آیتالله العظمی مرعشی نجفی میفرمودند:
محضر آمیرزا جواد آقای ملکی تبریزی- اعلی اللّه مقامه الشّریف- بودم، کسی آمد و به ایشان گفت: آقا! من به نسخهای که برای شب خیزی به من دادید، مو به مو عمل کردم امّا موفّق نمیشوم. آیه آخر سوره کهف را خواندهام، دعایی را که دادهاید، خواندهام، صدقه هم فرمودید دادم، همه کار کردم امّا موفق نشدم.
آقا فرمودند:
گوشَت را جلو بیاور تا چیزی در گوشَت بگویم. چیزی به او گفتند که دیدیم سرخ شد و عقب نشست.
بعد فرمودند:
این را انجام بده، درست میشود!
آیتالله العظمی مرعشی نجفی فرمودند:
بعدها که آن شخص پیش من آمد، خودش برایم گفت:
آن روز آقا فرمودند:
تو چند روز است که در منزل بد اخلاقی میکنی و با همسر و بچّه هایت قهری، با این حال می خواهی خدای متعال باز توفیق شب خیزی به تو بدهد؟!
هیهات! این ها که هیچ، اگر خضرِ نبی هم تعلیمی به تو بدهد، توفیقِ شب خیزی نخواهی داشت!
✅ هدیه علامه طباطبایی به آیت الله کشمیری
🔸پس از آمدن مرحوم آیت اللّه کشمیرى به ایران، مرحوم علامه طباطبایى به دیدن ایشان رفت و این نکته را به عنوان هدیه به ایشان بیان کرد: هر گاه به مشکلى برخوردید، به پشت بام رفته، دو رکعت نماز خوانده و به امام زمان علیه السلام هدیه نمایید.
🔸پس از نماز، رو به قبله، تلاش کنید خود را از افکار و پراکندگى و تشتت خالى کنید. در آن هنگام هر چه به ذهنتان رسید، اشاره و الهام و تلقینى است از حضرت ولى عصرعلیه السلام براى رفع مشکل.
✅میناگردل، ص ۱۲۱ و ۱۲۲
✅ جناب علامه، اگر دوباره متولد میشدید، چه راهی را برمیگزیدید؟
آیت الله سید مصطفی محقق داماد:
🔸در سال ۵۵ یا ۵۶ استادم، شهید مطهری فرمودند: علامه طباطبایی مایلاند تا زمانی که حیات دارند کتاب بدایةالحکمة و نهایةالحکمة تدریس شود و اگر ابهامی وجود دارد، تا زمانی که در قید حیات هستند آن ابهام را رفع کنند. به همین خاطر بنده این کتاب را درس میدادم و به دلیل قرابت مکانی منزلمان در شهر قم با منزل علامه طباطبایی، گاهی برای توضیحخواهی و بیان سؤالات خود به محضر ایشان شرفیاب میشدم.
🔸یک روز که خدمت ایشان رسیدم گفتم که اجازه دارم یک سؤال خارج از موضوع کتاب مطرح کنم. ایشان گفتند که سؤالت را بپرس. گفتم که حضرت استاد، اگر با این تجربهای که اکنون در اختیار دارید، خداوند دو مرتبه شما را به روزهای آغازین زندگیتان برمیگرداند چه راهی را انتخاب میکردید و در چه رشتهای تحصیل میفرمودید؟ یعنی اگر بر فرض محال، خداوند دو مرتبه شما را جواب میکرد و میخواستید راهی را انتخاب کنید چه مسیری را انتخاب میکردید؟
🔸دقیقاً در خاطر دارم که ایشان دستی به صورت کشیدند و با لبخند گفتند که همین راهی را که رفتهام، این بار با درایت انتخاب میکنم.
کتاب آفات الطلاب (5)
دو: گناه سلب توفیق میکند؛ قسمت اول
یکی از مهمترین #آفات_طلبگی، #ترک_نکردن_گناهان است. زیرا گناه از طلبه #سلب_توفیق میکند و نمیگذارد به مقامات عالیه برسد. عرصه گناه در زندگی آدمی، مانند زمین لغزندهای که مانع میشود کسی بر روی آن بهراحتی راه برود یا بدود، مانع میشود طلبه بتواند #سیر_الی_لله داشته باشد و چهبسا بعضی از گناهان چنان آدمی را بر زمین میزنند که دیگر قادر به ایستادن دوباره نخواهد بود.
اگر کسی بخواهد بر روی #زمین_لغزنده؛ مانند زمینی که بر روی آن برف باریده و یا یخزده و منجمد شدهاست حرکت کند، بهناچار باید خود را مجهز به وسایلی کند که بهراحتی بتواند حرکت نماید. طلاب محترم حوزهها هم اگر بخواهند در این وادی حرکت کنند، بهناچار باید خود را مجهز به #اراده_قوی و توکل به خدای متعال و توسل به اهلبیت پیامبر علیهمالسلام کنند، تا با اطمینان بر این زمینهای لغزنده که علاوهبر لغزندگی آنها، دشمنانی مانند #نفس_اماره و #شیطان وجود دارند که در کمین آنها نشستهاند تا آنها را از مسیر اصلی منحرف و به #دره_سقوط_اخلاقی بیندازند، قدم بگذارند.
البته #قدرت_منحرف_کردن انسانها توسط #نفس_اماره، از شیطان قویتر است. اگر شیطان بخواهد کسی را منحرف کند و مثلاً او را امر به #چشم_چرانی نماید، آن شخص میتواند در مقابل شیطان مقاومت کند و چشمچرانی نکند؛ ولی با اینوجود، شیطان از او دست برنمیدارد و از راه دیگری وارد میشود. مثلاً او را وادار به #غیبت کردن میکند و اگر بازهم موفق نشد او را به گناه دیگری مجبور میکند تا بالاخره موفق گردد.
ولی نفس اماره چنین نیست. اگر او بخواهد به کسی امر کند که چشمچرانی کند، آنقدر پافشاری میکند تا موفق شود، گرچه سالها بگذرد، مگر اینکه با اراده قوی و توکل به خدا و توسل به اهلبیت علیهمالسلام مقاومت کند و خداوند هم چون #استقامت را در او ببیند بر او رحم نماید، هم چنانکه در قرآن فرمودهاست:
«إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّي». «همانا نفس آدمی، بسیار به بدی امر میکند مگر آنچه را که پروردگارم رحم نماید» .
ولی در مورد شیطان خداوند در قرآن میفرماید: « إنَّ کَیدَ الشَّیطانِ کانَ ضَعیفًا » . همانا کید و مکر شیطان ضعیف است.
امیرمؤمنان علیهالسلام در حدیثی نفس و شیطان را که کدامیک قویتر است بیان میکند و میفرماید: "مَنْ خَالَفَ نَفْسَهُ فَقَدْ غَلَبَ الشَّيْطَان" «هر کس با نفس خویش مخالفت کند بر شیطان غلبه یافتهاست» .
همچنین حدیثی از رسول اکرم صلواتاللهعلیه و آله و سلم نقلشده که نقل شدهاست که فرمودند: "أَعْدَى عَدُوِّكَ نَفْسُكَ الَّتِي بَيْنَ جَنْبَيْك" «دشمنترین دشمن تو، نفسی است که میان دو پهلویت قرار دارد» .
#کتاب_آفات_الطلاب ؛ صفحه 16-14.
#طلبه_تراز_انقلاب_اسلامی
.
همّت این بزرگوار (مرحوم آیةاللَّه شهید مطهّری) در دوران زندگی خود، دفاع از #حقایق_اسلامی و معارضه و مقابله با دشمنی هایی بود که در عرصه فکر و اندیشه، علیه اسلام مطرح می شد. البته خصوصیّات بسیار بزرگ و مثبتی در این مرد بود.
امروز هم هرکسی از دیدگاه خود یک جهت از جهات زندگی آن شهید را عمده و بزرگ می کند؛ همه هم فیالجمله درست می گویند؛ اما خصوصیت ممتاز این بزرگوار، دفاع از حقیقت و دفاع از اسلام #بدون_رو_دربایستی، بدون ملاحظه و بدون بیم و هراس بود.
تا آنجا که بنده به یاددارم، از سالهای ۱۳۳۴ و ۱۳۳۵ تا سال ۱۳۵۸ که ایشان به شهادت رسید، در هر موقعیت زمانی، با آن #بینش_عمیق خود - که #تسلّط_کامل هم بر فضای فکری و فرهنگی کشور داشت - هرجا در عرصه فکر، هجمهای را به اسلام و به احکام و اصول اسلامی مشاهده می کرد، به مقابله می شتافت و سدّی #مثل_کوه در مقابل اشکالات می آفرید.
امروز جوانان ما، دانشجویان ما، معلّمان ما و کارگران ما اگر می خواهند در زمینه افکار اسلامی #عمق پیدا کنند و پاسخ سؤالات خود را بیابند، باید به #کتاب_های_شهید_مطهّری مراجعه کنند؛ که امام درباره کتابهای این بزرگوار، تعبیری قریب به این مضمون دارند که «همه آنها #خوب و #مفید است». این تعبیری بسیار مهم از کسی مثل امام است.
۱۳۷۸/۰۲/۱۵
#مطهری_خوانی 5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تضمین #روزی_فرزندان مقدم بر #روزی_والدین
تولد هر فرزند گشایش بیشتر در #روزی
#آیت_الله_العظمی_علوی_گرگانی
#حجت_الاسلام_دکتر_چراغی
.
#صالح_قاسمی