اقتصاد_تحریم از جدیدترین ادبیات ورودی به علوم اقتصادی در قرن اخیر است که در دانشگاه های دنیا تدریس می شود. رستم قاسمی درس خوانده هیچ کدام از این دانشگاه ها نبود اما در زمان حضورش در وزارت نفت، با نبوغی که داشت، راه های تنفسی اقتصاد ایران را در برابر تحریم ها باز گذاشت.
زنگنه این را خوب می داند...
روحش قرین رحمت خداوند باشد.
@tahlilrahbordi
هدایت شده از امیدها و دغدغهها-عزیز غضنفری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اوج ابتذال یک رسانه یعنی اینکه بگوید همکاری عربستان سعودی با چین خوب است و آن را ابتکار عمل جهان عرب بداند و از آن سو وقتی ایران و چین به سمت توافق راهبردی حرکت میکنند میگویند بد است و تا میتوانند به تخطئه این همکاری دست میزنند!
این وسط اما #سعودی_اینترنشنال با این تناقضها و دروغهای آشکار چکار باید بکند که به مخاطب ثابت کند که رسانه نیست، بلکه یک #پروژه_امنیتی است؛ پروژهای که برای ویران سازی و تجزیه ایران طراحی شده است.
@ghazanfari58
🎦لینک کانال تحلیل راهبردی در اینستاگرام
@tahlilrahbordi1
https://instagram.com/stories/tahlilrahbordi1/2989639796313496523?utm_source=ig_story_item_share&igshid=OTRmMjhlYjM=
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✴️علی دایی بدون رتوش...
🔹پاسخ استاد الهی قمشه ای...
@tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پابلو اسکوبارهای ایرانی
🔹در روز مرگ پابلو اسکوبار قاچاقچی معروف کوکائین که به انجام جنایت بار ترین اقدامات و تروریسم بی سابقه در کلمبیا مشهور است، مادرش گفت: پسرم آدم خوبی بود!
🔹حالا BBC و...که با ایجاد چرخه خشونت، شرور های بالقوه را تبدیل به تروریستهای بالفعل کردند، با فیلمهای مادران معدومین ترحم میخرند!
🆔 @tahlilrahbordi
⚠️شاخص قدرت خرید، در مارپیچ دستمزد_ تورم
📝علی محمدی
🔶رونق و رفاه اقتصادی در گرو تعادل بخشی به نظام عرضه و تقاضا است. در واقع برای نیل به یک رفاه پایدار، باید پویایی نظام تولید و مصرف را حفظ کرد. زمانی که مردم توان خریدشان را از دست میدهند، رابطه تعادلی از سوی تقاضا بهم خواهد ریخت و درنتیجه بخش دیگر، یعنی عرضه را نیز با مشکل روبهرو خواهد کرد، مشکلی که درنهایت به رکود اقتصادی منجر خواهد شد. در دهه نود بخصوص از سال ۹۷ به شدت از قدرت خرید مردم کاسته شده است. به نظر می رسد علارغم اقدامات مثبتی که دولت سیزدهم انجام داده، همچنان به دلیل تورم بالا، قدرت خرید مردم در حال کاهش می باشد. از این منظر افزایش قدرت خرید مردم مستلزم اقداماتی اساسی و فنی در دو حوزه است.
1⃣_دولت در اولین اقدام باید تورم را کنترل و تثبیت نماید. آمارها مبنی بر کاهش تورم از ۵۹ درصد در تابستان گذشته به ۴۳ درصد در تابستان امسال ، اگر چه امیدوار کننده می باشد اما کافی نیست. با وجود برخی اقدامات مثبت دولت در سیاست های پولی و مالی، وضعیت تعدادی از نماگرهایی که در نهایت اثرشان بر تورم تعلق می گیرد و دورنمایی از سطح قیمت ها در ماه های آینده را برای ما ترسیم می کنند، چندان مناسب نیست. جنس تورم در کشور ما بیشتر از جنس عرضه، یعنی نظام تولید است. بنگاههای تولیدی باید رشد کنند. اما افزایش مداوم نرخ ارز، منجر به بی ثباتی، کاهش سرمایه گزاری، افزایش سفته بازی و ... می شود که در نهایت با کاهش اشتغال و افزایش سطح عمومی قیمت ها، اثر منفی بر وضعیت رفاه و توان خرید مردم می گزارد.
2⃣_ افزایش دستمزد و حقوق های اقشار کم درآمد مثل کارگران و کارمندان، اقدامی درست از سوی دولت بود که می تواند منجر به افزایش قدرت خرید مردم شود. اما در این بین اگر دولت نتواند تورم و ریشه های آن را کاهش دهد، اقتصاد دچار مارپیچ تورم_دستمزد خواهد شد. به این معنا که افزایش درآمدها اثر خود را از دست می دهد. بحث دیگر اجرای حذف ارز ترجیحی است که قرار بود ماحصل آن ارتقای قدرت خرید مردم باشد. ادامه پرداخت یارانه ها به شکل فعلی و اجرای این قانون، در سایه افزایش روز افزون نرخ ارز، تمام اقدامات و اهداف دولت را از بین خواهد برد.
@tahlilrahbordi
♨️ دستورالعمل سوریه سازی ایران رسید
🔹 ظاهرا پروژه سوریه سازی و تجزیه طلبی روز به روز نمایان تر می شود و می توان راحت تر آن را دید و تحلیل نمود. روز دوشنبه ابراهیم الاصیل یکی از اعضای اتاق فکر جنگ سوریه که در حال حاضر در آمریکا سکونت دارد با نوشتن یک یادداشت با عنوان «انتقال تجربیات انقلاب سوریه به ایران» نسخه بهروز شده ویرانسازی را برای لیدرهای اغتشاشات ارسال کرد. در بخشی از این دستورالعمل آمده است:
🔹 «در دام این موضوع که وضعیت ایران با سوریه متفاوت است نباید افتاد! رهبران جامعه مدنی (آشوب) باید برای آن آماده شوند. برنامه جایگزین ما چیست؟ آیا ما آنقدر بر پیروزی تمرکز میکنیم که برای سناریوهای دیگر آماده میشویم؟ (جنگ داخلی) اگر این موج کاملاً محو شود (آشوبهای محلی) چه خواهیم کرد؟ برای همه نقشی وجود دارد. راههایی برای سازماندهی حامیان بیابید، حامیان خاموش را فعال کنید و حامیان دولتی را غیرفعال کنید (ترور). راههایی برای پیوستن افراد بر اساس سطح ریسکی که مایل به پذیرش هستند ایجاد کنید، درها را نبندید!»
🆔 @tahlilrahbordi
⁉️ از هزار اشرف منافقین چه می دانیم؟ / چهره های سفید با بک گراند سیاه
📝 یعقوب ربیعی
🔹 یکی از شعارهای قدیمی منافقین "هزار اشرف می سازیم" هست که از شیوه شبکه سازی انقلابیون آمریکای جنوبی مانند چگوارا کپی شده است. برای تحقق این شعار در سال های گذشته، سازمان منافقین اقدام به ساخت گروه های کوچک سمپاتی موسوم به "کانون های شورشی" زد. اما به علت بدنامی منافقین، این گروه ها هیچ وقت نتوانستند موفق عمل کنند. رویکرد جدید منافقین در اغتشاشات اخیر استفاده از چهره ها و گروه های سفید بود.
🔹 شکل گیری گروه های موسوم به " جوانان محلات " و استفاده از چهره های سفیدی مانند حامد اسماعیلیون را باید یک بازسازی از چهره کریه سازمان منافقین دانست. به عبارتی این کار را باید ریبرند کردن (rebrand) منافقین دانست. این باعث می شود که کسانی که در این گروه ها عضو شده اند ندانند بازیچه گروهک تروریستی ای مانند منافقین شده اند.
🔹 البته این رویکرد در سلطنت طلبان هم با استفاده از گروه هایی مانند فَرَشگرد پیاده سازی شد که در آینده به آن خواهیم پرداخت. آنچه اهمیت دارد معرفی این گروهها و روشن کردن ماهیت آنها برای جامعه است تا با اسم های فریبنده بازیچه دست های خون آلود امثال رجوی نشوند.
🆔 @thlilrahbordi
ماهیت یک عشق و نفرت
این روزها به مانند گذشته عده ای به دنبال آن هستند تا بخشی از افراد و گروه ها در ایران را شیفته روسیه و چین و کلا شرق معرفی کنند. این ادعاها صرفا حرف هایی تبلیغاتی، اتهاماتی ناروا و اظهاراتی غیر واقعی به حساب می آید. مشکل اصلی آن جا است برخی که زیست سیاسی و بقای فکری و هویتی خود را در پیوند با غرب تعریف کرده اند از اینکه ایران با شرق سیاسی روابط خود را سامان دهد مشکل دارند. درباره شیفتگی جریان روشنفکری به غرب متون زیاد و اظهارنظرهای فراوانی ارائه شده است. از آن دوره ای که گفتند از فرق سر تا نوک پا بایستی فرنگی شد؛ و گفتند که نفت ماده بدبویی است، همان بهتر که غربی ها بیایند و آن را ببرند تا این اواخر که گفتند ما ایرانی ها غیر از آبگوشت بزباش کاری ازمان بر نمی آید و بایستی از غرب مدیر وارد کشور کنیم. اما آیا در عالَم واقع چنین ذوق و علاقه ای در جریان انقلابی نسبت به روسیه و یا چین و به طور کلی شرق سیاسی پیدا می کنید؟
البته تکیه بر توسعه روابط با کشورهای حوزه شرق خاصه روسیه و چین در چارچوب مناسبات بین المللی و منافع ملی امری بدیهی و پایه عقلایی دارد. به عنوان نمونه از روزی که چین نسبت به موضوع جزایر سه مواضعی غلط گرفته است، همه یا بیشتر افراد و گروه های انقلابی از خود واکنش نشان داده و به صراحت آن را محکوم کرده اند. حال آن که بارها و پیش تر آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی پای چنین بیانیه هایی را امضا کرده و چنین مواضعی را حتی بدتر نسبت به تمامیت ارضی و سرزمینی ایران اتخاذ کرده اند اما یک نفر از مدعیان روشنفکری و شیفتگان به غرب در ایران ککشان هم نگزیده و لام تا کام حرفی نزده اند. معلوم است که این عشق به غرب و آن نفرت به شرق تابعی از تعصبات سیاسی آن هاست. مسئله اساسی آنجاست که برخی در ایران چنانچه تفکر و هویت غربی نامعتبر شود، مستقلا برای خود زیست و هویت سیاسی تصور نمی کنند.
البته نباید این حقیقت را نیز از نظر دور پنداشت که غرب در هر گونه مذاکره ای مثلا همین مذاکرات هسته ای که در جریان است، هویت و عزت ایران را برای مذاکره و بده و بستان روی میز می گذارد، حال آن که اصولا چینی ها در تعامل با ما به دنبال یک معامله اقتصادی بر اساس منافع مشخص خود هستند و معاملات اقتصادی را به مسائل سیاسی و حقوق بشری و نظیر آن وابسته نمی دانند؛ لااقل تاکنون اینگونه نبوده اند. حال آن که آمریکا و اروپا بارها و بارها با ایران چنین کرده اند و مدعیان روشنفکری و شیفتگان به غرب برای آن که خاطر قبله آمال آن ها نرنجد و مهم تر زیست و هویت سیاسی آن ها در جامعه ایرانی خدشه برندارد همواره برای دفاع از منافع کشور مهر سکوت بر لب نهاده اند. شوربختانه اما آن که در اغلب مواردی از این دست، طرف غرب را گرفته اند تا منافع ملی ایران را! / عزیز غضنفری
@ghazanfari58
@tahlilrahbordi
تحلیل راهبردی
✴️تاثیرات اقتصادی آشوب های اخیر ✍علی محمدی 🔰رشد و توسعه اقتصادی در امنیت پایدار شکل میگیرد و بدون
📊 پیوند اغتشاشات با خروج سرمایه
🔹 تحلیل راهبردی جز اولین کانال هایی بود که در خصوص تاثیرات منفی اغتشاشات بر اقتصاد و معیشت مردم نوشت.
🔺حالا نود اقتصادی با بررسی آمارهای بانک مرکزی بیان می کند که:
"گرچه رقم دقیقی برای خروج سرمایه در کشور اعلام نشده، اما از آنجا که بخشی از تضعیف خالص حساب سرمایه مربوط به خروج سرمایه از کشور است، اگر این شاخص را نماینده خروج سرمایه بدانیم، در سالهایی که در ایران آشوب و ناامنی رخ داده، خروج سرمایه تشدید شده است. قابل ذکر است خروج سرمایه از کشور یکی از عوامل تضعیف پول ملی و عامل التهاب در بازار ارز است، چراکه ابزارهای لازم برای مدیریت بازار ارز را از دست بانک مرکزی میگیرد."
@tahlilrahbordi
💎چرا آمریکا رجوی را رئیس جمهور ایران می خواند؟
📝 مصطفی برزکار
🔹 دشمن در دو عرصه راهبرد توطئه فشار حداکثری را دنبال می کند:
🔹 عرصه اول توطئه ای است که در داخل کشور دنبال می شود و عرصه دیگر فشار بین المللی است . آنچه که با عنوان به رسمیت شناختن مریم رجوی به عنوان رئیس جمهور ایران مطرح شد، راهبردی است که دشمن در عرصه بین المللی، علیه ایران دنبال می کند و بدنبال القاء این نکته به کشورهای دیگر است که جمهوری اسلامی ایران در حال فروپاشی است.
🔹 هدف از ایجاد انگاره فروپاشی قریب الوقوع در راستای تلاش برای اجماع کشور های مختلف و بخصوص اروپایی است. تصور آمریکایی ها این است برخی از کشورها اگر تصور نزدیک بودن فروپاشی نظام را داشته باشند، همراهی و همکاری بیشتری در توطئه های ضد ایرانی خواهند داشت.
✅ اما به دو دلیل این راهبرد شکست خورده است :
1⃣ - افول آمریکا و عدم اطمینان به سیاست های این کشور ، حتی در بین کشورهای عربی منطقه
2⃣ - واقعیت قدرت جمهوری اسلامی ایران و کدهای مختلفی که اثبات می کند حرکت جمهوری اسلامی ایران رو به جلو است.
🆔 @tahlilrahbordi
🔰راهکار کنترل نرخ دلار
✍علی محمدی
🔺به جز انتظارات سیاسی و تورمی، کانال های فردایی تعیین نرخ دلار در فضای مجازی از مهمترین عوامل افزایش نرخ ارز آزاد هستند. به نظر می رسد احتمالا دولت توان حکمرانی در این بستر ( فضای مجازی)را نداشته باشد.
🔺برهه ی زمانی فعلی به لحاظ سطح درآمدهای کشور، یکی از بهترین زمان های اجرای سیاست تثبیت نرخ ارز است. اجرای این سیاست وقتی اهمیت می یابد که حس می کنیم، سایر اقدامات دولت در تداوم روند کاهش تورم به زیر ۴۰ درصد، به بن بست رسیده است.
🔺تصمیم رئیس جدید بانک مرکزی در حذف فرمول قیمت گذاری نیمایی و تثبیت این نرخ اقدام بسیار درستی است. در عین حال، برای به ثمر نشستن این تصمیم باید اقدامات دیگری نیز صورت گیرد.
🔶از این منظر در خصوص کنترل نرخ ارز و بی اعتبار کردن بازار غیر رسمی ارز، اجرای موارد زیر پیشنهاد می شود:
🔸حذف بازار توافقی ارز. ادامه این بازار به معنای رسمیت دادن و مشروعیت بخشی دولت به بازار غیر رسمی است.
🔸دولت آمار می دهد که زیر ۷ درصد بازار از ارز آزاد تامین می شود. باید همه این اقلام در بازار نیما، تامین ارزی شود.
🔸نظارت، کنترل و رصد شدید و موثر بر عملکرد صرافی ها و جرم انگاری معاملات دستی ارز.
🔸الزام همه صادرکنندگان به بازگشت ارز به سامانه نیما و نظارت کامل بر حسن اجرای آن.
🔸تدوین بودجه ۱۴۰۲ بدون کسری
🔸ممنوعیت هرگونه تسهیلات تکلیفی بر بانک ها
🔸نظارت شدید بر بانکها در جهت کنترل نقدینگی و پایه پولی.
@tahlilrahbordi
تحلیل راهبردی
🔰راهکار کنترل نرخ دلار ✍علی محمدی 🔺به جز انتظارات سیاسی و تورمی، کانال های فردایی تعیین نرخ دلار در
🔶سیاست جدید بانک مرکزی در تثبیت نرخ نیمایی تا چه اندازه می تواند موفق باشد و تجربه ارز ۴۲۰۰را تکرار نکند؟
🔸نظام ارزی چند نرخی شناور که در ایران شاهد آن هستیم، در شرایط
۱_تحریم
۲_ ضعف شبکه تسویه
۳_ خلاء نظارت و کنترل
۴_ریسک پایین و بازدهی بیشتر بخش نامولد اقتصاد نسبت به بخش مولد،
کارآمدی لازم را نداشته و منجر به فساد و کاهش ارزش پول ملی می شود . از این جهت تصمیم اخیر دولت ، تصمیم درستی است؛ اما برای اینکه هدف سیاست گذار تحقق یابد، باید همه عوامل افزایش نرخ ارز آزاد کنترل شوند.
اگر یک عامل از بین برود ولی عوامل دیگر همچنان باقی باشند، در این صورت سیاستگذار نمی تواند شاهد اثربخشی کامل تصمیماتش باشد.
🔺اقدام فعلی دولت به نوعی در راستای تثبیت نرخ ارز و رسمیت زدایی از بازار آزاد است و برای اثربخشی کامل نیازمند اقدامات دیگری نیز می باشد. برای مثال باید در یک چارچوب دقیق و نظامند و در یک دوره زمانی محدود همه اقلام بازار غیر رسمی ارز از بازار نیما تامین شوند، بازار توافقی متوقف گردد، معاملات دستی ارزی جرم انگاری شود و ...
🔺فراموش نکنیم افزایش نرخ ارز به معنای کاهش ارزش ریال است. و وزنی از کاهش ارزش ریال متأثر از سیاست های پولی و مالی می باشد. لذا تحقق هدف دولت در تثبیت نرخ ارز در صورتی که شاهد رشد پایه پولی و نقدینگی، منفی بودن ترازنامه بانکها و کسری بودجه باشیم، امکان پذیر نیست.
🔺موضوع بعدی ، تشکیل شبکه تسویه موثر در تجارت خارجی است که باید راهی برای ورود و خروج ارز به کشور یافت و جریان ارز را حفظ کرد و البته با برنامه ریزی بلند مدت باید به سمت پیمان های پولی دوجانبه رفت و درصدی از اقتصاد را دلار زدایی نمود.
📝علی محمدی
@tahlilrahbordi
🔶نکاتی درباره ادعای احیای برجام در اسفند ۹۹
✅ درباره اظهارنظر اخیر آقای روحانی که گفتند در اسفند ۹۹ امکان احیای برجام و رفع تحریمها وجود داشت چند سوال ساده و روشن وجود دارد:
✅ آیا صرف احیای برجام بدون اینکه انتفاع اقتصادی ملت ایران در آن تضمین شده باشد، ارزشی دارد؟ آیا متن و توافقی که آقای روحانی مدعی آن است در اسفند۹۹ دست یافتنی بود اما نگذاشتند، در آن انتفاع اقتصادی ایران ضمانت شده بود؟ پاسخ:هرگز
✅ آیا اینک برای ما نباید مهم باشد تا به گونهای متن توافق تهیه شود که لااقل ریسک خروج از برجام افزایش پیدا کند و رؤسای جمهور آمریکا آن کاری نکنند که ترامپ به آسانی کرد؟ آیا در متن اسفند۹۹ دولت روحانی، افزایش ریسک خروج از توافق برای طرفهای دیگر و مخصوصا آمریکا تضمین شده بود؟ پاسخ: خیر
✅ اینکه نهاد عالی امنیت ملی تا پیش از شهریور ۱۴۰۱ به دولت رئیسی نیز_بدون تحقق انتفاع اقتصادی_ اجازه موافقت با متن توافق هستهای را نداده است، معنایش آن است که منطق این مخالفت ها ماهیت منافع ملی دارد و نه موضوعات جناحی و حزبی.
✅ درشهریور ۱۴۰۱ ایران با در نظر گرفتن منافع اقتصادی کشور، چارچوب متن احیای برجام را قابل دفاع دیده و آمادگی خود را برای احیای برجام اعلام کرد. اما طرف آمریکایی نخست بخاطر برگزاری انتخابات مجلس رژیم صهیونیستی و میاندورهای کنگره آمریکا وسپس امید بستن به اغتشاشات داخلی در ایران برای کسب امتیاز بیشتر، موافقت با توافق را به تأخیر انداخته است./عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
@tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑 چرا سلبریتیها مجبورند علیه نظام و منافع مردم موضع بگیرند؟
🔹 این قسمت از مستند "تروکاژ" پاسخ سؤال شما را میدهد.
https://eitaa.com/joinchat/625606851Cfdd4a6e2df
@tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️انتهای مسیر اقتصاد لیبرال -سرمایه داری را ببینید!
@tahlilrahbordi
بدیهی است که قطعنامه پارلمان اروپا در تروریست اعلام کردن سپاه، مقدمه ای برای تشدید فضای روانی و امنیتی علیه ایران و در ادامه اقدامات براندازانه آنها در چند ماه اخیر می باشد.
و البته ناراحتی و عصبانیت آنها از سپاه را نمی توان نادیده گرفت. از این جهت که سپاه همه نقشه های غرب و پادوهای آنها در منطقه و کشور را نقش برآب کرده است.
اما نکته مهم اینکه، الزام آور بودن یا نبودن مصوبه مورد اشاره، و میزان ضمانت اجرایی آن، موضوعیت ندارد. بلکه موضوع مهم اصل اقدام اروپا و پیامی است که از طریق این اقدام مخابره می کند.
اگر ایران زمانی که بخشی از حاکمیتش( سپاه) در فروردین ۹۸ توسط آمریکا، رسما تروریست اعلام شد، از اقتدار منطقه ای خودش برای هزینه مند کردن اقدام کاخ سفید بیشتر و بهتر استفاده می کرد، و تنها به مصوبه مجلس شورای اسلامی( در اقدام متقابل علیه سنتکام) اکتفا نمی نمود، الان اروپا جرات چنین کاری را نداشت.
اکنون هم اگر از این اقتدار امنیتی از خلیج فارس تا مدیترانه برای گوش مالی اتحادیه اروپا استفاده نشود، فردا هر کشوری به خودش جرات تکرار این عمل را می دهد...
* علی محمدی
@tahlilrahbordi
💢سه مؤلفه برای پاسخ به اروپاییها
🔹نمکنشناسی، این شاید بهترین واژهای است که میتوان پیرامون حرکت اخیر اروپاییها به کار برد. علت را هم باید در کمکهایی دانست که در این مدت ایران به تأمین امنیت اروپاییها کرده است؛ اقداماتی مانند مبارزه با مواد مخدر و تقدیم بیش از 4 هزار شهید مبارزه با مواد مخدر، پذیرایی از میلیون اتباع بیگانه و جلوگیری از سرازیر شدن آنها به کشورهای اروپایی، مبارزه با نیروهای تروریستی تکفیری در منطقه و... . اما اروپاییها برخلاف رویه ایران، همیشه رویکردی غیر سازنده داشتهاند.
🔸در علتیابی این موضع باید برخی پروندههای فیمابین را ورق زد و علت را جست. یکی از علت حرکت اخیر اروپاییها شکست پروژه التهاب و آشوب در ایران است. اروپاییها اغتشاشات اخیر را کالبدی نیمه جان میدانند که هر مدتی تمایل به دمیدن در آن دارند تا شاید مجددا زنده شود. از سویی پایان یافتن اغتشاشات و بازگشت احتمالی به مذاکرات نیازمند دست پر است و اروپاییها به موضوعات این چنینی به چشم ابزار چانهزنی نگاه میکنند. اما بعید است اپوزیسیونی که در تریبون ملکه برای رهبری خودشان دست به یقه میشوند بتوانند عمری مجدد پیدا کنند.
🔹یکی از علتهایی که نام سپاه به عنوان نهادی تروریستی معرفی میشود شکستهایی است که در سیاستهای خود از سپاه متحمل شدهاند. شکست فشار حداکثری آمریکاییها، یکی از مؤلفههایی است که موجب حرکت اخیر شده است. سپاه به عنوان بازوی نظام در مقابله با سیاستهای فشار حداکثری، مورد غضب طرف مقابل بوده و هست. از سویی بخشی از مبارزه داعش در منطقه با تسلیحات اروپایی بود و شکست داعش توسط سپاه و گفتمان مقاومت بر این آتش کینه افزوده است.
🔸حال سؤال این است که در مقابله با این رویکرد خصمانه چه باید کرد؟ بیشک آنچه در صحنه در حال رخ دادن است علاوه بر ویژگیهای دیگر یک جنگ ادراکی است. در جنگ ادراکی کسی میتواند موفق باشد که بتواند محاسبات طرف مقابل را بخواند، مرعوب محاسبات او نشود و بتواند درست و صحیح محاسبهگری و اقدام نماید. لذا پاسخ به اقدام اخیر اروپاییها باید دارای سه ویژگی اساسی یعنی متناظر، قاطعانه و بازدارنده باشد. البته جمهوری اسلا می نشان داده است که در شطرنج سیاست توانایی حرکت مهرههای خود را برای موفقیت دارد نمونه آن پاسخ به موذیگری آمریکاییها در شهادت سردار سلیمانی بود که 3 ویژگی گفته شده را در خود جای داده بود.
✍🏻یعقوب ربیعی
#tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روایت تحقیر ایرانیان از زبان هویدا
@tahlilrahbordi
2.49M
🎤تحلیلی بر متن و فرامتن حمله به سفارت آذربایجان
🔈 با کارشناسی و تحلیل دکتر مصطفی برزکار
🆔 @tahlilrahbordi
💢باد کاشتهاید و طوفان درو میکنيد
🔹هر چند از قدیم گفتهاند سگ زرد برادر شغال است و فرقی بین نتانیاهو، لاپید، بنت و... نیست ولی یکی از خصوصیاتی که کارشناسان منطقهای برای دولت جدید نتانیاهو برمیشمردند وجود نیروهای راستگرای افراطی مانند ایتماربن غفیر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و امثال او در این کابینه است. حضور این نیروهای رادیکال و تندرو این تحلیل را برای تحلیلگران ایجاد کرد که باید شاهد افزایش تقابل صهیونیستها و گروههای فلسطینی باشیم. این پیشبینی هم درست از آب درآمد و حمله چند روز گذشته صهیونیستها به اردوگاه جنین منجر به شهادت حدود ۱۰ نفر و زخمی شدن دهها فلسطینی شد.
🔸اما گروههای فلسطینی در غزه و در کرانه باختری نشان دادهاند که در مقابل جنایات صهیونیستها کوتاه نخواهند آمد و سیاست رفتار متقابل را پیگیری میکنند. به همین دلیل عملیات شهادتطلبانه شب گذشته فلسطینیها را باید پاسخی به اشغال سرزمین فلسطین و رفتارهای وحشیانه صهیونیستها در قبال فلسطینیها خصوصا مواضع اخیر دولتمردان کابینه نتانیاهو دانست.
🔹صهیونیستها در سه سال گذشته ۵ انتخابات را برگزار کردهاند و هر کدام از دولتهایی که بر سر کار آمدهاند پس از مدتی ساقط شدهاند. این امر نشان میدهد که پای دولتها در سرزمینهای اشغالی بسیار سست و لرزان است خصوصاً دولت نتانیاهو که در چند مدت اخیر با راهپیماییها و اعتراضاتی از سوی مخالفان مواجه بوده و پایش بیش از پیش سست است.
🔸رژیم صهیونیستی که در سال ۱۹۶۷ تمام اعراب را به هماوردی میخواند و در عرض شش روز همه کشورهای عربی رو در روی خود را با شکست بدرقه میکرد امروز در مقابل گروهها و هستههای کوچک مقاومت زانوی غم بغل گرفته است. هر چند بیبی خیال میکرد با حمله به فلسطینیها میتواند موجب وحدت در سرزمینهای اشغالی شود اما ظاهرا اشتباه کرده است. نتانیاهو باد کشته است و در حال درو کردن طوفان است. نکتهای که میتوان پیشبینی کرد این است که از امروز فضای به وجود آمده موجب فشار بیشتر بر سیاستمداران تندروی کابینه لرزان و در حال فروپاشی نتانیاهو خواهد گردید و شاید او هم به سرنوشت اسلافش در سه سال گذشته دچار شود و زود عطای نخستوزیری صهیونیستها را به لقایش ببخشد و از گود بیرون رود.
✍🏻یعقوب ربیعی
@tahlilrahbordi
💢نقشه راه اقتصاد
🔹دیدار رهبر انقلاب با تولیدکنندگان، کارآفرینان و دانشبنیانها در دهم بهمنها، یک نقشه راه به تمام معنا تخصصی بود که با زبان ساده برای دولتمردان و متولیان اقتصادی در کشور تشریح شد. بیان فنی و جامع رهبری در اهمیت و الزامات رسیدن به رشد پایدار اقتصادی نشان از آن دارد که مشکلات اقتصادی کشور راه حل داشته و میتوان مخاطرات چالشهای اقتصادی را با مدیریت داخلی تعدیل کرد.
🔸تأکید معظمله بر رشد اقتصادی بهعنوان یکی از شاخصهای مهم، به این دلیل است که عموما جنس تورم و قدرت خرید مردم، که مهمترین دغدغه آنها میباشد، بیشتر از جنس عرضه بوده و بهترین راه کار آن افزایش تولیدات کشور است و نماگر افزایش تولید، رشد اقتصادی میباشد. ایشان در بیان چگونگی رسیدن به رشد سریع اقتصادی و تعیین الزامات افزایش تولید ناخالص داخلی کشور، نُه گزاره مهم را طرح فرمودند که در میان آنها دو مورد باید بیشتر مورد توجه متولیان امر باشد.
🔹بحث اول تأمین سوخت و تقویت پیشران تولید یا همان سرمایهگذاری در کشور است. در این زمینه، هم نیازمند تشکیل سرمایه خارجی هستیم و هم داخلی.
🔺 به نظر میرسد مخاطرات سیاسی حاصل از تحریمها و فضای تقابلی که غرب با ایران ایجاد کرده، باعث افزایش ریسک سیاسی و در نتیجه کاهش سرمایهگذاری در کشور گردیده است. از این جهت لازم و ضروری است تا ضمانتنامهها و بیمه نامههای ریسک سیاسی در کشور تدوین و عملیاتی شوند تا نگرانیهای سرمایهگذاران را کاهش دهد.
🔺 مسیری که دولت در ایجاد پیمانهای پولی با کشورها و ایجاد تنوع در شبکه تسویه کشور در پیش گرفته است، میتواند بیش از پیش به روند تشکیل سرمایه در کشور کمک کند.
🔺قانون مولد سازی دارایی های دولت نیز به شرط نظارت و کنترل می تواند بخشی از سرمایه مورد نیاز دولت را تامین کند.
🔸بحث دوم که بسیار اهمیت دارد، بهرهوری میباشد. متوسط نقش بهرهوري در تولید ناخالص داخلی کشورها در جهان ۳۳ درصد میباشد. این در حال است که این شاخص در ایران زیر ۶ رصد است. این موضوع نشان میدهد که سیستم اقتصادی در کشور نشتی بسیاری دارد و منابع در نظام تولید و مصرف به صورت بهینه استفاده نمیشوند. در واقع کشوری که نمیتواند سرمایه برای تولید جذب کند باید مصارف خود را از طرق مختلف بهینه کرده و بهرهوری را بالا ببرد. بدیهی است اولین گام در بهرهوری، از دولت و دخل و خرج آن یعنی کسری بودجه شروع میشود.
✍🏻علی محمدی
@tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اقتصاد به زبان ساده
📝موضوع: چالش های اقتصادی ایران و راه کارهای آن.
📈چالش اول: تورم
1⃣جلسه نخست: شناخت تورم
🎙استاد: کارشناس ارشد مسائل اقتصادی، علی محمدی
@tahlilrahbordi
✴️انسجام شرط پیشرفت
📝علی محمدی
🔰اوایل بهمن ماه بود که نامه شورای رقابت خطاب به شورای عالی بورس خبرساز شد. نامهای که با استناد به برخی مصوبات، اعلام میکند عرضه خودرو در بورس غیر قانونی است. در طرف دیگر، با جوابیه شورای عالی بورس اختلافنظرها جنبه تازهای پیدا می کند. اکنون چند هفته از شروع این اختلافات گذشته است و در آن ایام شاهد تأثیر منفی بر بخشهایی از اقتصاد کشور بودیم. فارغ از اینکه کدام نهاد استدلال منطقیتری دارد، و با تمرکز بر این مهم که چنین اختلافاتی میان نهادهای دیگر در حکمرانی اقتصادی کشور به کرات دیده شده است، اشاره به چند نکته لازم و ضروری است:
۱ـ دولت در اقتصاد ایران به علت وجود نهادهای متکثر و متعدد، بزرگ است؛ اما این دولت با چنین مشخصهای را نباید با دولت بزرگ رفاه کینزی از نوع کشورهای اسکاندیناوی یکی گرفت. چه اینکه در چنین دولتهایی، با وجود بزرگ بودن، مشکل تودرتوی نهادی وجود ندارد. در واقع، موضوع مهمتر از بزرگی دولت در کشور ایران این است که با تودرتوی نهادی و موازیکاری نهادها و سازمانهای متعدد اقتصادی روبهرو هستیم. برای نمونه، در حوزه خودرو، ۱۹ سازمان و نهاد تصمیمساز و تصمیمگیر داریم که در بخش سیاستگذاری دخیل هستند و گاهی تصمیمات متناقض دارند. موازیکاری و تودرتوی نهادی، نشتی سیستم را بالا برده و چابکی آن را تحلیل میبرد، پاسخگویی و مسئولیتپذیری را کاهش میدهد، فساد را تکثیر میکند، ارتزاق از بودجه را افزون میکند و در نهایت هم تولیدکننده و هم مصرفکننده را متضرر و ناراضی میکند.
۲ـ رهبری در سالهای گذشته و با شروع جنگ اقتصادی علیه کشور، مشکل فوق را به درستی تشخیص دادند و از این جهت و در راستای تمرکز بر وحدت در حکمرانی اقتصادی کشور، دستور تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی را در اردیبهشت 1397 ابلاغ فرمودند. رهبری این شورا را «فرمانده واحد اقتصادی» نام نهادند و در جلسات مکرر توصیه و دستور دادهاند که «از دولت حرف متناقض بیرون نیاید.» وجود چنین ظرفیتی با سازوکارها و اختیاراتی که قانون کشور به آن اعطا کرده، بستر ایجاد هماهنگی حداکثری را در کشور ایجاد کرده که باید از آن استفاده شود.
۳ـ توصیه اختصاصی رهبر معظم انقلاب به دولت سیزدهم است که در شهریور ماه سال گذشته بیان فرمودند. ایشان تصریح کردند: «انسجام، اقتدار و اِشراف دولت چیزهایی است که خیلی مهم است. انسجام دولتی یعنی از درون مجموعه دولت حرفهای مختلف درنیاید؛ یکی یک چیزی بگوید، یکی برود خلاف آن را بگوید؛ خب این ذهنیّت مردم و افکار عمومی را به کلی خراب میکند؛ وانگهی در عمل هم با همدیگر انسجام داشته باشند... اقتدار هم لازم است؛ دولت بایستی نشان بدهد که میتواند آن کاری که اراده کرده و تصمیمگیری کرده آن را انجام بدهد ونباید حالت رهاشدگی احساس بشود.»
۴ـ دولت باید بداند که مادامی که تودرتوی نهادی، موازیکاری و اختلاف میان نهادهای اقتصادی حل نشود، تصمیمات دولت در بهبود رفاه مردم و حل مشکلات آنها، اثرگذاری لازم را ندارد.
@tahlilrahbordi