#ادامه
لازم به ذکر است که کتاب مسار الشیعه در واقع یک تقویم تاریخی مذهبی است که شیخ مفید در آن کتاب می گوید: این تاریخها همواره در طول روزگاران پیشین مورد توجه صالحان شیعه بوده و آنان روزهای شادی و حزن را پاس میداشتند.
با این عبارت شیخ میتوان نتیجه گرفت که شیعیان معاصر شیخ #مفید و قبل از او ، در 28 صفر برای شهادت امام مجتبی علیه السلام مراسم می گرفته اند .
سپس خانم همایون فرد بیان داشتند که نسخهی اصلی این کتاب (مسار الشیعه) به خط خود مؤلف در دسترس است و در کتابخانه دانشگاه تهران نگهداری میشود. این کتاب در سال 389 هجری قمری نوشته شده و جزو منابع متقدم است
در ادامه خانم #همایون فرد قول هفتم صفر را مورد بررسی قرار دادند و فرمودند بر اساس کارهای پژوهشی صورت گرفته از جمله کتاب آقای یدالله مقدسی باید گفت: در منابع متقدم قول #هفت_صفر مأخذی ندارد و این روایت از قرن هشتم در کتاب الدروس شهید اول (کتاب فقهی) دیده می شود.
پس از آن فیض کاشانی، #کاشف_الغطاء، صاحب جواهر و برخی دیگر از علما و بزرگان با تأثر از نقل شهید اول این مطلب را در کتابهایشان آوردهاند.
البته برخی همچون سید محسن #امین قول هفتم صفر را با تعبیر قیل آورده اند و برخی مثل علامه مجلسی هر دو قول را آورده اما در کتاب اختیاراتش 28 صفر را انتخاب نموده است.🍁🍁🍁🍁🍁🍁
لازم به ذکر است که #شهید_اول مستند ومنبع خود را برای ذکر این تاریخ(هفت صفر) بیان نکرده و ما نمیدانیم این روایت را بر چه اساسی ذکر نموده است. برخی معتقدند شهید، کتابی با نام تثبیت الامامه از قاسم بن ابراهیم رسی در دسترس داشته و این نقل را ازآنجا آورده است .اما پژوهشگران تاریخ بر این توجیه نقدها و ردیه های فراوان دارند و اصل این مطلب را نمی پذیرند. از جمله این که در اصل نسخه کتاب تثبیت الامامه قول هفت صفر نیامده است.(علاقمندان میتوانند ادله رد این این ادعا را درکتاب باز پژوهی تاریخ ولادت و شهادت معصومان از استاد یدالله مقدسی ببینند، همچنین تحقیق و پژوهش استاد حامد کاشانی از اساتید مبرز و متبحر تاریخ در این زمینه نیز در سایت استاد قابل مشاهده است.)
در پایان جلسه، چنین نتیجه گیری شد که: براساس نقل شیخ مفید در کتاب مسار الشیعه و الارشاد، تاریخ شهادت امام مجتبی علیه السلام بیست و هشتم ماه صفر سال پنجاه هجری قمری بوده و بر اساس آنچه گفته شد این قول به نسبت اقوال دیگر از اعتبار و قوت بیشتری برخوردار است.
#گزارش_نشست
#امام_حسن_مجتبی
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
انجمن علمی پژوهشی تاریخ معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها با همکاری دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار میکند:
#نشست بازخوانی تراث اهل سنت در مواجهه با مرجعیت علمی امام رضا علیه السلام
با ارائه:حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمد محسن مروجی طبسی
(مدیر محترم گروه تاریخ اسلام دانشگاه ادیان و مذاهب)
زمان: دوشنبه ۱۲مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۰ صبح
#لینک_حضور_در_جلسه
https://b2n.ir/m61226
#نشست
#امام_رضا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
کاخ آپادانای شوش که در نزدیکی بقعه دانیال نبی(ع) قرار دارد. در زمان داریوش در حدود سالهای ۵۱۵ تا ۵۲۱ پیش از میلاد و به دستور او بر روی آثار و بقایای عیلامی در شوش بنا شد. دیوارهای این کاخ از خشت با نمای آجری و ستونهای آن از سنگ است. دیوارهای داخلی آن با آجر لعابدار پوشیده شدهبود و دارای نقشهای سربازان گارد جاویدان، شیر بالدار و گل نیلوفر آبی بودهاست. بخشهای مهمی از این کاخ در زمان اردشیر یکم هخامنشی (۴۶۱ پیش از میلاد) دچار آتشسوزی شد و در زمان اردشیر دوم (۳۵۹ پیش از میلاد) بازسازی شد.
#قاب_تصویر
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
در سال ۱۸۸۰ میلادی (۱۲۵۹ هجری شمسی)، یک گروه از باستانشناسان فرانسوی این کاخ را از دل خاک بیرون کشیدند و ستونها و سر ستونهای کاخ را با اره بریدند و به فرانسه منتقل کردند و امروزه در شوش، فقط چند زیرستون وجود دارد و کاخ به شکل سابقش وجود ندارد. بیشتر اشیا خارج شده، اکنون در موزه #لوور نگهداری
میشوند.
#قاب_تصویر
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
ژان دیولافوا در کتاب خاطراتش میگوید:
دیروز گاو سنگی بزرگی را که در روزهای اخیر پیدا شدهاست با تاسف تماشا میکردم، در حدود دوازده هزار کیلو وزن دارد! تکان دادن چنین تودهٔ عظیمی غیرممکن است. بالاخره نتوانستم به خشم خود مسلط شوم، پتکی بدست گرفتم و بجان حیوان سنگی افتادم. ضرباتی وحشیانه بهاو زدم. سر ستون در نتیجه ضربات پتک مثل میوهٔ رسیده از هم شکافت ...
#قاب_تصویر
#شوش
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
داخل این کاخ کتیبهای قدیمی هم قرار داشته که به دوران هخامنشیان برمیگردد. البته این کتیبه هم امروز در ایران نیست. این کتیبه یکی از اولین متنهای به جا مانده از زمان هخامنشیست و داخل آن دستور ساخت بنای کاخ شوش داده شده. به کمک این کتیبه و قطعات دیگری که در #لوور نگهداری میشود حتی میتوان متوجه شد که در این کاخ طلاکاران مصری از مصالحی مثل طلا، سنگ لاجورد، فیروزه، نقره و آبنوس استفاده کردهاند.
#شوش
#آپادانا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j