فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جمهوری اسلامی توی این ۴۰ سال چیکار کرده ؟
پیشرفت و توسعه فوق العاده ایران در زمینه صنعت و معدن و جزء برترین کشورهای جهان در تولید سنگهای قیمتی و فولاد و آهن و سیمان و..
@hr_taraghi
🔺چطور "منبرِمسخ شده" را تشخیص دهیم؟
✍محسن مهدیان
از منبرچه انتظاری دارید؟ امر به معروف و نهی از منکر. انحراف در منبر چیست؟ معروف را منکر و منکر را معروف دانستن. همین؟ خیر.
این روزها گرفتار منبر مسخ شده ایم؛ چالش جدید منابری که در شبکه های اجتماعی برپا می شوند و جذب پامنبری برای شان یک #اصل حیاتی است. این تلاش سیری ناپذیر، نتیجه اش حرکت، پشت پامنبری است. #جابجایی بالای منبر و پائین منبر، یعنی مسخ منبر و در نهایت دعوت به آئین جاهلیت.
آئین جاهلی، آئینی است که در آن حق و باطل #ممزوج و اصل و فرع دین #جابجا شده است. آئین جاهلی، آئینی است که پامنبری را چنان مسخ می کند که تنها #توهم دینداری و انقلابی گری دارد.
کافیست شما دیندار و انقلابی باشید، اما در بزنگاه جنگ و جهاد، به فکر خیرخواهی برای نیازمندان محله بیافتید. این یعنی دین مسخ شده؛ آئینی که ظاهر شرعی دارد اما بویی از دینداری نبرده است. به قول شریعتی اگر امام در میدان جنگ بود و شما #نبودی، مهم نیست پای سجاده باشی یا مجلس شراب.
اگر دروغ یک کودک جاهل را دیدید و فریاد کشیدید و اما از کنار قمه کشی اراذل محل گذشتید، بی شک به یک دین جاهلی و مسخ شده رسیدید.
منبرمسخ شده، منبری است که به اسم اسلام و انقلاب، جای اصل و فرع را #جابجا می کند؛ همین.
حرفش غلط نیست، اما بجا و بهنگام هم نیست. ناحق را می بیند اما #سکوت می کند. صدایش را بر منکر بلند می کند، اما نه به اندازه منکر. نسبت به فساد اکبر بی توجه است، اما برای ظلم های کوچک سینه چاک است. نداشته ها را در چشم می کند ولی داشته ها را سردست نمی گیرد.
راز منبرمسخ شده در جابجایی اصل و فرع است. ظاهرش دینی است اما باطنش تهی از حقیقت؛ صورتیست بی سیرت.
🔻اما از کجا بفهمیم پای منبر مسخ شده ایم؟
منبری که دعوت به خیرات کند اما بزرگترین خیرِعالم که #نصرتِ_ولی است را نمی بیند، منبر جاهلی است.
منبری که پامنبری اش را از تلاش برای حرکت بازدارد و نسبت به آینده انقلاب #ناامید کند، بدون شک منبر مسخ شده است. تنها در یک صورت می توان به اسم انقلاب، ناامید از انقلاب بود. زمانیکه جای اصل و فرع های انقلاب جابجا شود و نداشته ها را ببینیم و دارایی ها را تکذیب کنیم. #خبرخوب
چنین حسی پای هرمنبری داشتیم، یعنی منبر مسخ شده .
@hr_taraghi
#کسری_بودجه_و_راه_های_پیش_رو
✍ دکتر علی سعدوندی
چه بخواهیم یا نخواهیم کسری بودجه دولت یک حقیقت عینی است و کاهش نخواهد یافت مگر آنکه در بودجه جاری و ریخت و پاش ها صرفه جویی صورت گیرد. اگر دولت بنا داشته باشد که در بودجه جاری صرفه جویی کند باید قیمت های نسبی را آزاد کند. دقت شود که چون کسری بودجه دولت اولین مقصر رشد نقدینگی و تورم در بلند مدت است پس آزادسازی قیمت ها یک سیاست ضد ابرترومی در بلند مدت است هر چند در کوتاه مدت نمود تورمی داشته باشد.
و اما کسری بودجه دولت را می شود از سه طریق جبران کرد:
(#اول) استقراض مستقیم از بانک مرکزی که در قانون 5 ساله سوم غیرقانونی اعلام شد. البته این سیاست منع و تحریم، همان قدر موثر است که منع استفاده از تجهیزات ماهواره ای و منع ورود به تلگرام جدی گرفته شده است.
(#دوم) سیاست مطلوب دولت مستقر: استقراض از شبکه بانک های تجاری که در نبود بازار شفاف و نقدپذیر اوراق دولتی با یک تاخیر موجب اضافه برداشت از بانک مرکزی حواهد شد و اتفاقا چون به تضعیف تراز جریان نقد بانک ها می انجامد آثار مخرب این سیاست از کسری بودجه دولت به کل بدنه اقتصاد منتقل خواهد شد.
(#سوم) افزایش نرخ ارز که به افزایش ذخایر خارجی بانک مرکزی می انجامد و لاجرم پایه پولی را افزایش داده و اگر چنین شود تورم زاست.
در این میان سیاست سوم به دو دلیل ارجح است:
#اولاً.افزایش نرخ ارز دولتی آثار جانشینی و درآمدی در ساختار بودجه دولت در پی خواهد داشت که نتیجه نهایی آن مصرف بیشتر تولید داخلی در برابر واردات خواهد بود. از آنجا که دولت مصر به تامین کالاهای اساسی است افزایش نرخ ارز دولتی به خودکفایی کالاهای اساسی می انجامد در حالی که در چند دهه گذشته به سبب سیاست های تثبیت قیمتی وابستگی کشور به واردات کالاهای اساسی رو به فزونی بوده است.
#دوماً. اگر افزایش نرخ ارز به انباشت بیش از پیش ذخایر خارجی بانک مرکزی منتهی نشود آنگاه این سیاست آثار بلند مدت (ابر)تورمی به جای نخواهد گذاشت. تثبیت و تحدید ذخایر تنها زمانی ممکن است که تقاضای ارزی کشور در نرخ های بالای ارز نه تنها کاهش نیابد که افزایش یابد. البته مصارف عمومی و خصوصی کالای خارجی با افزایش نرخ، کاهش محسوس خواهد یافت پس چگونه ممکن است همزمان با افزایش نرخ ارز دولتی با افزایش تقاضای ارز اقدام به تثبیت ذخایر ارزی (بخوانید پایه پولی ایضا بخوانید تورم) نمود؟ پاسخ تنها در سه کلمه خلاصه می شود: «#تشویق_خروج_سرمایه».
اگر خروج سرمایه در نرخ هایی بالای نرخ تعادلی ارز صورت گیرد نه تنها مضر نیست بلکه به تثبیت نرخ تورم کمک خواهد کرد. در این میان اگر خروج سرمایه تشدید شود و بانک مرکزی از ذخایر خارجی موجود استفاده کند با بلوکه سازی بخشی از پایه پولی روند رشد نقدینگی تا حد زیادی معکوس خواهد شد. و نیز اگر خروج سرمایه در نرخ های بالای نرخ تعادلی از محل ذخایر بانک های تجاری تامین شود سود حاصله صرف ذخیره گیری معوقات و افزایش سرمایه خواهد شد و نظام بانکی پس از سال ها به فعالیت عادی خود باز خواهد گشت.
بنابراین به رغم آنکه خروج سرمایه در کشور یک تابو شده است باید بدانیم اتفاقا راه علاج بحران های دوقولوی ابرتورم و هجوم بانکی تشویق خروج سرمایه و نه تحدید آن است. اجتناب از خروج سرمایه آب در هاون کوبیدن است پس به جای سیاست همیشگی «منع» باید با این پدیده برخوردی معقول داشت. البته نرخ ارز برای خروج سرمایه نقش کلیدی در نتایج این سیاست ایفا می کند چرا که اگر این نرخ زیر نرخ تعادلی باشد در واقع اقتصاد به خروج سرمایه سوبسید می دهد (همان سیاستی که از دهه 50 تا کنون به جد دنبال می شود). بنابراین اگر نرخ ارز بالای نرخ تعادلی قرار گیرد این تفاوت در واقع مالیاتی است که دولت از خروج سرمایه و قاچاق دریافت خواهد کرد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@hr_taraghi
حجتالاسلام صدیقی: پس از برجام قیمت کالاها تا ۷۰ درصد افزایش یافته است/ برجام را دوباره با FATF تجربه نکنید
خطیب موقت نماز جمعه تهران:
🔹برجام یک تجربه بود، آنهایی که فرصتها را از دست دادند عوض تکیه بر ظرفیتهای داخلی گفتند تا برجام حل نشود حتی آب خوردن درست نمیشود.
🔹وعده داده بودند در روز اجرای برجام همه تحریمها لغو میشود و ما ایرانی بدون تحریم تجربه خواهیم کرد. وعده رفاه داده بودند.
🔹آن روز قیمتها چگونه بود، پس از برجام چه شد؟ ۵۰ تا ۷۰ درصد گرانتر شد این ضعفای جامعه ما ایمان، ولایت فقیه و اعتقاد نگهشان داشته است وگرنه دیدید در فرانسه چه اتفاقی افتاد و لیبرال دموکراسی که فریبکارانه بیش از یک قرن مردم را فریب داده بود امروز به پایان رسیده است.
🔹برجام را دوباره با FATF تجربه نکنید، مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود، FATF مایه خودتحریمی است؛ اگر امروز میتوانیم تحریمها را دور بزنیم با FATF اشراف اطلاعاتی دشمن بر منابع بانکی بیشتر میشود.
🔹نکتهای از معاونت مبارزه با تروریسم خزانهداری آمریکا میگویم که تصریح کرده است که اگر بخواهیم مردم ایران را کنترل کنیم و گذاشتن ایران در تنگنا و سختتر کردن شرایط کشور ایران به حضور کامل این کشور در FATF نیاز است.
🔹عوض امید بستن به بیگانه به ملت خودتان اعتماد کنید به جوانان کشور مسئولیت دهید. اقتصاد مقاومتی را پیاده کنید و ملت کنار شما کمک میکنند.
@hr_taraghi
🔴 گزارش «کمیسیون استراتژی دفاع ملی» کنگره آمریکا
شبکه تلویزیونی #یورونیوز گزارش «کمیسیون استراتژی دفاع ملی» #کنگره_آمریکا را منتشر کرد. گزارش این کمیسیون بسیار قابل تامل است. در بخشی از این گزارش آمده:
🔸ایالات متحده به دلیل کاهش برتری نظامی تاریخی خود دچار بحران امنیت ملی شده و وزارت دفاع آمریکا نه به لحاظ مالی و نه از جنبه استراتژیک توان #پیروزی در جنگهای چند جانبه را نخواهد داشت.
🔸ارتش آمریکا در درگیریهای آینده میتواند تلفات غیرقابل قبول و زیادی را متحمل شود و بسیاری از منابع و داراییهای مهم را در جنگ از دست بدهد.
🔸به دلیل تمرکز دشمنان ما در پیدا کردن راههای مختلف #شکست دادن نیروهای آمریکا، ارتش این کشور برتری خود در زمینههای مبارزات کلیدی مانند قدرت طرح ریزی نظامی، توان موشکی و دفاع هوایی عملیاتهای سایبری و فضایی و همچنین عملیات های سطح آب و ضد زیردریایی و جنگ الکترونیک را از دست داده است.
#آمریکا_رو_به_افول
@hr_taraghi
ضررهای توافق پاریس
جبرائیلی در برنامه ثریا:با اجرای توافقنامه اقلیمی پاریس ۵۲ میلیارد دلار معادل ۶۰۰ هزار میلیارد تومان که ۱۲ سال یارانه مردم است بایدهزینه کنیم/میخواهیم درباره توافقنامهای صحبت کنیم که فرصتهای نفت و گاز ما را تهدید میکند و ما را از صادر کننده انرژی به وارد کننده انرژی تبدیل میکند!
@hr_taraghi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعتراف عراقچی به نتایج خطرناک توافق بانک مرکزی با FATF
@hr_taraghi
راهکار ایجاد اشتغال از طریق ظرفیتهای داخلی🇮🇷
✍ دکترعلیرضا زاکانی
🔸 آمار ۳/۵ میلیونی بیکاری در کشور، داغی است که بر دل هزاران پدر و مادر ایرانی نشسته و هر دغدغه مندی را ناراحت میکند. روشن است این آمار چه تبعاتی را در حوزه فرهنگ و اجتماع ایجاد خواهد کرد، از همین رو پرداخت به این مسئله فوری و ضروری است که متأسفانه از ابتدای دولت و بهرغم وعدههای خوش آب و رنگ دوره انتخابات اقدامی اساسی صورت نپذیرفته است. برای حل این معضل به ازای هر نفر بایستی سرمایهای بالغ بر ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون در اختیار داشت و فقدان این بودجه را میتوان اصلیترین مانع دولتها برای حل بحران بیکاری دانست.
برای تأمین این مبلغ دو رویکرد اصلی در کشور وجود دارد:
1️⃣ جذب سرمایهگذار و تکنولوژی خارجی: لازمه این رویکرد که اصلیترین سیاست دولت فعلی نیز محسوب میشود، جذب اعتماد صاحبان سرمایه و تکنولوژی است. کار ویژه دولت آقای روحانی از همان ابتدا بر همین اساس بود و در پی آن بودند تا با سیاست خارجی، مذاکره و تعریف بازیهای برد – برد با غرب راه جذب این سرمایه را هموار کنند؛ اصرار بر پیوستن به سازمانها، کنوانسیونهای بینالمللی و برجامهای ۱، ۲، ۳ و... را نیز میتوان در همین پازل دانست. اما آیا موفقیتی حاصل شد؟ #در_عمل_خیر.
چرا که ریشه مشکلات ما و غرب نه در مسائلی همچون هستهای، موشکی و پولشویی بلکه در تفاوتهای هویتی و فرهنگی ما است و این مشکل حل نخواهد شد مگر آنکه یا به گفته امام (ره) آنها از خوی استکباری خود دست بردارند یا ایران از هویت، عمق استراتژیک و توانمندیهای خود عاری شود که این همان مسیری است که #عراق و #لیبی پیمودند و امروز نتیجه عبرت آموز آن پیش روی ماست.
البته من معتقد نیستم اصل جذب سرمایه خارجی اشتباه است بلکه بر آنم، جادهای که دوستان برای رسیدن به آن طراحی کردهاند اشتباه است و این جاده به جای آنکه از غرب بگذرد بایستی از شرق عبور کند.
2️⃣رویکرد دوم متکی به ظرفیتهای داخلی است. این ظرفیتها ابتدا نیازمند توجه و سپس نیازمند مقابله با نقاط هدر رفت همچون مبارزه با فساد و به ویژه #قاچاق است. آمارها نشان میدهد هر یک میلیارد دلار قاچاق قریب به ۱۰۰ هزار نفر را بیکار میکند؛ با وضعیت موجود یعنی چیزی بالغ بر ۲ میلیون بیکار به گردن قاچاق است. بنابراین اگر بتوانیم از یک سو قاچاق را کنترل کنیم و از سوی دیگر ظرفیتهایی را که مورد غفلت قرار گرفتهاند، فعال شود، بخش عظیمی از مشکل بیکاری رفع خواهد شد. یکی از این ظرفیتهای مغفول مانده که میتواند در شرایط موجود به کشور کمک کند پتروشیمیها هستند. پیش از این در خصوص ظرفیتهای پتروشیمی نوشتهام که اسناد آن در فضای مجازی در دسترس است. ظرفیت شاخه پلیمری کارخانههای پتروشیمی ۱۸ میلیون تن است و هر یک میلیون تن از این ظرفیت میتواند به صورت میانگین برای ۲۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و ۱۰۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم، اشتغال فراهم کند. از سوی دیگر از هر ۱۰۰ دلار سوخت فسیلی ۱۶۰ دلار مواد خام پتروشیمی تولید میشود، این حجم اگر در صنعت پتروشیمی تبدیل به محصول نهایی شود به چیزی نزدیک به ۴۵۰ تا ۴۶۰ دلار خواهد رسید؛ و با توجه به اینکه ما تنها در داخل کشور به ۵ میلیون تن از حجم این تولید نیازمندیم میتوانیم مازاد آن را به کشورهای همسایه که بازاری با تشنگی ۳۰ میلیون تن را تشکیل دادهاند صادر کرد. بنابراین با توجه به این صنعت که تمامی زیرساختها و کارخانههای آن در کشور آماده است، نه تنها میتوان بالغ بر ۵/۴ میلیون شغل ایجاد کرد بلکه میتوان با برنامهریزی دقیق و مرحلهای درِ چاههای نفت را نیز بست و کشور را از تنگنایی که بد خواهان با بازی نفت ایجاد میکنند، رها کرد.
🔹 البته قبول دارم آنچه بیان شد به راحتی نشاندن جوهر قلم بر کاغذ نیست و قطعاً نیازمند همت ویژه و برنامهریزی دقیق است، اما در شدنی و قطعی بودن آن با مدیریت جهادی شکی نیست. در هر حال اگر تصمیم گرفتهایم راه حقمان را با قدرت ادامه دهیم، مسیری جز تلاش، نشاط و جهاد پیشرو نیست.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@hr_taraghi
محرمانه
⭕️پروندههای مهم سالیان اخیر را مرور کنیم:
#کاوه_مدنی در سازمان حفاظت محیط زیست،
#فریدون_فشارکی و #کمال_فروغی در وزارت نفت،
#نزار_زاکا در معاونت زنان ریاست جمهوری،
#مراد_طاهباز در محیط زیست،
#دری_اصفهانی، #تریتا_پارسی، #هومن_مجد، #علی_واعظ و...در جریان مذاکرات هستهای....
تنها مصادیقی از نفوذ و سیطره این ذهنیت در دولت است.
⭕️حالا رئیسجمهور، پا را از این فراتر گذاشته و رسما و عملا از ورود مدیران «خارجی» (به تمام معنا) به عرصه مدیریت کشور می گوید. تاکید ایشان بر مثال «کیروش» اصلا اتفاقی نیست و محصول یک پروژه تبلیغاتی است که اکثریت قریب به اتفاق مردم صرفا وجه ورزشی آن را دیدهاند...
👌 #کانال محرمانه
@hr_taraghi
از #سایه_هویج تا #سایه_چماق
✅پاسخی به سوال جناب رئیس جمهور
✍ محمدصرفی
برای پاسخ به سؤالِ رئیس جمهور محترم «اگر برجام نباشد چه میشود؟» ابتدا باید به یک سؤال مقدماتی پاسخ داد و آن هم اینکه؛ در حال حاضر از برجام چه مانده است؟! آنچه عملاً وجود خارجی دارد، تعهدات یکطرفه و بدون مابهازای ایران است. پس سؤال دقیق و درست این میشود؛ «اگر ایران به تعهدات برجامی خود عمل نکند چه میشود؟»
ایران میتواند در نخستین گام یک بازه زمانی مشخص - مثلاً یکماهه - را تعیین و بهصورت رسمی اعلام کند که در صورت ادامه تلاش آمریکا برای ایجاد محدودیت در فروش نفت ایران، غنیسازی۲۰ درصد از سر گرفته میشود.
در بند ۳۶ برجام دو راهکار پیش پای ایران در صورت «#عدم_پایبندی_اساسی» سایر طرفها گذاشته شده است:
#یکم «توقف کلی و یا جزئی اجرای تعهدات»
#دوم پیگیری از طریق شورای امنیت که در بند۳۷ توضیح داده شده و البته کاملاً و به طرز عجیبی علیه ایران است.
نکته دیگر آنکه تجدیدنظر در تعهدات برجامی یک قانون لازمالاجراست. مجلس در جلسه ۲۱ مهرماه سال۹۴ اجرای برجام را بهصورت مشروط تصویب و ۹ شرط برای آن تعیین کرد.
در بند سوم این قانون آمده است؛ «دولت موظف است هرگونه عدمپایبندی طرف مقابل در زمینه لغو مؤثر تحریمها یا بازگرداندن تحریمهای لغوشده و یا وضع تحریم تحت هر عنوان دیگر را #به_دقت_رصد_کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هستهای صلحآمیز ج ا ایران را سامان دهد...»
ممکن است مدافعان برجام این استدلال را مطرح کنند که چنین واکنشی باعث افزایش فشار اقتصادی میشود. همانطور که آمریکاییها به دفعات و درستی میگویند، آنان حداکثر فشار اقتصادی و رژیم تحریمی علیه ایران را تحمیل کردهاند و جایی برای افزایش فشار و تحریم از ناحیه آمریکا وجود ندارد. اروپاییها نیز در این بازی نقش و وزن موثری ندارند. آنان نه در مقابله با آمریکا و تامین منافع ایران توانستهاند کاری از پیش ببرند و نه همراهی رسمیشان با آمریکا میتواند، چیزی بر بار فشار بر ایران اضافه کند. ایران به اندازه کافی اهرم در دست دارد که بتواند به اروپاییها که این روزها غرق در انواع و اقسام مشکلات نفسگیرند، بفهماند بهتر است پایشان را از گلیمشان درازتر نکنند.
لازمه همه اینها در سطح بینالمللی یک #دیپلماسی_فعال و پویاست که از قبل زمینه و بستر را برای تغییر وضعیت و ایجاد توازن، آماده سازد. ویژگی اصلی این دیپلماسی #اقتدار است. ماجرای اخیر بازداشت مدیر ارشد شرکت هواوی در کانادا –به بهانه نقض تحریمهای ایران- و برخورد سریع و مقتدرانه چین با قضیه – دستگیری حداقل دو تبعه کانادا- که باعث عقبنشینی این کشور شد، نمونه درسآموزی از دیپلماسی اقتداری در برابر دیپلماسی التماسی است.
اما مهمتر از فعل و انفعالات خارجی ماجرا، مسئله مدیریت داخلی است. بیشک با نبودن برجام، دشمن میکوشد یک عملیات سنگین روانی راه بیندازد تا وضعیت را بحرانی جلوه دهد. افکار عمومی را باید در برابر سیل اخبار جعلی و جهتدار محافظت کرد. به موازات مقابله با عملیات روانی دشمن، باید اقتصاد را بهنحوی مدیریت کرد که خروجی آن اطمینانبخشی به مردم باشد. مثال نقض این قضیه ماجرای دلار ۴۲۰۰ تومانی است. تصمیمی غلط و فسادزا که رانتی نجومی –بیش از۱۰۰ هزار میلیارد تومان- ایجاد کرد و امروز با گذشت ۸ ماه از آن تصمیم، هیچکس حاضر به پذیرش مسئولیت نیست و آن را به هم پاس میدهند!
آری؛ برجام عملاً از بین رفته است و مسئله فقط پذیرش یا عدم پذیرش این واقعیت از سوی دستاندرکاران آن است. زمانی دولت برای تحمیل برجام و بستن دهان اندک منتقدان آن در کشور، از مزایای تخیلی و باغ سیب و گلابی میگفت. اینک که تق ماجرا درآمده و مشخص شده همه آن وعدهها خواب و خیال بوده، در کمال تعجب و در چرخشی۱۸۰ درجهای میگویند اگر برجام نباشد بیچاره میشوید و روزگارتان سیاه!
دیروز با #سایه_هویج برجام جامعه را به دنبال خود کشاندند و امروز آنان را از #سایه_چماق آن میترسانند. نبودن برجام میتواند سرمنشأ برکات بسیاری شود (چرا که اولین گام برای امید و حرکت، قطع امید از وهم و خیال است)، البته اگر اندکی شجاعت توأم با درایت نیز در میان باشد.
💥متن کمی خلاصه شده
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@hr_taraghi
🔺 واشنگتن فریبیکن گزارش داد وزارت خارجه آمریکا با اختصاص ۴۰ میلیون دلار پول نقد به یکی از زیرمجموعههای خود، کمپین رسانهای جدیدی را علیه روسیه، ایران و چین آغاز کرده است.
🔹 رهبر انقلاب چند روز پیش نسبت به نقشه احتمالی دشمن برای سال ۹۸ هشدار دادند. آمریکاییها در حال آماده شدن هستند. آیا مسئولین ما هم هوشیارند...؟
@hr_taraghi
محرمانه
🔻 بخشی از مراحل اجرایی پروژه ۹۷ بیان شد. اما قسمت فریب پروژه ۹۷ چیست؟
⭕️آمریکایی ها و به خصوص پمپئو از زمان ریاست بر سازمان سیا بزرگترین خلا آمریکا در برابر ایران را خلا اطلاعات و کسب اخبار واقعی از درون ایران میدانست. به همین دلیل وقتی به سازمان سیا رفت، بخش کسب اخبار از ایران در دستگاه اطلاعاتی آمریکا را به شدت فربه کرد. او اینک نیز تاثیرپذیری تحریم ها در ایران بدون کسب اخبار واقعی از اقتصاد ایران را بی ثمر میداند. در همین بخش از محاسبات رئیس سابق سیا و وزیر خارجه فعلی آمریکا فریب بزرگ پروژه ۹۷ نهفته است...
⭕️ سال ۹۷ برای آمریکایی ها سال تکمیل و پایه ریزی سازگار دقیق برای اطلاع کامل تر و جامع تر و در عین حال تسلط بسیار ریز از فرآیندهای اقتصادی در ایران است. اینکه ایران در دوران تحریم اقتصادی دقیقا چگونه اقتصاد و تجارت خود را با خارج از ایران حفظ میکند و یا چگونه فرآیند جدید تحریمها را دورخواهد زد یا کم اثر میکند، سوالات مهمی برای اتاق اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکاست.
⭕️ اما چه سازگاری قرار است این اطلاعات را در اختیار طرف آمریکای بدهد؟ بررسی دقیق و کارشناسی #fatf و #spv نشان میدهد که از طریق این دو این هدف مدنظر به راحتی اتفاق میافتد. این دو فرآیند هم اطلاعات لحظه لحظه و شفاف را در اختیار طرف مقابل قرار میدهد و هم با تقسیم اقتصاد ایران به دو بخش سیاه و سفید جنگ داخلی اقتصادی راه میاندازد.
@hr_taraghi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرخ زندگی مردم باFATF!
سخنرانی روشنگر دکتر حسن عباسی در مورد سخن روحانی که گفت با تصویب FATF اجناس 20درصد ارزان میشود!
وقتی زیر ساخت را از ما بگیرند یعنی اتومبیل تولید کنیم ولی جاده نداشته باشیم !
@hr_taraghi
#راه_روشن
🌹امام خامنه ای
♦️بعضیها با امام از پاریس تو #هواپیما بودند و آمدند ایران؛ امّا در زمان امام به خاطر #خیانت اعدام شدند!
♦️بعضی ها از دورانی که امام در نجف بود و بعد که به پاریس رفت، با ایشان ارتباط داشتند، در اوّل انقلاب هم مورد توجّه امام قرار گرفتند؛ اما بعد #رفتار اینها، موضعگیری های اینها موجب شد که امام اینها را #طرد کرد، از خودش دور کرد.میزان، وضعی است که #امروز بنده دارم.
♦️اگر خدای نکرده نفس اماره و شیطان، راه را در مقابل منحرف کردند، قضاوت چیز دیگری خواهد بود
🗓۱۳۸۹/۳/۱۴
#رصد
«دهقان» نماینده مجلس: وقتی ۲ سال است دولت الزامات FATFرا اجرا میکند، این ادعا که عدم اجرای FATF منجربه گرانی ۲۰درصدی می شود سخنی فریبکارانه است.
♦️اجرای الزامات FATF منجر به گرانی ۴برابری سکه و دلار و قیمت کالاها شده است.
#رصد
مجید انصاری: لوایح FATF در مجمع تشخیص تصویب میشود!!
♦️عضو #مجمع_تشخیص مصلحت نظام در برنامه دستخط:شنبه آینده اصلاح لایحه #پولشویی را در دستور مجمع داریم؛ من پیشبینی میکنم در مجمع تصویب شود.
♦️ممکن است با یک اصلاح جزئی در یک جایی برای تطبیق یا تامین سیاستهای کلی، ولی تصویب خواهد شد.
♦️ما ناگزیر هستیم و باید تصویب کنیم، منافع ملی ما اقتضاء میکند تصویب کنیم!
♦️از یک سو معتقد هستیم، برجام بالاخره تصمیم نظام بود و همه باید به آن پایبند باشیم و از سوی دیگر، میگویم نقاط ضعف آن را هم ببینیم.
♦️رهبری ۹ شرط برای اجرای #برجام گذاشته بودند، اگر آن شروط به درستی اجرا میشد خیلی از مشکلات ایجاد نمیشد.
♦️همانطور که گفتمان #اصولگرایی قابل حذف نیست گفتمان اصلاحطلبی هم قابل حذف نیست.
♦️اگر نقدی به #رهبری به گونهای است که میتواند نظام و جایگاه رهبری را تقویت کند، رابطه مردم با رهبری را تقویت کند اشکالی ندارد بیان عمومی شود.
#رصد
اعتراضات فرانسه به انگلیس رسید
🔹دهها نفر از مردم لندن به تاسی از اعتراضات مردم فرانسه و در اعتراض به مسائل اقتصادی و سرمایه داری روز جمعه در لندن تظاهرات کردند.
🔹این گروه که از هواداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا هستند پل وست مینیستر را در مرکز لندن بستند و موجب ایجاد اختلال در و آمد در این منطقه شدند.
#رصد
🔷 کارشناسان ایران اینترنشنال:
🔹نه پدیده بیکاری و نه گرانی، هیچ ارتباطی با FATF ندارد؛ با وجود عضویت #اسپانیا و #فرانسه در این گروه، در این کشورها به ترتیب نزدیک به ۲۵ و ۳۳ درصد بیکار وجود دارد.
#رصد
نه فروپاشی میشود و نه مذاکره میکند!
اندیشکده «استراتفور» با پیشبینی روندهای سال 2019 در قسمت روابط ایران و آمریکا اینگونه مطرح کرد که تحریمهای یکجانبه از سوی واشنگتن به هیچ وجه منجر به فروپاشی یا پای میز مذاکره آوردن جمهوری اسلامی ایران نمیشود
#رصد
خلاصه حرف های دیروز رحیمپور ازغدی:
«بار سنگینی از دهه پنجاه بر دوش ما قرار دارد استخوانهایمان درد میکند و این بار سنگین را باید به دوش فرزندانمان بسپاریم. نگذاریم کسانی از مسئولیتها آویزان شوند و اسلام را فدای خودشان کنند.»
نمازجمعه جای لالایی خواندن و تکرار مکررات بیاثر نیست؛ جای طرح مسائل جدید است. در متن جامعه باشید؛ جامعه رفت و شما جا ماندید.
امام گفت مراقب خطر نفوذ در حوزه تا حد مرجعسازی باشید!
حوزه محافظهکار و روحانیت بیدرد، روحانیت شیعه علوی نیست.
هیچ امامجمعهای حق ندارد به کارگری که در اقتصاد برجامی بیکار شده است و خانوادهاش بهخاطر نظارت غلط حکومت در مسأله خصوصیسازی گرسنه مانده است بگوید اینها به نمازجمعه چه ربطی دارد بروید جاهای دیگر حرفتان را بزنید؛ ربط دارد آقا! عین ربط است.
امنیت نود درصد مسئولین در خطر نیست؛احتیاجی به محافظ و تشریفات ندارند؛ امنیت اسلام در خطر است. برای دفاع از حیثیت جمهوری اسلامی چند مسئول دزد و فاسد را به صف اوّل بیاورید و مثل امیرالمؤمنین شلاق بزنید تا ببینید نمازجمعه چگونه هم جوانتر میشود و هم جمعیت آن هزاربرابر.
@hr_taraghi
برجام و دیپلماسی معاصر در" #تراز و #عیار" تاریخ سیاسی ایران
🔴(موازنه منفی - موازنه مثبت - نیروی سوم)
✍دکتر موسی نجفی
✅ یکی از موضوعات حساس و اختلاف انگیز در جامعه ما و بخصوص در بین جناح های سیاسی بحث تقابل و رقابت "دیپلماسی مقاومتی " و "دیپلماسی تعاملی" می باشد۰ در تاریخ تحولات سیاسی ایران در ارتباط با قدرت های فرامنطقه ای سه سیاست مختلف قابل تحقیق است ۰ امروز با نگاهی به آینه تاریخ میخواهیم به ارزیابی وضع موجود با عیار نوعی فرهنگ سیاسی در تاریخ تحولات ایران بنشینیم ۰ ابتدا با این سه مفهوم آشنا شویم :
اول : سیاست موازنه منفی که سیاست نهضت ها و حرکت های بزرگ اسلامی و ملی اصیل است و ماحصل آن این است که به هیچ قدرت بزرگ بین المللی نباید متکی بود ؛ این سیاست را میتوان در رجالی مثل عباس میرزا و امیرکبیر و سید حسن مدرس و میرزای شیرازی در تاریخ ایران مشاهده نمود و تکامل و تداوم آن را در نظریه امام خمینی و شعار" نه شرقی و نه غربی" در جمهوری اسلامی شاهد بود۰
البته بسط و تفصیل واقعی و عملی آن ، امروز در نظریات روابط بین الملل آیت الله خامنه ای قابل رویت است ۰
دوم : سیاست "موازنه مثبت" است که دقیقا عکس نظریه قبلی است و ماحصل آن امتیازدهی و یا باج دهی مساوی یا به نوبت به یکی از قدرت های جهانی است ۰ البته در نهایت این نظریه خفتبار به وابستگی و اتکا به یکی از قدرت های بزرگ جهانی منجر می گردیده است۰
در تاریخ ایران در مقطعی این قدرت ، روسیه تزاری و یا روسیه کمونیست و در زمانی انگلستان بوده اند؛ به پیروان عملی سیاست طرفدار روسیه به اصطلاح " روس و فیل" و به طرفداران ازنه مثبت تفاوت "خدمت با خیانت " میتواند ارزیابی شود؛ البته ادامه این سیاست به سلطه و نفوذ آمریکا در ایران منجر گردید و رجال عصر پهلوی عمدتا در این رده قرار می گیرند۰
سوم : سیاست "نیروی سوم" است که معتقد است بایستی برای کم کردن نفوذ قدرتهای بزرگ از یک و یا چند قدرت بزرگ دیگر که مطمئن و منصف تر هستند استفاده نمود ۰ البته سیاست نیروی سوم گاهی در ترکیب با دو سیاست قبلی هم می تواند دیده شود۰ ارزیابی و عیار میزان موفق بودن تاریخی این سیاست به عوامل فرهنگی و اجتماعی و سیاسی مختلف و کاردانی و زیرکی سیاستمداران پخته و تیزهوش و دیپلماتهای فرهیخته و غیرتمند بستگی دارد۰ در تاریخ ایران زمانی آلمان و فرانسه و در دوره ای امریکای قبل از جنگ بین الملل و زمانی چین و یا برخی دولتهای بیطرف اروپایی به عنوان نیروی سوم مطرح بوده اند ؛ و به نظر می رسد از دوره دکتر مصدق تاکنون این سیاست که نوعی استقلال نظر ولی بدون مقاومت خواهی دارد همواره مدنظر سیاستمداران بوده و هست ۰
✅با این سطوح و ملاکهای سه گانه گفته شده میتوان به نتایج و آینده و ارزیابی دقیق تر برجام و یا هر قرارداد و معاهده بین المللی دیگر با نوعی شاخص داخلی و ملی پرداخت ۰ در یک جمع بندی می توان اذعان نمود واقعیت و ذات انقلاب اسلامی نظریه "سیاست موازنه منفی" را تایید میکند همچنانکه شعار نه شرقی و نه غربی موید این نکته است ؛ ولی به نظر می رسد در صحنه سیاست خارجی برخی مواقع در پاره ای مواضع بین المللی و دیپلماتیک نوعی سیاست ترکیبی از سه سیاست مذکور به منضه ظهور رسیده است ! و لذا نوعی نقد جدی با شاخص های تاریخی و نظری بر دستگاه سیاست خارجی معاصر ایران وارد است ۰
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط👇
@hr_taraghi
#تحفه_شام
فضای عمومی سوریه(۱)
✍دکتر عبدالله گنجی
شاید بتوان کشور سوریه را از جهت فرهنگی و سبک زندگی جزو مدرنترین کشورهای عربی محسوب نمود. اگرچه فرهنگ و دین اکثریت مطلق مردم سوریه اسلام و ظرفیتهای تاریخی- مذهبی آن بسیار زیاد است، اما دقت در زیرساختهای شهرسازی و معماری و حتی قبرسازی آنان نشان میدهد هنوز از دو اندیشه رومی و سوسیالیستی عبور نکردهاند. معماری با سنگ بهسبک ستونها و بناهای مسیحی روم باستان و واتیکان کاملاً در طراحی شهرسازی مشهود است و حتی سنگ قبور نیز به سبک مسیحیان تعبیه میشود. فرهنگ شهرسازی نیز با تمرکز بر آپارتماننشینی و دور از فرهنگ ویلایی و برجسازی، نشان از اندیشه #سوسیالیستی است که بعد از جنگ سرد همچون شبح بر شئونات این کشور سایه انداخته بود. البته نمادهای ناسیونالیسم عرب و وحدت عربی نیز بعضاً مشهود است. سبک پوشش مردم سوریه برخلاف عراق یا عربستان یا کشورهای حاشیه خلیج فارس که تلفیقی از سنت و مدرنیزم است همانند ایران و ترکیه متأثر از #غرب است.
نظام سیاسی سوریه #لائیک است، اما مساجد آن عموماً آباد و کلیساها پررونق و آزاد و محل رجوع مردم هستند. آثار جنگ به صورت عمومی و در نگاه اول خیلی قابل لمس نیست. نمادها و آثاری از کشتهشدگان یا شهدای جنگ در فضای عمومی شهرها یافت نمیشود. اما دقت در #درآمد کارکنان دولت و اساتید دانشگاه نشان میدهد جنگ باعث ایجاد #محدودیت در منابع و پرداختها شده است. هنوز بازسازی سوریه کلید جدی نخورده است، اما دولت تلاش میکند جوهره امنیتی فضا را به سمت #عادی شدن سوق دهد و زندگی عای را رونق دهد. مؤلفههای مهمی همچون اقتدار ساختار سیاسی و تکحزبی، حفظ زیرساختهای ارتش، رونق کشاورزی، تنوع غذایی و پوشش لباس با آخرین مدلهای روز در شهرهای بزرگ سوریه نشان از استحکام حکومت و استمرار حیات اجتماعی است. عمده خودروهای سواری از کره جنوبی در اولویت اول و ژاپن و تاحدودی غرب در اولویت دوم و سوم وارد میشوند و خودروهای کرایهای معمولاً #پراید یا #سمند ایرانی است. سوریه دارای آب و هوای معتدل مدیترانهای و چهارفصل است و نواحی پرجمعیت غربی آن (شبیه ایران) مشکل آب ندارند.
برخلاف انگاره غربیها یا روشنفکران ایرانی که حاکمیت سیاسی سوریه را حاکمیت اقلیت بر اکثریت میدانند، ذهنیت مردم سوریه چنین نیست و شاید علت آن نبود نمادهای دینی و ایدئولوژیک در حکومت باشد. مردم از #بشار_اسد تصویر یک رهبر مذهبی ندارند، اما او را روشنفکر، تحصیلکرده و ملیگرا میشناسند. ظهور تکفیریها به بازسازی سرمایه اجتماعی جریان حاکم در سوریه کمک کرده است. بهتعبیر بهتر غیریتی به نام تکفیر باعث ارزشگذاری مجدد مردم بر جریان حاکم شده است و قدردان آن هستند که آزادیهای مذهبی و فردی را محدود نمیکند. به جز تصاویر بشار اسد و برادرش و بعضاً پدر، تصویر دیگری در خیابانها یا ورودیهای شهرها و اماکن عمومی و دولتی یافت نمیشود. تصاویر اسد بسیار پرحجم و با تنوع زیاد یافت میشود.
@hr_taraghi
♦ آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد فشار تورمی به بخش تولید کشور در مهرماه امسال به بالاترین سطح از سال ۱۳۷۰ بدین سو رسیده است./ افزایش ۵۹ درصدی هزینههای تولید در مهرماه امسال، بالاترین تورم بخش تولید از سال ۱۳۷۰ بدین سو محسوب میشود. پیش از این رکورد بالاترین تورم بخش تولید به دولت مرحوم رفسنجانی تعلق داشت که در شهریور ۱۳۷۴ شاخص تورم تولید به ۵۴ درصد رسیده بود.
@hr_taraghi
🔻انتقاد دادستان کل به اظهارات نقویان که استفاده از مدیران خارجی و چند تابعیتی را بلامانع دانسته بود
حجتالاسلام منتظری:
🔹فردی را به عنوان مسئول گزینش کشور نصب کردهاند. این فرد میگوید چه اشکالی دارد که از افراد دو تابعیتی سه تابعیتی و حتی ۵ تابعیتی استفاده کنیم و گفته میشود که چه اشکالی دارد همچنان که برای فوتبال مربی خارجی میآوریم، در مسائل اقتصادی نیز از مدیر خارجی استفاده کنیم.
🔹مربی خارجی فوتبال فن فوتبال را آموزش میدهد اما مدیریت کلان اقتصاد و گلوگاه های اقتصادی کشور و رمز و رازهایی که در مدیریت اقتصادی باید باشد را نمیشود دست یک خارجی سپرد.
🔹آقایی که این حرف را میزنی، قانون مدنی استفاده از دوتابعیتیها را ممنوع کرده است.
🔹آقای رئیس جمهور، ملاحظه بفرمایید که این افراد چه گفتند و این موضوع مورد قبول شما است و در گزینش خود اجازه انتصاب افراد دوتابعیتی را می دهید؟!
@hr_taraghi
⭕️کارشناس آمریکایی: حتی فکر جنگ با ایران مرا تا حد مرگ می ترساند
🛡هری جی. کازیانیس: از من قبول کنید که جنگ با ایران مانند هیچ یک از جنگ های گذشته نخواهد بود؛ جنگ در عراق، یوگوسلاوی سابق، افغانستان، باز هم جنگ عراق، لیبی، سوریه. نه! نه! ایران ارتشی مستحکم دارد که می تواند صدمات جدی به نیروهای آمریکایی وارد نماید...»کانال رسمی جوانان انقلابی👇
@hr_taraghi
محرمانه
🔵 آنچه #لو رفت....
🔻ایران در اسناد افشا شده اروپا؛ در نشستهای دیپلماتیک بروکسل چه میگذرد؟
🔹روزنامه #نیویورک_تایمز روز چهارشنبه گزارش داد که گروهی از هکرها با نفوذ به یکی از سرورهای شبکه رایانهای اتحادیه اروپا در قبرس، توانستهاند به حجم گستردهای از اطلاعات محرمانه این اتحادیه دست یابند.
🔹انتشار مجموعهای از تلگرافهای دیپلماتیک و مکاتبات محرمانه اتحادیه اروپا، اطلاعات جدیدی درباره خط مشی این اتحادیه در قبال ایران و همچنین تلاشهای پشت پرده سعودی و رژیم صهیونیستی علیه ایران، در دسترس قرار داده است.
🔸برخی موارد مرتبط با ایران که در این
اسناد به آنها اشاره شده، عبارتند:
1⃣حمایت سعودیها از آشوب در ایران
2⃣تلاش نماینده رژیم صهیونیستی برای تحریک کشورهای اروپایی علیه ایران
3⃣خواست چین از اتحادیه اروپا برای ایجاد ساز و کاری جهت حفظ منافع مالی ناشی از توافق هستهای با ایران
4⃣تعجب اتحادیه اروپا از ساقط شدن جنگنده اف-۱۶ رژیم صهیونیستی بر فراز جولان
5⃣گزارشی از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا پس از حصول برجام/زمانه
@hr_taraghi