#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
✅ نسل چهل و پنجاه؛ داستان نسلهای ایرانی
🔶 #نسل_چهل برخلاف نسل سی که با موج سهمگین کودتا و ساواک منفعل شده بود؛ خود را بازیابی کرد و در مقابل پهلوی همان اول دهه در 15خرداد42 دست به قیام زد. اما آنچنان #سرکوب شدند که به گفتۀ شهید مهدی عراقی از نزدیکان نواب صفوی و همراهان امام خمینی دیگر کسی امیدی به حرکت و پیروزی نداشت و امریکا تسلطش بر ایران چنان شده بود که یکسال بعد از قیام 15خرداد 42، سرمستانه در ایران قانون #کاپیتالاسیون را برای اتباع خود به تصویب رسانید.
🔶 #نسل_پنجاه امتداد فعالیت نسل چهل بود. پهلوی در این دهه به ساواک، #کمیته_مشترک_ضدخرابکاری را هم به عنوان ابزار جدید سرکوب اضافه کرده بود. از سوی دیگر هم در بخشی از مبارزین یا سرخوردگی از موفقیت مبارزه بهوجود آمده بود یا مسیر مبارزه را از مسیر اسلام موفق نمیدیدند؛ آنچنان که عدهای از جوانهای مبارز در بیانیهای اعلام کردند که هر چقدر «پوستین کهنهی اسلام را وصلههای علمی زدیم، از جای دیگر پاره شد.» و ناظر به این حرفها تغییر ایدئولوژی دادند و از اسلام روی گردانیدند و مارکسیست شدند. در حالیکه درست سه سال بعد از این اتفاق، انقلاب اسلامی توانست پهلوی را #سرنگون و کودتای امریکایی را زمینگیر کند و #نفت و خیلی چیزهای دیگر را به ملت برگرداند.
🔶 در این دو دهه بود که #ارتش_پهلوی در #ویتنام به کمک ارتش امریکا رفت، وارد #بلندیهای جولان شد تا #اسرائیل بتواند اشغال آن منطقه را برای خود حفظ کند و در #ظفار_عمان ایرانی کشته داد تا منافع امریکا در آنجا حفظ بشود و... در همین سالها بود که این نسل به چشم خود دید که #بحرین از ایران جدا شد. در کنار همۀ این تلخیها اما در نهایت، این #نسل_چهل و #نسل_پنجاه بودند که آن زمستان سرد #اشغال و #کودتا را به بهار تبدیل کردند.
🔸 #به_قلم_اساتید:کمیل خجسته
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #اعتصاب
✅پیشنهاد خیرخواهانه برای براندازی
🔶 مخاطب این متن براندازها هستند.
اگر به هر دلیل تصمیم به براندازی دارید این پیشنهاد را جدی بگیرید. واقعا صادقانه و خیرخواهانه است. جریان مزدور رسانه ای خیر هیچکس حتی شما براندازها را نمی خواهد. خودشان ایران نیستند و از دور عده ای را اغواگرانه تهییج می کنند تا به دردسر بیافتند و دستگیر شوند و اینطور اضافه کاری می گیرند.
🔶 اما پیشنهاد ساده چیست؟ از مدل انقلاب 57 الگو بگیرید. آنروزها را شاید دقیق نشناخته باشیم. برخی یک کاریکاتوری از بهمن 57 به ذهن دارند. واقعا تصور می کنند با پشت بام رفتن و دیوار نویسی و به خیابان آمدن در محله ها و آتش روشن کردن انقلاب می شود. اینطور نیست. این ها همه خروجی یک رخداد بزرگتر بود. همان که امروز جریان برانداز فاقد آنست.
🔶 انقلاب 57 خروجی چه بود؟ به روایت رهبر آن انقلاب رجوع کنیم. امام می گفت انقلاب ما برآمده از یک یقظه درونی است. یقظه چیست؟ تحول درونی انسان ها. لذا می گفت که اینها که انقلاب کردند برخی شان همان ها بودند که پیشتر در کاباره ها بودند اما دچار تحول روحی شدند. رشد کردند. خلاصه اینکه انقلاب آفاقی آنروزها ثمره انقلاب انفسی بود.
🔶 با این توضیح پیشنهاد می کنم بجای تعرض به نیروهای امنیتی و کشته سازی و تهدید بقال و کاسب و ضرر به کامیون دارها و غیره تلاش کنید مردم را همراه کنید. اعتصاب زوری نمی شود. انقلاب اجباری هیچ جا رخ نمی دهد. مردم نیز با رشد دروغ آگاه نمی شوند. آگاهی با توسعه جهل اتفاق نمی افتد.
🔶 باید مردم را اقناع و ترغیب کرد. برای این نیز دو کار باید همزمان اتفاق بیافتد. هم ادبار از این حکومت و هم امید به حکومت بعدی. یعنی خشم را باید با امید تبدیل به جنبش اجتماعی کرد. واگرنه می شود همین که هست. چرا رسانه های دشمن تنها روی خشم تمرکز کردند؟ چون می دانند مردم با حکومتی کمتر از جمهوری اسلامی همراهی نمی کنند. آنها هم دست شان خالی است. با پهلوی کوچک و رجوی و اسماعیلیون و مسیح و کریمی و سیما ثابت و زاغری مگر می شود آینده ساخت؟ لذا هدف شان عبور از ایران است نه فقط جمهوری اسلامی. هدف شان تجزیه و سوریه سازی و ناامن سازی و غیره است. برای همین است ناتو را دعوت به عملیات نظامی در ایران می کنند.
🔶 به این پیشنهاد صادقانه فکر کنید. البته اینرا هم صادقانه بنویسم که مسیر بسیار سختی پیش رو دارید. چون کسی که باسواد است دیگر بی سواد نمی شود. آنکه حرمت گرفت دیگر ذلیل نمی شود. کسی که مزه غرور را چشید دیگر حاضر به بردگی نمی شود و... با این حال مسیر انقلاب همین است و لاغیر.
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#میلیشیا
#تاریخ_منافقان
✅ «میلیشیا»، پرداخت هنرمندانه تاریخ منافقین
🔶 چند وقتی است به این نتیجه رسیدهام اگر قرار است رمان، سریال یا فیلمی با موضوع تاریخی تولید شود، مسیرش باید «از محتوا به فرم» باشد، نه برعکس. یا به بیان بهتر، باید پایهی کار، پژوهش و دیتای تاریخی باشد و در آن بستر، قصه را خلق کنیم. باید هنر را به خدمتِ آن دربیاوریم، نه اینکه هرچه دوست داریم را فقط با یک قلموی کمجان، «تاریخمالی» کنیم. فرقش این است که خروجی اولی، یک داستان جذابِ باورپذیر در بستر تاریخ است و دومی یک سازهی ناهمگون و پر از تناقض بدیهیات غیرقابل باور.
🔶 حقیقتش وقتی میزبان محترم پشت تلفن از رمان تاریخی با موضوع منافقین گفت، پیشداوریعجولانهام این بود که احتمالا باز یک نویسنده با چهارتا سرچ اولیه رفته یک قصه کلیشهای نوشته و «تاریخمالی» کرده است. اما وقتی کتاب را شروع کردم، نتوانستم رهایش کنم و دوساعته تمامش کردم، همهی دویست و سی صفحه را. علیرغم اینکه رمان بود و قصهای غیرواقعی داشت، همهی ملزوماتِ تاریخیاش درست بود، حتی در ریزجزئیات.
🔶 برخلاف خیلی آثار هم، از طرح گلدرشت و تویذوقزنندهی مفاهیم و شعارها خبری نبود. نه آنقدر گلدرشت بود که جای رمان و بیانیه را عوض کند و نه آنقدر قصه بود که بخواهد روح سیاسی ماجرا را قربانی کند. رمان بود و هر چیزی سر جای خودش نشسته بود. قصهای جذاب و گیرا و وفادار به واقعیات تاریخی. به وجد آمده بودم و احساس کردم برای معدود دفعات، یک نویسنده پیدا شده که رفته تاریخ منافقین را جویده و اصل بحث و زمینههایش را درست فهم کرده و بعد دست به قلم شده است.
🔶 در سالن برنامه،وقتی دیدم خانم جوانی به عنوان نویسنده کتاب معرفی شد، تعجب کردم. حقیقتش توی ذهنم این بود که نویسنده کتاب باید کاملهزنی چهل پنجاهساله باشد که یا بخشی از تجربه زیستیاش با موضوع و فضای تاریخی کتاب مشترک است و یا وقت زیادی را برای رسیدن به این تصویر ذهنی درست و واقعی، در مطالعهی اسناد و خاطرات گذرانده باشد. اما خانم مریم رمضانی، هیچکدام از این دو نبود.
🔶 همان چند دقیقه که صحبت کرد، گره ذهنیام باز شد. ذهنِ پرسشگرش در دریای ذهنِ مرحوم استاد سعید تشکری خیس خورده بود. فارغ از قلمِ توانای شخصی نویسنده، دریافتها و تصویرهای واقعی از زیستِ منافقانهی خانوادگی در دهه شصت را مدیون خاطرات رنگی استاد تشکری از همان سالهای مشهد بود. و این نقطه قوت کار بود که به جای گرفتار شدن در پاسخهای کلیشهای برخی بلندگوهای پرتکرار، از چشمهی خاطرات بیواسطه و عینیِ استاد تشکری سیراب شده بود. رمان «میلیشیا» توسط نشر ستارهها منتشرشده است.
🔸 #به_قلم_اساتید:محمدامین فرج الهی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
✅ عبور از قانون اساسی یا تعطیل آن❗️
1⃣ یک طرف رسانه ها و جبهه سیاسی اصلاحات و رجال آن است که بین اعتراض و آنچه واقعاً در صحنه می گذرد تمایز موثر نمی گذارند و عملاً اغتشاش را هم اعتراض می خوانند!
2⃣ طرف دیگر برخی خواص در مناصب مهم و موثر است که اعتراض را در حد صحبت کردن و نامه و مقاله نوشتن فرو می کاهند!
🔶 اصل۹ قانون اساسی حتی با وضع قانون (چه رسد به فرافکنی رسانه ای) اجازه خدشه به استقلال و تمامیت ارضی بنام آزادی را نمی دهد. طیف اول تصریح دشمنان در تسلیح اغتشاشگران را نشنیده می گیرند و همه حوادث جاری را درون زا می خوانند! جنایات عجیب در شکنجه کُشی بسیجیان و هتک حرمت بی سابقه ی پلیس را ندید می گیرند و ذیل اعتراض جا داده، به شکل موثر محکوم نمی کنند! اگر یک صدم این هتک و شکنجه ها از سوی نظام انجام می شد چه نمی کردند و حتی به صرف ادعا قبلا (سال۸۸) چه نکردند!؟
🔶 اصل ۲۷ قانون اساسی نیز اعتراض را به تجمعات معنا می کند و فقط به دو شرط (مسلحانه نبودن/ مخل به مبانی اسلام نبودن) مشروط می نماید. اما فقیه شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران به مقاله و نامه نوشتن فرو می کاهد!
اگر همین حرف را رویه مجریان قانون در مقابل تجمعات اعتراضی در دهه های اخیر نمی دیدیم، ناظر بر موارد اغتشاشی اخیر می گرفتیم.
این تلقی، بیانات امام در مکاسب محرمه شان ذیل آیه۱۴۸ نساء و جواز تظلّم با "الجهر بالسوء من القول" با وجود امکان شکایت به محکمه و برقراری حکومت اسلامی را ندید می گیرد!
🔶 این رویه، حتی مواردی که رهبر انقلاب تجمع کارگران را به حق و رفتن دانشجویان در بین آنها را ستایش می کنند؛(۹۸/۳/۱) را هم بخاطر همان فرو کاست، در مرتبه های بعد اجازه نمی دهد!
🔶 بین عبور از قانون اساسی یا تعطیل و تأویل آن، راه عمل بدون تنازل به همه اصول آن است که خوب است طرفین برآن اجماع عملی کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید:محسن قنبریان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #روز_دانشجو
✅ چرا ۱۶ آذر روز دانشجو نامیده شد؟
🔶 سوم آذر ۱۳۳۲، اعلامیه کوتاه دربار از سفر نایب ریاست جمهوری آمریکا، ریچارد نیکسون و همسرش به ایران در بازه زمانی هجدهم تا بیست و یکم همین ماه خبر میدهد. همین روزها خبر برقراری مجدد روابط سیاسی ایران و انگلستان هم منتشر میشود. این روابط مهر ۱۳۳۱ در اعتراض به بیاعتنایی انگلستان به بحث ملی شدن صنعت نفت، از جانب ایران قطع شده بود. حالا کمتر از چهارماه پس از کودتا، مصدق در دادگاه نظامی دارد محاکمه میشود، شاه قرار است برای سفیر انگلستان فرش قرمز پهن کرده و میزبان معاون رئیسجمهور آمریکا باشد.
🔶 دهم آذرماه، روزنامه اطلاعات با چاپ عکسی از فضلالله زاهدی و وزیر دفاع در کنار رئیس هیئت مستشاری آمریکا در ایران، از اعطای نشان همایون درجه دوم به او با موافقت شاه خبر میدهد. چهارشنبه یازده آذر سفیر کبیر آمریکا در ایران، کاردار جدید را به وزارت خارجه معرفی میکند. چهاردهم آذرماه، تیتر یک روزنامه اطلاعات این است: «از امروز روابط سیاسی ایران و انگلیس برقرار گردید»
🔶 اینها همه یعنی بر باد رفتن رویای مصدق-کاشانی و همهی زحماتی که برای ملیشدن صنعت نفت کشیده شده بود.
🔶 چهاردهم و پانزدهم آذر راهپیماییهای پراکندهای در دانشگاه تهران و اعتصاباتی در بازار صورت گرفت. ۱۶ آذرماه دانشجویان وقتی وارد دانشگاه شدند، نیروهای گارد را دیدند که اطراف و داخل دانشگاه مستقر شدهاند. ساعت ده صبح وقتی چند سرباز با مسلسل وارد کلاس نقشهبرداری میشوند، همه از ترس فرار میکنند. چند دقیقه بعد نیروهای گارد رسما به دانشکده فنی حمله میکنند.
🔶 مصطفی چمران که خود، یکی از این دانشجویان است نُه سال بعد این لحظه را اینطور توصیف میکند: «رگبار گلوله باریدن گرفت و چون دانشجویان فرصت فرار نداشتند، به کلی غافلگیر شدند و در همان لحظه اول عده زیادی هدف گلوله قرار گرفتند.»
هماو میگوید: «بدن مجروحین در حدود دو ساعت در وسط دانشکده افتاده بود و خون جاری بود تا بالاخره جان سپردند.»
🔶 ۱۸ آذر، نیکسون طبق برنامه به تهران آمد. شاید یکی از تلخترین قابهایی که از این سفر سه روزه در تاریخ ایران به یادگار ماند، حضورش در تالار دانشکده حقوق و اعطای دکترای افتخاری به او بود. چهار روز پس از به رگبار بستهشدن دانشجویان دانشگاه تهران، حالا دکتر سیاسی، رئیس دانشگاه، میزبان نیکسون شده بود. نیکسون لباس دکترای افتخاری دانشگاه را بر تن کرد، عکس یادگاریاش را گرفت و تهران را ترک کرد. اما از آن سال، ۱۶ آذر به یاد سه شهیدِ قربانیشده پیش پای آمریکاییها، روز دانشجو نامیده شد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #امنیت
✅ توهم پاشی اینترنشنالی ها
🔶 در دانشگاه واقعا با گوشت و پوست و خونم لمس کردم که هنوز عدهای با #توهم_پاشیِ جماعت اینترنشنالی فکر میکنند خبری است! روی جماعتی قمار میکنند که گندهترین تیرهایشان حسین رونقی و توماج صالحی بودند. حسین رونقی که چوپان دروغگو از آب در آمد و توماج صالحی هم پهلوان پنبه!
🔶 #برای_چوپان_دروغگو برای حسین رونقی گفتند پاهایش شکسته و اعتصاب غذا کرده و ... معلوم شد اینطور نبوده. آنهایی هم که منصف بودند فهمیدند چه کلاهی سرشان رفته ولی اکثریت جماعت دوست نداشتند همین دروغ را هم متوجه شوند!
🔶 #برای_پهلوان_پنبه کافی است کلیپهای توماج صالحی را نگاه کنند که چه کریهایی میخواند! صدر تا ذیل نظام را به قول خودش شسته بود اما دیروز کلیپش منتشر شد که در صحت و سلامت میگفت کاش این کارها را نمیکرده! (یادمان نرفته #آرمان_علی_وردی زیر شکنجه و با بدنی برهنه و پرخون حاضر نشد کوچکترین توهینی به اعتقاداتش کند اما پسر انقلاب خیالیشان ... بگذریم)
🔶 کاش فکر کنند! اگر قرار باشد انقلاب هم بکنند با بچهبازی نمیتوانند! با علی کریمی و پوریا زراعتی و سینا ولیالله و نازنین بنیادی و سیما ثابت و حتی علی دایی هم نمیشود!
🔶 حتی اگر این توهم پاشی جماعت اینترنشنالی را نگاه کنند متوجه میشوند در پهنه کشور، زیر نیم درصد هم به این همه پروپاگاندای اعتصاب سه روزهشان جواب مثبت نداده! حتی اگر هوا هم اینطور نمیشد باز هم فرقی نمیکرد ...
🔶 جالب است دیروز دیدم توهم کردهاند جمهوری اسلامی ابرها را بارور کرده! واقعاً این کار در پهنه سرزمین ایران ممکن است؟! گیرم ممکن باشد، این نشان از پیشرفته بودن نظام نیست؟! جالب بود فردی میگفت نظام دستگاههای #شهر_سردکن از روسیه وارد کرده! نمیدانم وقتی این حرفها را میزنند خندهشان نمیگیرد؟!
🔶 از داستان حسین رونقی و توماج صالحی درسهای زیادی میشود گرفت. کافی است همه قدری فکر کنیم ...
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید کثیری
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#تحلیل_و_تبیین
✅ پیشرفت و امنیت: فرصت متقابل برای ایران و عراق
🔰 قسمت اول
⁉️ یکی از اولویتهای اصلی جمهوری اسلامی ایران، پیشرفت عراق و برخورداری از استقلال و قدرت و امنیت بوده است و مقامات کشور همیشه اعلام کردهاند که پیشرفت و اقتدار عراق به نفع ایران است. برای این مسئله چه مصادیقی میتوان ذکر کرد؟
🔶 عراق، کشوری مهم در همسایگی غربی ما است که بیشترین مرز مشترک را با ایران دارد. در طول تاریخ ایران و عراق حدود هشتصد سال کشوری مشترک بودند؛ اما بعد از اینکه این جغرافیا تقسیم شد، باز هم ایران و عراق از مشترکات بسیاری برخوردار بودند.
🔶 شاید بتوانیم بگوییم بیشترین مشترکات را در بین همسایههایمان با کشور عراق داریم. مهمترین موضوعی که ما را با آنها پیوند میدهد، بحث عتبات عالیات و بحث دیدگاههای مشترک است.
🔶 علاوه بر طول مرز جغرافیایی، تراکم جمعیت عراق در اطراف مرز ایران هم حائز اهمیت است و نیز ما دارای امتداد عشایری در مرزهای مختلف بین ایران و عراق هستیم. طبیعتاً نقش محوری حوزه نجف و حوزه قم هم، از نقاط مشترک همیشگی بین ایران و عراق بوده است. این نوع مزیتها، دو کشور را بهنحو فراجغرافیایی به یکدیگر پیوند میدهد.
🔶 هرگاه یک حاکم دیکتاتور در عراق مستقر بوده، مردم عراق و بهتبع آن مردم ما و مرزهای ما هم ناامن بوده است؛ بنابراین، کاملاً مشخص است که اگر عراق یک کشور امن، آباد، آرام، پیشرفته و مترقی باشد، تأثیر مستقیمی بر وضعیت داخل کشور ما دارد. اگر عراق کشور مستقلی باشد، ما بیشترین مشترکات را برای توسعه روابط سیاسی و فرهنگی داریم.
🔶 اگر کشور عراق کشور امنی باشد، امنیتش مستقیماً بر کشور ما تأثیر میگذارد و این مسئله، متقابل است. مرز طولانی ما با عراق باعث شده است که امنیت عراق، امنیت ما باشد. پیشرفت عراق میتواند به نفع بازار اقتصاد ما باشد. بهنظر من جایگاهی که میتوانیم برای عراق داشته باشیم، یک فرصت متقابل است.
#گفتگو_با_اساتید: دکتر حسین اکبری، کارشناس حوزه جهان اسلام و عرب
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#تحلیل_و_تبیین
✅ پیشرفت و امنیت: فرصت متقابل برای ایران و عراق
🔰 قسمت دوم
⁉️ رهبر انقلاب یکی از الزامات پیشرفت عراق را استفاده حدأکثری از نیروهای جوان و پرانگیزه دانستند. در این زمینه چه رویکردهایی میتواند در دستورکار مسئولان این کشور قرار گیرد؟
🔶 عراق کشوری غنی است. باتوجهبه ذخایر، منابع و موقعیت جغرافیایی-امنیتی که دارد، میتواند جزو کشورهای ثروتمند دنیا باشد؛ کمااینکه از گذشته هم میتوانسته اینگونه باشد. با این حال، سران نظام سلطه، بهدلیل نگرانیهایشان، همواره تلاش زیادی کردهاند که عراق را عقبمانده نگه دارند.
🔶 یکی از کارهای آنها در طول دهههای گذشته اقدام برای پایین نگهداشتن سطح علم و آموزش در عراق بوده است. وقتی در کشوری سطح آموزش پایین نگه داشته شود، عملاً انرژی جوانها مورد استفاده قرار نمیگیرد و این قشر مجبور میشوند مهاجرت کنند یا در محیط داخل موفق به بالفعلسازی توانمندیهایشان نمیشوند.
🔶 از سوی دیگر، آمریکاییها بهدلیل هزینههای زیادی که در عراق متحمل شدند، همواره سعی میکنند که دولت عراق، دولتی ناکارآمد باشد.
🔶 آمریکا نگران این است که اگر دولت عراق کارآمد باشد و در حوزه دموکراسی هم بتواند جوابگو باشد، این اتفاق تأثیر جدی بر همپیمانان آمریکا در منطقه عربی بگذارد. در این صورت مردم کشورهای عربی خواهند گفت که عراقیها با استقلال و دموکراسی، توانستند به حقشان برسند؛ پس ما هم میتوانیم.
🔶 اگر کشورهای دیگر بخواهند این کار را بکنند، اولین کار این است که مثل عراق، آمریکا را از کشورشان بیرون بکنند؛ به همین دلیل آمریکاییها بهشدت نگرانند و با هزینه، نفوذ و به کارگیری آدمهای خودشان تلاش میکنند که دموکراسی و دولت کارآمد در عراق جواب ندهد.
#گفتگو_با_اساتید: دکتر حسین اکبری، کارشناس حوزه جهان اسلام و عرب
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#تحلیل_و_تبیین
✅ پیشرفت و امنیت: فرصت متقابل برای ایران و عراق
🔰 قسمت سوم
🔶 به یک نمونه اشاره میکنم: آمریکاییها تاکنون حدود ۴۰میلیارد دلار از عراقیها هزینه دریافت کردهاند تا مشکل برق این کشور را حل کنند. اما هنوز هم این مشکل حل نشده است. میزان برق باقیمانده مورد نیاز عراق، حدود ۸ هزار مگاوات است که با هزینهی هشت، نُه میلیارد دلاری تأمین میشود. ولی آمریکاییها همچنان، عراق را در یک شرایط سخت نگه داشتهاند که بتوانند دولت را ناکارآمد نشان بدهند، مردم را علیه دولت بشورانند و اغتشاشات را دامن بزنند تا دولت عراق هم مثل برخی از کشورهای عربی، صددرصد تسلیم آمریکا بشود.
🔶 شرایط عراق به گونهای است که بهلحاظ تاریخی هم نمیتواند صددرصد تابع آمریکا باشد و آمریکاییها در عراق دچار یک دوگانه متضاد هستند. بدین معنا که اگر عراق را رها و تخریب کنند، همه فرصتهایشان را از دست دادهاند و اگر در عراق بمانند، باید تلفات بدهند و دستاوردی هم نخواهند داشت؛ به همین دلیل، این نوع تلاشهای آمریکاییها باعث میشود تا این پتانسیلها و ظرفیتهای عراق که یکی هم میتواند نیروی جوان باشد، مورد توجه قرار گیرد. جمعیت عراق بهلحاظ شرایط سنی، فوقالعاده جوان و این یک فرصت و امتیاز خوب برای آینده این کشور است.
#گفتگو_با_اساتید: دکتر حسین اکبری، کارشناس حوزه جهان اسلام و عرب
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#هویت_فرهنگی_جامعه
#جهاد_تبیین
✅ جهاد تبیین در برابر دروغ پراکنی
🆔 @tahlil_shjr
A4-370 (1).pdf
2.23M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#هویت_فرهنگی_جامعه
#جهاد_تبیین
✅ جهاد تبیین در برابر دروغ پراکنی
🔸خط حزبالله در گزارش هفته شماره جدید خود با بررسی ضرورت «جهاد تبیین در برابر دروغ پراکنی» به این سوال پاسخ داده است که شیوه مقابله ملت ایران با جنگ ترکیبی جبهه استکبار و ماشین جعل و دروغ پردازی آن چیست؟
🔸 یادداشت هفته این شماره خط حزبالله، با عنوان «بازسازی انقلابی هویت فرهنگی جامعه» مروری بر ضرورت و الزامات اصلاح معضلات فرهنگی از منظر رهبر انقلاب داشته است.
🌷 شماره این هفته خط حزبالله، به روح مطهر شهید مدافع امنیت، احمد صالحی تقدیم میشود.
🔸خط حزبالله؛ شماره ۳۷۰
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#تحلیل_و_تبیین
✅ پیشرفت و امنیت: فرصت متقابل برای ایران و عراق
🔰 قسمت چهارم
⁉️ یکی از مسائل مهم در صحنه سیاسی و میدانی عراق، برخورداری دولت مرکزی از اقتدار در سراسر این کشور است. دولت مرکزی بغداد در این زمینه باید چه ملاحظات و ضرورتهایی را مدنظر قرار دهد؟
🔶 آمریکا سعی میکند در عراق حکومت اقوام و قومیت و مذاهب را برجسته کند و اجازه ندهد هویت ملی در عراق شکل بگیرد. وقتی هویت ملی تقویت نشود، قدرتهای پراکنده منطقهای و قومی و مذهبی شکل میگیرد و آن اقتدار مذهبی ضعیف میشود؛ اما بحمدالله حضور حشدالشعبی، بهویژه در مقابل داعش که یک توطئه آمریکایی بود، توانست این هویت ملی را دوباره احیا کند. حشدالشعبی که ترکیبی است از سنی، شیعه، مسیحی، ایزدی و سایر اقوام عراقی، توانسته است اقدامات بسیار مؤثری انجام دهد. امروز میبنیم که این مجموعه قدرتمند، به داعش اجازه جولان و به آمریکا اجازه زیادهخواهی نمیدهد.
🔶 دشمنان عراق، همچنان تلاش میکنند که بگویند کُرد یک موضوع مستقل، سنی یک موضوع مستقل و شیعه هم یک موضوع مستقل از عراق است. اگرچه این اتفاق در مؤلفههای قدرت عراق تأثیر میگذارد اما خوشبختانه به نظر میرسد که دولت جدید میتواند وحدت و انسجام درونی عراق را به خوبی مدیریت کند.
🔶 برای اولین بار بعد از بیست سال یک فرصت و یک امید برای عراق ایجاد شده است تا ارتش، پلیس، سیستم امنیتی عراق و مهمتر از همه حشدالشعبی بتوانند اقتدار مرکزی را در کشورشان ایجاد نمایند. اقتداری که همه اجزای تابع عراق از آن تبعیت بکنند.
🔶 دولت مقتدر است که میتواند این قدرتهای پراکنده را جذب بکند. تصور من این است که این دولت جدیدی که مردم عراق انتخاب کردهاند و با قوت و قدرت روی کار آمده، میتواند آغازگر شکلگیری هویت ملی، بهمعنای تقویت مؤلفههای قدرت این کشور باشد.
#گفتگو_با_اساتید: دکتر حسین اکبری، کارشناس حوزه جهان اسلام و عرب
🆔 @tahlil_shjr