🔘رحمت پروردگار
جملة بخشش، داد و دهش و دستگيري، در هر مرتبهاي، چنانكه غرضي سوء در پي آن نباشد، از رحمت برميخيزد. رحمت را مهرباني و رأفت و شفقت معنا كردهاند.
▫️رحمت آوردن، پيش و بيش از آنكه محتاج به شفقت و رأفت باشد؛ به صاحب رحمت برميگردد. نور و موجي است آسماني كه از قلب آسماني صاحب رأفت و مهر به سوي محتاج رحمت روانه گشته و او را در هالة خود ميگيرد و مصونيّت و برخوردارياش ميبخشد.
▫️وجه ديگر آنكه، رحمت و رحمتآورنده، به دليل نسبتش با منبع شفقت، پيراسته از طلب ما به ازاء و مبرّا از غرض و به نحوي برخاسته از بينيازي و استغناء رحمتآورنده دربارة محتاج رحمت است؛ وگرنه اين صفت تعالي از حيثيّت و شأن نورانياش تنزّليافته و بر فرش كثيف غرضورزي درميغلطد.
▫️رحمت در مقابل لعنت است، لعنت عين رويگرداني و پشتكردن و دوري است و رحمت، عين رويآوردن و اقبال به كسي است كه به دليل فقر و ناداري و كاستي، استحقاق رحمتيافته است.
▫️همة زيبايي و هنر رحمت آوردن هم به همين بیغرض بودن و عدم مطالبة مابهازاء برميگردد؛ وگرنه صورت و سيرت كاسبكارانه بر عمل رحماني غالب ميشود و آن را فاسد میسازد.
▫️خداوند تبارك و تعالي، مستغني مطلق از ماسويالله، از در رحمت بر جملة آفريدهها روي آورد و به جملگي ممكنات افاضة فيض وجود نمود؛ وگرنه هیچ موجودی، استحقاق این لطف افاضة رحمانی را نداشت.
▫️هستي و وجود، جمله برخاسته از رحمت حضرت حق دربارة جميع ممكنات آشكار و نهان بود؛ وگرنه مجالي براي حضور موجودي از ميان ساكنان همة آسمانها و زمينها فراهم نميآمد.
▫️واسپس واقعة هستيبخش و آفرينندگي، تداوم حيات جميع موجودات نيز بستة رحمت عام و خاص و پرورش آنها با آب حياتبخش رحمانيّت و رحيميّت بود؛
▫️ وگرنه در برابر ذات مستغني و بينياز، موجودي ضعيف و بيمقدار، استعداد و استحقاقي نداشت تا بخواهد بماند و به برگ و بار بنشيند.
▫️هم او بود كه از آب و خاك، جسم موجودات و حقيقت آب و خاك، جان موجودات را پرورد. چنانكه به برگزيدهترين معلّم مرسل خود فرمود:
🔹«اي محمّد! ما تو را نفرستاديم؛ مگر آنكه رحمتي براي[ساكنان] دو عالم باشي.»
▫️رحمت خداوند، در وسعتي خارج از درك و تصوّر ما، چون چتري جملة خلايق را دربرميگيرد و هيچ موجودي از آن خارج نميماند؛
▫️چنانكه فرمودند:
🔹«رحمت من وسعتيافته و دربرگيرندة هر شيئي است.»
شگفتتر آنكه، رحمتآوردن را بر خودش نيز واجب فرمود:
«پروردگار شما رحمت را برخودش واجب گردانيده است.»
📚#جانجهان/#پدرانمهربانما
@tarikh_farda
🔘آگاهان بر قوّه نهفته در خاورمیانه!
غرب به هيچ وجه مايل به افشاء و عمومي كردن آگاهيها دربارهي اين منطقه ميان مسلمانان نيست. به همان سان كه مايل نيست مسلمانان متوجّه قوانين و احكام جاري در ميان شريعت محمّد، صلي الله عليه و آله و سلم، شوند.
▫️هيچ وقت نبايد از نظر دور داشت كه جغرافياي منطقه، نقش مهم و حياتي در طراحيهاي استراتژيك ايفا ميكند.
مطالعهي همه جانبه در اين باره را به خود شما واگذار ميكنم.
▫️از اوّلين سالهاي ظهور اسلام و تشكيل دولت اسلامي تا استقرار امپراتوري اسلامي طيّ 1200 سال، اسلام دين اصلي و تأثيرگذار خاورميانه بوده است. و در حال حاضر نيز جمعيت حدّاكثري ساكنان اين منطقه مسلمانانند.
▫️ساير فرهنگهاي ملّي و قومي نيز با رشد و گسترش اسلام تحت تأثير حوزهي فرهنگي و تمدّني آن قرار گرفتند.
▫️اين حوزهي فرهنگي چونان حريمي امن و محكم ،جغرافياي انساني را در اين منطقه حراست نموده است و با پيوندي كه ميان جغرافياي خاكي و فرهنگي به وجود آمده از طريق فرهنگ مذهبي جاري و اماكن مذهبي و مساجد و زيارتگاههاي مستقر در پهنهي خاورميانه اين دو مجموعه در هم تنيده شده و انفكاك ناپذيرند.
▫️ چنان كه تعرّض به يكي، تعرّض به ديگري به حساب آمده و عكسالعملهاي عمومي را در بين مسلمانان بر خواهد انگيخت.
▫️چنان كه امروز هر يك از وجوه و عناصر اين دو گستره (فرهنگي و خاكي) توسط بيگانگان مورد تعرض واقع شود. شوري كنترل ناشدني را در ميان مسلمانان باعث خواهد شد.
▫️چه كسي ميتواند اثرات اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و حتّي سياسي «حج» را كه همه ساله چند ميليون مسلمان را مستقيم و غير مستقيم به هم ميپيوندد ناديده بگيرد؟
▫️راز كنترل آهنين مراسم حج و جلوگيري از انتشار مباحث سياسي ميان حجاج نيز به همين موضوع برميگردد.
▫️طيّ سالهاي اخير، جدا از سنّتهاي جاري ميان مسلمانان و اعياد و جشنها، مراسمي چون روز قدس در آخرين جمعه از ماه مبارك رمضان باعث بروز موضعگيريهاي مشترك ميان عموم مسلمانان دربارهي مسايل سياسي و اجتماعي مبتلا به شده است.
▫️ميزان تأثيرگذاري اين موضعگيريهاي مشترك در برخورد مسلمانان منطقهي خاورميانه و فراتر از آن دربارهي اهانت به ساحت مقدس پيامبر اعظم، صلي الله عليه و آله و سلم، را ميتوان ديد.
▫️بيگمان، چنان كه مجموعهي انگيزههاي مذهبي در گذشته باعث شكلگيري دويست سال جنگ صليبي ميان مسلمانان و مسيحيان شد، وقايعي از اين نوع ديگر بار ميتواند بزرگترين درگيري و چالش درازمدت را در خاورميانه باعث شود.
▫️درگيري بزرگي كه ميتواند باعث اضمحلال و سقوط همه جانبهي غرب در آستانهي شرق اسلامي شود.
▫️غرب از اين امكان و قوهي نهفته در خاورميانه آگاهي دارد و بر آن است تا از سهلترين و كمهزينهترين طرق، ضمن كنترل شرايط، امكان تضعيف مسلمانان و سركوب نهضتهاي اسلامي را پيدا كند.
▫️استقرار كشورهاي اسلامي با همهي توش و توان فكري و مذهبي در اين منطقه بر حساسيت موضوع ميافزايد چه تجمع در استعداد جغرافيايي و فرهنگي از هر بمبي كاراتر است.
▫️آيا اين امر كافي نيست تا بپذيريم غرب هيچگاه از اين منطقه، مسلمانان و عملكرد آنها دست برنميدارد و مسلمانان و ساكنين اين منطقه را به حال خود وا نميگذارد؟
📚#سخنروز/#مثلثمقدّس
@tarikh_farda
🔘از قله عاشورا تا دریای ظهور(۱۴)
▫️دشمن خونی و دوست غریبه!
بررسی رابطه واقعه جانسوز عاشورا با واقعه شریف ظهور
سخنرانی استاداسماعیل شفیعی سروستانی
📚#کلاماستاد/#ازقلهعاشوراتادریایظهور
@tarikh_farda
🔘شرق اسلامي و منابع سرشار ثروت(۱)
بخش عمدهي ذخاير نفتي جهان يا در واقع ثروت دنيا در اين منطقه جاري است. به عبارتي، هم سابقهي تاريخي و فرهنگي و هم ثروت و سرمايهي كلان جهان در اين منطقه مجتمع شده است.
▫️سابقهي تاريخي منطقهي خاورميانه خود را به رخ ميكشد، در برابر غرب تمامقد ميايستد و دائم خود را نشان ميدهد. وقتي سابقهي تاريخي خود را مينمايد، غرب خود را حقير مييابد به عبارت ديگر شرق اسلامي خود را مقابل جریانی استکباری و خودخواه به مقایسه میکشد.
▫️علاوه بر سابقهي تاريخي، سابقهي فرهنگي منطقه نيز خود را مينمايد. از نظر فرهنگي هم، شرق خود را به رخ غرب ميكشد.
▫️علاوه بر اين سوابق، امروزه صاحب بزرگترين منبع ثروت جهان نيز هست و غرب به اين ثروت احتياج دارد و فعلاً پيش بيني نميشود كه غرب چه زماني از ثروت و منابع اين منطقه بينياز ميشود.
▫️حدّاقل تا يكصد سال آينده غرب نمي تواند از منابع اين منطقه بينياز باشد. ضمن اينكه از عصر انقلاب صنعتي در انگلستان و پس از آن اروپا شديداً به منابع اين منطقه وابسته شده است.
▫️حال تصور كنيد منطقهاي كه صنعت غرب را به خود وابسته كرده، وابستگياي كه بود و نبود غرب به آن بسته است، حامل بزرگترين پيام فرهنگي در قرن بيست و يكم نيز باشد.
▫️شايد اين عبارات «هانري برانژ» كه در دسامبر 1919 ميلادي ـ قبل از تشيكل كنفرانس صلح ـ به «كلمانسو» نوشته شده پرده از درجه اهميت نفت و انرژي نهفته در لايههاي زيرين خاورميانه و خليج فارس نزد غربيان بردارد. او متذكر ميشود:
▫️«مملكتي كه نفت دارد امپراتوري را دارا خواهد بود. امپراتوري درياها به وسيلهي مواد سنگين نفت، امپراتوري آسمانها به وسيلهي كسب مواد نفتي، امپراتور خشكيها به وسيلهي بنزين و نفت، امپراتوري دنيا به وسيلهي قدرت مالي كه به مادهي حياتي نفت بستگي دارد، به مراتب قيمتيتر و احاطه كنندهتر و مسلط كنندهتر از طلا در درون زمين ميباشد.
▫️نبايد فراموشكرد كه تنها كمتر از 5% از ذخاير نفت جهان متعلق به آمريكاست. در حالي كه هر روز بر ميزان احتياج امريكا به نفت افزوده ميشود و وابستگياش به نفت خاورميانه نيز بيشتر.
▫️حتّي «ديك چني» معاون رييسجمهور آمريكا در گزارشي به جرج بوش هشدار داد كه آمريكا هماكنون 65%، در سال 2020 هشتاد درصد و در سال 2030 نود و پنج درصد به نفت خاورميانه وابسته است.
▫️وضع اروپاي غربي بهتر از آمريكا نيست. واردات نفت اروپاي غربي در سال 1969 ده ميليارد دلار بود كه در سال 1974 به 60 ـ 50 ميليارد دلار بالغ شد.
▫️اين در حالي است كه ذخاير نفت بسياري از كشورهاي جهان طيّ چند سال آينده تمام و پيشبيني ميشود كه عمر ذخاير نفتي خليج فارس تا 112 سال آينده ادامه خواهد داشت.
📚#سخنروز/#مثلثمقدّس
@tarikh_farda
🔘از قله عاشورا تا دریای ظهور(۱۵)
▫️زندگی بدون توجّه وبی ارتباط با زیارت سرخ...
بررسی رابطه واقعه جانسوز عاشورا با واقعه شریف ظهور
سخنرانی استاداسماعیل شفیعی سروستانی
📚#کلاماستاد/#ازقلهعاشوراتادریایظهور
@tarikh_farda
🔘شرق اسلامي و منابع سرشار ثروت(۲)
شايد اطّلاع داشته باشيد از مجموع كلّ ذخاير نفت جهان يعني 5/899 ميليارد بشكه، سهم اوپك، 5/ 646 ميليارد بشكه است و سهم كشورهاي حوزهي خليج فارس 4/ 530 ميليارد بشكه و جز اين، 6/24% كل ذخاير گاز جهان متعلق به منطقهي خليج فارس است و در اين ميان ايران با بيش از 2/14 تريليون مترمكعب، داراي دومين مقام گاز جهان است.
▫️آمار زير به خوبي اهميت اقتصادي منطقهي خليج فارس را نشان ميدهد.
▫️نسبت ذخاير به توليد با در نظر گرفتن سالهاي باقيمانده تا تخليهي مخازن زيرزميني نفت و با توجه به ميزان استخراج فعلي به قرار زير است: آمريكا و نروژ؛ 10 سال، كانادا؛ 8 سال، ايران؛ 53 سال؛ امارات؛ 75 سال، عربستان؛ 55 سال، كويت؛ 116 سال و عراق؛ 526 سال.
▫️اين اعداد نشان ميدهد در حالي كه طيّ 10 سال آينده تمامي ذخاير نفتي آمريكا به اتمام ميرسد، ذخاير منطقهي خاورميانه تا 526 سال دوام ميآورد.
▫️متأسفانه ميزان اطلاعات ما و جوانانمان از ذخاير و ثروتهاي مادي و فرهنگي شرق اسلامي كم است و بر مبناي اطلاعات ناقص، به قضاوت مينشينيم و حوادث را تحليل ميكنيم.
▫️ذخاير نفتي، جغرافياي خاورميانه و به ويژه خليج فارس را به «جغرافياي استراتژيك» تبديل كرده است.
▫️ جغرافياي استراتژيك به كنترل و يا دسترسي به مناطقي چون سرزمين، آب، انرژي و فضا اشاره دارد كه بر امنيت و پيشرفت اقتصادي ملتها تأثير ميگذارد.
▫️در حال حاضر اين «جغرافياي استراتژيك» در دست مسلمانان و در اختيار آنان است.
▫️در عين حال، اين منطقه، استعدادهايي براي تمدّن سازي دارد و تحولات اين منطقه آسيا و اروپا و افريقا را نيز متأثّر ميكند، در چنين شرايطي طبيعي مينمايد كه غرب مدام اين منطقه را زير نظر داشته باشد و درصدد سلطه بر آن باشد.
▫️چنانچه چشممان را بر كليهي فصول اين اثر كه نشان دهندهي جايگاه اعتبار و اهميت شرق اسلامي بر كرهي خاك است ببنديم و تنها ذخاير نفتي و زيرزميني آن را در نظر آوريم به اين نتيجه ميرسيم كه غرب براي سلطه بر اين منابع از هيچ كوششي و حليهاي و نيرنگي دريغ نخواهد كرد.
▫️ و كوچكترين زمينههاي خيزش ضد غربي و ضدّ يهودي را در نطفه خفه ميكند تا از اين منابع محروم نماند.
📚#سخنروز/#مثلثمقدّس
@tarikh_farda
🔘از قله عاشورا تا دریای ظهور(۱۶)
▫️استراتژی ظالم
بررسی رابطه واقعه جانسوز عاشورا با واقعه شریف ظهور
سخنرانی استاداسماعیل شفیعی سروستانی
📚#کلاماستاد/#ازقلهعاشوراتادریایظهور
@tarikh_farda
🔘استقرار بيتالمقدّس در خاورميانه
علاوه بر اين موارد در اين منطقه «بيت المقدّس» واقع شده است. همواره در نظر داشته باشيد كه از نظر یهودیها، براي جهان قطبي است و آن قطب «اورشليم» است و در اورشليم، منطقهي مركزي بيت المقدّس و در بيتالمقدّس، «مسجد الاقصي» قطب است.
▫️از گذشتههاي دور تا به الان بيتالمقدّس يكي از مراكز مهم و اصلي در زمين محسوب ميشده، حتي در منابع اسلامي كه مطالعه ميكنيم- عموم ادعيه و زيارات- باز به سابقهي بنياسرائيل، يهود و دين موسي و تورات و بيت المقدّس و واديهايي كه در آن منطقه وجود دارد ارجاع داده ميشود.
▫️در چنين شرايطي كه قطب زمين و مركز اصلي اديان بزرگ الهي، در خاورميانه قرار گرفته امكان ندارد كه بشود از آن چشمپوشي كرد.
▫️هر موردي از موارد مهم ديگر را كه بخواهيم ناديده بگيريم، اين نكته را نميتوانيم فراموش كنيم كه بيت المقدّس مركز جريان سازي اديان مختلف بوده است.
▫️نويسندگان كتاب «جغرافياي استراتژيك خاورميانه»، دربارهي اهمّيت موقعيت فلسطيني در منطقهي خاورميانه مينويسند:
▫️هيچ بخشي از خاورميانه نقش تاريخي و و پايدار جغرافيا را در تأثيرگذاري بر سياستهاي ملّي در زمينهي صلح و جنگ بهتر از باريكهي خشكي ساحل شرقي مديترانه يعني فلسطين يا اسرائيل ايفا نميكند.
▫️همين باريكهي خشكي كه «بيتالمقدّس» را در خود گرفته، منشأ حوادث بزرگي بوده و هست.
▫️طيّ دويستسال جنگ صليبي، «بيتالمقدّس» و حفظ آن موضوع اصلي مناقشهي مسلمانان و مسيحيان بود.
▫️پس از آن نيز در دوران جديد، همين منطقه، رويارويي بخش عظيمي از نيروهاي مادي و فرهنگي مسلمانان با يهوديان و غرب مسيحي را سبب بوده است.
▫️ اگر در جهان، دهها جريان فرهنگي خرد و كلان داشته باشيم، باز هم ناچاريم از سه جريان اصلي نام ببريم: اسلام، مسيحيت و يهوديت.
▫️اگر همهي جريانهاي ديگر را حذف كنيم، اين سه جريان فرهنگي را كه گرايش بيش از دو سوم مردم جهان را در بر ميگيرد، نميتوانيم حذف كنيم.
▫️ در صورت وجود اين سه جريان بشر از داشتن ساير جريانهاي فرهنگي بينياز و مستغني است و دقيقاً اين سه جريان در خاورميانه ظهور پيدا كردهاند و مرتبط با منطقهي بيتالمقدّس و مسجد الاقصي هستند. پس، غرب نميتواند نسبت به خاورميانه بيتوجه باشد.
▫️به دليل اهمّيت موارد ذكر شده، يهوديان به اين منطقه دست اندازي كردهاند و ميخواهند آن را در اختيار بگيرند و چشم طمع نسبت به آن دارند.
▫️ و به همين دليل بني اسراييل در اين منطقه دولت تشكيل داده است. بنياسرائيلي كه در سياستهاي خرد و كلان جهان امروز نقش اصلي را باز ميكند.
▫️چنان كه اگر دست بني اسراييل از محور معادلات سياسي و اقتصادي غرب كوتاه بشود، ديگر غربي باقي نميماند.
📚#سخنروز/#مثلثمقدّس
@tarikh_farda
🔘از قله عاشورا تا دریای ظهور(۱۷)
▫️تعریف دایره ظلم و ظالم در مرامنامه شیعه
بررسی رابطه واقعه جانسوز عاشورا با واقعه شریف ظهور
سخنرانی استاداسماعیل شفیعی سروستانی
📚#کلاماستاد/#ازقلهعاشوراتادریایظهور
@tarikh_farda