🔴 دحوالارض 🔴
(روز جمعه ۲۵ ذالقعده)
امام رضا (ع) فرمودند :
روزی است که زمین از زیر کعبه گسترده شده است و حضرت ابراهیم و عیسی در این روز متولد شده اند و هر کس این روز را روزه بگیرد چنان است که شصت ماه را روزه داشته باشد و در روایت دیگر آمده است که فرمود :
☀ در این روز حضرت قائم
(عجل الله تعالی فرجه الشریف) قیام خواهد فرمود .
و در روایت دیگر آمده است که :
روزه این روز کفاره هفتاد سال است و هر کس این روز را روزه بدارد و شبش را بعبادت بسر آورد ، برای او عبادت صد سال نوشته شود و از برای روزه دار این روز هر چه در زمین و آسمان است استغفار کند و این روزی است که رحمت خدا در آن منتشر گردیده و از برای عبادت و اجتماع به ذکر خدا در این روز اجر بسیاری است.
🌸 در کتاب شریف مکیال المکارم در قسمت اوقات تاکید شده برای دعای فرج ، سه دلیل بر اهتمام به دعا برای مولایمان حضرت صاحب العصر و الزمان (عج) و درخواست زودتر رسیدن فرج آنجناب از خداوند خالق منان آورده شده است :
1⃣ روزی است که خداوند در مانند آن وعده فرموده که آنحضرت را ظاهر گرداند.
2⃣ در چنین روزی رحمت گسترش می یابد و دعا مستجاب میشود.
3⃣ این روزی است که خدای تعالی بر ما نعمت داده ، این که زمین را گسترانیده تا زندگی کنیم و سکونت نماییم و از هر چه در آن است بهره ببریم و این جز به برکت مولایمان نیست.
پس مومن در این روز از نبود مولایش غمگین و اندوهش تجدید و غصه اش تشدید می گردد .
حال که مومن امامش را از جانش عزیزتر و از اولاد و از خاندان خویش بیشتر دوست می دارد ، دعای خالصانه خود را به برطرف شدن غم و اندوه مولایش اختصاص میدهد و هر گاه متوجه این مهم شد ،
در دعا مسامحه و سهل انگاری نخواهد کرد.
♦اکنون که عظمت این روز را دریافتیم با روزه گرفتن ، استغفار هر چه در زمین و آسمان است را شامل حال خود کنیم و ان شاالله پاکیزه و بخشیده شده به درگاه پروردگار مهربان رفته و برای سلامتی و فرج مولای غریبمان دست به دعا برداریم و از دعای ( الهی عظم البلا ء ) غافل نشویم و نسبت به توان و همت خود این دعا را مرتب تکرار نماییم.
و نماز روز یکشبه ماه ذالقعده را نیز به نیت ظهور بخوانیم.
امید که درهای رحمت الهی باز و فرج (مهدی آل محمد) محقق شود.😭😭😭
🌹 اللهم عجل لولیک الفرج 🌹
🌿 مراقبات شب و روز دحوالارض
🔅 روز دحوالارض (۲۵ ذیالقعده) روزی است که زمین از نقطهای که کعبه بنا شده است، سر از زیر آب بیرون آورد و پهن و گسترده شد. از کعبه هست که زمین شایستهی سکونت خلیفهالله میشود. دحوالارض روز گسترش رحمت الهی و روز تفضّلات بزرگ خدای متعال است.
🔅 شب دحوالارض هم از ليالی شریف و شبی بسیار عظیم است. شب ظهور و تولّد انبیاء بزرگ؛ حضرت ابراهیم علیه السّلام و حضرت عیسی بن مریم علیه السّلام و شب عنایات خاصّهی الهی به اهل عبادت و خلوت است. شبی است که رحمت خدا در آن نازل میشود و قیام به عبادت در آن اجر بسیار دارد.
🍃 اعمال روز دحوالارض:
🌼 ۱- غسل
🌼 ۲- روزه
▫️ روز دحوالارض یکی از چهار روزی است که در تمام سال به فضیلت روزه ممتاز است و از برای روزهدار این روز هرچه بین آسمان و زمین است، استغفار میکنند.
▫️روزه اين روز همانند روزه هفتاد سال است و در روايت ديگر آمده كه كفاره هفتاد سال است، و هر كه اين روز را روزه بدارد و شب را به عبادت به سر آورد، براى او عبادت صد سال نوشته شود.
🌼 ۳- دو رکعت نماز که مستحبّ است در آغاز روز، هنگامی که آفتاب کمی بلند شود (هنگام چاشت) خوانده شود و بخواند در هر رکعت:
▪️سوره «حمد» ۱ بار
▪️سوره «شمس» ۵ بار
▫️و بعد از نماز هم بگوید:
▪️لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللهِ الْعَلیِّ الْعَظيمِ
▫️سپس دعا كند و بخواند:
▪️يا مُقيلَ العَثَراتِ اَقِلْنی عَثْرَتی، يا مُجيبَ الدَّعَواتِ اَجِـبْ دَعْـوَتی، يـا سامِعَ الاَْصْواتِ اِسْمَعْ صَوْتی، وَارْحَمْنی وَتَجاوَزْ عَنْ سَيِّئاتی وَما عِنْدی، يا ذَاالْجَلالِ وَالاْكْرامِ.
▫️ای ناديده گيرندهی لغزشها! لغزشم را ناديده گير، ای اجابت كنندهی دعوت ها! دعوتهايم را اجابت كن، ای شنوای صداها! صدايم را بشنو و به من رحم كن، و از بدیهايم و آنچه نزد من است درگذر، ای صاحب جلال و اکرام.
🌼 ۴- خواندن دعایی که شیخ طوسی رحمت الله علیه توصیه نموده است:
▪️اللَّهُمَّ دَاحِیَ الْكَعْبَةِ وَ فَالِقَ الْحَبَّةِ وَ صَارِفَ اللَّزْبَةِ وَ كَاشِفَ كُلِّ كُرْبَةٍ أَسْأَلُكَ فِی هَذَا الْيَوْمِ مِنْ أَيَّامِكَ الَّتِی أَعْظَمْتَ حَقَّهَا وَ أَقْدَمْتَ سَبْقَهَا وَ جَعَلْتَهَا عِنْدَ الْمُؤْمِنِينَ وَدِيعَةً وَ إِلَيْكَ ذَرِيعَةً وَ بِرَحْمَتِكَ الْوَسِيعَةِ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ الْمُنْتَجَبِ فِي الْمِيثَاقِ ..... (برای خواندن متن کامل دعا به مفاتیحالجنان مراجعه فرمایید)
🌼 ۵- زیارت امام رضا علیهالسّلام
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
#دحوالارض
☀️ به نام خدای بزرگ و بخشنده
آرامش آدم ها از با ارزش ترین حس هاست
براتون یک دنیا آرامش،
و یک دنیا تندرستی و یک عالمه خوشبختی وبرکت..
از خدای بزرگ خواستارم
🌺اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم🌺
🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅سلام و ادب
روز جمعه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ
✅ ذکر روز جمعه :
اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ ( خدایا رحمت بفرست بر محمد و خاندان محمد )
100 مرتبه
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼
آیات صفحه🌹(360)🌹را تلاوت کرده و به پیامبران، اماممان، خانم فاطمه الزهرا(س)و خانم معصومه(س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۳۶۰
جزء #۱۸
#سوره_مبارکه_الفرقان
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
360-menshavi-tah.mp3
8.6M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۳۶۰
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5854967201081066903.mp3
909.3K
🔸ترتیل صفحه ۳۶۰ با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : حجاز
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5854967201081066905.mp3
1.9M
🎙ترجمه گویای فارسی
📖صفحه ۳۶۰
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_فرقان
مشركان به جاى خدا معبودانى اختيار كردهاند كه نه تنها چيزى را نمىآفرينند بلكه خود به دست پرستشگرانشان ساخته شدهاند، و براى خود نه زيانى را در اختيار دارند تا آن را از خود دور سازند و نه سودى را مالكند تا آن را براى خود فراهم آورند؛ چه رسد به اينكه بر دفع زيان از پرستشگران خود و رساندن سود به آنان توانا باشند. آنها نه مرگى را در اختيار دارند تا آن را از كسى دور سازند و نه حياتى را مالكند تا آن را به كسى ارزانى دارند و نه بر رستاخيز قدرت دارند تا مردمان را پاداش دهند يا مجازات كنند. (3)
كفرپيشگان عرب گفتند: اين قرآن جز سخنى دروغين كه محمد آن را بافته و كلام خدا مىنامد چيزى نيست، و گروهى از اهل كتاب او را بر ساختن آن كمك كردهاند. راستى آنان با اين سخن ستم كردند و دروغ گفتند. (4)
و گفتند: اين قرآن همان خرافههايى است كه مردمان نخستين نگاشتهاند و محمد به كمك يارانش آنها را نوشته و هر صبح و عصر بر او خوانده مىشود تا آن را فراگيرد و بر مردم بخواند. (5)
بگو: چنين نيست، اين قرآن را كسى فرو فرستادهاست كه رازهاى نهفته در آسمانها و زمين را مىداند و به نيازهاى شما آگاه است. او با نازل كردن اين قرآن مىخواهد شما هدايت يابيد تا از آمرزش و رحمت وى برخوردار شويد، زيرا او آمرزنده و مهربان است. (6)
و گفتند: مىبايست از جانب خدا فرشتهاى به رسالت مبعوث شود، زيرا بشر نمىتواند با غيب سر و كار داشته باشد؛ اين چه پيامبرى است كه غذا مىخورد و براى كسب معاش در بازارها در حركت است؟! چرا دست كم فرشتهاى به سوى او فرستاده نشدهاست تا با او به هشدار مردم بپردازد؟ (7)
حال كه فرشتهاى با او نيامدهاست، چرا دست كم گنجى از آسمان به سوى او افكنده نمىشود تا نيازمند كسب معاش در كوچه و بازار نباشد يا بوستانى ندارد كه از محصول آن بخورد و روزى خود را آماده داشته باشد؟ آن ستمگران به پيروان رسول خدا گفتند: شما جز از مردى كه جادو شده و مىپندارد كه فرستاده خداست، پيروى نمىكنيد. (8)
بنگر كه چگونه براى تو وصفها آوردند و در نتيجه به بيراههاى افتادند كه نمىتوانند به راه حق بازگردند. (9)
پرخير و بركت است آن خدايى كه اگر بخواهد، بهتر از آنچه كافران پيشنهاد كردند، براى تو پديد مىآورد؛ بوستانهايى با درختانى انبوه كه نهرها از زير آنها روان باشد، و اگر بخواهد كاخهايى براى تو قرار مىدهد كه توصيفگران را درمانده كند. (10)
غذا خوردن و راه رفتن تو در بازارها و نبودن فرشتهاى با تو و نداشتن گنج و بوستان سبب اصلى انكار رسالت تو نيست، بلكه سبب اصلى اين است كه آنان قيامت را دروغ شمردند، و ما براى كسانى كه قيامت را دروغ شمرند آتشى فروزان آماده كردهايم. (11)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۶۰🌷
چرا پیامبران زندگی ساده و بی تجمّلی داشتند؟:
می دانیم که پیامبر اسلام در شهر مکّه مبعوث شد؛ شهری که در سرزمین حجاز، موقعیتی تجاری داشت و ثروتمندترین افراد آن زمان در آن شهر می زیستند. البته اختلاف طبقاتی بسیار شدیدی در آن وجود داشت و تفکّر مادّی و دنیاپرستی بر آن حاکم بود. در چنین وضعیتی، فرد ساده و بی-ثروتی به نام محمّد بن عبدالله به پا خاست و خود را پیام آور خدا معرفی کرد. او مردم را به پیروی از خود فرا خواند و ادعا کرد که برنامه ی سعادت را برایشان ارمغان آورده، و برای اثباتِ ادعای خود، معجزاتی را به مردم نشان داد، و از همه بالاتر، آیات بی نظیر قرآن را برایشان تلاوت فرمود. در این هنگام، بسیاری از فقرا و اقشار فرودست و کم درآمدِ آن روز که ندای آزادی و برابری را از پیامبر شنیده بودند، به او متمایل شدند و ایمان آوردند؛ امّا بیشتر ثروتمندان در برابر دعوت آن حـضرت موضع گرفتند و او را دروغگو شمردند؛ زیرا از یک سو آنان که غالباً با زور و نیرنگ به ثروت و قدرت رسیده بودند، منافع مادّی خود را در خطر می دیدند و از سوی دیگر برایشان بسیار دشوار بود که فردی را به رهبری و پیشوایی انتخاب کنند که از نظر مادّی بسیار پایین تر از ایشان قرار دارد، و اصلاً باور نمی کردند که آفریدگار جهان، به شخص کم ثروت وقدرتی مانند محمّد چنین لطف بزرگی کرده باشد و او را به رهبری تمام انسان ها برگزیده باشد. خداوند در این آیه در پاسخ این ایرادِ نابخردانه می فرماید که اگر بخواهد، می تواند بهتر از دارایی هایی که مشرکان می گویند، برای تو قرار دهد؛ باغ های سرسبزی که از زیر درختانش نهرها رد می شود و کاخ های مجلّلی که آنان در خیالشان نیز تصوّرش را نمی کنند.
امیر مؤمنان علی(ع) در این باره می فرماید: «اگر خدا می خواست، هنگام برانگیختن پیامبرانش، درهای گنج ها و معادن طلا و باغ های خرّم و سرسبز را به روی آنان می گشود... ؛ ولی اگر این کار را می کرد، سنّت امتحان انسان ها از میان می رفت و پاداش و جزا بی اثر می شد... امّا خدا پیامبران خویش را از نظر روحی، قوی و مصمّم، و از نظر ظاهری، فقیر و ضعیف قرار داد؛ البتّه همراه با قناعتی که چشم ها را پر از بی نیازی می کرد؛ هرچند فقر ظاهری شان چشم ها و گوش های ثروتمندان را از ناراحتی می انباشت. اگر پیامبران دارای چنان قدرتی بودند، دیگر کسی خیال مخالفت با آنان را نمی کرد. در این صورت، آنان قدرت و شکوهی داشتند که هرگز شکست نمی-خوردند، و فرمان روایی و شوکتی داشتند که همهی چشم ها به آنان دوخته می شد، و مردم از راههای دور و دراز، بارِ سفر به سوی آنان می بستند و اعتبار و ارزشِ [انسانی] آن ها برای مردم [دانا] کمتر می شد و افراد متکبّر، در برابرشان سر تعظیم فرود می آوردند و اظهار ایمان می کردند. دیگر امّا چنین ایمانی به علت علاقه ی آنان به هدف نبود؛ بلکه به سبب ترسی بود که بر آنان چیره شده بود، یا به علّت میل و علاقه ای که به مادّیات داشتند. در این صورت، در نیّت های آن ها اخلاص و پاکی پیدا نمی شد و در اعمالشان اهداف غیر خدایی یافت می شد.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
هدایت شده از کاشانیها
🔴 حال عمومی یک مادر باردار کرونایی مساعد نیست/ با کمبود پلاسما در کاشان مواجه هستیم
🔻دکتر محمد حاجیجعفری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: کاشان با کمبود پلاسمای اهدایی بیماران کرونایی بهبودیافته مواجه است.
▪️تاکنون با روش پلاسمادرمانی 15 بیمار در کاشان بهبود پیدا کردند.
▪️بخش درمان بیمارستان بهشتی در حال حاضر درگیر مادر باردار مبتلا به کرونا است و متاسفانه حال عمومی این مادر بیمار باردار مساعد نیست و پزشکان و پرستاران در بخشهای تخصصی مختلف تمام تلاش خود را برای بهبود وضعیت مادر و سلامت جنین به کار گرفتند.
▪️بیماران مختلفی برای دریافت پلاسما درخواست دارند اما متاسفانه میزان پلاسمای اهدایی جوابگوی نیاز بیماران نیست.
▪️از آنجا که هر بیمار کرونایی برای بهبود سه دهنده پلاسما لازم دارد، این موضوع باعث شده است تا با کمبود پلاسما روبرو شویم و از سایر نقاط کشور درخواست پلاسما داشته باشیم.
▪️از تمامی مبتلایان بهبود یافته تقاضا داریم تا پلاسمای خود را اهدا کنند./تسنیم
@eitaa_kashania
☀️ به نام حضرت دوست که هرچه داریم از اوست
صبح تون از رحمت «الرَّحْمَنُ الرَّحِیم» لبریز
سُفره تون از نعمت «رَبُّ الْعَالَمِين» سرشار
روزتون پر از لطف و عنایت خدا
لحظه لحظه های عمرتون به خیر و سلامت و شادی
🌺(اللهم صل علی محمدوآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز شنبه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز شنبه :
یا رب العالمین ( ای پروردگار جهانیان )
100 مرتبه.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(361 )🌹را تلاوت کرده و
به پیامبران، اماممان، خانم فاطمه الزهرا(س)و خانم معصومه(س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_فرقان
چون آتش دوزخ كافران را از مكانى دور بنگرد، خشم گيرد و فروزندهتر شود و آنان فرياد خشم و خروش آن را مىشنوند. (12)
و هنگامى كه آنان- در حالىكه با غل و زنجير به يكديگر بسته شدهاند- به تنگنايى از آتش دوزخ افكنده شوند، در آنجا فرياد واويلا سر مىدهند و هلاكت خويش را مىخواهند. (13)
به آنان گفته مىشود: امروز يك بار هلاكت خود را مخواهيد، بلكه بارها و بارها هلاكت خود را بخواهيد. امروز روز جزاست و فرياد واويلا- چه كم باشد يا زياد- سودى به حال شما ندارد. (14)
بگو: آيا اين آتش فروزان بهتر است يا آن بهشت جاودان كه به تقواپيشگان وعده داده شدهاست؟ بهشت پاداش تقواى آنان است و فرجامى است كه بدان بازمىگردند. (15)
آنان در آنجا، جاودانهاند هرچه بخواهند دارند. اين وعدهاى است بر عهده پروردگارت كه وفاى به آن بر او حتمى است و از او درخواست شدهاست. (16)
ياد كن روزى را كه خداوند كافران را با آنچه جز خدا مىپرستيدند برمىانگيزد و آنان را گرد مىآورد، سپس به معبودانشان مىگويد: آيا شما اين بندگان مرا به بيراهه كشانديد يا آنها خود راه راست را گم كردند؟ (17)
معبودان مىگويند: منزّهى تو؛ ما را نشايد كه جز تو ياورانى بگيريم و آنان را به پرستش خود بخوانيم، ولى تو اينان و پدرانشان را از نعمتهاى دنيا برخوردار ساختى تا آنكه تعليمات پيامبران را كه يادآور يكتايى تو بود فراموش كردند و بر اثر علاقه فراوانى كه به دنيا داشتند مردمى تيرهبخت و هلاك گشته بودند. (18)
خدا به مشركان مىگويد: پس مطمئن باشيد كه معبودانتان آنچه را كه شما درباره آنها مىگفتيد و معتقد بوديد كه آنها رنجها و بلاها را از شما مىگردانند و به شما يارى مىرسانند، دروغ شمردند. بنابراين شما نه مىتوانيد با پرستش اينها عذاب را از خود دور سازيد و نه مىتوانيد با يارى آنها از عذاب رهايى يابيد. و هر كس از شما با ارتكاب گناهان ستم روا دارد، او را عذابى بزرگ مىچشانيم. (19)
پيامبر شدن بشر پديدهاى نوظهور نيست، ما پيش از تو هم- اى پيامبر- هيچ رسولى از رسولان خود را نفرستاديم مگر اينكه آنان نيز غذا مىخوردند و براى كسب معاش در بازارها راه مىرفتند. ما برخى از شما آدميان را وسيله آزمون برخى ديگر قرار داديم (پيامبران را نيز وسيله آزمون امّتها قرار داديم) تا بنگريم كه آيا راه خدا را مىپوييد و بر مشكلات آن شكيباييد، يا پيرو هواى خويشيد و ناگوارىهاى پذيرش حق را تحمل نمىكنيد. و پروردگار تو به راه صحيح تكامل انسانها بيناست. (20)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۳۶۱
جزء #۱۸
#سوره_مبارکه_الفرقان
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
361-menshavi-tad.mp3
2.45M
تلاوت تدویر استاد منشاوی ص۳۶۱
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5857201133830800995.mp3
954.4K
🔸ترتیل صفحه ۳۶۱ با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : حجاز
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5857201133830800996.mp3
1.87M
🎙ترجمه گویای فارسی
📖صفحه ۳۶۱
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_فرقان
چون آتش دوزخ كافران را از مكانى دور بنگرد، خشم گيرد و فروزندهتر شود و آنان فرياد خشم و خروش آن را مىشنوند. (12)
و هنگامى كه آنان- در حالىكه با غل و زنجير به يكديگر بسته شدهاند- به تنگنايى از آتش دوزخ افكنده شوند، در آنجا فرياد واويلا سر مىدهند و هلاكت خويش را مىخواهند. (13)
به آنان گفته مىشود: امروز يك بار هلاكت خود را مخواهيد، بلكه بارها و بارها هلاكت خود را بخواهيد. امروز روز جزاست و فرياد واويلا- چه كم باشد يا زياد- سودى به حال شما ندارد. (14)
بگو: آيا اين آتش فروزان بهتر است يا آن بهشت جاودان كه به تقواپيشگان وعده داده شدهاست؟ بهشت پاداش تقواى آنان است و فرجامى است كه بدان بازمىگردند. (15)
آنان در آنجا، جاودانهاند هرچه بخواهند دارند. اين وعدهاى است بر عهده پروردگارت كه وفاى به آن بر او حتمى است و از او درخواست شدهاست. (16)
ياد كن روزى را كه خداوند كافران را با آنچه جز خدا مىپرستيدند برمىانگيزد و آنان را گرد مىآورد، سپس به معبودانشان مىگويد: آيا شما اين بندگان مرا به بيراهه كشانديد يا آنها خود راه راست را گم كردند؟ (17)
معبودان مىگويند: منزّهى تو؛ ما را نشايد كه جز تو ياورانى بگيريم و آنان را به پرستش خود بخوانيم، ولى تو اينان و پدرانشان را از نعمتهاى دنيا برخوردار ساختى تا آنكه تعليمات پيامبران را كه يادآور يكتايى تو بود فراموش كردند و بر اثر علاقه فراوانى كه به دنيا داشتند مردمى تيرهبخت و هلاك گشته بودند. (18)
خدا به مشركان مىگويد: پس مطمئن باشيد كه معبودانتان آنچه را كه شما درباره آنها مىگفتيد و معتقد بوديد كه آنها رنجها و بلاها را از شما مىگردانند و به شما يارى مىرسانند، دروغ شمردند. بنابراين شما نه مىتوانيد با پرستش اينها عذاب را از خود دور سازيد و نه مىتوانيد با يارى آنها از عذاب رهايى يابيد. و هر كس از شما با ارتكاب گناهان ستم روا دارد، او را عذابى بزرگ مىچشانيم. (19)
پيامبر شدن بشر پديدهاى نوظهور نيست، ما پيش از تو هم- اى پيامبر- هيچ رسولى از رسولان خود را نفرستاديم مگر اينكه آنان نيز غذا مىخوردند و براى كسب معاش در بازارها راه مىرفتند. ما برخى از شما آدميان را وسيله آزمون برخى ديگر قرار داديم (پيامبران را نيز وسيله آزمون امّتها قرار داديم) تا بنگريم كه آيا راه خدا را مىپوييد و بر مشكلات آن شكيباييد، يا پيرو هواى خويشيد و ناگوارىهاى پذيرش حق را تحمل نمىكنيد. و پروردگار تو به راه صحيح تكامل انسانها بيناست. (20)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه۳۶۱🌷
سرایی تنگ و ترس آلود؛ سرایی بی نهایت خوب:
این آیات از بهشت و دوزخ سخن می گوید؛ دو سرنوشت بی نهایت متفاوت که بدون هیچ شک و تردیدی همه ی ما با آن دو روبه رو شده، بر اساس افکار و کردار و گفتارمان در دنیا، به یکی از آن دو وارد خواهیم شد. از این رو خداوند از روی مهربانی بارها در کتاب خویش از این دو سرانجامِ شگفت انگیز سخن گفته و انتخاب را به خود ما واگذار کرده است. در این آیات می خوانیم که خداوند برای کسانی که قیامت را دروغ می شمرند، «سعیر» آماده کرده است. سعیر به معنی آتشی است که زبانه می کشد و شعلههای فروزانی دارد؛ امّا این آتش هولناک، آتشی معمول نیست؛ بلکه همچون حیوانی درنده و گرسنه است که با دیدن طعمه ی خود نعره می کشد و نَفَس نَفَس می زند. بر اساس روایات، نعره های دوزخ چنان بلند است که از یک سال فاصله شنیده میشود! امّا هنگامی که دوزخیان نگون بخت در درّه ی عمیق جهنّم افکنده می شوند، همچون میخی که بر دیوار کوبیده میشود، در فضایی بسیار تنگ قرار می گیرند و به هیچ وجه امکان حرکت و جنب و جوش ندارند؛ زندانی بسیار داغ، ترس آلود و تنگ! در این هنگام، فریاد واویلای دوزخیان بلند می شود؛ ولی آنجا کسی نیست که به حالِ زارشان رحم کند؛ بلکه نگهبانان خشمگین جهنّم به آنان می گویند: یک بار آه و واویلا نکنید؛ بلکه بارها آه و واویلا بکشید!
امّا از بهشت و ساکنان آن بشنوید که در همین زمان، بی خبر از درد و رنج های دوزخیان، در سرایی به وسعت آسمانها و زمین، مزد ایمان و کارهای شایسته شان را می گیرند؛ سرای جاودانی که هیچ ترس و بیماری و خستگی و رنجی در آن راه ندارد و هیچگاه مرگ و نابودی بر آن سایه نمی افکند. هر چند در قرآن برای بهشت توصیف های متعددی بیان شده است، شاید هیچ توصیفی به گستردگی این توصیف خدا نباشد: «هر آنچه بهشتیان دلشان بخواهد، در بهشت وجود دارد.»
«آنچه بينى دلت همان خواهد/ وآنچه خواهد دلت همان بينى».
آری، برای ما که در دنیا زندگی می کنیم و بسیاری از خواسته ها و آرزوهایمان، تنها در خیالاتمان جای دارد، تصوّر چنین سرنوشتِ زیبایی نیز لذّت بخش است؛ تا چه رسد به حضور در آن. ما نیز چنان که قرآن میگوید، به خویشتن خويش رو کنیم و از خود بپرسیم که «ای انسان باشعور و مختار، کدام راه بهتر است؟» .
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛