#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#برجام #انرژی_هسته_ای
✅ آزموده را آزمودن خطاست...
🔶 همزمان با صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، گروهها و جریانات غربگرا در داخل کشور در اقدامی قابل پیشبینی، سعی در بنبست نمایی و بحرانی جلوه دادن وضعیت اقتصادی کشور دارند تا با تحریفِ رسانهای و بهرهگیری از حافظه کوتاهمدت اجتماعی، فصلِ بی ثمرِ برجامِ نافرجام را تحت عنوان "توافق به هر قیمتی" یا "هر نوع توافق بهتر از عدم توافق است" مجدداً رونمایی کنند.
🔶 گزارههای خبری
🔸 سعید حجاریان در توئیتی نوشت: «پروژه هستهای هزینه زا و با دستاورد نزدیک به صفر بوده است؛ نه برقی ساخت و نه توان بازدارندگی به وجود آورد.»
🔸 پایگاه خبری آفتاب در مطلبی با اشاره به صدور قطعنامه توسط شورای حکام مینویسد: «در پرونده هستهای عقبگرد نکنید؛ مشکلات مردم را ببینید بعد تصمیم بگیرید. کشور نباید عقبگرد کند و یکبار دیگر گرفتار فصل ۷ منشور ملل شود که هزینههای گزاف به مردم تحمیل میکند.»
🔸 سایت تحلیلی خبری عصر ایران نیز با انتشار نامهی سرگشاده ۶۱ اقتصاددان به مردم ایران به بخشی از این نامه اشاره و مینویسد: «با بازخوانی تجارب جهانی و بر اساس تحلیل علمی؟ و کارشناسی؟ صاحبنظران ملی و امضاکنندگان این نامه، نخستین گام برای برونرفت از این وضعیت دشوار، تغییر اساسی راهبردها و سیاستهای خارجی است. بدون احیای توافق برجام و خروج از محدودیتهای اعمالشده بر بخش بانکداری ایران توسط FATF، نمیتوان از دسترسی کمهزینه به بازارهای جهانی سخن به میان آورد.»
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 در حالی از دستاوردِ صفر صنعت هستهای و هزینه زا بودن آن سخن به میان میآید که رئیس سازمان انرژی اتمی ۱۷ فروردینماه ۱۴۰۱ دستاوردهای صنعت هستهای را اینگونه فهرست نمودند: «تاکنون ۲۵ دستاورد هستهای در زمینههایی چون رادیو داروها، کشاورزی، پیشران هستهای، آبشیرینکن، تولید ۱۰۰۰ مگاوات برق در نیروگاه بوشهر و... در سالهای اخیر داشتهایم.» و در روز ملی فناوری هستهای امسال نیز از ۹ دستاورد جدیدِ دیگر رونمایی شد.
🔸 محمد اسلامی با اشاره به دو برنامه محوری سازمان در حوزه برق هستهای و کاربرد پرتوها، عنوان کرد: این موضوع اسنادی دارد که از آن رونمایی میشود و از ظرفیتهای بزرگ کشور است و میتواند ۱۰ هزار مگاوات برق جدید به کشور اضافه کند که در سایتهای پیشبینیشده هدفگذاری کردهایم و رنسانسی در این حوزه خواهد بود.»
🔸 این جریان از یکسو عدم عقبگرد در مذاکرات را توصیه میکند و از سوی دیگر با القای ترس از جنگ و واهمهی رفتن به زیر بند ۷ منشور سازمان ملل، راهرفته در برجام را مجدداً پیش پای دولت جدید میگذارد؛ این در حالی است که عدم برگشت به عقب؛ رفتن به مسیرِ پرهزینه و بیفایدهی برجامی نیست، بلکه بهرهگیری از عبرت برجامِ نافرجام و اخذ تضمینهای جدی و راستی آزمایی مبتنی بر دریافت انتفاع اقتصادی از مسیر لغو واقعیِ تحریمهاست.
🔸 گره زدن اقتصاد کشور به مذاکرات که در نامه ۶۱ اقتصاددان بدان پرداختهشده، در حالی صورت میگیرد که اولاً جهانی شامل چند کشور سلطهگر غربی نمیشود، ثانیاً راهکار مبادلات تجاری منحصر به بهرهگیری از دلارِ در حال افول، نبوده و نیست و با مبادلات دو یا چندجانبه میتوان این بند و ریسمانهای ظالمانه غربی تحت عنوان FATF و CFT را بیاثر کرد؛ همانگونه که در واردات واکسن کرونا و افزایش حجم مبادلات تجاری در کمتر از یک سال گذشته اتفاق افتاده است.
🔶 نکته پایانی
🔸 تجربه برجام در دولت گذشته نشان داد که اگر توافقی هم حاصل شود زیادهخواهیهای غربیها فروکاسته نخواهد شد لذا گرفتن تضامین از این دشمن بدعهد و عنود یک امر الزامی است؛ چراکه آزموده را آزمودن خطاست...
🔸 #به_قلم_اساتید: جواد خسروی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
✅ حرکت به سمت زیستبوم دانشبنیان؛ مطالبه حداقل ۱۳ ساله رهبر انقلاب
1⃣ قسمت اول
🔸 حرف امروز من این است که برای رشد اقتصاد کشور و اصلاح امور اقتصادی کشور، به طور قاطع باید به سمت اقتصاد دانشبنیان حرکت بکنیم؛ خلاصهی عرض امروز ما این است.
🔸 «اقتصاد دانشبنیان» یعنی چه؟ یعنی اینکه دانش و فنّاوری پیشرفته نقشآفرینیِ فراوان و کاملی داشته باشد در همهی عرصههای تولید.
🔸 «همهی عرصههای تولید» که عرض میکنیم، یعنی حتّی انتخاب آن کار تولیدی؛ چون لزومی ندارد که انسان همهی کارهای تولیدی را انجام بدهد. انتخاب آن کار تولیدی هم [باید] برخاستهی از نگاه دانشی و بینشی و علمی باشد؛ این معنای اقتصاد دانشبنیان است که در همهی عرصههای اقتصاد دخالت داشته باشد.
🔸 اگر ما این سیاست را دنبال کردیم و دانش را پایه و زمینهی اقتصاد کشور قرار دادیم و بنگاههای اقتصاد دانشبنیان را افزایش دادیم ــ که بعد عرض میکنم ــ منافع زیادی برای کشور و برای اقتصاد کشور خواهد داشت:
هزینهها را کاهش میدهد؛ یعنی اقتصاد دانشبنیان موجب کاهش هزینههای تولید میشود؛
بهرهوری را افزایش میدهد که امروز یکی از مشکلات ما کاهش بهرهوری است؛
کیفیّت محصول را افزایش میدهد، بهبود میبخشد و محصولات را رقابتپذیر میکند؛ یعنی در بازارهای جهانی، ما میتوانیم از این محصولات به عنوان محصولات رقابتپذیر استفاده کنیم، در داخل کشور هم همین جور؛ یعنی در داخل کشور هم، ولو ما در مورد واردات هم خیلی تعرفه نگذاریم و واردات سرازیر بشود، وقتی محصول داخلی کیفیّت بهتری داشت، قیمت ارزانتری داشت، مردم طبعاً به آن اقبال میکنند؛
یک چنین خصوصیّاتی در تولید دانشبنیان وجود دارد.
🔸 #بیانات نوروزی خطاب به ملت ایران ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#نیروی_انتظامی
✅ دستاورد نادیده انگاشته پلیس!
🔸 مشاور فرمانده کل انتظامی کشور در خصوص دستگیری سارقان صندوق امانات بانک ملی توسط پلیس، گفت: «بررسی پروندههای سرقت حکایتی تکراری از موقعیتهای مناسبی است که توسط افراد برای سارقین ایجاد میشود. کارگاهان پلیس پایتخت با تکیه بر دانش و روشهای نوین تکنیکال، نه بر اساس حدسیات و آثار نمایشی هالیوودی، با جدیت، سرعت و دقت، سارقان پرونده سرقت بانکی ملی را شناسایی و بازداشت کردند».
🔸 سردار اشتری، فرمانده فراجا نیز دیروز با بالا توصیف کردن رقم پرونده سرقت بانک ملی و اموال مکشوفه، از نادیده گرفتن دستاورد پلیس در این پرونده توسط رسانه ملی گلایه کرد و گفت: «این گلایه را به دوستان در رسانه ملی اعلام میکنم، در برنامه جمعهشب نیز دوستان بهجای پرداخت به اصل موضوع به حاشیه پرداختند و میخواستند ضعفی پیدا کنند! به هر صورت امیدواریم این مباحث اصلاح شود؛ یک اتفاق مثبت افتاده و دشمن نمیخواهد آن بزرگ شود و خود ما نیز حواسمان نیست که به این دستاورد بپردازیم».
🔸 واقعیت آن است که سرقت به این مهمی، آنهم چند روز بعد از انجام گرفتن سرقت، مشخص شد و فرصت کافی برای خروج اموال مسروقه و سارقین از کشور فراهم بود، اقدامی شایسته و غرورانگیز از سوی پلیس بود. این توان امنیت ساز در کشور نباید نادیده انگاشته شود.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#فتنه
✅ فتنه عميق رنگی!
🔶 بيش از ۱۳ سال از روزی که فردای انتخابات رياست جمهوری، ادعای «تقلب» بهعنوان «رمز آشوب» کليد خورد و خيابانهای پايتخت درگير اردوکشی خيابانی شد، گذشته است. حاصل آن پروژه طراحی شده، حوادث تلخی بود که حکيم انقلاب از آن با عنوان «فتنه عميق» ياد کردند!
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 انتخابات سال ۸۸ به خاطر روند تبليغاتی اتخاذشده توسط اصلاحطلبان و کمپينهای انتخاباتی شکل گرفته، از مسير عقلانيت و انتخاب عقلانی خارج شد و آنچنان رنگ و بوی احساسات و عواطف و تعصب گرفت که ديگر بيش از آنکه به انتخابات شبيه باشد، به ميدانی برای لشکرکشی طرفين بدل شد که به چيزی جز بردن به هر نحو ممکن فکر نمیکردند و بههیچوجه قادر به پذيرش شکست نبودند! حاصل آن، آشوب و بلوايی بود که جز «خسارت محض» برای کشور و ملت نداشت! همانند دربیهای پرتنش پايتخت که هواداران ناکام، استاديوم را به ويرانه تبديل میکردند!
🔸 تلاش برای اغواگری و فريب افکار عمومی بخشی از نيروهای ارزشی با انتخاب عنوان «خط امام» در اين انتخابات بهطور جد دنبال شد. اولين گام، انتخاب فردی بهعنوان نامزد انتخابات بود که از او با عنوان «نخستوزیر امام» ياد میکردند! موسوی در کلام انتخاباتی خود بهطور مستمر از حضرت امام مايه گذاشت و تلاش نمود خود را منادی «خط امام» معرفی کند و کلامی نبود که در آن به نحوی از امام ياد نکرده باشد. هرچند در عمل مشخص شد که از اين نسبت تنها نامی برای رأس فتنه باقی مانده و او مدتها است که از ارزشهای گفتمانی حضرت امام فاصله گرفته است.
🔸 مهمترین راهبردی که در مواجهه با جريان فتنه مؤثر افتاد، راهبرد بصيرت بخشی و روشنگری بود؛ لذا تلاش شد تا صف سران و اصحاب فتنه از بدنه تودههای ملت جدا گردد. روشنگری نسبت به نقشه دشمن، دروغ بودن ادعای تقلب، خطر ادامه فتنه و هزينههای گزاف آن برای کشور، سوءاستفاده دشمنان از تداوم آشوب، بازخوانی تجربه ادوار انتخابات در کشور، بررسی نشانههای سلامت در انتخابات، ازجمله محورهای اساسی بود که در مسير تبيين و بصيرت بخشی بکار گرفته شد.
🔸 بهترين عنوان برای آنچه در خردادماه سال ۸۸ رقم خورد، «کودتای رنگين» است که توسط بيگانگان طرحريزی و توسط ايادی فریبخورده آنان در کشور اجرايی شد.
به تعبير حکيم انقلاب اسلامی: «اين کارهايی که در سال ۸۸ کردند، از ابتکارات آمريکايیها بود... البتّه دوستان ما آن اوقاتی که اين قضايا اتّفاق افتاد، به بنده مرتّب توصيه کردند که اسم انقلاب رنگی را نياورم؛ من هم چون معتقد به مشورتم، اسم انقلاب رنگی نياوردم؛ امّا خب انقلاب رنگی بود؛ درواقع کودتای رنگی، يک کودتای رنگی ناموفق».
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رژیم_صهیونیستی
✅ قانونی که هزینه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را بالا میبرد
🔶 تصویب قانون جرمانگاری رابطه با رژیم صهیونیستی در عراق که اوایل خردادماه به تصویب نمایندگان پارلمان این کشور رسید، یکی از مهمترین رخدادهای سیاسی پیرامون مسئله فلسطین است که بهتدریج در سایر کشورهای عربی و اسلامی نیز مورد توجه قرار گرفته است که در صورت گسترش دامنه آن میتواند تلآویو را در شرایط سخت و دشوار قرار دهد.
🔶 گزارههای خبری
🔸 براساس قانون جدیدی که پارلمان عراق تصویب کرده است، تلاش برای هرگونه همکاری سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فنی، فرهنگی، ورزشی و علمی با رژیم صهیونیستی با هر عنوانی، «جرم» محسوب شده و مجازات آن «اعدام» است. این ممنوعیت شامل حال تمامی عراقیهای داخل و خارج آن ازجمله مسئولان و کارمندان دولت و کارکنان نظامی و غیرنظامی خدمات عمومی و اتباع خارجی مقیم عراق و تمامی نهادهای دولت و دولتهای منطقهای و پارلمانها و ادارات آنها و نیز رسانههای عراقی، شبکههای اجتماعی، نهادها و سازمانهای جامعه مدنی و همچنین شرکتهای خصوصی و سرمایهگذاران خارجی شاغل در عراق است. تخلف از هر یک از این فعالیتهای ممنوعه ذکر شده در متن قانون، اتهام خیانت بزرگ برای فرد خاطی مطرح شده و مجازات آن اعدام است.
🔸 روزنامه عربزبان العربی الجدید در گزارشی پیرامون طرح موضوع جرم انگاری رابطه با رژیم صهیونیستی در پارلمان عراق مینویسد: «رأیگیری درباره قانون منع عادیسازی روابط با اسرائیل در پارلمان عراق، راه را برای هر طرفی که به دنبال برقراری روابط با اسرائیل است، میبندد. این یک هدف مهم برای پارلمان کنونی است. اکثر نیروهای سیاسی به این قانون رأی دادند. درعینحال، قانون کسانی را که خواهان عادیسازی روابط با اسرائیل هستند، معرفی میکند. هرکس به قانون رأی نداد، بهنوعی با رژیم صهیونیستی در ارتباط است».
🔸 به دنبال تصویب قانون منع عادیسازی در عراق، در روزهای گذشته علاوه بر تصویب قانون مشابهی در یمن، درخواستهایی برای تصویب قوانین مشابه و جرمانگاری رابطه با رژیم صهیونیستی در مراکز قانونگذاری کشورهای دیگری ازجمله تونس، چاد، لبنان، سوریه، الجزایر و فلسطین اشغالی در حال شکل گرفتن است.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 تصویب قانون جرمانگاری رابطه با رژیم صهیونیستی در برخی کشورهای عربی و اسلامی، موضوع کوچکی نیست و قطعاً پیامدهای مهمی برای رژیم صهیونیستی خواهد داشت. مهمترین پیامد راهبردی موضوع مذکور این است که اگر قانون مذکور بهطور مطلوب و مؤثر «اجرا» شود، باعث «تضعیف توافق ابراهیم» خواهد شد که رژیم صهیونیستی در اواخر دولت ترامپ در چهارچوب آن با چهار کشور عربی یعنی امارات، بحرین، سودان و مراکش، اقدام به برقراری روابط رسمی و دیپلماتیک نموده است.
🔸 به شکست کشاندن نبرد سیاسی و دیپلماتیک رژیم صهیونیستی برای «کسب مشروعیت» سیاسی و حقوقی، پیامد مهم دیگری است که در این زمینه میتوان برای قانون منع عادیسازی متصور شد؛ آنهم در شرایطی که بهرغم دهها سال اشغالگری و باوجود تمام اقدامات تطمیعی، تهدید روانی و غیره، کسب و حفظ مشروعیت نیمبند همچنان اولویت اساسی تلآویو در مناسبات خارجی است.
🔸 در شرایطی که رژیم صهیونیستی بهشدت میکوشد تا از کوچکترین فرصتها در جهان اسلام برای کسب محبوبیت و حساسیتزدایی اجتماعی و سپس عادیسازی روابط با دولتها بهره ببرد، طرح ممنوعیت و جرمانگاری عادیسازی روابط با این رژیم یا هرگونه رابطه با آن در کشورهای عربی و اسلامی، عملاً نبردی سیاسی و دیپلماتیک علیه رژیم اشغالگر قدس است و میتواند مشروعیت را بهعنوان یکی از مهمترین نیازهای این رژیم، با خدشهای جدی روبرو سازد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان ✅ حرکت به سمت زیستبوم دانشبنیان؛ مطالبه حداقل ۱۳ ساله رهبر انقل
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
✅ حرکت به سمت زیستبوم دانشبنیان؛ مطالبه حداقل ۱۳ ساله رهبر انقلاب
2⃣ قسمت دوم
🔸 نگاهی به سیر بیانات و شعارهای سال نشان میدهد که رهبر انقلاب از سالها پیش بر اقتصاد دانشبنیان و مجموعه کلماتی که اضلاع مختلف حیطه اقتصاد دانشبنیان را مطرح میکنند، تأکید داشتند؛
🔸 بهعنوان مثال، ایشان سال ۸۷ شعار سال را نوآوری و شکوفایی انتخاب کردند. اصطلاح نوآوری یکی از مهمترین کلیدواژههایی است که امروزه اقتصادهای دانشبنیان را با آن معرفی میکنند. کشورهایی که لوکوموتیو و قوه محرکه توسعه و پیشرفتشان مبتنی بر نوآوری است، امروزه برتر از کشورهایی هستند که محرکهشان را مبتنی بر بهرهوری، محصولات صنعتی یا منابع طبیعی قرار میدهند.
🔸 امروز کشورهای توسعهیافته را به چهار گروه تقسیم میکنند:
1⃣ کشورهایی که مبتنی بر منابع طبیعی هستند.
2⃣ کشورهایی که مبتنی بر مصنوعاتاند.
3⃣ کشورهایی که مبتنی بر بهرهوریاند.
4⃣ کشورهایی که مبتنی بر نوآوریاند.
🔸 رهبر انقلاب سالهاست بر بهرهوری و نوآوری تأکید دارند. این دو کلیدواژه از کلیدواژههای اساسی اقتصاد دانشبنیان است؛ یعنی اقتصاد دانشبنیان موجب ایجاد بهرهوری بیشتر در فرآیند تولید میشود.
🔸 انقلاب بهرهوری تا در بخش کشاورزی و صنعت اتفاق نیفتد، اقتصاد دانشبنیان منابع لازم را از نیروی انسانی و سرمایه برای توسعه خودش پیدا نمیکند. باید منابع انسانی و سرمایه از بخشهای سنتی قبلی با انقلاب بهرهوری آزاد بشوند بدون اینکه تولیداتشان کم بشود تا اقتصاد دانشبنیان دریافتکننده منابع باشد. پس، انقلاب بهرهوری و کمینه بهرهوری از کلیدواژههای مهم اقتصاد دانشبنیان است؛
🔸 همینطور کلیدواژه نوآوری، ابداعات، اختراعات، مرز دانش، تأکید بر مرز دانش هم کلیدواژههایی است که سالها رهبر انقلاب بارها مطرح کردند. ایشان در اولین شعار سال اقتصادی بر نوآوری تأکید داشتند که بهنوعی آغاز اقتصاد مبتنی بر نوآوری، دانش و دانشبنیان است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر عادل پیغامی؛ دکتری علوم اقتصادی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
✅ توضیح ایران در ارتباط با گزارش اخیر آژانس در خصوص سه مکان
🔸 سازمان انرژی اتمی ایران، ترجمه متن کامل توضیحی کشورمان در ارتباط با گزارش مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در خصوص سه مکان را منتشر کرد.
🔶 تورقوزآباد
🔸 محل مورد نظر در واقع یک مکان صنعتی است که انواع انبارها و محلهای نگهداری مواد شوینده، مواد شیمیایی، مواد غذایی، پارچه و منسوجات، لاستیکها و قطعات وسایل نقلیه، لولهها و اتصالات و برخی ضایعات صنعتی را دربر میگیرد.
🔸 هیچگونه فعالیت یا انبار هستهای در این مکان وجود نداشته است. از این رو، هیچ سرنخ فنی در مورد منشأ ذرات گزارش شده یافت نشد. علی هذا، امکان وجود چنین ذرات از طریق انجام خرابکاری را نمیتوان منتفی دانست.
🔶 مریوان
🔸 ایران صرفاً تاریخچه مربوط به این مکان را بدون ارجاع یا ارتباط آن با چنین آلودگی به یک شرکت خارجی مطرح کرده است. کاملاً طبیعی است که کشور عضو مربوطه نتواند اطلاعاتی در مورد فعالیت شرکت خود پس از نیم قرن پیدا کند.
🔸 این مکان برای بهرهبرداری از خاک نسوز طی قراردادی با یک شرکت خارجی دههها پیش مورد استفاده قرار گرفت؛ منشأ این ذرات ایران نیست بلکه منشأ آنها از شرکتهایی مانند مرک، امرشم و غیره میباشد که در بازار موجود هستند. منشأ احتمالی دیگر ذرات میتواند ناشی از اقدامات خرابکارانه باشد.
🔶 ورامین
🔸 به دلیل تغییر کاربری و استفاده این مکان، تنها یک ساختمان در میان مجموعه ساختمانهای موجود در سال ٢٠٠۴ تخریب و بازسازی شد. ضمن اینکه بازسازی یک ساختمان در این مکان نمیتواند به عنوان فعالیتهای پاکسازی تلقی شود.
🔸 به آژانس توضیح داده شد فعالیتهای اولیه انجام شده در این مکان بهرهبرداری از سولفات سدیم از خاک و آب منطقه اطراف به روش سنتی بود که متعاقباً به فرآیند صنعتی در فاز بعدی منتقل شد. پس از آن با توجه به مقررات شهرداری، بهرهبرداری از این مکان متوقف شد و به کشاورزی و دامداری تبدیل شد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#وزیر_کار
✅ سرپرست جدید وزارت کار کیست؟!
🔸 «زاهدیوفا» ۵۹ ساله، دارای دکترای اقتصاد از دانشگاه اتاوا در كانادا است.
🔸 وی در سالهای گذشته عضو هیئتمدیره شركت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی، رئيس هیئتمدیره هلدينگ صنايع نوين، رئيس هیئتمدیره رايتل و عضو شورای عالی الگوی اسلامی ايرانی پيشرفت نیز بوده است.
🔸 در سوابق مديريتی زاهدیوفا، معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارايی در دولت نهم، نماينده وزارت اقتصاد در شوراها و كميسيونهای تخصصی شورای عالی تحقيقات و فنآوری، شورای اقتصاد، كميسيون اقتصادی دولت، شورای پول و اعتبار و شورای عالی انرژی دیده میشود.
🔸 زاهدیوفا همچنین سابقه عضویت در كارگروه ويژه نفت، شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی، ستاد تنظيم بازار، ستاد تدابير ويژه اقتصادی شورای عالی امنيت ملی، كارگروه طرح تحول اقتصادی، شورای عالی تدوين برنامه پنجم، شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی، شورای آمايش سرزمين، شورای عالی آمار، كميته ملی اهداف توسعه هزاره و كارگروه تدوين ضوابط حمايت از صادرات غیرنفتی را در کارنامه خود دارد.
🔸 وی در دولت رئیسی، معاون اقتصادی معاونت اول ریاست جمهوری را بر عهده داشت.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#ارز
✅ حلقه مفقوده نظام ارزی در کشور
🔶 سالهاست که با معضل افزایش غیرمنطقی نرخ دلار در بازار غیررسمی (آزاد) روبرو هستیم و این در شرایط فقدان مدیریت دولتها باعث تأثیر مستقیم بر تورم و معیشت مردم شده است. این در حالی است که بر اساس آمارهای بانک مرکزی کمتر از ۵ درصد معاملات بر پایه نرخ دلار آزاد شکل میگیرد؛ اما همین ۵ درصد تأثیر بسیار بیشتری نسبت به ارز نیمایی (بازار رسمی) بر تورم دارد.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 در شرایط فعلی، بازار غیررسمی ارز بهشدت متأثر از اخبار سیاسی و شوکهای اقتصادی (مثل قانون حذف ارز ترجیحی) است. در واقع چون تولید و سرمایهگذاری جذاب نیست، تقاضا در این بازار برای حفظ ارزش پول و سرمایه، افزایش پیدا کرده است. نکته مهم اینکه در سایه عدم حضور دولت در این بازار، سفتهبازی رونق یافته و موجب افزایش نرخ دلار شده است؛ و درنهایت نیز بستری برای حضور برخی عناصرِ امنیتی مخل نظام اقتصادی فراهم شده است.
🔸 از نگاه متولیان سیاست پولی و مالی در کشور، آسانترین راه کنترل نرخ دلار در بازار غیررسمی، عرضه هست و غالباً هم همین امر صورت میپذیرد. عرضه ارز در بازار میتواند بهعنوان بخش بسیار کوچکی از راهحل باشد؛ اما باید توجه داشت که عرضه غیرمنطقی ارز در بازار برای کنترل نرخ آن، هدر دادن سرمایههای ملی است.
راهحل اصلی و حلقه مفقوده ثبات نرخ ارز در کشور، کنترل و نظارت بر شبکه توزیع و تخصیص ارز در بازار رسمی و غیررسمی است. دولت باید سازوکاری فراهم کند که هر دلار از لحظه ورود به کشور تا لحظه تخصیص و توزیع، بهصورت کامل رصد شود.
🔸 حتی اگر دولت توان مدیریت بازار غیررسمی را ندارد، باید مانع از آن شود که تاجری که کالا را با ارز نیمایی وارد کرده، آن کالا را با نرخ ارز آزاد در بازار عرضه کند. درواقع ممانعت از تأثیرپذیری بازار از دلار آزاد وظیفه دولت است که از طریق نظارت و کنترل بر تخصیص، توزیع و هزینهکرد ارز در بازار رسمی (مثلاً نیمایی) باید انجام گیرد.
🔸 هرچند شرایط خاص کشور از حیث خلأ کسب درآمد پایدار و نظام تحریمها باعث شده تا برخلاف اصول علم اقتصاد، نظام ارزی منسجم در کشور ایجاد نشود و بانک مرکزی تنها بازیگر نظام ارزی باشد؛ اما در چنین شرایطی، بانک مرکزی میبایست تلاش نماید تا بازار رسمی توسعه یافته و با وضع ابزارهای مختلف، نظارت بیشتری بر بازار غیررسمی داشته باشد.
🔶 نکته پایانی
🔸 دولت علاوه بر کنترل و نظارت بیش از وضع فعلی بر بازار، میبایست تلاش کند تا با بهبود شاخصهای کلان اقتصادی در بلندمدت، تولید را در کشور جذاب کرده و تقاضای سفتهبازی و نامولد را کاهش دهد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان ✅ حرکت به سمت زیستبوم دانشبنیان؛ مطالبه حداقل ۱۳ ساله رهبر انقل
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
✅ حرکت به سمت زیستبوم دانشبنیان؛ مطالبه حداقل ۱۳ ساله رهبر انقلاب
3⃣ قسمت سوم
🔸 با جستوجوی ساده، کلمه دانشبنیان و مطالبه رهبر انقلاب برای تأسیس شرکتهای دانشبنیان در سخنرانیهای منتشرشدهی ایشان به سال ۸۷ برمیگردد. یعنی حداقل از سال ۸۷ ایشان بر شکلگیری زیستبوم شرکتهای دانشبنیان، اقتصاد دانشبنیان، زنجیرهای از صنایع دانشبنیان در کشور تأکید دارند و این مسئله را بسیار جدی دانستند.
🔸 همینطور ایشان به لوازم این کار خیلی تأکید داشتند؛ یعنی بر تجاریسازی علم و فناوری، تولید ثروت از علم، تولید قدرت نرم و اقتدار از علم بارها تأکید کردند و علم و فناوری را از مؤلفههای نرم اقتدارآفرین معرفی کردند.
🔸 اینها همه اضلاع مختلف و گستره مفهومی است که ایشان در این سالها در بیاناتشان بهکار گرفتند تا گفتمان ذهنی مردم عادی، نخبگان و مسئولین را در کلیت اقتصادی کشور بهسمت اقتصاد دانشبنیان سوق بدهند.
🔸 این مسیری است که به نظر میرسد ایشان با جدیت بر آن تأکید دارند. گویا ریل اقتصادی کشور و لوکوموتیو و قوه محرکه اصلی اقتصادی کشور را ما باید بر تولیدات دانشبنیان و اقتصاد دانشبنیان، صنایع دانشبنیان و شرکتهای دانشبنیان قرار بدهیم. این تغییر ریل اساسی است که اقتصاد ایران باید پیدا بکند و این لازمه پیشرفتگی ماست.
🔸 اقتصاد دانشبنیان امروز کلوپ اقتصادهای پیشرفته جهانی است. اگر پانصد سال پیش اقتصادهای مبتنی بر کشاورزی یا قدرت نظامی کلوپ کشورهای پیشرفته و قدرتمند محسوب میشدند، اگر بعد از انقلاب صنعتی، کشورهای پیشرفته کشورهای صنعتی نامیده شدند تا همین چند دهه پیش هم وقتی میگفتند کشورهای صنعتی منظور کشورهای پیشرفته در جهان اول بود. امروزه کشورهای مبتنی بر نوآوری و کشورهای دارای اقتصاد دانشبنیان کلوپ کشورهای پیشرفته دنیا محسوب میشوند و در آینده هم این کلوپ پررنگتر خواهد بود.
🔸 بنابراین، تأکید رهبر انقلاب بر اقتصاد دانشبنیان بهخاطر این است که ما نباید اشتباهی را که در دویست سال پیش در انقلاب صنعتی کردیم و صنعتی نشدیم، تکرار بکنیم و این دفعه در تقسیم کار دوم بینالمللی که دارد اتفاق میافتد ما سرمان بیکلاه بماند و مجدد در بین کشورهای جهان سوم درجا بزنیم. ما باید وارد کلوپ کشورهای جهان اول بشویم و اسم رمز این کار و گفتمان عمومی که باید در این زمینه اتفاق بیفتد و در سیاستها و برنامههای مسئولین هم خودش را پیدا بکند، اقتصاد دانشبنیان است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر عادل پیغامی؛ دکتری علوم اقتصادی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#آمریکا
✅ حاتمبخشی برای فرار از شکست!
🔶 دشمنی آمریکاییها در منطقه پایانی ندارد که آخرین آن قرار دادن پاداش برای مقابله با آنچه آنها شبکه مالی سپاه میخوانند است.
🔶 گزارههای خبری
🔸 حساب توییتری «برنامه پاداش برای عدالت» وزارت خارجه آمریکا یکشنبهشب به وقت تهران در توییتی اعلام کرد، به افرادی که از شبکه مالی سپاه ایران اطلاعاتی داشته باشند، ۱۵ میلیون دلار جایزه پرداخت خواهد کرد.
🔸 به ادعای رسانههای آمریکایی این اقدام ناشیانه در حالی از سوی وزارت خارجه آمریکا انجام گرفته است که وبگاه یک شبکه خبری آمریکایی با هشدار به رئیسجمهور آمریکا نوشت، گزینههای آمریکا در قبال ایران تمام شده است.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 رفتارشناسی آمریکاییها در منطقه و در تقابل با جمهوری اسلامی نشان میدهد که اختلاف آنها با جمهوری اسلامی یک اختلاف شکلی نیست، بلکه کاملاً ماهوی و راهبردی است و سپاه در مبارزه با داعش نشان داد که بهعنوان بازوی انقلاب اسلامی در منطقه و یک رقیب راهبردی با رویکردهای آمریکا است.
🔸 تفاوت خاص و مشهودی بین دموکرات و جمهوریخواه وجود ندارد و اختلافات بین آنها یک اختلاف تاکتیکی است نه راهبردی؛ به قول نوآم چامسکی فعال سیاسی آمریکایی، دموکراتها نمونه رقیقشده از جمهوری خواهان هستند.
🔸 عدم انتفاع اقتصادی از مذاکرات هستهای بخشی از راهبرد آمریکاییها در تقابل با ایران است. آمریکاییها میدانند که سپاه علاوه بر ماهیت دفاعی و ارزشی خود، بخشی از ساختار اقتصادی ایران است؛ لذا تلاش میکنند تا با جوسازی و شانتاژ خبری در رسانه و فشار در حوزه اقتصادی، مانع از انتفاع اقتصادی ایران در صورت موفقیت مذاکرات شوند. لذا این موضوع را باید بخشی از جنگ ترکیبی آمریکاییها دانست.
🔸 پدیدههای مختلف منطقهای مانند شکست داعش، اسقاط پهپاد گلوبال هاوک، بمباران موشکی عینالأسد و ... نشان میدهد که سپاه توانسته است که در تقابل با راهبردهای آمریکاییها در منطقه موفق عمل کند و بازدارندگی امروز حاصل این درایت و تلاش سپاه است که آمریکاییها قطعاً از آن ناخشنود هستند و مقابله مصداقی آنها با سپاه پاسداران، نشان از تأثیرگذاری سپاه در مقابله با راهبرد آمریکاییها در منطقه دارد.
🔶 نکته پایانی
🔸 سپاه طی بیش از چهار دهه و با وجود کارشکنیها و دشمنیهای آمریکاییها، توانسته است بهعنوان توانمندترین نیروی نظامی، ارزشی و ایدئولوژیک در منطقه جلوه کند و این برای آمریکاییها گران و سخت است؛ چراکه آنها به اذعان خودشان هفت تریلیون دلار در منطقه هزینه کردهاند و هیچ سودی نبردهاند. لذا اتخاذ چنین رویکردی از آمریکاییها از قبل قابل پیشبینی بود و هست ولی سپاه نشان داده است باوجود این خدعهها و دشمنیها، همچنان با قدرت مسیر دفاع از کشور و عزت جامعه اسلامی را دنبال خواهد کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
✅ لاف لیرالیسم و نسخه زیستن در قفس!
🔸 دیاکو حسینی (از مدیران مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری در دولت سابق) توییت زده: "اگر روزی مجبور باشید با یک گوریل ۲۲۰ کیلویی در یک اتاق دربسته زندگی کنید، برای زنده ماندن، به ذکاوت و ظرافت رفتار بیش از قدرت بدنی و شجاعت نیاز خواهید داشت. همینطور برای زندگی با قدرتهای بزرگ در یک سیستم بینالمللی بسته".
🔸 اولین قانونِ زیستن در جنگل جهانی، قوی شدن است، نه خلع قدرت خویش، که استارتش را با برجام زدند و آمریکا را حریص تر کردند. طبیعتا رجال تراز فهم آقای دیاکو حسینی، شاهان قاجاری و پهلوی، و امثال معمر قذافی هستند که برای بقای خود، وطن فروشی و قدرت فروشی کردند و از کشور، مستعمره ساختند.
🔸 این نسخه، نسخه حقارت و زبونی است و سرانجام آن، پایمال شدن. زندگی در قفس دیگری، اسارت است، نه آزادی و آزادگی. اما لیبرال مآبها در کنار همه تناقضات خود، این را هم به ثبت رساندهاند که مدعی آزادیخواهی باشند و آزادی را برترین ارزش بخوانند، و ضمنا نسخه واگذاری آن به قدرتها را تجویز کنند!
🔸 بله می شود خود را در قفس آمریکا پنداشت و حتی رام و پروار آنها هم شد، چنان که محمد رضا پهلوی و درباریانش و غربگرایان همسو با فروش مملکت کردند. اما ملت ایران، اراده کرده آزاد زندگی کند. برای همین هم هست که بیش از چهار دهه، ایستادگی نشان داده است. بدون این ایستادگی، محال بود انقلاب پایدار بماند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد ایمانی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab