ پس میتوان از بانو در حمایت از ارزشهای دینی و همدردی و دلسوزی برای مردم الگو گرفت و در ارائهی اندوختههای علمی به دیگران اهتمام ورزید.
💠رفتار با فرزندان (۱)
🔹برخلاف برخی مادران که فرزند را سدی در مسیر پیشرفتها یا راحتیهای زندگی میدانند و پرورش کودک را به مربیان مهدهای کودک میسپارند، بانو خود را به نگهداری و #تربیت_فرزندانش سزاوارتر میدید. او با دستی گندم آسیاب میکرد و با دستی کودکش را آرام مینمود؛ حتی وقتی سلمان خواست به ایشان کمک کند، فرمود: «گندم را برایم آسیاب کن! من به نگهداشتن و پرستاری کودکم سزاوارترم!» برای فرزندانشان شعرهایی میسرودند، برای لالایی یا هنگام بازی زمزمه میکردند و از این طریق، پایههای شخصیتشان را شکل میدادند. در بازی با امام حسن (ع) برایش میخواندند: «اشبه اباک یا حسن؟/ واخلع عن الحق الرسن/ واعبد إلهاً ذالمنن/ و لاتوال ذالاهن؛ شبیه پدرت باش پسرم! ریسمان از گردن حق باز کن! خدایی را بپرست که صاحب نعمتهای فراوان است و با صاحبان ظلم، دوستی نکن!» برای حسینش زمزمه میکرد: «أنت شبیه بأبی/ لست شبیها بعلی؛ تو شبیه پدرم هستی و شبیه پدرت نیستی!» مولا علی (ع) نیز، این اشعار را میشنیدند و تبسم مینمودند. این مادر مهربان، گاه برای کودکانش مسابقاتی برگزار میکرد و جوایزی در نظر میگرفت. #ادامه_دارد...
نویسنده؛ محبوبه ابراهیمی
منبع؛ وبسایت پیام زن
#حضرت_فاطمه #فاطمه_زهرا #فاطمه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️کار برای خدا
🔹باید ما جدیت کنیم که این معنا را درست بکنیم. دنبال این باشیم که اگر چنانچه متصدی امر دولتیم، دولتی باشیم که برای خدا کار بکنیم. و برای خدا کار کردن، این است که ببینیم خدا چی فرموده است، چی گفته است، ما باید بکنیم. فرموده است که به مستمندان باید برسید، به ضعفا باید برسید، به مردم فقیر باید برسید، برای همه باید تهیه کنید. وقتی که بنا شد ما برای این جهت خدمت کردیم، این نصرت خداست. نصرت خدا، نصرت بندگان خداست نصرت دین خداست. وقتی ما نصرت کردیم بندگان خدا را برای خدا، برای این که اینها «عیال الله» هستند.
🔹ما اگر چنانچه در جبههها هم پیروز نشویم، این جا پیروزیم. و اگر اینطور نشد، شکست خوردیم از همین حالا، در اوج پیروزی در شکست هستیم و در حضیض شکست، پیروز هستیم. میزان، این است و ما باید این را در نظر بگیریم. در هیچ پیروزی به مقدار خارج از متعارف که مربوط به خدا نباشد، غرور و خوشحالی پیدا نکنیم و در هیچ شکستی سرشکستگی نداریم، برای این که، ما نمیخواستیم خودمان یک چیزی بشویم که سرشکستگی پیدا کنیم، ما میخواستیم اطاعت امر خدا را بکنیم.
بیانات حضرت امام در جمع مسئولان نظام ۶۴/۰۱/۰۱
منبع: وبسایت روح الله (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آزادی زنان از بند مدرنیته (بخش دوم و پایانی)
🔹در حقیقت تبعیت زنان از #الگوی_زن_غربی که دو ممیزه اصلی آن آزادی جنسی و تقلید زنان از مردان است در نهایت نامعادله ای به ضرر زنان پدید میآورد، و زنان به هر میزان در این دور وارد شوند باخت آنها نیز بیشتر میشود؛ چرا که زنان به دلیل ضعف جسمی و همچنین عدم تواناییهای مالی به تدریج مجبور میشوند که انسانیت خود را برای کسب جایگاه بهتر به فروش بگذارند و این تازه ابتدای این راه تاریک است. از سوی دیگر نمیتوان به ویژگیهای شخصیتی زنان بیتوجه بود. عدالت با درک صحیح ویژگیها و اقتضائات معنا مییابد. شخصیت زن شخصیتی وابسته و متکی است و اگر قرار باشد زنان بدون هیچ اتکایی وارد عرصههای اجتماعی شوند بسیار آسیب پذیر میشوند. شاید پدید آمدن جنبشهای به اصطلاح فمینیستی را بتوان در همین موضوع تعلیل کرد. زمانی که زنان نمی توانند در رقابت با مردان پیروز شوند این تحقیر در نهایت به عقده هایی همچون فمینیسم تبدیل میگردد.
🔹البته #الگوی_زن_مدرن تنها به ضرر زنان نیست و در نهایت به ضرر جوامع انسانی ختم میشود. امروز در بسیاری از کشورهای غربی میلیونها نفر بدون پدر به دنیا میآیند. بی شک این خلاء عاطفی در آینده آسیبهای بسیاری را برای جوامع انسانی در پی خواهد داشت، چنان که امروزه هم دیده میشود پدیده کریه همجنس گرایی در حال رشد و افزایش است. صاحبنظران در تحلیل این پدیده معتقدند عدم شخصیت سازی جنسی در کودکان که علت اصلی آن هم تک سرپرست بودن افراد است، مهمترین دلیل پدید آمدن مقوله همجنس گرایی است. لذا در یک جمع بندی میتوان گفت امروز در #غرب نگاه به زنان یک نگاه کاملا ابزاری و جنسی است. #زن_مدرن حقیقتا انسان نیست، بلکه کالایی است که برای شهوت پرستی مردان ظهور و بروز پیدا کرده است.
🔹در واقع #الگوی_زن_مدرن کاملا مرد محور است، نه زن محور. در الگوی زن مدرن زنان با برهنگی، نظر مردان را به خویش جلب میکنند و این جلب نظر به از دست دادن آزادی حقیقی وی منجر میشود. از سوی دیگر بسیاری از زنان در مقابل این الگو از خود رفتارهای خشونت آمیز بروز میدهند. آنان سعی میکنند که با خشونت بیشتر خود را بیش از پیش متظاهر به مردان کنند و از این رو جایگاه ابزاری خویش را در نگاه مردان ترک گویند. حال آنکه زنان در رقابت شبیه شدن به مردان بازنده اساسی خواهند بود؛ چرا که در این رقابت مردان به دلیل تواناییهای ذاتی بر زنان فائق میآیند ضمن آنکه این نوع رقابت زنان برای تصاحب جایگاه مردان، غالبا به نفع شهوت پرستی مردان تمام میشود. از سوی دیگر این پدیده در نهایت با از هم پاشاندن کانون خانواده جوامع آینده را نیز با مشکل روبه رو میسازد.
🔹از این روست که وظیفه امروز طرفداران اسلام و در واقع طرفداران انسانیت زن این است که باید به نقد الگوی زن مدرن بپردازند. به تعبیر مقام معظم رهبری «[در مسئله زنان] ما دفاع نداریم، ما هجوم داریم! ما در مسئله زن، از غرب طلبکاریم؛ ما مدعی غربیم؛ آنها هستند که دارند به #زن ظلم میکنند، زن را تحقیر میکنند، جایگاه زن را پایین میآورند؛ به اسم آزادی، به اسم اشتغال، به اسم مسئولیت دادن، آنها را مورد فشارهای روحی، روانی، عاطفی و اهانت شخصیتی و شانی قرار میدهند؛ آنها باید جواب بدهند. جمهوری اسلامی در این زمینه یک مسئولیتی دارد. جمهوری اسلامی در مسئله زن باید به طور صریح و بدون هیچ مجامله، حرف خودش را - که عمدتاً اعتراض به نگاه غربی و این نامعادله ظالمانه غربی است - بگوید. با این نگاه، آن وقت مسئله حجاب، مسئله نوع ارتباط زن و مرد، همه معنا پیدا میکند. این یک مسئله است». [۱]
پی نوشت؛
[۱] بیانات در دیدار با جمعی از بانوان نخبه ۹۰/۰۳/۰۱
نویسنده؛ طهورا مهدوی
منبع: روزنامه رسالت، ش ۷۲۷۶، ص ۷
#زن #زنان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️منزلت حضرت فاطمه سلام الله علیها
🔹دربارهی #حضرت_زهرا (سلام الله علیها) با همین چشم مادّی ظاهربین که نگاه کنیم - حالا آن چشمهای حقیقتبین و واقعبین و عرشی جور دیگری ممکن است ببینند، چیزهای دیگری را ببینند - [میبینیم که] این بزرگوار از طرفی دختر عالیمقام پیغمبر است؛ دختری که پیغمبر دست او را میبوسد، جلوی پای او بلند میشود، در هر سفر، آخرین دیدار او از خانهی #زهرا (سلام الله علیها) است و از آنجا به سفر میرود، از سفر که برمیگردد اوّلین جایی که سر میزند و سلام میکند خانهی زهرا است؛ یک چنین دختری.
🔹از طرفی بانویی دارای عصمت است؛ مرتبهی عصمت مرتبهی عجیبی است، منزلت فوقالعادهای است. از طرفی همتراز علیّ بن ابیطالب (علیه السلام) است؛ علیّ بن ابیطالبِ با آن عظمت، علیّ بن ابیطالبی که چشم عالَم وجود، شبیه او را بعد از پیغمبر مشاهده نکرده؛ #فاطمه_زهرا (سلام الله علیها) همسرِ همتراز یک چنین شخصیّتی است. از طرفی مادر چهار خورشید درخشان است که دو نفرشان امام معصومند و از طرفی سرسلسلهی نسل مبارک پیغمبر اعظم است که امروز بحمدالله بعد از ۱۴۰۰ سال، میلیونها انسان در سراسر جهان به این نسبت مفتخرند؛ سرسلسلهی این نسبت فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) است.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۹/۱۱/۱۵
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد