طریق عرفان
به طوری که قابل شناسایی نبود. حضرت زکریا (علیه السلام) طبق معمول به طرف راست و چپ نگاهی کرد و یحیی (
بخاطر ناقص نموندن داستان حضرت یحیی علیه السلام امروز مطلب بیشتر شد🙏
طریق عرفان
بسم الله الرحمن الرحیم سلام امروز دوشنبه هشتم ذی الحجه الحرام۱۴۳۹ ادامه موضوعات معرفی بزرگان.مزار ا
🌷سلام دوستان
شرح حال و سیره عرفانی بسیاری از
عرفا و بزرگان در کانال شرح داده شده است.
برای آشنایی با ادامه زندگانے و سیره عرفانی عارف بالله ایت الله نجابت رحمت الله علیه روی متن بالا ضربه بزنید
طریق عرفان
بسم الله الرحمن الرحیم سلام امروز دوشنبه چهارم شوال ۱۴۳۹ ادامه بیست ونهمین موضوع: نقش احتیاط و ورع
برای مشاهده ادامه بیست ونهممین نکته ازچهل نکته کلیدےسیر الی الله با عنوان نقش احتیاط و ورع در سیر الی الله روی متن بالا ضربه بزنید.
🔻امام صادق"علیهالسلام" میفرمایند:
🌷وقتی ماه شعبان وارد میشد، پیامبر خدا"صلیاللهعلیهوآله" دستور میدادند که یک منادی در بین اهل مدینه با صدای بلند صدا بزند و بگوید: من رسولِ رسولالله هستم یعنی فرستادۀ آن بزرگوارم و پیامبر میفرمایند: «إِنَّ شَعْبَانَ شَهْرِي فَرَحِمَ اللَّهُ مَنْ أَعَانَنِي عَلَى شَهْرِي»؛ ماه شعبان ماه من است و خدا رحمت کند کسیکه من را در این ماه شعبان کمک بکند.
🔸آن وقت امیرالمومنین"علیهالسلام" میفرمایند: من از وقتی که صدای این منادی پیامبر را شنیدم، روزۀ ماه شعبان را ترک نکردم تا الآن و از حال به بعد هم به هیچ وجه تا زنده هستم، روزۀ ماه شعبان را ترک نخواهم کرد و فرمودند: روزۀ ماه شعبان و رمضان سبب پاک شدن و توبۀ از تمام گناهان در نزد پروردگار است.
@tareagheerfan
#لقاءالله
💠پس ای برادر، خوب در این خبرها فکر کن و برای روز فقر و بیچارگی خود توشه ای فراهم نما بلکه برای حال گرفتاری و بلایت چنین کن و اگر حالت برای گریه مساعد نیست پس چاره ای جز تباکی کردن نیست و اگر قساوت قلب مانع تباکی شد پس بدان که همانا گناهان، تو را بیمار ساخته و کدورت عیب ها دلت را به فساد کشیده است به خصوص به زینت این دنیای پست و زر و زیور و ظاهر فریبایش مغرور شدن.
و با این عادت های پست از قبیل خوش گذرانی با لذت های دنیا، انس و الفت گرفتن همان طور که در اخبار وارد شده که سرآمد هر گناه هلاکت انگیز است و همین حب دنیا و خوش گذرانی و در قلب تو جایی برای ذکر خدا و فکر درباره آخرت باقی نگذاشته است.
🌴این بود مختصری از آنچه در فضیلت و اهمیت گریه کردن در روایات آمده است. و اما آنچه در فضیلت نماز شب و تهجد رسیده، بسیار است و گمان من آن است که اگر کسی در این روایات فکر نماید و به آنها ایمان داشته باشد ولو به کمترین درجات ایمان و از جسم سالمی برخوردار باشد، لذت خواب چنین کسی را از نماز شب باز نمی دارد و او راضی نمی شود خود را از این همه فضیلت، محروم نماید و با پستی و خسارت و رذائل دیگر که نتیجه ترک نماز شب است آلوده کند؛ چگونه شخص عاقل راضی می شود که به خاطر یک ساعت خواب در شب، مقامش از امام جماعت شدن برای فرشتگان پاک، تنزل کند تا آنجا که پیشابگاه شیطان شود؛ بلکه بالاتر از امامت برای فرشتگان، شرافت مناجات با خداوند ملک جبار و لذت انس با او و لذت درخشش نور او و کرامت همنشینی با او را به خاطر استراحت چند ساعت از شب، از دست بدهد؟! و مرداری به شب و تنبلی به روز گردد.
خلاصه اینکه روایاتی که از آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) در فضیلت سحرخیزی و نماز شب رسیده است عقل ها را حیران می کند و از بس که آن فضیلت بزرگ و زیاد است باور کردنش مشکل به نظر می آید و اگر تصدیق این مطلب می خواهی پس لازم است به حدیثی که از یکی از صدیقین نقل شده مراجعه نمایی که خدای تعالی در توصیف نشانه های محبانش فرموده که آنان کسانی اند که خدا آنان را دوست دارد و آنها نیز او را دوست می دارند و خداوند مشتاق آنهاست و آنان نیز اشتیاق به خدا دارند و خداوند متعال به آنها نظر می کند و آنان نیز به خدا نظر می نمایند و همانا آنان در تاریکی های شب برای خدا به سجده می افتند و با او مناجات می نمایند و اشک می ریزند و از محبت او ناله و شکایت به نزدش می برند. پس همانا همین یک روایت کافی است برای کسی که اهل دل است یا با حضور خاطر گوش فرا می دهد.
🎋و در معانی الاخبار شیخ صدوق با سندش از امام صادق (علیه السلام) نقل شده که فرمود: امیرالمؤمنین - علیه السلام فرمودند که خداوند متعال هنگامی که دید مردم شهری در گناه ورزیدن افراط می کنند در حالی که فقط سه نفر مؤمن در میان آنهاست خدای جل جلاله ندا می دهد که ای کسانی که از فرامین من سرپیچی می کنید اگر نبودند این مؤمنین که به خاطر جلال و عظمت من یکدیگر را دوست می دارند و با نمازهایشان زمین و مساجد مرا آباد می نمایند و در سحرها از ترس من استغفار می کنند، حتماً بر شما عذابم را نازل می کردم و هیچ پروایی نداشتم.
و از امالی شیخ صدوق با سندش از ابن عباس روایت شده که گفت: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: هر بنده ای - مرد یا زن - که نماز شب روزیش شود و از روی اخلاص برای خدای - عز و جل - برخیزد و وضویی کامل گیرد و با نیت صادقانه و قلب پاک و پیکری خاشع و دیده ای گریان برای خدای - عز و جل - نمازگزارد؛ خداوند تبارک و تعالی نُه صف از فرشتگان پشت سر او قرار دهد که شمار فرشتگان هر صف را جز خدای تبارک و تعالی کسی نداند و یک طرف هر صف در مشرق باشد و سر دیگر آن در مغرب؛ حضرت فرمود: چون از نماز فارغ گردد، به تعداد آن فرشتگان برایش درجه و مقام نوشته شود.
در امالی صدوق با سندش از امام صادق (علیه السلام) و او نیز از پدرانش نقل می کند که پیامبر فرمود: هرگاه بنده در دل شب تار با سرور خود خلوت کند و با او به راز و نیاز پردازد، خداوند دلش را نورانی گرداند، پس همین که گفت: پروردگارا، پروردگارا، خداوند جلیل - جل جلاله - او را ندا می دهد: لبیک! بنده من از من بخواه تا عطایت نمایم و بر من توکل کن تا تو را کفایت کنم. پس به فرشتگانش گوید: ای فرشتگان من! به بنده ام بنگرید که در دل شب تار که هرزه گران به لهو سرگرمند و غافلان خفته اند با من خلوت کرده است شاهد باشید که من او را آمرزیدم.
از امالی پسر شیخ طوسی نقل شده که امام صادق (علیه السلام) فرمود: همانا سه چیز از روح ایمان به شمار می آید: نماز شب خواندن، به روزه دار افطاری دادن و ملاقات با برادران.
و در ثواب الاعمال شیخ صدوق از امیرالمؤمنین (علیه السلام) نقل شده که فرمود: نماز شب سبب سلامتی بدن و موجب خشنودی پروردگار - عز و جل - و خود را در معرض رحمت الهی قرار دادن و چنگ زدن به اخلاق پیامبران الهی است.
طریق عرفان
بسم الله الرحمن الرحیم سلام امروز سه شنبه نهم ذی الحجه الحرام۱۴۳۹ ادامه موضوعات معرفی بزرگان.مزار ا
🌷سلام دوستان
شرح حال و سیره عرفانی بسیاری از
عرفا و بزرگان در کانال شرح داده شده است.
برای آشنایی با زندگانے و سیره عرفانی عارف بالله ایت الله سعادت پرور رحمت الله علیه روی متن بالا ضربه بزنید
طریق عرفان
بسم الله الرحمن الرحیم سلام امروز چهارشنبه ششم شوال ۱۴۳۹ سی امین موضوع: نقش زهد در سیر و سلوک
برای مشاهده سی امین نکته ازچهل نکته کلیدےسیر الی الله با عنوان نقش زهد در سیر الی الله روی متن بالا ضربه بزنید.