#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
✅ عبور از قانون اساسی یا تعطیل آن❗️
1⃣ یک طرف رسانه ها و جبهه سیاسی اصلاحات و رجال آن است که بین اعتراض و آنچه واقعاً در صحنه می گذرد تمایز موثر نمی گذارند و عملاً اغتشاش را هم اعتراض می خوانند!
2⃣ طرف دیگر برخی خواص در مناصب مهم و موثر است که اعتراض را در حد صحبت کردن و نامه و مقاله نوشتن فرو می کاهند!
🔶 اصل۹ قانون اساسی حتی با وضع قانون (چه رسد به فرافکنی رسانه ای) اجازه خدشه به استقلال و تمامیت ارضی بنام آزادی را نمی دهد. طیف اول تصریح دشمنان در تسلیح اغتشاشگران را نشنیده می گیرند و همه حوادث جاری را درون زا می خوانند! جنایات عجیب در شکنجه کُشی بسیجیان و هتک حرمت بی سابقه ی پلیس را ندید می گیرند و ذیل اعتراض جا داده، به شکل موثر محکوم نمی کنند! اگر یک صدم این هتک و شکنجه ها از سوی نظام انجام می شد چه نمی کردند و حتی به صرف ادعا قبلا (سال۸۸) چه نکردند!؟
🔶 اصل ۲۷ قانون اساسی نیز اعتراض را به تجمعات معنا می کند و فقط به دو شرط (مسلحانه نبودن/ مخل به مبانی اسلام نبودن) مشروط می نماید. اما فقیه شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران به مقاله و نامه نوشتن فرو می کاهد!
اگر همین حرف را رویه مجریان قانون در مقابل تجمعات اعتراضی در دهه های اخیر نمی دیدیم، ناظر بر موارد اغتشاشی اخیر می گرفتیم.
این تلقی، بیانات امام در مکاسب محرمه شان ذیل آیه۱۴۸ نساء و جواز تظلّم با "الجهر بالسوء من القول" با وجود امکان شکایت به محکمه و برقراری حکومت اسلامی را ندید می گیرد!
🔶 این رویه، حتی مواردی که رهبر انقلاب تجمع کارگران را به حق و رفتن دانشجویان در بین آنها را ستایش می کنند؛(۹۸/۳/۱) را هم بخاطر همان فرو کاست، در مرتبه های بعد اجازه نمی دهد!
🔶 بین عبور از قانون اساسی یا تعطیل و تأویل آن، راه عمل بدون تنازل به همه اصول آن است که خوب است طرفین برآن اجماع عملی کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید:محسن قنبریان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #روز_دانشجو
✅ چرا ۱۶ آذر روز دانشجو نامیده شد؟
🔶 سوم آذر ۱۳۳۲، اعلامیه کوتاه دربار از سفر نایب ریاست جمهوری آمریکا، ریچارد نیکسون و همسرش به ایران در بازه زمانی هجدهم تا بیست و یکم همین ماه خبر میدهد. همین روزها خبر برقراری مجدد روابط سیاسی ایران و انگلستان هم منتشر میشود. این روابط مهر ۱۳۳۱ در اعتراض به بیاعتنایی انگلستان به بحث ملی شدن صنعت نفت، از جانب ایران قطع شده بود. حالا کمتر از چهارماه پس از کودتا، مصدق در دادگاه نظامی دارد محاکمه میشود، شاه قرار است برای سفیر انگلستان فرش قرمز پهن کرده و میزبان معاون رئیسجمهور آمریکا باشد.
🔶 دهم آذرماه، روزنامه اطلاعات با چاپ عکسی از فضلالله زاهدی و وزیر دفاع در کنار رئیس هیئت مستشاری آمریکا در ایران، از اعطای نشان همایون درجه دوم به او با موافقت شاه خبر میدهد. چهارشنبه یازده آذر سفیر کبیر آمریکا در ایران، کاردار جدید را به وزارت خارجه معرفی میکند. چهاردهم آذرماه، تیتر یک روزنامه اطلاعات این است: «از امروز روابط سیاسی ایران و انگلیس برقرار گردید»
🔶 اینها همه یعنی بر باد رفتن رویای مصدق-کاشانی و همهی زحماتی که برای ملیشدن صنعت نفت کشیده شده بود.
🔶 چهاردهم و پانزدهم آذر راهپیماییهای پراکندهای در دانشگاه تهران و اعتصاباتی در بازار صورت گرفت. ۱۶ آذرماه دانشجویان وقتی وارد دانشگاه شدند، نیروهای گارد را دیدند که اطراف و داخل دانشگاه مستقر شدهاند. ساعت ده صبح وقتی چند سرباز با مسلسل وارد کلاس نقشهبرداری میشوند، همه از ترس فرار میکنند. چند دقیقه بعد نیروهای گارد رسما به دانشکده فنی حمله میکنند.
🔶 مصطفی چمران که خود، یکی از این دانشجویان است نُه سال بعد این لحظه را اینطور توصیف میکند: «رگبار گلوله باریدن گرفت و چون دانشجویان فرصت فرار نداشتند، به کلی غافلگیر شدند و در همان لحظه اول عده زیادی هدف گلوله قرار گرفتند.»
هماو میگوید: «بدن مجروحین در حدود دو ساعت در وسط دانشکده افتاده بود و خون جاری بود تا بالاخره جان سپردند.»
🔶 ۱۸ آذر، نیکسون طبق برنامه به تهران آمد. شاید یکی از تلخترین قابهایی که از این سفر سه روزه در تاریخ ایران به یادگار ماند، حضورش در تالار دانشکده حقوق و اعطای دکترای افتخاری به او بود. چهار روز پس از به رگبار بستهشدن دانشجویان دانشگاه تهران، حالا دکتر سیاسی، رئیس دانشگاه، میزبان نیکسون شده بود. نیکسون لباس دکترای افتخاری دانشگاه را بر تن کرد، عکس یادگاریاش را گرفت و تهران را ترک کرد. اما از آن سال، ۱۶ آذر به یاد سه شهیدِ قربانیشده پیش پای آمریکاییها، روز دانشجو نامیده شد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #امنیت
✅ توهم پاشی اینترنشنالی ها
🔶 در دانشگاه واقعا با گوشت و پوست و خونم لمس کردم که هنوز عدهای با #توهم_پاشیِ جماعت اینترنشنالی فکر میکنند خبری است! روی جماعتی قمار میکنند که گندهترین تیرهایشان حسین رونقی و توماج صالحی بودند. حسین رونقی که چوپان دروغگو از آب در آمد و توماج صالحی هم پهلوان پنبه!
🔶 #برای_چوپان_دروغگو برای حسین رونقی گفتند پاهایش شکسته و اعتصاب غذا کرده و ... معلوم شد اینطور نبوده. آنهایی هم که منصف بودند فهمیدند چه کلاهی سرشان رفته ولی اکثریت جماعت دوست نداشتند همین دروغ را هم متوجه شوند!
🔶 #برای_پهلوان_پنبه کافی است کلیپهای توماج صالحی را نگاه کنند که چه کریهایی میخواند! صدر تا ذیل نظام را به قول خودش شسته بود اما دیروز کلیپش منتشر شد که در صحت و سلامت میگفت کاش این کارها را نمیکرده! (یادمان نرفته #آرمان_علی_وردی زیر شکنجه و با بدنی برهنه و پرخون حاضر نشد کوچکترین توهینی به اعتقاداتش کند اما پسر انقلاب خیالیشان ... بگذریم)
🔶 کاش فکر کنند! اگر قرار باشد انقلاب هم بکنند با بچهبازی نمیتوانند! با علی کریمی و پوریا زراعتی و سینا ولیالله و نازنین بنیادی و سیما ثابت و حتی علی دایی هم نمیشود!
🔶 حتی اگر این توهم پاشی جماعت اینترنشنالی را نگاه کنند متوجه میشوند در پهنه کشور، زیر نیم درصد هم به این همه پروپاگاندای اعتصاب سه روزهشان جواب مثبت نداده! حتی اگر هوا هم اینطور نمیشد باز هم فرقی نمیکرد ...
🔶 جالب است دیروز دیدم توهم کردهاند جمهوری اسلامی ابرها را بارور کرده! واقعاً این کار در پهنه سرزمین ایران ممکن است؟! گیرم ممکن باشد، این نشان از پیشرفته بودن نظام نیست؟! جالب بود فردی میگفت نظام دستگاههای #شهر_سردکن از روسیه وارد کرده! نمیدانم وقتی این حرفها را میزنند خندهشان نمیگیرد؟!
🔶 از داستان حسین رونقی و توماج صالحی درسهای زیادی میشود گرفت. کافی است همه قدری فکر کنیم ...
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید کثیری
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#تحلیل_و_تبیین
✅ پیشرفت و امنیت: فرصت متقابل برای ایران و عراق
🔰 قسمت اول
⁉️ یکی از اولویتهای اصلی جمهوری اسلامی ایران، پیشرفت عراق و برخورداری از استقلال و قدرت و امنیت بوده است و مقامات کشور همیشه اعلام کردهاند که پیشرفت و اقتدار عراق به نفع ایران است. برای این مسئله چه مصادیقی میتوان ذکر کرد؟
🔶 عراق، کشوری مهم در همسایگی غربی ما است که بیشترین مرز مشترک را با ایران دارد. در طول تاریخ ایران و عراق حدود هشتصد سال کشوری مشترک بودند؛ اما بعد از اینکه این جغرافیا تقسیم شد، باز هم ایران و عراق از مشترکات بسیاری برخوردار بودند.
🔶 شاید بتوانیم بگوییم بیشترین مشترکات را در بین همسایههایمان با کشور عراق داریم. مهمترین موضوعی که ما را با آنها پیوند میدهد، بحث عتبات عالیات و بحث دیدگاههای مشترک است.
🔶 علاوه بر طول مرز جغرافیایی، تراکم جمعیت عراق در اطراف مرز ایران هم حائز اهمیت است و نیز ما دارای امتداد عشایری در مرزهای مختلف بین ایران و عراق هستیم. طبیعتاً نقش محوری حوزه نجف و حوزه قم هم، از نقاط مشترک همیشگی بین ایران و عراق بوده است. این نوع مزیتها، دو کشور را بهنحو فراجغرافیایی به یکدیگر پیوند میدهد.
🔶 هرگاه یک حاکم دیکتاتور در عراق مستقر بوده، مردم عراق و بهتبع آن مردم ما و مرزهای ما هم ناامن بوده است؛ بنابراین، کاملاً مشخص است که اگر عراق یک کشور امن، آباد، آرام، پیشرفته و مترقی باشد، تأثیر مستقیمی بر وضعیت داخل کشور ما دارد. اگر عراق کشور مستقلی باشد، ما بیشترین مشترکات را برای توسعه روابط سیاسی و فرهنگی داریم.
🔶 اگر کشور عراق کشور امنی باشد، امنیتش مستقیماً بر کشور ما تأثیر میگذارد و این مسئله، متقابل است. مرز طولانی ما با عراق باعث شده است که امنیت عراق، امنیت ما باشد. پیشرفت عراق میتواند به نفع بازار اقتصاد ما باشد. بهنظر من جایگاهی که میتوانیم برای عراق داشته باشیم، یک فرصت متقابل است.
#گفتگو_با_اساتید: دکتر حسین اکبری، کارشناس حوزه جهان اسلام و عرب
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#تحلیل_و_تبیین
✅ پیشرفت و امنیت: فرصت متقابل برای ایران و عراق
🔰 قسمت دوم
⁉️ رهبر انقلاب یکی از الزامات پیشرفت عراق را استفاده حدأکثری از نیروهای جوان و پرانگیزه دانستند. در این زمینه چه رویکردهایی میتواند در دستورکار مسئولان این کشور قرار گیرد؟
🔶 عراق کشوری غنی است. باتوجهبه ذخایر، منابع و موقعیت جغرافیایی-امنیتی که دارد، میتواند جزو کشورهای ثروتمند دنیا باشد؛ کمااینکه از گذشته هم میتوانسته اینگونه باشد. با این حال، سران نظام سلطه، بهدلیل نگرانیهایشان، همواره تلاش زیادی کردهاند که عراق را عقبمانده نگه دارند.
🔶 یکی از کارهای آنها در طول دهههای گذشته اقدام برای پایین نگهداشتن سطح علم و آموزش در عراق بوده است. وقتی در کشوری سطح آموزش پایین نگه داشته شود، عملاً انرژی جوانها مورد استفاده قرار نمیگیرد و این قشر مجبور میشوند مهاجرت کنند یا در محیط داخل موفق به بالفعلسازی توانمندیهایشان نمیشوند.
🔶 از سوی دیگر، آمریکاییها بهدلیل هزینههای زیادی که در عراق متحمل شدند، همواره سعی میکنند که دولت عراق، دولتی ناکارآمد باشد.
🔶 آمریکا نگران این است که اگر دولت عراق کارآمد باشد و در حوزه دموکراسی هم بتواند جوابگو باشد، این اتفاق تأثیر جدی بر همپیمانان آمریکا در منطقه عربی بگذارد. در این صورت مردم کشورهای عربی خواهند گفت که عراقیها با استقلال و دموکراسی، توانستند به حقشان برسند؛ پس ما هم میتوانیم.
🔶 اگر کشورهای دیگر بخواهند این کار را بکنند، اولین کار این است که مثل عراق، آمریکا را از کشورشان بیرون بکنند؛ به همین دلیل آمریکاییها بهشدت نگرانند و با هزینه، نفوذ و به کارگیری آدمهای خودشان تلاش میکنند که دموکراسی و دولت کارآمد در عراق جواب ندهد.
#گفتگو_با_اساتید: دکتر حسین اکبری، کارشناس حوزه جهان اسلام و عرب
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#تحلیل_و_تبیین
✅ پیشرفت و امنیت: فرصت متقابل برای ایران و عراق
🔰 قسمت سوم
🔶 به یک نمونه اشاره میکنم: آمریکاییها تاکنون حدود ۴۰میلیارد دلار از عراقیها هزینه دریافت کردهاند تا مشکل برق این کشور را حل کنند. اما هنوز هم این مشکل حل نشده است. میزان برق باقیمانده مورد نیاز عراق، حدود ۸ هزار مگاوات است که با هزینهی هشت، نُه میلیارد دلاری تأمین میشود. ولی آمریکاییها همچنان، عراق را در یک شرایط سخت نگه داشتهاند که بتوانند دولت را ناکارآمد نشان بدهند، مردم را علیه دولت بشورانند و اغتشاشات را دامن بزنند تا دولت عراق هم مثل برخی از کشورهای عربی، صددرصد تسلیم آمریکا بشود.
🔶 شرایط عراق به گونهای است که بهلحاظ تاریخی هم نمیتواند صددرصد تابع آمریکا باشد و آمریکاییها در عراق دچار یک دوگانه متضاد هستند. بدین معنا که اگر عراق را رها و تخریب کنند، همه فرصتهایشان را از دست دادهاند و اگر در عراق بمانند، باید تلفات بدهند و دستاوردی هم نخواهند داشت؛ به همین دلیل، این نوع تلاشهای آمریکاییها باعث میشود تا این پتانسیلها و ظرفیتهای عراق که یکی هم میتواند نیروی جوان باشد، مورد توجه قرار گیرد. جمعیت عراق بهلحاظ شرایط سنی، فوقالعاده جوان و این یک فرصت و امتیاز خوب برای آینده این کشور است.
#گفتگو_با_اساتید: دکتر حسین اکبری، کارشناس حوزه جهان اسلام و عرب
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#هویت_فرهنگی_جامعه
#جهاد_تبیین
✅ جهاد تبیین در برابر دروغ پراکنی
🆔 @tahlil_shjr
A4-370 (1).pdf
2.23M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#هویت_فرهنگی_جامعه
#جهاد_تبیین
✅ جهاد تبیین در برابر دروغ پراکنی
🔸خط حزبالله در گزارش هفته شماره جدید خود با بررسی ضرورت «جهاد تبیین در برابر دروغ پراکنی» به این سوال پاسخ داده است که شیوه مقابله ملت ایران با جنگ ترکیبی جبهه استکبار و ماشین جعل و دروغ پردازی آن چیست؟
🔸 یادداشت هفته این شماره خط حزبالله، با عنوان «بازسازی انقلابی هویت فرهنگی جامعه» مروری بر ضرورت و الزامات اصلاح معضلات فرهنگی از منظر رهبر انقلاب داشته است.
🌷 شماره این هفته خط حزبالله، به روح مطهر شهید مدافع امنیت، احمد صالحی تقدیم میشود.
🔸خط حزبالله؛ شماره ۳۷۰
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#تحلیل_و_تبیین
✅ پیشرفت و امنیت: فرصت متقابل برای ایران و عراق
🔰 قسمت چهارم
⁉️ یکی از مسائل مهم در صحنه سیاسی و میدانی عراق، برخورداری دولت مرکزی از اقتدار در سراسر این کشور است. دولت مرکزی بغداد در این زمینه باید چه ملاحظات و ضرورتهایی را مدنظر قرار دهد؟
🔶 آمریکا سعی میکند در عراق حکومت اقوام و قومیت و مذاهب را برجسته کند و اجازه ندهد هویت ملی در عراق شکل بگیرد. وقتی هویت ملی تقویت نشود، قدرتهای پراکنده منطقهای و قومی و مذهبی شکل میگیرد و آن اقتدار مذهبی ضعیف میشود؛ اما بحمدالله حضور حشدالشعبی، بهویژه در مقابل داعش که یک توطئه آمریکایی بود، توانست این هویت ملی را دوباره احیا کند. حشدالشعبی که ترکیبی است از سنی، شیعه، مسیحی، ایزدی و سایر اقوام عراقی، توانسته است اقدامات بسیار مؤثری انجام دهد. امروز میبنیم که این مجموعه قدرتمند، به داعش اجازه جولان و به آمریکا اجازه زیادهخواهی نمیدهد.
🔶 دشمنان عراق، همچنان تلاش میکنند که بگویند کُرد یک موضوع مستقل، سنی یک موضوع مستقل و شیعه هم یک موضوع مستقل از عراق است. اگرچه این اتفاق در مؤلفههای قدرت عراق تأثیر میگذارد اما خوشبختانه به نظر میرسد که دولت جدید میتواند وحدت و انسجام درونی عراق را به خوبی مدیریت کند.
🔶 برای اولین بار بعد از بیست سال یک فرصت و یک امید برای عراق ایجاد شده است تا ارتش، پلیس، سیستم امنیتی عراق و مهمتر از همه حشدالشعبی بتوانند اقتدار مرکزی را در کشورشان ایجاد نمایند. اقتداری که همه اجزای تابع عراق از آن تبعیت بکنند.
🔶 دولت مقتدر است که میتواند این قدرتهای پراکنده را جذب بکند. تصور من این است که این دولت جدیدی که مردم عراق انتخاب کردهاند و با قوت و قدرت روی کار آمده، میتواند آغازگر شکلگیری هویت ملی، بهمعنای تقویت مؤلفههای قدرت این کشور باشد.
#گفتگو_با_اساتید: دکتر حسین اکبری، کارشناس حوزه جهان اسلام و عرب
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#تحلیل_و_تبیین
✅ پیشرفت و امنیت: فرصت متقابل برای ایران و عراق
🔰 قسمت پنجم
⁉️ رهبر انقلاب تاکنون و در رابطه با حمایت تهران از متحدان خود، دو تعبیر داشتهاند. یک جا ایشان فرمودهاند که جمهوری اسلامی نشان داده است که در مواقع خطر، دست دوستان خود را میگیرد. در دیدار با نخستوزیر عراق هم فرمودند که ایران برای حفاظت از امنیت عراق، سینه سپر میکند. این نگاه راهبردی برخاسته از چه ضرورتهایی است؟
🔶 این یک رابطه دوطرفه است؛ مثلاً زمانی که داعش به عراق حمله کرد، آمریکاییها قرارداد رسمی داشتند تا مقادیر زیادی سلاح و هواپیما و تکنولوژی در اختیار عراق بگذارند؛ اما در آن مقطع به تعهدات خود عمل نکردند.
🔶 ما هیچ قرارداد و تعهدی هم نداشتیم؛ اما بهدلیل اشتراکات و تعهدات فرانظامی، به عراق کمک کردیم. ما تمام امکاناتمان را در اختیار عراق قرار دادیم. هواپیما، سلاح، تجهیزات و تجربه. طبیعتاً اگر اینها نبود، معلوم نبود داعش با عراق چه میکرد. این ادعا نیست. حدأقل در سالهای اخیر، جمهوری اسلامی ایران ثابت کرد که اگر عراق در معرض خطر و تهدید باشد، خطر میکند، پای کار میآید و همه کمکها را بلاشرط به عراقیها میدهد و این اتفاق خیلی مهمی است.
🔶 نکته دوم در رابطه با همکاریهای تهران و بغداد این است که ما معتقدیم اگر عراق یک کشور امن، پیشرفته، آباد و توسعهیافته بشود، این به نفع جغرافیای ماست و طبیعتاً به نفع مردم عراق هم هست؛ پس راهبرد ما بهطور کامل با مردم عراق منطبق است و ما اختلاف رأی نداریم. آنها دنبال آبادی عراقاند، ما هم دنبال عمران عراق هستیم.
🔶 آنها دنبال امنیت عراقاند، ما هم دنبال امنیت عراق هستیم. آنها دنبال پیشرفت عراقاند و برای ما هم پیشرفت عراق مهم است. آنها دنبال استقلال عراق هستند، ما هم بهشدت اصرار داریم که مردم عراق استقلال داشته باشند. مردم عراق دنبال دموکراسی واقعیاند، ما هم به دنبال دموکراسی واقعی در عراق هستیم.
🔶 این انطباق راهبرد ما و مردم عراق، میتواند همافزایی خوبی ایجاد کند و اگر زمانی تهدیدی هم باشد، چون این تهدید علیه ما هم خواهد بود، بدیهی است که جمهوری اسلامی خطرپذیری داشته باشد و از همپیمانان خود و از کشور آنها دفاع کند.
#گفتگو_با_اساتید: دکتر حسین اکبری، کارشناس حوزه جهان اسلام و عرب
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#تحلیل_و_تبیین
✅ پیشرفت و امنیت: فرصت متقابل برای ایران و عراق
🔰 قسمت ششم
⁉️ تقویت روابط با همسایگان یکی از راهبردهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی است، این راهبرد، چه تأثیراتی بر روابط دوطرفه تهران و بغداد داشته و چه ظرفیتهایی برای شکوفایی این استعداد وجود دارد؟
🔶 عراق کشوری است که ۸۰ درصد نیازمندیهایش را باید از بیرون تأمین کند و جمهوری اسلامی بحمدالله توانمندی خوبی در تأمین نیازمندیهای عراق و کشورهای همسایه دارد. از سوی دیگر، ما طولانیترین مرز را با عراق داریم و شاهد تجمع تراکم جمعیت عراق در طول مرزمان هستیم؛ بنابراین بهلحاظ فاصله و حملونقل هم، ایران در مقایسه با همه کشورهای همسایه عراق، بهترین فرصت را در اختیار دارد.
🔶 باتوجهبه شرایط عراق، بخش عمده نیازمندیهای آنها، در کشور ما قابلتأمین است. در شرایط جدیدی که الان پیش آمده، خوشبختانه امیدواری جدی هست که دولت سیزدهم، با توانمندی خود پای کار بیاید؛ زیرا کار اقتصادی یک کار ملی و فراملی است.
🔶 ما باید از ظرفیتهای منطقهای و بینالمللی خود برای تقویت عراق استفاده کنیم. یکی از کارهای دیگر سرمایهگذاری ایرانیها در داخل عراق است. بهنظر میرسد فضای آینده روابط دو کشور، بهمراتب بهتر از گذشته باشد. در صادرات کالا، تکنولوژیهای فنیمهندسی، سرمایهگذاریهای اقتصادی و هم واردکردن شرکتهای بینالمللی این فرصت وجود دارد.
🔶 بهنظر من امید خوبی وجود دارد که بتوانیم، سطح روابط اقتصادیمان با عراق را، باتوجهبه زمینهها، استعدادها و مزیتهایی که وجود دارد، چند ده برابر افزایش بدهیم.
#گفتگو_با_اساتید: دکتر حسین اکبری، کارشناس حوزه جهان اسلام و عرب
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #منافع_مشترک
✅ منافع ایران کجاست؟
🔶 ما وقتی از ملت سخن می گوییم باید عوامل اشتراک ملت را تعریف نمود. اشتراک یک ملت در چیست؟ زبان مشترک، فرهنگ مشترک، دین مشترک، خاک و جغرافیای واحد، هویت مشترک.
🔶 بله؛ همه این عناصر به یکپارچگی و نزدیکی مفهوم ملت کمک میکند. اما یک عامل مهم و اساسی وجود دارد که متاسفانه تا آن شکل نگیرد، تا آن قوام پیدا نکند، تا آن فهمیده نشود ملت سودش را نمی برد. آن مفهوم چیست؟ "منافع مشترک".
🔶 هر ملتی، باید منافع مشترک خود را بشناسد و بر آن اتحاد و اصرار داشته باشد. منافع مشترک نباید فدای اختلاف داخلی شود. منافع مشترک نباید قربانی سیاست حزبی و جناحی شود. منافع مشترک شبیه به جدال دربی قرمز و آبی های پایتخت نیست که هرکس به یک سمت بکشد آن هم بدون داشتن نتیجه! در تاریخ معاصر ایران، لااقل از انقلاب مشروطه و ساخت مفهوم دولت ملت در ایران، منافع مشترک در هر دوره به شکلی نادیده و فدا شده است. گاهی با نزاغ قومی، گاهی خیانت حاکمان، گاهی برای منافع فردی افراد، تاریخ ما پر است از این لحظات... تا مفهوم منافع مشترک درک نشود براحتی در هر بزنگاهی آن را از دست خواهیم داد.
🔶 رئیس جمهور چین برای منافع کشورش، به عربستان سفر کرده و عربستان در چالش نفتی و سلاح با دولت بایدن، دنبال منافع خودش خیابان های ریاض را طبق عرف آداب دیپلماتیک مملو از پرچم چین کرده است، دو سال پیش همین کار را ما در سفر رئیس جمهور چین به تهران انجام داده بودیم، خاطرتان هست شبکه سعودی ایران اینترنشنال چه کرد؟ خاطرتان هست برخی از هموطنان ما چگونه فریب این شبکه را خوردند و گفتند: کیش و چابهار را به چین فروختند؟ فراموش کرده اید؟ آیا اکنون شبکه ایران اینترنشتال همان جنگ رسانه ای را علیه عربستان به راه می اندازد؟
🔶 چین، روسیه، آمریکا و اروپا، همگی در هر حال در هر چالشی بدنبال منافع خودشان هستند، این قاعده ثابت روابط بین الملل است. شما باید در چالش بین دولت ها، منافع خودتان را بردارید. این بازیگری در روابط باید ختم به منافع تان شود. حالا چین باشد یا هر کشوری که به منافع تان آسیب نمیزدند. کاش منافع ملی را فدای دعوای رسانه و حزبی نکنیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr