⭕️ جزئیاتی از ۷ منطقه راهبردی ایران که در دوره پهلوی واگذار شدند
حراج ایران؛ منش پهلوی
دوره تقریبا ۵ دههای حاکمیت پهلوی پدر و پسر بر ایران از حیث واگذاری مرزهای کشور یک نقطه تمایز با همیشه تاریخ دارد و آن واگذاری نواحی مختلف از سرزمین ایران بدون هیچگونه درگیری است.
آرارات
🔻براساس قرارداد سعدآباد در سال1316، آرارات کوچک که در خلال لشکرکشی ترکها بر ضد کردها به اشغال نظامیان ترک درآمده بود، به دولت ترکیه واگذار شد و در مقابل دولت ترکیه از ادعایش بر ناحیه قطور که اصولا براساس پروتکل ۱۹۱۳ به ایران واگذار شده بود، صرفنظر کرد.
تجزیه سیستان
🔻رضاخان که تصمیم گرفته بود در توافق سعدآباد هزینه رویای ثبات و از بینرفتن مناقشات مرزی در منطقه را بهتنهایی و البته از جیب مردم ایران پرداخت کند، افغانستان را نیز از این بخشش کریمانه بینصیب نگذاشت. مطابق این توافق که درابتدا پنهانی بسته شد و در زمان پیمان سعدآباد آشکار شد، 160فرسخ از خاک ایران شامل مناطق (هشتادان، موسیآباد، شمتیغ و...) در شرق ایران به افغانستان واگذار شد و در مقابل قرار شد ایران و افغانستان بهطور مساوی از آب هیرمند استفاده کنند که این مورد با ساخت سدی روی هیرمند توسط افغانستان زیر پا گذاشته شد و ایران از حقابه خود محروم ماند.
اروندرود و مناطق نفتی بین قصرشیرین و خانقین
🔻رضاخان طی معاهده سعدآباد در سال 1316 مناطق نفتی مورد مناقشه در قصرشیرین و خانقین را به عراق واگذار کرده و حق کشتیرانی در اروندرود بهجز ۵کیلومتر از آبهای مقابل آبادان تا خط تالوگ را نیز از ایران سلب میکند. درواقع مسیر اروند بهکلی به عراق واگذار شد و مرزهای ایران تا حد سواحل شرقی اروند عقب نشست.
اترک
🔻مطابق پیمان آخال سرزمینهای شمالی اترک به روسیه واگذار شد؛ اما روسها با حملات پیاپی به ایران برخی سرزمینهای ایران شامل (سرخس کهنه، قصبه فیروزه، قریه حصار و حاشیه شیخحسینقلی) را اشغال کرده و مرز را 30کیلومتر به جنوب آورده و نهر موسیخانی را بهعنوان رود اترک قلمداد کردند. مطابق قرارداد 1921 دولت شوروی ریاکارانه پذیرفت مرزهای معاهده 1881 را به رسمیت شناخته و سرزمینهای اشغالی را به ایران واگذار کند؛ اما این اتفاق هیچوقت نیفتاد و رضاخان با سکوت مصلحتاندیشانه برای کسب قدرت به اشغال این مناطق رسمیت بخشید و مناطق جنوب اترک را به دولت شوروی هدیه داد.
ییلاق فیروزه
🔻مطابق قرارداد آخال در دوره قاجار نیز قصبه فیروزه بهطور رسمی به روسیه واگذار نشده بود و این مناطق مدتها در اشغال دولت شوروی باقی مانده بود؛ اما در زمان پادشاهی قاجار دولت شوروی براساس قرارداد 1921 متعهد شده بود که مناطق اشغالی در دوره روسیه تزاری ازجمله قصبه فیروزه را به ایران بازگرداند، بااینحال این تعهد هیچوقت اجرایی نشد و رضاشاه که مدتی قبل از کودتا جایگاه رئیسالوزرایی ایران را برعهده گرفته بود این حق را مسکوت میگذارد تا بتواند رضایت شوروی را برای انتقال حکومت کسب کند.
مناطق مرز شمالغرب
🔻در جریان اشغال ایران در جنگجهانی دوم ارتش شوروی با پیشروی در حدود مرزی آذربایجان مناطق (مغان، نمین، باغچهسرا، یدیاولر، دیمان، تازهکند و بهرامتپه) را مورد اشغال قرار داد که تا پایان دوره رضاشاه نیز هیچ تلاشی برای بازگرداندن این سرزمینها به ایران نشد و درنهایت در دوره زاهدی بخشی از این مناطق با قصبه فیروزه معاوضه شد و بخشی نیز برای همیشه از خاک ایران جدا شد.
بحرین
🔻در ۱۴دی سال ۱۳۴۷ محمدرضا پهلوی در گفتوگویی با مجله بیلتز سیاست انگلیس برای جدایی بحرین از ایران را استعماری میخواند؛ اما در قبال استقلال این کشور بهراحتی کوتاه میآید.
⭕️ انقلاب کردیم چی شد؟ ۶
✍ دسترسی کمی و کیفی به بهداشت در ایران طبق استانداردهای همان زمان در سال ۵۷ برای حدود ۳۵ درصد مردم وجود داشته است.
🔹️سازمان بهداشت جهانی می گوید این عدد در سال ۱۹۹۰ یعنی ۲۰ سال بعد از انقلاب به ۴۹ درصد رسیده و و طبق نمودار بالا در سال ۲۰۱۶ به ۷۱ درصد رسیده است.
🔹️این عدد هم اکنون بیش از ۸۰ درصد است.
🔴امیرعبداللهیان به دعوت وزیر امورخارجه ژاپن به توکیو خواهد رفت
🔹وزیر امور خارجه ژاپن روابط دو كشور را تاريخي و بسيار مهم خواند. وی همچنین بر وجود زمینه های مساعد برای توسعه و گسترش بیش از پیش روابط اقتصادي بین ایران و ژاپن با رفع موانع موجود تاکید و از وزیر امورخارجه کشورمان برای سفر به توکیو دعوت نمود.
🔹امیر عبداللهیان نیز در این گفتگوی تلفنی از توسعه همکاری ها در عرصه های مختلف و متنوع با کشور ژاپن استقبال کرد. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین ضمن استقبال از دعوت همتای ژاپنی خود، ابراز امیدواری نمود در اولین فرصت در سفر به توکیو و دیدار با مقامات ژاپن، توسعه و ارتقای همه جانبه روابط ایران با ژاپن به عنوان دوست قدیمی کشورمان از نزدیک مورد پیگیری و رایزنی قرار گیرد.
⭕️ انقلاب کردیم چی شد؟ ۶
✍ دسترسی کمی و کیفی به بهداشت در ایران طبق استانداردهای همان زمان در سال ۵۷ برای حدود ۳۵ درصد مردم وجود داشته است.
🔹️سازمان بهداشت جهانی می گوید این عدد در سال ۱۹۹۰ یعنی ۲۰ سال بعد از انقلاب به ۴۹ درصد رسیده و و طبق نمودار بالا در سال ۲۰۱۶ به ۷۱ درصد رسیده است.
🔹️این عدد هم اکنون بیش از ۸۰ درصد است.
📝 #یادداشت_کوتاه | انقلاب اسلامی، الگویی برای ملتهای آزادیخواه جهان
🍃🌹🍃
🔻 بعد از گذشت ۴۳ سال از انقلاب اسلامی روز به روز به حقانیت کلام و راه امام افزوده می شود.
🔸 اکنون هیچ انسانی شک ندارد که انقلاب ما به عنوان الگوی اثر گذار برای ملتهای آزادیخواه جهان است، در چرایی اثرگذاری انقلاب ما در روند حرکتی ملتهای آزادیخواه جهان باید گفت این اثرگذاری در حفظ و استمرار حرکت انقلاب اسلامی است چرا که همه دنیا منتظر بودند ببینند که آیا انقلاب ما در مسیر خود باقی میماند یا مانند شهابی در آسمان ظلمانی عصر حاضر پیدا و پنهان میشود.
🔹 تمام مظلومیت شیعه و اهل بیت برای استمرار دین خدا بود، در حالی که به پیامبر اسلام اجازه نوشتن وصیت نامه را ندادند. اما امام انقلاب در وصیت نامهاش می نویسد" با قلبی آرام و نفسی مطمئن از میان شما میروم" و این پیام در وصیت الهی سیاسی امام راحل یعنی اینکه، بر استمرار انقلاب مطمئن است و خون هزاران شهید فقط برای حفظ انقلاب بوده است.
🔸 بزرگداشت دهه فجر فقط گرامیداشت خاطره شیرین انقلاب نیست، بلکه اصل این مراسمات به شکرانه استمرار انقلاب اسلامی است.
🔺 بحمدالله ۴۳ سال است قطار انقلاب در حال حرکت است اگر چه در مسیر حرکت برخی افراد و جریانات معلومالحال سنگی را هم به سمت این قطار در حال حرکت پرتاب میکنند اما این قطار با قدرت در حرکت است، رمز استمرار و حرکت انقلاب ما همانگونه که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم فرمودند به این دلیل است که انقلاب ما دارای شعارهای جهانی است، انقلاب ما پویا و با اراده است، انقلاب ما در مرزبندی با دشمنان به شدت حساس است و انقلاب ما متحجر نیست، دارای انعطاف است و اهل انفعال نیست.
✍ مهدی عزیزی
#دهه_فجر | #روشنگری | #ثامن
✅جهاد تبیین
🌹قبل انقلاب هم در اذیت بودیم حالا هم در اذیت این انقلاب چه فایده ای داشت؟
✨قرآن پاسخ می دهد:
قالُوا أُوذينا مِنْ قَبْلِ أَنْ تَأْتِيَنا وَ مِنْ بَعْدِ ما جِئْتَنا (129)
(قوم موسى) گفتند: هم پيش از آنكه نزد ما بيايى آزار مىشديم و هم پس از آنكه آمدى! (پس چه بايد كرد؟
✨✨✨بیانات در دیدار جمعی از دانشجویان ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
همانطور که عرض کردم، حوصلهی انقلابی و صبر انقلابی، مثل خشم انقلابی است. وقتیکه حضرت موسی بعد از پیغمبری آمدند به مصر و آن معجزه را نشان دادند و دعوت و این حرفها -خب، بنیاسرائیل منتظر بودند دیگر؛ از گذشته خبر داده شده بود که یک منجیای خواهد آمد و آن منجی هم موسی است؛ حالا موسی آمده، منتظر بودند بمجرّدیکه موسی آمد، دستگاه فرعون کنفیکون بشود؛ نشده بود- قرآن میگوید آمدند پیش حضرت موسی و گفتند که «اوذینا مِن قَبلِ اَن تَأتِیَنا وَ مِن بَعدِ ما جِئتَنا»؛ تو که آمدی چه فرقی کرد؟ چه تفاوتی کرد؟ قبل از اینکه بیایی هم ما را آزار میکردند، زیر فشار بودیم، حالا هم که آمدی باز زیر فشاریم. ببینید! این آن حالت بیصبریِ بنیاسرائیلی است؛ بیصبری. حضرت موسی گفت خب صبر کنید: اِنَّ الاَرضَ لله یورِثُها مَن یَشاءُ مِن عِبادِه وَ العاقِبَةُ لِلمُتَّقین؛ تقوا اگر داشته باشید، عاقبت مال شما است؛ صبر لازم است. این حالت را نباید داشته باشید؛ اینکه ما بگوییم چرا نشد، چهجوری شد، پا به زمین بزنیم، درست نیست. این مطلبی [بود] که حالا در این زمینه خواستیم عرض کنیم.
🇮🇷
📝 #یادداشت_کوتاه | زبور هادیان سیاسی ؟!
🍃🌹🍃
🔸 هر مکتب و مرامی را مکتوبه و کتابی است و مکتوبه راهنمای جهاد عظیم تبیین انقلاب اسلامی، بیانیه گام دوم انقلاب است که ۳ سال پیشاز سوی سکاندار حکیم انقلاب اسلامی تدوین و منتشر گردید. مکتوبه ای جامع، کامل و درعینحال موجز.
🔹 در مقام فتوا نیستیم، اما گمان میبریم هر هادی سیاسی و روشنگر فرهنگی که بیانیه گام دوم انقلاب را نخوانده و بر منبر رود، خطا کرده و لذا بر اصحاب جهاد تبیین فرض است که اگر مفاد بیانیه را از یاد بردهاند، دوباره و چندباره به آن مراجعه کنند و در نهضت روشنگری دهه فجر (حضوری و مجازی)، با مبنا قرار دادن محورهای آن، در این جهاد عظیم از خط امام جامعه مسلمین جدا نیفتند.
#ایران_قوی | #روشنگری | #ثامن