فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽خطبه خوانی #سید_حسن_امامی از روحانیون وابسته به دربار
و از نسل امامان جمعه تهران، در حضور #پهلوی_دوم
🔸حسن امامی دو روز بعد از خروج شاه در دی ۱۳۵۷، ایران را به مقصد سوئیس ترک کرد و در سال ۱۳۵۸ در اثر ابتلا به بیماری سرطان در سوئیس درگذشت و در آنجا به خاک سپرده شد.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷از سمت راست: آیتالله سید میرزا حسن لواسانی، آیتالله #سید_مصطفی_لواسانی (نفر وسط)
✍ آیتالله #سید_میرزا_حسن_حسینی_لواسانی در نجف از محضر اساتیدی چون آیات عظام #آخوند_خراسانی، #سید_محمدکاظم_یزدی، #میرزای_نائینی، #سید_ابوالحسن_اصفهانی و #غروی_اصفهانی بهرهبرد.
✨ آیتالله سید حسن لواسانی در سفر استعلاجی که به سوریه رفته بود، به درخواست آیتالله #سید_محسن_امین_عاملی و به دعوت اهالی #صیدا بهطور موقت به #جنوب_لبنان میرود و همین سفر زمینهای برای اقامت طولانیمدت ایشان در جنوب لبنان میشود.
✨ ایشان پس از ۲۲ سال اقامت در لبنان در سال ۱۳۷۰ق به تهران میآید و تولیت دو #مدرسه_محمدیه و #مدرسه_محمودیه را برعهده گرفته و در کنار آن به تدریس در #مدرسه_مروی میپردازد.
✨دو تن از فرزندان ایشان مرحوم آیتالله #سید_محمدکاظم_لواسانی(ره) و آیتالله #سید_علی_لواسانی حفظه الله هر دو در لبنان متولد شده و سالیان سال در شهر تهران به تدریس و تبلیغ دین اشتغال داشته و دارند.
🥀یکی دیگر از فرزندان ایشان مهندس #سید_عباس_لواسانی در سن ۲۸ سالگی در ۲۰ جمادیالثانی سال ۱۴۰۰ق (۱۳۵۸ش) در سفارت ایران در لندن توسط عوامل بعث عراق به شهادت رسید. حدود یک هفته پس از این حادثه، پدر یعنی آیتالله سید میرزا محمدحسن لواسانی هم در ۲۵ جمادیالثانی ۱۴۰۰ دار فانی را وداع گفت و در #دارالزهد حرم مطهر رضوی (ع) به خاک سپرده شد.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
🥀 اولین روز ماه رجب، سالگرد شهادت شهید آیت الله #سید_محمدباقر_حکیم است.
✍این عالم مجاهد نیز نقشی در تاریخ حوزه تهران داشته است، چراکه ابتدای انقلاب برای تحصیل طلاب عراقی ساکن تهران، #مدرسه_صدر بازار به ایشان اختصاص داده شد و تولیت آن نیز به #شهید_سید_محمدباقر_حکیم واگذار گردید.
🔹ارادت ایشان به استاد خود #شهید_سید_محمدباقر_صدر باعث شد که وی با الهام از نام مدرسه صدر، این مدرسه را به نام مدرسه شهید صدر بخواند که البته بعدها به روال اصلی خود به نام #میرزا_شفیع_صدراعظم بازگشت.
🔹نگارنده در دیداری که در نجف اشرف با حجتالاسلام قپانچی امام جمعه نجف داشتم از ایشان شنیدم که در ایام تولیت شهید حکیم بر مدرسه صدر، مدیریت آن بر عهده ایشان (قپانچی) بوده است.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ آیتالله #میرزا_یوسف_ایروانی در نجف اشرف متولد شد و پس از خواندن مقدمات و سطوح، از محضر بزرگان نجف، همچون آیات عظام: #آقا_ضیاءالدین_عراقی، شیخ محمدحسین غروی اصفهانی، سید ابوالحسن اصفهانی، #آیت_الله_خویی و میرزا عبدالهادی شیرازی و... استفاده نمود.
💠ایشان پس از فوت آیتالله العظمی #سید_ابوالحسن_اصفهانی در سال ۱۳۶۶ق، به تهران آمد و در کنار تدریس در #مدرسه_مروی، در #مسجد_قندی خیابان خانیآباد، به اقامه جماعت و خدمات دینی، اشتغال یافت.
🔹آیتالله ایروانی در جریان #نهضت_امام_خمینی یکبار در بازگشت از نجف به دلیل دیدار با حضرت امام توسط ساواک دستگیر و پس از مؤاخذه، ممنوع الخروج شد.
🍁آیتالله ایروانی در ۲ رجب سال ۱۴۱۱ق، دعوت حق را لبیک گفته و پیکر مطهرشان در صحن مطهر حضرت علی ابن موسیالرضا(ع) به خاک سپرده شد.
پس از وفات آیتالله ایروانی توسط بازماندگان و در ملک شخصی ایشان مدرسه علمیه بناگردید.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
🗓 ۱ رجب (۳۰ بهمن ۱۳۶۶) سالروز درگذشت #شیخ_ضیاءالدین_حدائق_شیرازی است.
✨او در تهران به تحصیل پرداخت و در پی آن به تدریس در #مدرسه_عالی_سپهسالار و #مدرسه_مروی مشغول شد.
📖آنچه بیش از همه نام حدائق شیرازی را بر سر زبانها انداخت، تلاش و ابتکار او در زمینه فهرستنویسی کتابخانهای است.
📚ابن یوسف حدائق که بخشی از فهرست #کتابخانه_مدرسه_سپهسالار و #کتابخانه_مجلس را تدوین نموده است، روشی نوین در این زمینه به کار گرفت.
🔹استاد #محمدتقى_دانش_پژوه در این باره میگفت: من به ابن یوسف بسیار احترام مى گذارم براى اینکه نخستین کسى است که فهرست نویسى تحلیلى را در ایران باب کرد. من هر بار که مى خواهم کتابى را فهرست کنم، اول نگاه مى کنم ببینم ابن یوسف درباره آن کتاب چیزى گفته است یا نه. اى کاش او کارش را ادامه داده بود.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 آیتالله #سید_علی_هاشمی_گلپایگانی نشسته در کنار #آیت_الله_امامی_کاشانی. حضرت آیتالله خامنهای و #آیت_الله_مهدوی_کنی هم در تصویر حضور دارند.
✍آیتالله سید علی هاشمی گلپایگانی فرزند جمال السالکین آقا #سید_جمال_الدین_هاشمی_گلپایگانی، پس از تکمیل تحصیلات خود در نجف، به دعوت حضرت آیت اللّه حاج شیخ محمدتقی آملی قدس سره، به تهران مهاجرت کرد و امامت جماعت #مسجد_سادات یوسف آباد را عهده دار گردید.
✨ ایشان در طول سال های اقامت در تهران، علاوه بر برپایی جلسات فقه و اصول و تفسیر، به ارشاد و تربیت قشرهای مختلف بخصوص جوانان پرداخت و نیز به مدت دو سال نماینده امام راحل در حج و زیارت بود.
🍃 اقامت طولانی مدت ایشان در منطقه یوسف آباد تهران سبب رجوع بسیاری از افراد در امور دینی به ایشان بود و اشخاص بسیاری شیفته اخلاق و معنویت ایشان بودند.
🍁آیتاللّه هاشمی گلپایگانی پس از ده ها سال تلاش علمی، معنوی و نشر معارف اهل بیت علیهم السلام، روز سه شنبه ۲۸ دی ماه ۱۳۸۹ در تهران دار فانی را وداع گفت.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
🌙 رجب که میشد واقعا در #مسجد_لرزاده ماه اصب(ماه نزول رحمت الهی) بود.
✨تقریباً هربار که با #حاج_اصغر_رخصفت گفتگو میکردم این خاطرات رو یادآوری میکرد که مرحوم #شیخ_علی_اکبر_برهان خیلی به اعمال ماه رجب توجه داشت و من و امثال من، اعمال #لیلة_الرغائب رو از ایشون به یادگار داریم.
📖 #کتاب_عالم_ربانی
📝به قلم #حمید_سبحانی_صدر
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
💠استاد ارجمند آیتالله حاج شیخ #محمدعلی_جاودان در بیان شرح حال مرحوم #آیت_الله_حق_شناس مرقوم فرمودهاند:
معالم را نزد #آیت_الله_شاه_آبادی تعلیم میگیرند. یک همدرس به نام #شیخ_حسین_قهرمانی داشتند که آنقدر با استعداد بود که مرحوم آقای شاه آبادی میفرمود: «خود من با شما مباحثه میکنم».
یک هم بحث و درس دیگرِ با استعداد و خوب پیدا میکنند به نام میرزا ابوالقاسم گرجی... و با نام #دکتر_ابوالقاسم_گرجی استاد ممتاز دانشگاه بود.
ذکر خیر این دو همدرس مکرر در بیان آقای حقشناس شنیده میشد.
📚کتاب یادنامه آیتالله حقشناس ص۱۴
🕌@tarikh_hawzah_tehran
🗓به مناسبت ۹ رجب شهادت آیتالله سید عبدالله بهبهانی
✍ بعد از برگشت از تبعید، #سید_عبدالله_بهبهانی و #سید_محمد_طباطبایی مورد ضرب و شتم قرار میگیرند. سیدمحمد طباطبایی به مشهد میرود و بهبهانی به کرمانشاه میرود و از آنجا بهبهانی به نجف میرود و #محمدعلی_شاه ساقط میشود، بهبهانی برمیگردد و مأموریت دارد که اصل دوم قانون اساسی را اجرا کند. در این مقطع تاریخی سیدعبدالله بهبهانی به جریان اعتدال در کشور نزدیک شد...
سیدعبدالله بهبهانی رفتار افراطی افراطیون را نمیپسندید و با این افراد درگیر بود. او نگاه اعتدالی داشت و در آن مقطع تاریخی قصد داشت کشور را با استفاده از ظرفیتهای موجود از بیاعتدالی و افراطیگری نجات دهد، اما چون جریان افراطی موافق اعتدال نبود، آیتالله بهبهانی را به صورت فیزیکی ترور کردند.
...
🔹عبدالله بهبهانی نمیتوانست استبداد جدید را ببیند و البته افراطیون نمیخواستند سیدین به مجلس برگردند و حتی مراسم استقبال از سیدین را تحریم کردند، ولی با وجود تحریم افراطیون، از سیدین استقبال باشکوهی شد. با ورود سیدعبدالله بهبهانی به تهران و مجلس، جریان اعتدال فعال شد و این برای افراطیون قابل قبول نبود؛ ازهمینرو چهار تروریست قفقازی به خانه عبدالله بهبهانی رفتند. آیتالله به علت گرمی هوا در بالای بام خانه خود نشسته بود و تروریستها در مقابل دیدگان خانواده آیتالله بهبهانی، او را به رگبار بستند و سوراخ سوراخ کردند.
💠استاد موسی حقانی
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠استاد علی ابوالحسنی منذر
🍃تولد: ۱۳ رجب ۱۳۳۴ش در تهران
🍁وفات: ۴ اسفند ۱۳۹۰
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 یکی از جلسات #جامعه_روحانیت_مبارز
از راست: حضرات آیات
#سید_عبدالمجید_ایروانی،
#محمدرضا_مهدوی_کنی،
#سید_علی_خامنه_ای،
#محی_الدین_انواری،
#احمد_جنتی،
#محسن_مجتهد_شبستری
#امامی_کاشانی
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷#آیت_الله_جنتی در کنار #آیت_الله_خزعلی، مرحوم #هاشمی_رفسنجانی و #شهید_رجائی
🗓به مناسبت ۳ اسفند، سالروز تولد #آیت_الله_جنتی در سال ۱۳۰۵ش
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
🗓 ۱ اسفند سالروز شهادت #شهید_شیخ_فضل_الله_محلاتی است.
✍ ایشان که از زمان تحصیل در قم و در پی آشنایی با #شهید_نواب_صفوی وارد مبارزات سیاسی شد، با آغاز #نهضت_امام_خمینی (ره) به عنوان یکی از شاگردان و سربازان مجاهد امام پیوسته در خط مقدم مبارزه حضور یافت.
🔹نقش #شهید_محلاتی در تقویت روحیه مبارزاتی طلاب #حوزه_تهران و همراه ساختن #مدارس_علمیه_تهران با نهضت امام بسیار پر رنگ است. گزارشات متعددی از حضور وی در جمع طلاب تهرانی و گفتگو با آنان به منظور همراه ساختن با نهضت امام در اسناد ساواک موجود است.
🔹شهید محلاتی به همراه #آیت_الله_مهدوی_کنی جلسات منظمی با اساتید و فضلای تهران در پیشبرد اهداف نهضت داشتند که در گزارشات موجود است.
تصویر: شهید محلاتی در کنار آیتالله #سید_رضی_شیرازی
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
🥀غروب ۱۳ رجب روز ولادت امیرالمومنین (ع) سالروز شهادت #حاج_شیخ_فضل_الله_نوری
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
تاریخ حوزه طهران
🥀غروب ۱۳ رجب روز ولادت امیرالمومنین (ع) سالروز شهادت #حاج_شیخ_فضل_الله_نوری 🕌 @tarikh_hawzah_tehran
🗓به مناسبت ۱۳ رجب سالروز شهادت#حاج_شیخ_فضل_الله_نوری
🔹#امام_خمینی(ره):
مرحوم شیخ فضل الله رحمه الله ایستاد که: مشروطه باید مشروعه باشد، باید قوانین موافق اسلام باشد. در همان وقت که ایشان این امر را فرمود و متمم قانون اساسی هم از کوشش ایشان بود، مخالفین، خارجی ها که یک همچو قدرتی را در روحانیت می دیدند کاری کردند در ایران که شیخ فضل الله مجاهد مجتهد دارای مقامات عالیه را، یک دادگاه درست کردند و یک نفر منحرف، روحانی نما، او را محاکمه کرد و در میدان توپخانه شیخ فضل الله را در حضور جمعیت به دار کشیدند
📚صحیفه نور جلد ۱۳ صفحه ۱۷۵
🔹رهبر حکیم انقلاب:
واقعاً به شیخ فضلاللَّه خیلی ظلم شده است. اوایل انقلاب، یک وقت من در نماز جمعه راجع به مشروطیت و مرحوم شیخ فضلاللَّه صحبت کردم؛ بعد یکی از دوستان نزدیک ما به من اعتراض کرد! من دیدم حتّی در محافل روحانی و نزدیک به خود ما هم همین تفکرات وجود دارد که چرا از شیخ فضلاللَّه صحبت میشود؛ شیخ فضلاللَّه مخالف مشروطه بود! در حالیککه او بلاشک مخالف مشروطه نبود؛ خودش در حقیقت جزو مؤسسین و مؤثرین مشروطه بود؛ خود او هم در همان لوایحی که نوشته و منتشر کرده، بارها و بارها بر این معنا تأکید میککند و میگوید من مخالف مشروطه هستم؟ من جزو مؤسسینام. راست هم میگفت؛ بلاشک او جزو مؤسسین و فعالان مشروطه بود.
من دیدم این تفکرات در بعضی از دوستان نزدیک خود ما هم وجود دارد؛ حتّی به من گفته شد که امام هم از شیخ فضلاللَّه خوششان نمیآید! بعد من تفحص کردم، دیدم نخیر، کاملاً بعکس است؛ امام نسبت به مرحوم شیخ فضلاللَّه خیلی تبجیل و احترام دارند و بهخاطر همان تصلب و شجاعت و دینگرایی کاملش، بدون اغماض آن بزرگوار را تعظیم و تجلیل هم میککنند؛ که این در بیانات خود امام هم آمده است.
۸۳/۵/۱۱
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📖 #اعتماد_السلطنه در روزنامه خاطرات خود، ذیل ۱۳ رجب ۱۳۰۱ق گزارش جالبی دارد.
✨در این گزارش میبینیم که جناب #شیخ_محمدحسن_شریعتمدار_استرآبادی از علمای طراز اول تهران و از شاگردان#شیخ_انصاری بیرون دروازه تهران به طرف #حضرت_عبدالعظیم(ع) مورد هجوم عوامل دستنشانده وزیر نظام #ناصرالدین_شاه قرار میگیرد و نوکر او با ضرب چند گلوله از پای درمیآید و خود شیخ محمدحسن که هدف اصلی این هجوم بود از دست آنان میگریزد وجان سالم به در میبرد.
دلیل این سوء قصد شکایتی بوده که این مرجع عالیقدر از وزیر نظام به پادشاه کرده بود و آن رجل حکومتی قصد تلافی داشته است.
🔹پدر مرحوم شیخ محمدحسن یعنی جناب #شیخ_محمدجعفر_شریعتمدار_استرآبادی نیز از علمای بزرگ و مجاهد #دارالخلافه بود و نسلهای بعدی نیز تاکنون از اهل علم و فضل بودهاند.
🍃#آیت_الله_شیخ_محمدتقی_شریعتمداری از علمای فعلی تهران از نوادگان دختری آن عالمان بزرگ میباشد.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ مرحوم #سید_علینقی_فیض_الاسلام (م۱۳۶۴ش) از شاگردان آیتالله #سید_ابوالحسن_اصفهانی و #آقا_ضیاء_الدین_عراقی پس از احراز مقام اجتهاد به تهران آمد و در این شهر سکونت یافت.
📚مرحوم #فیض_الاسلام در مقدمه کتابی که در شرح زندگی #حضرت_زینب(س) نوشته، انگیزه خود از نگارش این کتاب را چنین شرح میدهد:
🍃بیش از دوازده سال پیش به درد شکم گرفتار شدم و معالجه اطبا سودی نبخشید. برای استشفا به اتفاق و همراهی اهلبیت و خانواده به کربلای معلا مشرف شدیم. در آنجا هم سخت مبتلا گشتم. روزی دوستی از زائرین در نجف اشرف، من و گروهی را به منزلش دعوت کرد و با اینکه رنجور بودم، رفتم.
در بین گفتوگوهای گوناگون، یکی از علما که در آن مجلس بود، فرمود: پدرم میگفت هرگاه حاجت و خواستهای داری، خدای تعالی را سه بار به نام علیا حضرت زینب کبری بخوان. بی شك و دودلی خدای عزوجل خواستهات را روا میسازد؛ ازاینرو من هم چنین کردم و شفا و بهبود بیماریام را از خدای تعالی خواستم و علاوه بر آن، نذر کردم و با پروردگارم عهد و پیمان بستم که اگر از این بیماری بهبود یابم، کتابی در احوال سیده معظمه بنویسم و از بسیاریِ اشتغال و کارها و نوشتن و چاپ و نشر کتاب ترجمه و خلاصه تفسیر قرآن عظیم، به نذر خود وفا ننمودم؛
تا اینکه چند روز پیش یکی از دخترانم، وفقها الله تعالی، مرا آگاه ساخت که به نذرم وفا ننمودهام، من هم از خدای عز اسمه توفیق و کمك خواسته و به نوشتن آن شروع کردم و آن
را کتاب «ترجمه خاتون دو سرا؛ سیدتنا المعصومه، زینب الکبری، ارواحنا لتراب اقدامها الفداء» نامیدم.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 از سمت چپ:
۱. مرحوم #آیت_الله_میرسجادی در سنین جوانی،
۲. آیتالله #حاج_شیخ_نصرالله_خلخالی،
۳. #آیت_الله_سید_نصرالله_مستنبط داماد #آیت_الله_خوئی،
۴. آیتالله #سید_ابوالقاسم_خوئی،
۵. #آیت_الله_سید_احمد_خوانساری،
۶. آیتالله #سید_محمد_محقق_داماد.
🔹تصویر مربوط به سفر آیتالله خوانساری به نجف اشرف است.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷آیتالله سید احمد هاشمی گلپایگانی (سمت راست) در کنار برادر کوچکترشان آیتالله #سید_علی_هاشمی_گلپایگانی
✍آیتالله #سید_احمد_هاشمی_گلپایگانی فرزند جمال السالکین آیت الله #سید_جمال_الدین_هاشمی_گلپایگانی در سال ۱۳۳۴ق در نجف اشرف متولد شد. از محضر والدش و آیات عظام #آقا_ضیاء_عراقی و #سید_ابوالحسن_اصفهانی استفاده کرد و در ۳۶ سالگی به مقام اجتهاد رسید. در امور معنوی نیز نزد پدرش و آیت الله #شیخ_مرتضی_طالقانی زانوی تلمذ زد.
در سال ۱۳۳۰_۱۳۳۱ش به امر پدرش و #آیت_الله_بروجردی و تقاضای عدهای از اهالی تهران به تهران آمد و در این شهر سکونت یافت. وی در کنار روابط مردمی و اجتماعی خود، با #امام_خمینی(ره) روابط حسنه ای داشت.
🍁آیتالله سید احمد هاشمی گلپایگانی اوایل اسفند سال ۱۳۷۰ش در تهران دار فانی را وداع گفت.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍آیتالله حاج #شیخ_محمدرضا_محقق_تهرانی در سال ۱۲۹۱ ش در تهران متولد شد. ایشان پس از تحصیل مقدمات به مشهد مشرف شده و دروس نهایی را از حضرات آیات #حاج_شیخ_هاشم_قزوینی و #حاج_شیخ_کاظم_دامغانی و در دروس خارج آیتالله العظمی #حاج_آقا_حسین_قمی شرکت نمود.
🔹پس از جریان #مسجد_گوهرشاد در سال ۱۳۱۴ ش به تهران برگشته و از محضر مرحوم آیتالله #میرزا_محمدعلی_شاه_آبادی بهره مند شد و سپس به قم رفت و از محفل علمی مراجع ثلاث قم و سپس #آیت_الله_بروجردی استفاده نمود.
🔹ایشان پس از اتمام تحصیل به تهران بازگشت و در #مدرسه_مروی به تدریس فقه و اصول مشغول گردید و در سال ۱۳۵۹ دروس را تعطیل و به تالیف موسوعه #حقایق_الفقه در شرح شرایع الاسلام (بالغ بر ۵۰ جلد) پرداخت.
ایشان در #مسجد_خندق_آباد تهران واقع در خیابان مولوی اقامه جماعت می نمود. یکی از فرزندان وی #شهید_علی_محقق_رشید در سال ۵۹ در جاده آبادان – ماهشهر به شهادت رسید.🥀
🍁آيت اللَّه #محقق_تهراني سرانجام در ۱۲ اسفند ۱۳۷۳ش در هشتاد و دو سالگي، بدرود حيات گفت و به جوار رحمت حق شتافت.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 از چپ:
#شیخ_آقابزرگ_تهرانی (دایی مادر جلال آل احمد)،
آیتالله #میرزا_ابوالفضل_خراسانی،
آیتالله #سید_احمد_طالقانی (پدر جلال)،
#جلال_آل_احمد
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
تاریخ حوزه طهران
📷 از چپ: #شیخ_آقابزرگ_تهرانی (دایی مادر جلال آل احمد)، آیتالله #میرزا_ابوالفضل_خراسانی، آیتالله
🗓به بهانه درگذشت آیتالله #شیخ_آقابزرگ_تهرانی در اسفند ۱۳۴۸ش
📖ایشان در زندگینامه خودنوشت خویش مینویسد:
▪️حدود سنۀ ۱۳۰۴ق، #مدرسه_دانگی در قرب خانۀ مسکونی موروثی از جدمان بنا شد. در ان اوان، مرحوم حاج میرزا سیدحسن، پسر مرحوم حاج سید عزیزالله طهرانی معروف به دعانویس که پسرخالۀ حقیر بود، از نجف مراجعت کرده و در آن مدرسه حجره گرفت.
من روزها میرفتم در حجرۀ ایشان و درس میخواندم. از امثله و صرف میر شروع کردم. بالجمله تا حدود سنۀ ۱۳۰۷ق، حقیر به حد بلوغ شرعی رسیده بودم، مشغول به خواندن سیوطی و جامی شده بودم و این دو کتاب را مرحوم حاج دایی، حاج سید محمدخلیل، برای تشویق من خرید...
▫️در سنۀ ۱۳۰۹ق مرحوم حاج والد، مجلس جشنی مهیا کرد، جمعی را دعوت کرد و مرحوم آقا سید جمال افجه، عمامه بر سر من گذاشت. در سنۀ ۱۳۱۰ق بعد از مرتفع شدن مرض وبای عمومی برحسب نذری که مرحوم حاج والد کرده بود، مرا در قافلهای که مرحوم #حاج_شیخ_فضل_الله_نوری هم بود، با هم مشرف شدیم به مشهد. ذیحجه و محرم و صفر از سال (۱۳۱۱ق) را در آنجا مشرف بودیم.
▪️بعد از مراجعت از مشهد در سال ۱۳۱۱ق در #مدرسه_دانگی حجرۀ مستقلی گرفتم. کتابخانۀ آن مدرسه که قریب پانصد جلد کتاب داشت، دست حاح سید محمدتقی پسر حاج سید عزیزالله (دعانویس) که پسرخالۀ حقیر بود، بود و سه سفر که او به زیارت عتبات یا حج مشرف میشد، من نایب کتابدار بودم که کتابها را به طلاب میدادم و قبوضات میگرفتم و هر سه ماه، تجدیدنظر میکردم.
▫️حقیر بعد از مراجعت از مشهد، همه روزه، صبح تا نزدیک ظهر در مدرسۀ خان مروی برای درس و مباحثه میرفتم پیش جمعی از طلاب و مدرسان آنجا. درس عمومی یا خصوصی خواندم، اوایل پیش آقا #شیخ_محمد_شاه_عبدالعظیمی ادبیات، نحو و صرف میخواندم و بعد پیش مرحوم #حاج_شیخ_حسین_خراسانی و مرحوم آقای #شیخ_باقر_معزالدوله مطول میخواندم.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آقای #حاج_محسن_آقا_قلهکی از بازاریان متدین و معتمدین امام خمینی در بازار
بسم الله الرحمن الرحیم
عبد صالح، و مومن درستکار آقای حاج محسن آقا قلهکی رحمةالله علیه، در روز نیمهی رجب پس از عمری که به دیانت و صلاح سپری شده بود، دار فانی را وداع کرد.
اینجانب به خانوادهی محترم و به همهی دوستان و علاقمندان ایشان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت و رضوان الهی را برای وی مسالت مینمایم.
سید علی خامنهای
۱۴/اسفند/۱۳۹۹
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ چند مرتبهای توفیق دیدار و گفتگو با عبد صالح ومؤمن پرهیزکار مرحوم #حاج_محسن_قلهکی را داشتم.
در روند نگارش کتاب #حاج_آقا_مجتهدی هم مصاحبه ای با ایشان داشتم که زحمت کشیدند و به #مدرسه_آیت_الله_مجتهدی تشریف آوردند و گفتگو کردیم.
🍃مرحوم حاج محسن آقانبی قلهکی فرزند محمود آقای شیخ محمدباقر بود.
در سنین نوجوانی در #مدرسه_حاج_ابوالفتح تحصیل مقدمات علوم دینی را آغاز کرد. کتاب «التصریف» و مقداری از «هدایه» را خوانده بود که در سن ۱۳ سالگی به راهنمایی یکی از دوستانش جهت استفاده از دروس مرحوم #شیخ_محمدحسین_زاهد به #مسجد_امین_الدوله رفت و جامع المقدمات، سیوطی و مغنی را از ایشان فراگرفت. مرحوم قلهکی ۱۵ ساله بودند که با آمدن مرحوم #آیت_الله_مجتهدی به مسجد امینالدوله، به جمع شاگردان ایشان پیوستند و مدتی در همان مسجد و مسجدی دیگر و سپس #مسجد_حاج_سید_عزیزالله از تدریس آیتالله مجتهدی در کتابهای لمعه و معالم و ... بهرهبردند.
🔹حاج محسن قلهکی از همان آغاز تحصیل، روزها در بازار کار میکرد و در کنار کار عمدتا شبها به تحصیل علوم دینی میپرداخت و چون منزلشان نزدیک خیابان لرزاده بود، صبح و شب در #مسجد_لرزاده از انفاس مرحوم #شیخ_علی_اکبر_برهان مستفیض میشد.
حاج محسن قلهکی بعدها برای فراگرفتن رسائل و مکاسب نزد مرحوم #حاج_شیخ_حسین_کنی از مدرسین مبرز حوزه تهران رفت که در خانه خود تدریس میکرد.
✨ایشان عالمی با تقوا و پرهیزکار بود که در بازار تهران بیش از آنکه به کسب و کار بپردازد، مشکلات مردم را حل و فصل میکرد و به سؤالات شرعی و اخلاقی مراجعین مخصوصاً در تجارت پاسخ میداد.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷تصویر سردر #مسجد_ارگ
✨سمت راست: #شهید_حاج_شیخ_محمود_غفاری (شهادت در بازی دراز)،
سمت چپ: مرحوم آیتالله #سید_علی_آقا_نجفی،
از علمای ربانی و الهی تهران، از شاگردان مرحوم #آیت_الله_حق_شناس که گمنام زیستند و گمنام ماندند.
✍درباره سید علی آقا نجفی نوشتهاند:
✨بسیار بر عبادت حریص بود و از عجایب حالات او بود که از نماز سیر نمی شد. وقتی دقایقی زودتر از موعد برای سخنرانی در جایی حاضر می شد تا زمان شروع سخنرانی دائم نماز می خواند.
در ماه محرم و صفر بیست دقیقه ی اول، بحث توحیدی سنگینی داشت که خیلی ها متوجه نمی شدند. میفرمود : من بدون توحید نمیتوانم شروع کنم. تا دل من آباد نشود نمیتوانم چیزی به شما بدهم .
✨ در تشکیل جلسات خود ابداً به تعداد جمعیت توجه نداشت، سخنش را با ذکر «سمع الله لمن حمده» آغاز میکرد. بارها دیده بودند که حتی با حضور دو نفر جلسه را شروع می کرد و همان گونهای سخن میگفت که در مقابل جمعیت دو هزار نفری می ایستاد.
میفرمود: اگر جلسه ما جلسه علم باشد، الان ملائکه در آن هستند و خود خدا جایش را پر می کند.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍مرحوم آیت الله #حاج_شیخ_محمدجواد_خندق_آبادی فرزند آیتالله #حاج_شیخ_محمد_خندق_آبادی، ونوه #حاج_شیخ_احمد_خندق_آبادی سال ۱۲۹۷ش در تهران متولد شد و در بیت فضل و تقوا پرورش یافته و از مرحوم والد و برادر بزرگوارش حاج شیخ خلیل خندق آبادی در فراگیری دروس بهره برد و پس از خواندن مقدمات، سطوح را در تهران از مرحوم آقا #سید_مهدی_کشفی و مرحوم آقا #میرزا_ابوالحسن_شعرانی و مرحوم حاج #شیخ محمدعلی_لواسانی و مرحوم آقا #میرزا_جعفر_لنکرانی فرا گرفت.
🔹پس از آن با وجود داشتن مسجد و محراب و منبر و امامت جماعت مسجد مرحوم والد خود، برای ادامه و تکمیل مبانی علمیه و تصفیه و تهذیب کامل خویش ، پس از تکمیل سطوح عالی به قم مهاجرت کرده و دروس خارج فقه و اصول را نزد آیات عظام بروجردی، امام خمینی، گلپایگانی، همچنین دروس معقول خود را نزد امام خمینی و #علامه_طباطبایی خواند.
📚حاج شیخ محمد جواد در روز چندین درس می گفت و به خود فشار می آورد و سلب استراحت از خود کرده بود که ناگهان از کار درس و بحث کناره گیری کرده و پس از فوت مرحوم آیت الله بروجردی به تهران آمد ولی غالبا به انزوا و انفراد گرویده و از معاشرت مردم خود داری نموده و مهر سکوت و خموشی بر زبان زد تا در ۲۱ رجب ۱۴۰۴ ق برابر ۱۳۶۳ش دارفانی را وداع گفت و به سفارش #امام_خمینی (ره) در حرم حضرت معصومه (س) جنب مقبره ی #شیخ_فضل_الله_نوری مدفون گردید.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روایت استاد #منوچهر_صدوقی_سها از استاد خود آیتالله میرزا عبدالکریم روشن
✍ #میرزا_عبد الكريم_روشن_تهرانی متوفای ۱۳۷۱ش درعلوم عقلي از شاگردان آقا #ميرزا_مهدي_آشتياني وآقا #ميرزا_طاهر_تنكابني بوده و در فلسفه و عرفان شاگرد #ميرزا_ابراهيم_امامزاده_زيدي، آیتالله #ميرزا_محمدعلي_شاه_آبادی و آیتالله #شيخ_محمدتقی_آملی بود. اما در آن بين با ميرزا طاهر تنكابني ارتباط باطني بسياري داشت.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ آیتالله #حاج_شیخ_نصرالله_شاه_آبادی در دی۱۳۱۰ ش در قم متولد شد. برخی از اساتیدش در حوزه تهران عبارتند از:
#حاج_آقا_مصطفی_مسجدجامعی
#میرزا_ابوالحسن_شعرانی
#حاج_سید_محمدعلی_لواسانی
#حاج_شیخ_حسین_کنی
#میرزا_ابوالفضل_نجم_آبادی
#میرزا_هدایت_الله_گلپایگانی
#میرزا_مهدی_آشتیانی
#سید_کاظم_عصار
🔹ایشان در سال ۱۳۲۷ به قم رفت و در دروس آیات عظام بروجردی، حجت، سید محمدتقی خوانساری و شیخ عباسعلی شاهرودی شرکت کرد.
آیتالله شاه آبادی در سال ۱۳۳۰ش به نجف رفت و در درس حضرات آیات خویی، #شیخ_حسین_حلی، #سید_عبدالهادی_شیرازی، و سپس #امام_خمینی ره شرکت کرد و در کنار تحصیل تدریس مینمود.
🔹ایشان در سال ۱۳۴۹ به تهران آمد و در #مسجد_لاریجانی در #خیابان_پامنار به اقامه جماعت و خدمات دینی مشغول شد تا آنکه در سال ۱۳۷۹ش به قم هجرت کرد.
🍁آیتالله #حاج_آقا_نصرالله_شاه_آبادی در روز ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ ش در ۸۶ سالگی دار فانی را وداع گفت.
🍃ایشان در زمره فعالترین علمای تهران در همراهی با نهضت امام خمینی بود و پس از انقلاب نیز ریاست کمیته ۷ انقلاب و عضویت در #مجلس_خبرگان_رهبری را در کارنامه داشت.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran