🔰سفره افطاری کربلایی
«از بس که روزه را به غلط روضه خواندهام
هی فکر میکنم رمضان هم محرم است»
🔹میتوان روزه گرفت و در تشنه کامیها به یاد لبهای تشنه حضرت ارباب بود... میتوان وقت افطار با دیدن آب، عباس گونه یاد حسین کرد... چقدر تشنگی با امام حسین علیهالسلام میچسبد و چه روضهای بشود روضههای کنار سفره افطار:
«نه چایی و نه غذا و نان و آب خنک
کنار سفره افطار روضه میچسبد»
🔸میتوان با این حال، ماه رمضان معنویتری داشت؛ آن قدر ماه رمضان برایت روضه عطش عملی و عینی بخواند و اشک بگیرد که ماه محرم این قدر نتوانسته باشد. تشنگی و عطش را بهانه کردن برای گریز و ماه رمضان را کربلایی کردن!
«هر چه هستم سر دیوانگیام میمانم
روزهام را فقط افطار به تربت کردم
خواستم از عطش روزه بگویم، اما
از لب تشنهاش احساس خجالت کردم
روزهام روضه شد و روضه مرا میکُشدم
یاد آن تشنه لب کرببلا میکُشدم»
🔹چه روزهای بشود روزه با امام حسین علیهالسلام! راستی! حسرت کربلا خوردن روزه را باطل نمیکند!
📚 چگونه سر سفره تربیت شویم؟
#هر_خانه_یک_حسینیه
#هر_سفره_یک_هیئت
#زیر_خیمه_حسین
#حجت_الاسلام_علوی
#نشر_سدید
@tanhaelaj
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔉 #صوت
جلسه سوم تدریس کتاب سیره معصومین علیهم السلام
📆 ۲۵ فروردین ۱۴۰۰
⏰ مدت زمان: ۱ ساعت
#بینش_مطهر
#حجت_الاسلام_علوی
@binesh_yazd
@tanhaelaj
ماه "مهمانی" و "عطش" یعنی
رمضان ماه سیدالشهداست !
#ماه_مبارک_رمضان
@ehsanSaadi
@alfavayedolkoronaieh
@tanhaelaj
🔰ماجراهای نخود و آش امام حسین
🔸اینجا حتی نخود هم سرشار از سخن است و بیتابِ افتادن در آش امام حسین و این اثر چنانچه گذشت هدفش دعوت به داشتن این نوع نگاه و زاویه دید است. با این نگاه از نخود دیگ ارباب هم نمیشود به سادگی گذشت؛ «تو خود حدیث مفصل بخوان...»
🔹از قدیم ضربالمثل «نخودی در دیگ انداختن» کنایه از شریک شدن در کار خیر بود ولو به قدر نخودی! وقتی میخواستند از کسی کمکی بگیرند یا او را به شرکت در عزاداری و تأمین بخشی از مخارج آن ترغیب کنند میگفتند: شما هم نخودی در آش امام حسین بیندازید. این مثل ریشه در آن گفتار داشت و شنونده هم از باب «تَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى» کمکی میکرد و در کار خیر شریک میشد و اینجا نخود بود که نقشی داشت برای دعوت به نقش داشتن!
🔸از ماجرای این نخود در آش بگیرید تا آن نخودی که به بهانه در دهان کسی خیس خوردن یا نخوردن، یادآور «اهل سِر بودن» و «مراعات زبان را داشتن» بود و درس «دقت در حرف و صحبت» را به ما گوشزد میکرد تا نخودهایی که میدانستند در تشکیلات بنا نیست نخودی باشند و از آنها هم کاری ساخته است تا... تا آبنخودی که در پیادهروی نجف کربلا خوردیم و به ما چسبید!
🔻تذکر:
🔹اینطور نشود که از فردا عدهای با مَثَل «نخود در دیگ امام حسین» بخواهند نخودشان را به رخ امام حسین بکشند! باید مواظب بود انداختن نخود در دیگ باعث بستن دهان وجدان نشود که ما مثلاً دِینمان را به دستگاه امام حسین ادا کردیم... بعضی وظیفهشان این است که یک گوسفند در دیگ بیندازند نه یک نخود!... بعضی اصلاً باید خودشان را وقف کنند تا به تکلیفشان عمل کرده باشند.
🔻ترفند:
🔸از آنجا که بیشتر مخاطبان این اثر، تجربه آشپزخانهای و پای دیگی خوبی داشته و دارند و عطش بیشتر دانستن، آنها را به این اثر کشانده است؛ بیان این ترفند خالی از ملاحت نیست که انداختن یک دانه نخود در نمکدان باعث جذب رطوبت هوای داخل نمکدان و در نتیجه نچسبیدن دانههای نمک به یکدیگر خواهد شد.
📚 چگونه سر سفره تربیت شویم؟
#هر_خانه_یک_حسینیه
#هر_سفره_یک_هیئت
#زیر_خیمه_حسین
#حجت_الاسلام_علوی
#نشر_سدید
@tanhaelaj