فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥 پایگاه اسرائیلی طیره الکرمل جنوب شهر حیفا زیر آتش موشکهای حزبالله
@tahririeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حزبالله درحال برقراری معادله حیفا در مقابل ضاحیه است
@tahririeh
⭕️ نیویورک تایمز : ایران از حمله 7 اکتبر حماس اطلاع داشت!
🔸روزنامه «نیویورک تایمز»، شنبه بیست و یکم مهر در گزارشی نوشت که اخیرا به اسنادی از جلسههای محرمانه گروه حماس دریافت کرده که در آن نشان میدهد که این گروه از پاییز 2022، عملیات 7 اکتبر علیه شهرکهای اسرائیلی در اطراف نوار غزه را طراحی کرده است.
🔸به نوشته این روزنامه، گروه حماس پیشتر جمهوری اسلامی را از طرح خود برای حمله به اسرائیل مطلع کرده بود.
🔸طبق اسنادی که به دست روزنامه نیویورک تایمز رسیده گروه حماس به دلیل تلاش برای متقاعد کردن ایران و حزب الله به مشارکت در این هجوم، اجرای عملیات را به تعویق انداخت و حتی در ژوئیه 2023 از ایران خواست تا جهت حملات 7 اکتبر برای حمله به سایتهای نظامی اسرائیلی آماده شود.
🔸این در حالی است که هم مقامات ایران و هم حزب الله لبنان پس از حمله 7 اکتبر اعلام کردند، حماس آنها را در جریان تصمیم خود برای حمله به اسرائیل قرار نگذاشته بود.
@tahririeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تصاویر موشکباران پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی در حیفا
🔹حزبالله تصاویری از موشکباران پایگاه نظامی طیره کرمل وابسته به ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب حیفای اشغالی را در راستای عملیات خیبر خود منتشر کرد.
@tahririeh
📌اسرائیل ۷ اکتبر را عزای عمومی اعلام میکند
🔹روزنامه «جروزالم پست» نوشت دولت اسرائیل در نشست هفتگی خود اعلام کرد که در تقویم عبری، روز ۷ اکتبر عزای عمومی خواهد بود.
🔹در اجرای عزای عمومی تمام ساختمانهای دولتی پرچمها را از طلوع آفتاب تا غروب آن روز به حالت نیمه افراشته درمیآورند.
@tahririeh
ارتش اسرائیل: مرگبارترین حمله حزبالله اتفاق افتاد
🔹ارتش رژیم صهیونیستی در واکنش به حمله پهپادی کوبنده حزب الله به پایگاه تیپ معروف گولانی ارتش رژیم اعتراف کرد که مرگبارترین حمله حزب الله از آغاز جنگ رخ داد.
رادیو ارتش اسرائیل آمار نظامیان مجروح را تا کنون ۲۰ نفر اعلام کرده که البته این آمار به سبب سیاست سانسور نظامی شدید تلفات صهیونیستها واقعی نیست.
@tahririeh
💢بندر ایلات ورشکسته شد
🔹بندر «ایلات» در سرزمینهای اشغالی به دلیل کاهش ۸۵ درصدی فعالیت خود در نتیجه حملات ارتش یمن به کشتیها در دریای سرخ، اعلام ورشکستگی کرد، حتی رژیم صهیونیستی به دنبال یک طرح جایگزین است تا در صورت توقف ورود ۷۰ درصد کشتیها به بندر حیفا، از بنادر یک کشور دیگر استفاده شود.
@tahririeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥 رد خون؛ پادگان آموزشی تیپ گولانی پس از حمله پهپادی حزبالله
@tahririeh
🔥 پهپاد حزبالله، جنگندهها و بالگردهای اسرائیلی را قال گذاشت
یدیعوت آحارانوت:
تحقیقات اولیه حاکی از این است که چند جنگنده و بالگرد در حالی تعقیب پهپاد حزبالله بودند اما این پهپاد ناگهان از رادارها مخفی شد و پس از آن در پایگاه منفجر شد.
@tahririeh
🔰ابعاد پاسخ بسیار کوبنده ایران به ماجراجویی رژیم اسرائیل
🔸«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب در بخشی از اظهارات خود در «یوتیوب» گفت: این روزها مهمترین موضوع این است که چه زمانی رژیم اسرائیل به اهدافی در ایران حمله می کند و این حمله چه تاثیری در روند جنگ خواهد داشت؟ سوالاتی هم مطرح می شود که آیا رژیم اسرائیل تاسیسات هسته ای ایران را هدف می گیرد و آن ها را ویران می کند یا اینکه این رژیم تاسیسات نفت و گاز ایران را هدف قرار خواهد داد و جهان را در بحران بی سابقه انرژی غرق خواهد کرد؟ و اینکه آیا «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل در این زمینه هماهنگ هستند؟
عطوان افزود: سیاست رژیم اسرائیل و آمریکا همسو است و آن دو هیچ تفاوت و اختلافی با هم ندارد. رئیس جمهوری آمریکا هم صهیونیست است و به صهیونیست بودن خود مباهات می کند. نتانیاهو هم اکنون رهبر صهیونیست ها است. آنها درباره حمله به ایران و زمان این حمله هماهنگ هستند. اینکه بایدن می گوید خواهان پایان یافتن جنگ در لبنان است، دروغ می گوید. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به تازگی گفته است ما به دنبال پایان دادن به جنگ در لبنان نیستیم. آنها به صورت هماهنگ به دنبال نابودی حزب الله هستند. ضمن آنکه فرانسه و انگلیس هم در این زمینه با آنها هماهنگ شده اند.
وی تصریح کرد: در واقع این کشورها می خواهند حزب الله را خلع سلاح کنند اما حزب الله و رهبرانش در میدان، امور را از زاویه دیگری نگاه می کنند. اکنون اقدامات قهرمانانه ای از سوی آن ها صورت می گیرد. موشک های حزب الله به عمق سرزمین های اشغال شده از جمله حیفا و کریات شمونه رسیده اند و ۲۵ هزار شهرک نشین فعلا کریات شمونه را ترک کرده اند. این در حالی است که نتانیاهو ادعا می کند شهرک نشینان را به شهرک ها برمی گرداند. امور بر خلاف منافع نتانیاهو پیش می رود.
عطوان اظهار داشت: «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم اسرائیل هم ادعا کرده است که ما با اختاپوسی روبرو هستیم که سر آن در ایران است. باید دیگر اعضای آن را در لبنان، یمن، عراق، غزه، کرانه باختری و ... قطع و سر آن را در ایران نابود کنیم. نتانیاهو و گالانت این روزها احساس می کنند که زمان برای قطع سر اختاپوس در ایران مناسب است. آمریکایی ها هم به طور کامل از این طرح حمایت می کنند.
تحلیلگر فلسطینی تبار خاطرنشان کرد: اسرائیلی ها زیان های خود را در داخل پنهان می کنند. آنها دو روز پیش «جرمی لوفردو» خبرنگار آمریکایی را به خاطر انتشار عکس و فیلم از پایگاه نواتیم که در حمله موشک های ایرانی ویران شد، بازداشت کردند. او در گزارش خود مطالب خطرناکی را منتشر کرد. او گفته بود این پایگاه و هواپیماهای موجود در آن به طور کل ویران شده اند. او همچنین گفته است پایگاه موساد در تل آویو هم نابود شد. این در حالی است که اسرائیلی ها ادعا کردند این پایگاه ها آسیبی ندید. آنها دروغ می گویند. نتانیاهو خدای دروغ بافی است.
عطوان درباره چگونگی پاسخ دادن ایران به هرگونه ماجراجویی از سوی رژیم اسرائیل تاکید کرد: بسیاری از منابع می گویند پاسخ ایران بسیار کوبنده خواهد بود. ایران تاسیسات نفتی رژیم اسرائیل را به طور کامل ویران خواهد کرد. در صورت حمله به تاسیسات هسته ای ایران، این کشور نیروگاه هسته ای دیمونا را هدف قرار خواهد داد. ایرانی ها هم تاسیسات انرژی و آب این رژیم را با خاک یکسان می کنند.
وی این جنگ را آخرین جنگ خواند و تصریح کرد: ایران پیش از اینکه هواپیماهای رژیم اسرائیل به فرودگاه های خود برگردند همه جا را ویران خواهد کرد و دیگر خبری از فرودگاه برای فرود آمدن هواپیماهای اسرائیلی نخواهد بود. ایران دارای سه هزار موشک مافوق صوت است. این موشک ها در مدت چند دقیقه فاصله میان ایران تا سرزمین های اشغال شده را طی می کنند. ایران تنگه هرمز را خواهد بست و کل صادرات نفت و گاز را متوقف خواهد کرد. حتی انرژی به چین هم نخواهد رسید و جهان با بحران انرژی روبرو می شود. در این حالت یک بشکه نفت به بیش از ۲۰۰ دلار خواهد رسید. دریای عرب و باب المندب هم بسته خواهد شد. اگر رژیم اسرائیل علیه ایران وارد ماجراجویی شود حزب الله نیز با موشک های دقیق خود همه جا را در سرزمین های اشغال شده هدف قرار خواهد داد.
www.tahririeh.com/news/30816/
@tahririeh
🔰نشنال اینترست: یا «بمب ایرانی یا بمباران ایران»
🔸 مرکز پژوهشی «نشنال اینترست» در مورد تحولا خاورمیانه و احتمال درگیری میان ایران و اسرائیل آورده است:
در پی حمله گسترده موشکی ایران در روز اول اکتبر، اسرائیل با تصمیم پیچیدهای درباره نحوه پاسخگویی مؤثر به این حمله بدون تشدید درگیریهای منطقهای مواجه شده است. کاخ سفید خواستار احتیاط است تا از اختلال در بازارهای جهانی انرژی یا تحریک خصومتهای بیشتر جلوگیری کند. از سوی دیگر تحلیلگران اسرائیلی بر این باورند که ایران ممکن است برنامه تسلیحات هستهای خود را تسریع کند.
خاورمیانه و بهطور کلی جهان با نگرانی شدیدی در انتظار پاسخ اسرائیل به حمله موشکی گسترده اول اکتبر ایران هستند. کاخ سفید به دلیل نگرانی از وقوع جنگ منطقهای گسترده تر، فشار زیاد (هرچند عمدتاً بی سروصدا) به تل آویو وارد میکند تا پاسخهای خود را محدود به چیزی «متناسب» کند که برنامه هستهای یا سایتهای انرژی ایران را هدف قرار ندهد.
محاسبات خود اسرائیل پیچیده است. بهوضوح، عدم اقدام گزینه آن نیست، زیرا این امر به ایجاد وضعیتی خطرناک منجر میشود - وضعیتی که در آن رهبران ایران جسارت بیشتری برای انجام حملات مستقیم بدون نگرانی از تلافی را پیدا می کنند. اگر پاسخ اسرائیل خیلی ضعیف باشد، باز همین مشکل را به همراه خواهد داشت و قادر به بازدارندگی کافی تهران از تهاجم بیشتر نخواهد بود. اما تلاش جدیتری که زیرساختهای نفتی ایران را هدف بگیرد، خطر افزایش قیمتهای جهانی انرژی را به همراه دارد، ضمن آنکه تأثیر قابلتوجهی بر برنامه هستهای وسیع ایران دارد؛ در هر صورت این کار بسیار پیچیدهای است.
یک عامل دیگر هم وجود دارد که در نهایت ممکن است در شکلدهی به نحوه پاسخ اسرائیل، تعیینکننده باشد. یک موضوع اقناعی رو به رشد در بین ناظران و تحلیلگران اسرائیلی است که ما اکنون در پرتگاه یک «دوی سرعت» ایرانی برای دستیابی به بمب قرار داریم.
برای درک دلیل این موضوع، لازم است توجه کنیم که برای ایران، سال گذشته بهوضوح یک سال استراتژیک مرکب بوده است. بهطور قطع، کارزار ۷ اکتبر که توسط حماس، که خود یک نماینده مهم ایرانی است، انجام شد، از جهات متعددی موفقیتآمیز بوده است. بهطور مستقیم، این حمله به تصورات دیرینه منطقهای از آسیبناپذیری اسرائیل لطمه وارد کرد. همچنین این اتفاق به موج عادیسازی منطقهای که توسط توافقات ابراهیم در سال ۲۰۲۰ آغاز شد، عقیم گذاشته و به انزوای عمیقتر دولت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در صحنه جهانی منجر شده است.
با این حال، عواقب منفی مختلفی نیز به دنبال داشته است. با وجود نیات ایران، توافقات ابراهیم بهطور اساسی مختل نشدهاند و امیدها برای احیای سریع آنها بالا است - شاید حتی از طریق نوعی توافق عادیسازی سعودی-اسرائیلی. در همین حال، ارتش ایالات متحده، که در سالهای اخیر بهطور فزایندهای به سمت اقیانوس هند-آرام «چرخش» کرده بود، به بزرگترین حضور خود در منطقه از زمان جنگ دوم خلیج فارس دو دهه پیش بازگشته است. اما مهمتر از همه، موفقیتهای شگفتانگیز اخیر اسرائیل علیه نماینده اصلی جمهوری اسلامی، یعنی حزبالله است که در عمل یک بیمهنامه کلیدی برای ایران را از بین برده است.
برای بیش از یک دهه، تهران پیوسته تلاش کرد تا زرادخانه حزبالله از موشکها و موشکهای برد کوتاه را تقویت کند - مبتنی بر این موضوع که اگر اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران حمله کند، موشکهای حزبالله بر شمال اسرائیل همچون باران ببارد. اثر این بازدارندگی بر تصمیمگیری اسرائیل بسیار چشمگیر بود و برای سالها به جلوگیری از اقدامات معنادار اسرائیل علیه تهران یا خود حزبالله کمک کرد. اکنون، در پی کنار زدن رهبری ارشد حزبالله توسط اسرائیل در کنار کاهش تدریجی نیروهای این گروه و حملات گسترده به تاسیسات موشکی این گروه از سوی اسرائیل، اعتبار آن تهدید به شدت تضعیف شده است.
تمام این عوامل به این نتیجه منجر شده است که تعداد بیشتری از ناظران اسرائیلی متقاعد شوند که رهبری ایران در آستانه یک تغییر رویکرد قرار دارد و از استراتژی دیرینه خود در پیشرفت تدریجی توان هستهای به سمت یک تلاش تمامعیار برای بهدستآوردن بمب اتمی حرکت کند.
این موضوع درجای خود، به شدت پاسخ اسرائیل را توجیه می کند که باید شامل هدفگیری برنامه هستهای ایران به نوعی باشد، مهم نیست که چنین تلاشی ممکن است چقدر دشوار باشد. به عبارت دیگر، اسرائیل اکنون در حال بررسی همان انتخاب سرنوشتساز است که نیکولا سارکوزی، رئیسجمهور پیشین فرانسه، در سال ۲۰۰۷ مطرح کرد: یا «بمب ایرانی یا بمباران ایران».
www.tahririeh.com/news/30818/
@tahririeh
♦️نتانیاهو: بهای دردناکی پرداختیم
🔹بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی با حضور در پایگاه «بنیامینا» که روز گذشته هدف حمله پهپادی حزبالله قرار گرفت، گفت: ما بهای دردناکی پرداختیم اما به جنگ ادامه خواهیم داد.
🔹نتانیاهو افزود: ما به حملات بیامان علیه حزبالله در سراسر لبنان حتی در بیروت ادامه خواهیم داد.
🔹وی با بیان این ادعا که اسرائیل دستاوردهای بزرگی به دست آورده است، گفت: به خانوادههای چهار نظامی عضو تیپ گولانی که روز گذشته کشته شدند، تسلیت میگویم.
🔹نتانیاهو تصریح کرد: ما درگیر جنگی دشوار با دشمنی هستیم که به دنبال نابودی ماست.
@tahririeh
🔹تغییر استراتژی ایران در قبال رژیمصهیونیستی
🔹فارینپالیسی در مقالهای به تغییر راهبرد (استراتژی) ایران پس از رویدادهای اخیر پرداخته است:
1️⃣اول اینکه اساس امنیت ملی و راهبرد نظامی ایران به تدریج از اتکا کامل به نیروهای نیابتی در منطقه به سمت شکل جدیدی از بازدارندگی تغییر میکند. این تحول عمیق را میتوان در جایگزینی افراد کلیدی در سازمان نظامی ایران مشاهده کرد. این نشان میدهد که راهبرد منطقه خاکستری ایران، که درگیری غیرمستقیم توسط نیروهای نیابتی از جمله حماس و حزبالله را در اولویت قرار میداد، اکنون به یک رویکرد مکمل تبدیل میشود.
2️⃣دوم، ایران موضع "صبر استراتژیک" خود را کنار گذاشته است. دههها خرابکاری مستمر اسرائیل در خاک ایران، "ابهام استراتژیک" ایران را به چیزی که بهعنوان "صبر استراتژیک منفعل" شناخته شد، کاهش داد؛ که با فقدان اقدام تلافیجویانه نمایان بود. اما اکنون برای دومینبار، ایران صبر راهبردی یا استراتژیک خود را کنار گذاشته است.
3️⃣سوم، ایران در حال حاضر یک سیاست قابلتشخیص برای بازدارندگی ایجاد کرده است. اقدام تلافیجویانه ایران اراده و توانایی ایران برای انجام یکحمله مخرب به اسرائیل را به نمایش گذاشت. برخلاف حمله اول، دومین حمله موشکی در نفوذ به سامانههای دفاعی پیشرفته اسرائیل موفق بود. علیرغم اینکه اسرائیل یکی از حفاظتشدهترین حریمهای هوایی جهان را دارد، چندین موشک ایرانی موفق شدند فرودگاههای کلیدی اسرائیل را مورد اصابت قرار دهند. این امر مرکزیت قدرت موشکی را در استراتژی امنیت ملی ایران نشان میدهد و این موضوع را تقویت میکند که احتمالاً تواناییهای موشکی ایران در مذاکرات آینده با غرب غیرقابلمذاکره باقی خواهند ماند. تهران ممکن است در حالحاضر انگیزه بیشتری برای تقویت سایر توانایی های نظامی خود داشته باشد که میتواند شامل استقرار جنگندههای سوخو-۳۵، خرید سامانههای دفاع ضدموشکی ساخت روسیه و گسترش همکاری نظامی با مسکو باشد.
4️⃣چهارم، خط قرمز جدید ایران در قبال اسرائیل نیز مشخص شده است. برای نزدیک به ۱۵ سال، تلآویو حملات مخربی را به پایگاههای نظامی ایران در سوریه انجام داده و حتی ژنرالهای ارشد ایرانی را مستقیماً هدف قرار داده است. با این حال، بمباران کنسولگری ایران در دمشق توسط اسرائیل در اوایل آوریل از یک آستانه بحرانی عبور کرد و ایران را بر آن داشت تا دو هفته بعد با رگبار موشک و پهپاد به اسرائیل حمله کند. این نشاندهنده فروپاشی خطوط قرمز سنتی ایران با اسرائیل بود. در پاسخ به اقدامات مستمر اسرائیل، از جمله ترور یکی از رهبران حماس در تهران و حزبالله در بیروت، هدف انتقامجویی ایران برقراری مجدد سطح بازدارندگی بود. برای بار بعدی، ایران از دو خط قرمز مهم عبور کرد: حمله به خاک اسرائیل از خاک خود و هدف قرار دادن یک کشور دارای سلاح هستهای. جالب اینجاست که ایران کمتر از ۱۰ ماه قبل به قلمرو یک قدرت هسته ای دیگر یعنی پاکستان حمله کرد. پیام تهران واضح بود: قداست قلمرو خود خط قرمز اساسی هم برای دولت و هم برای جامعه است، حتی اگر نتواند بهطور کامل از پایگاههای نظامی خود در سوریه در برابر حملات هوایی اسرائیل محافظت کند. بدون هیچ خط قرمز محکمی برای مهار رقابت ایران و اسرائیل، هر دو طرف احتمالاً به دنبال ترسیم مجدد مرزها از طریق تداوم حملات ضربتی، به ویژه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال جاری خواهند بود.
@tahririeh
تحریریه
🔹تغییر استراتژی ایران در قبال رژیمصهیونیستی 🔹فارینپالیسی در مقالهای به تغییر راهبرد (استراتژی
5️⃣پنجم، نفوذ ایران در بین اعراب افزایش یافته است. دستاوردهای قدرت نرم از این حمله اخیر ممکن است بهطور بالقوه محبوبیت ایران را در جهان اسلام (که با حمایت تهران از سوریه خدشهدار شده بود) را بازگرداند. از زمان جنگ غزه، حمایت از ایران در میان فلسطینیها و جوامع عرب بهطور قابلتوجهی افزایش یافته است. پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران، همراه با صدای قوی همکاریهای منطقهای ممکن است به کاهش تنش بین تهران و کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس کمک کند. با این وجود، ایران هنوز فاقد یکابتکار قوی منطقهای است و ممکن است در بهرهبرداری کامل از این فرصت و تبدیل این نفوذ به تغییرات محسوس در ترتیبات قدرت منطقهای با چالشهایی مواجه شود.
6️⃣ششم، عملیات تلافیجویانه اسرائیل علیه ایران میتواند سیاست هستهای تهران را بهشدت متحول کند. صداهای قوی در ایران وجود دارد که از دستیابی به انرژی هستهای بهعنوان گزینه راهبردی برای احیای بازدارندگی کامل کشور حمایت میکنند. این طرفداران استدلال میکنند که مؤثرترین ابزار ایران برای بازدارندگی از تجاوز اسرائیل در تصمیم راهبردی این کشور برای توسعه کامل تسلیحات هستهای نهفته است. این استدلال میتواند پس از هرگونه حمله تلافیجویانه اسرائیل به زیرساختهای هسته ای ایران، وزن قابلتوجهی پیدا کند. در نتیجه، چشمانداز هرگونه حمله نظامی اسرائیل ممکن است به تسریع بیشتر تلاش تهران برای دستیابی به تسلیحات هستهای کمک کند. وسواس غرب نسبت به خلع سلاح کامل ایران، همراه با اعطای چک سفید به اسرائیل برای تحت فشار قرار دادن متحدان غیردولتی ایران در سوریه و حتی قلمرو ایران ممکن است یکپیامد غیرعمدی داشته باشد: ایران مجهز به سلاح هستهای.
7️⃣هفتم؛ این تضاد، برخورد بین قدرت تکنولوژیکی و قدرت ژئوپلیتیکی را برجسته میکند. در حالی که ایران از مزایای ژئوپلیتیک قابلتوجهی سود میبرد، اما پاشنهآشیل اسرائیل در آسیبپذیری ژئوپلیتیکی آن نهفته است که به قلمرو کوچکی بین رود اردن و دریای مدیترانه محدود شده است. این تفاوت ژئوپلیتیکی راهبردهای آنها را شکل داده است، زیرا ایران از عملیات منطقه خاکستریاش با پشتیبانی نیروهای نیابتی حمایت میکند، در حالی که اسرائیل به راهبرد حمله پیشگیرانه و شوک اول خود که ریشه در برتری فناوری دارد، تکیه میکند. اگرچه فناوری نقش فزایندهای در تقابل نظامی ایفا میکند، اما عوامل ژئوپلیتیک همچنان در شکلدهی مسیر رقابتهای منطقهای ضروری هستند. فناوری وزن واقعیات پایدار ژئوپلیتیکی را کمرنگ میکند، اما هرگز نمیتواند آنها را بهطور کامل پاک کند.
@tahririeh
⭕️ ذخایر رسمی بانک های مرکزی طلا به بیشترین میزان از دهه 1970 رسید
🔸در حالی که بانک های مرکزی در سراسر جهان از فرود نرم برای جلوگیری از بحران اقتصادی و تورم صحبت می کنند، اما به صورت مداوم طلا می خرند.
🔸ذخایر رسمی طلای جهان به 1170 میلیون اونس رسیده است که بیشترین میزان از دهه 1970 است.
🔸در سال های 2022 و 2023، بانک های مرکزی به ترتیب 1081 و 1037 تن طلا خریداری کردند و همین خریدها باعث بازده بالای طلا در دو سال گذشته شده است.
🔸روند رشد قیمتی طلا در دو سال گذشته به شدت شبیه سالهای 1979 و 1980 است و به نظر می رسد هنوز بسیاری کنترل تورم و دوری از بحران ها را باور نکرده اند.
@tahririeh
🔰جاده یک طرفه رسانه ملی برای طرفداران رانت + ممنوع الورودها!
🔸رسانه ملی از سال 1397 که ارز ترجیهی ایجاد و دهها میلیارد دلار رانت توزیع شده است، مخالفان این رانت تخریب کننده اقتصاد ایران را به طور قابل قبول راه نمی دهد.
https://youtu.be/vsDKGaoOJ-A
https://www.aparat.com/v/dmnc1r8
@tahririeh
🔰اولین سلاح هسته ای ایران موشکی با طعم روسی است، تحلیل فارن پالیسی
🔸فارن پالیسی طی گزارشی مدعی شد: میتوان تقریبا با قطعیت گفت که اولین سلاح هستهای ایران قابل حمل با موشک خواهد بود؛ این طراحیای است که تهران در طی بیش از ۲۰ سال گذشته مشغول کار بر روی آن بوده است.
https://youtu.be/aIgtLt-CTNw
https://www.aparat.com/v/fdp9144
@tahririeh
🔰آب پاکی خانم وزیر روی دست مردم، خبری از حل مشکل مسکن نیست!
🔸همانطور که از قبل پیش بینی میشد مالواجرد وزیر مسکن دولت پزشکیان هیچ طرحی برای حل مشکل مسکن مردم نداشته و با تمام توان به سمت عمیق تر کردن بحران مسکن حرکت میکند.
https://youtu.be/sqIG00nVz-c
https://www.aparat.com/v/dser18y
@tahririeh
🔰طرح پیچیده ترکیه برای فعال شدن نیرو پشت سر محور مقاومت!
🔸بعد از وعده صادق 2 منطقه رسما وارد فاز جدیدی از تحولات شده و باید منتظر آن باشیم که بسیاری از کشورها همچون ترکیه بدلیل آشکار شدن قدرت نظامی ایران در آینده رفتارهای جدید را از خود نشان دهند.
https://youtu.be/_J7cZVz8mv4
https://www.aparat.com/v/vbyxp01
@tahririeh
ایران بازیگر اصلی منطقه است
ابوالفضل ظهرهوند با اشاره به سفرهای منطقهای اخیر برخی از مقامات کشورمان به کشورهای منطقه، اظهار کرد: نگرش شخص رئیسجمهور این است که میدان و سیاست نباید از هم جدا باشند و جدا دانستن این دو از یکدیگر، برخلاف مصالح و منافع ملی است؛ تاکید رئیسجمهور از شروع به کار دولت چهاردهم این بوده که میدان و دیپلماسی باید با هم تعریف شوند.
وی ادامه داد: در همین راستا، وزیر امور خارجه کشورمان بلافاصله پس از بازگشت از نیویورک و در اقدامی بسیار شجاعانه و قابل تحسین و در شرایطی که لبنان درگیر آتش افروزی رژیم صهیونیستی بود، به بیروت رفت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سفر مذکور اقدام به موقعی بود و حمایت عملی ایران از جبهه مقاومت، لبنان و حزبالله را نشان داد، تصریح کرد: در جهان عرب، برخی از کشورهای وابسته به رژیم صهیونیستی و آمریکا طی چند هفته گذشته اینگونه تبلیغ میکردند که ایران به منطقه مقاومت، نگاه ابزاری دارد که سفر مقامات کشورمان به برخی از کشورهای منطقه به ویژه لبنان، این توطئهها را خنثی کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر اخیر رئیس مجلس شورای اسلامی به لبنان، گفت: همه دیدیم رئیس مجلس پیش از سفر به ژنو برای شرکت در اجلاس بینالمجالس جهانی (IPU)، برای گفتوگو با مقامات کشور لبنان و اعلام حمایت از جریان مقاومت و ایستادگی مردم این کشور مقابل جنایات رژیم صهیونیستی به بیروت سفر کرد و نشان داد ایران در کنار جبهه مقاومت است.
ظهرهوند تاکید کرد: این اقدام قالیباف بسیار تحسینبرانگیز بود و نشان داد جمهوری اسلامی ایران بازیگر اصلی منطقه است. سفر مقامات کشورمان به کشورهای منطقه و به ویژه لبنان، حاکی از حمایت و پشتیبانی ایران از جبهه مقاومت است.
@tahririeh
🔴سردار علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه در مراسم تشییع پیکر شهید نیلفروشان:
هماهنگی بین عرصه های میدانی و دیپلماتیک امروز انسجام بیشتری پیدا کرده است.
عملکرد جبهه مقاومت بی نظیر است و در یک سال گذشته قدرت خود را در سراسر منطقه تقویت کرده است.
نتیجه جنگ بدیهی است و پیروزی برای اهل حق بر شیطان است.
@tahririeh
🔰اوراق بدهی ابزار مناسب پوشش ریسک در شرایط تلاطم بازار/ سود 30 درصدی اوراق بدهی ضربه گیر بازار پرتلاطم
🔸 باتوجه به اینکه در سال های اخیر ابزارهای مبتنی بر بدهی در بازار سرمایه تا حدودی متنوع شده و به جز بازیگران اصلی این بازار (بانک ها، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد)، در سال های اخیر صندوق های سرمایه گذاری بخصوص صندوق های درآمد ثابت و اشخاص حقیقی و حقوقی نیز به این بازار توجه ویژه ای دارند سایت تحریریه بر آن است که به صورت هفتگی به بررسی و تحلیل مهمترین رخدادها و عوامل تاثیر گذار بر این بازار بپردازد.
در هفته 14 تا 18 مهرماه 1403 صندوق ها حدود 18 هزار میلیارد تومان و اشخاص بیش از 2 هزار و 500 میلیارد تومان از اوراق مالی اخزا و آراد و سایر اوراق بدهی های عرضه شده را خریداری نمودند در همین بازه زمانی صندوق ها حدود 4 هزار و 500 میلیارد تومان و اشخاص حدود 5 هزار و 300 میلیارد تومان اوراق در این بازار به فروش رساندند. به جز اشخاص حقیقی و حقوقی که در بازار حدود 2 هزار و 800 میلیارد تومان اوراق مازاد بر تقاضا، عرضه نمودند بقیه بازیگران بازار مازاد تقاضا بر عرضه اوراق داشتند.
حجم دو برابری تقاضا نسبت به عرضه اوراق بدهی توسط صندوق ها در هفته ای که بازار سهام در وضعیت ریسک های سیاسی و منطقه ای ناشی از درگیری های اسراییل و پاسخ ایران قرار داشت تا حدود زیادی طبیعی می باشد در چنین شرایطی ابزارهای مالی بسیارکم ریسک همچون اوراق بدهی پس از طلا و ارز برای سرمایه گذاران ریسک گریز بسیار جذاب می باشد.
بازده اکثر اوراق مالی منتشر شده تا سررسید با توجه به محاسبات حدود 30 و بیش از 30 درصد می باشد که با توجه به نرخ سود کمتر سپرده های بانکی، تا حدودی خریداران اوراق را ترغیب می نماید البته نباید از نظر دور داشت که اوراق خزانه برخلاف سپرده های بانکی فاقد سود ماهانه بوده و سود آن در زمان سررسید و فروش به قیمت اسمی محقق خواهد شد.
با توجه به اینکه بازار سهام همچنان در انتظار ثبات سیاسی و فروکش نمودن بحران های منطقه ای بوده و افزایش تقاضا و رونق آن در آینده نزدیک قابل پیش بینی نمی باشد به نظر می رسد که تقاضا برای اوراق بدهی همچنان یکی از گزینه های اصلی پوشش ریسک برای سرمایه گذاران شخصی و نهادی باشد. ازسوی دیگر چشم انداز تورمی موجود همچنان از بالا ماندن نرخ تورم برای سال آینده حکایت میکند لذا تبدیل بخشی از پرتفوی دارایی ها و خرید و نگهداری اوراق بدون ریسک همچون اسناد خزانه یا اوراق مرابحه دولت و شرکتها در راستای مدیریت ریسک اقدامی عقلایی به شمار می رود.
هم اکنون در بازار فرابورس 7 نوع اوراق خزانه اسلامی شامل اخزا با نمادهای( اخزا001، اخزا002، اخزا006، اخزا007، اخزا008، اخزا009، اخزا010 و اخزا106) که تا پایان سال جاری سررسید می شوند، مورد معامله قرار می گیرند محاسبات نشان می دهدکه این اوراق به طور میانگین ماهانه حدود 2.4 درصد سود نصیب خریداران خواهند نمود.
در هفته گذشته بیش از 18 هزار و 800 میلیارد تومان اوراق مرابحه عام به فروش رسید و در هفته جاری نیز 21 هزار و 600 میلیارد تومان اوراق مرابحه عام با نرخ سود اسمی 23 درصد و نرخ سود موثر 27 تا 28 درصد با سررسید دی ماه 1404، تیرماه 1405 و مردادماه 1406 به فروش می رسد.
در هفته گذشته نرخ بازار بین بانکی از 23.73 درصد به 23.68 درصد رسید و 5 صدم درصد نسبت به هفته گذشته کاهش داشت، اما نسبت به ماه گذشته تغییری نداشت.
www.tahririeh.com/news/30817/
@tahririeh
🔰ضرورت تغییر نگاه دولت به صنعت خودرو
🔸«آلبرت بغزیان» اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفت و گو با «تحریریه» با اشاره به اینکه وقت عبور از محدودیت واردات خودرو دیر زمانی است که به سر آمده و رقابت و رشد در این صنعت وابسته به واردات خودروی خارجی است، گفت: وقتی خودروی خارجی وارد نشود و از آن سو دولت مدیران صنعت خودروسازی را تعیین کند و دستورات از بالا به پایین دیکته شود هر آرزویی برای رشد و توسعه این صنعت خیال خامی بیش نیست.
وی در این باره افزود: در چنین شرایطی سرمایه گذار تمایلی به سرمایه گذاری در صنعت خودرو ندارد، ضمن اینکه در شرایطی که قدرت خرید مردم کاهش یافته انگیره ای برای سرمایه گذاری واردات خودروی خارجی نیز نمی ماند چرا که اکثر مردم جامعه توان لازم برای خرید خودروی خارجی حتی خودروی وارداتی اقتصادی را ندارند.
استاد اقتصاد در دانشگاه یادآور شد: تا زمانی که ممنوعیت یا محدودیت های واردات خودروی خارجی به قوت خود باقی باشد صنعت خودروسازی داخلی تکان مثبتی نمی خورد و نمی تواند روی پای خود بایستد؛ یعنی همواره نیازمند حمایت ها و رانت های دولت است.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: هر چند واردات خودرو به دلیل حفظ منابع ارزی محدود شد اما این موضوع توجیه خوبی برای عدم واردات خودروی خارجی نیست، خودرو کالا یا وسیله غیرضروری نیست که محدودیت منابع ارزی را بهانه کرد.
آلبرت بغزیان گفت: محدودیت در واردات خودروی خارجی به مثابه عدم توجه به سلامت و امنیت جانی شهروندان است! بنده بر این باورم این ماجرا یک بار برای همیشه باید فیصله داده شود با راهکار مطلوب، البته اگر میل و اراده ای برای انجام این کار در بین مسوولین امر وجود داشته باشد.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی افزود: حتی اگر محدودیت منابع ارزی وجود دارد دولت با طرح های شراکتی که قبلا نیز تجربه کرده ایم مثل شراکت در تولید خودرو با شرکت هایی مثل پژو یا کیا می تواند ضمن تولید خودرو و تامین نیازهای داخلی، بخشی از خودروی تولید شده را صادر کند.
وی در این باره توضیح بیشتر داد و گفت: با مزیتی که در این بخش ایجاد می شود در مرحله بعدی می توانیم برای برندسازی صادرات اقدامات اصلی را در دستور کار قرار دهیم، چرا که تولیدات طرح های مشترک در وهله اول در بازار به فروش می رسد؛ بنابراین باید سمت وسوی توسعه صادرات را نیز تقویت کنیم.
بغزیان خاطرنشان کرد: شکی نیست سایر روش ها شکست خورده است و دوباره نباید به سراغ امتحان تجارب شکست خورده برویم. تجارب شکست خورده ای مثل مدیریت دولتی یا تعیین مدیر از سوی دولت و واردات خودروی گرانقیمتی که صنعت و بازار خودرو را رقابتی نمی کند، نباید دوباره امتحان شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: روند تولید خودرو و واردات، قیمت گذاری و عوارض و مالیات مثل همه دنیا باید روشن باشد. مردم همواره این پرسش را مطرح می کنند که هزینه تمام شده خودرویی مثل پراید چقدر است که از خودروی اقتصادی و با کیفیت خارجی گرانتر است؟
وی در این زمینه تصریح کرد: به نظر می رسد تلاش شده همچنان بخش اعظم مسائل مرتبط با صنعت خودروسازی کشور در هاله ای از ابهام باقی بماند، مشخص است اشکالی وجود دارد که ابهامات بعد از گذشت پنج دهه برطرف نمی شود و اینکه برخی مایلند به مردم آدرس غلط بدهند که دولت سهم بالایی در صنعت خودروسازی ندارد با این حال روشن نمی کنند وقتی دولت سهامدار اصلی نیست چرا مدیر عاملان خودروسازی را تعیین می کند؟
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی افزود: اگر خودروساز نمی تواند قیمت تمام شده را کاهش دهد و اگر دولت واقعا به دنبال تامین منافع مردم است واردات را محدود نکند؛ چرا که خودروی وارداتی با عوارض و مالیات معقول ارزان تر از خودروی بی کیفیت داخلی تمام می شود.
وی در ادامه گفت و گو خاطر نشان کرد: واردات خودرو و عدم محدودیت در برابر واردات خودرو به این معناست که دولت با بهانه گیران و طمع کاران برخورد می کند و جز تامین منافع عموم مردم مصلحتی برنمی گزیند.
این استاد اقتصاد تاکید کرد: اگر دولت اینگونه عمل کند معتقد به خدمت به مردم و رشد خودروسازی است در غیر این صورت همان روندی که طی دهه های اخیر داشتیم مجددا در اشکال بدتری تکرار می شود.
www.tahririeh.com/news/30823/
@tahririeh
🔰طرح آمریکا و اسرائیل برای حمله به ایران، پاسخی که نفت را 200 دلاری می کند به روایت عطوان
🔸تحلیلگر سرشناس جهان عرب معتقد است اگر نتانیاهو علیه ایران وارد ماجراجویی شود نه تنها پیش از بازگشت هواپیماهای رژیم اسرائیل همه فرودگاه های آن نابود خواهند شد بلکه تنگه هرمز و باب المندب نیز از سوی ایران و همپیمانان آن بسته می شود و جهان در بحران انرژی گرفتار خواهد شد.
https://youtu.be/qJGDs7H26gs
https://www.aparat.com/v/blpw30c
@tahririeh
🔰پیروزی خاویر میلی بر تورم و درس هایی برای پزشکیان
🔸تورم سالانه نقطه به نقطه آرژانتین در ماه سپتامبر با کاهش حدود ۲۸واحد درصدی به ۲۰۹درصد رسید. این پنجمین ماه متوالی است که تورم سالانه این کشور در روند نزولی قرار گرفته است.
https://youtu.be/xszncnliFr0
https://www.aparat.com/v/qfmb80x
@tahririeh