#یادداشت
ظهر روز گذشته در یکی از مساجد اهل سنت کردستان رفتم نماز بخونم. واسم جالب بود که قرآن های مسجد، غالبا ترجمهی فارسیِ شاه ولی الله محدث دهلوی بود.
شاه ولی الله دهلوی، پدر عبدالعزیز دهلوی است و عبدالعزیز دهلوی همان انسان خبیثی است که تحفه اثنی عشری را در رد عقاید حقهی تشیع نوشت.
ردیه های فراوانی بر تحفه اثنی عشری نگاشته شد، اما چون از بُن مایه علمی و استدلالات محکم برخوردار نبودند، طرد شدند.
تا آنکه علامه دهر، مجاهد نستوه، مدافع غیور حریم امامت، مرحوم میر حامد حسین هندی (اعلی الله مقامه الشریف) کتاب عبقات الانوار را در جواب کتاب تحفه اثنی عشری نگاشت و برای همیشه به حیات علمی عبدالعزیز دهلوی پایان داد.
@tarikh1234tarajim
تورقی در تاریخ اسلام
#یادداشت ظهر روز گذشته در یکی از مساجد اهل سنت کردستان رفتم نماز بخونم. واسم جالب بود که قرآن های م
#یادداشت
چند تا مسجد دیگه هم تو این چند روز رفتم. نکته ای دیگر که توجهم رو جلب کرد، این بود که برخلاف رویه غالب اهل سنت که این ذکر شریف را ابتر میگویند (اللهم صل علی محمد و سلّم)، اما اینان موقع ذکر صلوات، به آل و عترت ایشان نیز صلوات میفرستند ! و من تا حالا چنین موردی ندیده بودم.
@tarikh1234tarajim
تورقی در تاریخ اسلام
#یادداشت چند تا مسجد دیگه هم تو این چند روز رفتم. نکته ای دیگر که توجهم رو جلب کرد، این بود که برخل
📍تصریح پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) در صلوات فرستادن بر آل و عترت مکرم ایشان ♨️
📚 صحیح بخاری حدیث 3370
🗃 طبع دارالفکر - بیروت
@tarikh1234tarajim
⭕️ انگیزه بخاری از تالیف صحیح❗️
🖋 محمد بن سلیمان :
از بخاری شنیدم که گفت :
📓 پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را در رویا دیدم که گویی در مقابل او ایستاده ام و در حالی که یک بادبزن در دست داشتم از او محافظت میکردم.
از یکی از معبران پرسیدم، به من گفت:
تو از پیامبر، دروغ و بدی رو دفع می کنی!
و همین باعث شد تا بر تالیف صحیح ترغیب شوم‼️
📚 مقدمه فتح الباری - ابن حجر عسقلانی (متوفی 852ق) ص 9
🗃 دار الریان للتراث - قاهره
@tarikh1234tarajim
تورقی در تاریخ اسلام
⭕️ انگیزه بخاری از تالیف صحیح❗️ 🖋 محمد بن سلیمان : از بخاری شنیدم که گفت : 📓 پیامبر صلی الله علیه و
یکی از اساتید محترم و عزیزِ جان❤️
یک ایراد ترجمه ای به متن وارد نمودند ...
که ویرایش و تصحیح گردید🙏🌱
🔹صفویه و فرصت نشر معارف اهلبیت (ع) برای علمای شیعه 🔹
🖋 آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
📝... شاهان صفوی اگر نبودند، شاید هیچ گاه تشیّع در میان مردم ایران فراگیر و رسمی نمیشد. شاه سلیمان موقوفهای را برای استنساخ و نشر بحارالأنوار مرحوم مجلسی قرار داده بود و اینكه كتب مرحوم مجلسی دركشور منتشر و در منازل مردم كتابهای مجلسی وارد شده بود، در سایه حمایت همین شاهان بود و اگر آنها نبودند، این كار عملی نبود.
در سال 1098 شاه سلیمان تصمیم میگیرد مقام شیخ الاسلامی را به مرحوم مجلسی اعطا كند. در «وقائع السنین والأعوام» خاتون آبادی كه در زمان حیات شاه سلیمان نوشته شده، آمده است كه شاه چند مرتبه كلمه التماس را به زبان خود جاری كرد، با اینكه اینگونه تعابیر از زبان شاهان بهندرت خارج میشد. همچنین نوشته است كه هندیها در دولتخانه شاهی بت میپرستیدند و مجلسی حدود دو ماه بعد از تصدّی شیخ الاسلامی، بتخانه آنها را خراب كرد.
در آن زمان مقام شیخ الاسلامی مقام اول روحانی كشور بود كه همه تصرّفات مربوط به امور دینی به دستور او بود و مرحوم مجلسی تصدّی این مقام را پذیرفته بود، مشروط به اینكه مظاهر كفر را از بین ببرد و احكام شرع و تشیّع را بر ایران حاكم كند. در آن اوضاع اگر علمای شیعه و از جمله مرحوم مجلسی شاهان شیعی را تقویت نمیكردند، حكومت عثمانی كه متصل به ایران بود، ایران را نابود میكرد.
شهادت ثالثه هر چند جزء اذان نیست، ولی در عین حال چون شعار شیعه شده، این شعار باید محفوظ بماند. ناصرالدین شاه بعد از اینكه با سختی بسیار شهر هرات را گرفت، همان روز اول دستور داد در آنجا اذان شیعی گفته شود؛ زیرا علامت حیازت آن جا همین اذان شیعی بود.
شاهان قاجار و صفویه، بیدین نبودند و نباید فسادشان سبب شود كه ما بر تمام اعمال آنها خط بطلان بكشیم. در زمانی كه عثمانی میخواست ایران را ببلعد، اگر این علما در صفی، مقابل حكومت قرار میگرفتند یا كوتاه میآمدند و حكومت شیعی را تأیید و تأكید نمیكردند، عثمانی غلبه میكرد.
20 آبان 1383ش
📚جرعه ای از دریا، ج4، ص394
@shobeiryzanJani
@tarikh1234tarajim
6.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
غدیر در پیشه ...
زود زنگِ محرمُ نزنید ...
کمک به دشمن امیرالمومنین نکنید ....
🎙 حجت الاسلام کاشانی
@tarikh1234tarajim