💠خانواده
🔷خانواده از زن، شوهر و تعدادی فرزند تشکیل میشود. اهمیت این نهاد در آن است که کودک را در شبکه ای از #روابط_عاطفی، اجتماعی، تاریخی و #تربیتی_خاص قرار میدهد و برای کودک #میراث_فرهنگی به ارمغان می آورد. به او می آموزد که گذشته ای دارد و باید طبق رسوم و سنن خود زندگی کند. #آداب_معاشرت و #قوانین_روابط_اجتماعی را یاد بگیرد، ایدئولوژی خاصی داشته باشد و در صورت لزوم احساسات خود را بروز دهد و یا پنهان نگه دارد.
💠ارتباط کلامی مناسب
🔷 #گفتگو بهترین و مهم ترین راه برقراری ارتباط است. والدین با گفت و گو میتوانند خواسته ها، توقعات، احساسات و تمایلات خود را بازگو کنند و با #گوش_کردن_موثر به صحبت های فرزندان، میتوانند از احساسات، نقطه نظرات، رازهای نهفته درونی آنان آگاه شوند.
🔷پس بهتر است در مواردی دور هم جمع شدن های خانوادگی را بیشتر کرد و با هم حرف زد، از کارهای روزانه، مدرسه، درس و مشق و روابط با دوستان صحبت کرد و #راه_ارتباطی_صمیمانه را باز نگه داشت.
👇👇👇👇👇
💠امنیت در خانه
🔷 #خانه باید حریم امنی سرشار از #آرامش باشد تا #پیوندهای_عاطفی و وابستگی های احساسی بین والدین و بچه ها شکل بگیرد. کاستن از دامنه بحث و مشاجرات و فراهم کردن آرامش روحی و جسمی برای فرزندان، #امنیت_خاطر در اعضا پدید می آورد و موجب علاقمندی به کانون خانواده می شود.
💠علایق و نیازهای همدیگر را بشناسید
🔷لازم است که والدین حرف های همدیگر را بشنوند به یکدیگر اعتماد کنند، به گرایشات و سلیقه های همدیگر احترام بگذارند تا ساختار تربیتی و اخلاقی فرزندان، مقتدرانه و با قاطعیت منطقی پی ریزی شود.
💠الگوهای رفتاری مناسبی باشید
🔷کودکان از پدر و مادر، احساس مسئولیت، صداقت، سازگاری و قوانین زندگی را می آموزند. اگر در فضای خانه دروغگویی، بی علاقگی به انجام مسئولیت های فردی، معاشرت با دوستان و خانواده های نامناسب رواج داشته باشد، #امکان_رشد_صحیح برای آنها فراهم نخواهد شد و آنان در برابر #شرایط_آسیب_زا، صدمه خواهند خورد. با پیش گرفتن روش مناسب زندگی الگوی خوبی برای بچه ها باشیم و با #تقویت_اعتماد_به_نفس و #ارتقای_سطح_آگاهی، آنان را در برابر آسیب های فردی و اجتماعی مقاوم سازیم.
👇👇👇👇👇
💠بین کار و زندگی تعادل ایجاد کنید
🔷کار کردن زیاد و فاصله گرفتن از کانون خانواده باعث تقویت #احساس_غریبگی شده و روابط عاطفی را به سردی می کشاند. بلند پروازی ها و جاه طلبی های شغلی را فدای آرامش خانواده نکنید. تامین خواسته های مالی بچه ها، بخشی از وظایف شماست. به نیازهای روحی و #بهداشت_روانی آنان نیز توجه کنید.
💠چند توصیه کلیدی:
🔺عدالت و انصاف را در رفتار و اعمال خود رعایت کنید.
🔺به حقوق دیگران در خانه احترام بگذارید.
🔺با انعطاف پذیری و از خود گذشتگی زندگی کنید و میزان ظرفیت انتقاد پذیری و تغییر پذیری را در خانواده ارتقاء دهید.
🔺با توجه و حرف شنوی از پیشنهادات و خواسته های افراد خانواده استقبال کنید.
🔺به شخصیت رفتاری و گفتاری، میزان منطق و درک قضایای فرزندانتان توجهی خاص داشته باشید.
🔺صبر و تحمل و بردباری را در خانه آموزش دهید.
🔺به سلامت و رفاه همسر و فرزندانتان توجه داشته باشید و با آنان در مسائل فردی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی به همدلی برسید.
|منبع: راسخون به نقل باشگاه خبرنگاران جوان
#خانواده
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ بایدها و نبایدهای حمایت از #حقوق_زنان
🔶نقطه اصلی سخنم به شما #بانوان عزیز، مخصوصاً خانمهای جوان است که هم سالهای طولانی در این دنیا زندگی خواهید کرد:
🔷همچنان [در آینده] برای شما مسأله مبارزه جهت رفع ستم از زنان مطرح خواهد شد؛ لذا باید بدانید که آنچه مطرح میشود چیست؟ اگر ما با این قصد، وارد میدان دفاع از زن شویم که از غربیها عقب نیفتیم، اشتباه خواهیم کرد. اگر با این تصوّر و توهّم وارد این میدان شویم که خیال کنیم آنها در این زمینه راه صواب پیمودهاند و راه درست را پیدا کردهاند، بهشدّت اشتباه خواهیم کرد.
🔷اگر ما امروز بخواهیم برای زنان کشورمان، یک حرکت حقیقی و اساسی بکنیم، تا زنان بتوانند به وضع مطلوب خودشان برسند، باید به #احکام_اسلامی نظر داشته باشیم و از آن #الهام بگیریم. برای ما، روش را احکام اسلام معیّن میکند. هر روش خردمندانه عقلایی را هم اسلام میپسندد و قبول دارد. اگر تجربهای در جایی باشد، مورد قبول است؛ اما تقلید نه.
|مقام معظم رهبری - ۱۳۷۶/۰۷/۳۰
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ #نقش_خانواده در ایجاد امنیت روانی
🔶 #نبود_آرامش و #امنیت_عاطفی و روانی بین اعضای خانواده به خصوص بین والدین با فرزندان #از_عمدهترین_مشکلات خانوادههاست. خانواده محور اساسی در تربیت فرزندان است. خانواده در ایجاد بنای قدرت در فرد نقش پررنگی دارد.
👈جهت بررسی این موضوع، در این نوشتار #با_ما_همراه_باشید.
👇👇👇👇👇
💢معرفی راه های موثر بر افزایش امنیت روانی خانواده
🔷اگر فردی دارای بهداشت روانی باشد، او می تواند بین احساساتش تعادل برقرار کرده، واقعیت را بپذیرد و نسبت به آن ها واکنش های مناسبی را بروز دهد. بهداشت روانی می تواند در سطوح مختلفی مانند سطوح فردی، خانوادگی و اجتماعی نمایان شود و همچنین جنبه های مختلفی از زندگی را تحت تاثیر خود قرار می دهد. اهمیت #امنیت_روانی_خانواده به اندازه ایست که بسیاری از مشاوران به بررسی راه های موثر بر غلبه آن در زندگی خانوادگی پرداخته اند که در ادامه با مهم ترین آن ها آشنا خواهید شد:
💠برقراری روابط سالم میان تمامی اعضای خانواده
🔷وجود هرگونه #روابط_نامناسب و غلط در هر سطح خانواده می تواند #تاثیرات_بسیار_مهلکی را بر تمامی اعضا داشته باشد که به سرعت به کاهش امنیت روانی خانواده می انجامد. به همین دلیل لازم است تا تمامی افراد دارای روابط گرم و صمیمی با یکدگیر بوده و به شیوه ای به دور از خصومت با مشکلات احتمالی پیش رو، مقابله کنند. #روابط_محترمانه میان اعضا یکی از #پایه_های_اصلی داشتن خانواده ای سالم می باشد.
💠برقراری شرایطی برای تبادل نظر و گفت و گو در خانواده
🔷خانواده محیطی است که تمامی افراد باید در آن #آرامش داشته باشند. خانواده باید محیطی برای #تبادل_نظر و همچنین گفت و گو باشد و این قانون می بایست در مورد تمامی اعضا پیاده سازی شود، از کودک گرفته تا بزرگترین فرد خانواده! به این ترتیب می توان از فشار روانی بر تمامی اعضا کاست و در محیطی کاملا دوستانه، از مشکلات سخن گفت.
💠برداشتن گام های موثر برای رسیدن به اهداف در خانواده
🔷یکی از موارد تاثیرگذار در امنیت روانی خانواده، تلاش برای رسیدن به اهداف است. هنگامی که در این جامعه کوچک اهدافی تعریف می شود، می بایست #تامین_مصالح_خانوادگی حتما در نظر گرفته شده و با استفاده از #روشهای_عقلانی، برای رسیدن به آن ها تلاش نمود. همچنین لازم است تا تصمیماتی که در خانواده گرفته می شود، همگی در جهت رسیدن به این اهداف باشد تا منافع تمامی اعضا تامین شود. به این صورت می توان به #امنیت_روانی_خانواده کمک شایانی نمود.
👇👇👇👇👇
💠تاثیر وجود قوانین بر افزایش امنیت روانی خانواده
🔷قوانین در خانواده به روشن شدن نیازها و ارزش ها کمک می کند و تمامی اعضا می توانند اهمیت اهداف خانوادگی را دریابند. ضمنا #وجود_قوانین در خانواده از بروز آشفتگی جلوگیری می کند و می تواند تمامی اعضا را با یکدیگر هماهنگ سازد. تمامی این موارد دست به دست هم میدهند تا امنیت روانی خانواده تامین شود.
💠جلوگیری از توهین و هرگونه سرزنش از عوامل موثر در افزایش امنیت روانی خانواده
🔷یکی از بهترین روش های افزایش امنیت روانی خانواده، حمایت اعضا از یکدیگر است. به همین دلیل توصیه می شود به جای سرزنش و توهین، اعضای خانواده از یکدیگر #حمایت کرده تا با کمک یکدیگر بر مشکلات فائق آیند.
💠شناخت یکدیگر و تلاش برای افزایش اعتماد به نفس
🔷یکی از مهمترین وظایف خانواده، #افزایش_اعتماد_به_نفس افراد است. نحوه رفتار پدر و مادر با یکدیگر از یک سو همچنین توجه به کودکان و پذیرش و ابراز آن هم بدون قید و شرط، می تواند به افزایش اعتماد به نفس کودکان منجر شود.
💠بازی کردن و انجام تفریحات
🔷خانواده باید بتواند #نشاط را در افراد حفظ کند. با تفریح و بازی کردن با یکدیگر، می توان هورمون های شادی بخش را در بدن آزاد کرد و در نتیجه تغییرات سازنده در ساختار مغز را شاهد بود. بازی کردن به افراد کمک می کند تا در مقابله با مشکلات کمتر آسیب دیده و بهتر با آن ها مقابله کنند که این کار برای افزایش امنیت روانی خانواده بسیار حائز اهمیت می باشد.
🔺البته باید بگوییم که موارد دیگری برای ایجاد امنیت روانی در خانواده وجود دارند، اما لیستی که در بالا به شما ارائه کرده ایم، از جمله مهمترین موارد می باشد که می توانید با عمل کرده به آن ها، سلامت خانواده و اعضای این جامعه کوچک را تضمین نمایید و به رشد شخصیت کودکان کمک کنید.
|منبع: وبسایت راسخون به نقل از سایت نظارت بر خانواده
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️اثر #محبت_امیرالمومنین علیه السّلام
🔷در میان اولیاء الله حساب #امیرالمومنین علیه السّلام از دیگران جداست. #اثرگذاریِ_حب_او بر ایمان، از نظر استحکام، تشدید و حفاظت از لغزشها #بسیار_بالا است.
🔷حتّی اهل معرفت گاهی این طور تعبیر میکنند که اگر حبّ او برای انسان به صورت یک #ملکه ایجاد شود، به قدری #جنبه_حفاظتی برای انسان دارد، طوری که نمیگذارد پای انسان بلغزد، یعنی دستش آلوده به گناه نمیشود.
🔷صراط آخرت انعکاس صراط دنیاست، کسانی که در دنیا نلغزیدند در آخرت نیز دچار لغزش نمی شوند. #حبّ_امیرالمومنین علیه السّلام انسان را از لغزشها مصون میدارد.
|آیت الله مجتبی تهرانی (ره)
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️
🌹
⭕️موارد شش گانه #شكر_عملي در قرآن
1⃣ #نماز: #بهترين_نمونه شكر خداوند است. خداوند به پيامبرش مى فرمايد: به شكرانه اينكه ما به تو «كوثر» و خير كثير داديم، #نماز بر پا كن. «انّا أعطيناك الكوثر. فصلّ لربّك و انحر»؛ پس براى پروردگارت نماز بخوان و قربانى كن![كوثر، آیه ۲]
2⃣ #روزه: چنانكه پيامبران الهى به شكرانه نعمت هاى خداوند، روزه میگرفتند.
3⃣ #خدمت_به_مردم: قرآن میفرمايد: اگر بى سوادى از باسوادى درخواست نوشتن كرد، سر باز نزند و به شكرانه سواد، نامه او را بنويسد. «ولا يأب كاتب أن يكتب كما علّمه اللّه»؛ و كسى كه قدرت بر نويسندگى دارد، نبايد از نوشتن - همانطور كه خدا به او تعليم داده - خوددارى كند![بقره، آیه ۲۸۲]؛ در اينجا نامه نوشتن كه #خدمت_به_مردم است، نوعى شكر نعمت سواد دانسته شده است.
4⃣ #يتيم_نوازى: خداوند به پيامبرش مى فرمايد: به شكرانه اينكه يتيم بودى و ما به تو مأوا داديم، پس يتيم را از خود مران. «فامّا اليتيم فلاتقهر»؛ حال كه چنين است يتيم را تحقير مكن. [ضحی، آیه ۹]
5⃣ #كمك_به_محرومان و نيازمندان: خداوند به پيامبرش مى فرمايد: به شكرانه اينكه نيازمند بودى و ما تو را غنى كرديم، فقيرى را كه به سراغت آمده از خود مران. «و امّا السائل فلاتنهر»؛ و سؤال كننده را از خود مران.[ضحی، آیه ۱۰]
6⃣ #تشكّر_از_مردم: خداوند به پيامبرش میفرمايد: براى تشكّر و تشويق زكات دهندگان، بر آنان درود بفرست، زيرا درود تو، آرامبخش آنان است. «و صلّ عليهم انّ صلاتك سكن لهم»به آنها دعا كن كه دعاى تو، مايه آرامش آنهاست. [توبه، آیه ۱۰۳]. تشكّر از مردم، #تشكر_از_خداوند است، همانگونه كه در روايت آمده است: كسى كه از مخلوق تشكّر نكند، از خداوند شكرگزارى نكرده است. «مَن لم يشكر المنعم من المخلوقين لم يشكر اللّه»[۱]
پي نوشت:
[۱]. تفسير نور ، مركز فرهنگى درسهايى از قرآن، ج ۹، ص ۲۵۴و ۲۵۵
|منبع: وبسایت انوار طاها
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
✨🔶✨🔶✨🔶✨🔶✨
✨
⭕️چگونه در فضای مجازی #شایعه را از #واقعیت تشخیص دهیم؟
🔷 #منبع_معتبر: اگر مطلبی منبع معتبر نداشت به راحتی باور نکنید. داشتن یک لینک اینترنتی به عنوان منبع، سادهترین کاری است که انتشار دهنده خبر میتواند برای اعتباربخشی به خبرش در متن بگذارد.
🔷قطعه فیلم و تکه عکس اصلیترین ابزار شایعهسازها: زاویه خاص فیلمبرداری یا عکسبرداری، مشخص نبودن اتفاقات قبل و بعد از آن تکه جدا شده از فیلم، ربط دادن عکس به مطلب نامرتبط، دستکاری عکس و فیلم،کیفیتهای پایین و نامشخص بودن جزئیات و… فرصت را برای داستانسرایی و شایعهپردازی روی آن ایجاد میکند.
🔷قسم دادن، التماس کردن، وعدهدادن، ارعاب یا تهدید برای انتشار مطلب.
🔷اعلام زمانهای نسبی به جای ذکر تاریخ مشخص.
🔷عباراتی که نشان میدهد رازی مخوف یا سندی فوقمحرمانه کشف شده است.
🔷جملات خبری شبه علمی و مبهم: دانشمندان کشف کردهاند، آخرین دستاوردهای پزشکی نشان میدهد و... کدام پزشکان؟ کدام دانشمندان؟ عرفان کوانتومی، قانون راز، شعور آب و … نمونههایی از این ادعا هستند.
🔷ارجاع به منابع غیر واقعی با اسم های عجیب و غریب و پر ابهت شبکه خبری.
🔷تبلیغ یا ضد تبلیغ عقیدتی و نژادپرستانه برای یک فرقه خاص؛ ۹۰ نفر وهابی…، دانشمندی که شیعه شد، یک بهایی و ...
🔷عدم ارتباط منطقی و تخصصی منبع با متن: رئیس مرکز «قلب» ژاپن گفته است سیگنال موبایل برای «مغز» مضر است.
🔷اینترنت و گوگل منبع نیستند؛ اینها ابزارهای ارتباطی و جستجو هستند. هر چیزی در آن پیدا شود درست نیست حتی اگر در چندین جای آن تکرار شده بود.
🔷آیا می دانیدها.
🔷توصیه های اکید و هشدارهای عجیب.
🔷تعدد انتساب مطالب به یک شخصیت معروف.
❌قبل از کپی و ارسال، #مکث، #فکر و سپس #منتشر کنید.
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ قرآن كريم #آداب_دعا_كردن را چه چيزهايي ميداند؟
🔷دعا #همراه_ايمان و #عمل_صالح باشد. «يستجيب الذّين آمنوا و عملوا الصالحات» [شوری، ۲۶]
🔷 #با_اخلاص باشد. «فادعوا اللّه مخلصين له الدين» [مومن، ۱۴]
🔷 #با_تضرّع و #مخفيانه باشد. «ادعوا ربّكم تضرعاً و خُفية» [اعراف، ۵۵]
🔷 #با_بيم_و_اميد باشد. «و ادعوه خوفاً و طمعاً» [اعراف، ۵۶]
🔷 در #ساعاتى_خاص باشد. «يدعون ربّهم بالغداة و العشى» [انعام، ۵۲]
🔷دعا كننده از #اسماى_الهى بهره بگيرد. «و للّه الاسماء الحسنى فادعوه بها» [اعراف، ۱۸۰]
📕۴۰۰ نكته از تفسير نور، نوشته حجة الاسلام قرائتی
#دعا
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️💥⚡️💥⚡️💥⚡️💥⚡️
💥
⭕️لطفا چند لحظه به این سوالات فکر کنید
🔷چند درصد از احساس یاس و ناامیدی که بر شما غلبه دارد #ناشی_از_واقعیت و چند درصد را #پیامهای_رسانهای برایتان #درونی کردهاند؟ چقدر مطالب فضای مجازی که ما ایرانیها عصبانی هستیم، بدبخت هستیم، خوشحال نیستیم، به یکدیگر رحم نمیکنیم، بینظم هستیم، صادق نیستیم و... در ذهن شما متاثر از #تکرار پیامهایی با این محتواست؟
🔷 #تکرار به عنوان یکی از #روشهای_رسانهای میتواند در شما باور عزتمندی ملی ایجاد کرده یا برعکس، آن را از بین ببرد.
🔷 #برخی_جریانات_رسانهای در خارج و داخل #با_برچسب_زدن به خصلتهای ایرانی میخواهند ما ایرانیها باور کنیم بیخاصیتیم، دزدیم، بیرحمیم و... امروزه در برنامههای رسانهای که درباره ایران ساخته میشود به بعضی از کلمات، طوری #جهت_دهی میکنند تا دارای #بار_منفی شوند. به مرور کلماتی به عنوان #کلمات_جایگزین معرفی میشوند که در خود جامعه نیز مورد اقبال قرار گرفته و #تکرار میشوند.
🔷کلماتی مثل #مردان_سنتی بهجای مردان غیرتمند، افراد #افراطی بهجای پایبند به اصول و از ایندست عبارات. آنها #تصویر_ذهنی_مخاطب را دستکاری میکنند. مردان باغیرت را افرادی گرفتار در تفکرات متحجرانه و سنتی نشان میدهند، پایبند بودن به آرمانها را افراطیگری میپندارند؛ بهطور خلاصه، آنها از هر چیز متضاد با مبانی فلسفی و اعتقادی غرب، با عنوان تحجر، سنتگرایی و از کار افتادگی یاد میکنند.
🔷شاید بد نباشد بررسی کنیم که چند درصد از #تصاویر_ذهنی ما مخصوصا آن بخش که مربوط به ملیت، مذهب، خانواده و سبک زندگیمان است را بر اساس همین #تغییرات_واژگان و تکرار آنها تغییر دادهایم. آیا ایرانیها واقعا مردم بدی هستند؟ آیا مذهبیها واقعا بیسواد یا متحجر هستند؟ آیا زندگی مدرن یعنی زندگی بدون قواعد و چارچوب؟
🔷همه اینطور لباس میپوشند، همه اینطور حرف میزنند، همه اینطور رفتار میکنند، همه دزد هستند، همه خیانت میکنند و... #همه_اینطور_هستند ها را همیشه #باور_نکنید. گاهی همه اینطور هستندها #ساخته میشوند برای اینکه ما باور کنیم در اقلیت قرار گرفتهایم و #مجبور_به_تبعیت شویم. برای اینکه ما باور کنیم مردمی ناتوان هستیم و پر از ناهنجاری.
✍دکتر معصومه نصیری - مدرس سواد رسانه
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
Your Follower Is Not Always Your Fan!
⭕️دنبال کننده شما، همیشه طرفدار شما نیست!
#فالوور
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️راههای مقابله با #بی_انگیزه_بودن!
🔷گاهی تصمیم میگیرید که کاری انجام دهید، ولی بدون اینکه کار را به انجام برسانید رهایش میکنید، #بی_انگیزه_بودن یکی از دلایلی است که باعث توقف پیگیری میشود.
🔷بیانگیزه بودن #به_عوامل_زیادی مثل ترس، بیهدف بودن و سختی کار بستگی دارد، افرادی که در زندگی احساس بی انگیزگی میکنند، باید #دلیل بیانگیزه بودن خود را بیابید و آن را بهشکل ریشهای #درمان کنند. برای رفع حس بی انگیزه بودن سعی کنید تا کارها را به تأخیر نیندازید و نخستین گام را برای ایجاد تغییری کوچک بردارید.
🔷این تغییر کوچک را به عادت تبدیل کنید تا همیشه باانگیزه بمانید. #انگیزه در خلاقیت، بهرهوری و شادی ما #نقش_اصلی را ایفا میکند. وقتی باانگیزه دستبهکار شوید احساس میکنید مؤثر، ماهر و مهم هستید.
🔷بطور خلاصه بیانگیزه بودن به معنای، تعهد نداشتن به عمل است و دلایل زیادی برای ابتلای به آن در افراد وجود دارد. وقتی دربارهی حالات بیانگیزه بودن اطلاعاتتان را افزایش دهید، تمایز بین آنها را متوجه میشوید. آگاه بودن نسبت به این تمایزها کمک میکند #ابزار_متناسب را برای #بازیابی_انگیزه تان به کار ببرید.
🔺بیانگیزه بودن چه مشکلاتی را در فرد بوجود میآورد؟!
🌐متن کامل را اینجا 👈 article.tebyan.net/470458 بخوانید.
#انگیزه
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️پنج ویژگی #مخاطب_فعال که او را از مخاطب منفعل جدا میکند
✅ #گزینش_گر است: یعنی خود مخاطب، پیام موردنظر را از بین مجموعه پیام هایی که از طریق رسانهها فرستاده میشود، انتخاب میکند.
✅ #فایده_گرا است: یعنی پیامهایی را انتخاب میکند که برایش سود داشته باشد، یا نیازی را از او برطرف کند.
✅ #هدفمند است: یعنی بطور آگاهانه و ارادی و براساس طرح ذهنی خود، رسانهای را برای استفاده و دریافت پیام انتخاب میکند.
✅خود را با رویدادها درگیر میکند: یعنی #فکر_میکند و دنبال تکمیل یا توقف اطلاعات است. در واقع بعد از فکر کردن و درگیری با خبر، بهره لازم را از آن میبرد.
✅در برابر نفوذ رسانهها مقاومت میکند: یعنی نفوذ رسانه در او بسیار کم است، مقاومت میکند، انتخاب میکند و متفاوت عمل میکند.
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️چرا #امام_عصر (عج) را #منصور مينامند؟
🔶يكي از القاب امام عصر (عج) #منصور است كه #ريشه_ى_قرآنى دارد:
🔷در روايتى از امام باقر عليه السّلام، ذيل آيه ۳۳ سوره اسراء درباره «... وَ مَنْ قُتِلَ مَظْلُوماً ...»؛ «آنكه مظلوم كشته شد»، سوال شده است، حضرت فرمودند: او #امام_حسين عليه السّلام است كه با مظلوميت به شهادت رسيد. بعد از اين، ادامه آيه را قرائت فرمودند: «... فَقَدْ جَعَلْنا لِوَلِيِّهِ سُلْطاناً فَلا يُسْرِفْ فِي الْقَتْلِ إِنَّهُ كانَ مَنْصُوراً»؛ در اين آيه اشاره شده است براى #انتقام و #خونخواهى امام حسين علیهالسلام فرمانروايى قرار داديم كه #پيروزى با اوست.
🔷امام باقر عليه السّلام فرمودند در آيه #منصور آمده است و مراد از آن #امام_زمان (عج) مى باشد[۱]، به اين دليل امام_عصر (عج) را منصور میگويند.
پي نوشت:
[۱] تفسير فرات كوفي، ص ۲۴۰
📕جعفر موسوى نسب، دويست پرسش و پاسخ پيرامون امام زمان، ج ۱، ص ۱۲۸
|منبع: وبسایت انوار طاها
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️چطور #در_فضای_مجازی #شایعه را از واقعیت تشخیص دهیم؟
🔷 #شایعه_در_فضای_مجازی همه خصوصیات فضای واقعی را دارد با این ویژگی که #سرعت و تعداد انتشار آن بیشتر است. مخاطب و فرستنده نیز یکدیگر را نمی بینند و این به تقویت شایعه کمک می کند.
🔷پرسیدن این سوالات به کشف شایعه کمک می کند: #منبع_اصلی این پیام کجاست؟ واقعا #چه_کسی این حرف را زده؟ آیا فرد اعتبار کافی دارد؟ ذینفعان دخیل در این شایعه چه کسانی هستند و از این آب گل آلوده چه ماهی قرار است، بگیرند؟ چرا الان؟ چرا این حرف؟ و چرا این آدم این حرف را می زند؟
🔷 #شایعه، معمولا #یک_تلاش_جمعی برای تفسیر یک موقعیت مبهم، ولی جذاب است. مخاطب نیز به علت عدم دسترسی به اطلاعات دقیق به آن پناه می برند و آن را دهان به دهان نقل می کنند و گاه بر آن می افزایند. دو شرط #اهمیت و #ابهام قانون اصلی شایعه هستند.
🔺 #قانون درباره #شایعه_پراکنی در فضای مجازی حبس از ۹۱ روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو #مجازات را برای محکومان را در نظر گرفته است، پس شایعه پراکنی #قابل_تعقیب_کیفری است.
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️چهار تصور غلط برای #ازدواج کردن
🔶برخی از رسم و رسوم ها باعث میشود تا #ازدواج_جوان به #تأخیر بیفتد. اما همیشه رسم و رسوم ها نیستند که مانع میشوند، بلکه رفتارها و #تصورات_اشتباه افراد برای ازدواج است. برخی ترس از فقر دارند، گروهی خود برتر بینی و تکبر دارند و عده ای هم درس و شغل را اولویت خود میدانند. این نوشتار به بررسی این موانع می پردازد.
👈 #با_ما_همراه_باشید.
👇👇👇👇👇
💢مقدمه
🔷 #ازدواج_کردن باعث میشود تا انسان وارد یک دنیای جدیدی از زندگی شود. دنیائی که آرزوی بسیاری از جوانان است. اما امروزه بخاطر #رفتارهای_اشتباه جوان و خانواده و #تزریق_افکار_آلوده #از_طرف_دشمن باعث شده تا ازدواج کردن سخت شود. #برخی_از_خانواده_ها هستند که رسم و رسوم های عجیبی برای ازدواج دارند و همان رسم ها #مانع_ازدواج میشوند. رهبر معظم انقلاب در دیدار افطاری دانشجویان در سال ۱۳۹۳ ضمن گلهمندی از نگاه بیتفاوت به ازدواج جوانان و تبعات آن فرمودند: «بعضى از تصورات و #سنّتهاى_غلط در مورد ازدواج وجود دارد که اینها #دستوپا_گیر است، #مانع_از_رواج_ازدواج جوانها است. این سنتها را باید عملاً نقض کرد.»
🔺چهار تصور غلط برای ازدواج کردن
🔷گاهی هم افکار پوسیده و #توقعات_نابجای_شخص است که #مانع_ازدواج میشود. ما در این نوشتار میخواهیم به توقعات بیجا و اشتباهی که در ذهن شخص است و مانع ازدواج کردن میشود بپردازیم.
💠همسر آینده من باید بی عیب و کامل باشد
🔷یک #تصور_اشتباهی که دختران و پسران در ذهن خود دارند این است که، #همسرمان_باید_فرد_کاملی باشد و هیچ ضعفی نداشته باشد و این تصور باعث میشود تا افراد مورد نظر برای ازدواج را با همین تصور مورد سنجش قرار دهد و قطعا جواب منفی خواهد داد. لازم است به این افراد گوشزد کنیم که هیچ فردی صد درصد کامل نیست و تمام ما این را میدانیم. برای ازدواج، همه ما تمام معیارهای خوب را برای همسرمان میخواهیم اعم از مادیات، معنویات، خانواده، تحصیلات و... اما آیا شما خودتان کامل هستید؟ همانطور که ما کامل نیستیم نباید از همسر آیندهمان هم انتظار داشته باشیم کامل باشد. این تصور غلط را مانند توپ فوتبال در دست بگیرید و یک شوت محکم بر آن بزنید و از ذهن خودتان دور کنید.
👇👇👇👇👇
👈نکته؛ همسر شما باید دارای #رفتار_خوب_و_نیکو باشد اما اینکه در همه زمینه ها کامل باشد یک اشتباه است. برای مثال؛ کریستیانو رونالدو یک فوتبالیست نمونه است، آیا این بازیکن در تنیس هم نمونه است؟ هر انسانی یک تواناییهای خاصی دارد، اما در همه زمینه ها کامل باشند یک اشتباه است. عاقلانه تر فکر کنیم.
💠هر وقت درسم تمام شد ازدواج میکنم
🔷یکی دیگر از موانع ازدواج این است که دختر و پسر میخواهند #ادامه_تحصیل بدهند و همین را #بهانه میکنند تا ازدواج خود را به تأخیر بیندازند. میخواهیم بدانیم که شما قرار است به زندان بروید و در آنجا به شما اجازه ندهند که درس بخوانید؟ شما قرار است وارد #یک_زندگی_مشترک و جدید شوید و میتوانید شرط کنید که میخواهید درس خود را ادامه دهید. لازم است بدانید که با ازدواج کردن، بسیاری از استرس ها و نگرانی ها از زندگی شما حذف میشود و با فراق بال میتوانید به درس های خود برسید و به موفقیت دست پیدا کنید. پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: بی همسران را همسر دهید، زیرا خداوند اخلاق آنها را در پرتو ازدواج، نیک گرداند و بر روزی و معاش آنها وسعت بخشد و بر مروت و ارزشهای عالی انسانی آنها میافزاید. [بحار، جلد ۱۰۰، صفحه ۲۲۲]
💠هیچکس در حد من و خانواده من نیست
🔷 #تکبر و #غرور، یکی دیگر از موانع ازدواج است. غروری که میگوید هیچکس در حد و اندازه های من نیست. هیچکس در شأن و منزلت من و خانواده من نیستند تا ازدواج کنند. همین تکبر، غرور و از دماغ فیل افتادن باعث میشود تا ازدواج را به #تأخیر بیندازند. این افراد با این نوع رفتار خود، محبوبیتی در بین دیگران نخواهند داشت. «امام صادق (ع) میفرمایند: منفورترین و مبغوض ترین مردم، متکبر است.»[من لا یحضره الفقیه، ج ۴، ص ۳۹۵]
👇👇👇👇👇
👈 توجه: #خودخواهی و #خودبزرگبینی بعضی افراد، هم در #هنگام_انتخاب و هم #بعد_از_ازدواج مایه دردسر آنها است، چرا که در هنگام انتخاب کمتر کسی را میپسندند و بعد از آن نیز همیشه خود را بهتر از همسر خود میپندارند. زندگی با این افراد واقعاً سخت است. این افراد باید بدانند که تمام ما، انسانهایی هستیم با نقاط قوت و ضعف. بعضیها دارای نقاط مثبت بیشتری هستند و بعضیها نقاط منفی بیشتری دارند. تا وقتی خود را از همه برتر بدانیم هیچگاه پیشرفت نخواهیم نکرد.
💠بیپولی و نداشتن درآمد کافی
🔷چرا ازدواج نمی کنی؟ چون پول ندارم و هیچ شغلی هم ندارم که امیدوار به آینده باشم! مگر #به_خداوند_اعتماد نداری؟ چرا اعتماد دارم! مگر نشنیده اید که خداوند در قرآن کریم می فرماید؛ مردان و زنان بی همسر خود را همسر دهید، همچنین غلامان و کنیزان صالح و درستکارتان را؛ اگر فقیر و تنگدست باشند، خداوند از فضل خود آنان را بی نیاز میسازد؛ خداوند گشایش دهنده و آگاه است.[سوره نور، آیه ۳۲]
🔷اگر سرمایه کافی ندارید و ترس این دارید که نتوانید خرج ازدواج را در بیاورید باید بگویم که #خداوند به زندگی مشترک، #برکت میدهد. امام صادق (ع) میفرمایند: هر که از ترس تهیدستی ازدواج را ترک کند، به خدای عزوجل گمان بد برده است. خداوند عز و جل میفرماید: «اگر تهیدست باشند خداوند از فضل خود توانگرشان میسازد.»[۱]
👈 توجه؛ یکی از دلایلی که باعث شده تا ترس از فقر بوجود بیاید، زندگی های پر زرق و برق برخی از افراد دنیا پرست است که جوان میترسد نتواند مانند آنها را تهیه کند.
پی نوشت:
[۱] نورالثقلین، الشیخ الحویزی، ج ۳، ص ۵۹۷، ح ۱۴۱
|منبع: وبسایت راسخون
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️آشنایی با یکی از #تکنیکهای_عملیات_روانی در #حوزه_رسانه و خبر
🔶تکنیک های عملیات روانی در حوزه رسانه و خبر، #قالب_های_ارائه_هدفمند_اطلاعات است که با #هدفگیری_ضمیر_ناخودآگاه، #ذهن_مخاطب را به مسیر دلخواه سردمداران یک رسانه سوق می دهد.
🔷تخریب با تمسک به هزینه فرصت: در این روش با تمسک به مزایای از دست رفته و معایب به دست آمده در مورد یک انتخاب #قضاوت میشود.
🔷تمرکز بر وجه مثبت یا منفی واقعه: در این ترفند بدون قضاوت در مورد یک تصمیم یا واقعه، صرفاً برای #تخریب یا #تقویب_یک_موضع، بر وجه مثبت یا منفی آن تمرکز می شود.
🔷مقصرنمایی: در بسیاری مواقع به یک مدیر یا دولت صرفاً با استناد به اینکه حادثه ای در زمان یا در زیر مجموعه ی او رخ داده حمله می شود و این در حالی است که مدیر یا دولت مذکور یا اساساً ارتباطی به آن رخداد نداشته یا با وجود تلاش ها، به دلیل موانع پیش رو توفق نیافته است. تفاوت این مورد با دو مورد قبل در این است که در #مقصر_نمایی اولاً تمرکز خبری بر #عامل یک حادثه یا وضعیت است و ثانیاً نامطلوب بودن یک وضعیت مفروض بوده و به کار برنده این ترفند تنها در صدد #تعیین_مقصر است.
🔷حرکت از پله دوم: بیان واقعه از میانه ماجرا؛ شروع روایت از یک واقعه بدون بیان ریشه و رعایت سلسه علت و معلولی آن.
🔷دروغ بزرگ: دروغ بزرگتر عموماً باورپذیرتر است و ذکر جزئیات، آن را واقعی تر جلوه میدهد.
🔷دروغ اساسی: دروغی راهبردی که با طرح آن، از ذکر پی در پی دیگر دروغ ها بی نیاز میشویم.
🔷دروغ گفته ها و دروغ ناگفته ها: ابتدا در تفاوت دروغ و فریب باید گفت که اگرچه هر دروغی تلاشی برای فریب است، اما هر طرح فریبی الزاماً در حیطه دروغ نمی گنجد. چنانکه اگر کسی به جای ذکر ارائه عدد دقیق کشته شدگان یک حادثه، عامداً و در غیر مواردی که دسترسی به آمار دقیق وجود ندارد، حاصل جمع افراد کشته و زخمی را یکجا ارائه دهد، هر چند رقم مذکور مصداق فریب خواهد بود، اما مسلماً غلط و دروغ نیست.
⬅️ #راهکارهای_مقابله: شناخت هویت منبع، توجه به سابقه یک منبع، شناخت ترفندها و تکنیک های عملیات روانی، سندیت شناسی، مطابقت سند با مستند، عدم اکتفاء به تیتر اخبار، رجوع به منابع مقابل، مطابقت پاسخ با موضوع، توجه به ملزومات خبر، تفکیک خبر به اقرار و ادعا.
💢 #مخاطب_هوشمند در دام تکنیک های رسانه ای نمی افتد و قدرت تجزیه و تحلیل پیام ها را پیدا کرده است.
✍ دکتر معصومه نصیری - مدرس سواد رسانهای
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ #مغضوب_عليهم و #ضالين چه كساني هستند؟
🔶جدا كردن اين دو از هم، در آيات فوق نشان میدهد كه هر كدام اشاره به گروه مشخصى است. از موارد استعمال اين دو كلمه در قرآن مجيد چنين استفاده میشود كه #مغضوب_عليهم مرحله اى سخت تر و بدتر از #ضالين است، و به تعبير ديگر «ضالين» #گمراهان_عادى هستند، و «مغضوب عليهم» #گمراهان_لجوج و يا #منافق، و به همين دليل در بسيارى از موارد، غضب و لعن خداوند در مورد آنها ذكر شده.
🔷در آيه ۱۰۶ سوره نحل میخوانيم: و لكن من شرح بالكفر صدرا فعليهم غضب من الله: آنهائى كه سينه خود را براى كفر گسترده ساختند غضب پروردگار بر آنها است. و در آيه ۶ سوره فتح آمده است، و يعذب المنافقين و المنافقات و المشركين و المشركات الظانين بالله ظن السوء عليهم دائرة السوء و غضب الله عليهم و لعنهم و اعدلهم جهنم: خداوند مردان و زنان منافق و مردان و زنان مشرك و آنها را كه درباره خدا گمان بد مى برند مورد غضب خويش قرار میدهد، و آنها را لعن میكند، و از رحمت خويش دور میسازد، و جهنم را براى آنان آماده ساخته است.
🔷به هر حال #مغضوب_عليهم آنها هستند كه علاوه بر كفر، #راه_لجاجت و عناد و #دشمنى_با_حق را مى پيمايند و حتى از اذيت و آزار رهبران الهى و پيامبران در صورت امكان فروگذار نمیكنند. آيه ۱۱۲ سوره آل عمران میگويد: و بائوا بغضب من الله... ذلك بانهم كانوايكفرون بايات الله و يقتلون الانبياء بغير حق ذلك بماعصوا و كانوا يعتدون: غضب خداوند شامل حال آنها (يهود) شد چرا كه به خدا كفر میورزيدند و پيامبران الهى را به ناحق میكشتند.
📕تفسير نمونه، ج ۱، ص ۵۴
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️
🌹
⭕️بایدهای که در #تربیت_فرزند لازم است
🔶خانواده ها تلاش میکنند تا فرزندان آنها با تکنولوژی آشنا شوند و از این قافله جا نمانند، تمام مشغولیت آنها به این نحو خواهد بود که فرزندشان در این دنیای رقابت و چشم و هم چشمی جا نماند. اما غافل میشود از امر مهمتر که #تربیت_کودک است. تربیتی که میتواند #زندگی_کودک را متحول سازد. سعی کنید فضای خوبی را برای تربیت فرزندتان مهیا سازید تا او بتواند خوب تربیت شود.
👈 در این نوشتار #با_ما_همراه_باشید.
👇👇👇👇👇