قال امیرالمومنین (علیه السلام):
كَفَی بِفِعْلِ الْخَيْرِ حُسْنُ عَادَةٍ
برای انجام کار نیک، کافی است آن را عادت خود قرار دهید.
تصنیف غرر/ حدیث ۱۸۸۰
#حدیث
#عادت
#کار_خیر
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۲۳ ربیع الاول، سالروز ورود با برکت کریمه اهلبیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به قم گرامی باد🌺
🌸 ۲۳ ربیعالاول؛ روزی که قم بوی بهشت گرفت
🍃 ۲۳ ربیع الاول سال ۲۰۱ ه کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (ع) به قم تشریف فرما شدند که ۱۷ روز قبل از رحلت آن حضرت است.
آن حضرت با قدوم مبارک خود این شهر را متبرک گردانیدند، و به درخواست جناب موسی بن خزرج پسر سعد اشعری که از بزرگان قم بود، منزل او را منور نموده در آنجا نزول اجلال فرمودند. در همان مکان تشریف داشتند و زنهای قم مخصوصاً علویات به خدمت آن حضرت میرسیدند و از وجود آن حضرت استفاده میکردند تا بعد از ۱۷ روز از دنیا رحلت فرمودند. عبادتگاه حضرت معروف به «ستیه» در میدان میر قم معروف است.
#حضرت_معصومه
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
💠 بیانات مرحوم حضرت آیت اللَّه خوشوقت رضوان الله تعالی علیه:
صَمت یعنی سکوت.
📌انسانی که میخواهد #معراج برود شرط اولش چیست؟ حرفهایی که به درد نمیخورد نزند، حرفهای لازم، #مفید بگوید اما #حرفهای_بیهوده و بیخودی و #لغویات، نه. شما دو ساعت هم با او بنشینی میبینی حرفهای چرند نمیزند.
⬅️مرحوم#علامه_طباطبایی در یک مجلس که مینشست گاهی دو ساعت، هیچ چیز نمیگفت، مگر اینکه از او #سؤال میکردند #جواب میداد، اما حرف نمیزد، سکوت میکرد، اینها همه اشان همینجورند. مرحوم #امام هم همینجور بود، در یک مجلس وارد میشد مینشست و سکوت میکرد، مگر از او سؤال کنند که جواب میداد.
مرحوم آیت الله #خوشوقت میفرمودند:
شبی از شبهای ماه رمضان به محضر #علامه #طباطبایی رسیدم مرا به اندرون هدایت فرمودند
ولی با من جز به ضرورت مثل دادن جواب سلام صحبت نفرمودند.
فردا که مرا دیدند خیلی عذرخواهی کردند و فرمودند بنای من این است که در ماه رمضان روزها شکم من و شبها زبان من روزه بگیرد!
#علما
#سکوت
#ترک_لغو
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
#حدیث_روز
🔸پیامبر اکرم (ص): هر که به خدا و روز معاد ایمان دارد باید به وعده خود عمل کند
#وفای_به_عهد
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
آیت الله مصباح یزدی:
توصیه کردند شیعیان ما شبی یک مرتبه آخر شب قبل از خواب یک سلام به سیدالشهدا عرض کنند، هر جا هستند.
این اقل چیزی است که ما میتوانیم از توسل و زیارت ابیعبدالله بهرهمند بشویم.
خب مراتب عالیترش هم هست که کمّاً و کیفاً همه میدانید کسانی مقید بودند که هر روز زیارت عاشورا را با صد لعن و سلام بخوانند، بزرگان شهادت دادند که در اثر زیارت سیدالشهدا به چه کمالاتی رسیدند و به چه نتایجی رسیدند.
شاید همه شما شنیده باشید، علامه طباطبایی از اساتیدشان نقل میکردند که من هر چه دارم از برکت زیارت سیدالشهدا و قرائت قرآن است
این را من از خود مرحوم علامه طباطبایی شنیدم که ایشان بلاواسطه از استادشان شنیدند؛ آنها گفتند هر چه داریم از زیارت سیدالشهداست.
ما هم بالاخره چند بار به زیارت رفتیم. رفتنش، رفتیم. خواندنش هم، خواندیم. ولی چیزی نفهمیدیم
چرا از این زیارتها آن طور که باید استفاده نمیکنیم؟
جوابی که به ذهنم میرسد این است که این تفاوت زیارتهای ما و زیارتهای آنها تنها در کمیت نیست، این طور نیست که آنها زیادتر رفتند و تعداد زیارتشان بیشتر بوده، یا طولانیتر بوده. خیال میکنم تفاوت اصلی در کیفیت باشد.
#علما
#زیارت_عاشورا
#مصباح
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🍃تاویلهای نابجا
حضرت صادق عليه السلام در تفسير«
اِهْدِنَا اَلصِّرٰاطَ اَلْمُسْتَقِيمَ »فرمود:خدايا!ما را به راه راست هدايت فرما،و راهنمائيمان كن كه راهى را برگزينيم و پيوسته در آن باشيم تا ما را به سر منزل مقصود محبّت و دين تو برساند،و ما را از پيروى هواى نفس خود باز دارد،تا پوچ و تباه نگرديم،راهى كه مانع گردد تا بر طبق خواستۀ خود عمل كنيم و در گرداب نيستى دچار گرديم،و سپس فرمود:بىترديد هر كس كه پيرو خواهشهاى نفسانى خود شده يا شگفت زدۀ أفكار و نظريات خويشتن گرديده است،مانند همان شخص است كه شنيده بودم:مردم ساده لوح بسيار او را مىستايند و به بزرگى از او ياد مىكنند،و من مشتاق گشتم تا از نزديك او را ببينم،امّا بگونهاى كه مرا نشناسد تا شخصيّت او را ارزيابى كنم.اتفاقا روزى او را در مكانى ديدم كه جمعيّت زيادى از عوام گردش جمع گشتهاند،چهرهام را پوشاندم،و بطور ناشناس به ميان آنها رفتم تا نظارهگر او و مردم پيرامون او باشم.پيوسته به اطوار و نيرنگ مردم را فريب مىداد،سپس براه افتاد و مردم به دنبالش رفتند تا به جايى رسيد كه از مردم جدا شد،مردم برگشته و پى كار خود رفتند،اما او ديگر برنگشت و همچنان مىرفت،بدنبالش رفتم،در بين راه به دكّان نانوائى رسيد در آنجا توقّف كرد،به محض آنكه نانوا به كارى مشغول گرديد دو عدد نان دزديد و راه افتاد من تعجب كردم،ولى با خود گفتم:شايد با نانوا داد و ستدى دارد،آنگاه به شخصى رسيد كه انار داشت او را هم غافلگير كرده و سپس دو عدد انار برداشت،اين عملش نيز تعجّبم را برانگيختامّا با خود انديشيدم كه شايد با يك ديگر حسابى دارند.با خود گفتم:چه نيازى او را وادار به دزدى كرده است؟چرا وقتى خود را از چشم نانوا و انار فروش دور مىديد چنين كارى انجام مىداد،همچنان به دنبال او رفتم،به بيمارى رسيد،دو قرص نان و دو انار را جلوى او نهاد و رفت،منهم به دنبالش رفتم تا در نقطهاى از بيابان ايستاد. خود را به او رساندم و گفتم:اى بندۀ خدا آوازۀ نيكى تو را شنيده و مايل بودم كه از نزديك ببينمت حال به ديدارت آمدم،ولى كار عجيبى از تو مشاهده كردم كه فكرم را پريشان ساخته است.از تو مىپرسم كه برايم توضيح دهى تا خيالم آسوده شود،گفت:چه ديدى؟گفتم:تو را كه به نانوائى رسيدى و از او دو نان دزديدى! و از انار فروش گذر كردى از او نيز دو انار بسرقت بردى؟! امام فرمود:در پاسخ من گفت:پيش از هر چيز به من بگو تو كيستى؟ گفتم:يكى از فرزندان آدم عليه السلام از امّت محمّد صلّى اللّٰه عليه و آله.بار ديگر گفت:از چه كسانى؟گفتم:فردى از دودمان پيغمبر خدا صلّى اللّٰه عليه و آله.پرسيد:در كجا زندگى مىكنى؟گفتم:مدينه. گفت:شايد تو جعفر بن محمّد فرزند علىّ بن حسين بن على بن أبى طالب هستى؟گفتم:آرى.گفت:ولى اين شرافت خانوادگى برايت سودى نخواهد داشت با اين ناآگاهيت به آنچه مايۀ شرافت تو است،علم جدّ و پدرت را كنار گذاشتهاى،اگر چنين نبود چگونه عملى را كه انجام دهندهاش شايستۀ ستايش و سپاسگزارى است آن را ناپسند شمارى؟گفتم:آن چيست؟ پاسخ داد:كتاب خدا،قرآن.گفتم:چه چيز آن را ندانستهام. گفت:فرمودۀ خداوند را«
مَنْ جٰاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثٰالِهٰا وَ مَنْ جٰاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلاٰ يُجْزىٰ إِلاّٰ مِثْلَهٰا »(هر كس كه عمل نيكى انجام دهد پاداشش ده برابر است و هر كسى كه به كردار زشتى دست يازد،كيفرش يك برابر است-أنعام ۶: ۱۶۲)چون دو نان دزديدم دو گناه بود،و براى دزديدن دو انار دو گناه،(۴ ۲+۲) پس اين شد چهار گناه.چون هر يك از آنها را در راه خدا صدقه دادم چهل ثواب خواهم داشت،از چهل حسنه در برابر چهار سيّئه چهار تا كم مىشود و سى و شش حسنه برايم باقى مىماند. گفتم:مادرت به عزايت بنشيند،تو كتاب خدا را نفهميدهاى،مگر نشنيدهاى كه خداى عزّ و جلّ مىفرمايد:«
إِنَّمٰا يَتَقَبَّلُ اَللّٰهُ مِنَ اَلْمُتَّقِينَ »(خدا فقط كار پرهيزگاران را مىپذيرد-مائده ۳۱:۵)يقينا چون دو نان دزديدى به دو گناه دچار گرديدى و جهت سرقت دو انار هم دو گناه ديگر،و چون مال مردم را بجاى اينكه به خودشان بازگردانى بدون رضايت آنان به ديگرى دادى،بىشك چهار گناه بر آن افزودى و چهل حسنه به چهار گناه نيفزودى.و در حالى كه با نگاه تندى به من نگريست،بر گشتم و رهايش ساختم.امام فرمود:با اين گونه تفسيرهاى زشت و عوام پسندانه گمراه مى شوند و ديگران را هم به گمراهى مىكشانند
#ادامه_دارد
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774