🌟 تشريح مواضع آينده نظام اسلامي توسط حضرت امام خميني(ره) (1357 ش)
✍️ در حالي كه جشن و سرورِ مردم به مناسبت ورود حضرت امام خميني(ره) به ايران، همچنان در سراسر كشور ادامه داشت، آن حضرت در يك مصاحبه مطبوعاتي كه نزديك به سيصد خبرنگار ايراني و خارجي از كشورهاي آمريكاي لاتين، آفريقا، اروپا و كشورهاي عربي و آسيا حضور داشتند، به تشريح مواضع آينده نظام اسلامي ايران پرداختند و اعلام كردند كه به زودي دولت موقت انقلاب را تشكيل خواهند داد.
✅ ايشان اظهار داشتند كه دولت موقت موظف است مقدمات همه پرسي را فراهم كند تا پس از تدوين قانون اساسي، آن را به همه پرسي بگذارد. امام خميني همچنين به دولت بختيار، نخستوزير دست نشانده شاه، هشدار دادند كه در صورت ادامه سركوب مردم، ايشان حكم جهاد خواهند داد.
✅ امام همچنين از ارتش خواست تا به مردم بپيوندند. از طرف ديگر اعلام شد كه تا آن زمان، 35 هزار آمريكايي، خاك ايران را ترك كرده اند و ده هزار نفر ديگر نيز به زودي از ايران خارج ميشوند.
🔆🔆🔆🔆🔆
👈 سؤال شمارۀ 1250:
چرا در تمام قرآن، از عبارت «تجری من تحتها الانهار» استفاده شده و تنها در یک آیه، حرف جر «مِن» وجود ندارد؟
✅ پاسخ:
🌼 در آیات متعددی از قرآن، پاداش کسانی که عمل صالح انجام میدهند را باغهایی در بهشت معرفی می کند که نهرهایی در زیر درختان آن جریان دارد، مانند؛ سورۀ بقره/25؛ آل عمران/15 ، 136 و 195؛ نساء/13، 57 و 122؛ مائده/12، 85 و 119 و ...
🌸 اما این پاداش در سورۀ مبارکۀ توبه آیۀ شریفۀ 100 به گونه دیگری بیان شده است و واژه «مِنْ» در آن به کار نرفته است: «... رَضِی اللَّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ وَ أَعَدَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِی تَحْتَهَا الْأَنْهارُ ... »؛... خداوند از آنها خشنود و آنها (نیز) از او خشنود شدند، و باغهایى از بهشت براى آنان فراهم ساخته که نهرها از زیر درختانش جریان دارد.
🌹 این آیه، تنها آیهای از این نوع است که بدون حرف «مِنْ» آمده؛ لذا «تَحْتَهَا» را از لحاظ نحوی «ظرف» دانسته و آنرا منصوب میخوانیم.
☘️ از آنجا که حرف «مِن» معنای ابتدائیت دارد، معنای «جَنَّاتٌ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ» آن است که شروع جریان آب از زیر درختان است، اما معنای آیه ««جَنَّاتٌ تَجْرِی تَحْتَهَا الْأَنْهارُ» این است که آب از جای دیگری سرچشمه گرفته و از زیر درختان عبور میکند. به عبارت دیگر؛ در صورتی که عبارت بدون حرف «من» باشد، نشان از این است که منبع آب دور است و در جایی دیگر است. هرچند که این منبع به گونه ای در خود آیه ذکر شده آنجا که فاعل «أعدّ» خداوند متعال است منبع نیز از همان جا می تواند باشد البته از این که روایات این آیه را به أمیرالمؤمنین علی علیه السّلام و یاران ایشان از مهاجر و انصار اختصاص داده اند نیز می تواند شاهدی بر این مطلب باشد که جایگاه اینان در آخرت جایگاه ویژه ای از طرف خود خداوند باری تعالی می باشد. لذا دلیل اینکه در این آیه «من» نیامده به دلیل جایگاه اختصاصی بهره مندان از این بهشت است.
تجارت نجات بخش.mp3
2.49M
✅تجارت نجات بخش
امام علی علیه السلام فرموده است:
«أَنَا التِّجارَةُ المُرْبِحَةُ الْمُنْجِیةُ مِنَ الْعَذابِ الْأَلِیمِ الَّتِی دَلَّ عَلَیها فِی کِتابِهِ، فَقالَ: «یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا هَلْ أَدُلُّکُمْ عَلی تِجارَةٍ تُنْجِیکُمْ مِنْ عَذابٍ أَلِیمٍ»؛ [۱]
«من همان تجارت پرسود و نجات دهنده از عذاب دردناک هستم که آیه شریفه در باره آن فرموده است: ای کسانی که ایمان آورده اید! آیا شما را به تجارتی راهنمایی کنم که شما را از عذاب دردناک رهایی میبخشد؟! ». [۲]
----------
[۱]: ۷۸. سوره صف، آیه ۱۰.
[۲]: ۷۹. بحارالانوار، ج ۲۴، ص ۳۳۰.
👌 #نکته:
#حب_امیرالمؤمنین علیه السلام و #ولایت ایشان بر ایمان و عمل فرد ارزش می گذارد.
بدون حب و ولایت، خدای عزوجل کسی را محضرش نمی پذیرد و او را وارد بهشتش نمی کند.
با حب و ولایت است که #توحید_نظری و #توحید_عملی می رسیم. #امام در واقع #راهبر ما به #سمت_خدا است. آنکه ولایت #مولا را نپذیرد خود را محروم از #رحمت خدا کرده و چون سرمایه ای گرانبها ندارد در بازار دنیا و آخرت بهایی نیز نخواهد داشت و کسی به او طرفی نخواهد بست.
✍️ محمد علی فتحی
دهه انقلاب از ترشحات اسلام است و آیینهای است که خورشید اسلام در او درخشید و این دهه باید باعظمتِ هرچهتمامتر برگزار شود. این مراسم را با هیجانهای عاطفی صحیح باید باطراوت و تازه کرد. در مذهب ما، احساسات، گریه و شادی، حب و بغض و عشق و نفرت جایگاه والایی دارد. ازاینرو جشنهای دهه فجر میبایستی همچون مراسم و اعیاد مذهبی گرامی داشته شود و مردمی باشد.
2.mp3
4.64M
#شرح_حدیث، رهبر معظم انقلاب(2)
◽️ نشاط در کارها
🔸 "اگر میخواهید کار جمعی بکنید، با جماعت حرکت کنید، مسابقه بدهید، پیش بیفتید، باید بانشاط باشید"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سراج
استاد مجتهدی(ره):
⭕️ مسلمان نیست کسی که سیر بخوابه، همسایه اش گرسنه باشد...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 حرفهای عوامانه داریم، نمیخواهند دیگر
علامه جوادی آملی:
👈🏻ما اگر بفهمیم چی بگوییم، دنیا مشتاق است.
🌐 اگر شما یک حرف عالمانه داشته باشید، او مشتاق به دنبال اوست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید| جوان دیروز، جوان امروز
▫️به خدا پیغمبر از شوق دیدن شما اشک میریخت
👈 ولله تقوای شما از تقوای اولیای خدا که صد سال پیش زندگی می کردند، قیمتش بیشتره...
شیخ حسین انصاریان
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نکات_اخلاقی #کلیپ_تصویری
*سلسله مباحث: دروس اخلاق با محوریت نامه 31 نهج البلاغه / قسمت شانزدهم
استاد: حجت الاسلام و المسلمین همتیان
با مدیریت سه عضو از بدن، میتوانیم تقوای خود را تضمین کنیم:
1.. چشم
2..
#همتیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#برش_یک_دقیقهای #تقوا
🎥 تقوا یعنی چه؟
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
#دوشنبه_های_بصیرتی
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
🔸موضوع: الگوی ساده زیستی برای اطرافیان
تنها شاهی که امام خمینی به او ارادت داشت.
عالم ربانی حضرت آیت الله حاج شیخ نصرالله شاه آبادی فرزند عارف کامل مرحوم آیت الله العظمی شاه آبادی می فرمودند :
یک روز در محضر حضرت امام خمینی (ره)، آقای رفسنجانی شوخی کرد و گفت:
آقای شاه آبادی! امام با شاه مخالف بود! ( کنایه از نام خانوادگی ما که شاه آبادی است) امام به یادِ اُستادشان فرمودند:
(این تنها شاهی است که ما به او ارادت داریم!)
(برگرفته از کتاب جام حضور تألیف حجت الاسلام سیّدعباس موسوی مطلق)
#آیت_الله_سعادت_پرور_پهلوانی
🔴روزی که در محضر مبارک یکی از این بزرگان بودیم در مورد لزوم #روضه_امام_حسین(ع) تمثیل زیبایی داشتند، ایشان فرمودند: «موبدان زرتشتی به آتش اعتقاد دارند و هرگز اجازه نمی دهند آتش عبادتگاه شان خاموش شود، چه خوب است ما نیز نسبت به آتش درون مان نسبت به امام حسین(ع) و ائمه(علیهم السلام) همچون آنان اصرار بورزیم.»
🔴#پیامبر(ص) می فرمایند: «در شهادت امام حسین(ع) حرارتی در دل های مومنین افروخته شده که هرگز سرد نخواهد شد»، چه خوب است همیشه به امام حسین(ع) توسل داشته باشیم و گرمای #عشق_و_محبت ایشان را همیشه در قلب های مان زنده و برافروخته نگاه داریم.