🤔 #یک_سؤال_متفاوت
#از_احیای_برجام❗️
✍محسن قنبریان
💥سؤال نه هسته ای است نه دیپلماسی؛ سؤال از نحوه حکمرانی آقای روحانی است:
چرا احیای برجام و مذاکرات وین، اندازه سه برابر سازی قیمت بنزین برای طرح در شورای سران ارزش ندارد؟!!
❗️هرجا رئیس دولت خواسته اختیارات مجلس یا قضاییه را به نفعِ تصمیم خود بکاهد، مساله را مربوط به جنگ اقتصادی شمرده و به شورای ۱۷نفره سران با اکثریت قاطع دولتی ها برده است. اما محوری ترین مساله ی جنگ اقتصادی و تحریم ها یعنی مذاکرات را به شورای سران نمی برد!
کدام مهم تر است: سه برابر کردن قیمت بنزین یا خروج و بی تعهدی آمریکا نسبت به برجام و روند برگشت او؟!!
🔸سران دو قوه دیگر هم صرفا تماشاگر و منفعلند و احتمالا بعداز کلاه دوباره آمریکایی ها بر سرمان، بیانیه می خوانند!
جای رئیس مجلس، یک نماینده می گوید: مجلس در جریان مذاکرات وین نیست!
🔹این دوگانگی در تصمیم سازی درباره جنگ اقتصادی چه منطقی دارد؟! سران قوای دیگر چرا ماشین امضاء شدن برای حکمرانی محفلی آنهم به شکل گزینشی را پذیرفته اند⁉️
#حکمرانی_محفلی_گزینشی
#سؤال
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
#ارزیابی_سالانه_جامعه_اطلاعاتی
#آمریکا_از_تهدیدات_امنیتی
✍ اندیشکده راهبردی تبیین
💥اندیشکده مطالعات راهبردی و بینالمللی در یادداشتی به بررسی گزارش اخیر جامعه اطلاعاتی این کشور در سنا درباره تهدیدات اصلی امنیتی آمریکا پرداخته و در این خصوص پرسشهایی را مطرح کرده است:
1️⃣ اصلیترین نتیجه گزارش چیست؟
👇ایالات متحده در حال انتقال از دشمنانی با فناوری کم و با منابع کم مانند داعش، به یک رقابت بزرگ با چین و روسیه است که هر دو مجهز به نیروهای متعارف و هستهای قوی هستند. پس آمریکا نیاز به جهتگیری مجدد از منظر زمان و منابع دارد.
2️⃣ چه چیزی در گزارش نیست؟
👇اصلیترین موضوعی که بدان اشاره نشده، سیاست آمریکا درباره خروج از افغانستان است که نشان میدهد جامعه اطلاعاتی فارغ از تصمیم دولت، همچنان احتمال تغییر تصمیم را مد نظر قرار داده است.
3️⃣ مهمترین تهدید چیست؟
👇چین در جایگاه اول قرار دارد. این بزرگترین چالش برای ایالات متحده و هنجارهای بینالمللی مستقر در غرب است زیرا هژمونی آمریکا و کشورهای غربی را در بسیاری از نقاط جهان به چالش کشیده است.
4️⃣ تفاوت تهدید روسیه و چین؟
👇روسیه به طور فعال درصدد تضعیف دموکراسی و اثر بر رأیدهندگان است ولی چین به دنبال جهتدادن به تصمیمهای سیاسی در آمریکاست.
5️⃣ هدف روسیه چیست؟
👇روسیه به دنبال تضعیف ایالات متحده، اتحاد غربی و هنجارهای بینالمللی و هر چیزی که ممکن است حکومت پوتین یا آرزوهای وی برای تجدید قدرت بزرگ روسیه را تهدید کند.
6️⃣ شکاف در جامعه اطلاعاتی وجود دارد؟
👇در خصوص تهدیدات سایبری، سرویسها وظیفه جمعآوری اطلاعات و تهدیدات خارج از مرزها را دارند و درون کشور، تأکید بر قوانین حریم خصوصی مانع میشود. بهویژه که توانایی افبیآی در دفع تهدیدات نفوذ خارجی نیز ضعیف است.
7️⃣ تهدیدات گروههای خشونتطلب چگونه رفع شود؟
👇افبیآی و دیگر اعضای جامعه اطلاعاتی باید بتوانند رد پای نفوذ خارجی را در بین گروههای داخلی بیابند.
8️⃣ تهدیدات آتی چیست؟
👇مسائل زیستمحیطی و بیماریهای همهگیر مانند کرونا میتوانند به امواج مخرب مهاجرتی، افزایش فقر و بیکاری منجر شوند.
🔻به نظر میرسد با وجود جمیع تهدیدات مذکور، دولت آمریکا مسیر دشواری برای مدیریت این بحرانها، بهویژه با توجه به چالشهای اقتصادی و اجتماعی داخلی در پیش خواهد داشت.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
#آخرین_تحولات_منطقه
#تبیین
✍ابوقاسم(غرب آسیا)
💥آخرین انتخابات سوریه به سال 2014 بر می گردد باوجود آغاز بحران های سیاسی و ناآرامی ها بیش از 73 درصد مردم سوریه (نزدیک 12 میلیون نفر) در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند . از مجموع آراء بشار اسد ده میلیون و چهارصد هزار رای را به خود اختصاص داد یعنی بیش از 92 درصد مردم سوریه به بشار رای دادند ، حسان عبد الله نوری ،ماهر عبد الحفیظ حجار هرکدام به ترتیب پانصد هزار و چهارصد هزار رای را به خود اختصاص دادند.
👇انتخابات ریاست جمهوری سوریه در تاریخ 26 مه (5 خرداد) برگزار می شود ، این انتخابات از همه لحاظ دارای اهمیت خاصی است ، از اوائل بحران سوریه کشورهای غربی و عربی با عنوان های مختلفی به دولت قانونی و منتخب سوریه حمله می کردند و بافشارهای متعدد خواستار برکناری بشار اسد رئیس جمهور سوریه شدند .
✅با این وجود درگیری ها و ناآرامی ها با اهداف فراتر از یک اعتراض معمولی در استان های مختلفی از جمله ادلب ، حلب ، حمص رقه و... آغاز شد و نهایتا منجر به شکل گیری گروه های تروریستی داعش ، النصره ، احرار الشام و ... شد ، غربی ها بدون توجه به قدرت مردمی بشار اسد از وی خواستند که از قدرت کناره گیری کند اما بشار با حمایت های مختلف ایران و حزب الله لبنان و در آخر روسیه توانست با تثبیت قدرت نظامی و سیاسی خود در دمشق ، آرامش و امنیت را به مجموع استان های این کشور به غیر از ادلب و برخی نقاط دیگر برگرداند.
با اینکه قرار نبود نظارت بینالمللی بر انتخابات باشد، هیئتهایی از مجلس ایران به سرپرستی علاءالدین بروجردی، فیلیپین، بولیوی، ونزوئلا، تاجیکستان، زیمبابوه، اوگاندا ناظر انتخابات بودند. همچنین تعدادی از فعالان سیاسی آمریکایی با هزینهٔ شخصی برای نظارت بر انتخابات به سوریه رفتند.
✅بشار اسد اینبار با عنوان یک قهرمان بزرگ و مقاوم که با کمک محور مقاومت و. با شکست تروریست ها توانست امنیت را به بیش از دو سوم سوریه بازگرداند پا به عرصه ی انتخابات می گذارد ، پیروزی وی سیلی دردناکی به غربی ها وعرب های منطقه و اسرائیل خواهد زد .
✅موضع مخالفان سوریه نسبت به انتخابات
بسیاری از بزرگان مخالف بشار اسد که درخارج از کشور سوریه زندگی می کنند انتخابات این کشور را صرفا یک نمایش می دانند و آن را فاقد مشروعیت تلقی می کنند.
✅موضع کردها ی سوریه نسبت به انتخابات
هرچند کردهای سوری در انتخابات 2014 این اجاز را به دولت دمشق دادند که انتخابات ریاست جمهوری را در رقه و الحسکه برگزار کنند اما با توجه به تحولات و حوداث رخ داده در قامشلی پیش بینی می شود که کردها با چراغ سبز ایالات متحده ی آمریکا درصدد ایجاد ناامنی برای مردم قامشلی و الحسکه جهت کاهش مشارکت در انتخابات پیش رو باشند
✅تحولات قامشلی برای جلوگیری از برگزاری انتخابات در ان منطقه است
این روزها شهر دویست هزار نفری قامشلی محل تقابل نیروهای مقاومت وطنی منتسب به دولت سوریه و نیروهای قسد شده است.
درگیری های سنگینی میان طرفین ایجاد شده است، نیروهای منتسب به دولت سوریه قسد را متهم به ایجاد ناامنی و خشونت برای عدم برگزاری انتخابات در قامشلی و... می کنند و از طرف دیگر نیروهای قسد مدعی اند که ارتش و قبائل متحد بشار اسد درحال جذب مردم کرد این منطقه به دولت سوریه برای شرکت در انتخابات هستند.
میانجیگری روس ها تاکنون بی فایده بوده است
✅تعداد زیادی از قبائل کرد در الحسکه با دولت بشار اسد متحد و اعلام بیعت کردند.
کردهای وفادار به دولت سوریه در پایتخت و بخش هایی از شهر حلب هم به بشار اسد رأی خواهند داد.
سال گذشته چهار نماینده کرد، سه کمونیست و یک عضو حزب حاکم بعث وارد مجلس سوریه شدند.
✅تاکنون بیش از 18نفر از شخصیت های سوریه از جمله بشار اسد برای تصدی پست ریاست جمهوری سوریه اعلام کاندیداتوری کردند.
لازم به ذکر است که براساس اطلاعات دقیق، از جمعیت 26میلیونی سوریه تنها 16میلیون در خود سوریه حضور دارند و از این جمعیت نیز بیش از ده میلیون نفر در مناطق تحت تصرف دولت دمشق زندگی می کنند.
انتخابات سوریه در مناطق تحت تصرف ارتش سوریه و بسیاری از کشورهای منطقه از جمله لبنان و اردن که بیشترین پناهندگان سوری را در خود جای دادند برگزار می شود.
نزدیک به یک میلیون و پانصد هزار نفر سوری در لبنان زندگی می کنند و از این جمعیت اکثریت آن ها به دکتر بشار اسد وفاداری کامل دارند
✅چالش پیش روی بشار اسد
هرچند بشار اسد با کمک مقاومت توانست امنیت را به بیش از دوسوم اراضی سوریه برگرداند و از این حیث توانست اقبال عمومی قابل توجهی را به خود جذب کند اما چالش اصلی پیش روی دکتر بشار اسد یعنی بحران های اقتصادی و کاهش ارزش پول این کشور می تواند منشاء حوادث سیاسی خطرناکی از جمله کاهش مشارکت و.. باشد.
متاسفانه تحریم های آمریکا لطمه ی شدیدی به اقتصاد سوریه وارد کرده و همهگیری کرونا و نیز بحران مالی کشور همسایه لبنان، بر وخامت شرایط اقتصادی کشور افزوده است
در نتیجه، کاهش ارزش پوند سوریه ادامه داشته و کمبود مواد غذایی، برق و سوخت بیشتر شده است. این نارسایی ها موجب بروز ناآرامی در پاره ای از نقاط کشور و انتقاد آشکار کم سابقه رسانههای اجتماعی طرفدار بشار اسد شده است.
✅مثلث انتخابات سوریه، ایران و عراق.
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این سه کشور همواره با چالش های مختلفی روبه رو بوده است.
هرچند جنس چالش ها متفاوت است اما اصل ایجاد ناآرامی و از بین بردن امنیت پایدار این سه کشور هدف اصلی مثلث غربی، عربی، عبری بوده است.
🔻باتوجه به وضعیت نابسامان اقتصادی و معیشتی و وجود نارضایتی ها نسبت به شرایط در هر سه کشور فضای آماده ای را برای رفتار های خصمانه ی غرب و رژیم صهیونیستی فراهم کرده است، احیای تروریست ها و بازگشت ناآرامی راهبرد مجدد غرب برای مقابله با محور مقاومت است.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
😡 دیشب #مرد_میدان بازهم ترور شد... یکبار توسط آمریکاییها، حالا توسط دوستان داخلی آمریکا!
#ظریف به #مرد_میدان حمله میکنند و از طریق شبکه سعودی هم پخش و سعودی و داعش را خوشحال میکنند ❗️
تحلیلی بر ماجرای #ظریف_گیت
✍روزنه
💥انتشار صوت(سه ساعته) مصاحبه ظریف که حاوی مسائل محرمانه نظام و محور مقاومت است، آنهم دقیقا در آستانه #انتخابات۱۴۰۰ و همزمان با #مذاکرات_وین(بخوانید سازش بیثمر با #بایدن)، آنهم توسط #رسانههای_معاند، امری عجیب، بیسابقه و بسیار پیچیده است!
▫️یک سؤال مهم و جدی راستی آزمایی ادعای وزارت خارجه در مورد علت و کیفیت ضبط این مصاحبه است و اینکه اساسا ممکن است این مصاحبه با انگیزه انتشار و با اهداف سیاسی، ضبط شده باشد!
مسئله دیگر نحوه انتشار آن در این شرایط خاص و حساس است که اقلا نشانگر فعالیت قدرتمند #نفوذیها در دل وزارت خارجه است!
🔻در این موارد دستگاههای امنیتی، خصوصا و مخصوصا شورای عالی امنیت ملی باید در اسرع وقت ورود کنند و ابعاد این مسئله که تبعات امنیتی و سیاسی و بینالمللی جبران ناپذیری برای ایران اسلامی دارد را به دقت و بدون تعارف بررسی فرمایند. که انشاءالله حتما همین هم خواهد شد.
#دستگاه_قضا هم وظیفه مجزایی دارد در #محاکمه فوری نفوذیها در هر رده و رتبهای که هستند و پاکسازی جواسیس بیگانه را به قوت و چنان گذشته پی خواهد گرفت. انشاءالله.
▫️ وجه دیگر مسئله ربط انتشار مصاحبه ظریف (که از آن به #ظریف_گیت یاد میکنیم) با مذاکرات وین و معامله با بایدن است.
تیم بایدن از ابتدای استقرار در کاخ سفید صراحتا اعلام کرده بود که قصد دارد بازگشت به برجام را به #برجام_منطقه_ای و #برجام_موشکی گره بزند و این معنا را برخی چهرههای پشت پرده دولت مانند #دیاکو_حسینی نیز تکرار کرده بودند!
حالا چرا نباید این اظهارات موهن که سرمایه مقاومت را در معرض مخاطره قرار داده را تکهای از پازل مذاکره با آمریکا تفسیر کنیم؟!
▫️جنبه مهم دیگر، تلاش گسترده محافل ضدانقلاب برای سرکوب #نهادهای_نظامی، خصوصا #سپاه با کلیدواژه #کاندیدای_نظامی است که در داخل نیز دنبال تفصیلا دنبال شد!
انتشار فایل جلسه محرمانه سپاه توسط #bbc و ساخت مستند #کودتای_خزنده که گفتمان تخریبی آن توسط #بیت_منتظری تأمین شده بود، تکهای از همین پازل و بلکه آتش تهیه اصلی آن بود که الحمدلله با هوشیاری نخبگان سیاسی و نهادهای نظامی و دیگران، با برخورد دقیق و بهنگام مواجه شد.
حالا فایل ظریف را باید تکه دوم از گفتمان تخریب سپاه پاسداران و گل سر سبد آن #حاج_قاسم_سلیمانی تلقی کرد که بعد از بیمصرف ماندن فایل موسوم به کودتای خزنده، اینبار از دریچهای دیگر زمینه تهاجم علیه محور مقاومت و نهادهای انقلابی را فراهم کرده است!
▫️وجه دیگر ماجرا به انتخابات۱۴۰۰ مربوط است و تلاش مذبوحانه جریان غربگرا برای #احیای_برجام و #امتداد_خط_سازش و #تکرار_اعتدال!
آنها حالا که بازی سیاسی را باخته میبینند، تلاش دارند تا با التهاب آفرینی و دوقطبی سازی، زیر میز بازی بزنند و زمینه فریب و انحراف افکار عمومی را فراهم آورند تا بلکه کاندیدای جریان سازش بتواند از صندوق رأی(ولو با درصد آرای پایین مانند روحانی) بیرون بیاید!
▫️مسئله مهم دیگر، تلاش ظریف برای #تطهیر خود در ماجرای برجام است؛ او مدام تلاش میکند خود را مسلوب الاراده نشان دهد و همه مسئولیت تصمیمات خسارتبار خود را به گردن #نظام و #رهبری بیاندازد و سهم خود را #صفر_درصد قلمداد میکند.
این رویه ظریف یادآور رویه و سیره #تقیزاده است که سالها بعد از افشای نقش خیانت بارش در ماجرای واگذاری نفت در عهد رضاخان، در تریبون مجلس خود را #آلت_فعل معرفی نمود و مدعی شد؛ «اگر من امضا نمیکردم کس دیگر این عمل را انجام میداد!» و «امضا نکردن من هیچ تغییری در آنچه واقع شد به وجود نمیآورد!»
🔶پی افزود
۱)در مصاحبه دیاکو حسینی، مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با #شفقنا(۲۴ آبان ۹۹)، رسما به ارتباط احیای برجام(بخوانید مذاکره مجدد با آمریکا) با مسائل منطقهای و موشکی تصریح کرده است!
مستندات مربوطه را در لینک ذیل ببینید؛
https://eitaa.com/rozaneebefarda/5769
۲) سیاهنمایی علیه #رزمندگان_اسلام و همچنین افشای اسرار نظام پیشتر در مورد آقای منتظری و بیت او، سابقه دارد؛ منتظری در سخنرانی سیاه ۲۲بهمن ۶۷ رسما علیه مجاهدتهای رزمندگان در دفاع مقدس سیاهنمایی کرد و خون به دل خانواده شهدا کرد. همچنین نامه محرمانه او به امام، در ۵ فرودین ۶۸ به طرز عجیبی سر از #bbc درآورد!
ماجرای #ظریف_گیت بسیار به ماجرای منتظری شبیه است❗️
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
کانال تحلیلی سیاسی صراط
👆
🔉احمد قدیری
💥پیرامون فایل صوتی ادعاهای فردی با نام مستعار #حکمت پیرامون مجموعه اقتصادی زیر نظر رهبری
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅درباره بزرگترین ارتش مخفی دنیا در ایران چه می دونید❓ارتشی که طی ده سال گذشته توسعه عجیبی داشته...
⛔️فقط ایرانی ها ببینند⛔️
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
#انتخابات_سرد_با_مشارکت_پایین #استراتژی_محافظهکاران
✍محمد صادق شهبازی
💥محافطهکاران هیچگاه در تاریخ انقلاب نتوانستهاند از مردم رای بگیرند، جز با حذف رقیب. چراکه حفظ وضع موجود برای هیچکس جذابیت ندارد. چاره را درچه میبینند؟
انتخابات سرد با مشارکت پایین. بهگونهای که فردی که بارها نتوانستند از صندوق بیرون بیاورند، بهقیمت خارج کردن مردم از صحنه، پیروز شود. توجیه اینکه یک دوره کارآمدی ایجاد میکنیم دورههای بعد مشارکت ایجاد میشود.
🔺️علاقهمندان نامزد دیگری هم میگویند مهم مشارکت نیست، مهم اینست رییسجمهور نزدیک بیست میلیون رای داشته باشد ولو مشارکت فقط بیستوچند میلیون باشد.
🔘غربگراها هم که بحرانسازی کردهاند، و جذابیتی برای بدنهشان ندارند و بازی برایشان جذابیت ندارد، دغدغه مشارکت ندارند.
⭕️برخی مسئولین هم نگرانند اگر مشارکت باشد و فضای انتخابات گرم باشد ممکن است کار از کنترل خارج شود. لذا بهدنبال محدود کردن انتخابها و گلخانهای کردن فضای انتخاباتند.
👇خیل بیرون ماندهها از دولت که در این هشت سال در نهادهای عمومی غیردولتی و فلان ستاد و بنیاد و قرارگاه و استان و نهاد عالی و... بودهاند با عجله میخواهند به دولت بروند بیآنکه زمینه مردمی اماده کنند یا برای آواربرداری از فاجعه هشتساله ایده و برنامه داشته و زمینهسازی کنند.
◀️همه منافع کوتاهمدت عمدتا جناحی را میبینند و از مسئله اهم و بلندمدت یعنی رشد مردم غافلند. میخواهند با دوپینگ و انتخابات کنترلشده و تکقطبی و از پیشمعلوم، زحمت کار مردمی را کم کنند و کمکاریها و کمبودها را از سر بگذارنند. متوجه نیستند اگر مردم صدای خود را در انتخابات پیدا نکنند، و به انتخابات و ماههای پس از آن برای تغییر دل نبندند، ممکن است نارضایتیها از ناکارامدیها تبدیل به اعتراضات شود.
🔔اگر دولت بعدی بدون فرایند طبیعی و فراهم کردن زمینهها و اقتضائات نارس سزارین شود، مردم را با خود نخواهد داشت بلکه از حل مشکلات هم ناتوان خواهد ماند.
⛔️بیرون کردن سلایق مختلف ازفرایند انتخابات اگر به ناهمراهی و غلیان اعتراضات در میان مدت نینجامد به همدلی هم نخواهد انجامید.
تمامکنندگی انتخابات برای منازعات سیاسی و خدمت به مردم در دورههای چهارساله را هم با بحران مواجه خواهد کرد.
✔️در نگاه انقلاب و رهبرانش این فرایند و رشد مردم و تلاش انقلابیها برای همراه کردن مردم اصالت دارد، حتی اگر این تلاش به شکست مقطعی بینجامد و مردم در کوتاهمدت انتخابهای درستی نکنند. اما در میانمدت و درازمدت به رشد جامعه خواهد انجامید و بهصورت طبیعی با تلاش واقعی و مردمی ماجرا را بهصورت طبیعی و نه نارس تغییر خواهد داد. جای دوپینگ ،رویهها را اصلاح کنید❗️
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
#جای_خالی_انصاف_و_مسئولیت_پذیری
✍محمد ایمانی
💥از لوازم انتقاد مشروع، "انصاف" و "مسئولیت پذیری" است. اگر در تشخیص و تحلیل به خطا رفتید و آن تحلیل، خسارت هایی را به دنبال داشت، قبل از هر چیز باید مسئولیت پذیر باشید.
♦️سیاست های غلط دولت روحانی به شهادت کارنامه خود، بالا ترین و اصلی ترین سهم را در زمینه تولید فقر داشت.
🔹تعطیلی اقتصاد به امید برجام، ترویج رانت، ترویج مدیریت اشرافی ، هشت برابر کردن تورم، افزایش ضریب جینی (شکاف طبقاتی) که در سال های 84 تا 90 در حال کاهش بود، دهن کجی به طبقات فرودست و خدمات مدیریت قبلی (مانند مسکن مهر) بدون ارائه جایگزین بهتر، و تباه کردن فرصت های همدلی با اصرار بر فربه کردن دوقطبی های جعلی، کارنامه دولتی است که برخی خواص، روی کار آمدن آن را "بهترین تقدیر و مصلحت" نامیدند!
https://b2n.ir/r25402
♦️این طیف از خواص، آدرس های نادرست و ناروا به مردم دادند و عملا کارمند ستاد های انتخاباتی مدیریت اشرافی غربگرا شدند؛ بی انصافی است که آنها همیشه از جمهوری اسلامی طلبکار باشند، اما یک بار صادقانه به مردم نگویند در پیچیدن برخی نسخه های سمی، اشتباه کردند.
🔹و بی انصافانه تر، آن است که هر جا هم ژست ندامت گرفتند، به جای انتساب خطا به خود، طوری حرف زدند که انقلاب و نظام متهم گردد و زبان دشمنان دراز شود❗️
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
846.3K
🔴 آیا منظور رهبری از اینکه گفتند اختیارات سایر قوا، قوای قضاییه و دستگاهها در مقابل اختیارات دولت کمی بیشتر از صفر است، مجوز و پالسی است برای ورود آقای #رئیسی به عرصه #انتخابات_1400؟
✅ داود_مدرسی_یان پاسخ میدهد
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
4_396157930728063134.pdf
694.3K
متن کامل دعای جوشن کبیر به همراه ترجمه فارسی
التماس دعا
#به_اشتراک_بگذارید
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
#پنج_معیار_برای_ارزیابی
#مذاکرات_وین
✍محمد ایمانی
💥مذاکرات وین، همچنان مبهم و غبار آلود است. چند موضوع مهم در اینجا وجود دارد:
1) کدام تحریم ها باید برداشته شود؟
2) تحریم ها لغو می شود، یا دوباره در بازی کلمات، نام "تعلیق" را "برداشتن تحریم" می گذارند؟
3) "یکجا" لغو می شود، یا مشمول مرور زمان می گردد؟
4) "تضمین های لازم" گرفته می شود یا به امضای طرف مقابل بسنده می کنند؟
5) تکلیف راستی آزمایی چه می شود؟
👇آقای عراقچی دیشب گفت:
"براساس توافقاتی که تا الان صوت گرفته، همه تحریمهای موضوعی و بخشی مانند بخش انرژی (نفت و گاز)، بانکی، خودرو و بنادر باید #برداشته_شود. با خارج شدن اکثریت نهادها و افراد از لیست تحریم، هم موافقت شده، اما دیگرانی هنوز به دلایل مختلف در فهرست هستند و لیست بلند بالایی است".
♦️تیم ما برای رسیدن به برجام، دو سال مذاکره کرد؛ اما شش سال بعد را مشغول مذاکره و عرق ریختن برای گرفتن همان حقوق حداقلی ایران در توافق بوده است! این، عبرت بزرگی است.
🔹این تیم، مشغول مذاکره برای برداشتن تحریم هایی است که بنابر اعلام چند باره آقای روحانی در فروردین و خرداد و تیر 94، همه آنها باید در دی ماه همان سال، یکجا لغو می شد؛ و هرگز نشد!
♦️فارغ از عملکرد دولت ترامپ، دولت اوباما هم به انواع ترفند ها، تعهداتش را زیر پا گذاشت؛ و تحریم های غیر هسته ای را هم به اجرا گذاشت که عملا انتفاع ایران از توافق را به "تقریبا هیچ" رساند. تحریم ها ویزا، آیسا، سیسادا و کاتسا، رگبار تحریم های دولتین آمریکا و کنگره علیه ایران است.
⚠️اکنون موضوع حیاتی این است که آیا دولت، به "لغو یکباره همه تحریم ها، به شکل قابل راستی آزمایی و پایدار" به عنوان شرط بازگشت به تعهدات پایبند است -که دست کم سه تا شش ماه زمان می برد- یا اولویتش، تکرار صحنه آرایی زمستان 94 با "تاریخ مصرف" کوتاه انتخاباتی است؟
♦️انتخابات مجلس دهم، قرار بود 7 اسفند 94 برگزار شود. تعهدات ایران، ظرف دو ماه، تا دی ماه 94 اجرایی شد و تازه "روز اجرای توافق" رسید. سفر های نمایشی هیئت های تجاری خارجی آغاز شد؛ چند قرار داد و تفاهم نامه امضا، و در باغ سبز های بسیاری نشان داده شد.
🤔طبق تصویر سازی ها، به نظر می رسید 150 میلیارد دلار پول بلوکه شده، به همراه 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی، وارد کشور خواهد شد!
قرارداد خرید 200 هواپیما و...!
اما 98 درصد این تصویر ها، دروغ بود. ائتلاف مدعیان اعتدال و اصلاحات با این دوپینگ تبلیغاتی و به قیمت فروش منافع ملی، اکثریت مجلس را قبضه کرد.
✔️مطابق عبرت های موجود، تنها قول و قراری معتبر است که؛ همه تحریم های مالی و بانکی و نفتی -با هر برچسبی- را یکجا لغو کند، تضمین معتبر داشته باشد و راستی آزمایی شود.
⛔️در غیر این صورت، کشور درست فردای انتخابات (28 خرداد)، گرفتار عهد شکنی و تشدید فشار ها خواهند شد.
#مذاکرات_وین
#کلاه_گشاد
#برجام_بی_فرجام
#فریب
#انتخابات1400
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
#پاسخ_های شنیدنی #رهبری به مواضع اخیر برخی افراد ،جریان ها با عقبه آنها ۱۴۰۰/۰۲/۱۲
1_ برخی هم حرفهایی میزنند که انگار قانون اساسی را قبول ندارند، خب وقتی فردی اعتقاد ندارد شایسته این کار نیست.
💥تحلیل
کسانی که قانون اساسی و اساس انقلاب را قبول ندارد حق ثبت نام ندارند پاسخ به امثال تاجزاده با اعوان و انصارش
💬 مصطفی تاجزاده
راه نجات کشور #اصلاحات_ساختاری است؛ پاسخگو، دورهای و انتخابیشدن رهبر و ادغام رهبری و ریاستجمهوری؛ خلع ید از سپاه در تمام عرصههای غیرنظامی؛ استقلال قاضی و دستگاه قضا؛ تاسیس شبکههای خصوصی صوتی/تصویری؛ آزادی اندیشه/بیان/قلم/مطبوعات/اطلاعرسانی؛ انتخابات آزاد.
2_ از برخی از مسئولان حرف هایی زده شده که مایه تعجب تاسف است/ نباید جوری حرف بزنیم که دشمن را شاد کنیم/ رسانه های دشمن این حرف ها را پخش کردند. بعضی از این حرف تکرار حرف های آمریکاست/ نیروی قدس بزرگترین عامل موثر از دیپلماسی انفعالی در غرب آسیاست/ سیاست خارجی در هیچ جای دنیا توسط وزارت خارجه تعیین نمیشود و مجامع بالادستی سیاستگذاری میکنند. وزارت خارجه مجری است
💥تحلیل
شهید سلیمانی راهرو راستین مولایش امیرالمؤمنین و جویای شهادت و از ارکان اصلی صدور و تثبیت تفکر انقلاب به غرب آسیا بود .
💬فایل صوتی اخیر "جوادظریف"
3_ برخی از افرادی که وارد انتخابات میشوند از ظرفیتهای کشور آگاه نیستند و بدون برنامه حرفهای فریبنده میزنند.
💥تحلیل
کسانی که داوطلب کاندیدای ریاست جمهوری 1400 هستند حرف ها و وعده های بدهند که منطبق با منطق جمهوری اسلامی ایران و واقعیت میدانی کشور باشد.
💬یکی از کاندیداهای احتمالی:
اگر رئیسجمهور شوم غنیسازی اورانیوم را به ۹۳ درصد خواهم رساند!
4_ خدشه وارد کردن به انتخابات و شورای نگهبان غلط است. از اول انقلاب تمام انتخاباتهای کشور سالم بوده است. ممکن است در گوشه و کناری تخلفی شود که گاهی اتفاق هم افتاده اما تاثیری در نتیجه انتخابات نداشته است. ما در مورد این تخلفات تحقیق جدی کردیم و مشخص شد که در نتیجه تاثیر نداشته است.
برخی انتخابات را فقط زمانی قبول میکنند که فرد مطلوبشان رای بیاورد و اگر رای نیاورد بقیه را محکوم کرده و گاهی مانند سال ۸۸ اغتشاش ایجاد میکنند.
💥تحلیل
تردید افکنان در خصوص صحت نتیجه انتخابات بدانند تمامی انتخابات از اول انقلاب تا کنون سالم برگزار شده
پاسخ به اظهارات اخیر برخی از افراد و جریانهای سیاسی کشور.
💬 محمد غرضی: در انتخابات دوره قبل رأی مرا عوضی خواندند!
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
#وزیر_خارجه_و_رئیس_جمهور_در #سیاست_خارجی_آمریکا_چقدر_نقش_دارند؟
✍️ علیرضا_فقیهی_راد
💥به دلیل نوع ساختار تصمیم گیری در سیاست خارجی آمریکا، رئیس جمهور و وزیر خارجه تام الاختیار نیستند و نهادهای رسمی و غیررسمی در آمریکا آنها را با محدودیت های زیادی مواجه می کند که از تغییرات ناگهانی و چرخش های بنیادین در سیاست خارجی جلوگیری میکند.
🔹ساختار پلورالیستی و تکثرگرایانه آمریکا موجب پذیرش اعمال نفوذ و قدرت نهادها و افراد مختلف رسمی و غیر رسمی در روند تصمیم گیری در سیاست خارجی آمریکا شده است. و هرچند ساختار تصمیم گیری غیرمتمرکز فدرال از نوع ریاستی و هموار کننده اختیارات ریاست جمهوری است اما چون ساختار آن براساس نظام تفکیک قوا و اصل بنیادی نظارت و توازن قرار دارد، تصمیم گیری یکجانبه قوه مجریه را با موانع زیادی روبرو کرده است.
🔴مدل فیلادلفیا در قانون اساسی آمریکا، با تفکیک قوا و وظایف نهادهای موثر در سیاست خارجی، تمرکز قدرت تصمیمگیری در سیاست خارجی را از نظر قانونی غیر ممکن کرده است.
⭐️نظام تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا براساس اصل نظارت و توازن میان ارکان مختلف قدرت در سطوح مختلف استوار است. بین افراد و نهادهای مختلف درون قوه مجریه اعم از رئیس جمهور تا وزیرامور خارجه،مشاور امنیت ملی تا سازمان سیا، بین قوه مجریه و کنگره ، بین حزب حاکم و رقیب، بین نهادهای رسمی و غیررسمی اعم از گروه های ذی نفع، رسانه ها، اتاق های فکر و افکار عمومی
👇رئیس جمهورو وزیر خارجه به تنهایی عامل اصلی تصمیم گیر در سیاست خارجی آمریکا نخواهند بود و نهادهای رسمی و غیررسمی دیگری در فرآیند تصمیم گیری در سیاست خارجی آمریکا نقش ایفا میکنند
🔻کنگره به عنوان یک نهاد فدرال از طریق نظارت بر قوه مجریه، کنترل بودجه، حق تایید صلاحیت مقام های سیاسی، حق اعلان جنگ و امثالهم قدرت قابل توجهی در فرآیند تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا دارا می باشد. کمیته های داخلی کنگره لوایح را بررسی و اعلام نظر می کنند. کمیته نیروهای مسلح در مجلس سنا و مجلس نمایندگان، کمیته روابط خارجی در سنا و کمیته امور خارجه در مجلس نمایندگان از جمله این کمیته ها می باشند. تمامی پیمان های دولتی با دیگر کشورها باید به تصویب دو سوم اعضای مجلس سنا برسد.هر نوع اعتبار و بودجه ای برای کمک به دیگر کشورها و بودجه وزارت امور خارجه و نمایندگان سیاسی آمریکا در دیگر کشورها باید به تصویب مجلس نمایندگان برسد. لذا کنگره به عنوان یکی از نهادهای رسمی در ساختار آمریکا نقش مهمی در تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا ایفا می کند و در موارد متعددی با استفاده از ابزارهای قانونی مانع از یکجانبه گری قوه مجریه میشود
☑️برای نمونه پس از جنگ جهانی اول رئیس جمهور وقت آمریکا وودرو ویلسون پیشنهاد تاسیس جامعه ملل را داد که در پی کنفرانس ورسای پاریس، نهایتا جامعه ملل در 1920 تاسیس شد. اما با اینکه پیشنهاد تشکیل جامعه ملل را رئیس جمهور آمریکا داده بود، به دلیل مخالفت مجلس سنا با الحاق آمریکا به جامعه ملل، آمریکا هیچگاه به آن نپیوست
🔘از طرفی نهادهای غیر رسمی شامل احزاب سیاسی، اتاق های فکر، گروه های ذی نفع، رسانه ها و افکار عمومی بصورت غیرمستقیم از طریق فشار افکار عمومی، حمایت های مالی، تولید اندیشه و برنامه، معرفی افراد نخبه برای جایگاه های مختلف در ارکان تصمیم گیری و...در روند تصمیم گیری سیاست خارجی به اعمال نفوذ می پردازند تا جاییکه گاهی بدون جلب نظر آنها تصمیم گیری در سیاست خارجی با بن بست مواجه میشود
🔹لذا فرایند تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا مبتنی بر تفکیک قوا و اصل بنیادین نظارت و توازن قرار دارد و ساختار و کارگزار بطور متقابل یکدیگر را متاثر می کنند. به نحوی که هرکدام بدون تاثیر از دیگری توان اعمال قدرت یکجانبه ندارد و بصورت رفت و برگشتی میان ساختار و کارگزار تصمیم گیری های سیاست خارجی آمریکا ایجاد میشود
✔️نهایتا اینکه همانطور که رهبرانقلاب فرمودند:
«سیاست خارجی در هیچ جای دنیا در وزارت خارجه تعیین نمیشود. در همه جای دنیا مربوط به مجامع بالادستی و مسئولین عالی رتبه هستند که تعیین میکنند. البته وزارتخارجه هم مشارکت دارد.»
در نمونه موردی آمریکا نیز شاهد هستیم سیاست خارجه حتی در اختیار کامل رئیس جمهور هم نیست چه برسد به شخص وزیر امور خارجه و این امری بدیهی و منطبق بر منطق حکمرانی است.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
⬛️فرا رسیدن ایام #شهادت حضرت #امیر_المومنین_علیه_السلام
را تسلیت عرض می کنیم .
✔️پاسخ به چند شبهه و پرسش پیرامون #شهادت حضرت علی علیه السلام ؛
1⃣کانال های ضد دین می گویند علی علیه السلام در محراب مسجد و در حال نماز شهید نشدند و این که ایشان در آن حالت جمله « فزت و رب الکعبه » را به زبان آوردند دروغ است و هیچ کدام در منابع تاریخی نیامده است ؛پاسخ چیست؟
⬛️https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/963
2⃣آیا به راستی مرغابیان هنگام خروج حضرت علی به مسجد شروع به صیحه زدن کردند؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/967
3⃣کانال های وهابی می گویند چرا برای شهادت حضرت علی سیاه می پوشید؟پیراهن سیاه لباس فرعونیان است ❕پاسخ چیست؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/968
4⃣آیا براستی آنچه وهابیت می گویند راست است که ابن ملجم مجتهد بوده و در اجتهادش خطا کرده است و یک ثواب می برد ❕قاتل حضرت علی در منابع شیعه و سنی چگونه معرفی شده است؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/969
5⃣آیا راست است که حضرت علی ابن ملجم را در شب ضربت خوردن از او برای نماز بیدار کردند؟ آیا صحت تاریخی دارد یا شایعه است؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3310
6⃣آیا حضرت علی می دانست که اگر به مسجد برود کشته می شود؟ با این وجود چرا به مسجد رفت؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3308
7⃣چرا حضرت علی در شب نوزدهم که شب قدر است در منزل ماندند و برای عبادت به مسجد نرفتند؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3444
8⃣کانال های وهابی می گویند قبر حضرت علی در نجف نیست و قبر کنونی که در نجف است متعلق به مغیره بن شعبه است ❕پاسخ چیست ؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3173
9⃣آیا کشته شدن حضرت علی علیه السلام اتفاقی عادی بوده است؟ پس از شهادت حضرت علی چه اتفاقات خارق العاده ای در عالم افتاد ؟
⬛️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3450
🔟آیا راست است که می گویند ابن ملجم را آتش زدند و این که حضرت علی علیه السلام دستور به حسن معاشرت با او را دادند دروغ است؟
⬛️https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2720
1⃣1⃣آیا واقعیت دارد که عایشه وقتی خبر شهادت حضرت علی را شنید شادی کرد؟
⬛️https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3451
2⃣1⃣چرا امام حسن علیه السلام ابن ملجم را نبخشید ❗️مگر امام علی توصیه به بخشش قاتل خودش نکرده بود؟ چرا امام حسن بر خلاف وصیت امام علی رفتار کرد؟
⬛️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1157
3⃣1⃣آیا میدانید مزار شریف کجاست ؟ بله در افغانستان است سؤال دوم چرا اسم مزار شریف را بر این شهر گذاشتهاند؟ چون علی ابن ابیطالب در آنجا دفن شده است. لذا به مزار ایشان مزار شریف میگویند و اسم این شهر را به همین نام قرار دادند ❗️
⬛️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3723
4⃣1⃣«ابن ملجم مرادی» یک سردار ایرانی به نام بهمن جازویه اهل رامهرمز بوده که اسیر شده بود و با قتل حضرت علی (ع) انتقام حمله تازیها را گرفت. در ضمن وقت نماز از پشت سر ضربه نزد، بلکه در یک جنگ تن به تن در مسجد غالب شد و ...؟!
⬛️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2117
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
#میدان_و_دیپلماسی_هر_دو_مجری
✍عبدالله گنجی
💥سخنان صریح مقام معظم رهبری درباره نقش و جایگاه وزارت خارجه در تعیین سیاست خارجی کشور باعث شد برخی مغرضین یا سادهاندیشان گمان کنند قطب دیگری که در سخنان وزیر خارجه برجسته بود (میدان) شأن برتری دارد یا در تبعیت از مرکز سیاستگذاری نظام مبراست.
حال آنکه همان مرکزی که برای سیاست خارجی به روش دیپلماتیک تصمیمسازی یا تصمیمگیری میکند برای نیروی قدس نیز همین وظیفه را برعهده دارد.
🔻 همانگونه که رهبری فرمودند وزارت خارجه در تصمیمات شریک است و به شیوه خود نیز سیاستها را اجرا میکند. این شریک بودن عیناً برای رهبران میدانی در منطقه نیز صدق میکند.
🔘یعنی همانطور که ظریف در شورای عالی امنیت ملی نظرات خود را درباره موضوع مورد بحث ارائه میکند، فرماندهان نظامی نیز همین کار را انجام میدهند و تصمیم جمعی سهم و نقش و جهت هر یک را معلوم میکند.
تصمیمات شورای امنیت ملی دقیقاً حیطه هر یک و تقاطعهای هماهنگی هر یک را نیز روشن میکند. مثلاً در عراق مجری کیست؟ از دوگانگی چطور باید بر حذر بود؟
👇بدون تردید شأن و جایگاه نیروی قدس یا نیروهای مسلح ادراکسازی برای طرف مقابل برای امتیازگیری سر میز مذاکره است. قدرتی که دیپلماسی بر آن سوار میشود زبان نیست. زبان روش و تاکتیکها را دنبال میکند، اما برگ برندهای که دیپلمات در جیب خود سر میز مذاکره دارد امتیازی است که طرف مقابل به دنبال آن است یا تهدیدی است که طرف مقابل درصدد رفع آن است. اما روش در اختیار هر دو است. شکل اجرا در اختیار دیپلمات یا فرمانده است. مثلاً سیاست این است که شهر بوکمال آزاد شود. چگونه و با چه استعدادی؟ چه آرایشی؟ اینها به فرمانده میدان واگذار شده است. سیاست فقط اصل آزادسازی است. در دیپلماسی نیز همین است. مثلاً تصمیم نظام این است که ما برای گشایش اقتصادی یا تعدیل فشار دشمن بر معیشت مردم، بخشی از هستهای را تعلیق کنیم تا به آن نتیجه برسیم. حال این دیپلمات است که کدام بخش را در اولویت معامله قرار دهد، کدام بخش تحریم را زودتر حل میکند؟ چه التزامی برای انجام تعهدات دوطرف پیشبینی میکند؟
🔴بدون تردید نسبت این دو مجموعه نسبت توپخانه و نیروی پیاده است. توپخانه آتش تهیه سنگین میریزد تا انسجام دشمن را به هم بریزد، بعداً نیروی پیاده وارد عملیات میشود و امتیاز میگیرد. پس میدان آتش دیپلماسی را به جلو میبرد.
⚡️ به طور مثال بعد از شهادت حجاج ایرانی در چهار، پنج سال پیش رهبری در چالوس تهدید کردند و دیپلماسی به نتیجه رسید.
⚡️در مثالی دیگر آذربایجان ابتدا سرزمینهای خود را پس گرفت سپس سر میز مذاکره ارمنستان را مغلوب کرد.
⚡️یا آوردههای قطعنامه ۵۹۸ برای ما بهخاطر پیروزیهای چشمگیر و تخلیه خاک ایران در دوران دفاع بود. یا اخم نظامی به فلان کشور حاشیه خلیجفارس امتیازی را سر میز مذاکره عاید میکند.👇
در مصاحبه افشا شده وزیر خارجه برخلاف عنوانی که وی برای صحبت در این بخش انتخاب کرد که: «دیپلماسی در خدمت میدان بود، اما عکس آن را نتوانستیم» محتوای سخنانش برعکس است و فهرستی از کمکهای سردار شهید به دیپلماسی را برمیشمارند که ۱۸۰ درجه در تضاد با ادعای مصاحبه بود.
☑️ ظریف مذاکره در افغانستان و نتیجهبخش بودن آن را مدیون شهید سلیمانی میداند.
☑️مذاکره درباره عراق در ۲۰۰۱ را مدیون حاج قاسم میداند و
☑️طرح خود برای یمن را مورد پذیرش صددرصدی حاج قاسم اعلام و در ادامه اعتراف میکند که نتوانسته طرح خود را از طریق جان کری به سعودیها بقبولاند.
🎯بدون تردید اگر سردار شهید اکنون زنده بود نمیآمد جواب ظریف را بدهد بلکه او را نصیحت و موعظه میکرد.
🔻برای نمونه او برای حفظ جایگاه دیپلماسی نامه رئیس سازمان سیا را از نماینده عمان تحویل نگرفت یعنی بروید تحویل دیپلماتها بدهید.
اما اگر حاجقاسم میخواست کمکارهای دیپلماسی را برشمارد آیا دستش خالی بود؟
تقسیم کار و یککاسه کردن مجری مأموریتها و سیاستهای نظام در منطقه تصمیم بسیار درستی است و اگر نه دوگانگی طرفهای مقابل را سردرگم میکرد.
این نقطه قوت نظام در سیاستگذاری را نباید به ضعف تبدیل کرد یا با تعصب صنفی به آن نگریست.
تصویر سردار سلیمانی در افکار عمومی ما و به قول ظریف در حوزه تبلیغی – رسانه یک فرمانده جنگی است- که البته بود –، اما بیش از ۵۰ درصد مأموریت حاج قاسم – که قدرتمندانه هم ظاهر میشد- دیپلماسی بود.
👇چه کسی از سال ۲۰۰۳ در کنار مردم عراق تا کنون مانع تسلط امریکاییها در عراق بود؟
چرا امریکاییها بعد از صدام نتوانستند با دموکراسی مدعایی خود در عراق دولتسازی کنند؟
کدام دیپلماسی یا گفتمان، دوستان انقلاب اسلامی در عراق را با رأی مردم این کشور بر کرسی ساقط شده صدام نشاند؟
✔️اما فرق میدان با دیپلماسی این است که دیپلمات بعضاً برمیگردد و میگوید «نمیشود»، اما در میدان این به ندرت اتفاق میافتد و «نشد» را «شد» میکنند.
⭐️پیشبینی زمان سقوط دولت سوریه و دمشق توسط حاج قاسم به نظام ارائه شد، اما سیاست و فرمان این بود که نباید چنین شود و با موفقیت به اجرا درمیآید.
⭐️یا مثلاً وقتی امام میگوید: «حصر آبادان باید شکسته شود»، باید شکسته شود.
اینکه نمیشود، به ندرت شنیده میشود.
بدون تردید ترکیب دیپلماسی و میدان در عراق باعث شد امریکاییها آنقدر برای کنار ما قرارگرفتن (در مبارزه با داعش) التماس کنند.
اگر قدرت میدان نبود چنین مطالبهای نداشتند.
دیپلماسی و قدرت قابل تفکیک نیستند.
قدرتهای بزرگ با کشورهای ضعیف برای رسیدن به مطامع و منافع خود مذاکره نمیکنند، انگشت اشارهشان باید دنبال شود.
🔻مگر در بحرین، امارات و عربستان در رابطه با صهیونیستها اینگونه نبود؟
✔️اینکه دشمن روش دیپلماتیک را با ما انتخاب میکند و شش کشور دو سال با ما مینشینند به خاطر قدرت ایمانی و نظامی ماست وگرنه سخن گفتن به تنهایی سرمیز مذاکره به جایی نخواهد رسید و از خوردن یک فنجان چایی و عکس یادگاری عبور نخواهد کرد.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
#پیامی_به_مدافعان_حاج_قاسم
✍محمد صادق کوشکی
💥برادران و خواهران عزیزی که چند روز اخیر، در دفاع از حاج قاسم سنگ تمام گذاشتید و قاطعانه پاسخ ظریف را دادید...
🔹این روزها «سردار شهید» چشم انتظار هوشیاری و عملکرد انقلابی شماست! شمایی که باید راه حاج قاسم را در یاری و سربازی رهبر انقلاب ادامه دهید و اجازه بر زمین ماندن خواسته های ایشان را ندهید.
⚠️مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده باید از فرصت مذاکرات وین برای بازگشت آمریکا به برجام استفاده کرد و این همان ماموریتی است که « روحانی» برای انجامش سنگ تمام گذاشته است.
دوستان عزیز! یادتان هست شروط ٩ گانه رهبر انقلاب برای قبول برجام چگونه زیر پا گذاشته شد؟
امروز هم روحانی و عراقچی با نادیده گرفتن دستور صریح رهبر انقلاب، تصمیم گرفته اند به هر قیمتی مذاکرات وین را به نتیجه برسانند تا آمریکا به برجام برگردد.
⛔️بازگشت آمریکا به برجام یعنی تعطیلی دوباره غنی سازی ٢٠ و ۶٠ درصد، یعنی نابودي مجدد توان هسته ای، یعنی پذیرش دوباره محدودیتهای دائمی برای فعالیتهای هستهای، یعنی بازگشت مجدد جاسوسان آمریکا و اسرائیل در لباس بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تاسیسات هسته ای کشور و بسته شدن زنجیر برجام بر دست و پای دولت و رئیس جمهور آینده!
✅خروج آمریکا از برجام در زمان ترامپ، بهترین فرصت را برای رهایی ایران از قید و بندهای وحشتناک برجام فراهم کرده و دولت آینده با تکیه بر همین فرصت و بدون هزینه قادر به خروج از برجام خواهد بود.
⛔️اتحادیه اروپا برای سوزاندن این فرصت، با راه اندازی مذاکرات وین، زمینه را برای برگشتن آمریکا به برجام مهیا کرده و با کمال تاسف روحانی هم برای تحقق این هدف ( بازگشت آمریکا به برجام) تمام تلاش خود را بکار گرفته و حتی شورای عالی امنیت ملی را هم دور زده است.
✳️ سربازان و دوستداران حاج قاسم! فرمانده محبوب شما برای اجرای دستورات رهبر انقلاب تمام توانش را بکار می گرفت و از دادن جان نیز ابایی نداشت.
امروز هم نوبت شماست. روحانی عملا چهار چوب اعلامی رهبری درباره مذاکرات وین را زیر پا گذاشته و برای پیشبرد برنامه های «لندن» در مذاکرات وین، سنگ تمام گذاشته و این شمایید که باید مانع از تکرار ماجرای تلخ پذیرش برجام شوید.
🔔 عزیزان! مجلس تعطیل است و شورای امنیت ملی هم دور خورده است. برای اجرای دستور رهبر انقلاب درباره مذاکرات وین، منتظر هیچ مقام یا نهادی نباشید. سکوت و انفعال شما باعث بازگشت آمریکا به برجام خواهد شد و این یعنی بستن بالهای ج. ا. ا برای پرواز و زندانی شدن آن در قفس برجام.
⚠️ بزرگواران! دلخوش نباشید که رئیس جمهور انقلابی آینده، مشکل برجام را حل کند، چرا که بازگشت آمریکا به برجام چنان شرایطی را ایجاد خواهد کرد که حتی جناب «مالک اشتر» هم توان، غلبه بر آن شرایط را نخواهد داشت.
✅مدافعان حاج قاسم! فرمانده شهیدتان برای برزمین نماندن اوامر رهبری در خصوص مذاکرات وین چشم به شما دوخته و نگران آینده نظام و انقلاب است.
با همان قدرت و غیرتی که از شخصیت حاج قاسم دفاع کردید از میراث او دفاع کنید و نگذارید « روحانی» موفق شود برای «چندمین بار» اوامر«ولی فقیه» را زیرپا بگذارد.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
#به_بهانهی_تصویب
#هفت_منطقه_آزاد_جدید_در_مجمع
✍سید یاسر جبرائیلی
💥چند ماه پیش که به سیستان و بلوچستان رفته بودم، سری هم به منطقه آزاد چابهار زدم. در یکی از خانههای کپری از یکی از ساکنان سوال کردم که چرا اینجا زندگی میکنید؟
گفت اهل فلان منطقه هستیم. آنجا کشاورزی داشتیم. با وقوع خشکسالی اینجا دنبال کار آمدیم. پرایدی خریده بود و مسافرکشی میکرد و زن و فرزندش در آن مخروبه با آن وضع... سوال کردم که اگر شرایط در منطقه خودتان برای کار فراهم شود برمیگردید. با سوال جوابم را داد.
گفت این زمینی که در آن خانه ساختهایم چه میشود⁉️
متوجه شدم به امید اینکه زمینی که تصاحب کردهاند، در منطقه آزاد قرار خواهد گرفت و بهایی پیدا خواهد کرد، آن زندگی را انتخاب کرده است.
🔻چند روز پیش نماینده شهرمان زنگ زد. گفت شنیدهایم در مجمع تو با منطقه آزاد شدن منطقه مخالفی و به ما گفتهاند تو را خاموش کنیم تا راه باز شود. استدلال کردم.
⛔️ گفتم من از همه دستگاهها درباره مناطق آزاد گزارش گرفتهام. تیمهای ارزیابی به مناطق آزاد فرستادهام. یک گزارش مثبت از اینکه این مناطق به اقتصاد کشور کمکی کرده باشند ندارم. دروازه واردات و قاچاق شدهاند. نسبت سرمایهگذاری خارجی در منطقه مادر نسبت به مناطق آزاد بیشتر است. تراز تجاری اکثر این مناطق منفی است. با فروش زمین و تعرفه واردات هزینههایش تامین میشود...
⚠️ نگذاشت حرفم تمام شود. گفت اینجا مردم محرومند. اگر منطقه آزاد شود زمینهایشان گران میشود. یاد چابهار افتادم...
✔️اقتصاد ایران از توسعه کمی مناطق آزاد نه تنها نفعی نبرده، بلکه زیان فراوان دیده است. سال گذشته از طرف مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام، یک اظهار نظر کارشناسی منتشر و اعلام کردیم که هدف بند ۱۱ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، توسعه کمی این مناطق نیست، بلکه هدف سیاستگذار، توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژه صنعتی موجود، در راستای «انتقال فناوریهای پیشرفته»، «گسترش و تسهیل تولید»، «صادرات کالا و خدمات» و «تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج» بوده است.
🤔همیشه با شعار مقابله با تحریمها و ایجاد فرصت و حلوا حلوا کردن، مناطق آزاد جدید ایجاد شده و فرجام آن پیش چشم ماست.
🔻از تصویب هفت منطقه آزاد جدید در مجمع تشخیص به شدت متاثر شدم. متاسفم که به جلسات مربوطه راه نیافتم تا بتوانم اثری بگذارم. کاش به جای تصویب این مناطق جدید و توصیه به اصلاح قانون مناطق آزاد، لااقل بررسی موضوع به اصلاح قانون فعلی مشروط میشد...
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
#روایت_الاخبار_لبنان_از
#مذاکرات_ایران_و_عربستان_در_بغداد
✍اخبار سوریه
💥عربستان برای برگزاری دور دوم مذاکرات با ایران عجله دارد و چه بسا مهمترین دلیل این تغییر سیاست سعودیها، تصمیم دولت بایدن برای کاهش فشارهای سخت بر ایران در منطقه خاورمیانه است. طبق اطلاعاتی که به الاخبار رسیده، پیشنهادهایی که سعودیها در جریان مذاکرات بغداد ارائه داده اند، حاکی از تحول بزرگی در سیاست آنهاست که مهمترین بخش آن، توقف قطار عادی سازی با اسرائیل است. اما با این وجود، همچنان نوعی نگرانی بویژه در تهران دیده میشود، چرا که اختلافات، رسیدن روابط ایران و عربستان به یک مرحله عادی با این سرعت و سهولت را دشوار میکند.
👇اگر سعودیها در آنچه طی مذاکرات بغداد اعلام کردند، جدی باشند، بدان معناست که منطقه در نزدیکی بزرگترین نقطه عطف در سیاست سعودی قرار دارد. براساس گزارش منابع اگاه، سعودیها به ایرانیها تاکید کرده اند که قصد عادی سازی با اسرائیل را ندارند، علاوه بر اینکه نگرانی خود در مورد احتمال کنترل بن سلمان توسط آمریکاییها را نیز به ایران انتقال داده اند. بنابراین، بن سلمان چارهای جز گشایش در روابط با ایران برای خلاصی از تنگنایی که در آن گرفتار شده، نمیبیند، چرا که، ولی عهد سعودی قانع شده که کلید خروج وی از بحران فعلی اش در دست تهران است و قصد دارد با این دستاورد، محبوبیت خود در بین ملت سعودی را بازیابد و مشروعیت و تایید خاندان حاکم را به دست آورد، که البته به نظر میرسد هرگز به او اعطا نمیشود.
🔺منابع آگاه از گفتگوهای سعودی ایرانی در بغداد به الاخبار گفتند که طرف سعودی به ایرانیها تاکید کرده عربستان سعودی نه تنها به دنبال عادی سازی با اسرائیل نیست، بلکه در صدد گشودن صفحه تازهای از روابط با تهران است. به گفته این منابع، سعودیها اساسا خواستار توقف حملات پهپادی و موشکی انصارالله به اهداف سعودی شدند، حملاتی که در پاسخ به محاصره یمن انجام میشود و در این بین، عربستان همچنین برای قبول نقش انصارالله در حکومت یمن هم اعلام امادگی کردند، اما ایرانیها تصریح کرده اند که این مساله کاملا به انصارالله مربوط است و آنها در این مورد تصمیم میگیرند.
🔴ظاهرا هیئت سعودی حاضر در بغداد به این موضوع هم اشاره کرده که برخلاف تصورات، بن سلمان وهابی نیست و از شیعیان کراهت ندارد. منابع آگاه الاخبار میافزایند که ایرانیها حالا متوجه شده اند آمریکاییها قصد مهار و کنترل بن سلمان را دارند و زمانی که این مساله را کاملا بپذیرند، خود ابتکار عمل را در دست میگیرند. از این رو، بن سلمان تمایل زیادی به حل مشکلات با تهران به صورت دو جانبه دارد و پیش بینی میشود که دور بعدی مذاکرات، خیلی زود برگزار شود، چرا که سعودیها عجله زیادی برای رسیدن به راه حلی با ایران دارند.👇
به نظر میرسد یکی از دلایل شتاب عربستان برای داشتن مذاکره دوبارهای با ایران، بازگشت ایالات متحده به مذاکرات هستهای با ایران است، بویژه آنکه روز به روز روشنتر میشود که هدف از این مذاکرات، احیای استراتژی آمریکا برای تغییر تمرکز آن از خاورمیانه به نقاط دیگری است.
🔺عملا دولت جدید آمریکا اجرای استراتژی تغییر تمرکز خود از خاورمیانه به مناطق دیگر را شروع کرده و احتمالا پس از ایجاد روزنهای در مذاکرات وین، به این روند شتاب بیشتری میدهد، به این دلیل که خروج از افغانستان و توقف جنگ با داعش و القاعده، نیاز به پایگاههای آمریکایی در خلیج فارس را کاهش میدهد، آنچه که در ابتدای ماه گذشته در زمان اعلام پایان مأموریت نیروهای آمریکایی در کویت، پس از سالها مشارکت در اداره جنگ با داعش، شروع شد.
👇بن سلمان به گزینه اسرائیل فکر کرده و در تلاش بوده اولویتهای آمریکا را تغییر دهد، از این رو امارات، بحرین، مغرب و سودان را تشویق به عادی سازی با تل آویو نمود، اما دریافت که در شرایط جدید، خود اسرائیل هم به دنبال حامی بوده و تلاش بی نتیجهای را برای قانع کردن واشنگتن در مورد عدم بازگشت به توافق هستهای با ایران داشته است. به این ترتیب، مذاکرات با ایران به گزینهای کم هزینهتر و مفیدتر برای سعودیها تبدیل شده است، در حالی که چند سال قبل، این مساله کاملا بعید بود.
🔘اما حالا کار به جایی رسیده است که موفقیت در مذاکرات با ایران، میتواند مشروعیت را برای بن سلمان به ارمغان بیاورد، چرا که در داخل عربستان، مشروعیت، ولی عهد رو به زوال است و این کشور پس از ولایت عهدی بن سلمان شرایط بسیار بدی را بخصوص در سطح اقتصادی تجربه میکند، هر چند که وی در جریان مصاحبه اخیر خود تلاش کرد امار و ارقام را خوب نشان دهد و در واقع باید گفت، ولی عهد سعودی هیچ پیشرفتی برای دریافت تاییدیه خاندان حاکم نداشته و طوری به نظر میرسد که گویا در آغاز راه است، همانطور که مخالفان را به صورت غیر مستقیم تهدید به قتل میکند.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat