eitaa logo
معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
720 دنبال‌کننده
12.4هزار عکس
7هزار ویدیو
725 فایل
جهت ارتباط با معاون تهذیب @Amomen313 جهت ارتباط در مورد فعالیتها و شبهات قرآنی @ghadirmohyi جهت ارتباط با ادمین محتوایی کانال @boreshha_ir
مشاهده در ایتا
دانلود
؛ آداب مدح اهل بیت (ع) از نگاه رهبر معظم انقلاب چیز دیگری که بنده در بعضی از خوانندگان جلسات مداحی اطلاع پیدا کردم، استفاده‌ی از مدح‌ها و ست، که گاهی هم مضر است. فرض کنید راجع به حضرت اباالفضل (سلام‌اللَّه‌علیه) صحبت می شود؛ بنا کنند از چشم و ابروی آن بزرگوار تعریف کردن؛ مثلاً بشم! مگر چشم قشنگ در دنیا کم است؟ مگر ارزش اباالفضل به چشمهای قشنگش بوده؟! اصلاً شما مگر اباالفضل را دیده‌اید و می دانید چشمش چگونه بوده؟! اینها سطح معارف دینی ما را پایین می آورد. در اوج اعتلاست. معارف شیعی ما معارفی است که یک فیلسوفِ در غرب پرورش یافته‌ی با مفاهیم غربی و بزرگ شده‌ی آشنای با معارف فلسفىِ غرب مثل هانری کُربن را می آورد دو زانو جلوی می نشاند؛ او را خاضع می کند و می شود مروج شیعه و معارف آن در اروپا. می شود معارف شیعه را در همه‌ی سطوح عرضه کرد؛ از سطوح ذهن متوسط و عامی بگیرید تا سطوح بالاترین فیلسوف‌ها. ما با این معارف نباید کنیم. ارزش اباالفضل العباس به جهاد و و اخلاص و معرفت او به امام زمانش است؛ به صبر و استقامت اوست؛ به آب نخوردن اوست در عین تشنگی و بر لب آب، بدون این‌که شرعاً و عرفاً هیچ مانعی وجود داشته باشد. ارزش شهدای کربلا به این است که از حریم حق در سخت‌ترین شرایطی که ممکن است انسان تصورش را بکند، دفاع کردند. انسان حاضر است در یک جنگ بزرگ و مغلوبه برود و احیاناً در حرارت جنگ کُشته هم بشود - که البته مقام خیلی والایی است، همه هم حاضر نیستند، شهدا و مجاهدان فی‌سبیل‌اللَّه معدودند؛ در زمان ما هم بحمداللَّه شهدای برجسته‌یی داشته‌ایم - اما شهید شدنِ این‌طوری در آن میدان جنگ، با شهید شدن در صحنه‌ی کربلا، با آن غربت، با آن فشار، با آن تشنگی، با آن تهدید به اذیت و آزار کسان انسان، خیلی تفاوت دارد. انسان خیلی اوقات می گوید من حاضرم در این میدان جانم را بدهم؛ اما چه‌کار کنم، بچه‌ام دارد از گرسنگی یا از بی دارویی می میرد؛ این می شود یک برای انسان. انسان گاهی ملاحظه‌ی خودش را بیشتر از جانش می کند؛ ملاحظه‌ی بچه‌ی شیرخوارش را بیشتر از جانش می کند. انسان در این میدان برود، بچه‌ی شیرخوارش هم باشد، زنش هم باشد، مادرش هم باشد، ناموس‌اش هم باشد، همه‌ی اینها هم در معرض خطر قرار بگیرند و پایش نلرزد؛ ارزش اباالفضل، ارزش حبیب‌بن‌مظاهر، ارزش جُون در این هاست، نه در ش یا بازوی پیچیده‌اش. قد رشید که خیلی در دنیا هست؛ ورزشکارهای زیبایی اندام که خیلی هستند؛ اینها که در معیار معنوی ارزش نیست. گاهی روی این تعبیرها تکیه هم می شود! حالا یک وقت شاعری در یک قصیده‌ی سی، چهل بیتی اشاره‌یی هم به جمال حضرت اباالفضل می کند؛ آن یک حرفی است؛ ما نباید خیلی خشکی به خرج دهیم و سخت گیری کنیم؛ اما این‌که ما همه‌اش بیاییم روی و و این بزرگواران تکیه کنیم، این‌که مدح نشد؛ در مواردی ضرر هم دارد؛ در فضاهایی این کار خوب نیست. نباید بگذارید منبرِ ده دقیقه‌یی یا بیست دقیقه‌یی شما از معارف خالی بماند. (بیانات در دیدار جمعی از مداحان 05/05/1384) رسالت مداحان؛ مداحی معرفت محور یک شاخصه از .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹🔻 🍃 🔻 🎥 از یک طلبه در جلسه درس خارج فقه. 💠 رهبرانقلاب در حاشیه‌ی درس خارج فقه از طلبه‌ای که با اوقات تلخی صحبتی را در رابطه با...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔰گزیده معراج السعاده (34): 🔆علم عقاید (3) 🔺در مورد شایسته است که در ابتدای سن تمییز، به آنها به صورت حفظ و بدون براهین عقلی، آموزش داده شود و به تدریج معانی اعتقادات برای آنها توضیح داده شود تا در دل پیدا کند. 🔺بعد از این مرحله، به جای آموزش تفصیلی براهین عقلی و ارجاع به کتاب های کلامی، آنها را با و روایات همنشین کرده و مراقبت بر و انجام عبادات را تعلیم شان داد و باید از هم نشینی آنها با صاحبان جلوگیری شود. 🔺 اگر بعد از ورود به ، نوجوان اهل دنیا شد، از این مرتبه نه سقوط می کند و نه عروج؛و اگر با همین عقاید بمیرد اهل ایمان است. 🔺 اما اگر سعادت یارش شد و به عبادت و مشغول شد، حقایق عقاید بر او معلوم می گردد. ؛ صفحه 106-107.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔰خون تازه بعد از نه سال 🔺شبها تا دیر وقت، زیر نور چراغ فانوس مشغول خواندن و نوشتن بود. می گفت: می خواهم زود خواندن و نوشتن را یاد بگیرم تا امام حسین (ع) شوم. 🔺محرم که می شد مردم را جمع می کرد و برای شان روضه می خواند. 🔺وقتی شهید شد، ۱۸ روز روی ارتفاعات کردستان مانده بود و ۲۸ روز بعد از شهادت آوردندش برای تشییع. بدن سالم سالم بود و بوی عطر می داد. 🔺نُه سال بعد از شهادتش هم، وقتی شدت باران قبرش را خراب کرده بود، سنگ لحد را که برداشتیم، جنازه سالم بود. خواستند بیاورندش بیرون دست های شان خونی شد. راوی: پدر شهید ۱، حسین کاجی، انتشارات حماسه یاران، چاپ دوم ۱۳۹۵، ص ۱۷.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
📖بازخوانی کتاب حماسه حسینی (5) 🔰مکتب حسین (ع) 🔺حسین را یك روز كشتند و سر او را از بدن جدا كردند، ا
📖بازخوانی کتاب حماسه حسینی (6) 🔰فقط پرداختن به صفحه سیاه انحراف است 🔺من نمی دانم كدام جانی یا جانی هایی جنایت را به شكل دیگری بر حسین بن علی وارد كردند و آن اینكه بن علی را مورد تحریف قرار دادند و همان چرندی را كه مسیحی ها در مورد مسیح گفتند درباره ی حسین گفتند كه حسین كشته شد، برای آنكه بار گناه امّت را به دوش بگیرد. برای اینكه ما گناه بكنیم و خیالمان راحت باشد، حسین كشته شد. برای اینكه گنهكار تا آن زمان كم بود، بیشتر بشود. لذا بعد از این انحراف، چاره ای نبود جز اینكه ما فقط صفحه ی سیاه و تاریك این حادثه را بخوانیم، فقط رثاء و مرثیه ببینیم. 🔺خیال می كنیم حسین بن علی در آن دنیا منتظر است كه مردم برایش دلسوزی كنند یا- العیاذ باللّه- حضرت زهرا علیه السلام بعد از هزار و سیصد سال، آن هم در جوار رحمت الهی منتظر است كه چهار تا آدم فكسنی برای او گریه كنند تا پیدا كند! . 🔺من نمی گویم آن صفحه ی تاریك را نباید دید؛ بلكه باید آن را دید و خواند، اما این مرثیه همیشه باید مخلوط با حماسه باشد. ؛ شهید مرتضی مطهری. ناشر: انتشارات صدارا. نوبت چاپ: 34 ام. جلد یک صفحه 23-22.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
تا کربلا ...: چهل روایت از دلدادگی شهدا به سیدالشهدا (ع) و شهدای کربلا ناشر نشر امینان نویسنده گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی تعداد صفحات : 228 معرفی کتاب کتاب حاضر، مشتمل بر مجموعه ای از سرگذشت های شهدای کربلا و دفاع مقدس است. در خلال این سرگذشت ها حکومت یزید، قیس بن سهر، صف آرایی دو سپاه، اهل نجات، نبرد اول، اهل بصره، شهدای صبح عاشورا، از تبار عیسی، قبل از ظهر عاشورا، پیرمردان سپاه، حبیب بن مظاهر و ... مورد بررسی و توجه قرار گرفته است. «اولاد عقیل»، «آخرین اصحاب»، «کوفه و عبدالله عفیف»، «پسران ام البنین»، «شبه پیامبر»، «تبعیت از امام»، «علمدار» و ... عنوان های موضوعی داستان های این کتاب هستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
🔰بدان ایدک الله (9) 🔆سه: غفلت از هدف؛ آفت طلاب 🔺اگر #طلبه امروز ما به #درس_خواندن بی‌اعتنایی کند،
🔰بدان ایدک الله (10) 🔆چهار طلبه؛ مهم‌ترین عنصر حوزه 🔺اگر ما عنصر عناصر اصلی حوزه را چهار تا پنج عنصر بدانیم (استاد، شاگرد، فضای آموزشی، مواد درسی و از این قبیل) شاید به اعتباری بتوان گفت: مهم‌تر از همه، عنصر است؛ چون همه این امکانات برای اوست. اگر طلبه نباشد، وجود فضای آموزشی، کتاب درسی، علم استاد و فن سخن و سخنوری او بی‌معنا می‌شود؛ و این یک طرف قضیه است. 🔺طرف دیگر آن، است که آن‌هم در دست طلبه امروز است. یعنی همین طلبه امروز که مهم‌ترین ناقل و رسانه است، فردا هم مهم‌ترین وسیله و ناقل است بنابراین به اعتباری، طلبه اهم عناصر در این باب است . (نرم‌افزار حوزه و روحانیت صفحه 707. . در دیدار روحانیون و طلاب ایرانی و خارجی در صحن مدرسه فیضیه قم 16 آذر 1374.) 🔅نقش طلاب در مثمر ماندن حوزه حالا چه بکنیم که این حوزه مثمر بماند؟ یک مسئله این است که و فضلای جوان، آیا برای سازندگی و برای آینده‌ی حوزه نقشی دارند یا نه؛ جواب این است که بلی، دارند. هر کسی نقش خودش را دارد. در یک مجموعه، همه افراد دارای نقش اند. در یک بدن سالم، هر سلولی مشغول کار است. اگر هر کدام ما در آنجایی‌که هستیم، کار خود را خوب انجام بدهیم به‌سلامت مجموعه کمک کرده‌ایم؛ اما اگر هر کدام ما کار خود را خوب انجام ندهیم، به‌قدر خود، به‌سلامت مجموعه ضربه زده‌ایم؛ (رحم الله امراً عمل صالحاً فأتقنه» . 🔺کار را باید و خوب انجام داد؛ درس را باید خواند؛ اخلاق را باید رعایت کرد؛ تدین را باید در زندگی خود اصل دانست؛ را در آداب زندگی، در خلقیات عبادی و عملی باید اسوه و الگو قرارداد. چیزهایی هم هست که البته به تطور زمان متطور می‌شود؛ آن‌ها را هم باید متطور و متحول کرد. پس افراد حوزه، از بزرگ و کوچک، تا طلبه‌ی تازه به حوزه آمده، در خود می‌توانند نقش ایفا کنند که آن نقش در سلامت حال و آینده حوزه، اثر خواهد گذاشت. (نرم‌افزار حوزه و روحانیت صفحه 425. اجتماع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم یکم اسفند 1370) ؛ صفحه 7-6. .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🕌 🕌 🔰شعار اذان‏ 🔹يكى ديگر از شعارهاى ما كه باز است اذان است. اگر بدانيد براى اذان در اسلام چقدر اهميت قائل شده‏اند! حالا كار ما به جايى كشيده است كه هركسى كه براى خودش يك ذره به اصطلاح شخصيت قائل است مثل اينكه كسر شأنش مى‏كند كه بايستد فرياد بكشد: اللَّه اكبر اللَّه اكبر در صورتى كه اين كار افتخارِ بزرگ است. 🔸مگر نشنيده‏ايد كه اميرالمؤمنين على عليه السلام در زمان خلافتش، يعنى آن وقتى كه از نظر ظاهر هم شخص اول مملكت بود (از نظر باطن كه بعد از پيغمبر هميشه او شخص اول بوده)، همان وقتى كه از نظر مقامات اجتماعى هم شخص اول مملكت خود بود خودش مى‏رفت بالاى مأذنه در مسجد كوفه، فريادش را بلند مى‏كرد: اللَّه اكبر اللَّه اكبر. آن آخرين روزى كه آمد مسجد و لحظه‏اى بعد از آن، ضربت‏ به فرق مباركش وارد شد قبلًا اذان گفته بود. 🔹در ميان شعارهاى اسلامى هيچ شعارى به اندازه اذان شعاريّت ندارد. اسلام يك و ناطق است. همين طور كه تفاوت انسان را با حيوانهاى ديگر در نطق گذاشته‏اند و انسان را مى‏گويند حيوان ناطق، در مقابل حيوانهاى صامت، اسلام يك دين ناطق است، همه شعارهايش هم است، با انسان سخن مى‏گويد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ دکتر ، کارشناس مسائل غرب‌آسیا: 📺 نفتالی‌بنت تلاش دارد از زیر سایه خارج شود و حمله به مناطق خالی لبنان با این هدف بود. 📺 حزب الله با واکنش فوری، ایجاد شده پس از جنگ ۳۳ روزه را تثبیت کرد. 📺 ایران با کمک متحدانش به مرزهای رسیده است، در حالی که رژیم صهیونیستی ۲ هزار کیلومتر با تاسیسات حیاتی ایران فاصله دارد!
طالبان از تصرف دوباره شهرستان حضرت سلطان در استان سمنگان خبر داد. حضرت سلطان بر سر مسیر آیبک به مزارشریف قرار دارد و حفظ در برقراری ارتباط زمینی این دو شهر بسیار مهم است. شهرستان حضرت سلطان در تاریخ ۱۴ تیر به تصرف طالبان درآمد و فردای آن روز مجددا توسط نیروهای امنیتی و بسیج مردمی بازپسگیری شد و حالا مجددا به دست طالبان افتاده است. پی‌نوشت: جزئیات این نقشه مربوط به تاریخ ۳ مرداد است. 🔺طالبان از تکمیل محاصره و آغاز حملات سنگین به شهر پلخمری مرکز استان بغلان خبر دادند. 🔺طالبان شب گذشته پاسگاه‌های نیروهای دولتی در این شهر را خمپاره باران کرده است.
انتقال فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا به اردن 🔸 به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ پس از تصمیمات جدید کاخ سفید و بازنگری راهبرد نظامی و سیاسی، نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان، قطر، کویت، عربستان و امارات به اردن منتقل می‌شوند. ماه گذشته، کاخ سفید از خروج تدریجی نیروها و انتقال نیروها و تجهیزات آمریکایی به اردن خبر داد. این اقدامات که پس از به قدرت رسیدن "جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا آغاز شد، باعث ایجاد تغییراتی در اولویت‌های نظامی و سیاسی ایالات متحده در حوزه مسئولیتی سنتکام شده است. بر اساس تصمیمات مقامات ارشد آمریکایی، مقرر شد تا تقسیم و استقرار نظامیان آمریکایی در منطقه به شرح ذیل انجام شود: ۱- قطر: ارتش آمریکا در خردادماه سال جاری پایگاه نظامی السیلیه، مرکز تامین مهمات به نام فالکون در کشور قطر را تعطیل کرده و نیروها و تجهیزات را به اردن منتقل کرد. احتمال می‌رود که آمریکا پایگاه هوایی خود در پایگاه العدید قطر را حفظ خواهد کرد. ۲- افغانستان: خروج تمام نظامیان و تجهیزات آمریکایی از این کشور و انتقال بخشی از آنها به آمریکا و بخشی دیگر به کشورهای مجاور افغانستان مانند تاجیکستان، پاکستان، ترکمنستان و اردن. بنابر اطلاعات موجود، دو هزار نظامی آمریکایی اخیرا از افغانستان به اردن منتقل شدند. ۳- کویت، عربستان سعودی، امارات: انتقال نیروها و تجهیزات نظامیان آمریکایی مستقر در این کشورها به اردن. پس از تماس لوید استین وزیر دفاع آمریکا با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان، مقرر شد آمریکا هشت سامانه موشکی پاتریوت را از کشورهای عراق، کویت و اردن و یک سامانه ضد موشکی تاد را از عربستان خارج کند. چرا آمریکا نظامیان خود را به اردن منتقل می‌کند؟ در تاریخ ۳۱ ژانویه (۱۲ بهمن ۱۳۹۹) اردن و آمریکا توافقنامه همکاری دفاعی را امضا کردند. این سند توسط دولت اردن در ۱۷ فوریه (۲۹ بهمن ۱۳۹۹) تأیید شد. این توافقنامه شامل ۱۹ بند است که به نیروهای آمریکایی اجازه می‌دهد در خاک اردن سلاح حمل کنند و به پرسنل هواپیماها و کشتی‌های آمریکایی اجازه می دهد “بدون درخواست ویزا از اردن به این کشور وارد و خارج شوند”. این توافق مورد انتقاد برخی از اعضای پارلمان اردن و کارشناسان سیاسی و حقوقی قرار گرفت و بسیاری از آنها ابراز نگرانی کردند که این توافق نشان‌دهنده استعمار و نقض حاکمیت اردن بوده و مغایر با قانون اساسی و قوانین اردن است زیرا این قانون بدون تصویب پارلمان توسط دولت به تصویب رسیده است. یکی از دلایل اصلی انتقال نیرو و تجهیزات به اردن که توسط تحلیلگران آمریکایی عنوان شده است، کاهش تهدیدات حملات موشکی در منطقه خلیج فارس از جانب ایران و نیروهای تحت حمایت آن می‌باشد. علاوه بر اینکه طبق اذعان وزارت امور خارجه آمریکا، اردن یک شریک حیاتی برای ایالات متحده در زمینه‌های امنیتی در منطقه بوده و با نیروهای ائتلاف آمریکایی علیه القاعده، داعش و دیگر گروه‌های تروریستی همکاری می‌کند. طبق توافقنامه آمریکا و اردن که از فوریه گذشته (بهمن ۱۳۹۹) عملیاتی شده است، نیروهای آمریکایی به مدت ۱۵ سال، ۱۲ پایگاه هوایی و دریایی در اختیار دارند که ۴ پایگاه جهت آموزش نظامیان اردنی و اقدامات گوناگون به طور مشترک مورد استفاده قرار خواهد گرفت. بر اساس این توافقنامه قرار است برخی از پایگاه‌های اردنی مورد استفاده نیروهای آمریکایی نیز قرار گیرد. بر همین اساس، پایگاه هوایی "موفق السلطی" به پایگاه اصلی و مقر فرماندهی هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در غرب آسیا تبدیل خواهد شد. همچنین مقرر گردید تا نظامیان آمریکایی فعالیت خود را در مرکز اصلی آموزش نیروی هوایی اردن (مرکز آموزشی امان) واقع در پایتخت اردن، پایگاه دریایی در "الحمیمه"، مرکز فرماندهی نیروی هوایی اردن (پایگاه هوایی ملک عبدالله دوم)، پایگاه دریایی در عقبه، پایگاه آموزشی نظامیان اردنی در القویره، پایگاه ملک عبد الله جهت آموزش نیروهای ویژه اردن، پایگاه هوایی شاهزاده حسن، پایگاه هوایی شاهزاده فیصل، پادگان آموزشی التتن و 15 پایگاه مرزی با عراق و سوریه آغاز کنند. انتظار می‌رود که پس از استقرار گسترده نظامیان آمریکایی در اردن، پایگاه آمریکایی التنف در مرز عراق و سوریه به شدت تقویت شود. استقرار نظامیان آمریکایی در بیش از ۱۵ پایگاه و پادگان نظامی و تبدیل پایگاه هوایی “موفق السلطی”به پایگاه اصلی و مقر فرماندهی هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در غرب آسیا در اردن، نشان می‌دهد که کشور اردن به محلی جهت استفاده آمریکا برای فرماندهی عملیات‌های ضد محور مقاومت جهت حفظ امنیت رژیم صهیونیستی و مقابله با اقدامات ایران تبدیل شده است! موضوعی که به مذاق ایران خوش نمی‌آید و جمهوری اسلامی بارها و بارها به کشورهای منطقه نسبت به این موضوع هشدار داده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هشدار جدی دبیرکل حزب‌الله به متجاوزان صهیونیستی: 🔴 بزرگترین حماقت دشمن وقتی است که تصمیم به جنگ با لبنان بگیرد.
🔴 حماس از احکام صادره توسط سعودی ابراز شگفتی کرد حماس با صدور بیانیه ای از احکام صادره علیه اتباع فلسطینی و اردنی در عربستان سعودی ابراز شگفتی کرد. این بیانیه افزود که اشخاص مزبور مستحق چنین احکام شدید و ناموجهی نیستند و هر آنچه انجام داده اند برای یاری آرمان و مردم فلسطین بوده است و هیچ توهینی به عربستان سعودی و مردم آن نکرده اند. در این بیانیه از سران سعودی آزادی این اشخاص برای پایان دادن به رنجهای آنان و خانواده هایشان درخواست شده است. عربستان سعودی دکتر «محمد خضری» نماینده پیشین حماس در ریاض را به ۱۵ سال حبس محکوم کرد. برای ده‌ها اردنی و فلسطینی دیگر که از مدت‌ها پیش به اتهام حمایت از مقاومت در عربستان بازداشت شدند، احکامی بین 3 تا 22 سال حبس صادر شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا