#چه_کسی_میتواند
#برنده_انتخابات1400_باشد❓
✍میرزایی پور
💥چند صباحی بیش تا انتخابات 1400 نمانده و همین چند صباح شاید دهها سال مسائل سیاست ایران را تعیین کند. مسئله اصلی انتخابات پیش رو مشارکت است، نه برای آنکه باز هم خیال حکومت از مردم راحت باشد، بلکه برای آنکه تنها دولتی با پشتوانه نمادینِ مردمی میتواند بر چالشهای داخلی و خارجی امروز فائق بیاید. بدون چنین پشتوانهای، هر دولتی شکل بگیرد اعتماد به نفس مواجهه با چالشها را نخواهد داشت، به زودی دچار مسائل ریز و درشت پراکنده خواهد شد و از پیش بردن یک برنامه منسجم و هدفمند باز خواهد ماند. این در شرایطی است که اعتماد مردم به تشخیص، صداقت و توانمندی سیاستمداران کم شده و بعید است این بار، با تعهد به ارائهی انواع خدمات توسط دولت، بتوان کمیت و کیفیت مشارکت را بالا برد.
👇عمدهی نامزدهای احتمالی انتخابات آتی در حال آماده کردن فهرستی بلند از خدمات نظیر آبادانی عمرانی، کارآمدی اداری، اقتدار و امنیت داخلی و خارجی یا حتی کاهش فاصله طبقاتی و افزایش تولید و رونق اقتصادی هستند. اما نمیتوانند جمعیتی مردمی، یعنی افرادی بدون وابستگی تشکیلاتی خاص به میدان بیاورند که آنها را بفهمد و از آنها در مجامع عمومی و خصوصی دفاع کند، در راستای برنامههایشان هزینه بدهد و در یک کلمه بار دولت را به دوش بکشد. به همین دلیل، نامزدهای احتمالی گفته و ناگفته در حال ساده سازی مسئله دولت و تقلیل آن به یک دستگاه اجرایی صرفند. منشأ این ساده سازی ناامیدی از جلب مشارکت مردم است، اما نباید به سادگی تسلیم این ناامیدی شد.
⭐️برای تشکیل دولتی با مشارکت مردمی فراگیر، باید نقاطی را که مردم در آنها با هم مشارکت داشتهاند دید. آخرین بار این مشارکت در سوگوارهی شهادت قاسم سلیمانی هویدا شد. سوگ مردم ایران در شهادت قاسم سلیمانی، یک سوگ ریشهدار بود. اینجا معلوم شد ایرانیان با وجودِ گروهبندیهای گوناگونِ عرفی، جایی به هم گره خوردهاند، جایی که قاسم سلیمانی ایستاده بود. گرایشهای گوناگون سیاسی اینجا به هم فرصت دادند. آیا میتوان قاسم سلیمانی را به نقطهی اتفاق و مشارکت در سیاست تبدیل کرد؟
👇پس از شهادت قاسم سلیمانی تعابیر مختلفی از شخصیت وی مطرح شد، تعابیری مثل مرد میدان، قهرمان، سردار دلها و ... . همه این تعابیر به وضوح از اینکه قاسم سلیمانی یک شخصیت سیاسی باشد فاصله میگرفتند. حتی در نقلقولهایی مستقیم گفته شد که او پیوسته تمایل خود به نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را رد کرده است. در وضعیتی که نامزد شدن شخص او بلاموضوع بود، منظور از این نقلقولها آن بود که شخصیت او نمیتوانست شخصیت یک رئیس جمهور باشد. اما قاسم سلیمانی راهی را برای سیاست عمومی ما باز کرده است، چرا نباید این راه را رفت؟ اگر نخواهیم صرفاً با او عکس یادگاری داشته باشیم، اگر بخواهیم روح او را در سیاست حاضر کنیم، تبدیل به طرحی از شخصیت سیاسی یا دولت رسمی کنیم چه باید بکنیم؟
⭐️قاسم سلیمانی به خصوص پس از شهادتش، اگر باشد میتواند برنده انتخابات 1400 باشد. مردم مشارکتی نمادین در چنین انتخاباتی خواهند داشت و به دولت او امیدوار خواهند بود. این یک فرض است. با این فرض برخی به دست و پای شبیهسازی خود با او میافتند. اما با سیاهکاری نمیتوان به او ولو اندکی شبیه شد، تنها میتوان آب خود را در سیاست بُرد. اما اگر کسی بتواند «مقاومت» را به عنوان یک عنصر اساسی در سیاست بفهمد، دولتی با «مقاومت» و برای «مقاومت» تشکیل دهد، به او شبیه میشود.
👇مقاومتی که قاسم سلیمانی میفهمد نه صرفاً مقاومت در برابر امریکا یا داعش یا هر عنصر مهاجم خارجی است. این «مقاومت» یک مقاومت ذاتی است، تودار و توپُر است. بیش از هر چیز در برابر خویش مقاومت میکند، برای باز نگه داشتن نقطهای که در آن هست. اینگونه درکی از شیوهی عمومی به نتیجه رسیدن دارد، اینکه چگونه میتوان نیروهای پراکنده را جمع و تجمیع کرد و ذره ذره و گام به گام چیزی را ساخت که از آن همه باشد، همه خود را در آن ببینند و بیابند. این مقاومتی است بر و برای مردم بودن و مردم داشتن. اینگونه یک فرمانده نظامی برون مرزی، تبدیل به یک شخصیت ملی میشود.
✔️این مقاومت به مشارکت ختم نمیشود، بلکه همان نقطه مشارکت است. چنین مقاومتی را باید در میان نامزدهای احتمالی انتخابات آتی ببینیم تا به مشارکت امیدوار باشیم. میتوانیم این مقاومت را فرابخوانیم، با جدی گرفتن آن فرض و طرح آن به عنوان یک طرح سیاسی، طرح دولت. این طرح نیاز به تفکر، همفکری، گفتگو و همکاری دارد. هر روز که به انتخابات 1400 نزدیک میشویم، یک روز از فرصت این طرح از دست میدهیم.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 گلبانگ «الله اکبر» ساعت ۲۱ امشب
#آیا_دولت_بایدن_برای
#بازگشت_به_برجام_عجله_دارد؟
#تحلیل_کوتاه
✍اندیشکده راهبردی تبیین
💥برخلاف برخی امیدواریها در داخل و خارج از ایران مبنی بر بازگشت سریع و بدون پیششرط دولت بایدن به برجام، تاکنون نشانههایی خلاف آن مشاهده شده است. در حالی که ابتدا آمریکا از این توافق خارج شده، بلینکین وزیر خارجه این کشور در اولین نشست خبریاش گفت ابتدا ایران باید به تعهداتش بازگردد. موضعی که در مصاحبه بایدن نیز به نوعی تکرار شد.
👇دلایل عدم تعجیل آمریکا درباره برجام را میتوان در موارد زیر برشمرد:
1️⃣ اختلافنظر در تیم بایدن
به روایت گزارش اخیر «گروه بحران» در پنجسالگی برجام، درون تیم سیاست خارجی بایدن نسبت به نوع مواجهه آمریکا اختلافنظر وجود دارد. برخي معتقدند بايد تنها بخشی از تحريمها لغو شود و رفع ساير تحريمها مشروط به امتيازدهی ايران در مذاکرات غیربرجامی گردد. اما بعضی مخالف این رویکرد هستند.
2️⃣ فشارهای جمهوریخواهان
دولت بایدن علاوه بر اختلافات داخلی، با مخالفتهای جمهوریخواهان و جناح «بازها» در آمریکا نیز برای بازگشت به برجام مواجه است. از جمله میتوان به نامه 50 نماینده مجلس به بایدن برای عدم بازگشت به توافق هستهای اشاره کرد.
3️⃣ در انتظار انتخابات ایران
میتوان فرضیه دیگری را نیز متصور بود که دولت آمریکا در انتظار برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در ایران و استقرار دولت بعدی است. زیرا گمان میکنند که گفتگو با دولتی که رو به پایان است، پایداری چندانی نخواهد داشت.
4️⃣ مذاکره با متحدان
احتمالاً دولت بایدن پیش از بازگشت به برجام قصد دارد در گفتگو با متحدان اعم از دولتهای اروپایی و برخی بازیگران منطقهای غرب آسیا، اجماع نسبی درباره راهبرد آمریکا نسبت به برجام و دیگر پروندههای اختلافی با ایران ایجاد کند.
⭐️به نظر میرسد اعلام برخی مواضع از سوی ایران که نوعی نیاز به تعجیل در بازگشت آمریکا ارزیابی میشود، نهتنها سبب تسریع در بازگشت آمریکا به توافق هستهای نخواهد شد، بلکه سبب تعلل بیشتر دولت آمریکا با توجه به اعلام نیاز از سوی ایران میشود.
#روحانی
#ظریف
#وزیر_اطلاعات
#غرب_باوری
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
✔️ چرا سپاه جنگیدن در تاریکی مطلق را تمرین کرد؟!
✍️ مهدی جهان تیغی
💥رزمایش پیامبر اعظم(ص)۱۶ نیروی زمینی سپاه با اجرای عملیاتهای ششگانه تهاجمی شبانه با موفقیت در غرب ایران برگزار شد.
👇این رزمایش حاوی نکات قابل توجهی است:
1️⃣ در این رزمایش، سپاه یک عملیات تهاجمی ترکیبی در تاریکی مطلق آنهم در سطح وسیع کمی و کیفی و برای اولین بار، تمرین کرده است.
این در حالیست که در گذشته رزمایش شبانه به صورت تکرستهای و به صورت محدود برگزار شده است.
2️⃣ عملیات وسیع شبانه در سطح هوانیروز، پهبادی، جنگال، تکاور زرهی، توپخانه و... نیازمند لوازم پیشرفته، رزم در شب است.
این عملیات وسیع نشان داد که سپاه دارای فناوری جنگ شبانه در ابعاد کمی و کیفی قابل توجهی است.
ضمن اینکه رزمایش ترکیبی اخیر هماهنگی عملیاتی و فرماندهی پیشرفتهای را می طلبد و در نوع خود برای اولین بار تجربه شده است.
3️⃣ سپاه اینک پس از اثبات توانمندی موشکی و پهبادی بر روی زمین نیز غافلگیری جدیدی را رونمایی کرده است.
به معنای دیگر دشمن پس از شبیخونهای موشکی، باید در انتظار غافلگیرهای نوین شبانه در جنگ زمینی از طرف سپاه هم باشد.
4️⃣ معنای راهبردی پسا رزمایش پیامبر اعظم(ص)۱۶ آن است که سپاه مجموعهای از توانمندهای دریایی، هوایی و زمینی با ترکیبی از قدرت رزم شبانه برای مقابله با دشمن در اختیار دارد و این ترکیب راهبردی، مشخصات اصلیاش
⭐️تنوع جدی،
⭐️فناوری پیشرفته
⭐️و غیرقابل پیش بینی بودن آن است و طبیعی است مقابله همزمان و موثر با همه این گزینهها، کار را برای هر دشمنی بسیار سخت خواهد کرد.
🔻موضوع مهمتر نیز اینکه، تنوع گزینههای روی میز سپاه پاسداران نشان می دهد که دکترین جدید سپاه مبنی بر استراتژی دفاعی متکی بر عملیات تهاجمی در یک تکامل فوق العادهای قرار گرفته است.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#رئیسجمهور_با_اختیار_یا_بی_اختیار؟
✍عبدالله گنجی
💥طیف اصلاح طلبانِ رادیکال/ پیشرو/ دموکراسیخواه/ جمهوریخواه/ مشروطهخواه و سکولار سالهاست بر این طبل میکوبند که رئیس جمهور در ایران فاقد اختیار است.
البته نگارنده نیز بارها نوشته است اینکه به رئیس قوه مجریه، رئیسجمهور گفته میشود اشتباه است، اما اینجا بحث بر سر اختیارات موجود است.
👇وقتی رئیسجمهور محترم در روز ۲۲ بهمن امسال فهرستی از اقدامات دولت را برمی شمرد، ذهن نگارنده مرتب بین بیاختیاری و این همه کار رفت و برگشت میکرد.
پس از سالها مطالعه دریافتم وقتی طیف فوقالذکر میگویند رئیسجمهور فاقد اختیار است، یعنی سه کار را نمیتواند انجام دهد:
1⃣ اختیار تغییر نوع نظام سیاسی را ندارد.
2⃣ یکطرفه نمیتواند مقابل غرب زانو بزند.
3⃣ اختیار وارد کردن اپوزیسیون (توسعه سیاسی) را به قدرت و حکومت ندارد.
🔻 اصلاحطلبان عارف را بهدلیل ورود نکردن وی به این سه مقوله عقب کشیدند و بعداً شکوریراد، دبیرکل حزب پیشرو اصلاحطلبان با صراحت نوشت «عارف وفادار به نظام است نه اصلاحطلب.»
🔻 بنابراین وقتی از رئیسجمهور شجاع حرف میزنند یا اکثر کاندیداها به دلشان نمینشیند، منظور اقدام در آن سه مقوله است و عبور از خاتمی هم به خاطر همین سه اصل کلید خورد.
اما کاش یکپارچه میگفتند رئیس جمهور فاقد اختیار است.
اظهارنظر طیف ذکر شده در این باره شتر گاو پلنگی است که میتوان علت آن را خلط شدن واقعگرایی در سیاستورزی سکولار و روشنفکری برونگرا دانست.
🔻حتی آنان که قرابت فکری حداکثری با هم دارند، در این موضوع بعضاً به تضاد ۱۸۰ درجه میرسند، اما، چون بر فیل روشنفکری سوار هستند، ابایی از تناقضنمایی هم ندارند.
👇 علویتبار که نسبت خود با جمهوری اسلامی را نسبت یک شهروند مسیحی میداند، درباره بیاختیاری رئیسجمهور در همین هفته مینویسد:
«اگر از وضع موجود ناراضی هستید، افراد و نهادها را به ترتیب میزان اختیاری که در تصمیمگیری دارند، فهرست کنید و از آنها پاسخ طلب کنید. رئیسجمهور در تنظیم روابط خارجی، چه در سطح منطقه و چه در سطح قدرتهای بزرگ اختیاری ندارد. در تنظیم بودجه سالانه دارای اختیاری نیست...»
آنچه از آن شانه خالی میکند مشکل مردم است که بین ۶۰ تا ۸۰ درصد در ۲۳ سال گذشته، مسئله اصلیشان بوده است.
آیا مسئله مردم این است که چرا در منطقه بین وزارت خارجه (ظریف) و نیروی قدس (حاج قاسم) تقسیم کار شده است و یکپارچگی مدیریت وجود دارد؟
خیر. این جماعت رئیس جمهور با اختیار را کسی میدانند که به سیاستهای کلی نظام بیاعتنا باشد یا علیه آن شورش کند.
این دیدگاه آنقدر نخنما شده است که روحانی نیز وقتی تحت فشار این جماعت قرار میگیرد با حمله به این و آن به این جماعت مسکن تزریق میکند.
⭐️حال که سخنان علویتبار درباره بیاختیار بودن رئیسجمهور مطالعه شد، دیدگاههای دوست گرمابه و گلستانش علیرضا جلائیپور را هم ببینید
(در همین هفته): «ما در گذشته به روشنی دیدیم که وقتی خاتمی رئیسجمهور میشود، اداره کشور با اداره کشور از سوی احمدینژاد فرق میکند.
خاتمی شاخصهای زندگی را در ایران ارتقا داد (چنین کاری بدون اختیار؟) و ایران را به عنوان حامی گفتوگوی تمدنها در سطح جهان ارتقا داد (علویتبار میگوید رئیسجمهور در سیاست خارجی اختیاری ندارد)، ولی احمدینژاد در داخل کشور به میراث بروکراسی یکصدساله ایران ضربه ویرانگر زد و در خارج با حرفهای بیپایه در مورد محو یک کشور از روی نقشه جهان دست ایران را زیر ساتور قطعنامههای شورای امنیت قرار داد.»
🔴علاوه بر آن اصلاحطلبان بارها از دوران خاتمی به عنوان نقطه عطف یاد کردهاند. حال آنکه رئیسجمهور را فاقد اختیار میدانند.
واقعیت تلخ این است که جماعت مذکور خود را «پدر دموکراسی» در ایران میدانند و فرضشان این است که رأی از سرچشمه یا به سوی ما جاری است یا در انسداد و انحراف است.
در همین انتخابات ۱۳۹۸ با اینکه شخصی شناخته شده (مجید انصاری) سرلیست تهرانشان بود رأیشان به ۷۰ هزار نفر نرسید، حال آنکه در طیف مقابل رأی سرلیست نسبت به چهار سال قبل بیش از ۲۰۰ هزار رأی رشد داشت.
وقتی پایگاه رأی این جماعت پای صندوق نمیآید، علت را عملکرد مجلس و دولت و خود نمیدانند و مستقیماً علت را به رد صلاحیت سکولارهای جریان ارجاع میدهند. وقتی صحبت از فیلتر نظام میکنند، حواسشان نیست که با همین فیلتر مجلس ششم را مطلق و برخی مجالس را نسبی در اختیار گرفتهاند.👇
چرا زمستان سال ۱۳۷۸ فیلتر را نمیدیدند؟ پس تغییری در قطر فیلتر اتفاق نیفتاده، بلکه تحول در گذرکننده از فیلتر است که دیگر فیلترشکن هم جواب نمیدهد. تنگ شدن فیلتر برای این جماعت یک کنش نیست که مجلس ششم گواه این ادعاست، بلکه یک واکنش است که آسیبشناسی آن باید در درون جریان صورت گیرد.
👇خاتمی، موسوی، کروبی، معین، هاشمی و عارف محصول همین نوع عبور از فیلتر هستند. در اینجا وقتی نشد با فیلتر درگیر شوند، سراغ رأی آمدند و هرجا شکست خوردند، انتخابات را معیوب خواندند که «اگر تقلب نشه، موسوی برنده میشه».
نتیجه اینکه اصلاحطلبان دموکراسیخواه نمیتوانند در ساختار نظام جمهوری اسلامی، جمهوری فرانسه را دنبال کنند که اگر این بود، امام نمیآمد، بازرگان میآمد که شماها مرگ بر او گفتید و بیچارهاش کردید، اما اکنون غبطه او را میخورید.
این جماعت هشت سال ریاستجمهوری احمدینژاد را صریحاً به رسمیت نشناختند، در حالی که دم از انتخابات آزاد میزنند و حال هم نظارت استصوابی را خوب میدانند به شرط اینکه برای احمدینژاد اعمال شود، به ایشان که میرسند نباید فیلتر باز شود که اگر باز شد، انتخابات را معیوب و نظارت استصوابی را خوب میدانند.
✔️به نظر نگارنده باید عقلای جریان اصلاحات که خود را جریان سیاسی میدانند (و نه یک جنبش اجتماعی) در اتاقهای فکر خود فکری به حال تناقضات و تعارضات بکنند.
در عین حال توضیح دهند که چرا حدود ۲۰ نفر را برای یک کرسی بدون اختیار در صف بررسی قرار دادهاند؟
چرا برای مسیری که شما را به هدف نمیرساند، اینقدر دست و پا میشکنید؟
رئیسجمهور طبق قانون اساسی موجود (هر که باشد) وظایف و شعارهایش باید در چارچوب سیاستهای کلی نظام باشد.
اگر این اصل را مبنای سازماندهی ذهنی خود قرار دهید، مقوله اختیارات نیز تنظیم خواهد شد. در غیر این صورت باید با نظام رقابت کنید که ریسک بزرگی است و انتخابات نه به مثابه چرخش نخبگان، بلکه بستری برای مبارزه با نظام به پای شما نوشته خواهد شد و برگی به کتاب سال ۱۳۸۸ افزودهاید.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#آیا_دهه_هشتادیهای_ایران_نتیجه #انتخابات_را_رقم_میزنند❓
✅ #تبیین
💥براساس دادههای سازمان ثبت احوال، جمعیت ۱۸ تا ۲۹ سالههای ایران صرف نظر از مرگ و میرهای احتمالی به ۱۵ میلیون و ۱۰۲ هزار و ۵۲۰ نفر میرسد و دهه هشتادیهای ایران یعنی متولدین ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۱، ۶میلیون و ۸۶۸ هزار و ۳۰۳ نفرند.
دهه هشتادیهای ایران در مورد اولویتهای سیاست خارجی ایران چگونه فکر میکنند و برای آنان چه مسائل و موضوعاتی مهم است؟
اشتغال برای آنان مهمتر است یا اینستاگرام؟
آنان چه دیدگاهی نسبت به انقلاب اسلامی دارند؟
آیا آنان همچون همسن و سالانشان در آمریکا رئیسجمهور بعدی ایران را انتخاب میکنند؟
👇 آنان به سه دلیل به یک طبقه اثرگذار در ایران تبدیل شدهاند:
🔻اولاً جمعیت بالایی دارند.
نباید از یاد برد که تفاوت رأیدهندگان دو کاندیدای اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۹۶، اندکی کمتر از ۸ میلیون بود.
🔻ثانیاً در دنیایی که گروههای مرجع اجتماعی اعتبار خود را از دست دادهاند، آنان به دلیل نوگرایی و دیدگاههای ساختارشکنانهای که دارند، روی والدین و دیگر گروههای سنی تأثیر دارند .
🔻 ثالثاً به دلیل کنش رسانهای و سواد تعامل در شبکههای اجتماعی، توان راهاندازی عملیاتهای روانی حجیم را دارا هستند.
#انتخابات1400
#نسل_چهارم
#جذب_و_مشارکت
✍بصیرت
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#تاریخچه_ایجاد_پترودلار
#یا_دلار_بیپشتوانه
🏦 پروندهٔ جادوی پول و بانک
💥 با اجرای سیستم #برتون_وودز قیمت طلا پس از جنگ دوم جهانی روی 35 دلار ثابت ماند. این سیستم برای یک دهه راهگشا بود و ضمن سود سرشاری که نصیب آمریکا کرد، به بازسازی اروپا و شرق آسیا کمک کرد، اما در ادامه مشکلاتی رخ نمود.
👇کشورها تلاش میکردند با تولید بیشتر و فروش محصولاتشان به آمریکا ثروت بیشتری کسب کنند و ویرانیهای جنگ را بازسازی نمایند. در نتیجه حجم #تجارت_جهانی نیز در این یک دهه بهصورت فزایندهای رشد کرد.
⭐️به این ترتیب قدرت مطلق و دست برتر #اقتصاد_آمریکا و توازن سیستم #دلار در تعامل با سایر کشورها بر هم خورد؛ در این شرایط، طلای ذخیرهشدهٔ آمریکا (و به تبع آن دلارهای موجود) پاسخگوی رشد فزایندهٔ مبادلات بینالمللی نبود.
🔴 موجودی طلا که کمتر از نیاز بازار بود، به بازار سیاه #طلا منجر شد و نرخ طلای معاملاتی بالاتر از نرخ مصوب «برتون وودز» بود. در سال ۱٩۵۸ آمریکا ناچار بود هر اونس طلا را به ۳۵ دلار بفروشد، در حالی که قیمت طلا در بازار سیاه بیش از این بود.
⭐️ این شرایط ادامه داشت تا اینکه در سال ۱٩۶۸ #بورس_لندن این امکان را فراهم آورد که طلا به قیمتی بیش از ۳۵ دلار در سازوکارهای بورسی رسماً به فروش برسد؛ حاصل اینکه، قیمت بازار آزاد طلای جهان، هر صبح منتظر اعلان بورس لندن بود. این شرایط بهمنزلهٔ سقوط پیمان برتون وودز بود.
👇در سال ۱٩۷۱ اتفاق بیسابقهٔ دیگری روی داد و میزان #ذخیره_طلا آمریکا بهشدّت افت کرد. در سال ۱٩۶۶، بانکهای مرکزی غیرآمریکایی ۱۴ میلیارد دلار طلا داشتند، در حالیکه ایالات متحده تنها ۱۳.٢ میلیارد دلار ذخایر طلا داشت.
✔️ دوستان اهل تحقیق را به مطالعهٔ متن کامل مقالهٔ بسیار مهم «تاریخچه ایجاد پترودلار یا دلار بیپشتوانه» در آدرس زیر دعوت میکنیم:
👉 http://jscenter.ir/jewish-and-science/jewish-and-economy/13368
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | بیانات امروز 29 بهمن 99 رهبر انقلاب درباره برجام: این بار فقط عمل مهم است نه حرف.
#به_اشتراک_بگذارید
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | رهبر انقلاب امروز 29 بهمن 99 در سالروز قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز: انتخابات پرشور برای کشور یک افتخار و یک فرصت است و انتخاب صحیح یک نیروی کارآمد و با انگیزه نور علی نور است.
#به_اشتراک_بگذارید
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
✍مهدي محمدي
#تبیین
🔻انتخابات
💥مشارکت پرشور مردم در انتخابات و کارآمدی و کاربلدی انتخاب شوندگان، دو مفهوم همبسته در منظومه توصیه های انتخاباتی رهبر انقلاب است که هیچ یک بدون دیگری به کار ‘انقلابی گری’ نمی آید.
مشارکت پرشور لازم است تا روشن شود انقلاب از آن مردم است و آنها خود نگهبان آنند، و کارآمدی هم لازم است تا مردم از مشارکتی که می کنند نفعی ببرند و حضور در انتخابات، آغاز حل مشکلات آنان باشد؛ نه صرفا مناسکی که ممکن است پس از مدتی از خود بپرسند وقتی به حل مشکلات آنها کمکی نمی کند، چرا باید دائما انجام شود؟
👇ریشه بی میلی بخش هایی از جامعه به مشارکت در انتخابات، ناکارآمدی نهادهای برآمده از انتخابات و ناامیدی مردم از کارآمد شدن آنهاست.
بنابراین اگر انقلابیون در پی افزایش مشارکت مردم در انتخاباتند -که باید باشند- داده های معتبرترین نظرسنجی ها می گوید نیازی به قطبی سازی فضا ندارند بلکه صرفا باید مردم را متقاعد کنند نهاد دولت، برخلاف آنچه در دوره آقای روحانی دیده اند، می تواند به یک تشکیلات کارآمد برای کاهش رنج اقتصادی آنها تبدیل شود. این راز خلق مشارکت پرشور است.
🔻برجام
💥دو اشتباه محاسباتی مهم هست که هر طرفی که درگیر مسئله ایران در این روزهاست، باید آن را در ذهن خود تصحیح کند.
⭐️اشتباه اول این است که تصور شود ایران خواهان بازگشت بایدن به برجام است. این موضوع برای ایران اساسا مهم نیست. مهم این است که تحریم ها باید به گونه ای که نتایج اقتصادی آن قابل راستی آزمایی باشد، لغو شود. از حیث فنی، این هیچ ربطی به عضویت امریکا در 1+5 ندارد.
⭐️ اشتباه دوم این است که تصور شود ایران آماده پذیرش یک مدالیته گام به گام است در حالی که این یکی از بدترین سناریوها برای ایران است. هم از حیث زمانی و هم از حیث محتوایی، ایران خواهان یک رویکرد یکباره و یکپارچه است. از حیث زمانی، ایران خواهان لغو تحریم ها، قبل از بازگشت امریکا به 1+5 و از حیث محتوایی، خواهان لغو همه تحریم هاست.
علت این است که ایران به خوبی می داند هر نوع مدالیته گام به گام، نهایتا به حل مشکل عضویت امریکا در 1+5، بدون حل مسئله تحریم ها منجر خواهد شد و اساسا هدف امریکا احیای برجام بدون لغو موثر تحریم ها، به منظور استفاده از تحریم ها برای مذاکرات موشکی و منطقه ای است.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#چند_نکته_در_خصوص
#احتمال_بازگشت_آمريکا_به_برجام
💥پایگاه اینترنتی «دیپلماتیک» به نقل از منبعی نزدیک به دولت آمریکا اعلام کرد: جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا احتمال دارد روز جمعه در جریان سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ قصد خود را برای بازگشت آمریکا به توافقنامه هستهای با ایران اعلام کند.
نکته اول :اگر اقدام عملی در #لغو تمامی تحریمها انجام نشود، به صورتی که قابل راستی آزمایی باشد، سطح همکاریهای ایران و آژانس در پنجم اسفند، به سطح پادمان کاهش خواهد یافت.
دوم : اینکه آمریکا با چند اقدام کوچک انتظار تغییر اساسی در تصمیم ایران داشته باشد، خندهدار است.
نکته سوم : 29 بهمن 99 رهبر انقلاب درباره برجام فرمودند : این بار #فقط_عمل مهم است نه حرف.
این یعنی دست های پشت پرده آماده شده بود آمریکا فقط به مذاکرات 1+5برگردد البته بدون لغو تحریم ها ! و در ازای آزاد سازی بخشی از پول های بلوکه شده خودمان و چند حرکت سطحی امثال پس گرفتن ادعای مکانیسم ماشه و .. که هیچ تاثیر عملی در رفع تحریم ها ندارند !
🔻نکته چهارم و مهم دراین خصوص می تواند آماده سازی اذهان برای حضور تفکر معامله گری یا به قول خودشان معامله برد برد و حضور و اعلام کاندیداتوری احتمالی افرادی با این تفکر همچون علی لاریجانی ، جواد ظریف و حتی محمود احمدی نژاد برای انتخابات 1400 و دوقطبی سازی فضای کشور با موضوع #تکراری_و_دروغ جنگ یا صلح را میتوان تحلیل کرد.
و البته فشار رسانه ای اخیر بهاری ها در قالب جمع آوری طومار امضاء 20 میلیون نفری برای تایید صلاحیت احتمالی احمدی نژاد توسط شورای نگهبان هم از مفروضات قابل تعریف در این پازل است.
✔️نکته پایانی : لزوم اجماع حداکثری جریان های انقلابی و مردم بصیر بر روی گزینه مورد اقبال و انقلابی با شرایطی که رهبری درسخنرانی اخیر ترسیم فرمودند ["شرکت پرشور مردم""انتخاب درست" "نیروی کارآمدو باایمان" " پرانگیزه وعلاقمند به کار" "تضمین آینده کشور""خب این نور علی نور است" بیشتر از هر زمان مورد نیاز و متصور است .
#برجام
#خدعه
#آمریکا
#انتخابات1400
✍یاسینی
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#چالش_بایدن_میان_پذیرفتن_راهبرد
#رهبری_تا_طمع_به_دولت_روحانی
✔️نگاهی به عقب نشینی آمریکا از مکانیسم ماشه
✍️مهدی جهان تیغی
💥راهبرد رهبر انقلاب برای بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریمها، با عنوان «پذیرفتن اقدام عملی آمریکا بعد از راست آزمایی»، علائم درستی و موثربودن آن در حال نمایان شدن است. نشانه جدی آن نیز این است که همین بایدنی که گفته بود اول ایران به برجام برگردد و بعد ما بررسی می کنیم که به برجام برگردیم، اینک از آمادگی کشورش برای گفتوگو با 1+5 درباره برجام سخن می گوید.
👇بایدن گرچه در ظاهر چیز زیادی را نمی خواهد بروز بدهد ولی با راهبرد جمهوری اسلامی مجبور به رفتار محتاط تر شده و آن را چالشی برای خود می داند. آنگونه که بلینکن وزیرخارجه آمریکا گفته است: «دولت آمریکا همچنان مردد است که به برجام بهعنوان بستری برای رسیدن به توافقی محکمتر بازگردد یا از همان ابتدا بهدنبال توافقی جدید باشد که مسائل دیگر را هم در بر میگیرد.» یا «علی واعظ» از گروه مهم و موثر بینالمللی بحران پیشنهاد کرده است تا امریکا در مقابل متوقف کردن غنیسازی ۲۰ درصد در فردو تصمیم اجرایی ترامپ در سال ۲۰۱۹ برای تحریم کل سیستم مالی ایران را لغو کند. این دست گزاره ها نشان می دهد که با تعیین خط مش رهبرمعظم انقلاب درباره برجام و رفع تحریم ها، دولتمردان بایدن برای تعیین استراتژی جدید در برابر ایران دچار سردرگمی شده و محاسبات قبلی آنها تاکنون به درستی پیش نرفته است.
⭐️البته آمریکا هنوز به خواسته های اصلی ایران تن نداده ولی مجبور شده عقب نشینی های همانند کنار کشیدن از اجرای مکانیسم ماشه را انجام بدهد. البته آمریکا این عقب نشینی های تبلیغاتی را تلاش می کند به عنوان یک اقدام خاص به دولت ایران معرفی کند تا روند کاهش تعهدات هسته ای جمهوری اسلامی را متوقف کند.
مساله مهم اینجاست که اگر راهبرد رهبری نبود، دولت بایدن همینقدر اقدام نمایشی را نیز حاضر نبود بدون گرفتن امتیاز انجام بدهد. از سوی دیگر تحرکات آمریکا نشان می دهد که مجلس یازدهم با تصویب یک قانون خوب و به موقع با عنوان «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» موفق شده ریل مذاکرات هسته ای را عوض کند. در همین جا تاکید بر این نکته حائز اهمیت است که همین کاهش تعهدات اخیر در برجام که دولت در آن سستی هم نشان داد، تبدیل به موضوعی شده است که طرف غربی برای توقف آن مجبور به چانه زنی شده و گرنه چانه زنی شان از خود برجام 2015 شروع می شد و در آن صورت شروع مذاکرات مجدد درباره این بود که برجام 2015 دیگر کفایت نمی کند و ایران برای بازگشت آمریکا به میز مذاکره باید تعهدات جدیدتری را بپذیرد.
🔷 با این وجود متاسفانه نحوه رفتار دولت بایدن با دولت روحانی قابل تامل است. هرچه از طرف دولت روحانی و شخص رئیس جمهور طلب برجام شده، دولت بایدن در پاسخ به ابراز علاقه هواداران ایرانی خود، طوری رفتار می کند که برجام همانند معاهده پاریس یا پیمان استارت با روسیه و.. برایش اهمیت ندارد. این رفتار در ذات خود یک بی احترامی به دولتی دارد که خود را برای مذاکره خود مشتاق به دولتمردان آمریکایی نشان می دهد و پیش از این برای دموکرات ها حسن نیت خود را ثابت کرده بود!
آخرین نشانه این دستکم گرفتن دولت ایران نیز این است که بایدن اعلام کرد مکانیسم ماشه را که عملا فقط این کشور و دومینیکن با آن موافقت کرده بودند اجرا نمی کند و به مذاکرات 1+4 با ایران باز می گردد!
آنها واقعا با این اقدام نمایشی مسخره روی ذوق زدگی چه کسانی حساب کرده اند که می توانند با دادن یک امتیاز پوچ بازهم امتیاز بگیرند⁉️
جواب سوال مشخص است، امروز روزنامه شرق با تیتر درشت نوشته «شمارش معکوس بازگشت به برجام» و آرمان نیز تیتر زده «بازگشت بایدن»!
🔻دولت بایدن با راهبرد رهبر معظم انقلاب درباره رفع تحریم ها دچار چالش جدی تعیین استراتژی شده است. به همین دلیل از یکسو مجبور به عقب نشینی شده و از سوی دیگر تلاش کرده عقب نشینی ها را نمایشی و بدون دادن امتیاز خاص کند، تا شاید دوباره روزنه ای ازطرف دولت روحانی برایشان باز شود.
واقعیت آن است که اگر دولت تدبیر و امید دست از به طمع انداختن تیم سیاست خارجه بایدن بردارد، آنها مجبور خواهند شد، با راهبرد رهبر ایران به نحوی کنار بیاییند.
همه این موارد نشان می دهد که اگر دولت روحانی در مسیر راهبرد رهبر معظم انقلاب حرکت کند، بالاخره شاید شاهد مقداری گلابی البته به اندازه باغ کوچک و ناقص برجام باشیم.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
✍شنیده ها از آخرین وضعیت انتخابات 1400
💬لاریجانی، ظریف، خمینی ( مصطفوی)؛ استارت سه گانه اصلاحات.
💬قالیباف ، نیکزاد ، رضایی ، جلیلی ،
رئیسی، رستم قاسمی،ضرغامی سعید محمد و....... چند گانه اصولگرایان!
💬 احمدی نژاد تک گانه بهاری ها
🤔 انتخابات سه قطبی
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
کانال تحلیلی سیاسی صراط
✍شنیده ها از آخرین وضعیت انتخابات 1400 💬لاریجانی، ظریف، خمینی ( مصطفوی)؛ استارت سه گانه اصلاحات. 💬
#نظر_سنجی
می توانید در نظر سنجی کانال از طریق تلگرام و سروش نظر خودتان را ثبت نمایید.
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#آزمون_بزرگ_مجلس
#در_دفاع_از_قانون
✍جواد نیکی ملکی
💥در شامگاه سوم اسفند، ۲روز قبل از موعد قانونی توقف اجرای #پروتکل_الحاقی و حذف تمامی سطوح نظارت و دسترسی فراپادمانی بازرسان آژانس، خبر تفاهم دولت ایران با مدیرکل آژانس همه را شگفتزده کرد، بسیاری از تحلیلگران خبر از دور زدن قانون مصوب مجلس از سوی دولت میدادند
👇به این نکات دقت کنید
1⃣ طبق تفاهم آژانس و دولت، گونهای جدید از ارائه اطلاعات(ضبط شده برای ارائه در ۳ماه بعد) هستهای ایران به آژانس خلق شده
2⃣ این گونه از ارائه اطلاعات مصداق #همکاری_فراپادمانی دولت و آژانس است لذا این تفاهم علاوه بر نقض روح مصوبهی مجلس، خلاف ماده۶ این مصوبه و #غیرقانونی است
3⃣ طبق ماده۹ مستنکفین از اجرای این قانون باید #مجازات شوند
5⃣ علاوه بر شبههی غیرقانونی بودن، یک #خطر_جدیِ دیگر مصوبهی مجلس را تهدید میکند و آن امکان #تمدید این تفاهم ۳ماهه به ماههای بیشتر است که گروسی، دبیرکل آژانس در مصاحبه خود به آن اشاره کرده
6⃣ نکته عجیب دیگر، تأکید برخی غربگرایان بر محرمانه بودنِ #لیست_مکان_تأسیسات_کلیدی_ایران است که در #پیوست این تفاهمنامه آمده
ظاهرا آقایان نمیدانند لیستی که دست آژانس است، قبل از رسیدن گروسی به اروپا روی میز رؤسای CIA، موساد، MI6 و دیگران است
👌 باید دید مجلس در این آزمون مهم از #منافع_ملی و قانون مصوب خود دفاع میکند یا خیر!
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#پیامدهای_توافق_ایران_و_آژانس
🔷 تحلیل_کوتاه
✍اندیشکده راهبردی تبیین
💥 با وجود مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر توقف کامل نظارتهای فراپادمانی، ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از سفر رافائلگروسی توافقی منعقد کردند که طبق آن، دادههای برخی از فعالیتهای برنامه هستهای ایران به مدت 3 ماه ضبط شده و در صورت رفع تحریمها در اختیار آژانس قرار خواهد گرفت.
👇پیامدهای این توافق را میتوان چنین برشمرد:
1️⃣ کاهش اعتبار تهدید
مهمترین بخش یک سیاست، اراده بر اِعمال آن است که حتی از اصل اِعمال آن مهمتر است. در صورتی که سیاستی اعلام شده ولی در عمل، خلاف آن اجرا گردد، بر اراده سیاسی بازیگر خدشه جدی وارد خواهد شد و تهدیدات آتی آن نیز فاقد اعتبار خواهد بود. تداوم بالقوه بازرسیها به صورت ضبطشده، اعتبار توقف کامل پروتکل الحاقی را خدشهدار میکند.
2️⃣ تنش در سطح داخلی
در شرایطی که نمایندگان مجلس بر توقف کامل نظارتهای فراپادمانی تأکید داشته و شورای نگهبان نیز آن را به قانون تبدیل کرده است، تغییراتی هر چند اندک در شیوه اجرا که خلاف روح اصلی قانون باشد، سیاست خارجی را بار دیگر به گروگان رقابتهای داخلی بدل ساخته و اعتبار صدای واحد در عرصه بیرونی را از بین میبرد.
3️⃣ افزایش اطمینان طرف مقابل
یکی از مهمترین پیامدهای توقف نظارتهای فراپادمانی برای آمریکا و اروپا، میتواند عدم قاطعیت آنان در مواجهه با برنامه هستهای باشد که سبب میشود وادار به تسریع در تصمیمگیری در خصوص برجام شوند ولی اکنون با ارائه مهلت 3 ماهه، عملاً به نوعی اطمینان نسبی مبنی بر فقدان اراده کافی برای پیشبرد قابل توجه برنامه هستهای ایران دست یافتهاند که موجب خواهد شد، همچنان تحریمها را ادامه داده و با فرصت بیشتری به اتخاذ اقدامات مطلوبشان درباره ایران بپردازند.
✔️ به نظر میرسد با توجه به پیامدهای فوق، احتمال تأخیر در احیای برجام و تداوم تحریمها تا فاصله انتخابات ریاستجمهوری ایران و موکول کردن اتخاذ تصمیم به پس از انتخابات و استقرار دولت جدید افزایش خواهد یافت.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#در_خصوص_حداد_عادل
💥عکسی که تحت عنوان "دستبوسیِ فرح توسط حداد عادل" در حال انتشار است ساختگی بوده و تصویر مربوط به دستبوسی فرح توسط "غلامرضا نیک پی"، شهردار سابق تهران است.
👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 #در_بورس_چه_خبر_است⁉️
🤔ای کاش این توصیههای کارشناسی در ماههای ابتدایی امسال جدی گرفته و فکری برایش میشد!
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
♦️ راه باریک توافق
#گزارش_کوتاه
✍اندیشکده راهبردی تبیین
💥 اندیشکده شورای روابط خارجی اروپایی در یادداشتی به اتحادیه اروپا توصیه کرده پیش از آنکه دیر شود برای احیای توافق هستهای تلاش کرده و در این مسیر، موضوع هستهای را از دیگر موضوعات متمایز کنند. این در حالی است که اکنون عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی برای اِعمال خواستههایشان در توافقی تکمیلی فشار میآورند.
👇طبق این یادداشت اگر اروپاییها خواستار حفظ برجام هستند باید از گرهزدن آن به مذاکرات منطقهای پرهیز کنند. زیرا این کار هر دو پرونده هستهای و منطقهای را با بنبست روبرو میکند. زیرا سیاست شکستخورده ترامپ نشان داد که این مسیر به نتیجه نخواهد رسید. نویسنده معتقد است آمریکا و سه کشور بریتانیا، آلمان و فرانسه باید به چند نکته توجه کنند:
1️⃣ با خروج آمریکا از برجام، بیاعتمادی تهران به غرب بیشتر شده و تا پیش از بازگشت آمریکا و اروپا به تعهداتشان در توافق هستهای، ایران به مذاکره دیگری وارد نخواهد شد.
2️⃣ مذاکرات منطقهای فرآیندی زمانبر و دشوار است و منوطنمودن احیای برجام به آن، عملاً پیششرطی برای شکست این توافق است.
3️⃣ برخلاف پرونده هستهای که همه اعضای دائم شورای امنیت بر آن اجماع داشتند، چین و روسیه مانند کشورهای غربی به برنامههای موشکی و منطقهای ایران نمینگرند.
🔻در پایان ادعا شده که اگر برنامه هستهای ایران پیش از کاهش جدی «زمان گریز» مهار نشود، ممکن است رژیم صهیونیستی رفتارهای خودسرانهای در ابعاد نظامی و امنیتی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای اتخاذ کند. بهویژه که مشخص نیست دولت آتی ایران نیز حاضر به مذاکره با آمریکا باشد.
✅ به نظر میرسد اراده ایران بر افزایش سطح غنیسازی و کاهش بیشتر تعهدات برجامی، سبب شود تا برنامه برخی کشورهای غربی برای پیشبرد ادعاهای زیادهخواهانهای مانند مشارکت عربستان در برجام و یا تمدید غروبهای هستهای، با اخلال مواجه شده و صرفاً تعهد به برجام به همان شکل سابق، مدنظر باشد.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔴 آخرین وضعیت کاندیداهای ریاست جمهوری 1400
🔻تحلیلی از آرایش #انتخابات_1400
✍داود_مدرسی_یان
💥پیش بینی انتخابات ریاست جمهوری آتی بسیار پیچیده است و هیچ تحلیلگری تاکنون تصویر روشنی ارائه نکرده است. ولی می توان به گمانه زنی و بررسی احتمالات پرداخت. در ادامه چند نکته را مطرح کنم:
1️⃣ اول؛ وضعیت جبهه اصلاحات روشن نیست. علی رغم اعلام کاندیداتوری #علی_مطهری و حسین دهقان(وزیر دفاع دولت یازدهم روحانی) اما احتمال حضور پزشکیان، #محمدجواد_ظریف، سورنا ستاری، #سیدحسن_خمینی، #اسحاق_جهانگیری، محمدرضا عارف، نمکی وزیر بهداشت، آخوندی(وزیر سابق مسکن) و آذری جهرمی وجود دارد. اینکه چه کسانی رد یا تأییدصلاحیت می شوند معلوم نیست ولی بعید می دانم شاخص هایی همچون ظریف و جهانگیری و پزشکیان و علی مطهری از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند.
2️⃣ دوم؛ گزینه مورد حمایت حزب کارگزاران و جامعه روحانیت مبارز، #علی_لاریجانی است که بعید نیست جریان #ناسا(جبهه اصلاح طلبان) به او برسند. تأیید صلاحیت وی هم بسیار محتمل است.
3️⃣ سوم؛ حضور شخصیت هایی همچون #محمود_احمدی_نژاد و عزت اله ضرغامی نیز وابسته به حضور سایر اشخاص نخواهد بود. اینکه احمدی نژاد تأیید یا رد شود معلوم نیست ولی باتوجه به نظر شورای نگهبان در سال 96 احتمال رد شدن وی وجود دارد.
4️⃣ چهارم؛ حضور #سعید_جلیلی، #سعید_محمد، #محمدباقر_قالیباف، امیرحسین قاضی زاده هاشمی، محسن رضایی، رستم قاسمی، نیکزاد و ... منوط به حضور سیدابراهیم رئیسی است. به احتمال 90 درصد چنانچه رئیسی در انتخابات شرکت کند سایر شخصیت ها یا ثبت نام نمی کنند یا بعد از مناظرات به نفع وی کنار می روند. البته اینکه کدام شخصیت ها تأیید صلاحیت می شوند به احتمال زیاد سعید جلیلی، قالیباف و رضایی بتوانند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند؛ سایرین را نمی توان قضاوت کرد. سخنگوی شورای نگهبان هم اعلام کرده هیچ چیزی معلوم نیست و ما نمی توانیم تعیین تکلیف کنیم.
5️⃣ پنجم؛ در صورتیکه رئیسی حضور پیدا نکند حضور آقایان جلیلی و قالیباف و لاریجانی جدی است.
6️⃣ ششم؛ با توجه به اکثر نظرسنجی ها، حتی با حضور و تأیید صلاحیت افرادی همچون خاتمی، احمدی نژاد و غیره، انتخاباتی با مشارکت پائین و نهایت مشارکت متوسط را خواهیم داشت. لذا تکثر در جبهه ها و کاندیداها به نفع انقلاب و مردم است. تکثر کاندیداها و رقابت هرچه پرشورتر باشد مشارکت بالاتر خواهد رفت. چه بسا در انتخابات پیش رو رقابت بین بد و بدتر نباشد یا بین بد و خوب نباشد؛ شاید رقابت بین خوب و خوب تر شکل بگیرد. وقتی مشارکت پائین و متوسط است نیروهای انقلابی می بایست ثبت نام کنند و تصمیم گیری نهایی را به بعد از مناظرات بسپارند.
⭐️ در انتخابات مجلس گذشته(مجلس یازدهم) به کسانی که خود را دلسوز و نیروی انقلابی می دانستند توصیه کردیم که بگذارید رقابت شکل بگیرد و هر حزب و جبهه ای با یک لیست به میدان بیاید اما متأسفانه القای ترس بر بدنه انقلابی و ترساندن مردم از لولوی اصلاح طلبان، منجر به لیست ائتلاف شد و خیلی از نیروهای لایق و شایسته به پای جبهه وحدت اصولگرایی ذبح شد. اما همه دیدیم که جبهه اصلاحات با آنکه یک لیست به سرلیستی مجید انصاری منتشر کرد باز رأی نیاورد!
☑️ حالا به صراحت می گوئیم نیروهای انقلابی روی #اصلح برنامه ریزی کنید و از تئوری های «اصلح – صالح مقبول» بپرهیزید. اگر دوگانه «اصلح – صالح مقبول» ذره ای در محضر رهبر انقلاب ارزشی داشت حداقل یکبار طی این سه دهه از آن تعریف می کرد ولی می بینید که مکرر در مکرر می فرماید: #مشارکت_حداکثری و #انتخاب_اصلح.
✔️ حقیر تا این لحظه باتوجه به شناختی که از نامزدها دارم برخی را اصلح می دانم و نسبت به برخی چون شناخت کافی ندارم اظهار نظر نمی کنم تا اطلاعات بیشتری کسب کنم. امیدوارم با توجه به شرایط مهم و اساسی قوه قضائیه، جناب آقای رئیسی در دستگاه قضا بماند. چون نیرویی برای اصلاح قوه قضائیه نداریم. ان شاءالله خدا هم عنایت می کند و یک نیروی انقلابی مسلک، صادق و پاک و اهل طرح و برنامه انتخاب خواهد شد.
✅در پایان؛ باید منتظر شرایط پیش رو و آرایش انتخابات ماند.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
باتوجه به شروع فعالیت کانال در اینستاگرام ، پیج اینستاگرام کانال رو دنبال بفرمائید.
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat